Firma – og grupperejser
DET BEDSTE AF SYDKOREA

12-dages rundrejse med dansk rejseleder fra kr. 25995

Rejsen her er en enestående mulighed for at opleve skønne Sydkorea, der byder på storslået, frodig natur, spændende historie og farvestrålende traditioner. Her blander traditionel koreansk kultur sig med energisk storbyliv i en perfekt kombination, og landet er et bombardement af sanseindtryk, hvor end man vender sig. Vi starter rejsen med at se Seoul fra oven fra toppen af N Seoul Tower og dykker dernæst dybere ned i hovedstadens mange forskellige sider, når vi tager på marked, besøger paladser og får indblik i historien på nogle af byens museer.

Historien bliver også nærværende, når vi kommer tæt på ingenmandsland i den demilitariserede zone mellem Syd- og Nordkorea. Og der venter et helt særligt indblik i landet og dets unikke kultur, når vi bevæger os uden for storbyen kommer tættere på lokalbefolkningen og landets traditioner og skikke. Her besøger vi templer og landsbyer og tre særlige byer gør stort indtryk, nemlig den smukt beliggende kulturby Andong, den UNESCO-fredede gamle kejserby Gyeongju og pulserende Busan med Sydkoreas mest berømte strand, Haeundae Beach.

Vi flyver også fra fastlandet til Jeju Island, hvor vi kommer helt tæt på både den lokale kultur og natur – med besøg på bl.a. Jeju Folklore & Natural History Museum, naturskønne og UNESCO-fredede Seongsan Ilchulbong samt de fascinerende Jusangjeolli-klipper ved havet.

Næste ledige afgange

29. mar. fra 26995 kr.Bestil
12. apr. fra 25995 kr.Bestil

Rejsen inkluderer

Et kamera

Glæd dig fordi

 • Du i Seoul bl.a. besøger det 600 år gamle kejserpalads Gyeongbokgung
 • Du er vidne til historien ved DMZ-zonen mellem Syd- og Nordkorea
 • Du oplever Sydkoreas store kulturarv i templer, paladser og gamle landsbyer
 • Der venter unikke oplevelser i Andong, hvis kultur går mere end 2.000 år tilbage
 • Du mærker roen sænke sig ved den UNESCO-fredede Seokguram-grotte
 • Du besøger landsbyen Hahoe og får indblik i landets masketraditioner
 • Der gøres holdt i Sydkoreas tidligere kejserby, Gyeongju, som er på UNESCOs verdensarvsliste
 • Du besøger fiskemarkedet i Sydkoreas vigtigste havneby, Busan

Vores rejseledere

Et fly

Transport

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • København
En stor seng

Overnatning

 • Overnatning i dobbeltværelse på nøje udvalgte 3- og 4-stjernede hoteller
Tallerken

Måltider

 • 7 x morgenmad
 • 6 x frokost
 • 5 x aftensmad

Du får en helt unik og spændende rejse til Sydkorea

Du kommer på en rejse, der er spækket med koreansk kultur, natur og historie

Du kommer afsted med en erfaren og passioneret rejseleder

Du får en helt unik og spændende rejse til Sydkorea

Du kommer på en rejse, der er spækket med koreansk kultur, natur og historie

Du kommer afsted med en erfaren og passioneret rejseleder

Mød din rejseleder

OPLEV SYDKOREA INDEFRA MED BRIAN

Rejseleder Brian Hansen er Asien-ekspert, og Sydkorea er et af de lande, som Brian har et særdeles indgående kendskab til. Sammen med Brian vil du opleve sider af Sydkorea, som turister sjældent.

Læs mere om Oplev

Mød din rejseleder

OPLEV SYDKOREA INDEFRA MED BRIAN

Rejseleder Brian Hansen er Asien-ekspert, og Sydkorea er et af de lande, som Brian har et særdeles indgående kendskab til. Sammen med Brian vil du opleve sider af Sydkorea, som turister sjældent ser.

Læs mere om Oplev

Dagsprogram

 • Kvinder i traditionel klædedragt i Seoul

  Fuld af forventning begynder rejsen mod Korea og hovedstaden Seoul.

 • Seoul er hovedstaden, hvor fortid, nutid og fremtid mødes

  Vi ankommer til Seoul, som er hovedstaden, hvor fortid, nutid og fremtid mødes! Historien i den pulserende metropol strækker sig langt tilbage i tiden, og det er overraskende, hvor meget af det gamle Seoul, der faktisk er “bevaret” trods japansk overherredømme og trods Koreakrigen. Størstedelen af de gamle bygninger, der blev bombet under krigen, er blevet genopbygget, og der er ikke meget af det originale tilbage i byen. Seoul havde status som hovedstad fra 1392 og indtil den japanske invasion i 1901. Efter 2. verdenskrig blev den koreanske halvø delt i to, og Seoul blev hovedstad i Sydkorea.

  Vi ankommer til Seoul sidst på eftermiddagen, og finder os på rette på hotellet, inden vi mødes til aftensmad.

  Orakai Daehakro Hotel

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Frokost og aftensmad.
 • Det smukke og berømte palads, Gyeongbokgung i Seoul

  Det er ingen hemmelighed, at der er et anspændt forhold mellem Sydkorea og Nordkorea. De to lande har aldrig sluttet fred, men lever med en våbenhvile fra 1953. I dag går turen til den demilitariserede zone (DMZ) ca. 50 km nord for Seoul. DMZ er et fire km bredt neutralt område, der adskiller de to lande, og som bliver skarpt bevogtet af begge lande. Vi ser flere interessante seværdigheder i grænseområdet, bl.a. mindeparken Imjingak og Dora Station, som ligger i den nordlige del af Sydkorea og som er den sidste station på en jernbane, der var bygget til at køre ind i Nordkorea. Der kører dog ikke tog over grænsen for tiden, men strækningen er klar til brug – hvis de to parter skulle blive venner!

  Derefter kommer vi til Dora Observatory, hvor vi kan kigge ud over DMZ-zonen. I horisonten kan man se nordkoreanske bygninger og verdens højeste flagstang. Der afspilles propaganda fra Nordkorea, som vi kan høre fra store højttalere. Det kommer sikkert ikke bag på nogen, at der er strenge regler for, hvordan man skal opføre sig, så en alvorsfuld attitude anbefales. Med disse interessante, tankevækkende, men også surrealistiske oplevelser, tager vi tilbage til hovedstaden.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad, frokost og aftensmad.
 • Over alt i Sydkorea frister duftende gadekøkkener med koreanske specialiteter

  Efter morgenmad tager vi til Suwon, hvor vi besøger Hwaseong-fæstningen, der er på UNESCOs verdensarvsliste. Her oplever du fæstningens imponerende bygningsstruktur, som stammer tilbage fra den senere del af Joseon-dynastiet.

  Herefter går turen tilbage til Seoul, som byder på overvældende mange oplevelser – og vi har selvfølgelig inkluderet de mest interessante på dagens byrundtur. Vi skal bl.a. se Gyeongbokgung, der er det mest berømte palads i Seoul. Det 600 år gamle kejserpalads har været ødelagt og genopbygget utallige gange og fremstår i dag i sin originale stil. Det er en speciel oplevelse at komme direkte fra gadens larm og ind i det fredfyldte palads, hvor kejserens undersåtter – embedsmænd, soldater, tjenere, konkubiner og lærde – havde deres daglige gang i fordums tid. Vi oplever også genopførelsen af den traditionelle vagtskifte-ceremoni komplet med trommer, vajende faner, sværd og farverige gevandter.

  Dernæst går vi en tur gennem gaden Insadong, der er en gammel kunstnergade. Her er flotte butikker med varer af høj kvalitet, når det gælder lak- og træskærerarbejder. Der bliver også tid til at få stimuleret sanserne, når vi besøger byens største og mest populære marked, Namdaemun. Som i øvrigt er det største marked i Sydkorea. Her bliver der solgt alverdens ting og sager, og duftende gadekøkkener frister med koreanske specialiteter, og vi får på den måde en rigtig god introduktion til det koreanske køkken.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og frokost.
 • Traditionelle koreanske masker

  I dag går rejsen videre til Sydkoreas midte, hvor vi bl.a. finder landsbyen Hahoe, der ud over at ligge utrolig naturskønt, også er på UNESCOs verdensarvsliste. Landsbyen ligger i et bjergrigt område, der er dækket af frodiggrønne nåletræer, og Nakdong-floden smyger sig pittoresk rundt om byen, hvilket også har været med til at give byen sit navn, da Hahoe betyder ”landsbyen omringet af vand”.

  I det 16. århundrede blev byen grundlagt af Ryu-klanen, og har lige siden været beboet af medlemmer af klanen, der stolt har sørget for at bevare traditionerne og arkitekturen fra Joseon-perioden, hvilket de stråtækte huse – og især de klassiske huse med smukke tegltage – vidner om. Set fra oven ligner byen en lotusblomst og er bygget op efter pungsun-principperne, der er den koreanske variant af feng shui.

  Vi går rundt i den smukke landsby og får også tid til at besøge byens maskemuseum, der fortæller historien om de mange koreanske masker, der bliver brugt i traditionelle maskedanse. For at sætte maskerne ind i en kontekst, er der også en udstilling om de forskellige masketraditioner, der findes rundt omkring i verden.

  Efter en herlig frokost kører vi videre til Andong, der af mange omtales som hovedstaden for den koreanske sjæl. Byen er rig på historie og har op gennem tiden været hovedbyen for lærdom og konfucianismen, hvilket stammer helt tilbage fra Joseon-perioden. Vi besøger derfor det konfucianske akademi Byeongsan Seowon, som blev oprettet af anerkendte konfucianske lærde for at hylde mindet om Seong-nyong (1542-1607), der var respekteret for sine alternative tanker og personlighed. Omkring 1863 nød konfucianske skoler mange friheder under Joseon-reglen, der fritog studerende og lærde på skolen for beskatning og andre udgifter. Fik man sin uddannelse i Andong, var man derfor sikret anseelse og respekt, hvilket fortsat gør sig gældende.

  Det er også her, du kan gøre dig bekendt med nogle lokale delikatesser, bl.a. saltet makrel, risvinen Andong soju og Heotjesabap, der er en variant af bibimpap, der traditionelt serveres med chilipasta, men som i Andong serveres med soja. Bibimpap er en risret, der oversat betyder ”blandet ris”, og består af en skål dampende ris med stegte grøntsager, oksekødsstrimler og ofte et æg, der blandes godt og grundigt rundt, lige før man spiser.

  Grand hotel Andong

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad, frokost og aftensmad.
 • Tempel nær indgangen til Seokguram-grotten

  Vi tjekker ud fra hotellet og sætter kurs mod Haeinsa-templet i Hapcheon, der er et af Koreas tre ”juveltempler”. Dette hellige sted fører besøgende gennem symbolske porte og helligdomme op til hovedbygningen Janggyeonggak. Som centralt sted for Hwa-eom-buddhismen, har templet med nød og næppe undgået ødelæggelse gennem årene, senest under Koreakrigen. Haeinsa betyder ”buddhistisk skrift” og er næsten ligeså vigtigt for buddhisterne som grundlæggeren af deres religion. Templet huser et UNESCO-kulturlevn, kendt som Tripitaka Koreana, der består af tusinder af træblokke, der er udskåret under Goryeo-dynastiet (918-1392) med buddhistiske, hellige skrifter.

  Derefter går turen videre mod sydøstkysten og den tidligere hovedstad i Silla-dynastiet, Gyeongju, hvis historiske område er UNESCO-fredet. Byen kaldes også for ”museet uden vægge”, da der overalt, hvor man kigger, er imponerende og velbevarede vidnesbyrd om landets lange og ædle historie.

  Dagens sidste højdepunkter er ved Daereungwon. Her besøger vi Tumuli-parken, der ud over sine mange stier og træer er fyldt med græsklædte gravhøje. Helt frem til 1970’erne lå gravhøjene og huse side om side, indtil det blev besluttet at fjerne husene og skabe en park, hvor gravhøjene kunne ligge i fred i naturskønne omgivelser. Det er højtstående personer fra Silla-dynastiet, som er stedt til hvile inde i gravhøjene, og det er muligt at se en af gravhøjene indefra, hvor en udstilling viser, hvordan en begravelse foregik, og hvad de døde fik med sig i gravhøjen. Dernæst ser vi dammen Anapji – en kunstig, men utrolig smuk dam, der engang var del af det royale palads i det gamle Silla-dynasti, og som i dag er fyldt med farverige fisk og omgivet af lotusblomster.

  Commodore Hotel Gyeongju

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad, frokost og aftensmad.
 • Det UNESCO-fredede Bulguksa-tempel

  Dagens oplevelser starter med besøg ved endnu en seværdighed, der er at finde på UNESCOs verdensarvsliste, nemlig Bulguksa-templet. Bulguksa-templet stammer helt tilbage fra 528 og er op gennem tiden blevet udbygget og finjusteret af de forskellige dynastier. Templet er især kendt for sine udsøgte stenrelieffer og træskulpturer, men er også et yndet udflugtsmål for koreanerne, når der skal hygges og holdes skovtur i naturområdet omkring templet. Vi tager derefter videre til Tohamsan-bjerget, hvor den lille Seokguram-grotte ligger. Grotten er en af Asiens bedst bevarede buddha-helligdomme. Seokguram er ikke en ”rigtig” grotte, altså naturskabt, men er menneskeskabt og kan dateres til år 751. Herinde bag en glasrude sidder den smilende buddha og hviler, og det er muligt at få et kig ind til ham.

  Vi besøger også nationalmuseet i Gyeongju, hvor vi ser de mange fine arkæologiske fund og smukke kunstværker. Vi går selvfølgelig også en tur i en den hyggelige museumshave. Efter museumsbesøget går turen mod Busan, hvor vi slutter dagens oplevelser af med at besøge Haeundae Beach, der med sit smukke, hvide sand breder sig 1,5 km, og som om sommeren er fyldt med mennesker. Herefter er resten af dagen fri til egne oplevelser. Du kan f.eks. tilbringe nogle ekstra timer på stranden, da den koreanske sommer starter tidligere og varer længere end den danske.

  Golden Tulip Haeundae

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad og frokost
 • Kulturbyen Gamcheon

  Dagen byder på en halvdagsudflugt med farverige besøg i både Gamcheon og markederne Jagalchi og Gukje. I kulturbyen Gamcheon forenes skønhed og kaos i ét som få andre steder – og vores danske rejseleder tager dig med igennem det hele. Synet, der møder os, er de pastelfarvede huse, der klatrer op ad bjerget. Byens placering i det stejle terræn gør, at byen har fået tilnavnet ”Busans Machu Picchu”. Byen bugter sig i en myriade af labyrintiske gader, der fører dig gennem kreative kvarterer, op ad stejle trapper og forbi skulpturer og stemningsfulde caféer. Altsammen bidrager til at gøre Gamcheon til et af de mest fascinerende steder i Sydkorea.

  Dernæst besøger vi fiskemarkedet Jagalchi i Busan. Jagalchi-markedet er Sydkoreas største fiskemarked, og her er stand efter stand fyldt med eksotiske fangster fra havet. Fra blæksprutter og søpølser til skaldyr i alskens former. Et sanserigt mekka for selv de mest passionerede seafood lovers!

  Vi fortsætter markedsoplevelserne på Gukje-markedet i Sinchang-dong i Jung-distriktet. Markedet er et af Sydkoreas største markeder og opstod i kølvandet på Koreakrigen, hvor boderne blev skabt i de lokales forsøg på at etablere en tilværelse igen. Markedet er velbesøgt af såvel turister som lokale. Og her kan du finde stort set hvad som helst – fra mad og tøj til elektronik og køkkenredskaber, så det er blot at gå på opdagelse efter et kuriøst minde fra ferien.

  Til aften nyder vi i bedste Jagalchi-stil en middag med fisk og skaldyr.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad, frokost og aftensmad.
 • Udsigt over Jeju Island

  Efter morgenmad på hotellet flyver vi til vulkanøen Jeju Island. Her bliver vi mødt af den smukke natur, fortrinlige delikatesser og kulturelle kuriositeter. Dagens store oplevelser starter med et besøg på Jeju Folklore & Natural History Museum. På museet får vi et interessant indblik i de lokales liv på øen gennem årene, og vi bliver klogere på øens særlige flora og fauna. Vi kommer også omkring alt fra øens traditionelle arkitektur til de lokale specialiteter.

  Vi sætter kurs mod Hallim Park, men på vores vej gør vi et stop langs kysten ved stranden Hyeopjae. Her møder de mørke, golde klipper det fineste, hvide sand – alt sammen med skue til det turkisblå hav.

  Efter en badetur i eksotiske omgivelser, fortsætter vi de subtropiske fornemmelser, når vi træder ind i Hallim Park, der ligger smukt placeret bag stranden. Den næsten hundredetusind kvadratmeter store park er et frodigt åndehul for sine besøgende. Og når vi trisser rundt på parkens stier vil vi blive imponeret af rislende vandfald, damme dekoreret med lotusblomster, pertentligt anlagte bonsaihaver, svajende palmer, spidsfindige statuer og farvestrålende blomsterflor. Overalt i parkens i alt ni forskellige temaer åbenbarer de frodige omgivelser sig for os, og vi mærker parkens ro sænke sig over os.

  Best Western Jeju

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad, frokost og aftensmad.
 • Jeolmul Recreational Forest

  I dag står vi op til flere spændende oplevelser på Jeju Island. Vi begynder med en tur igennem skoven Jeolmul Recreational Forest, der er beliggende sydøst for Hallasan-vulkanen. Her oplever vi et frodigt, rekreativt område med smukke, japanske cedertræer og naturlige kilder. Midt i parken ligger bjerget Jeolmul Oreum, der knejser knap 700 meter mod himlen.

  Vi besøger også den lille landsby Seongeup, hvor beboerne stadig bor i små ler- og stenhytter. På trods af sin beskedne størrelse rummer landsbyen en stor mængde kultur, som er blevet overleveret gennem generationer. Skatte som konfucianske helligdomme og skolebygninger, fortruiner, stenmonumenter og gamle regeringssæder vidner om et rigt kulturliv.

  Herefter begiver vi os mod Seongsan Ilchulbong, som er at finde på UNESCOs verdensarvsliste og kendt for sin uovertrufne flotte solopgang. Seongsan Ilchulbong, også kendt som ”Sunrise Peak”, er et vulkanisk område skabt for mere end 5.000 år siden. I dag står det som et 182 m højt skålformet bjerg, der lokker besøgende til sin top, hvorfra der er en malerisk udsigt over det dybblå hav.

  Efter de naturskønne oplevelser tager vi mod Seogwipo Olle-markedet, hvor der venter en farvestrålende og sanserig oplevelse. Markedet er desuden designet, så besøgende nemt kan finde rundt blandt de utallige stande med noget for enhver smag.

  Vi slutter dagen ved kysten, hvor vi ser den barske natur udspille sig ved Jusangjeolli-klipperne. De lodrette vulkanske klipper tårner sig op i spektakulære søjleformationer, og ved klippernes fod slår bølgerne brusende ind. Det særegne syn blevet skabt, da lavaen fra Hallasan-bjergene spyede ud i Jungmun-havet.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad, frokost og aftensmad.
 • I Seoul besøger vi bl.a. observatoriedækket i N Seoul Tower, der ligger på toppen af Namsan-bjerget

  Efter morgenmaden tager vi i lufthavnen og flyver fra Jeju tilbage til Seoul, hvor vi får en af rejsens sidste oplevelser, når vi slentrer ned ad Myeong-dong, der er en af de primære shoppinggader i byen. Her finder du et væld af butikker med kendte designermærker, restauranter, gadekøkkener og teatre.

  Vi besøger observatoriedækket i N Seoul Tower, der ligger på toppen af Namsan-bjerget midt i hovedstaden. Stedet er et yndet område for kærestepar at besøge, hvilket de tusindvis af “kærlighedshængelåse”, der hænger overalt ved tårnet, er bevis for. N Seoul Tower er omgivet af parken Namsan, der er den største park i Seoul med bl.a. botanisk have og mange vandrestier, og en af parkens attraktioner er den ottekantede pavillon, Unamjeong.

  Efter at have suget de sidste oplevelser til os kører vi om aftenen til Seoul lufthavn, hvorfra vi ved midnatstid flyver hjem mod Danmark.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og frokost

Afgange

Dato Varighed Rejseleder Pris pr. person Afrejselufthavn
29. marts
2024

12 dage

26995 kr.

Aalborg
København
Aarhus

Se rejseplan
12. april
2024

12 dage

25995 kr.

København
Aalborg
Aarhus

Se rejseplan

Afgange

29. marts 2024
12 dage


26995kr.
Aalborg
København
Aarhus

12. april 2024
12 dage


25995kr.
København
Aalborg
Aarhus

Prisinformation

Med i rejsens pris

 • Flyrejse t/r til Sydkorea inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Flyrejse t/r til Jeju Island inkl. skatter og afgifter
 • 9 x morgenmad, 10 x frokost og 7 x aftensmad
 • Overnatning i dobbeltværelse på nøje udvalgte 3- og 4-stjernede hoteller
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Byrundtur i Seoul bl.a. med besøg i N Seoul Tower og Gyeongbokgung-paladset
 • Besøg ved den UNESCO-fredede Hwaseong-fæstning
 • Tankevækkende udflugt til den demilitariserede zone mellem Nord- og Sydkorea
 • Besøg i den UNESCO-fredede landsby Hahoe inkl. besøg på byens maskemuseum
 • Vi tilbringer tid i den over 2.000 år gamle kulturby Andong
 • Vi ser det UNESCO-fredede Bulguksa-tempel og Seokguram-grotten
 • Byrundtur i den tidligere kejserhovedstad Gyeongju, hvor vi bl.a. ser gravhøjene i Tumuli-parken
 • Vi besøger den farverige kulturlandsby Gamcheon
 • Vi besøger flere spændende markeder undervejs på turen bl.a. det traditionelle Namdaemun-marked og fiskemarkedet Jagalchi i Sydkoreas vigtigste havneby Busan
 • Flerdagsbesøg på Jesu Island, hvor vi kommer tæt på både den lokale kultur og natur
 • Naturoplevelser i Hallim Park, Jeolmul Recreational Forest, Hyeopjae Beach, Seongsan Ilchulbong og Jusangjeolli-klipperne
 • Besøg på Jeju Folklore & Natural History Museum
 • Dygtig og engageret engelsktalende lokalguide
 • Passioneret og erfaren dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 3.925
 • Administrationsgebyr kr. 125

Lignende rejser

Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Kina – Østens perler

  • Du oplever kejserbyen Xian og storbyerne Beijing og Shanghai
  • Du får naturskønne sejlture i “Østens Venedig” i Tong Li og Suzhou
  • Du ser den berømte Terrakottahær, Den Kinesiske Mur og Den Forbudte By

16-dages rundrejse

Næste afgang

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Kina – dynastiernes land

  • Der venter store oplevelser i tre af Kinas store byer: Beijing, Xian og Shanghai
  • Du ser den berømte Terrakottahær, Den Kinesiske Mur og Den Forbudte By
  • Der venter en dejlig sejltur på Huangpu-floden i Shanghai

11-dages rundrejse

Næste afgang

Se rejsen

Når rejsen går til Sydkorea