Firma – og grupperejser
NATURRIGE SYDAFRIKA – SAFARI, GARDEN ROUTE & CAPE TOWN

15-dages rundrejse med dansk rejseleder fra kr. 28995

Drømmer du om den afrikanske savanne og Afrikas smukkeste natur, så er dette den helt perfekte rejse til dig! På rejsen får du store safarioplevelser i Krüger National Park, hvor der er gode chancer for at opleve ”The Big Five”. Du følger en af verdens smukkeste kyststrækninger, Garden Route, der strækker sig hele vejen fra Port Elizabeth i øst til Cape Town i vest og er fyldt med uspolerede kystlinjer og enestående naturscenerier.

Rejsen tager dig også til den flotte by Cape Town, som er udgangspunkt for endnu flere naturskønne udflugter til bl.a. halvøen Kap Det Gode Håb og de spektakulære vinområder Paarl, Franschoek og Stellenbosch, som er kendte langt ud over Sydafrikas grænser.

I Cape Town møder du vores lokale samarbejdspartner Pierre Toft, som er født og opvokset i Cape Town. Her fortæller han om sit og sin kones dybe og mangeårige engagement i at skabe bedre forhold for indbyggerne i Cape Towns fattige townships.

Vi oplever også den storslåede udsigt ud over Cape Town, når vi tager svævebanen til toppen af det imponerende Taffelbjerg. Undervejs hører vi om landets historie og tiden med apartheid, og vi besøger bl.a. Nelson Mandelas hus i Soweto og Robben Island, hvor Nelson Mandela sad fængslet i 18 år.

Næste ledige afgange

Rejsen inkluderer

Et kamera

Glæd dig fordi

 • Rejsen er en fin kombination af landets historie og enestående dyreliv og natur
 • Du besøger Nelson Mandelas hjemby Soweto og hans hus
 • Du får hele to dage med safarioplevelser i Krüger National Park med mulighed for at se “The Big Five”
 • Du kører langs den berømte Garden Route fra Port Elizabeth til Cape Town
 • Du kommer på en smuk sejltur til naturreservatet Featherbed
 • Du oplever vinlandet ved Oudtshoorn og Stellenbosch og smager områdets vine og portvine
 • Du kommer med svævebane til toppen af Taffelbjerget
 • Du oplever Kap Det Gode Håb
 • Du besøger Robben Island, hvor Nelson Mandela sad fængslet i 18 år
 • Du får stærke og autentiske oplevelser, når du hører vores lokale samarbejdspartner Pierre Toft fortælle om sin kones og eget store arbejde og mangeårige engagement i Cape Towns townships

Vores rejseledere

Et fly

Transport

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter
 • Mulighed for afrejse fra: København og Aalborg
En stor seng

Overnatning

 • Overnatning i dobbeltværelse på gode 3- og 4-stjernede hoteller og lodges
Tallerken

Måltider

 • 12 x morgenmad
 • 9 x frokost
 • 5 x aftensmad

Du både får safari, smagsoplevelser, natur, dyreliv og historie

Undervejs på rejsen deler vores danske rejseleder Steen Ramsgaard ud af sin viden omkring landets spænende historie.

Du oplever flere af Sydafrikas største seværdigheder.

Du både får safari, smagsoplevelser, natur, dyreliv og historie

Undervejs på rejsen deler vores danske rejseleder Steen Ramsgaard ud af sin viden omkring landets spænende historie.

Du oplever flere af Sydafrikas største seværdigheder.

Mød din rejseleder

STEEN RAMSGAARD

Steens store passion for Sydafrika begyndte, da han i sin tid arbejdede som redaktionssekretær på Politikens udlandsredaktion. Det varierede landskab og landets spændende historie er bl.a. noget af det, som Steen er faldet for.

Læs mere om Steen

Mød din rejseleder

STEEN RAMSGAARD

Steens store passion for Sydafrika begyndte, da han i sin tid arbejdede som redaktionssekretær på Politikens udlandsredaktion. Det varierede landskab og landets spændende historie er bl.a. noget af det, som Steen er faldet for.

Læs mere om Steen

Dagsprogram

 • Rejsen starter med afrejse fra Danmark med mange spændende oplevelser ventende forude.

 • Soweto uden for Johannesburg, hvor Nelson Mandela har boet

  Vi ankommer til Sydafrikas største by Johannesburg om formiddagen og tager straks hul på oplevelserne. Vi starter med et besøg i en af de mest kendte townships, Soweto – et af apartheidhistoriens arnesteder. Det var her, at Nelson Mandela boede i sin tid, og stedet er blevet symbolet på modstanden mod apartheid. Her får vi et følelsesladet indblik i de umenneskelige forhold, som sorte sydafrikanere levede under i perioden fra 1948 til den endegyldige ophævelse af apartheid i 1994 – et meget bevægende og tankevækkende besøg, men en vigtig brik i forståelsen af landets historie.

  På vores tur gennem Soweto lærer vi, at Soweto er et akronym sat sammen af de to første bogstaver i hvert ord af “south western township”. Navnet opstod i apartheidtiden. Soweto spillede dengang en særlig vigtig rolle, da det var herfra, at mange af de største kampe mod apartheidstyret blev kæmpet. Det var også i Soweto, at Nelson Mandela boede sammen med sin familie i årrækken fra 1946 til 1962. Huset ligger i Orlando West og er i dag omdannet til museum. Vi besøger selvfølgelig museet, hvor vi ser en samling af memorabilia, billeder og fotografier, der bringer os tættere på historien om en af landets største og mest berømte apartheidoprørere og hans familie. Med besøget bliver vi klogere på Nelson Mandelas livslange kamp for demokrati og borgerrettigheder samt på mennesket bag Sydafrikas første sorte præsident og lederen for The African National Congress (ACN).
  Selvom Nelson Mandela siden byggede et nyere hus, havde dette hjem en særlig plads i hans hjerte. Da han efter 27 år bag tremmer blev løsladt, var det således til dette hus, han vendte tilbage. Som han udtalte, var dette hus “the house of his memories”.

  Vi besøger også Kliptown, der er det ældste boligkvarter i Soweto. Det var her, den sydafrikanske frihedserklæring Freedom Charter blev ved vedtaget på Folkets Kongres i 1955. Erklæringen udgjorde i mange år det vigtigste grundlag for Nelson Mandela og ACN’s modstand mod apartheidstyret. I erklæringen proklamerede man, at Sydafrika tilhørte alle – uanset race.

  Udover de dybe historiske fodspor, der er trådt i Soweto af en af historiens største skikkelser, oplever vi også det moderne liv i townshippen. Her lever over 2 millioner mennesker deres liv, og i gaderne findes både restauranter, shoppingcentre og kultur.

  Barbara Road City Lodge

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Frokost
 • Blyde River Canyon - den tredjestørste kløft i verden.

  Dagen i dag byder på nogle af de absolut flotteste naturoplevelser i Sydafrikas højeste og længste bjergkæde Drakensberg. Vi følger den kendte Panoramarute, der byder på smukke naturscenerier med forrevne klipper og grønne dybe kløfter, spektakulære vandfald og udsigter, der næsten tager pusten fra en. En del af ruten følger Blyde River Canyon, der er 25 km lang og som skærer sig 800 m ned i landskabet. Det er dermed den tredjestørste kløft i verden. Undervejs laver vi adskillige stop, f.eks. ved Bourke’s Luck Potholes, der er opkaldt efter guldgraveren Tom Bourke, og som er et enestående eksempel på, hvad naturen kan udrette. Naturfænomenet ligger, hvor floderne Blyde og Treur løber sammen, og her har strømhvirvler i Blyde-floden gennem årtusinder slidt dybe, cirkelrunde huller i flodbunden.

  Vi nyder også udsigten til de imponerende ”The three sisters”, som også kaldes ”The Three Rondavels”, da formen på de eroderede klipper minder om de traditionelle runde afrikanske hytter kaldet rondaveller.

  Panoramarutens mest betagende udsigt finder vi ved udsigtspunktet ”God’s Window”. Her 700 m over det sydafrikanske bjerglandskab kan vi på en klar dag se helt over til Krüger National Park og grænsen til Mozambique. Undervejs spiser vi frokost i byen Graskop.

  Efter denne smukke tur gennem bjergene sætter vi kursen mod Hazyview, hvor vi skal overnatte de næste fire nætter et dejligt resort, der ligger kun 15 min. kørsel fra indgangen til Krüger National Park.

  Sanbonani Hotel

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad og frokost
 • Elefanter på savannen i Kruger National Park.

  Der er ikke noget som at se flodheste og giraffer, der mødes ved vandhuller. Elegante impalaer, der i store flokke springer over savannen. Leoparder, der nyder solens stråler fra trægrene, og elefanter i alle størrelser, der sprøjter jordstøv over sig selv for at beskytte deres hud.

  Du kan derfor godt glæde dig til to hele dage med safarioplevelser i den verdensberømte Krüger National Park. Begge dage starter vi safariturene meget tidligt om morgenen, da det er på dette tidspunkt, at der er størst chance for at se flest dyr. Vi bliver hentet af vores lokale safarieksperter, som vil køre os rundt i nationalparken i åbne Land Rovers og dele ud af deres store viden om området og ikke mindst dyrelivet. Begge dage har vi både morgenmaden og frokosten med, som vi nyder i dyrenes rige.

  Parken er næsten på størrelse med Jylland og er et af Afrikas største og mest dyrerige med hele 147 forskellige registrerede pattedyr og over 500 fuglearter, som holder til i det kuperede terræn og på de store åbne savanner. I løbet af de næste dage vil vi opleve et enestående dyreliv, og på de åbne sletter spotter vi let gnuer, zebraer, antiloper, elefanter og giraffer. Og det du ikke selv spotter, kan du være sikker på, at vores erfarne eksperter allerede har i sigte. De ved nemlig lige præcis, hvor de enkelte dyrearter gemmer sig. Der er også gode chancer for at se ”The Big Five”, der omfatter elefant, løve, næsehorn, leopard og bøffel. Uanset hvad, så er du garanteret at se en masse fascinerende dyr i deres naturlige omgivelser, hvilket er en helt speciel oplevelse!


  Inkluderede måltider

  2 x morgenmad og 2 x frokost
 • På besøg i lokal børnehave

  Dagen i dag byder på en tur til en af de små landsbyer i nærområdet. Vi går en tur igennem byen, mærker dagligdagens rytme, hilser på nogle af de lokale og besøger bl.a. en børnehave og en traditionel medicinmand kaldet en Sangoma.

  Efter frokost tager vi tilbage til hotellet, hvor der bliver tid til at slappe lidt af ved poolen eller bare nyde den fantastiske natur.

  Om aftenen mødes vi til en fælles middag.


  Inkluderede måltider

  Morgenma, frokost og aftensmad
 • Port Elizabeth kendes også som ”den venlige by”.

  Vi forlader vores dejlige resort i Hazyview og kører tilbage mod Johannesburg, hvorfra vi skal flyve til Sydafrikas femtestørste by Port Elizabeth. Efter ankomst kører vi direkte til hotellet, hvorefter vi skal ud og se nærmere på havnebyen og dens fine strand.

  Port Elizabeth kendes også som ”den venlige by” eller blot som ”PE” og er en vigtig havneby. Byen blev grundlagt af englænderne i 1820, og byen og hele området bærer i dag stadig præg af englændernes invasion med bl.a. den gamle fæstning, Fort Frederick. Nelson Mandela blev født i denne provins og fik derfor helt naturligt opkaldt Nelson Mandela-bugten efter sig. Port Elizabeth har, udover en dejlig strand, en god beliggenhed i forhold til spændende udflugter til nærtliggende nabobyer, safariparker og Garden Route, som vi skal opleve de næste par dage.

  The Kelway Hotel

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad
 • Den smukke kystrute ''Garden Route'' til Knysna.

  I dag kører vi til den lille hyggelige kystby Knysna og følger naturligvis den smukke og meget berømte kystrute Garden Route, der strækker sig hele vejen fra Port Elizabeth i øst til Cape Town i vest. Langs ruten passerer vi enestående kystlinjer og frodig skov. Undervejs gør vi stop ved nogle af de mange udkigsposter, der giver den mest fantastiske udsigt over den sydafrikanske sydkyst.

  Vi besøger nationalparken Tsitsikamma – en unik hav- og kystpark oprettet for at beskytte kysten. Området er fyldt med skove, bjerge, vandfald og kløfter og er samtidig hjemsted for de mægtige yellowwood-træer, der kan blive op til 800 år gamle og mere end 36 m høje. Vi spiser frokost og tager derefter på en vandretur i de fredfyldte omgivelser og får her mulighed for at gå over den 77 m lange hængebro, Suspension Bridge, der går over Storms-floden.

  Herefter følger vi Garden Route videre til den smukke ferieby Plettenberg Bay. Strækningen fra Storms-floden og hele vejen til Heidelberg i vest er uden tvivl den mest fantastiske del af Garden Route, så det er med at have øjnene åbne og kameraet klar.

  Plettenberg Bay er et eksklusivt ferieområde, som primært tiltrækker unge og velhavende sydafrikanere pga. byens fine strande. Udsigten fra den højtbeliggende by er helt formidabel – og den skal vi naturligvis nyde!

  Senere på dagen ankommer vi til kystbyen Knysna, hvor vi skal overnatte. Området er smukt og fredfyldt med farverige bjergformationer og en stor flot lagune. Her kan du slentre en tur langs den lokale havnefront, Waterfront, med små butikker, hyggelige restauranter og en fin udsigt til bådene, der ligger side om side i den lille havn.

  The Graywood Hotel

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad og frokost
 • Betagende udsigt i naturreservatet Featherbed.

  I dag skal vi på en dejlig sejltur til det skønne naturreservat Featherbed i Knysna. Området dækker den vestlige del af Knysna Heads og er hjemsted for flere specielle fugle- og antilopearter, skildpadder, østers og ikke mindst Sydafrikas nationalfugl: Den blå trane.

  Fra båden bliver vi kørt i firhjulstrækkere op til yderkanten af lagunen, hvorfra vi følger den ca. tre km lange vandrerute, der giver os den mest fantastiske udsigt ud over lagunen. Vi sejler tilbage til fastlandet, hvor vi spiser frokost (for egen regning), inden vi fortsætter mod vores hotel i Oudtshoorn.

  De Oude Meul Country Lodge

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • Oudtshoorn er kendt for sine store strudsefarme.

  Sydafrika er ikke alene kendt for sit rige dyreliv, men også for sin gode mad og vine. Dagen byder derfor på store smagsoplevelser.

  Vi besøger først en lokal vingård i Oudtshoorn, der dyrker og producerer portvin. Klimaet her i området er varmt og tørt om sommeren og særdeles koldt om vinteren – det er derfor helt perfekt til at dyrke den famøse portvin. Og vi skal naturligvis smage på godterne under vores besøg!

  Oudtshoorn er verdenskendt for sine gamle strudsefarme, der sammenlagt er hjemsted for mere end 75.000 strudse. Byen levede nærmest udelukkende af deres enorme antal af strudse tilbage i 1800-tallet, hvor de solgte strudsefjer og tjente gode penge på det. Vi besøger en af de mange farme og beundrer de fascinerende kæmpefugle på en rundvisning, der også byder på delikate smagsprøver.

  Efter denne sjove oplevelse, spiser vi frokost og kører videre til Worcester. Det er den sidste by før The Great Karoo – et højtliggende plateau og semiørkenområde, der står uden vand i tørre perioder.

  Protea Hotel Worcester Cumberland

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad og frokost
 • Vingården Neethlingshof blev grundlagt i 1705 og er en af Sydafrikas ældste vingårde.

  Turen går i dag fra Worcester til Cape Town. Vores primære fokus denne dag er den sydafrikanske vin, da nogle af de bedste vine kommer fra Kaplandets jord. Dét, der især er årsagen til de skønne vine, er den svalende Atlanterhavsbrise fra False Bay, der modererer de høje temperaturer.

  Vi starter med et besøg i den charmerende by Franschhoek, der er en af de ældste byer i Sydafrika. Det var også her, at de franske huguenotter bosatte sig i 1688. Her tager vi en slentretur langs hovedgaden, der er fyldt med forskellige butikker og kunstgallerier.

  Undervejs gør vi et fotostop ved statuen af Nelson Mandela, der står uden for Groot Drakenstein-fængslet, hvorfra Nelson Mandela blev løsladt i 1990.

  Herefter fortsætter vi til den hyggelige by Stellenbosch, der ligger smukt ved floden Eerste River. Byen blev grundlagt i 1679 og emmer af historie med sine mange victorianske bygninger. Her skal vi besøge Stellenbosch Village Museum, der består af fire historiske huse, der er flot restaureret, møbleret og dekoreret for at illustrere datidens stil. I hvert hus bliver vi budt velkommen af en værtinde klædt som i gamle dage, der fortæller om husets historie og familien, som dengang boede i det.

  Vi besøger vingården Neethlingshof, som er en af Sydafrikas ældste vingårde og grundlagt i 1705. En meget flot og velbevaret vingård, hvor vi skal smage på de vine, der har gjort området kendt verden over. Efter vinsmagningen spiser vi frokost (for egen regning) i restauranten i den klassiske hovedbygning.

  Herefter kører vi tilbage til Cape Town, hvor der sidst på eftermiddagen venter os en spændende byrundtur. Cape Town er Sydafrikas ældste by og har tilnavnet ”The Mother City”. Det var her, at hollænderne ankom i 1652 og lagde grundstenen til de hvide befolkningsgruppers bosættelse i Sydafrika. Der er tale om en multikulturel og international storby tilsat en god portion ”autentisk Afrika”, hvilket du i den grad får fornemmelsen af på byrundturen. Cape Town er uden diskussion en af de smukkeste byer i verden med en placering mellem bugten og Taffelbjerget og bjergformationerne ned mod Kap Det Gode Håb. Vi går bl.a. en lille tur rundt i det farverige Malaj-kvarter, hvor efterkommere af slaverne fra de asiatiske lande bor i små pastelfarvede huse fra 1800-tallet langs de stejle og snoede gader.

  Efter de mange oplevelser tjekker vi ind på vores centralt beliggende hotel, hvor vi skal bo de sidste tre dage, og om aftenen spiser vi en fælles middag.

  City Lodge Hotel V&A Waterfront

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • Cape Town med byens vartegn Taffelbjerget i baggrunden

  Hvis der er et navn, der er uløseligt forbundet med Sydafrika, så må det være Nelson Mandelas. Han tilbragte 18 år på Robben Island ud af de 27 år, hvor apartheidstyret holdt ham fængslet. Vi sejler over til det flugtsikrede fængsel på den forholdsvise flade klippeø, hvor bl.a. sorte, politiske fanger gennemlevede en umenneskelig tilværelse. Fængslet fungerer i dag som museum for frihedskampen mod apartheid, hvor tidligere fanger viser rundt og giver en nøgtern og medrivende beskrivelse af datidens liv bag fængslets mure, men også de mange plancher med bl.a. personlige beretninger er yderst interessante. En bustur giver os et godt indtryk af øen og går bl.a. forbi stenbruddet, hvor Nelson Mandelas helbred i den grad fik et knæk. Besøget på Robben Island giver os samtidig et indblik i apartheidtiden, der definitivt sluttede, da Nelson Mandela blev Sydafrikas første sorte præsident i 1994. Det er i særdeleshed tankevækkende, når du står i fængselsgården og ser hans fængselscelle fra dengang.

  Vi sejler herefter tilbage til Cape Town, hvor vi går en tur ved et af Cape Towns absolut mest populære områder, Victoria & Alfred Waterfront, hvor der er masser af liv med cafeer, restauranter og butikker.

  Senere tager vi turen med svævebanen op til toppen af Taffelbjerget. Det 1.000 høje Taffelbjerg er Cape Towns vartegn og bidrager til byens fantastiske beliggenhed. Her får du en spektakulær udsigt ud over byen og bugten med Robben Island. Neden for Taffelbjerget og ud mod havet ligger storbyens mondæne forstæder, og på modsatte side breder vindistriktet Constantia og den botaniske have Kirstenbosch sig.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og frokost
 • Cape Point - det afrikanske kontinents sydligste spids.

  I dag venter utrolig flotte naturoplevelser, når turen går til The Peninsula, halvøen med Kap Det Gode Håb, og vi følger den smukke kystlinje langs Atlanterhavet forbi de mondæne bydele Sea Point og Camps Bay. Vi når til det lille charmerende fiskerleje Hout Bay og gør et stop ved det farverige lokale marked. Snart snor vejen sig langs kysten, og du oplever at køre på Chapman’s Peak Drive. Det særlige ved denne 9 km lange strækning er, at den er hugget ud i bjerget Chapman’s Peak og nærmest hænger på bjergsiden. Dette imponerende stykke ingeniørarbejde begyndte i 1915, og i syv år arbejdede primært straffefanger på at gennemføre projektet.

  Turen fortsætter mod syd til naturreservatet Kap Det Gode Håb – det sydvestligste punkt på det afrikanske kontinent og den anden mest besøgte naturpark i Sydafrika, kun overgået af Krüger National Park. På spidsen af Kaphalvøen ligger det imponerende Cape Point, hvor du kan tage kabelbanen op eller gå en smuk tur op ad en snoet sti til fyrtårnet på toppen. Fra toppen er der en helt vidunderlig udsigt, der vender mod tre verdenshjørner – du får i den grad oplevelsen af at være ved verdens ende!

  Lige syd for Simon’s Town ligger pingvinkolonien Boulders Beach. Via gangbroer gennem strandarealet kommer vi meget tæt på de mange små brillepingviner, der løber op og ned af stranden, tager en forfriskende dukkert i havet, og bygger reder.

  Tilbage i Cape Town spiser vi en dejlig afskedsmiddag på ”Marco’s African Place” – og det bliver en farverig aften med glade afrikanske rytmer og underholdning.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad, frokost og aftensmad
 • Cape Towns botaniske have, Kirstenbosch

  Vi tjekker ud fra vores hotel og skal nu have de sidste unikke naturoplevelser med inden hjemrejsen. Vi besøger den verdensberømte Kirstenbosch Botanical Garden, der ligger smukt på Taffelbjergets skråninger. Den botaniske have huser mere end 7.000 plantesorter, fordelt på sine 36 hektar. Nyd eksplosionen af dufte og farver, når du går ad stierne gennem Aroma Garden og Herb Garden til Fynbos Walk. Her finder du de planter, der udelukkende findes i Sydafrika, som kaldes ‘fynbos’. Du kan blandt andet også besøge drivhusene, hvor kæmpe baobabtræer vokser.

  I Kirstenbosch Botanisk Have kan i også opleve The Boomslang, som er en 130 m lang gangbro, der slynger sig over trætoppene, hvorfra man kan nyde det naturskønne sceneri.

  Vi runder turen af med musik og dans hos Mrs. Lungi – her bliver der også tid til at møde vores lokale samarbejdspartner Pierre Toft, som er født og opvokset i Cape Town, der kan fortælle om en anden side af Sydafrika. Pierre og hans sydafrikanske kone, Jenny, har i mange år haft en stor passion for Sydafrika og er meget engageret i forskellige projekter, der har som mål at skabe bedre forhold for indbyggerne i de allerfattigste townships. Af sikkerhedsmæssige årsager kan vi desværre ikke længere besøge disse bydele, men Pierre vil fortælle om arbejdet med selve etableringen af disse townships og nogle af succeshistorierne. Takket være donationer fra besøgende har de været i stand til bl.a. at etablere børnehaver, skaffe skolematerialer og købe symaskiner. Men fattigdom er stadig det altoverskyggende problem, da arbejdsløsheden er stor.

  Om eftermiddagen kører vi mod lufthavnen, hvor flyet hjem mod Danmark venter.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad
 • Efter 14 dage er der igen dansk jord under fødderne.

Afgange

Dato Varighed Rejseleder Pris pr. person Afrejselufthavn
03. februar
2024

15 dage

Steen Ramsgaard

28995 kr.

København
Aarhus

UDSOLGT

Afgange

03. februar 2024
15 dage

Steen Ramsgaard
28995kr.
København
Aarhus

UDSOLGT

Prisinformation

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode 3- og 4-stjernede hoteller og lodges
 • 12 x morgenmad, 9 x frokost og 5 x aftensmad
 • Frokost hos Mrs Lungi i Cape Town
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program (værdi kr. 2.300)
 • Besøg i Nelson Mandelas hus og Soweto
 • Køretur på Panoramaruten ved Blyde River Canyon
 • To hele dage med safarioplevelser i Krüger National Park
 • Landsbybesøg ved Hazyview
 • Ophold i den hyggelige kystby Knysna med den blå lagune
 • Besøg i den naturskønne nationalpark Tsitsikamma
 • Sejltur til og besøg ved det paradisiske naturreservatet Featherbed
 • Køretur langs den berømte kystrute Garden Route
 • Besøg på vingårde ved Oudtshoorn og Stellenbosch inkl. rundvisning og vin- og portvinssmagning
 • Byrundtur i Cape Town
 • Besøg på strudsefarm ved Oudtshoorn
 • Tur med svævebane til Taffelbjerget
 • Udflugt til Robben Island, hvor Nelson Mandela sad fængslet i 18 år
 • Udflugt til halvøen med Kap Det Gode Håb med Cape Point og pingvinkoloni
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 3.795
 • Indenrigstilslutning fra Aalborg eller Aarhus lufthavn fra kr. 1.250
 • Administrationsgebyr kr. 125

Lignende rejser

Når rejsen går til Sydafrika