Firma – og grupperejser

Når rejsen går til Tanzania

Når du tager afsted på en rundrejse til Tanzania med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i Tanzania.

Har du spørgsmål til dine rejsedokumenter eller de lokale forhold, sidder vi klar til at hjælpe, så du får en tryg og behagelig rejse.

Passet skal være gyldigt minimum 6 måneder fra indrejsedatoen. Der skal være min. to blanke sider efter hinanden i passet ved indrejse til Tanzania. Disse skal bruges til ind- og udrejsestempler. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

Der er visumpligt til Tanzania. Du skal søge et E-Visa. Det gøres via dette link https://eservices.immigration.go.tz/visa/ på den officielle visa-ansøgningsside for Tanzanias immigrationsmyndigheder.

Et visum koster 50 USD pr. person. Selve visummet sendes efterfølgende via mail og er gældende 3 måneder frem. Når din e-visum-ansøgning er godkendt, skal du udskrive bekræftelsen og medbringe denne på rejsen.

Mere information kan findes på udenrigsministeriets hjemmeside www.um.dk.

Den lokale valuta er Tanzaniansk shilling (TZS). 1.000 TZS svarer til ca. 3 danske kroner. Man kan medbringe euro eller amerikanske dollars, som veksles ved ankomsten. Medbringer du USD, kan det anbefales at tage store sedler med, da små sedler ofte veksles til en ringe kurs. Vi anbefales desuden at tage USD med til drikkepenge og på safarien. Det anbefales ikke, at der medbringes danske kroner, da der veksles til en meget ringe kurs.

De fleste internationale kreditkort kan benyttes næsten overalt, og der er hæveautomater i de større byer. Det er en god idé altid at have lidt kontanter til mindre indkøb og drikkepenge. Det er fornuftigt at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk‘s hjemmeside.

Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse.

Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

Safaribilerne er forholdsvis nye firehjulstrækkere af høj standard med seks sæder, pop-up-tag og vandflasker. Du skal indstille dig på, at vejene under vores safariture kan være i meget dårlig forfatning. Pga. begrænset bagageplads i safaribilerne anbefaler vi at medbringe blød håndbagage (sportstasker m.m.). På safariturene er der ingen garanti for, at vi ser dyr, da der er tale om vilde dyr – vores safariguider gør dog alt, for at vi ser så mange dyr som muligt.

Busserne i Tanzania har ikke samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition.

Bagage

Vi anbefaler altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen.

Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50.

En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

I den nordlige del af Tanzania kan aftenerne være kølige, men ellers anbefales påklædning til varmt vejr og fodtøj til at vandre i. Ligeledes kan det være køligt på safariturene om morgenen. På Zanzibar er der varmt døgnet rundt.

Vi anbefaler, at der medbringes en mindre rygsæk eller taske til dagsturene under rejsen.

Det frarådes at drikke vand fra hanen, og isterninger skal man også undgå. Vær desuden opmærksom på, at juice, der købes på markeder, ikke skal være blandet op med postevand. Vand på flaske kan købes på alle hoteller, restauranter og i kiosker. Tjek, at flasken er uåbnet/forseglet inden brug. Brug ligeledes vand på flaske til tandbørstning.

Tidsforskel

Tanzania er 2 timer foran ved dansk vintertid og 1 time foran ved sommertid.

Drikkepenge

Det er almindeligt at give drikkepenge i Tanzania. Lønningerne er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På safari i Tanzania vil der være tale om drikkepenge til bl.a. buschauffører, bushjælpere, lokalguider og hotelpiccoloer. Rejselederen vil i starten af rundrejsen lave en indsamling, som vil ske i amerikanske dollars. Nærmere information vil blive tilsendt herom sammen med afrejsedokumenterne, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

Sikkerhed

Det er generelt sikkert at være turist i Tanzania, men almindelig påpasselighed anbefales naturligvis, især efter mørkets frembrud. Vær opmærksom på, hvor du bevæger dig hen og følg rejselederens råd. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder, og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen. Undgå at bære kostbare smykker, og hold lav profil med dyre kameraer og mobiltelefoner. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen eller allerhelst i en sikkerhedsboks på hotellet, og vær ekstra opmærksom, når du handler eller hæver penge.

Elektricitet

Tanzania benytter 220 volt. Stikkontakterne er anderledes end de danske, så det er nødvendigt med en adapter.

Mobiltelefon og Wi-Fi

Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon udenfor Europa. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret. Vi anbefaler altid, at du kontakter din abonnementsudbyder, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du kan bruge tele- og datatjenester uden ekstra omkostninger på din rejsedestination.

Rygning

Rygning i bussen er ikke tilladt. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

Møde med en anden kultur

Tanzanianerne er kendt for at være meget afslappede og muntre, og de sætter familie og sociale relationer højt. Generelt bliver turister mødt med stor gæstfrihed. Nøglen til enhver kultur ligger i sproget, og specielt er det vigtigt i den tanzanianske kultur, at man kan hilse høfligt på hinanden.

For at få det fulde udbytte af rejsen anbefales det at udvise respekt for landet, man besøger.
Hvis man vil fotografere lokalbefolkningen, bør man altid spørge først, hvis man vil undgå at fornærme masaier eller andre stammefolk.

Kun på de større hoteller og restauranter kan man forvente toiletforhold i retning af, hvad vi kender fra Danmark. Jo længere væk fra byerne man kommer, jo lavere bliver standarden. Det anbefales derfor at medbringe håndsprit.

Flere steder i Østafrika er der indført forbud mod plastikposer for at beskytte miljøet. Dette gælder også for Tanzania, hvilket betyder at det ikke længere er tilladt at indføre, bære eller sælge plastikposer. Er man i besiddelse af en plasticpose fra taxfree eller afrejselufthavnen i Danmark, skal denne efterlades i flyet.

Idéer til indkøb

Prisniveauet i Tanzania er ganske rimeligt, og der er rig mulighed for at få nogle fine souvenirs med sig hjem i kufferten. Der kan f.eks. købes flere klassiske souvenirs såsom spyd, masker og diverse træfigurer. Tæpper og flotte tørklæder findes også i overflod i hele landet.

Tanzania ligger midt i det tropiske klimabælte, men du kan til trods for dette opleve store klimatiske variationer rundt om i landet. Det er varmt året rundt, men du kan også opleve både tempereret og alpint klima. Tanzania kan som udgangspunkt inddeles i tre zoner: I højsletten, langs kysten og i bjergene. På højsletten er der tempereret klima, og ved kysten er der varmt og fugtigt, imens der oppe i bjergene kan blive meget koldt. Den ultimative højsæson er fra december til midt marts: I denne periode er naturen meget frodig, og der er et rigt dyreliv. I perioden fra juni-oktober er der tørsæson, hvilket betyder, at der er gode chancer for at spotte dyr, fordi græsset er lavt. I lavsæsonen, der ligger i april/maj og igen i november/december, er der regntid, hvilket gør, at dyrene kan være sværere at spotte.

  • Statsform: Republik
  • Hovedstad: Dodoma 2 mio. indbyggere
  • Befolkning: 52 mio. indbyggere
  • Religion: Kristne 60 %, traditionelle afrikanske religioner 4 %, muslimer 36 % (Zanzibar: 99 % muslimer)
  • Sprog: Tanzania har mange mindre sprog, men de primære er swahili, engelsk og arabisk
  • Areal: 947.300 km² (Danmark 43.094 km²)

Vores rejser til Tanzania

Vores rejser

Alle rejser
Foto
Kort

her