Firma – og grupperejser

Spændende vandrenyhed fyldt med natur og kultur!

Gratis udvidet tryghedsgaranti til alle vores gæster

Aflyses din rejse, er du sikret fuld refundering uanset købstidspunkt 

Vi imødekommer alle sikkerhedskrav og følger altid UM’s rejsevejledninger

VANDREFERIE LANGS DONAUS BREDDER

7-dages rundrejse med dansk rejseleder fra kr. 12.495

Johan Strauss betragtede Donau som blå, da han skrev ”An der schönen, blauen Donau”. Ungarerne kalder floden ”Den blonde Donau”, og Jules Verne omtaler den i sine romaner som “Den skønne, gule Donau”.

Donau-floden er en af de længste, ældste og mest betydningsfulde handelsruter i Europa, og ikke nok med det, så udgør floden også et af de smukkeste naturområder i Europa. Donau flyder gennem ikke mindre end ti lande, og på denne rejse skal vi opleve det smukkeste område langs med floden, nærmere bestemt Wachau-dalen i Østrig.

Vi begynder rejsen med et besøg i hovedstaden Wien, som er kendt for sin kultur, arkitektur og musik. Herefter fortsætter vi til Wauchau-området, hvor vi bl.a. skal opleve de mange charmerende landsbyer med snørklede gader. Da området igennem tiderne har været en af Europas mest betydningsfulde handelsruter, er det også et område, der er byder på spændende historie, smuk arkitektur, slotte, gamle borge og ruiner – og hvilken bedre måde findes der til opleve det hele på end ved selv at snøre vandrestøvlerne og komme helt tæt på det hele. Mærke livet langs floden. Høre fuglenes kvidren og flodens klukkende hvislen. Alt sammen i adstadigt vandretempo.

På overkommelige dagsetaper skal vi bl.a. vandre på et stykke af den naturskønne Wachau World Heritage Trail og følge den romantiske vej langs floden, Österreichische Romantikstraße. Her følger vi de mest naturskønne stier gennem vinlandet langs de bølgende bakker i floddalen, gennem charmerende landsbyer og duftende abrikosplantager.

Vi får også rig mulighed for at smage på vinen og de lokale delikatesser undervejs. I Wien smager vi den ægte wienerschnitzel, kaffe og sachertorte, og mens vi vandrer besøger vi både en vingård og en abrikosplantage, hvor vi hører om produktionen og får lov til at smage deres specialiteter. Eftermiddagene og aftenerne langs med floden inviterer også til, at vi får smagt på det lokale køkken, mens vi stille og roligt nyder omgivelserne. Det er altså en rejse med en perfekt blanding af natur, kultur og kulinarisk glæde!

Vi har lagt vægt på, at denne vandring skal være en komfortabel oplevelse. Derfor overnattes der på gode hoteller undervejs, og din bagage bliver hver dag transporteret frem til det næste hotel, så du kun skal fokusere på at vandre i de skønne omgivelser.

 

Næste ledige afgange

05. sep. fra 12.495 kr.Bestil

Rejsen inkluderer

Et kamera

Glæd dig fordi

 • Du på denne rejse får et perfekt mix mellem skøn natur, frisk luft og en oplevelse af livet langs Donau
 • Du kommer på byrundtur i Wien og smager sachertorte og wienerschnitzel på ægte wiener-manér.
 • Du smager Donau-dalens gyldne druer, når du besøger en vingård
 • Du kommer på besøg på en abrikosplantage og smager deres specialiteter
 • Du kommer på sejltur på Donau inkl. frokost
 • Dagsruterne er overkommelige og oftest i fladt terræn. Distancerne varierer mellem 10 og 18 km pr. dag
 • Bagagen bliver transporteret fra hotel til hotel
 • Du bor på dejlige 4-stjernede hoteller

Vores rejseledere

  Vi har Danmarks bedste rejseledere – og det oplyses snarest, hvem du skal rejse med.

Et fly

Transport

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter
 • Mulighed for afrejse fra: København & Billund
En stor seng

Overnatning

 • Overnatning i delt dobbeltværelse på 4-stjernede hoteller
Tallerken

Måltider

 • 6 x morgenmad
 • 4 x picnic-frokost og 1 x frokost
 • 1 x kaffe og kage
 • 1 x velkomstmiddag

Det er en enestående kombination af vandreferie, natur og kultur

Vi bor udelukkende på 4-stjernede hoteller

Der venter et rigt udflugtsprogram bl.a. med vingårdsbesøg og vinsmagning samt en hyggelig sejltur på Donau

Det er en enestående kombination af vandreferie, natur og kultur

Vi bor udelukkende på 4-stjernede hoteller

Der venter et rigt udflugtsprogram bl.a. med vingårdsbesøg og vinsmagning samt en hyggelig sejltur på Donau

Dagsprogram

 • Hundertwasserhaus i Wien

  Vi ankommer til Wien ved middagstid og kører til hotellet, hvor vi tjekker ind og stiller vores bagage.

  Man bør ikke rejse til Østrig uden at besøge den smukke hovedstad Wien. I morgen får vi set de største seværdigheder, men i eftermiddag bliver der også tid til at tyvstarte lidt, inden vi om aftenen mødes og går hen til en typisk vinrestaurant, hvor vi skal nyde en velkomstmiddag. En ægte wiener-specialitet, naturligvis den berømte wienerschnitzel og en lækker apfelstrudel til dessert.

   

   

  Hotel Maxx Steigenberger

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Velkomstmiddag.
 • Belvedere-paladset i Wien

  Wiens historiske centrum er på UNESCO’s verdensarvliste, og byen har en lang historie bag sig. Derfor er der en spændende dag i vente, når vi efter morgenmaden tager på en byrundtur, først med bus rundt i området omkring den berømte Ringstrasse Boulevard, der omkranser den indre og gamle bydel, og dernæst til fods rundt i den gamle bydel.

  Langs boulevarden vil vi kunne se de mest imponerende bygninger i Wien, såsom Kejserpaladset Hofburg og det smukke og verdenskendte operahus, Wiener Staatsoper, fra 1869. Ikke mange danskere kender den danske arkitekt Theophil Hansen, men han er et stort navn i Wien, hvor han med sin arkitektur var med til at sætte sit præg på byen i det 19. århundrede. Han skabte bl.a. byens kunstakademi og den imponerende parlamentsbygning.

  Vi kommer forbi byens rådhus og Votiv-kirken, som har en lidt sjov fælles historie. Votiv-kirken, også kaldet Taknemmelighedskirken, blev bygget af kejseren Maximillian som tak til Gud og til ære for sin bror Franz Josef, efter et mislykket attentat mod ham. På toppen af rådhusets 98 m høje tårn kan man se byens vartegn, den 3,5 m høje jernstatue, Rådhusmanden. Historien siger, at kejseren sagde til borgmesteren, at han ikke måtte bygge rådhuset højere end Votiv-kirken, som kejserfamilien havde doneret. Det gav de håndtryk på og rådhustårnet blev bygget en meter lavere end de kejserlige tårne på kirken, men ved at sætte Rådhusmanden på toppen af tårnet, endte den borgerlige magt alligevel med at blive højere end den kejserlige magt.

  Dernæst går vi en tur gennem den gamle bydel, hvor vi ser den gotiske katedral St. Stephans, også kaldet Stephansdom, fra 1147, som er blevet et andet af byens vartegn. Bag ved katedralen finder vi Mozarts hus, og mens vi går rundt i det gamle jødiske kvarter, hører vi om modstanden under 2. verdenskrig.

  Vi afslutter dagens program i Wien med den mest berømte wienertradition, nemlig at sidde i et kaffehus og nyde en kop kaffe og et stykke sachertorte.

  Om eftermiddagen sætter vi os godt til rette i bussen og kører til byen Krems, som ligger i hjertet af Donau-dalen, hvor vi skal overnatte. Krems ligger lige i begyndelsen af Wachau-dalen, som er på UNESCOs verdensarvliste på grund af sine unikke landskaber med grønne vinterrasser, der ligger smukt hævet over Donau-floden. I dag er området kendt for sine vine Gruener Veltliner og Riesling, men udover de gode vine, så har området også en meget interessant historie og smukke gamle bygninger.

  Vi har aftenen til fri disposition, så der er mulighed for selv at gå en lille aftentur i byen og måske sætte sig og nyde et glas vin, inden vi tager hul på de mere aktive dage i programmet.

  Hotel Arte i Krems

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad og eftermiddagskaffe med kage.
 • Durnstein

  I dag er den store dag kommet, som vi alle har glædet os til. Vi tager rygsækken på, snører vandreskoene og begiver os ud på en vandretur til de største seværdigheder i Wachau-området. Dagens mål er middelalderbyen Dürnstein, og ruten vi skal følge er ikke uden grund med på listen over Verdensarvsstier.

  Vi vil i dag komme igennem de historiske områder af Krems og Stein, hvor vi møder eksempler på bygninger fra såvel den gotiske samt renæssance- og baroktiden. Selve området har dyrket vin siden romertiden, og vi vil blive mødt af de mest betagende udsigter og landskaber.

  Vi starter med at se nærmere på Krems, der er en smuk gammel by med en perlerække af bemærkelsesværdige bygninger fra renæssance- og baroktiden. Vi begynder ved den gamle byport fra det 15. århundrede, Steiner Tor, som er byens vartegn. Dernæst skal vi se klosteret UND, som oprindeligt var en donation til den katolske Kapucinerorden og et valfartssted for datidens pilgrimme. Det fungerede som kloster fra 1614 til 1796. I dag bruges bygningen til vinhøjskole, restaurant og eventcenter for området.

  Vi går videre til borgen Gozzoburg, som er en af de vigtigste middelalderbygninger i Østrig og som har fået tildelt prisen “European Heritage Award”. Gozzoburgs historie går tilbage til det 13. århundrede og er endnu ikke færdig med at blive udforsket af eksperterne, da man ved en renovering i 2006 opdagede flere interessante vægmalerier og freskoer.

  Næste stop er huset Göglhaus, som første gang bliver nævnt i år 1150. Her finder vi de fineste vægdekorationer med tydelige skildringer af slagmarker, datidens våben og den habsburgske og kejserlige ideologi.

  Herefter bliver det tid til at bevæge os ud af byen. På vejen passerer vi byens fine gamle rådhus, der er bygget i gotisk stil, inden vi fortsætter via stier og små veje forbi enestående scenerier med fæstningsruiner og små landsbyer. Langs floden går det og gennem skovlandskaber og grønne vinmarker, hvor vinstokkene står på ræd og række.

  Undervejs finder vi et sted, hvor vi kan nyde vores medbragte frokost. Vi når frem til Kuhberg, hvor der venter os en fantastisk udsigt og ikke langt derfra kommer vi frem til Kremser Tor, Dürnsteins byport.

  Dagens distance: ca. 13 km

   

  Gartenhotel & Weingut Pfeffel

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad og picnic-frokost.
 • Keunringer Slot

  Vi starter dagen med at besøge den gamle kirke, Stift Dürnstein, med det berømte blå klokketårn, som oprindeligt var et gammelt kloster. Kirken ligger smukt ved flodbredden. Dernæst går turen forbi det gamle rådhus og igennem de snævre, krogede gader med gamle mure og romantiske huse. Dürnstein har fået sit navn fra den gamle borg, der troner over byen.

  Vi går op ad den stejle bakke for at besøge ruinerne af Dürnstein-borgen, hvor den engelske konge Richard Løvehjerte blev holdt fanget af hertug Leopold V i 1192 under sit 3. korstog.

  Dernæst følger vi stien op ad bakken og gennem det store skovområde til fæstningsruinerne af Starhembergwarte og Fesselhütte, hvorfra vi har en fantastisk udsigt over Donau. Når sulten melder sig, finder vi et dejligt sted, hvor vi kan nyde vores medbragte frokost, inden vi fortsætter mod dagens mål, som er Weißenkirchen. For at nå dertil skal vi gå den smukke rute langs med Österreichische Romantikstraße og Donau-floden.

  Vi kommer forbi vinmarker og abrikosplantager. Udover vin er Donau-regionen nemlig også kendt for sine abrikoser og de produkter, der kan fremstilles af denne frugt lige fra marmelade til juice, kager og likør. Vi skal naturligvis ikke snydes for en smagsprøve, så derfor lægger vi vejen forbi en abrikosplantage, hvor vi hører om produktionen og får lov til at smage deres specialiteter.

  Vi fortsætter turen mod Weißenkirchen, hvor vi skal overnatte og passerer statuen af Richard Løvehjerte, som er med til at markere hans betydning for områdets historie.

  Weißenkirchen er en af de mest billedskønne byer i Wachau. Byen ligger malerisk ved bredden af Donau og er ellers omgivet af vinterrasser. Aftenen i byen er til fri disposition.

  Dagens distance: ca. 17 km

  Hotel Kirchenwirt

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad og picnic-frokost.
 • Weißenkirchen

  Vi starter  dagens vandretur med lidt sightseeing i Weißenkirchen og begynder med et stop ved den gotiske kirke fra det 14. århundrede, som blev et ikon for byen, da dens fæstning beskyttede byen mod invasion i det 16. århundrede. Lidt uden for byen besøger vi Wehrkirche St. Michael fra det 10. århundrede, som er den ældste kirke i Donau-dalen.

  Dagens mål er landsbyen Spitz. Det er ikke en lang vandretur, men en mere flad strækning, hvor vi passerer flere vingårde undervejs. Vi har også idag medbragt vores egen frokost, som vi nyder undervejs. Fremme i Spitz får vi og tid til at beundre byens barokke hovedtorv, inden vi besøger en vingård og får en rundvisning med besøg i de gamle vinkældre og får et indblik i hemmelighederne bag Wachau-vinene. Sidst men ikke mindst skal vi selvfølgelig også smage på vinen.

  Dagens distance: ca. 10 km

  Hotel Landhof Burckhardt

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad og picnic-frokost.
 • Venus af Willendorf

  Efter morgenmaden begiver vi os ud på rejsens sidste, og længste, vandring. Dagens første mål er landsbyen Willendorf. På vejen dertil kan vi se Hinterhaus-slotsruinen, som ligger på en bakketop med den perfekte udsigt over Donau-dalen og Spitz. Vi kommer forbi den lille Teufelsmauer, Djævlens mur, hvor der er lavet en lille port, så toget kan køre igennem. Og vi går gennem den lille landsby Schwallenbach, hvor vi passerer byens gamle kirke, der er dedikeret til den legendariske konge af Burgund, St. Sigismund.

  Landsbyen Willendorf er verdenskendt som stedet, hvor den berømte „Venus of Willendorf“, en 11 cm høj figur fra den palæolitiske periode, blev fundet i år 1908. Det er en af ​​de mest bemærkelsesværdige forhistoriske figurer, der repræsenterer en nøgen kvinde, som formodes at være en fertilitetsgudinde. Den originale figur opbevares på Naturhistorisk Museum i Wien, mens Willendorfs eget museum har en lille kopi.

  Efter Willendorf forsætter vi langs med Donau, spiser vores frokost et sted undervejs, inden vi ankommer til broen Melker Donaubrücke. Her skal vi krydse Donau for at komme til Melk, hvor vi skal overnatte.

  Dagens distance: ca. 18 km


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og picnic-frokost.
 • Klosteret Stift Melk

  I dag vil vi nyde en afslappende dag i Melk, måske den mest berømte by i dalen på grund af dens imponerende barokke benediktinske kloster. Klosteret Stift Melk ligger på toppen af ​​bakken med udsigt over hele dalen. Vi besøger Stift Melk, der blev grundlagt i år 1089 og som senere blev en klosterskole, kendt for sit bibliotek med dets store manuskriptsamling. Den egentlige bygning er fra det 18. århundrede, og den er det mest imponerende eksempel på barokken i Østrig.

  Til frokost er det blevet tid til at nyde Donau fra vandsiden, når vi går ombord på et af de flodkrydstogtsskibe, som vi de seneste dage har set sejle forbi os. Nu er det vores tur til på afslappende vis at nyde den skønne natur og en dejlig frokost ombord, mens skibet sejler os fra Melk til Krems.

  Vi ankommer til Krems om eftermiddagen, hvor vores bus venter på os og kører os til lufthavnen i Wien. Mætte på skøn natur og dejlige vandreture er det nu tid til at vende hjem mod Danmark.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og frokost.

Afgange

Dato Varighed Rejseleder Pris pr. person Afrejselufthavn
05. september
2022

7 dage

12.495 kr.

Billund
København

Se rejseplan

Afgange

05. september 2022
7 dage


12.495kr.
Billund
København

Prisinformation

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i delt dobbeltværelse på 4-stjernede hoteller
 • Transport af bagage fra hotel til hotel
 • 6 x morgenmad, 4 x picnic-frokost, 1 x frokost, 1 x kaffe og kage og 1 x velkomstmiddag
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Spændende vandreture varierende mellem 10 og 18 km
 • Vandreture på Wachau World Heritage Trail og langs med Österreichische Romantikstrasse og Donau-floden
 • Byrundtur i Wiens gamle bydel
 • Kaffe og sacher-torte på et kaffehus i Wien
 • Besøg på benediktinerklosteret Stift Melk
 • Besøg på vingård inkl. vinsmagning og snacks
 • Besøg og smagsprøver på abrikosplantage
 • Smukt flodkrydstogt på Donau fra Melk til Krems med frokost ombord
 • Engelsktalende lokal vandreguide
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 2.395
 • Administrationsgebyr kr. 125

Lignende rejser

Glæd dig til en vandreferie i Irland med Risskov Rejser
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Vandreferie i Irland

  • Du kan flyve fra både Billund og København
  • Du kommer på hele 6 forskellige vandreruter i smuk natur
  • Der er inkluderet halvpension og forskellige entréer, og du får det hele til en meget skarp pris

   

8-dages rundrejse

Næste afgang

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Storbyferie i Wien & Bratislava

  • Du bor centralt i Wien i gåafstand til mange seværdigheder
  • Der venter en dejlig sejltur i katamaran til Bratislava
  • Du får mulighed for en ekstraudflugt til Den Spanske Rideskole og kaffe på en ægte Wienercafé

5-dages rundrejse

6.495 kr.

Næste afgang

04. sep

Se rejsen
Glæd dig til en vandreferie i Irland med Risskov Rejser
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Vandreferie i Irland

  • Du kan flyve fra både Billund og København
  • Du kommer på hele 6 forskellige vandreruter i smuk natur
  • Der er inkluderet halvpension og forskellige entréer, og du får det hele til en meget skarp pris

   

8-dages rundrejse

Næste afgang

Se rejsen

Inspiration til din ferie

Rejsetips, spændende artikler & de bedste tilbud – direkte i din indbakke