I dag går rejsen videre til Sydkoreas midte, hvor vi bl.a. finder landsbyen Hahoe, der ud over at ligge utrolig naturskønt, også er på UNESCOs verdensarvsliste. Landsbyen ligger i et bjergrigt område, der er dækket af frodiggrønne nåletræer, og Nakdong-floden smyger sig pittoresk rundt om byen, hvilket også har været med til at give byen sit navn, da Hahoe betyder ”landsbyen omringet af vand”.
I det 16. århundrede blev byen grundlagt af Ryu-klanen, og har lige siden været beboet af medlemmer af klanen, der stolt har sørget for at bevare traditionerne og arkitekturen fra Joseon-perioden, hvilket de stråtækte huse – og især de klassiske huse med smukke tegltage – vidner om. Set fra oven ligner byen en lotusblomst og er bygget op efter pungsun-principperne, der er den koreanske variant af feng shui.
Vi går rundt i den smukke landsby og får også tid til at besøge byens maskemuseum, der fortæller historien om de mange koreanske masker, der bliver brugt i traditionelle maskedanse. For at sætte maskerne ind i en kontekst, er der også en udstilling om de forskellige masketraditioner, der findes rundt omkring i verden.
Efter en herlig frokost kører vi videre til Andong, der af mange omtales som hovedstaden for den koreanske sjæl. Byen er rig på historie og har op gennem tiden været hovedbyen for lærdom og konfucianismen, hvilket stammer helt tilbage fra Joseon-perioden. Vi besøger derfor det konfucianske akademi Byeongsan Seowon, som blev oprettet af anerkendte konfucianske lærde for at hylde mindet om Seong-nyong (1542-1607), der var respekteret for sine alternative tanker og personlighed. Omkring 1863 nød konfucianske skoler mange friheder under Joseon-reglen, der fritog studerende og lærde på skolen for beskatning og andre udgifter. Fik man sin uddannelse i Andong, var man derfor sikret anseelse og respekt, hvilket fortsat gør sig gældende.
Det er også her, du kan gøre dig bekendt med nogle lokale delikatesser, bl.a. saltet makrel, risvinen Andong soju og Heotjesabap, der er en variant af bibimpap, der traditionelt serveres med chilipasta, men som i Andong serveres med soja. Bibimpap er en risret, der oversat betyder ”blandet ris”, og består af en skål dampende ris med stegte grøntsager, oksekødsstrimler og ofte et æg, der blandes godt og grundigt rundt, lige før man spiser.