Firma – og grupperejser

Når rejsen går til Peru

Når du tager afsted på en rundrejse til Peru med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i Peru.

Har du spørgsmål til dine rejsedokumenter eller de lokale forhold, sidder vi klar til at hjælpe, så du får en tryg og behagelig rejse.

Dit pas skal være gyldigt under opholdet. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

Der er ikke visumpligt for skandinaviske statsborgere til Peru, når rejsen er på under 90 dage.

For yderligere information se www.um.dk’s hjemmeside her.

 

 

Møntenheden i Peru hedder nuevo sol (PEN), og da den ikke må udføres, betyder det, at man først kan veksle, når man kommer til landet. Det er bedst at medbringe amerikanske dollars og kreditkort. Der kan hæves kontanter i automater med Mastercard og Visa i de største byer. På markeder, i kiosker og endda på restauranter har man sjældent byttepenge, så sørg altid for at have rigeligt med småpenge – små sedler og mønter – til brug ved mindre køb. Det kan være en tryghed at medbringe kontanter i amerikanske dollars (100-200 amerikanske dollars), i tilfælde af, at man skulle løbe tør for lokalvaluta. Mindre lokalsamfund har ikke altid hæveautomater, men det er oftest muligt at finde vekselkontorer. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

Som bekendt er det blevet sværere at veksle kontanter når man er ude på rejse. Derfor anbefaler vi kreditkort samt at medbringe Euro på rejser i Europa, og Euro eller US dollars på oversøiske rejser.

De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri, stivkrampe og hepatitis A.

Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Gouda, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

Bemærk, at forsikringsselskaber kan have forskellige bestemmelser vedr. højdesyge. Nogle selskaber dækker ikke udgifter ifbm. højdesyge, hvis du eksempelvis har bevæget dig i flere højdepas. Husk derfor at tjekke op på, hvordan du med din rejseforsikring er dækket inden afrejse.

Vi anbefaler altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50. Bemærk, at der om aftenen kan være markant køligere. Medbring derfor en jakke.

En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

Busserne i Peru har ikke helt samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

 

Maden i Peru er enormt varieret ligesom landets geografi, og den er ved at komme på det gastronomiske verdenskort. Smagene er definerede, men sjældent stærkt krydrede. Populære retter er supper, butterdejspakker med kødfyld og kødretter – oftest serveret med kartofler, ris og salat. Det peruvianske køkken er meget varieret, og af specialiteter kan nævnes stegt marsvin, cuy, og ceviche, som er rå seafood marineret i lime og chili (som man bør passe en smule på som turist) og kartoffel-causa som er en kartoffelmos med lime, kylling og avokado. Det internationale, især sydeuropæiske, afrikanske og japanske køkken har desuden gjort sit spændende indtog i Peru.

Favoritdrikken i Peru er inka-cola eller øl. De lokale øl er af høj kvalitet. Pisco er en klar brandy brygget på druer, er landets nationaldrik og bliver brugt til at mixe Pisco Sour.

Det frarådes at drikke vand fra hanen, og isterninger skal man også undgå. Vand på flaske kan købes overalt. Tjek at flasken er uåbnet/forseglet inden brug. Brug ligeledes vand på flaske til tandbørstning.

Tidsforskel
Peru er seks timer bagud i forhold til dansk normaltid og syv timer i forhold til dansk sommertid.

 

Drikkepenge
Det er almindeligt at give drikkepenge i Peru. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og i taxaer lægger man typisk 10 % oven i regningen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 amerikansk dollar pr. nat pr. rejsedeltager).

Rejselederen samler ind for alle deltagere og uddeler løbende under hele rejsen drikkepenge til lokalguider, chauffører, tjenere (hvor måltider er inkluderet) og piccoloer på hotellerne.

Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

 

Sikkerhed
Det er generelt sikkert at rejse i Peru, men man skal selvfølgelig passe på sine ejendele. Hold dig til turistområderne i Lima, og gå ikke alene ud, når det er mørkt. Værdigenstande bør holdes tæt på kroppen i områder med mange mennesker. Det er en god idé at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i en sikkerhedsboks på hotellet. I byerne Cusco og Lima kan man komme ud for børn, som gerne vil sælge ting til turister. Dog er der et særligt politi, som har fokus på dette og kigger efter turisterne.

 

Elektricitet, mobil & Wi-Fi
Strømstyrken i Peru er som regel 220 volt. De fleste steder kan danske stik uden jordforbindelse bruges. Enkelte stikkontakter er kun til flade to-benede stik. Hertil kan man købe adapter på markeder og i større byer.

Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Europa. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret. Vi anbefaler altid, at du kontakter din abonnementsudbyder, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du kan bruge tele- og datatjenester uden ekstra omkostninger på din rejsedestination.

 

Rygning
Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 

Idéer til indkøb
Peru er kendt for sin fine kvalitet af baby-alpakauld. Sweatere og sjaler er noget af det mest solgte, men du kan finde alt i alpakauld. Pisco er en lokalt produceret klar brandy, der bl.a. bruges til den forfriskende aperitif Pisco Sour. Kunsthåndværk og malerier kan også med fordel købes.

En hovedregel er altid ”gør som de lokale gør”. De lokale er venlige og gæstfrie og meget imødekommende. Sydamerikanerne er meget fotogene i deres farvestrålende vævede tøj, men det er ikke alle, der vil fotograferes. Spørg inden du tager billeder af personer. På steder, hvor turister ofte færdes, er der lokale, der poserer for penge.

Det kan være anstrengende at bevæge sig i højden. Cusco ligger ca. 3.500 meter over havets overflade, og det kan i nogle tilfælde provokere højdesyge. Denne risiko begrænses dog ved at undgå alkohol og drikke masser af vand, minimum 2-3 liter om dagen. Det kan også anbefales at spise søde sager, suppe med salt, og alternativt også drikke væsker med elektrolytter, der giver kroppen energi og mindsker symptomerne.

Kloaksystemerne har ikke kapacitet til toiletpapir, der næsten altid skal smides i en spand ved siden af toilettet. De sydamerikanske toiletforhold er forholdsvis primitive set i forhold til dansk standard.

Klimaet varierer fra tropisk i øst, tør ørken i vest, til tempereret i Andesbjergene. Fra oktober til april regner det i bjergene og er tørt i Lima. Middeltemperaturerne svinger fra 19 til 27 om dagen, med de koldeste temperaturer i bjergene.

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Lima med 8,6 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 31,3 mio. indbyggere.
  • Religion: 92,5 % katolikker.
  • Sprog: De officielle sprog er spansk, som de fleste taler, samt quechua og aymara.
  • Areal: 1.285.216 km² (Danmark 43.094 km²).

Vores rejser til Peru

Vores rejser

Alle rejser
Foto
Kort

her