Firma – og grupperejser

Maks. 20 deltagere på rejsen!

VANDRING I BJERGRIGE ANDALUSIEN

8-dages rundrejse med dansk rejseleder fra kr. 11995

Glæd dig til en fantastisk vandreferie i Andalusiens bjergtagende landskaber i selskab med en dygtig dansk rejseleder! Der venter fem skønne vandringer på ruter, der omkranser den mægtige Sierra Nevada-bjergkæde, og går gennem UNESCO-fredede kalkstenslandskaber i naturreservatet Sierra de Grazalema. Du kommer til at vandre i landskaber med dybe floddale og stejle kløfter, der giver Sierra Nevada sit dramatiske udsende. Landsbyer, der lyser op med deres hvidkalkede huse, ligger spredt med rund hånd i landskabet, fra de gamle vandingskanaler lyder en behagelig rislen, og den ene flotte udsigt afløser den anden.

Et af utallige højdepunkter er, når vi sammen går den spektakulære og meget populære Caminito del Rey, der er en 7,7 km lang vandresti, der er boret direkte ind i klipperne. Du kan også se frem til at vandre ned i Tajo de Ronda-kløften ved den smukke by Ronda, udforske klippebyen Setenil de las Bodegas og ikke mindst gå under jorden, når vi vandrer hen til indgangen af kalkstenshulen Cueva del Hundidero.

Vi slutter vandreferien af med oplevelser i Sevilla, hvor der venter en spændende byvandring og en lækker tapas-afskedsmiddag.

 

Bemærk

På vores afgang d. 6. september 2023 er der ankomst og afrejse fra Malaga i stedet for Sevilla, hvorfor rejsens sidste oplevelser finder sted her i stedet. Se specialprogram for afgangen 6. september her.

Næste ledige afgange

06. sep. fra 11995 kr.Bestil
16. sep. fra 11995 kr.Bestil

Rejsen inkluderer

Et kamera

Glæd dig fordi

 • Du får i alt næsten 60 km vandring under kyndig ledsagelse af vores lokale danske rejseleder
 • Du får en unik vandreoplevelse på den berømte Caminito del Rey
 • Du smager den lokale olivenolie og hører mere om produktion og processer
 • Du besøger hulen Cueva del Hundidero – en helt særlig oplevelse
 • Du kommer til at opleve byerne Ronda og Sevilla
 • Du besøger en af de smukkeste byer i Sierra de Grazalema, der er på UNESCOs verdensarvsliste
 • Der er maks. 20 deltagere med på rejsen
 • Rejselederen bor i Spanien og har indgående kendskab til området

Vores rejseledere

Et fly

Transport

 • Fly inkl. skatter og afgifter
 • Afrejse fra Billund
En stor seng

Overnatning

 • Overnatning i dobbeltværelse på 2-, 3- og 4-stjernede, håndplukkede hoteller
Tallerken

Måltider

 • 7 x morgenmad
 • 4 x frokost
 • 4 x aftensmad

Du er i gode hænder hos vores dygtige danske rejseleder

Du kommer på fantastiske vandreture i nationalparkerne Sierra de Nevada og Sierra de Grazalema samt på den enestående Caminito del Rey

Du får foredrag om den helsebringende olivenolie og stor indsigt i Spanien før og nu

Du er i gode hænder hos vores dygtige danske rejseleder

Du kommer på fantastiske vandreture i nationalparkerne Sierra de Nevada og Sierra de Grazalema samt på den enestående Caminito del Rey

Du får foredrag om den helsebringende olivenolie og stor indsigt i Spanien før og nu

Mød din rejseleder

HENRIK NORMANN

Henrik har boet i Spanien siden 2015 og har en omfattende viden om spansk historie og kultur. Henrik er desuden en rigtig dygtig formidler og har et unikt talent for at organisere og få en rejse til at flyde naturligt.

Læs mere om Henrik

Mød din rejseleder

HENRIK NORMANN

Henrik har boet i Spanien siden 2015 og har en omfattende viden om spansk historie og kultur. Henrik er desuden en rigtig dygtig formidler og har et unikt talent for at organisere og få en rejse til at flyde naturligt.

Læs mere om Henrik

Dagsprogram

 • Velkommen til Sierra Nevada i Granada-provinsen

  Efter ankomst til Sevilla lufthavn har vi en køretur på 4,5 timer til vores hotel i Alpujarra i Sierra Nevada i Granada-provinsen. Sierra Nevada er den største bjergkæde i Spanien og den næststørste i Europa, og det sidste stykke af turen foregår på snoede landeveje, og vi begynder at forstå, hvorfor Spanien er det mest bjergrige land i Europa.

  Vores hyggelige hotel ligger helt centralt for vandreture i Alpujarra.

   

  Lidt vandrepraktisk information

  Sværhedsgrad
  Vandreturene på rundrejsen er primært bjergvandringer, hvor det går op og ned hele tiden. Vi går ture på mellem 8 og 14 km hver dag og har god tid til alle vandreture. Alle ture foregår i middelhøjde, så vi ikke får problemer med højdesyge eller lignende. Der vil af og til værestejle strækninger, men så sætter vi bare tempoet ned.

  Forudsætninger
  Som udgangspunkt skal man være sikker på benene og have en god grundform. Tommelfingerregel: Hvis du kan gå 20 km om dagen i rask tempo (5 km/t) fem dage i træk i et dansk terræn, så kan du ganske givet også deltage på denne tur og nyde den i fulde drag. Det er naturligvis også tilladt at tage en vandrefridag, hvis man har lyst til andre ting, eller hvis benene trænger til et hvil. 

  Beklædning
  Det vigtigste er vandtætte vandrestøvler. Underlaget kan være ujævnt, og så er det rart med ankelstøtte. Der løber nogle gange kildevand på tværs af vandrestierne, og af og til skal vi krydse en bæk eller et område, hvor der samler sig lidt vand. 

  Ellers lag på lag beklædning (afhængig af årstiden), hvor det yderste er vindtæt. I bjergene kan man aldrig helt forsikre sig mod regn, så der skal pakkes regnslag eller regnjakke i rygsækken. Det er en personlig vurdering, om man vil bruge vandrestave eller ej. 

  På vores afgang d. 6. september 2023 er der ankomst og afrejse fra Malaga i stedet for Sevilla, hvorfor rejsens sidste oplevelser finder sted her i stedet. Se specialprogram for afgangen 6. september her.

  Hotel de Mecina Fondales

  Læs om hotellet
 • Så er dagen kommet, hvor vi skal snøre vandrestøvlerne for første gang og gå på opdagelse i de fantastiske bjerge i Alpujarra. Umiddelbart efter morgenmaden får vi mulighed for at smøre vores egne madpakker til dagens vandretur. Der bliver sat forskelligt godt brød frem, lækkert lokalt pålæg og forskellige frugter.

  Vi bor i den lille kommune La Taha i Alpujarra, som består af små hvide landsbyer, som alle ligger på Sierra Nevadas bjergskråninger. Det mindre Sierra Mecina ligger som et forbjerg til Sierra Nevada. Fra bjergkammen her, hvor vi skal vandre en stor del af tiden i dag, har vi en ubeskrivelig smuk udsigt til alle La Tahas landsbyer og Sierra Nevadas højder i baggrunden. Det kan ikke blive flottere.

  Vandreturen starter ved vores hotel, og vi går så gennem nogle af La Tahas charmerende hvidkalkede landsbyer og fortsætter ned i kløften, som floden Rio Trevélez har udskåret gennem millioner af år. Vi kommer helt tæt på de dramatiske og eroderede klippeformationer. Fra helsebringende kilder tanker vi vand i vores medbragte vanddunke, inden det går op ad en zigzagsti med flotte udsigter. Vi tager det stille og roligt, så alle kan følge med.

  På bjergkammen finder vi et dejligt sted til at nyde vores medbragte frokost. Nedstigningen i den fjerne ende (mere plan end opstigningen) går ad en sti gennem et særdeles smukt klippelandskab. I bunden krydser vi Trevélez-flodens kølige smeltevand via den (måske) romerske bro og går herfra det sidste stykke hjem til hotellet til fortjent afslapning efter en fantastisk vandredag. Måske det frister med en dukkert i hotellets udendørs swimmingpool, som ligger i en smuk park med udsigt til det landskab, hvor vi har vandret.

  Om aftenen er det oplagt at prøve en af de små hyggelige restauranter i landsbyen.

  Dagens vandretur: Ca. 14 km
  Vandretid: 6-7 timer


  Inkluderede måltider

  Morgenmad, frokost og aftensmad.
 • Efter morgenmaden smører vi igen vores egen madpakke og kører så en halv time i bus til Trevélez, hvor dagens vandretur både starter og slutter. Trevélez er en af Spaniens højest beliggende landsbyer (1.476 meter), og kendt for de mange “secaderos” (tørrehaller), hvor den gode spanske skinke hænger til tørre i månedsvis i den friske bjergluft. I det meste af byen dufter det af denne gourmetspecialitet, som vi ganske givet allerede har i vores madpakker.

  Byen er er også udgangspunkt for vandringer til de højeste toppe i Sierra Nevada, hvor Mulhacén (3.479 meter) troner over dem alle, som det højeste punkt på den iberiske halvø. Vandrere fra hele Europa kommer til Trevélez for at bestige dette majestætiske bjerg opkaldt efter den muslimske emir Mulay Hassan, som efter sigende ligger begravet på toppen.

  På dagens vandretur går vi mod de højeste toppe i Sierra Nevada uden dog at gå helt op. Vores mål er refugiet Campiñuela i 2.400 meters højde, som ligger idyllisk placeret på grænsen mellem skråningerne i dalen og de højeste bjergtoppe. Vi har herfra en fantastisk udsigt hele vejen rundt og får med lidt held selskab af en familie af stenbukke. Det er også her ved refugiet, vi indtager vores medbragte frokost, inden vi går samme vej tilbage.

  Selvom det er ud og hjem ad samme sti, er det to forskellige oplevelser. På nedturen har vi hele tiden front mod de smukke dale i Alpujarra. Undervejs – både op og ned – går vi langs århundreder gamle vandkanaler, de såkaldte acequias, som bringer smeltevand til landbrugsterrasserne og byerne i dalene det mest af året. Vi kan også fylde vand i dunkene fra naturlige kilder. På skråningerne græsser køerne, og hvis vi ikke lige ser dem, kan vi høre deres ko-klokker.

  Ud på efter middagen er vi tilbage i Trevélez igen, hvor der bliver tid til en kold fadøl på byens torv efter en fantastisk vandretur. Herfra kører vi tilbage til afslapning og middag på vores skønne hotel.

  Dagens vandretur: Ca. 12 km
  Vandretid: Ca. 6 timer


  Inkluderede måltider

  Morgenmad, frokost (madpakke) og aftensmad.
 • Den gamle og den nye vandresti på Caminito del Rey side om side

  Vi tager i dag afsked med Alpujarra og det hyggelige hotel og fortsætter i vores bus mod nye eventyr i de andalusiske bjerge. Vores endelige mål i dag er den berømte by Ronda i Malaga-provinsen, men inden da skal vi have en vandreoplevelse i særklasse på Caminito del Rey.

  Denne vandresti fra starten af 1900-tallet, som er boret ind i klippevæggene i op til 105 meters højde over floden Guadalhorce, blev oprindeligt konstrueret for at gøre det muligt for arbejderne at vandre mellem to vandkraftværker i bjergene omkring Ardales og Antequera.

  Caminito del Rey betyder Kongens Lille Sti og fik sit navn, fordi den tidligere spanske konge Alfonso 13. gik turen til indvielsen. Senere blev Caminito del Rey populær blandt bjergbestigere og andre vovehalse, men med tiden gik den så meget i forfald, at det i bogstavelig forstand blev livsfarligt at vandre ruten.

  Styret i Malaga-provinsen iværksatte en totalrenovering af hele stisystemet i 2014, og den var klar til indvielse i marts 2015. Siden da er Caminito del Rey blevet en af Spaniens mest berømte vandreture. Det er kun El Camino de Santiago i den nordlige del af landet, som har opnået lige så stor berømmelse. Hele vandreturen er 7,7 km, hvoraf 2,9 km foregår på stisystemet boret ind i klippevæggene. Det er helt fantastisk.

  Således opløftede fortsætter vi i bus til skønne Ronda, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen. Efter indtjekning på vores hotel og tid til afslapning vil rejselederen gå en orienterende byrundtur.

  Ronda er først og fremmest kendt for broen Puente Nuevo over den 100 meter dybe kløft Tajo de Ronda, der deler byen i to. Turister fra hele verden kommer til Ronda for at opleve denne bro, og det skal vi selvfølgelig også. På vejen går vi i Hemingways og Orson Welles fodspor, som begge fik en tæt relation til Ronda. Hemingway havde sin egen siddeplads i den berømte tyrefægterarena, og Orson Welles er begravet på en tyrefægterfamilies landsted udenfor byen.

  Ronda har et overflødighedshorn af restauranter, barer og caféer. Vi spiser sammen på hotellet i aften, men de næste par aftener kan vi også få gode madoplevelser ude i byen.

  Dagens vandretur: 7,7 km
  Vandretid: 3 timer

  Hotel Maestranza

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad.
 • Vandfald under Puento Nuevo broen i Ronda

  Dagens vandretur starter fra hotellet i Ronda, og vi har madpakke med i rygsækken. Første del af vandreturen går gennem byen til en smuk plads på den anden side af den berømte bro. Herfra kan vi vandre ned i selve kløften Tajo de Ronda og komme tæt på floden Gaudalevin, som løber i bunden. Det er en helt anderledes oplevelse at se kløften og byen herfra, og sådan fortsætter det på store dele af vandreturen i dag. Ronda ligger højt over det mere flade landbrugsland i dalen, og vi kan nyde dette syn af den ophøjede by fra forskellige vinkler på vores vandretur ud i dalen.

  Spanien er verdens største producent af olivenolie. Alene Andalusien producerer tæt på 25 procent af verdens årlige produktion. På dagens vandretur kommer vi tæt på olivenlunde, og rejselederen laver et stop med et foredrag om olivenolie fra jord til bord, hvor alle også lærer at kende forskel på den gode ekstra jomfruolivenolie og de ringere kvaliteter.

  På dagens vandretur kommer vi også gennem små hyggelige bebyggelser, og af og til kommer der en bil eller et tog forbi. Vi er i et landligt område, men tættere på ”civilisationen” end på de første dages vandringer.

  Vores mål i dag er indgangen til hulen Cueva del Hundidero, som er et godt ”gemt”, men meget imponerende naturfænomen i de porøse kalkstensbjerge i Sierra de Grazalema. Hulens åbning er ikke mindre end 60 meter høj og ti meter bred. Længere inde i hulen fødes en flod af filtreret vand og utallige vandstrømme, som forsætter under jorden i fire kilometer, inden den løber ud under åben himmel.

  På strækningen under jorden er der 25 søer og flere store grotter med op til 100 meters højde. Denne del af systemet er lukket for andre end eksperter, da søerne krydses svømmende i våddragter. Vi nøjes med at gå nogle få meter ind i den imponerende hule med særdeles højt til loftet, hvor vi også passende kan spise vores medbragte frokost.

  Vi skal gå godt 300 trin ned til indgangen af hulen, og efterfølgende skal vi jo op igen, så motion får vi til overflod. Dog venter bussen på os, når vi er helt oppe og kører os tilbage til hotellet i Ronda efter dette hulebesøg, som ingen glemmer igen.

  Resten af dagen er til egen disposition, hvor rejselederen kan komme med forslag til aktiviteter i den spændende by.

  Dagens vandring: Ca. 14 km
  Vandretid: 5-6 timer


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og frokost (madpakke).
 • Setenil de las Bodegas

  Det er blevet tid til turens sidste vandretur, og vi slutter af med manér. Vi skal i dag længere ind i Sierra de Grazalema, som deles af Malaga- og Cadiz-provinserne. Vi kører i bus til den hyggelige by Grazalema, der giver navn til kalkstensbjergkæden. Vi bliver sat af på byens centrale plads, hvorfra dagens flotte vandretur starter, og vi får dermed også oplevet en af de smukkeste byer i Sierra de Grazalema på vores vej ad gader og stræder ud til bjergstierne.

  Sierra de Grazalema kom allerede i 1977 som det første naturreservat i Spanien på UNESCOs verdensarvsliste. Området blev belønnet med denne anerkendelse pga. den rige fauna i et område, der modtager større mængder nedbør end resten af det ellers ret tørre Andalusien, som jo også huser Europas eneste ørken.

  Den elegante spanske ædelgran pinsapo er endemisk for bjergkæden, og der er også skove med steneg og korkeg. UNESCO fremhæver også det særlige karstlandskab, der opstår når det opløselige kalkstensunderlag kommer frem til overfladen og bliver omformet af det rindende vand. Det er særligt dette naturfænomen med dets surrealistiske former, vi kommer til at opleve på vores vandretur, som også byder på fantastiske udsigter til de højeste toppe i bjergkæden, hvor store gåsegribbe med et vingefang på næsten 3 meter svæver i cirkler. Undervejs slår vi os ned med vores madpakker og udsigt til det hele.

  Efter vandreturen venter bussen på os, og vi har nu en udflugt til en meget speciel by. Mange steder i Spanien har man fornemmelsen af, at klipper og byer er vokset sammen, og det er tilfældet i bogstavelig forstand i Setenil de las Bodegas. Det kan ikke beskrives yderligere. Det skal bare opleves. Vi går en tur med store øjne og åben mund. Der bliver også tid til besøg i de små hulebutikker med lokale kulinariske specialiteter og et cafébesøg under et klippeudhæng, inden vi kører den korte tur tilbage til Ronda, hvor vi ankommer først på aftenen.

   Dagens vandring: 10 km
  Vandretid: Ca. 4 timer


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og frokost (madpakke).
 • Udsigt over Sevillas gamle kvarter

  Vi tager afsked med Ronda og kører i vores bus til Sevilla, hvor der venter os en dejlig afslutning på vandreferien.

  Sevilla er Andalusiens hjerte! Få byer i verden har inspireret til så mange myter og historier som Andalusiens hovedstad. For eksempel arbejder hovedpersonen i Bizets opera ”Carmen” på byens tobaksfabrik, og både Rossinis ”Barberen i Sevilla” og Mozarts ”Don Giovanni” foregår i Sevilla.

  Sevilla er på én gang en historisk og moderne by fuld af imponerende kultur, arkitektur og kunst. Mange folkeslag har gennem tiden sat deres præg på Sevilla, men det er især det arabiske herredømme fra år 712 til 1248, som mest tydeligt kan genkendes i byens byggestil. Vi tager på byvandring i de historiske kvarterer og besøger byens katedral, som også er verdens største gotiske katedral. Det var kristne, der i 1401 besluttede sig for at bygge Sevillas moské om til en kirke, hvor hovedindgangen kun må benyttes af paven. Inden for fornemmer man straks bygningens enorme dimensioner, og herefter er det den guldbelagte altertavle og Columbus’ gravmonument, der fascinerer. Katedralens 93 meter høje klokketårn, Giraldaen, var oprindelig moskeens minaret, der blev bygget på et romersk fundament i 1198.

  Ved siden af katedralen ligger det gamle kongepalads, Alcázar of Seville, der består af en lang række smukt anlagte mauriske haver og mindre paladser udsmykket i maurisk stil, og besøget sammenfatter på en fin måde Andalusiens historie. Vi går også en tur gennem det gamle jødiske kvarter Barrio Santa Cruz, hvor det summer af liv i de små krogede gader. Sevilla byder på noget af Spaniens bedste tapas, og byen hævder endda, at tapas-traditionen blev født her.

  Resten af eftermiddagen er til fri disposition, inden vi om aftenen mødes til afskedsmiddag. Rejselederen giver gerne tips og idéer til en eftermiddag efter dit valg, og en idé kunne være byens tyrefægterarena, Real Maestranza, der er en af Spaniens smukkeste. Er du interesseret i tyrefægtningens historie, findes der et fint museum, der giver indblik i tyrefægtningens traditioner. En sejltur på floden Guadalquivir, der løber gennem Sevilla, kan også varmt anbefales. Gå heller ikke glip af et besøg på Metropol Parasol – blandt de lokale kaldet ”svampen” – som er verdens største trækonstruktion med en højde på 28 meter og en bredde på 150 meter, bygget i 2011 på resterne af en romersk by og er blevet byens nye vartegn.

  På vores afgang d. 6. september 2023 er der ankomst og afrejse fra Malaga i stedet for Sevilla, hvorfor rejsens sidste oplevelser finder sted her i stedet. Se specialprogram for afgangen 6. september her.

  Hotel Exe Isla Cartuja, Sevilla

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad.
 • Plaza Espana, Sevilla

  Tiden er inde til at tage afsked med eventyrlige Andalusien og flyve tilbage til Danmark med andalusiske rejseminder i bagagen.

  På vores afgang d. 6. september 2023 er der ankomst og afrejse fra Malaga i stedet for Sevilla, hvorfor rejsens sidste oplevelser finder sted her i stedet. Se specialprogram for afgangen 6. september her.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad.

Afgange

Dato Varighed Rejseleder Pris pr. person Afrejselufthavn
06. september
2023

8 dage

11995 kr.

København

Se rejseplan
16. september
2023

8 dage

11995 kr.

Billund

Se rejseplan

Afgange

06. september 2023
8 dage


11995kr.
København

16. september 2023
8 dage


11995kr.
Billund

Prisinformation

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på 2-, 3- og 4-stjernede hoteller
 • 7 x morgenmad
 • 4 x frokost (madpakker)
 • 4 x aftensmad
 • Al transport jf. program
 • Spændende vandreture varierende mellem 7 og 14 km
 • Adgangsbillet til Caminito del Rey
 • Byrundtur i smukke Ronda
 • Adgang til hulen Cueva del Hundidero
 • Besøg i den spektakulære klippeby Setenil de las Bodegas
 • Foredrag om olivenolie og processen bag
 • Byrundtur i Sevilla
 • Erfaren dansk vandreguide

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.995
 • Administrationsgebyr kr. 125

Lignende rejser

Glæd dig til en vandreferie i Irland med Risskov Rejser
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Vandreferie i Irland

  • Du kan flyve fra både Billund og København
  • Du kommer på hele 6 forskellige vandreruter i smuk natur
  • Der er inkluderet halvpension og forskellige entréer, og du får det hele til en meget skarp pris

   

8-dages rundrejse

9995 kr.

Næste afgang

12. jun

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Fra Bilbao til Madrid

  • Du kan rejse fra både Billund og København
  • Unik kulturrejse du kun finder hos os med Bilbao og Madrid på én og samme rejse
  • Du forkæles med kulinariske specialiteter som cochinillo fra Segovia og vinsmagning i Rioja-distriktet

7-dages rundrejse

11995 kr.

Næste afgang

11. jun

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Betagende Barcelona – Gaudí, kultur & tapas

  • Du er i trygge hænder med vores danske rejseleder
  • Du kommer på byvandring i den gotiske bydel i Barcelona med de største seværdigheder
  • En skøn kombination af tid på egen hånd og fælles oplevelser

5-dages rundrejse

6495 kr.

Næste afgang

17. apr

Se rejsen

Når rejsen går til Spanien

Inspiration til din ferie i Andalusien