Firma – og grupperejser

Nyhed! En rejse i særklasse med tog og skib til Østersøens højdepunkter

Gratis udvidet tryghedsgaranti til alle vores gæster

Aflyses din rejse, er du sikret fuld refundering uanset købstidspunkt 

Vi imødekommer alle sikkerhedskrav og følger altid UM’s rejsevejledninger

ØSTERSØEN RUNDT PÅ SKINNER OG TIL SØS

7-dages rundrejse med dansk rejseleder fra kr.

Denne rejse er en smuk kombination af historie, natur og kultur og tager os til fire af Østersøens fascinerende hovedstæder, der alle ligger smukt placeret lige ud til Østersøen, Rigabugten og Den Finske Bugt. Vi besøger Nordens Venedig, Stockholm, idylliske Helsinki, der er rig på design og kultur, Europas bedst bevarede middelalderby, Tallinn, samt Riga, hvis gamle bydel er på UNESCOs verdensarvsliste.

Det er en rejse, hvor du får et rigt indblik i den historie og kulturarv, der omgiver Østersø-området. Det er lige fra den tidlige danske indflydelse i 1200-tallet i Estland, da Dannebrog faldt ned fra himlen, til de spor de russiske zarer har sat i form af smuk arkitektur, monumenter og kirker med de særlige, løgformede kupler. Vi vandrer rundt i gamle bydele med jugendfacader og flotte handelshuse og lagre som handelsfolk fra de gamle hansestæder fik anlagt. Og kongefamilierne har også sat deres spor med smukke haver og parker, flotte slotte og paladser.

Alt sammen noget vi oplever på tætteste hold, når vi tager Østersøen rundt på denne rejse i særklasse, der foregår med tog og skib. I byerne bor vi centralt, så du udover de programsatte udflugter har mulighed for at nyde de særlige kulturelle tilbud, der findes i en hovedstad, og derudover nyder vi to minikrydstogter fra Stockholm til Riga og fra Helsinki tilbage til Stockholm.

Vi har desværre ingen ledige afgange i øjeblikket

Rejsen inkluderer

Et kamera

Glæd dig fordi

 • Du får en historisk rundrejse til fire lande og besøger deres hovedstæder med hvert sit unikke særpræg
 • Du oplever Nordens Venedig, Stockholm, med den hyggelige gamle bydel Gamla Stan
 • Du kommer til Europas bedst bevarede middelalderby, Tallinn
 • Du besøger Rigas gamle bydel, der er på UNESCOs verdensarvsliste
 • Der venter smukke kirker, katedraler og domkirker med hver sit særpræg og hver sin historie
 • Du hører om Østersøens konge- og zarfamilier
 • Du oplever hvordan handelsfolk i de gamle hansestæder har sat sit præg på byerne, kulturen, religionen og befolkningen i området

Vores rejseledere

Et fly

Transport

 • Togrejse København – Stockholm t/r
 • Færge Stockholm – Riga
 • Færge Tallinn – Helsinki
 • Færge Helsinki – Stockholm
 • Bus mellem Riga – Tallinn
En stor seng

Overnatning

 • Overnatning i delt dobbeltværelse på 3- og 4-stjernede hoteller
 • 2 overnatninger i indvendig delt dobbeltkahyt på minikrydstogt med Tallink Silja Line
Tallerken

Måltider

 • 6 x morgenmad
 • 5 x aftensmad

Du oplever de 4 lande Sverige, Finland, Estland og Letland på én og samme tur

Vi rejser med højhastighedstog fra København til Stockholm t/r og tager på to minikrydstogter undervejs

Vores rejseledere har mange års erfaring med hele Østersø-området

Du oplever de 4 lande Sverige, Finland, Estland og Letland på én og samme tur

Vi rejser med højhastighedstog fra København til Stockholm t/r og tager på to minikrydstogter undervejs

Vores rejseledere har mange års erfaring med hele Østersø-området

Mød din rejseleder

BRIAN HANSEN

Brian har været rejseleder siden 2000, og han glæder sig til at fortælle dig om den spændende kultur, historie og natur, som denne rejse byder på!

Læs mere om Brian
CHRISTIAN ROSENBERG

Christian har arbejdet i rejsebranchen siden 1999, både som rejseleder og som producent af vores grupperejser med dansk rejseleder. Hans rejselyst har bragt ham gennem store dele af verden, og han har i mange år boet og arbejdet i udlandet.

Læs mere om Christian

Mød din rejseleder

BRIAN HANSEN

Brian har været rejseleder siden 2000, og han glæder sig til at fortælle dig om den spændende kultur, historie og natur, som denne rejse byder på!

Læs mere om Brian
CHRISTIAN ROSENBERG

Christian har arbejdet i rejsebranchen siden 1999, både som rejseleder og som producent af vores grupperejser med dansk rejseleder. Hans rejselyst har bragt ham gennem store dele af verden, og han har i mange år boet og arbejdet i udlandet.

Læs mere om Christian

Dagsprogram

 • Smukke Stockholm set fra vandsiden

  Vi sætter os godt til rette i lyntoget, der på 5½ time bringer os fra vores egen hovedstad, København, til Sveriges hovedstad, Stockholm.  Turen fører os gennem den smukke svenske natur, og vi oplever skiftende landskaber undervejs.

  Midt på eftermiddagen er vi fremme ved Stockholms Centralstation, hvorfra vi kører i bus til vores hotel. Her tjekker vi ind og spiser en velkomstmiddag.

  Hotel Best Western Time

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Aftensmad.
 • Stockholms Slot

  Stockholm bliver pga. sine 14 øer og 54 broer ofte omtalt som Nordens Venedig. Det er en smuk gammel by med en naturskøn beliggenhed omgivet af Mälaren-søen og Østersøen. Her er majestætiske bygninger, paladser og museer, som på smukkeste vis er vidne om byens 700 år gamle historie.

  Vi tager til den hyggelige gamle bydel, Gamla Stan, hvor vi kommer igennem de charmerende brostensbelagte gader med smukt bevarede skæve bygninger, gotiske kirker, svenske designbutikker og indbydende caféer og restauranter.

  Den royale families private residens er på Drottningholm Slot, som ligger lidt uden for Stockholm, men herinde midt i byen, lige uden for Gamla Stan, finder vi Stockholms Slot. Det er her Hans Majestæt Kongen og resten af den kongelige familie har deres personlige kontorer og afholder officielle møder. Vi besøger paladset, der minder om et romersk palads, bygget i barokstil af arkitekten Nicodemus Tessin. Paladset har mere end 600 værelser fordelt på elleve etager.

  Der bliver lidt tid på egen hånd, inden vi om eftermiddagen kører ned til Stockholms havn og stiger ombord på vores minikrydstogt, som i løbet af natten sejler os til Riga.

  Vi spiser middag ombord på færgen og nyder den smukke udsejling fra Stockholm.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad.
 • Sortehovedernes Hus i den gamle bydel i Riga

  Vi nyder vores morgenmad ombord, inden vi bliver budt velkommen til Letland og til den storslåede hovedstad Riga.

  Riga er den største og mest spændende af de tre baltiske landes hovedstæder, og vi starter med en tur rundt i byen, der ligger smukt på begge sider af Daugave-floden. Det er en by beriget af brede boulevarder, store parkanlæg, jugendfacader, gamle huse og stenlagre, der stammer tilbage fra det 15. og 19. århundrede og fra Hanseforbundets købmænd.

  Dagens program bringer os forbi de berømte markedshaller, Rigas Centráltirgus, som er opført i nedlagte tyske zeppelin-hangarer, og forbi Letlands Nationalopera fra begyndelsen af det 20. århundrede til det gamle Riga Slot bygget til Rigas ærkebiskop i det 14. århundrede.

  Ad de brostensbelagte gader kommer vi til den UNESCO-fredede gamle bydel. Her ser vi Krudttårnet og Svenskeporten, som er den eneste bevarede byport i hovedstaden. Derefter kommer vi til de “Tre Brødre”, hvilket er tre gamle bygninger, der ligger side om side. Den ene af bygningerne er den ældst eksisterende fra slutningen af det 15. århundrede.

  Vi ser også Sorthovedernes Hus, opført i det 14. århundrede af Sorthovedernes Kompagni. En forening hovedsagligt bestående af ugifte handelsfolk fra de baltiske hansestæder Riga, Reva, Pernau og Dorpat og flot placeret i den gamle bydel ligger også den majestætiske domkirke, som blev grundlagt i 1211 med et af de smukkeste orgler i Europa med næsten 7.000 orgelpiber. Domkirken anses for at være den største middelalderkirke i Baltikum.

  Man kan ikke besøge Riga uden at blive udsat for lidt sort magi, og vi slutter derfor eftermiddagen af med et besøg på Black Magic Bar. En apotekerbar, hvor man fornemmer stemningen fra 1750, hvor fremstillingen af den nationale bitter, Riga Black Balsam, blev til.

  Drikken består af ikke mindre en 24 forskellige urter, krydderier, honning, blomster og bær, og var oprindeligt et lægemiddel, som man mente var god og helbredende for krop og sjæl. Den skulle bl.a. kunne hjælpe imod maveproblemer, forkølelse og andre lignende sygdomme. Mange letter starter også den dag i dag deres morgen med sådan en lille bitter. Vi får chancen for selv at smage og eventuelt købe en flaske med hjem.

  Vi overnatter og spiser aftensmad på vores hotel, der er centralt beliggende i byen.

  Rixwell Hotel Konventa Spa

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad.
 • Pärnu, Estlands populære strandby

  Vi starter dagen stille og roligt. Formiddagen har vi på egen hånd til at se nærmere på byen, inden vi ved middagstid rejser videre mod Estland.

  Første stop på vejen bliver byen, Pärnu, også kaldet Estlands sommerhovedstad. En dejlig lille by ved Østersøen, som om sommeren er velbesøgt pga. sine flotte hvide sandstrande med høje badevandstemperaturer i den lavvandede bugt.

  Derefter fortsætter vi til Estlands hovedstad, Tallinn. Vi ankommer til den smukke og farverige by sidst på eftermiddagen og tjekker ind på vores hotel, hvor vi skal bo to nætter.

  Om aftenen tager vi sammen hen til den lokale restaurant ”Olde Hansa” og spiser middag.

  Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad.
 • Hyggelig smal gade i Tallinns gamle bydel

  Efter morgenmaden kører vi en panoramatur rundt i Tallinn. Ifølge legenden var det her, at Dannebrog den 15. juni 1219 dalede ned fra himlen under Valdemars Sejrs felttog, og Danmark og Estlands historie blev for evigt forbundet.

  Valdemar Sejr anlagde en stor fæstning i udkanten af Tallinn, og byen fik sit navn, der på estisk betyder ”Den Danske By”. I dag troner fæstningsområdet over byen og er kendt som Dombjerget.

  Det danske herredømme holdt i ca. 100 år, hvorefter man solgte landet til ridderordenen Den Tyske Orden. Den Tyske Orden dominerede områderne langs med Østersøens sydlige og østlige kyster og var en stormagt i området. Den tyske dominans i Tallinn varede til langt op i moderne tid, og det officielle sprog i Estland var tysk indtil landets selvstændighed i 1918. I 1940 blev Estland besat af Sovjetunionen og var en del af den indtil selvstændigheden i 1991.

  Den gamle bydel ligger i hjertet af Tallinn og er delt i to: Den nedre bydel og Den øvre bydel.

  Den øvre bydel er Dombjerget, også kaldet Toompea, hvorfra der er en fantastisk udsigt over byens mange gotiske kirkespir og tårne mod havet. Her beundrer vi den ortodokse Alexander Nevsky-katedral, der med sine spektakulære, løgformede kupler er en af de mest ikoniske bygninger i byen og med til at skabe et indtryk af Zar-Ruslands ortodokse kirker.

  Derefter ser vi Toompea-slottet, hvor det estiske parlament holder til. På toppen af slottets ene tårn kan man se et blåt, sort og hvidt flag vaje i vinden. Det er symbolet på Estlands uafhængighed.

  Den nedre bydel, også kaldet All-linn, er en af Europas bedst bevarede middelalderbyer og er at finde på UNESCOs verdensarvsliste. Denne bydel er centreret om Rådhuspladsen, Raekoja plats, der stadig er omgivet af den 2,5 km lange bymur og omkranset af middelalderbygninger.

  Det 600 år gamle rådhus indtager en central plads, men på pladsen ligger også verdens ældste apotek, der har eksisteret siden 1422. Apoteket var så berømt, at den russiske zar bestilte medicin herfra. I dag fungerer apoteket som et moderne apotek, men i middelalderen blev der solgt miksturer lavet på slangeskind, gamle mumier og pulveriserede enhjørningehorn.

  Resten af eftermiddagen og aftenen er på egen hånd til at gå på opdagelse i den gamle bykerne og se nærmere på nogle af de mange attraktioner og museer, som byen tilbyder.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad.
 • Uspenskij Katedralen

  I dag skal vi tidligt op og med færgen fra Tallinn til Helsinki i Finland. I Helsinki venter en byrundtur i den smukke by, der ligger ved havet, skovene og de 1.000 søer. Det er en by rig på design og kultur.

  Vi kommer bl.a. til at se Senatstorvet med dets storslåede arkitektur. Midt på torvet står Zar Alexander II, som et symbol på Ruslands indflydelse på Finland i 1800-tallet og lige rundt om hjørnet nær havnen, finder vi den maleriske markedsplads, Kauppatori, hvor man kan købe en overflod af friske blomster, fisk og souvenirs.

  Hævet over Senatstorvet finder vi Helsinki domkirke, Storkirken, som er vores næste stop. Kirken blev bygget i perioden 1830-52 til ære for Finlands storhertug, Zar Nikolaj I. af Rusland og har en imponerende kobberkuppel. Indtil Finlands uafhængighed i 1917 hed kirken Skt. Nikolajs Kirke.

  En anden af byens særlige seværdigheder er klippekirken Temppeliaukio, der er bygget ind i den solide klippegrund. De rå indervægge, kobbertaget og et fantastisk lysindfald gennem 180 glaspaneler kendetegner kirken og giver en fremragende akustik.

  Det sidste stop er Uspenskij Katedralen – den ortodokse katedral i neo-byzantinsk stil, der hæver sig mægtigt med sine røde mursten i bydelen Katajanokka. Dette er endnu et tydeligt eksempel på russernes indflydelse på den finske kultur og historie.

  Sidst på eftermiddagen kører vil til havnen og går ombord på vores minikrydstogt, der over natten skal sejle os tilbage Stockholm.

  Vi spiser en afskedsmiddag ombord.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad.
 • Vi spiser vores morgenmad ombord, imens færgen ligger til kaj i Stockholm havn. Derefter kører vi til togstationen for at blive ført gennem de svenske landskaber med højhastighedstoget fra Stockholm til Københavns hovedbanegård, hvor vi er fremme først på aftenen.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad.

Afgange.

Ikke flere afgange

Der er desværre ikke flere afgange lige nu – hold øje med siden eller kontakt os på verden@risskov.com eller 70 22 66 00.
De nye datoer bliver også annonceret i vores nyhedsbrev, så hvis du ikke allerede er tilmeldt, er det en god ide at melde dig til her.

Prisinformation

Med i rejsens pris

 • Togrejse København – Stockholm t/r
 • Færge Stockholm – Riga
 • Færge Tallinn – Helsinki
 • Færge Helsinki – Stockholm
 • Overnatning i delt dobbeltværelse på 3- og 4-stjernede hoteller
 • 2 overnatninger i indvendig delt dobbeltkahyt på minikrydstogt med Tallink Silja Line
 • 6 x morgenmad og 5 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Byrundtur i Gamla Stan i Stockholm
 • Besøg på det Kongelige Palads i Stockholm
 • Byrundtur i den gamle bydel i Letlands hovedstad Riga, som er på UNESCOs verdensarvliste
 • Besøg på Black Magic Bar med smagning af den berømte bitter Riga Black Balsam
 • Besøg i Estlands sommerhovedstad, Pärnu
 • Byrundtur i Estlands hovedstad Tallinns øvre og nedre bydel, en af Europas bedst bevarede middelalderbyer
 • Byrundtur i den finske hovedstad Helsinki med besøg i Klippekirken, domkirken og den ortodokse Uspenskij Katedral
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 2.675
 • Administrationsgebyr kr. 125
 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt kr. 975
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt kr. 1.950

Lignende rejser

Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Bjørnesafari i Finland

  • Du får en række unikke dyre- og naturoplevelser, bl.a. bjørnesafari og vandretur i nationalparken Riisitunturi
  • Vi bruger håndplukkede hoteller med enestående beliggenhed i naturen
  • Vi er mangeårige eksperter på rejser i Norden

5-dages rundrejse

Næste afgang

Se rejsen

Når rejsen går Østersøen rundt

Rejsetips, spændende artikler & de bedste tilbud – direkte i din indbakke