Firma – og grupperejser

Nyhed! En rejse i særklasse med tog og skib til Østersøens højdepunkter

EVENTYR I ØSTERSØEN – STOCKHOLM, ÅLANDSØERNE & MINIKRYDSTOGT TIL TALLINN

8-dages rundrejse med dansk rejseleder fra kr.

Denne rejse er en smuk kombination af historie, natur og kultur og tager os til de idylliske Ålandsøer og tre af Østersøens fascinerende hovedstæder. Glæd dig til Nordens Venedig, Stockholm, stemningsfulde Helsinki, der er rig på design og kultur, samt Europas bedst bevarede middelalderby, Tallinn.

Det er en rejse, hvor du får et rigt indblik i den historie og kulturarv, der omgiver Østersø-området. Det er lige fra den tidlige danske indflydelse i 1200-tallet i Estland, da Dannebrog faldt ned fra himlen, til de spor de russiske zarer har sat i form af smuk arkitektur, monumenter og kirker med de særlige, løgformede kupler. Vi vandrer rundt i gamle bydele med jugendfacader og flotte handelshuse og lagre som handelsfolk fra de gamle hansestæder fik anlagt. Og kongefamilierne har også sat deres spor med smukke haver og parker, flotte slotte og paladser.

Alt sammen noget vi oplever på tætteste hold, når vi tager Østersøen rundt på denne rejse i særklasse, der foregår med tog og skib. I byerne bor vi centralt, så du udover de programsatte udflugter har mulighed for at nyde de særlige kulturelle tilbud, der findes i en hovedstad, og derudover nyder vi minikrydstogter fra Åland til Helsinki og fra Tallinn tilbage til Stockholm.

Vi har desværre ingen ledige afgange i øjeblikket

Rejsen inkluderer

Et kamera

Glæd dig fordi

 • Du får en historisk rundrejse til tre lande med hvert sit unikke særpræg
 • Du oplever Nordens Venedig, Stockholm, med den hyggelige gamle bydel Gamla Stan
 • Du ser det bedste af Ålandsøerne
 • Du kommer til Europas bedst bevarede middelalderby, Tallinn
 • Der venter smukke kirker, katedraler og domkirker med hver sit særpræg og hver sin historie
 • Du hører om Østersøens konge- og zarfamilier
 • Du oplever, hvordan handelsfolk i de gamle hansestæder har sat sit præg på byerne, kulturen, religionen og befolkningen i området

Vores rejseledere

Et fly

Transport

 • Togrejse København – Stockholm t/r
 • Færge Stockholm – Åland
 • Færge Åland– Helsinki
 • Færge Helsinki – Tallinn
 • Færge Tallinn - Stockholm
En stor seng

Overnatning

 • Overnatning i delt dobbeltværelse på 3- og 4-stjernede hoteller
 • 2 overnatninger i indvendig delt dobbeltkahyt på minikrydstogt med Tallink Silja Line
Tallerken

Måltider

 • 7 x morgenmad
 • 5 x aftensmad

Du oplever Sverige, Finland og Estland på én og samme tur

Vi rejser med højhastighedstog fra København til Stockholm t/r og tager på to minikrydstogter undervejs

Vores rejseledere har mange års erfaring med hele Østersø-området

Du oplever Sverige, Finland og Estland på én og samme tur

Vi rejser med højhastighedstog fra København til Stockholm t/r og tager på to minikrydstogter undervejs

Vores rejseledere har mange års erfaring med hele Østersø-området

Mød din rejseleder

KENNETH CHRISTENSEN

Kenneth er en særdeles erfaren rejseleder og han glæder sig til at fortælle dig om den spændende kultur, historie og natur, som denne rejse byder på!

Læs mere om Kenneth
CHRISTIAN ROSENBERG

Christian har arbejdet i rejsebranchen siden 1999, både som rejseleder og som producent af vores grupperejser med dansk rejseleder. Hans rejselyst har bragt ham gennem store dele af verden, og han har i mange år boet og arbejdet i udlandet.

Læs mere om Christian

Mød din rejseleder

KENNETH CHRISTENSEN

Kenneth er en særdeles erfaren rejseleder og han glæder sig til at fortælle dig om den spændende kultur, historie og natur, som denne rejse byder på!

Læs mere om Kenneth
CHRISTIAN ROSENBERG

Christian har arbejdet i rejsebranchen siden 1999, både som rejseleder og som producent af vores grupperejser med dansk rejseleder. Hans rejselyst har bragt ham gennem store dele af verden, og han har i mange år boet og arbejdet i udlandet.

Læs mere om Christian

Dagsprogram

 • Smukke Stockholm set fra vandsiden

  Vi sætter os godt til rette i lyntoget, der på 5½ time bringer os fra vores egen hovedstad, København, til Sveriges hovedstad, Stockholm.  Turen fører os gennem den smukke svenske natur, og vi oplever skiftende landskaber undervejs.

  Midt på eftermiddagen er vi fremme ved Stockholms Centralstation, hvorfra vi kører i bus til vores hotel. Her tjekker vi ind og spiser en velkomstmiddag.

  På afgangen 12/8 ankommer vi med toget først på aftenen og ikke midt på eftermiddagen, som det fremgår af programmet. Dagens øvrige indhold er uændret.

  Elite Palace Hotel

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Aftensmad.
 • Stockholms Slot

  Stockholm bliver pga. sine 14 øer og 54 broer ofte omtalt som Nordens Venedig. Det er en smuk gammel by med en naturskøn beliggenhed omgivet af Mälaren-søen og Østersøen. Her er majestætiske bygninger, paladser og museer, som på smukkeste vis er vidne om byens 700 år gamle historie.

  Vi tager til den hyggelige gamle bydel, Gamla Stan, hvor vi kommer igennem de charmerende brostensbelagte gader med smukt bevarede skæve bygninger, gotiske kirker, svenske designbutikker og indbydende caféer og restauranter.

  Den royale families private residens er på Drottningholm Slot, som ligger lidt uden for Stockholm, men herinde midt i byen, lige uden for Gamla Stan, finder vi Stockholms Slot. Det er her Hans Majestæt Kongen og resten af den kongelige familie har deres personlige kontorer og afholder officielle møder. Vi besøger paladset, der minder om et romersk palads, bygget i barokstil af arkitekten Nicodemus Tessin. Paladset har mere end 600 værelser fordelt på elleve etager.

  Der bliver lidt tid på egen hånd om eftermiddagen, inden vi om aftenen spiser middag på hotellet.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad.
 • Ålands smukke og rige natur

  Midt mellem Sverige og Finland ligger Ålandsøerne. Den selvstyrende øgruppe består af 6.700 øer og er hjem for ca. 30.000 fastboende. Ålændingene taler svensk, men faktisk tilhører øerne Finland og har eget, selvstyrende parlament, og i praksis fungerer Åland som en egen nation.

  Øerne byder på en rig natur og et hav af kulturelle og historiske oplevelser at dykke ned i. Derudover er Åland kendt for sin lokalt producerede gastronomi med fokus på traditioner og respekt for naturen.

  Vi ankommer til Åland først på eftermiddagen og tilbringer resten af dagen i “hovedstaden” Mariehamn, som bl.a. er kendt for sine strande og gader med trærækkehuse fra det 19. århundrede. Vi går en tur rundt i byen og mærker atmosfæren med de mange kunsthåndværksbutikker og caféer, inden vi om aftenen spiser middag på hotellet.

  Park Alandia Hotel

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad.
 • Kastelholm Slot

  Efter morgenmaden begynder dagen med en bustur rundt på Åland. Her oplever vi blandt andet områdets specielle natur, som kan fremvise alt fra skove til enge og skærgårde.

  Vi besøger også den velbevarede slotsruin Kastelholm Slot, hvis ældste dele kan dateres helt tilbage til 1300-tallet, og hvis historie også trækker tråde til Danmark. Ved Bomarsund Fæstning bliver vi klogere på Krimkrigen og Ruslands indflydelse i området, og på friluftmuseet Jan Karlsgården får vi et spændende indblik i livet på Åland i slutningen af 1800-tallet.

  Der bliver naturligvis mulighed for at spise frokost i løbet af dagen, inden programmet afsluttes om bord på færgen til Helsinki, hvor vi også overnatter.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad
 • Smuk udsigt over Helsinki

  Vi ankommer til Helsinki midt på formiddagen og begiver os straks på opdagelse i den finske hovedstad.

  Vi kommer bl.a. til at se Senatstorvet med dets storslåede arkitektur. Midt på torvet står Zar Alexander II, som et symbol på Ruslands indflydelse på Finland i 1800-tallet og lige rundt om hjørnet nær havnen, finder vi den maleriske markedsplads, Kauppatori, hvor man kan købe en overflod af friske blomster, fisk og souvenirs.

  Hævet over Senatstorvet finder vi Helsinki domkirke, Storkirken, som er vores næste stop. Kirken blev bygget i perioden 1830-52 til ære for Finlands storhertug, Zar Nikolaj I. af Rusland og har en imponerende kobberkuppel. Indtil Finlands uafhængighed i 1917 hed kirken Skt. Nikolajs Kirke.

  En anden af byens særlige seværdigheder er klippekirken Temppeliaukio, der er bygget ind i den solide klippegrund. De rå indervægge, kobbertaget og et fantastisk lysindfald gennem 180 glaspaneler kendetegner kirken og giver en fremragende akustik.

  Det sidste stop er Uspenskij Katedralen – den ortodokse katedral i neo-byzantinsk stil, der hæver sig mægtigt med sine røde mursten i bydelen Katajanokka. Dette er endnu et tydeligt eksempel på russernes indflydelse på den finske kultur og historie.

  Sidst på eftermiddagen kører vil til havnen, hvorfra vi sejler til Estlands hovedstad Tallinn. Vi spiser middag i den smukke og farverige by, og tjekker ind på hotellet, hvor vi skal bo to nætter.

  Hestia Hotel Europa

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad.
 • Hyggelig smal gade i Tallinns gamle bydel

  Efter morgenmaden går vi en tur rundt i Tallinn. Ifølge legenden var det her, at Dannebrog den 15. juni 1219 dalede ned fra himlen under Valdemars Sejrs felttog, og Danmark og Estlands historie blev for evigt forbundet.

  Valdemar Sejr anlagde en stor fæstning i udkanten af Tallinn, og byen fik sit navn, der på estisk betyder ”Den Danske By”. I dag troner fæstningsområdet over byen og er kendt som Dombjerget.

  Det danske herredømme holdt i ca. 100 år, hvorefter man solgte landet til ridderordenen Den Tyske Orden. Den Tyske Orden dominerede områderne langs med Østersøens sydlige og østlige kyster og var en stormagt i området. Den tyske dominans i Tallinn varede til langt op i moderne tid, og det officielle sprog i Estland var tysk indtil landets selvstændighed i 1918. I 1940 blev Estland besat af Sovjetunionen og var en del af den indtil selvstændigheden i 1991.

  Den gamle bydel ligger i hjertet af Tallinn og er delt i to: Den nedre bydel og Den øvre bydel.

  Den øvre bydel er Dombjerget, også kaldet Toompea, hvorfra der er en fantastisk udsigt over byens mange gotiske kirkespir og tårne mod havet. Her beundrer vi den ortodokse Alexander Nevsky-katedral, der med sine spektakulære, løgformede kupler er en af de mest ikoniske bygninger i byen og med til at skabe et indtryk af Zar-Ruslands ortodokse kirker.

  Derefter ser vi Toompea-slottet, hvor det estiske parlament holder til. På toppen af slottets ene tårn kan man se et blåt, sort og hvidt flag vaje i vinden. Det er symbolet på Estlands uafhængighed.

  Den nedre bydel, også kaldet All-linn, er en af Europas bedst bevarede middelalderbyer og er at finde på UNESCOs verdensarvsliste. Denne bydel er centreret om Rådhuspladsen, Raekoja plats, der stadig er omgivet af den 2,5 km lange bymur og omkranset af middelalderbygninger.

  Det 600 år gamle rådhus indtager en central plads, men på pladsen ligger også verdens ældste apotek, der har eksisteret siden 1422. Apoteket var så berømt, at den russiske zar bestilte medicin herfra. I dag fungerer apoteket som et moderne apotek, men i middelalderen blev der solgt miksturer lavet på slangeskind, gamle mumier og pulveriserede enhjørningehorn.

  Resten af eftermiddagen og aftenen er på egen hånd til at gå på opdagelse i den gamle bykerne og se nærmere på nogle af de mange attraktioner og museer, som byen tilbyder.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad.
 • Farverige Tallinn

  Dagen er til fri disposition i farverige Tallinn, inden vi om eftermiddagen går om bord på færgen, som skal sejle os tilbage til Stockholm. Så hvis du skal nå de sidste indkøb, er det nu, rejsens souvenirs skal i hus! Rejselederen står naturligvis også til rådighed med tips og gode idéer til oplevelser på rejsens sidste dag i Tallinn.

  Vi spiser afskedsmiddag og overnatter om bord på færgen.

   

   


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad.
 • Vi spiser vores morgenmad ombord, imens færgen ligger til kaj i Stockholm havn. Derefter kører vi til togstationen for at blive ført gennem de svenske landskaber med højhastighedstoget fra Stockholm til Københavns hovedbanegård, hvor vi er fremme først på aftenen.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad.

Afgange.

Ikke flere afgange

Der er desværre ikke flere afgange lige nu – hold øje med siden eller kontakt os på verden@risskovrejser.dk eller 70 22 66 00.
De nye datoer bliver også annonceret i vores nyhedsbrev, så hvis du ikke allerede er tilmeldt, er det en god ide at melde dig til her.

Prisinformation

Med i rejsens pris

 • Togrejse København – Stockholm t/r
 • Færge Stockholm – Åland
 • Færge Åland – Helsinki
 • Færge Helsinki – Tallinn
 • Færge Tallinn - Stockholm
 • Overnatning i delt dobbeltværelse på 3- og 4-stjernede hoteller
 • Overnatning på Silja Line fra Åland til Helsinki
 • Overnatning i indvendig delt dobbeltkahyt på minikrydstogt med Tallink Silja Line
 • 7 x morgenmad og 5 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Byrundtur i Gamla Stan i Stockholm
 • Besøg på det Kongelige Palads i Stockholm
 • Sightseeing på Ålandsøerne
 • Byrundtur i Estlands hovedstad Tallinns øvre og nedre bydel, en af Europas bedst bevarede middelalderbyer
 • Byrundtur i den finske hovedstad Helsinki med besøg i Klippekirken, domkirken og den ortodokse Uspenskij Katedral
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 3.475
 • Administrationsgebyr kr. 125
 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt kr. 1.475
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt kr. 2.950

Lignende rejser

Norges smukke landskab fra tog
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

På skinner i naturskønne Norge

  • Rejsen er helt unik, og du finder den kun hos os
  • Oplev hele 2 af verdens mest berømte togstrækninger, når vi rejser med både Flåmsbanen og Bergensbanen
  • Der venter flere fjordsejladser, god tid i Bergen og inkluderede UNESCO-oplevelser

7-dages rundrejse

Næste afgang

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Den store Balkan-rejse

  • Du oplever fire lande fra det tidligere Jugoslavien
  • Du besøger områder, hvor turismen kun har sat få spor
  • Der er halvpension inkluderet i rejsens pris

12-dages rundrejse

14995 kr.

Næste afgang

30. sep

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Den store Balkan-rejse

  • Du oplever fire lande fra det tidligere Jugoslavien
  • Du besøger områder, hvor turismen kun har sat få spor
  • Der er halvpension inkluderet i rejsens pris

12-dages rundrejse

14995 kr.

Næste afgang

30. sep

Se rejsen

Når rejsen går Østersøen rundt