Firma – og grupperejser

Maks. 20 deltagere på rejsen!

Gratis udvidet tryghedsgaranti til alle vores gæster

Aflyses din rejse, er du sikret fuld refundering uanset købstidspunkt 

Vi imødekommer alle sikkerhedskrav og følger altid UM’s rejsevejledninger

VANDRING I BJERGRIGE ANDALUSIEN

8-dages rundrejse med dansk rejseleder fra kr. 10.995

Glæd dig til en fantastisk vandreferie i Andalusiens bjergtagende landskaber i selskab med en dygtig dansk rejseleder! Der venter fem skønne vandringer på ruter, der omkranser den mægtige Sierra Nevada-bjergkæde, og går gennem UNESCO-fredede kalkstenslandskaber i naturreservatet Sierra de Grazalema. Du kommer til at vandre i landskaber med dybe floddale og stejle kløfter, der giver Sierra Nevada sit dramatiske udsende. Landsbyer, der lyser op med deres hvidkalkede huse, ligger spredt med rund hånd i landskabet, fra de gamle vandingskanaler lyder en behagelig rislen, og den ene flotte udsigt afløser den anden.

Et af utallige højdepunkter er, når vi sammen går den spektakulære og meget populære Caminito del Rey, der er en 7,7 km lang vandresti, der er boret direkte ind i klipperne. Du kan også se frem til at vandre ned i Tajo de Ronda-kløften ved den smukke by Ronda, udforske klippebyen Setenil de las Bodegas og ikke mindst gå under jorden, når vi vandrer hen til indgangen af kalkstenshulen Cueva del Hundidero

Vi slutter vandreferien af med oplevelser i Middelhavsbyen Malaga, hvor venter en spændende byvandring i fodsporene af bl.a. H.C. Andersen og Picasso, og hvor vi nyder en lækker tapas-afskedsmiddag sammen.

Næste ledige afgange

06. sep. fra 10.995 kr.Bestil
20. sep. fra 10.995 kr.Bestil

Rejsen inkluderer

Et kamera

Glæd dig fordi

 • Du får i alt næsten 60 km vandring under kyndig ledsagelse af vores lokale danske rejseleder
 • Du får en unik vandreoplevelse på den berømte Caminito del Rey
 • Du smager den lokale olivenolie og hører mere om produktion og processer
 • Du besøger hulen Cueva del Hundidero – en helt særlig oplevelse
 • Du kommer til at opleve byerne Ronda og Malaga
 • Du besøger en af de smukkeste byer i Sierra de Grazalema, der er på UNESCOs verdensarvsliste
 • Der er maks. 20 deltagere med på rejsen
 • Rejselederen bor i Spanien og har indgående kendskab til området

Vores rejseledere

Et fly

Transport

 • Fly inkl. skatter og afgifter
 • Mulighed for afrejse fra: Billund og København
En stor seng

Overnatning

 • Overnatning i dobbeltværelse på 2-, 3- og 4-stjernede, håndplukkede hoteller
Tallerken

Måltider

 • 7 x morgenmad
 • 4 x frokost
 • 4 x aftensmad

Du kan rejse fra både Billund og København

Du kommer på fantastiske vandreture i nationalparkerne Sierra de Nevada og Sierra de Grazalema samt på den enestående Caminito del Rey

Du får foredrag om den helsebringende olivenolie og stor indsigt i Spanien før og nu

Du kan rejse fra både Billund og København

Du kommer på fantastiske vandreture i nationalparkerne Sierra de Nevada og Sierra de Grazalema samt på den enestående Caminito del Rey

Du får foredrag om den helsebringende olivenolie og stor indsigt i Spanien før og nu

Mød din rejseleder

HENRIK NORMANN

Henrik har boet i Spanien siden 2015 og har en omfattende viden om spansk historie og kultur. Henrik er desuden en rigtig dygtig formidler og har et unikt talent for at organisere og få en rejse til at flyde naturligt.

Læs mere om Henrik

Mød din rejseleder

HENRIK NORMANN

Henrik har boet i Spanien siden 2015 og har en omfattende viden om spansk historie og kultur. Henrik er desuden en rigtig dygtig formidler og har et unikt talent for at organisere og få en rejse til at flyde naturligt.

Læs mere om Henrik

Dagsprogram

 • Velkommen til Sierra Nevada i Granada-provinsen

  Efter ankomst til Malaga lufthavn har vi en smuk bustur på små tre timer til vores hotel i Alpujarra i Sierra Nevada i Granada-provinsen. Vi får undervejs et første indtryk af den skønne middelhavsby Malaga, hvor vi afslutter vores vandreferie på fornem vis.

  På vej til Sierra Nevada, som er den største bjergkæde i Spanien og den næststørste i Europa, har vi konstant udsyn til andre mindre bjergkæder i Andalusien, og vi begynder at forstå, hvorfor Spanien er det mest bjergrige land i Europa.

  Godt halvvejs mod dagens mål kører vi væk fra Middelhavet og begynder nu opkørslen til Sierra Nevada. Det sidste stykke foregår på snoede landeveje med mange bjergtagende udsigter.

  Vores hyggelige hotel ligger helt centralt for vandreture i Alpujarra. Efter indtjekning er det oplagt at gå på opdagelse i den autentiske landsby, inden vi mødes til tapasmiddag i hotellets restaurant.

  Lidt vandrepraktisk information

  Sværhedsgrad
  Vandreturene på rundrejsen er primært bjergvandringer, hvor det går op og ned ”hele tiden”. Vi går ture på mellem 8 og 14 km hver dag og har god tid til alle vandreture. Alle ture foregår i middelhøjde, så vi ikke får problemer med iltmangel. Der vil være enkelte lidt stejle stigninger, men turene er bjergvandring og ikke bjergbestigning. 

  Forudsætninger
  Som udgangspunkt skal man være sikker på benene og have en god grundform. Tommelfingerregel: Hvis du kan gå 15-20 km om dagen fem dage i træk i et dansk terræn, så kan du ganske givet også deltage på denne tur og nyde den i fulde drag. Det er naturligvis også tilladt at tage en vandrefridag, hvis man har lyst til andre ting, eller hvis benene trænger til et hvil. 

  Beklædning
  Det vigtigste er vandtætte vandrestøvler. Underlaget kan være ujævnt, og så er det rart med ankelstøtte. Der løber nogle gange kildevand på tværs af vandrestierne, og af og til skal vi krydse en bæk eller et område, hvor der samler sig lidt vand. 

  Ellers lag på lag beklædning (afhængig af årstiden), hvor det yderste er vindtæt. I bjergene kan man aldrig helt forsikre sig mod regn, så der skal pakkes regnslag eller regnjakke i rygsækken. Det er en personlig vurdering, om man vil bruge vandrestave eller ej. 

  Hotel de Mecina Fondales

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Aftensmad.
 • Så er dagen kommet, hvor vi skal snøre vandrestøvlerne for første gang og gå på opdagelse i de fantastiske bjerge i Alpujarra. Umiddelbart efter morgenmaden får vi mulighed for at smøre vores egne madpakker til dagens vandretur. Der bliver sat forskelligt godt brød frem, lækkert lokalt pålæg og forskellige frugter.

  Vi bor i den lille kommune La Taha i Alpujarra, som består af små hvide landsbyer, som alle ligger på Sierra Nevadas bjergskråninger. Det mindre Sierra Mecina ligger som et forbjerg til Sierra Nevada. Fra bjergkammen her, hvor vi skal vandre en stor del af tiden i dag, har vi en ubeskrivelig smuk udsigt til alle La Tahas landsbyer og Sierra Nevadas højder i baggrunden. Det kan ikke blive flottere.

  Vandreturen starter ved vores hotel, og vi går så gennem nogle af La Tahas charmerende hvidkalkede landsbyer og fortsætter ned i kløften, som floden Rio Trevélez har udskåret gennem millioner af år. Vi kommer helt tæt på de dramatiske og eroderede klippeformationer. Fra helsebringende kilder tanker vi vand i vores medbragte vanddunke, inden det går op ad en zigzagsti med flotte udsigter. Vi tager det stille og roligt, så alle kan følge med.

  På bjergkammen finder vi et dejligt sted til at nyde vores medbragte frokost. Nedstigningen i den fjerne ende (mere plan end opstigningen) går ad en sti gennem et særdeles smukt klippelandskab. I bunden krydser vi Trevélez-flodens kølige smeltevand via den (måske) romerske bro og går herfra det sidste stykke hjem til hotellet til fortjent afslapning efter en fantastisk vandredag. Måske det frister med en dukkert i hotellets udendørs swimmingpool, som ligger i en smuk park med udsigt til det landskab, hvor vi har vandret.

  Om aftenen er det oplagt at prøve en af de små hyggelige restauranter i landsbyen.

  Dagens vandretur: Ca. 14 km
  Vandretid: 6-7 timer


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og frokost (madpakke).
 • Efter morgenmaden smører vi igen vores egen madpakke og kører så en halv time i bus til Spaniens højest beliggende landsby Trevélez (1.476 meter), hvor dagens vandretur starter og slutter. Trevélez er også kendt for de mange secaderos (tørrehaller), hvor den gode spanske skinke hænger til tørre i månedsvis i den friske bjergluft. I det meste af byen dufter det af denne gourmetspecialitet, som vi ganske givet allerede har i vores madpakker.

  Byen er er også udgangspunkt for vandringer til de højeste toppe i Sierra Nevada, hvor Mulhacén (3.479 meter) troner over dem alle, som det højeste punkt på den iberiske halvø. Vandrere fra hele Europa kommer til Trevélez for at bestige dette majestætiske bjerg opkaldt efter den muslimske emir Mulay Hassan, som efter sigende ligger begravet på toppen. Rejselederen vil i løbet af dagen fortælle meget mere om det sagnomspundne Al Andaluz, hvor muslimerne regerede indtil slutningen af 1400-tallet.

  Dagens vandretur fører ud i Trevélez-dalen, hvor vi som i går møder floden Rio Trevélez, men nu meget tættere på dens udspring i de højeste bjerge i Sierra Nevada. Vi går ad smukke stier omkranset af spektakulære bjerge forbi små landsteder (cortijos), hvor køer og geder græsser i de idylliske omgivelser. Der er ingen veje til disse landsteder, så al transport foregår på gåben eller til hest.

  Oprindeligt dyrkede bønderne også korn på de mange landbrugsterrasser, som blev overrislet med vand fra såkaldte acequias (vandkanaler), hvor der stadig løber vand det meste af året. Et system der blev startet af maurerne. Efter høst blevet kornet tærsket på de cirkelformede eras (tærskepladser) og malet i møllerne ved floden. Vi ser rester af det hele på dagens vandring.

  Efter et par timers vandring når vi så langt ud i dalen, at vi nu har udsigt til de højeste bjergtinder i Sierra Nevada, både Mulhacén og den næsthøjeste bjergtop Alcazaba, som begge er sneklædte det meste af året. Det er et uforglemmeligt syn, og vi kan her passende nyde vores medbragte frokost. Efterfølgende vandrer vi ad andre stier tilbage mod byen, hele tiden med lyden eller udsigt til floden.

  Tilbage i selve Trevélez by, bliver der tid til at gå på opdagelse på egen hånd. I Alpujarra er der også tradition for at producere rigtig god chokolade i alverdens udgaver. Det er oplagt med både et cafébesøg og indkøb af chokolade eller andre lokale souvenirs, inden vi kører tilbage til aftensmad på hotellet efter en endnu skøn dag.

  Dagens vandretur: Ca. 12 km
  Vandretid: Ca. 5 timer


  Inkluderede måltider

  Morgenmad, frokost (madpakke) og aftensmad.
 • Den gamle og den nye vandresti på Caminito del Rey side om side

  Vi tager i dag afsked med Alpujarra og det hyggelige hotel og fortsætter i vores bus mod nye eventyr i de andalusiske bjerge. Vores endelige mål i dag er den berømte by Ronda i Malaga-provinsen, men inden da skal vi have en vandreoplevelse i særklasse på Caminito del Rey.

  Denne vandresti fra starten af 1900-tallet, som er boret ind i klippevæggene i op til 105 meters højde over floden Guadalhorce, blev oprindeligt konstrueret for at gøre det muligt for arbejderne at vandre mellem to vandkraftværker i bjergene omkring Ardales og Antequera.

  Caminito del Rey betyder Kongens Lille Sti og fik sit navn, fordi den tidligere spanske konge Alfonso 13. gik turen til indvielsen. Senere blev Caminito del Rey populær blandt bjergbestigere og andre vovehalse, men med tiden gik den så meget i forfald, at det i bogstavelig forstand blev livsfarligt at vandre ruten.

  Styret i Malaga-provinsen iværksatte en totalrenovering af hele stisystemet i 2014, og den var klar til indvielse i marts 2015. Siden da er Caminito del Rey blevet en af Spaniens mest berømte vandreture. Det er kun El Camino de Santiago i den nordlige del af landet, som har opnået lige så stor berømmelse. Hele vandreturen er 7,7 km, hvoraf 2,9 km. foregår på stisystemet boret ind i klippevæggene. Det er helt fantastisk.

  Således opløftede fortsætter vi i bus til skønne Ronda, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen. Efter indtjekning på vores hotel og tid til afslapning vil rejselederen gå en orienterende byrundtur.

  Ronda er først og fremmest kendt for broen Puente Nuevo over den 100 meter dybe kløft Tajo de Ronda, der deler byen i to. Turister fra hele verden kommer til Ronda for at opleve denne bro, og det skal vi selvfølgelig også. På vejen går vi i Hemingways og Orson Welles fodspor, som begge fik en tæt relation til Ronda. Hemingway havde sin egen siddeplads i den berømte tyrefægterarena, og Orson Welles er begravet på en tyrefægterfamilies landsted udenfor byen.

  Ronda har et overflødighedshorn af restauranter, barer og caféer. Vi spiser sammen på hotellet i aften, men de næste par aftener kan vi også få gode madoplevelser ude i byen.

  Dagens vandretur: 7,7 km
  Vandretid: 3 timer

  Hotel Maestranza

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad.
 • Vandfald under Puento Nuevo broen i Ronda

  Dagens vandretur starter fra hotellet i Ronda, og vi har madpakke med i rygsækken. Første del af vandreturen går gennem byen til en smuk plads på den anden side af den berømte bro. Herfra kan vi vandre ned i selve kløften Tajo de Ronda og komme tæt på floden Gaudalevin, som løber i bunden. Det er en helt anderledes oplevelse at se kløften og byen herfra, og sådan fortsætter det på store dele af vandreturen i dag. Ronda ligger højt over det mere flade landbrugsland i dalen, og vi kan nyde dette syn af den ophøjede by fra forskellige vinkler på vores vandretur ud i dalen.

  Spanien er verdens største producent af olivenolie. Alene Andalusien producerer tæt på 25 procent af verdens årlige produktion. På dagens vandretur kommer vi tæt på olivenlunde, og rejselederen laver et stop med et foredrag om olivenolie fra jord til bord, hvor alle også lærer at kende forskel på den gode ekstra jomfruolivenolie og de ringere kvaliteter.

  På dagens vandretur kommer vi også gennem små hyggelige bebyggelser, og af og til kommer der en bil eller et tog forbi. Vi er i et landligt område, men tættere på ”civilisationen” end på de første dages vandringer.

  Vores mål i dag er indgangen til hulen Cueva del Hundidero, som er et godt ”gemt”, men meget imponerende naturfænomen i de porøse kalkstensbjerge i Sierra de Grazalema. Hulens åbning er ikke mindre end 60 meter høj og ti meter bred. Længere inde i hulen fødes en flod af filtreret vand og utallige vandstrømme, som forsætter under jorden i fire kilometer, inden den løber ud under åben himmel.

  På strækningen under jorden er der 25 søer og flere store grotter med op til 100 meters højde. Denne del af systemet er lukket for andre end eksperter, da søerne krydses svømmende i våddragter. Vi nøjes med at gå nogle få meter ind i den imponerende hule med særdeles højt til loftet, hvor vi også passende kan spise vores medbragte frokost.

  Vi skal gå godt 300 trin ned til indgangen af hulen, og efterfølgende skal vi jo op igen, så motion får vi til overflod. Dog venter bussen på os, når vi er helt oppe og kører os tilbage til hotellet i Ronda efter dette hulebesøg, som ingen glemmer igen.

  Resten af dagen er til egen disposition, hvor rejselederen kan komme med forslag til aktiviteter i den spændende by.

  Dagens vandring: Ca. 14 km
  Vandretid: 5-6 timer


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og frokost (madpakke).
 • Setenil de las Bodegas

  Det er blevet tid til turens sidste vandretur, og vi slutter af med manér. Vi skal i dag længere ind i Sierra de Grazalema, som deles af Malaga- og Cadiz-provinserne. Vi kører i bus til den hyggelige by Grazalema, der giver navn til kalkstensbjergkæden. Vi bliver sat af på byens centrale plads, hvorfra dagens flotte vandretur starter, og vi får dermed også oplevet en af de smukkeste byer i Sierra de Grazalema på vores vej ad gader og stræder ud til bjergstierne.

  Sierra de Grazalema kom allerede i 1977 som det første naturreservat i Spanien på UNESCOs verdensarvsliste. Området blev belønnet med denne anerkendelse pga. den rige fauna i et område, der modtager større mængder nedbør end resten af det ellers ret tørre Andalusien, som jo også huser Europas eneste ørken.

  Den elegante spanske ædelgran pinsapo er endemisk for bjergkæden, og der er også skove med steneg og korkeg. UNESCO fremhæver også det særlige karstlandskab, der opstår når det opløselige kalkstensunderlag kommer frem til overfladen og bliver omformet af det rindende vand. Det er særligt dette naturfænomen med dets surrealistiske former, vi kommer til at opleve på vores vandretur, som også byder på fantastiske udsigter til de højeste toppe i bjergkæden, hvor store gåsegribbe med et vingefang på næsten 3 meter svæver i cirkler. Undervejs slår vi os ned med vores madpakker og udsigt til det hele.

  Efter vandreturen venter bussen på os, og vi har nu en udflugt til en meget speciel by. Mange steder i Spanien har man fornemmelsen af, at klipper og byer er vokset sammen, og det er tilfældet i bogstavelig forstand i Setenil de las Bodegas. Det kan ikke beskrives yderligere. Det skal bare opleves. Vi går en tur med store øjne og åben mund. Der bliver også tid til besøg i de små hulebutikker med lokale kulinariske specialiteter og et cafébesøg under et klippeudhæng, inden vi kører den korte tur tilbage til Ronda, hvor vi ankommer først på aftenen.

   Dagens vandring: 10 km
  Vandretid: Ca. 4 timer


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og frokost (madpakke).
 • Malaga

  Vi tager afsked med Ronda og kører i vores bus til Malaga ved Middelhavet, hvor der venter os en dejlig afslutning på vandreferien.

  Sevilla er den administrative hovedstad i den selvstændige region Andalusien, men Malaga er det økonomiske kraftcenter og samtidig en utrolig smuk havneby med en næsten 3.000 år lang historie.

  Vi bor på et hyggeligt hotel i den charmerende gamle bydel, hvor vi på gåben kan komme rundt til det hele, både restauranter, havnemiljø og bystrand.

  Efter ankomst går vi en tur i byen, hvor rejselederen vil vise jer de største seværdigheder. Vi skal bl.a. hilse på en meget smuk skulptur af H.C. Andersen, som blev rejst i 2005 i forbindelse med 200-året for hans fødsel. Tæt på ligger fødevaremarkedet Mercado de Atarazanas, som byder på en overflod af grøntsager, frugter og alt godt fra havet. Herfra går vi forbi Plaza de la Constitucion, som hylder grundloven fra 1978 med et interessant kunstværk.

  Vi fortsætter nu i en af verdens største kunstners fodspor. Picasso blev født og levede de første 10 år af sit liv i Malaga. Vi går forbi hans dåbskirke, barndomshjem og Picasso-museet, som rummer mere end 200 af hans værker. Foran hans barndomshjem på Plaza de La Merced sidder han i bronze på en bænk, og vi kan sætte os ved hans side og få medrejsende til at fotografere.

  Efter denne fotosession går vi længere tilbage i tiden. Det romerske amfiteater i Malaga vidner om byens lange historie. De velbevarede ruiner, som først blev opdaget i midten af 1900-tallet, ligger smukt foran maurerpaladset, hvor byens muslimske regenter havde residens indtil slutningen af 1400-tallet.

  Vi afslutter byturen med at gå op til udsigtspunktet ved maurerfortet Gibralfaro, hvor vi har storslået udsigt til hele byen, havnen og de omkringliggende bjerge.

  Resten af eftermiddagen er til fri disposition, indtil vi mødes til en dejlig tapas-afskedsmiddag på en charmerende restaurant, hvor bysbarnet og skuespilleren Antonio Banderas ofte kommer forbi.

  Atarazanas Málaga Boutique Hotel

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad.
 • Vandreferien er ved at være slut. Afhængig af tidspunktet for hjemrejsen vil der blive mere eller mindre tid til at sige farvel til Malaga og evt. lave de sidste indkøb. Rejselederen følger gruppen helt til dørs i lufthavnen og siger farvel, tak og på gensyn efter en fantastisk vandreferie i Andalusien.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad.

Afgange

Dato Varighed Rejseleder Pris pr. person Afrejselufthavn
06. september
2022

8 dage

Henrik Normann

10.995 kr.

Billund
København

FÅ PLADSER

Se rejseplan
20. september
2022

8 dage

10.995 kr.

Billund
København

Se rejseplan

Afgange

06. september 2022
8 dage

Henrik Normann
10.995kr.
Billund
København

FÅ PLADSER

20. september 2022
8 dage


10.995kr.
Billund
København

Prisinformation

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på 2-, 3- og 4-stjernede hoteller
 • 7 x morgenmad
 • 4 x frokost (madpakker)
 • 4 x aftensmad
 • Al transport jf. program
 • Spændende vandreture varierende mellem 7 og 14 km
 • Adgangsbillet til Caminito del Rey
 • Byrundtur i smukke Ronda
 • Adgang til hulen Cueva del Hundidero
 • Besøg i den spektakulære klippeby Setenil de las Bodegas
 • Foredrag om olivenolie og processen bag
 • Byrundtur i Malaga
 • Erfaren dansk vandreguide

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.800
 • Administrationsgebyr kr. 125
 • Fast plads i bus kr. 120

Lignende rejser

Glæd dig til en vandreferie i Irland med Risskov Rejser
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Vandreferie i Irland

  • Du kan flyve fra både Billund og København
  • Du kommer på hele 6 forskellige vandreruter i smuk natur
  • Der er inkluderet halvpension og forskellige entréer, og du får det hele til en meget skarp pris

   

8-dages rundrejse

Næste afgang

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Fra Bilbao til Madrid

  • Du kan rejse fra både Billund og København
  • Unik kulturrejse du kun finder hos os med Bilbao og Madrid på én og samme rejse
  • Du forkæles med kulinariske specialiteter som cochinillo fra Segovia og vinsmagning i Rioja-distriktet

7-dages rundrejse

9.995 kr.

Næste afgang

04. sep

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Betagende Barcelona – Gaudí, kultur & tapas

  • Du kan rejse fra både Aalborg og København
  • Du er i trygge hænder med vores danske rejseleder
  • En skøn kombination af tid på egen hånd og fælles oplevelser

5-dages rundrejse

5.995 kr.

Næste afgang

26. sep

Se rejsen
Glæd dig til en vandreferie i Irland med Risskov Rejser
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Vandreferie i Irland

  • Du kan flyve fra både Billund og København
  • Du kommer på hele 6 forskellige vandreruter i smuk natur
  • Der er inkluderet halvpension og forskellige entréer, og du får det hele til en meget skarp pris

   

8-dages rundrejse

Næste afgang

Se rejsen

Når rejsen går til Spanien

Inspiration til din ferie i Andalusien

Rejsetips, spændende artikler & de bedste tilbud – direkte i din indbakke