Firma – og grupperejser

Spændende vandrenyhed!
Inkl. helpension og gode hoteller

VANDREFERIE I DET SKOTSKE HØJLAND

Oplev Skotlands natur på denne fantastiske vandreferie, hvor det er højlandet, der står for naturoplevelserne!

Vi har samlet en række vandreruter, der hver især er unikke. Lige fra de britiske øers højeste bjerg Ben Nevis over landskabet Glen Coe, der har dannet kulisse for James Bond-filmen Skyfall, til de smukke kanaler ved Speyside Way. Vi skal opleve smukke dale, høje bjerge, frodig natur og barsk hedelandskab. Alt sammen noget der gør det skotske højland så unikt – og så skal vi også forbi søen Loch Ness og se, om vi kan få et glimt af Nessie.

Du kan glæde dig til en vandreferie med alle de klassiske skotske oplevelser – unikke vandreruter i spektakulær natur, fængslende historie, hyggelige byer og ikke mindst whiskysmagning. Naturoplevelserne står i kø på denne rundrejse, og vores rejseleder er passioneret Skotland-ekspert og gør sit til, at du får en unik vandreferie i det skotske højland.

Vi har desværre ingen ledige afgange i øjeblikket

Rejsen inkluderer

Et kamera

Glæd dig fordi

 • Du kommer på 6 naturskønne og varierede vandreture
 • Du får det bedste det skotske højland inkl. Ben Nevis, Loch Ness og kanalerne
 • Rejsens røde tråd er de mange flotte naturoplevelser i højlandet
 • Du får mulighed for at prøve kræfter med Ben Nevis
 • Du går i det dramatiske landskab, hvor James Bond-filmen Skyfall blev optaget
 • Du går langs den legendariske sø Loch Ness
 • Der er besøg på et whiskydestilleri i højlandet inkl. smagsprøver
 • Der overnattes flere nætter i samme by undervejs
 • Rejsen er inkl. helpension og entréer

Vores rejseledere

Et fly

Transport

 • Fly inkl. skatter og afgifter
 • Mulighed for afrejse fra Billund og København
En stor seng

Overnatning

 • Overnatning i delt dobbeltværelse på 3-stjernede hoteller
Tallerken

Måltider

 • 7 x morgenmad
 • 6 x picnic-frokost
 • 7 x aftensmad
 • Besøg på whiskydestilleri i højlandet inkl. whiskysmagning

Du kommer på seks varierede vandreruter i noget af Skotlands smukkeste natur

Alle vores rejseledere har et unikt kendskab til Skotland, så du er både i de bedste hænder og sikret et helt særligt indblik i Skotland

Rejsen er fyldt med gode oplevelser, bl.a. en vandretur til toppen af Ben Nevis, whiskysmagning og besøg ved Loch Ness samt inkluderet helpension

Du kommer på seks varierede vandreruter i noget af Skotlands smukkeste natur

Alle vores rejseledere har et unikt kendskab til Skotland, så du er både i de bedste hænder og sikret et helt særligt indblik i Skotland

Rejsen er fyldt med gode oplevelser, bl.a. en vandretur til toppen af Ben Nevis, whiskysmagning og besøg ved Loch Ness samt inkluderet helpension

Mød din rejseleder

MORTEN RONNE

Morten er uddannet translatør og tolk i spansk og engelsk. Han har boet i udlandet i mere end 15 år. Og med sin store erfaring som rejseleder sikrer han dig et forrygende indblik i den skotske kultur, spændende historie og smukke landskaber.

Læs mere om MORTEN

Mød din rejseleder

MORTEN RONNE

Morten er uddannet translatør og tolk i spansk og engelsk. Han har boet i udlandet i mere end 15 år. Og med sin store erfaring som rejseleder sikrer han dig et forrygende indblik i den skotske kultur, spændende historie og smukke landskaber.

Læs mere om MORTEN

Dagsprogram

 • Fort William

  Efter ankomst til Edinburgh kører vi nordøst mod højlandet til Fort William, hvor englænderne i 1700-tallet byggede et af deres mange og meget stærke militære anlæg for at styre de skotske klaner i højlandet.

  I dag betegnes byen som Skotlands vandrehovedstad og er en naturlig base for de næste dages vandringer i den smukke natur i området. Fort William er vores hjem de næste 4 nætter.

   

  Ben Nevis Hotel & Leisure Club, Fort William

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Aftensmad.
 • Glen Coe-området

  Det fascinerende landskab Glen Coe er opstået gennem mange tusinde år af gletsjere og vulkaner. De mange bjerge og dale er dominerende i landskabet og vi skal på dagens vandrerute opleve dem på nærmeste hold.

  Dagens vandrerute ”The Two Lairigs” er en cirkulær vandrerute mellem de to pas Glen Coe og Glen Etive. Under dagens vandring kan vi nyde de smukke højdedrag omkring os, og opleve det smukke sceneri der også blev fundet værdigt til at lægge baggrund til James Bond-filmen ”Skyfall”.

  På vej tilbage til hotellet besøger vi Glencoe Visitor Center. Museet fortæller historien om det smukke landskab og dyrelivet i Glen Coe. Man kan ligeledes høre den barske historie om Massakren i byen Glencoe, der fandt sted i 1689. Her blev 38 klanmedlemmer dræbt af regeringens styrker med begrundelsen, at de ikke havde været hurtige nok til at anerkende de nye monarker William d.2. og Mary d. 2.

  Museet har en hyggelig café og en lille butik.

  Tilbage på hotellet spiser vi middag og hviler benene, inden det næste dag går løs med vandreturen op ad Ben Nevis.

  Dagens distance: ca. 15 km

   


  Inkluderede måltider

  Morgenmad, picnic-frokost og aftensmad.
 • Ben Nevis

  Rejsens hårdeste etape, og for mange højdepunktet, er i dag hvor vi skal prøve kræfter med de britiske øers højeste punkt – Ben Nevis.
  Bjerget ligger tæt på Fort William og vi er derfor tidligt fremme og har det meste af dagen til at komme til toppen der ligger i 1.345 meters højde.

  Vi bestiger bjerget ad den ”nemme” rute, og det kræver ikke, at man har erfaring fra bjergklatring for at klare turen til toppen. Man skal dog være i god fysisk form. Ruten går ud og hjem ad samme sti, så man kan vælge at vende om hvis kræfterne er ved at løbe ud. Rejselederen har naturligvis et øje på alle i gruppen og sikrer at alle får en god oplevelse.

  På toppen af Ben Nevis bliver man belønnet med en fabelagtig udsigt over det meste af højlandet. Dramatisk er udsigten, hvis man kigger ud over den nordlige side af bjerget. Her tårner de stejle bjergsider sig op, og på en klar dag kan man være heldig at se bjergklatrere prøve kræfter med en af de klassiske klatreruter op ad bjerget.

  Hvis man ikke ønsker at prøve kræfter med Ben Nevis til fods, er Nevis Range Gondola et glimrende alternativ. Gondolen kører op i 650 meters højde på bjerget Aonach Mor der er Skotlands 8. højeste bjerg. Herfra er der en smuk panorama vue ud over Ben Nevis, det øvrige højland og på en klar dag kan man se helt ud til de Indre Hebrider. Vi sørger for transporten til gondolen, men udgiften til billetten er for egen regning (ca. 200 kr.)

  Ønsker man hverken at bestige Ben Nevis eller tage gondolen op til Aonach Mor, har man dagen på egen hånd til frit at udforske Fort William eller gå en af de øvrige vandreruter i området.

  Rejselederen vil denne dag være med gruppen, der prøver kræfter med Ben Nevis.

  Dagens distance: ca. 17 km


  Inkluderede måltider

  Morgenmad, picnic-frokost og aftensmad.
 • Ben Nevis Distillery

  Sydøst for Fort William ligger Ariundle Oakwood National Nature Reserve. Parken med de mange smukke egetræer har siden 1977 været fredet og er hjem for utallige dyrearter. Vandreruten gennem parken, er på knap 11 km i fladt terræn og der bliver derfor mulighed for at komme sig ovenpå gårsdagens tur til Ben Nevis.

  Ud over den smukke natur kommer vi forbi en nedlagt minedrift, der i sine velmagtsdage beskæftigede mere end 600 arbejdere.

  Skotland er kendt for sin gode whisky og vi skal naturligvis smage de gyldne dråber. Ben Nevis Destillery blev grundlagt i 1825 og er dermed et af Skotlands ældste destillerier. Vi får en spændende rundtur hvor vi hører om whiskyproduktionen. Rundturen slutter af med en whiskysmagning, hvor destilleriets forskellige whiskyer skænkes op til os.

  Dagens distance: ca. 11 km


  Inkluderede måltider

  Morgenmad, picnic-frokost og aftensmad.
 • Fort Augustus / Caledonian Canal

  Vi siger farvel til Fort William og bevæger os nordpå ad The Great Glen langs Caledonian Canal. Det 97 km lange kanalsystem blev grundlagt af den skotske ingeniør Thomas Telford tilbage i 1822. Det forbinder de fire lochs, med Loch Ness som den mest kendte, og løber fra Fort William via en lang række sluser til Inverness. I dag er kanalen vandvej for både lystsejlere og kommerciel sejlads.

  Efter en times kørsel er vi fremme ved Fort Augustus der ligger i den sydlige ende af Loch Ness. Den lille maleriske by lever primært af de mange turister, der tager sejlture ud på søen, der siges at være hjemsted for det sagnomspundne Loch Ness-uhyre, Nessie, og derfor er Skotlands mest kendte sø. Søen er 37 kilometer lang og Skotlands dybeste sø med sine 230 meter.

  Fort Augustus er startpunkt for dagens vandring. Herfra går vi op på Loch Ness breddens vestlige skråning. Vi følger skråningen og undervejs stopper vi ved nogle af de mange udsigtspunkter hvor vi kan nyde det smukke sceneri med Loch Ness i centrum.
  Frokosten nyder vi naturligvis i det grønne inden vi kommer til byen Invermoriston.

  Her hopper vi på bussen og fortsætter langs Loch Ness til Nethybridge hvor vi overnatter de næste 3 nætter. Undervejs til Nethybridge passerer vi byen Inverness der pga. sin størrelse og beliggenhed ved vandet fungerer som naturligt trafik- og handelsknudepunkt for hele højlandet. Har vi tid, kører vi en tur rundt i byen og får evt. tid til selv at kigge nærmere på byens butikker og seværdigheder.

  Dagens distance: ca. 12 km

  Nethybridge Hotel, Cairngorms

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad, picnic-frokost og aftensmad.
 • Glen Affric

  Dagens vandrerute er en utrolig smuk tur rundt om søen Loch Affric i det vestlige højland. Stien går på skråningen i den grønne dal med søen Loch Affric i centrum omkranset af de smukke bjerge.

  Ruten bliver mange steder fremhævet som en af de smukkeste i Skotland og det med god grund.

  Vi starter i birke- og fyrreskov inden landskabet åbner sig op og vi får de mest fantastiske udsigt over området. Strækningen er i jævnt terræn og vi kan i ro og mag begive os hele vejen rundt om søen.

  Igen i dag vil der være rig mulighed for at nyde den medbragte frokost i det grønne. Loch Affric er en ferskvandssø og meget populær blandt ørredfiskere, ligesom der årligt i maj måned afholdes et populært duathlon langs søens bredder.

  Som Glencoe er Loch Affric blevet brugt som baggrund i adskillige Hollywoodfilm.

  Dagens distance: Ca. 18 km


  Inkluderede måltider

  Morgenmad, picnic-frokost og aftensmad.
 • Broomhil Bridge, Nethy Bridge

  Speyside Way er en af de fire langdistance vandreruter i Skotland. Stisystemet, på 137 km, går fra Buckie i den nordlige del af højlandet til Newtonmore i den vestlige del af Nationalparken Cairngorms, hvor vi overnatter.

  Vi har valgt den del af ruten, der går fra Grantown on Spey til Boat of Garden. Det er en hyggelig vandretur langs den gamle nedlagte jernbane og floden Spey ad Old Military Road. Floden Spey er den niende længste i Storbritannien og har i mange år spillet en vigtig rolle i Skotlands whiskyproduktion. Langs floden ligger i dag mange destillerier, og intet sted i Skotland produceres der mere whisky end her.

  Midt på dagens etape kommer vi forbi vores hotel i byen Nethy Bridge. Sidst på eftermiddagen er vi nået frem til rejsens sidste kilometer til bens ved byen Boat of Garten.

  Herfra tager vi bussen retur til hotellet, hvor vi spiser en fortjent afskedsmiddag ovenpå 6 dage med fantastiske vandreture.

  Dagens distance: Ca. 18 km


  Inkluderede måltider

  Morgenmad, picnic-frokost og aftensmad.
 • Det er blevet tid til at vende hjemad. Vi kører til lufthavnen i Edinburgh, hvorfra vi flyver hjem til Danmark.

   

   

   


  Inkluderede måltider

  Morgenmad.

Afgange.

Ikke flere afgange

Der er desværre ikke flere afgange lige nu – hold øje med siden eller kontakt os på verden@risskovrejser.dk eller 70 22 66 00.
De nye datoer bliver også annonceret i vores nyhedsbrev, så hvis du ikke allerede er tilmeldt, er det en god idé at melde dig til her.
Er du interesseret i at opleve en af vores andre rundrejser til England, så se mere her.

Prisinformation

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på 3-stjernede hoteller
 • 7 x morgenmad, 6 x picnic-frokost og 7 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • 6 vandreture inkl. Ben Nevis og Loch Ness
 • Besøg på whiskydestilleri i højlandet inkl. whiskysmagning
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.995
 • Administrationsgebyr kr. 125

Lignende rejser

Ruinerne ved St. Andrew katedralen i Skotland
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Royale Skotland

  • Du kan rejse fra både Billund og København
  • Inkl. halvpension og alle udflugter samt ikke mindst alle entréer på rundrejsen
  • Bemærk afgangene i august er inkl. Royal Edinburgh Military Tattoo

8-dages rundrejse

12995 kr.

Næste afgang

03. aug

Se rejsen
Se kort

Næste afgang

Se rejsen
Glæd dig til en vandreferie i Irland med Risskov Rejser
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Vandreferie i Irland

  • Du kan flyve fra både Billund og København
  • Du kommer på hele 6 forskellige vandreruter i smuk natur
  • Der er inkluderet halvpension og forskellige entréer, og du får det hele til en meget skarp pris

   

8-dages rundrejse

9995 kr.

Næste afgang

12. jun

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Idylliske England med Lake District & York

  • Denne rundrejse er spækket med autentiske oplevelser
  • Du kommer tæt på romernes storhedstid ved Hadrians Mur
  • Der venter en sejltur på smukke Lake Windermere
  • Du besøger det sagnomspundne Lindisfarne-kloster

8-dages rundrejse

11995 kr.

Næste afgang

17. maj

Se rejsen
Ruinerne ved St. Andrew katedralen i Skotland
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Royale Skotland

  • Du kan rejse fra både Billund og København
  • Inkl. halvpension og alle udflugter samt ikke mindst alle entréer på rundrejsen
  • Bemærk afgangene i august er inkl. Royal Edinburgh Military Tattoo

8-dages rundrejse

12995 kr.

Næste afgang

03. aug

Se rejsen
Se kort

Næste afgang

Se rejsen

Når rejsen går til Skotland

Spændende artikler om Skotland