Firma – og grupperejser

 

Den ultimative Skotland-rejse!

DEN STORE SKOTLAND-REJSE

15-dages tur med dansk rejseleder fra kr. 21995

Kom med på den ultimative Skotland-rejse, hvor vi har inkluderet alle de højdepunkter, som det fascinerende land tilbyder. Rejsen er en tour de force i historiske Skotland, hvis fortid er lige så dramatisk som højlandets landskaber, og du kan glæde dig til en rundrejse med alle de klassiske skotske oplevelser – og samtidig er det en rejse, hvor du ser mindre kendte sider af Skotland.

I det skotske højland får du spektakulære naturoplevelser, når turen går gennem dybe dale og forbi brusende floder og smukke søer. Især øgruppen De Indre Hebrider byder på helt vidunderlig natur og historiske slotte, som de kun findes i Skotland. På øen Arran, som i vikingetiden var norsk, mødes du af både majestætiske granit- og basaltklipper og bakkede, frodige landskaber, og på Iona får du fortællingen om den lille øs store religiøse betydning. Glæd dig også til at komme på smuk køretur langs Skotlands største sø, Loch Lomond, og mytiske Loch Ness.

Den skotske hovedstad, Edinburgh, ligger spredt ud over en række udslukte vulkaner og forrevne klipper. Dette udgør en spændende kontrast til byens flotte bygninger og giver byen en helt speciel storhed. På toppen af Castle Hill ligger Edinburgh Castle, byens ældste bygning, og nedenfor ligger The Royal Mile.

De mange slotte står for de eventyrlige oplevelser, og vi har inkluderet besøg på en perlerække af dem, som alle tager os med gennem vidt forskellige verdener. Vi kommer på sporet af historien på Scone Palace, hvor skotterne i en periode på 1.000 år kronede deres konger, og når turen går til Culloden Battlefield, hvor englænderne nedkæmpede de oprørske skotske klaner. Inveraray Castle emmer af historie, og ejeren er den 13. i rækken med aner tilbage til 1400-tallet, og slottet er i øvrigt et af dem, der blev brugt som location i tv-serien “Downton Abbey”.

Det moderne Skotland oplever vi i byen Aberdeen, og et besøg på et whiskydestilleri er naturligvis også flettet ind i programmet. I Edinburgh besøger vi St. Margaret’s Chapel fra 1076, og i Inverness er der tid til på egen hånd at opleve shoppemekkaet i Skotlands største region.

Næste ledige afgange

01. jun. fra 21995 kr.Bestil
07. sep. fra 22995 kr.Bestil

Rejsen inkluderer

Et kamera

Glæd dig fordi

 • Rejsen indeholder alt det, Skotland er kendt for
 • Du får det bedste af Skotland – fra højland til isolerede øer på vestkysten
 • Du oplever en perlerække af slotte, der fortæller hver sin historie
 • Turen byder på byvandring i Edinburgh, hvor du ser Edinburgh Castle
 • Du kommer til historiske Culloden Battlefield
 • Du oplever byen St. Andrews med det prestigefyldte universitet
 • Øen Mull og ikke mindst øen lona er en særlige oplevelse
 • Du kommer på flot køretur langs Loch Lomond og mytiske Loch Ness
 • Der er besøg på et whiskydestilleri i højlandet inkl. smagsprøver
 • Rejsen er inkl. halvpension og stort udflugtsprogram med alle entréer

Vores rejseledere

Et fly

Transport

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter
 • Mulighed for afrejse fra: Billund og København
En stor seng

Overnatning

 • Overnatning i dobbeltværelse på 3- og 4-stjernede hoteller
Tallerken

Måltider

 • 14 x morgenmad
 • 14 x aftensmad

Vi har stor erfaring med rundrejser i Skotland og har sammensat en tur af højeste kvalitet, hvor du besøger landets store seværdigheder

Rejsen er inklusive halvpension og et rigt udflugtsprogram

Du har mulighed for at flyve fra både Billund og København – nemt og bekvemt

Vi har stor erfaring med rundrejser i Skotland og har sammensat en tur af højeste kvalitet, hvor du besøger landets store seværdigheder

Rejsen er inklusive halvpension og et rigt udflugtsprogram

Du har mulighed for at flyve fra både Billund og København – nemt og bekvemt

Bliv klogere på rejsen i disse videoer


Mød din rejseleder

PIA WALKER

Pia Walker er født i Danmark, men bor i dag lidt nord for Edinburgh med sin skotske mand og børn. Skotland har i mere end 20 år været Pias andet fædreland, og hun underviser bl.a. i forskellige typer skotsk dans såsom céilidh-dans både i Skotland og andre lande. Med Pia som rejseleder bliver Skotland-rejsen ekstra.

Læs mere om Pia
MORTEN RONNE

Morten har boet i udlandet i mere end 15 år, heraf knap 10 år i den smukke skotske hovedstad, Edinburgh. Morten har stor erfaring som rejseleder og har – naturligvis – en stor viden om specielt Skotland. Han glæder sig til at give dig et forrygende indblik i den særlige folkesjæl, spændende historie og bølgende, grønne landskaber og dramatiske.

Læs mere om Morten
IDA SLOTH BONNEVIE

Ida har mange års erfaring som rejseleder på De Britiske Øer, og særligt Skotland fascinerer hende: “Jeg har gået flere af de lange vandreruter og været rejseleder i Skotland siden 2013. Og hver gang, jeg kommer til landet, oplever jeg en urgammel glæde boble indeni.”

Læs mere om Ida
BRIAN HANSEN

Brian sørger for, at du møder de pragtfulde mennesker, ser den dejlige natur og ikke mindst oplever den fantastiske historie og kultur, der findes i Skotland.

Læs mere om Brian

Mød din rejseleder

PIA WALKER

Pia Walker er født i Danmark, men bor i dag lidt nord for Edinburgh med sin skotske mand og børn. Skotland har i mere end 20 år været Pias andet fædreland, og hun underviser bl.a. i forskellige typer skotsk dans såsom céilidh-dans både i Skotland og andre lande. Med Pia som rejseleder bliver Skotland-rejsen ekstra autentisk.

Læs mere om Pia
MORTEN RONNE

Morten har boet i udlandet i mere end 15 år, heraf knap 10 år i den smukke skotske hovedstad, Edinburgh. Morten har stor erfaring som rejseleder og har – naturligvis – en stor viden om specielt Skotland. Han glæder sig til at give dig et forrygende indblik i den særlige folkesjæl, spændende historie og bølgende, grønne landskaber og dramatiske kystlinjer.

Læs mere om Morten
IDA SLOTH BONNEVIE

Ida har mange års erfaring som rejseleder på De Britiske Øer, og særligt Skotland fascinerer hende: “Jeg har gået flere af de lange vandreruter og været rejseleder i Skotland siden 2013. Og hver gang, jeg kommer til landet, oplever jeg en urgammel glæde boble indeni.”

Læs mere om Ida
BRIAN HANSEN

Brian sørger for, at du møder de pragtfulde mennesker, ser den dejlige natur og ikke mindst oplever den fantastiske historie og kultur, der findes i Skotland.

Læs mere om Brian

Dagsprogram

 • Udsigt over Dundees historiske centrum

  Vi lander i lufthavnen ved Edinburgh og kører til Dundee og tjekker ind på vores hotel, hvor vi spiser middag.

  Best Western Queens Hotel

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Aftensmad
 • Kystlinjen ved St. Andrews med kig til klosterruinerne

  Dunfermline var i flere århundreder den skotske hovedstad, hvorfor der opstod et stort middelalderligt kompleks af klosterbygninger og et kongeligt slot. Vi kommer forbi klosterruinen og slottet med bl.a. udsmykningen for den danske prinsesse Anne, der var datter af Frederik 2.

  Turen går videre til St. Andrews syd for Dundee. Byen er især kendt for et af Storbritanniens ældste og mest prestigefyldte universiteter. Som regel er det Oxford og Cambridge, der forbindes med den status, men det gælder altså også St. Andrews, og at kunne skrive St. Andrews på sit CV er adgangsbillet til en lovende akademisk karriere. Vi oplever den specielle stemning i den lille universitetsby og spiser frokost i en af de mange restauranter og caféer – måske samme sted, hvor prins William mødte hertuginden af Cambridge, bedre kendt som Kate Middleton!

  Den store attraktion i byen er dog er ruinerne af St. Andrews Castle og St. Andrews Cathedral. Fra 800-tallet lå her en vigtig kirke, som senere blev til en katedral og endnu senere til et ruinkompleks. Der er tale om ruinerne af den største katedral bygget i Skotland – et 119 m langt bygningsværk, som det tog omkring 150 år at bygge. Selv om der i dag kun er tale om en ruin, er det en fantastisk oplevelse at være omgivet af ruinerne her helt ude på kanten af klipperne med udsigt over Nordsøen. St. Andrews Castle ligger også med udsigt over det brusende hav.

  I dag står ruinerne som et vidnesbyrd om en turbulent periode i historien, hvor skotter og englændere med skiftende succes kæmpede om slottet. Vi går på opdagelse i de historiske ruiner og kommer bl.a. ned til de skumle og dystre fangekældre fra 1600-tallet. Byen St. Andrews er også kendt for sine mange golfbaner, og når vi forlader byen, kommer vi forbi den berømte golfbane, hvor verdenseliten spiller Masters.

  Vi kører tilbage til Dundee og nyder resten af dagen i byen.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • Scone Palace

  Vi kører til Scone Palace, der er leveringsdygtig i en lang og interessant historiefortælling, da Scone Palace er stedet, hvor skotterne i over 1.000 år kronede deres konger. Det begyndte med et kloster, der blev ombygget til en borg, og i dag er det et fornemt slot. Den nuværende udformning af slottet er fra 1800-tallet og rummer en fin samling af møbler og kunst.

  Vi går en tur i den imponerende park, der har været vidne til de historiske begivenheder. I parken er der bl.a. en stor samling af 250 år gamle Douglasgraner, som tiltrækker turister fra hele verden. Den berømte samling skyldes, at den daværende slotsgartners botanikintereserede søn var på ekspedition i Nordamerika og sendte både frø og planter hjem fra Vestkysten.

  Efter slotsbesøget tager naturen over. Vi kører nordpå og til højlandet, og ruten går gennem den fascinerende Glen Shee – en snæver dal med stejle sider og dramatiske klippeformationer. Her på kanten af Storbritanniens største nationalpark Cairngorms er der gode chancer for at spotte vildt og rovfugle.

  Om eftermiddagen besøger vi det historiske slot, Braemar Castle, der er omgivet af det mest storslåede natursceneri og med udsigt til Cairngorm Mountains, og selv om slottet ikke har kongelige ejere, er det et interessant alternativ. Slottet blev omtalt allerede i middelalderen, og hvad der oprindeligt var en jagthytte blev senere til en fæstning, og efter at have været militærkaserne dannede slottet ramme for et fredeligt familieliv. Siden 2006 har slottet lejet ud til en lokal fond, de står for turistoplevelsen.

  Efter et kort besøg i den nærliggende kirke i landsbyen Ballater, som Dronning Elizabeth ofte besøger, kører vi gennem den smukke Dee-dal til Aberdeen, som er vores base de næste to nætter.

  Holiday Inn Express Aberdeen City Centre

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • Crathes Castle

  Om formiddagen oplever vi det fascinerende Crathes Castle, som i næsten 500 år har tilhørt adelsfamilien Burnetts of Leys. Det lille, men yderst besynderlige slot med finurlige trapper og hemmelighedsfulde gange er et typisk eksempel på et mindre slot i det skotske højland.

  Slottet er berømt for sine malede lofter fra slutningen af det 16. årh. og begyndelsen af det 17. årh. og kan bl.a. ses på loftsbjælkerne i The Stair Chamber og i Room of the Nine Nobles, hvor motiverne er fortidens helte. I modsætning til andre slotte fornemmer man tydeligt, at Crathes Castle har dannet ramme for en families hverdag. Slotshaven er omkranset af en mur og rummer otte mindre sektioner, hvoraf flere er adskilt af formfuldendte takshække plantet i 1702.

  Eftermiddagen tilbringer vi i Aberdeen, som kaldes den grå by, da næsten alle bygninger er opført med den lokale grå granitsten. Aberdeen har altid været en vigtig handels- og fiskeriby på den skotske østkyst, men de senere årtier er det olieaktiviteterne, der har sat et massivt præg på byen og havnen, og Aberdeen er nu den vigtigste olieby i Storbritannien. Byen rummer også hyggelige gamle kvarterer tæt ved havnen, en række museer, et par dejlige parker og et dynamisk forretningsliv med mulighed for shopping. På en byrundtur får du et indtryk af Old Aberdeen med bl.a. King’s College Chapel og St. Machar’s Cathedral.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • Pitmedden Garden

  Vi forlader Aberdeen og kører nordpå til den lille hyggelige landsby, Pitmedden, hvor livet leves i et lidt andet tempo end i storbyen. Her er mange små butikker, hvor indehaveren selv står bag disken, og hyggelige tea rooms, hvor de lokale mødes og diskuterer dagens nyheder. Vi ser det meget specielle haveanlæg Pitmedden Garden, hvoraf en del er en blomstrende udgave af Sir Alexanders Setons våbenskjold omkranset af sirligt klippede hække.

  Ingen rejse til Skotland uden besøg på et whiskydestilleri, og vi besøger en vaskeøgte højlands-udgave af slagsen! Efter at vi er blevet lidt klogere på skotsk whisky og smagt de gyldne dråber, kører vi gennem Skotlands berømte whisky-område med en lang række destillerier. Vi gør holdt i et par mindre landsbyer undervejs f.eks. Dufttown og Grantown-on-Spey, inden vi når til hotellet i Aviemore-området, hvor vi skal bo de næste to nætter.

  Strathspey Hotel at Macdonald Aviemore Resort

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • Mindesmærket ved Culloden Battlefield

  Fra hotellet kører vi den korte tur til Cullodden lidt øst for Inverness. Her fandt det sidste slag mellem skotter og englændere sted den 16. april 1746, og i besøgscenteret genskaber et multimedieshow slaget, som mest af alt kan beskrives som en massakre, da de oprørske skotske klaner var dårligt udrustet, manglede militær skoling og var ledet af uerfarne officerer. Over for dem stod en veludrustet engelsk styrke bestående af kamperfarne soldater, veluddannede officerer og en ærgerrig general i spidsen.

  Desuden havde englænderne marcheret nærmest eksprestempo fra det lille fiskerleje, Nairn, i løbet af natten og var klar til kamp, hvorimod skotterne i al hast måtte beslutte sig for en slagplan. Resultatet blev en total engelsk sejr og efterfølgende undertrykkelse af de skotske klaner helt frem til tiden under Victoria, hvor alt det skotske igen blev acceptabelt.

  Vi spiser frokost i Nairn med de hyggelige små gader, provinsstemning og med udsigt til fjorden, Moray Firth, som går helt ind til Inverness.

  Om eftermiddagen oplever vi det fascinerende og privatejede Cawdor Castle, som er omtalt for første gang allerede 1454, og som indtil 2022 har tilhørt den 6. jarl af Cawdor. Ejerskabet har været dog yderst omstridt, idet enken efter den tidligere jarl anlagde sag mod sin stedsøn for at få ham ud af slottet, hvilket hun fik medhold i – en rigtig speget sag, som egner sig aldeles glimrende til en tv-serie! I souvenirbutikken kan du i øvrigt være heldig at blive betjent af slottets ejer. Men ellers er Cawdor Castle også kendt fra Shakespeare, som brugte slottet til sit drama om Macbeth, og hvert år bliver der opført Shakespeare-forestillinger på slottets plæne.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • Skøn natur i området ved Pitlochry

  Vi forlader Aviemore og kører gennem det skotske højland med de smukke lyngklædte skråninger og de store vidder – og med gode chancer for at opleve dyrelivet. Vi gør holdt i den charmerende by Pitlochry med de hyggelige tea rooms og typiske pubber.

  Edinburgh ligger spredt ud over en række udslukte vulkaner og har en helt speciel storhed over sig. Vi begynder dagen med et besøg på Edinburgh Castle, der er byens største attraktion. Slottet ligger 135 m oppe på Castle Hill, en forreven klippe, hvorfra der er en uovertruffen udsigt over byen.

  Fæstningens historie strækker sig over næsten tusind år, og den er den ældste bygning i hele byen. Edinburgh Castle har gennem tiden spillet en afgørende rolle i skotsk historie og har fungeret som opbevaringssted for  kronjuvelerne. På turen ser vi St. Margaret’s Chapel fra 1076, der er den ældste del af Edinburgh Castle, og vi vandrer rundt i de historiske omgivelser, som har flere museer, de skotske kronjuveler, kæmpekanonen Mons Meg fra middelalderen og One O’Clock Gun, der affyres hver dag kl. 13.

  Efter slotsbesøget går vi langs Royal Mile til den gamle bydel, som er en labyrint af brostensbelagte gader, smalle gyder og skjulte gårde. Dagens byrundtur bringer os både rundt i Edinburghs nye og gamle bydel. Vi går til Grassmarket, der engang var Edinburghs handelsmarked for heste og kvæg og en offentlig skueplads for henrettelser. Området har gennem tiden været et af de fattigste i Edinburgh, men i 1980’erne steg huspriserne, og siden har den gamle markedsplads været omkranset af pubber og butikker.

  Vi fortsætter gennem den gamle bydel, der inspirerede den skotske forfatter Robert Louis Stevenson til historien om Dr. Jekyll og Mr. Hide.

  Hotel Mercure Livingston

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • Skønne Edinburgh

  I dag er formiddagen fri til at udforske Edinburgh på egen hånd, inden vi kører mod Glasgow – en gammel industriby, der har undergået en stor forvandling i de senere år.

  Byen var tidligere kendt for sine store skibsværfter og andre store industrivirksomheder, men beliggenheden ved floden Clyde med lav vandstand betød, at moderne skibe ikke kunne benytte havnen, og samtidig gik erhvervsudviklingen i Storbritannien i retning af færre traditionelle industriarbejdspladser. Til gengæld har byen fået et nyt udtryk med mange virksomheder indenfor specielt IT, design og elektronik.

  Holiday Inn Express Glasgow - City Center Riverside

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • Der venter smukke landskaber på Arran-øen

  Vi tager på en udflugt til øen Arran, som tilbage i vikingetiden var norsk, og man kan stadig se stednavne med rod i det norske sprog. Naturmæssigt giver det god mening at kalde Arran for “Mini-Skotland”, da flere forskellige landskabstyper er repræsenteret.

  På den nordlige del af øen dominerer høje granit- og basaltklipper, og på den sydlige del af øen bliver man mødt af bakkede landskaber og frodigt landsbrugsland. Først kører vi til det lille fisker- og færgeleje, Ardrossan, hvorfra vi sejler over til Arran. Først koncentrerer vi os om den nordlige del af øen, og langs klippekysten er der gode muligheder for at spotte sæler og rovfugle.

  Herefter er det blevet tid til øens største attraktion, Brodick Castle. Allerede i middelalderen spillede slottet en vigtig rolle på grund af Arrans strategiske placering i det smalle stræde mellem øen og fastlandet, og slottet har måtte modstå mange angreb i tidens løb og var bl.a. besat af Oliver Cromwells tropper i 1652.

  Slottet har været ejet af den adelige Hamilton-slægt fra 1503 – 1895, så det er en interessant historie, der fortælles mellem de tykke mure. Slottet er kendt af en enhver skotte, eftersom slottet siden 1987 har figureret på den skotske 10-pundseddel. Vi nyder de dejlige omgivelser i den muromkransede have med det flotte farvespil og de mange eksotiske planter, inden turen går tilbage til Glasgow.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • Loch Lomond

  Vi forlader Glasgow og kører langs den berømte Loch Lomond. Søen er ikke mindre end 37 km lang og er da også Skotlands største sø, og du kan glæde dig til en flot køretur. Vi når til den charmerende lille by, Inveraray, der ligger ved Loch Fyne, og som faktisk ikke er en sø, men mere en fjord, idet den har forbindelse til Det Irske Hav.

  Vi holder frokostpause i Inveraray, så der bliver tid til at nyde byen, hvor der er mange butikker, der frister med skotske produkter. Byen er især kendt for det lille historiske fængsel, der dengang det åbnede i 1820 satte nye standarder indretning af fængsler.

  Vi besøger Inveraray Castle med den flotte beliggenhed ved bredden af Loch Fine. Slottet er ejet af hertugen af Argyll, som tilhører Campbell-klanen, og han er den 13. hertug i rækken med aner, der går tilbage til 1400-tallet. Hertugen og hans familie bor på slottet, der blev indviet i 1789, og som blev brugt i den kendte tv-serie “Downton Abbey”. Slottet blev valgt som location til afsnittet “Christmas Special 2012” og hed i serien “Duneagle Castle”. En af scenerne foregik i The State Dining Room, hvor der var dækket op næsten på kongelig manér, og netop den flotte spisestue oplever vi på rundvisningen.

  Noget af det første, der møder én på slottet, er Armoury Hall, hvor utallige og mange forskellige våben er kreativt sat op i flotte mønstre, der er bestemt af rummets arkitektur. Våbensamlingen tæller omkring 1300 stk., heriblandt et sværd, der blev brugt ved det historiske slag ved Culloden i 1746, hvor engelske tropper nedkæmpede skotske oprører. Der skulle også gerne blive tid til en runde i den flotte park, der omgiver Inveraray Castle.

  Vi fortsætter turen gennem dramatiske bjerge og skovklædte bakker til den lille by Oban. Siden den tidligste oldtid har der været bebyggelse på dette sted, som ligger meget beskyttet mellem klipperne.

  Gennem middelalderen og de følgende århundreder har vekslende skotske klaner domineret Oban, og senest under 2. verdenskrig havde Royal Navy en vigtig base for krigsskibe her. Under den kolde krig blev den berømte direkte telefonlinje mellem Washington og Moskva ført i land ved Oban, og whisky-entusiaster kender sikkert byen på grund af Oban Destilleri. De næste to nætter bor vi i Oban.

  Muthu Alexandra Hotel

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • Hovedbyen Tobermory på Mull-øen

  I dag sætter vi kursen mod “Gateway to the Isles” – som Oban kaldes. Herfra tager vi med færgen til Isle of Mull vest for Oban, kører tværs over øen og sejler fra Fionnphort med en lille færge til øen, Iona, som i 1400 år har været mål for pilgrimme.

  I år 563 grundlagde den irske munk Columba et kloster her, som senere blev udvidet gentagne gange og dermed blev et meget vigtigt center for udbredelse af kristendommen på den skotske vestkyst. Derfor taler man om, at det var herfra, at landet blev kristnet. Efter at øen blev hærget og plyndret af vikinger, blev klosteret i middelalderen drevet af augustinermunke. Vi oplever det enestående klosterkompleks og naturen på den forblæste ø, der er en del af øgruppen De Indre Hebrider.

  Irlands verdensberømte “Book of Kells” befinder sig nu i Trinity College i Dublin, men manuskriptet på latin blev nedskrevet her på Iona omkring år 800 ligesom adskillige andre skrifter fra tidlige middelalder. At så mange håndskrifter og bøger er blevet til her på Iona vidner om klosterets store betydning både for Irlands og Skotlands historie og for klosterets vigtige rolle i forbindelse med udbredelsen af kristendommen.

  Efter at have oplevet barsk natur og smukke landskaber på de to øer vender vi ud på eftermiddagen tilbage til hotellet i Oban.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • Monumentet ved Glenfinnan

  Vi forlader Oban og følger Loch Linnhe nordpå til Fort William, hvor englænderne i 1700-tallet byggede et af deres mange og meget stærke militære anlæg for at styre de skotske klaner i højlandet. Det er også her ved Fort William, man kan opleve Caledonian Canal, der via en lang række sluser gør det muligt for mange mindre skibe og ikke mindst lystbåde at sejle hertil fra Inverness.

  Vi kommer til det berømte Glenfinnan Monument, som markerer stedet, hvor Prins Charles Edward Stuart (“Bonnie Prins Charles”) i 1745 kaldte til oprør mod englænderne. Mange klaner i det vestlige højland meldte sig, men oprøret endte kort efter med det forsmædelige nederlag ved Culloden, som vi har oplevet tidligere på rejsen. Monumentet ved Glenfinnan består af et højt, smalt tårn med en statue på toppen, der skuer ud over Loch Shiel.

  Vi fortsætter gennem de snævre dale og langs med søer mod Fort Augustus, der ligger i den sydlige ende af Loch Ness. Der vil være mulighed for frokost i Fort Augustus, inden vi fortsætter langs med Loch Ness. Loch Ness er hjemsted for det sagnomspunde Loch Ness-uhyre og er Skotlands kendteste sø. Loch Ness-søen er 37 kilometer lang og er Skotlands dybeste sø med sine 230 meter. Vi kører langs med søen og gør flere ophold undervejs, inden vi kommer til Inverness.

  Fra Inverness kører vi mod Cairngorm National. Vi når til byen Aviemore ved foden af Cairngorm-bjergene, der er Skotlands vintersportsområde, men som først virkelig blev kendt, da jernbanen blev ført til Inverness. Meget praktisk byggede man små hoteller ved et lille trinbræt, så man kunne tage på ski- og jagtture herfra, og inden længe blev trinbrættet til en station. Der blev bygget større hoteller, og snart var en turistby med butikker og pubber en realitet.

  De næste tre nætter overnattes der i Aviemore-området.

  Strathspey Hotel at Macdonald Aviemore Resort

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • Oplev fårehunde i deres es på Leault Farm i Kincraig

  Denne dag byder på en skæg oplevelse i Kincraig på Leault Farm. Midt i noget af Skotlands smukkeste natur skal vi se en flok fårehunde i aktion. Fårehunde har gennem århundreder – måske årtusinder – været et vigtigt arbejdsredskab, når fårehyrder skulle styre deres flok og sørge for, at fårene ikke kom på afveje eller blev ofre for glubske rovdyr. I dagens demonstration af fårehundenes kunnen får vi at se, hvordan hver enkelt hund reagerer på individuelle fløjt og kommandoer og arbejder sammen som en velsmurt maskine. Husk at tage praktisk fodtøj på og en ekstra varm trøje med.

  Efter besøget på gården i Kincraig kører vi til Inverness, hvor der er tid til at udforske byen på egen hånd og spise frokost på en af de mange restauranter. Herefter kører vi tilbage til hotellet.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • Det hyggelige damptog Strathspey Railway

  I dag skal vi med det legendariske Strathspey Railway-damptog gennem det skotske højland fra Aviemore til Broomhill. Toget er efter mange års pensionering bragt tilbage til fordums stolthed og tager os med til en tid, hvor dampfløjterne hylede, togdørene smækkede i, og en velkendt klik-klak-lyd langsomt satte i gang og intensiveredes, som
  den store dampmaskine fløj hen over jernbaneskinnerne.

  Vi gør frokoststop i en af de små byen og fortsætter videre for at kontrollere, om skotterne har ret, når de påstår, at den bedste whisky produceres af klart flodvand – og den diskussion kan vi tage efter eftermiddagens whiskysmagning!

  Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • Vi forlader Aviemore og kører gennem det skotske højland med de smukke lyngklædte skråninger og de store vidder – og med gode chancer for at opleve dyrelivet.

  I Edinburgh venter flyet hjem til Danmark.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad

Afgange

Dato Varighed Rejseleder Pris pr. person Afrejselufthavn
01. juni
2023

15 dage

21995 kr.

Billund
København

Se rejseplan
07. september
2023

15 dage

22995 kr.

Billund
København

Se rejseplan

Afgange

01. juni 2023
15 dage


21995kr.
Billund
København

07. september 2023
15 dage


22995kr.
Billund
København

Prisinformation

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på 3- og 4-stjernede hoteller
 • 14 x morgenmad og 14 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entrér jf. program (værdi af entréer kr. 1500)
 • Færge Androssan – Brodick t/r
 • Besøg og rundvisning på Brodick Castle på øen Arran
 • Sightseeing i den lille charmerende by Inveraray
 • Besøg og rundvisning på Inveraray Castle
 • Færge Oban – Craignure t/r
 • Færge Fionnphort – Iona t/r
 • Besøg og rundvisning i klosterkomplekset på øen Iona
 • Besøg i Fort William
 • Kørsel langs Loch Lomond og Loch Ness
 • Besøg på Leault Farm med fårehundeopvisning
 • Besøg ved Culloden Battlefield
 • Besøg på whiskydestilleri i højlandet inkl. whiskysmagning
 • Byrundtur i St. Andrews inkl. ruinerne af katedralen og slottet
 • Byvandring i Edinburgh med besøg på Edinburgh Castle
 • Besøg og rundvisning på Scone Palace
 • Besøg og rundvisning på Braemar Castle
 • Besøg og rundvisning på Crathes Castle
 • Sightseeing i Aberdeen
 • Det specielle havanlæg Pitmedden Garden
 • Besøg og rundvisning på Cawdor Castle
 • Whiskysmagning på destilleri
 • Klosterruinen og slottet i Dunfermline
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Tillæg for enkeltværelse kr. 3.695
 • Fast plads i bussen kr. 150
 • Administrationsgebyr kr. 125

Lignende rejser

Ruinerne ved St. Andrew katedralen i Skotland
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Royale Skotland

  • Du kan rejse fra både Billund og København
  • Inkl. halvpension og alle udflugter samt ikke mindst alle entréer på rundrejsen
  • Bemærk afgangene i august er inkl. Royal Edinburgh Military Tattoo

8-dages rundrejse

12495 kr.

Næste afgang

01. jun

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Idylliske England med Lake District & York

  • Denne rundrejse er spækket med autentiske oplevelser
  • Du kommer tæt på romernes storhedstid ved Hadrians Mur
  • Der venter en sejltur på smukke Lake Windermere
  • Du besøger det sagnomspundne Lindisfarne-kloster

8-dages rundrejse

11995 kr.

Næste afgang

17. maj

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Idylliske England med Lake District & York

  • Denne rundrejse er spækket med autentiske oplevelser
  • Du kommer tæt på romernes storhedstid ved Hadrians Mur
  • Der venter en sejltur på smukke Lake Windermere
  • Du besøger det sagnomspundne Lindisfarne-kloster

8-dages rundrejse

11995 kr.

Næste afgang

17. maj

Se rejsen
Tag på storbyferie i Reykjavik med dansk rejseleder - Risskov Rejser
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Storbyferie i Reykjavík

  • Vi flyver fra både Billund og København
  • Der venter en byvandring i Reykjavík med lokalboende rejseleder
  • Et besøg fyldt med velvære til Den Blå Lagune er inkluderet i prisen

4-dages rundrejse

Næste afgang

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Storbyferie i Dublin

  • Du bor centralt i Dublin i gåafstand til mange seværdigheder
  • Der venter en byvandring inkl. en frokost med Fish & Chips
  • Du oplever den irske folkesjæl helt tæt på til irsk aften

4-dages rundrejse

Næste afgang

Se rejsen
Glæd dig til en vandreferie i Irland med Risskov Rejser
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Vandreferie i Irland

  • Du kan flyve fra både Billund og København
  • Du kommer på hele 6 forskellige vandreruter i smuk natur
  • Der er inkluderet halvpension og forskellige entréer, og du får det hele til en meget skarp pris

   

8-dages rundrejse

9995 kr.

Næste afgang

12. jun

Se rejsen
Ruinerne ved St. Andrew katedralen i Skotland
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Royale Skotland

  • Du kan rejse fra både Billund og København
  • Inkl. halvpension og alle udflugter samt ikke mindst alle entréer på rundrejsen
  • Bemærk afgangene i august er inkl. Royal Edinburgh Military Tattoo

8-dages rundrejse

12495 kr.

Næste afgang

01. jun

Se rejsen
Tag på storbyferie i Reykjavik med dansk rejseleder - Risskov Rejser
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Storbyferie i Reykjavík

  • Vi flyver fra både Billund og København
  • Der venter en byvandring i Reykjavík med lokalboende rejseleder
  • Et besøg fyldt med velvære til Den Blå Lagune er inkluderet i prisen

4-dages rundrejse

Næste afgang

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Storbyferie i Dublin

  • Du bor centralt i Dublin i gåafstand til mange seværdigheder
  • Der venter en byvandring inkl. en frokost med Fish & Chips
  • Du oplever den irske folkesjæl helt tæt på til irsk aften

4-dages rundrejse

Næste afgang

Se rejsen

Når rejsen går til Skotland