Firma – og grupperejser

Halvpension, 4-stjernede hoteller, vinsmagning & UNESCO-byer.

VIVA ESPAñA – VALENCIA, VIN & VINDMØLLER

8-dages rundrejse med dansk rejseleder fra kr. 10995

Glæd dig til UNESCO-fredede oplevelser i Spaniens spændende sydøstlige hjørne, hvor der bl.a. venter besøg i den berømte palmelund i Elche, som også H.C. Andersen lagde vejen forbi. I Jumilla-distriktet, der er en af Spaniens mest anerkendte vinregioner, nyder vi både en vinsmagning og ikke mindst landskabet, hvor ensomme bakker står med forblæste vindmøller, så man hensættes til Cervantes’ berømte ridderroman “Don Quixote”.

Vi tager på spændende byvandringer i Cartagena og den UNESCO-fredede klippeby Cuenca, der er kendt for sine hængende huse, besøger middelalderborge og mauriske fæstninger, og vi tager ud på to skønne sejlture i Cartagenas historiske havn og på ferskvandssøen Albufera. Der bliver selvfølgelig også tid til at smage en fantastisk paella-frokost i landsbyen El Palmar, der ligger i det vådområde, hvor risen til den klassiske spanske ret oprindeligt blev dyrket.    

Når vi sætter kursen mod vidunderlige Valencia, kan du se frem til nogle indholdsrige dage fyldt med byvandringer, markedsbesøg og tid til egne oplevelser, så du kan dykke ned i byens mange kulturelle og gastronomiske tilbud.

Næste ledige afgange

06. jun. fra 11995 kr.Bestil
29. aug. fra 10995 kr.Bestil
26. sep. fra 11995 kr.Bestil
03. okt. fra 11995 kr.Bestil

Rejsen inkluderer

Et kamera

Glæd dig fordi

 • Du oplever den UNESCO-fredede palmelund i Elche
 • Turen går til UNESCO-byen Cuenca med de karakteristiske hængende huse
 • Du kommer på byvandring Cartagenas historiske kvarter
 • Skøn sejltur i Cartagenas historiske havneområde
 • Der er vingårdsbesøg med vinsmagning i Jumilla-vindistriktet
 • Der er inkluderet frokost med den originale paella-ret
 • Der venter spændende byvandringer i Valencia inkl. markedsbesøg
 • Du kommer på en sejltur på Albufera-søen

Vores rejseledere

Et fly

Transport

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter
 • Mulighed for afgang fra: København
En stor seng

Overnatning

 • Overnatning i dobbeltværelse på centrale, 4-stjernede hoteller
Tallerken

Måltider

 • 7 x morgenmad
 • 3 x frokost
 • 7 x aftensmad

Vi flyver direkte fra København

Du oplever landet med en passioneret rejseleder, som selvfølgelig er Spanien-ekspert

Alle udflugter, halvpension samt 3 frokoster & 4-stjernede hoteller er inkluderet i rejsens pris

Vi flyver direkte fra København

Du oplever landet med en passioneret rejseleder, som selvfølgelig er Spanien-ekspert

Alle udflugter, halvpension samt 3 frokoster & 4-stjernede hoteller er inkluderet i rejsens pris

Mød din rejseleder

HENRIK NORMANN

Henrik har boet i Spanien siden 2015 og har en omfattende viden om spansk historie og kultur. Henrik er desuden en rigtig dygtig formidler og har et unikt talent for at organisere og få en rejse til at flyde naturligt.

Læs mere om Henrik
CHRISTIAN ROSENBERG

Christian har arbejdet i rejsebranchen siden 1999 – både som rejseleder og producent af rundrejser med dansk rejseleder. Han er en yderst erfaren rejseleder med en stor historisk viden, der altid formår at give et helt unikt indblik i det land, der rejses rundt i.

Læs mere om Christian

Mød din rejseleder

HENRIK NORMANN

Henrik har boet i Spanien siden 2015 og har en omfattende viden om spansk historie og kultur. Henrik er desuden en rigtig dygtig formidler og har et unikt talent for at organisere og få en rejse til at flyde naturligt.

Læs mere om Henrik
CHRISTIAN ROSENBERG

Christian har arbejdet i rejsebranchen siden 1999 – både som rejseleder og producent af rundrejser med dansk rejseleder. Han er en yderst erfaren rejseleder med en stor historisk viden, der altid formår at give et helt unikt indblik i det land, der rejses rundt i.

Læs mere om Christian

Dagsprogram

 • Palmelunden i Elche

  Vi ankommer til Alicante og begynder den spanske rejse med at køre til Elche, der er verdensberømt for sin UNESCO-fredede palmeplantage.

  ”Vi nærmede os Elche, vi så den frugtbugnende Dal og dens vidtudstrakte Palmeskov, den største og skønneste i Europa, det mest paradisiske i hele Spanien.” Sådan beskrev H.C. Andersen sit første indtryk af Elche på sin rejse gennem Spanien i 1863. Det er det samme indtryk, der venter os, når vi nærmer os Elches overdådige palmeplantage.

  Elches fantastiske palmelunde, som i dag rummer 200.000 palmer, blev oprindeligt plantet af fønikerne, men udbygget af maurerne til det, som vi ser i dag. Palmerne, de moskélignende kirker og de historiske bygninger i ørkenfarvet sten giver byen et nordafrikansk strejf. Vi går en tur gennem palmelundene, hører om stedets historie og nyder dette unikke sted.

  Efter besøget i Elche kører vi mod Cartagena, hvor vi checker ind på vort hotel, som ligger i gåafstand til den gamle bydel.

  Hotel Sercotel Alfonso XIII

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Aftensmad.
 • Udsigt over Cartagena

  Cartagenas fantastiske naturlige havn er blevet brugt i tusinder af år. Ovenfor byen ligger den gamle mauriske fæstning, Castillo de la Conception, hvorfra man har en enstående udsigt over byen. Herfra  kan vi bogstaveligt talt se Cartagenas historie spredt under os: kajen, hvor fønikiske handlende lagde til med deres skibe, gaden hvor romerske legionærer marcherede, pladsen, der engang husede en moské, hvor det islamiske Spanien bad til Allah, bakkerne, som de kristne hære kom over, fabrikkerne i den industrielle tidsalder, Modernista-bygningerne og nutidige krigsskibe.

  Efter morgenmaden går vi en tur i Cartagenas historiske kvarterer. Vi kommer forbi resterne af den gamle puniske bymur, vi ser de stemningsfulde rester af en hel romersk byblok og gade, der forbandt havnen med det romerske forum. Vi kommer også forbi resterne af det gamle romerske teater, det modernistiske rådhus fra starten af 1900-tallet, inden vi går op til fæstningen og nyder udsigten derfra.

  Resten af dagen er afsat til egne oplevelser, inden vi hen på eftermiddagen skal på en sejlads i Cartagenas historiske havn. Byens centrum er overskueligt og der findes flere charmerende restauranter og caféer, hvor man kan nyde en god frokost eller bare se på folkelivet, der udspiller sig. Cartagena huser også flere fremragende museer med fokus på den romerske historiske og den vigtige maritime rolle, Cartagena har spillet i tusindvis af år.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad.
 • Castillo de Belmonte

  Vi forlader Middelhavskysten og kører ind i landet mod en en af Spaniens vigtigste vinregioner, Jumilla. Bølgende sletter af sandfarvet jord der brydes af vinmarker og olivenlunde, en ensom vindmølle på en forblæst bakke, gamle maleriske borgruiner er karakteristisk for denne del af Spanien og leder tankerne hen på Cervantes’ ”Don Quixote”.

  Man har dyrket vin i området i årtusinder og hele regionen har udviklet sig til at blive et af Spaniens største vinområder. Druen der laves vin på, er den endemiske Monastrell-drue, og det er den, der giver vinene deres unikke karakter. Vi besøger en af de mange vingårde i området, hører om vinens historie og så skal vi selvfølgelig smage på forskellige vine.

  Efter vinsmagningen spiser vi frokost på en lokal restaurant, inden vi fortsætter mod middelalderborgen Castillo de Belmonte, som vi besøger.

  Castillo de Belmonte ligger ovenfor den lille landsby Belmonte og er en af de mange middelalderborge, der præger det spanske landskab. Borgen blev bygget i midten af 1400-tallet og er opført i en gotisk mudejar-stil, mudejar er den kristne fortolkning af maurisk arkitektur. Vi går en tur rundt i de fint restaurerede rum, der fortæller om borgens historie, ser borgpladsen og får et indtryk af livet på en spansk middelalderborg.

  Efter besøget fortsætter vi til Cuenca, hvor vi overnatter. Vi spiser middag på hotellet.

  BEMÆRK
  På afgangen 8. september er det desværre ikke muligt at komme ind at se Castillo de Belmonte pga. arrangement. Vi fortsætter derfor direkte til Cuenca efter frokost.

  Hotel Exe Cuenca

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad, frokost og aftensmad.
 • De hængende huse i Cuenca

  Cuenca er en af Spaniens mest spektakulære byer og er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Den gamle bydel er bygget på en klippe ovenfor to floddale og de verdensberømte hængende huse hænger udover klippeafsatsen. Husene i den gamle bydel er malet i klare farver og de høje middeladerbygninger gennemskæres af små stræder og i flere huse hænger deres balkoner udover afgrunden. Størstedelen af husene blev bygget i 1400-tallet og er i dag restaurerede og huser familier samt et stort antal kunstgallerier.

  Vi starter dagen med at køre op i Sierra de Cuenca, Cuenca-bjergene, og følger Júcar-flodens løb mod La Ciudad Encantada-området, der er et stort naturreservat præget af eventyrlige kalk- og dolomitformationer. Vi går en tur i området, der betyder “den fortryllede by”, og kommer forbi flere naturligt skabte klippeformationer, der giver hele området et nærmest overjordisk præg.

  På vejen tilbage til Cuenca nyder vi en typisk spansk frokost på en restaurant, der ligger smukt placeret med udsigt over floddalen, klipperne og Cuencas gamle bydel.

  Tilbage i Cuenca skal vi på en byvandring i den unikke gamle bydel. Vi bevæger os gennem de snævre gader og ser nærmere på de mange unikke bygninger og små pladser. Overalt er der spektakulære udsigtspunkter, hvor man ser langs med de nærmest svævende bygninger og udover dalene. Det bedste udkigspunkt, hvis man skal have et smukt overblik over byen, får man ved at gå ud på San Pablo-broen, der strækker sig henover dalen.

  Efter byvandringen er resten af dagen afsat til oplevelser på egen hånd enten i den gamle bydel eller i den ny bydel, hvor vores hotel ligger. Vi spiser aftensmad på hotellet.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad, frokost og aftensmad.
 • Udsigt over Valencia

  Efter morgenmaden forlader vi klippeområderne ved Cuenca og kører mod middelhavskysten og Valencia.

  Valencia er Spaniens tredjestørste by og et fantastisk sted at besøge med dets gamle bydel, fremragende restauranter, modernistiske arkitektur, rige kulturliv, lange sandstrand og en moderne innovativ ånd. Valencias historie strækker sig langt tilbage i tiden som det gamle kvarter, El Carmen, vidner om. Byen trækker også tråde tilbage til handlen på den gamle Silkevej, hvilket vi kommer til at se i det gamle silke-handelshus. Valencia er indirekte kendt over hele verden, da det er her den klassiske spanske ret paella stammer fra.

  Ved ankomsten til Valencia kører vi forbi det ultramoderne, Ciudad de las Artes y las Ciencias, som er et 350.000 m2 stort område med bygninger tegnet af den spanske arkitekt Santiago Calatrava. Bygninger rummer forskellige museer, en opera og et stort akvarium. Mellem bygningerne er der anlagt bassiner og stier, så det er også et sted hvor man kan gå en fin tur. Hvis man ønsker det kan man besøge stedet på dag 6, da man der har tid på egen hånd. Vi fortsætter mod vores hotel og passerer gennem flere af Valencias bydele.

  Efter check-in på hotellet er det muligt at spise en frokost, inden vi skal på byvandring i Valencias gamle bydel.

  El Carmen-kvarteret er centrum i den gamle bydel og det er her man finder levn fra den mauriske periode, gotiske bygninger, små hyggelige stræder, livlige pladser, specialforretninger og et rigt folkeliv. Vi bevæger os gennem El Carmen og kommer forbi flere vigtige historiske bygninger, ser den gamle byport, Valencias katedral og gamle paladser.

  Valencia var en af endestationerne på den gamle Silkevej og det UNESCO-fredede gamle silkemarked i byen er et smukt bevis på dette. Bygningen er et pragteksemplar af gotisk arkitektur, og vi skal selvfølgelig indenfor og se det. Her hører vi nærmere om Valencias historie og silkevejen, mens vi ser på de prægtige rum.

  Om aftenen spiser middag på hotellet.

  Hotel Eurostars Rey Don Jaime

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad.
 • Plaza del Ayuntamiento i Valencia

  Efter morgenmaden går vi en tur i Valencia, hvor vi kommer forbi byens to store vigtige gamle markedsbygninger Mercat Central og Mercat Colón. Det store Centrale Marked er et perfekt sted at smage på spanske specialiter, mens Colón-markedet er præget af små caféer, blomsterhandlere og kunstudstillinger.

  Vi kommer også forbi Valencias gamle rådhusbygning, der i dag er et af fikspunkterne for alle valencianere, alle kommer forbi her på et tidspunkt af dagen. Tyrefægtning spiller stadig en stor rolle i Spanien og enhver større by har en tyrefægterarena, og for mange spaniere opfattes tyrefægtning som en kunstform. Undervejs på byvandringen vil rejselederen også fortælle, hvor byens forskellige museer ligger. Vi ender byvandringen i den gamle bydel, og resten af dagen er til fri disposition.

  Valencia har et overflødighedshorn af museer og kirker, som det er oplagt at besøge. Det kan anbefales at besøge Palacio de Dosaguas med dets samling af keramik og kunsthåndværk, Fallas-museet med dets indblik i valenciansk kultur eller Ciudad de las Artes y las Ciencias. Rejselederen er behjælpelig med forslag og praktisk information.

  Valencia er nem at komme rundt i og udover at besøge museer, kan det anbefales at vandre rundt i den gamle bydel og bliver overrasket over, hvad der venter rundt om hjørnet.

  Om aftenen spiser vi middag på hotellet.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad.
 • Paella

  I Valencia produceres Lladró-porcelæn og -keramik, som er noget af verdens fineste. Vi besøger Lladró-fabrikken, hvor vi lærer om porcelænets historie og ser hvorledes det fremstilles og udsmykkes.

  Efter besøget forlader vi Valencia og kører mod Albufera-søen, som er stedet, hvor den ris, der bruges til paella, traditionelt dyrkes. Albufera er Spaniens største sø- og vådlandsområde, hjem for mange fuglearter, og gamle landsbyer langs med bredderne, hvis indbyggere dyrker ris på rismarkerne. Oprindeligt var søen en saltvandssø, som blandt andet blev omtalt af romerne og senere hen maurerne, men i 1600-tallet forvandlede søen sig til en ferskvandssø, og man kunne begynde at dyrke afgrøder i området.

  Man siger, at det var her, den klassiske paella blev opfundet. Den klassiske paella indeholdt kylling og kanin, men i dag er det ofte kylling og skaldyr, der benyttes som faste ingredienser. Vi ankommer til den lille landsby El Palmar hvorfra vi sejler ud i området og ser hvordan rismarkerne opdyrkes og på det unikke fugleliv. Visse steder føles det som om, at tiden er sat i stå for flere hundrede år siden, når man sejler rundt på søen og iagttager livet. Tilbage på land skal vi selvfølgelig have paella til frokost, tilberedt efter alle kunstens regler.

  Fra Albufera kører vi til Alicante, hvor vi overnatter. Vi spiser aftensmad på hotellet.

  Hotel Eurostars Lucentum

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad, frokost og aftensmad.
 • Marinaen i Alicante

  Tidligt om morgenen kører vi til lufthavnen og flyver hjem til Danmark med gode spanske rejseminder i kufferten. Grundet den tidlige afgang fra hotellet vil der blive udleveret en morgenmadspakke, da hotellets restaurant ikke er åben.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad.

Afgange

Dato Varighed Rejseleder Pris pr. person Afrejselufthavn
06. juni
2023

8 dage

11995 kr.

København

Se rejseplan
29. august
2023

8 dage

10995 kr.

København

Se rejseplan
26. september
2023

8 dage

11995 kr.

København

Se rejseplan
03. oktober
2023

8 dage

11995 kr.

København

Se rejseplan

Afgange

06. juni 2023
8 dage


11995kr.
København

29. august 2023
8 dage


10995kr.
København

26. september 2023
8 dage


11995kr.
København

03. oktober 2023
8 dage


11995kr.
København

Prisinformation

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på centralt placerede 4-stjernede hoteller
 • 7 x morgenmad, 3 x frokost og 7 x aftensmad
 • Al transport jf. program
 • Den berømte palmelund i Elche
 • Byvandring i Cartagenas historiske kvarter
 • Sejltur i Cartagenas historiske havneområde
 • Vingårdsbesøg med vinsmagning i det berømte Jumilla-distrikt
 • Besøg på middelalderborgen Castillo de Belmonte
 • Byvandring i den UNESCO-fredede by Cuenca
 • Naturoplevelser i La Ciudad Encantada
 • Spændende byvandringer i Valencia
 • Besøg på keramikfabrikken Lladró
 • Sejltur på Albufera-søen
 • Engelsktalende lokalguide
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.875
 • Fast plads i bussen kr. 120
 • Administrationsgebyr kr. 125

Lignende rejser

Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Betagende Barcelona – Gaudí, kultur & tapas

  • Du er i trygge hænder med vores danske rejseleder
  • Du kommer på byvandring i den gotiske bydel i Barcelona med de største seværdigheder
  • En skøn kombination af tid på egen hånd og fælles oplevelser

5-dages rundrejse

6495 kr.

Næste afgang

17. apr

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Fra Bilbao til Madrid

  • Du kan rejse fra både Billund og København
  • Unik kulturrejse du kun finder hos os med Bilbao og Madrid på én og samme rejse
  • Du forkæles med kulinariske specialiteter som cochinillo fra Segovia og vinsmagning i Rioja-distriktet

7-dages rundrejse

11995 kr.

Næste afgang

11. jun

Se rejsen

Når rejsen går til Spanien

Spændende artikler om Spanien