Firma – og grupperejser
Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Den Blå Moské - Risskov Rejser
Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Rejser til Tyrkiet

Når du rejser til Tyrkiet, oplever du et land, hvor modsætninger mødes. Her møder Europa Asien, både geografisk og kulturelt, og her er der, trods Tyrkiets udvikling, stadig milevid forskel på at leve i de moderne byer og i de små landsbyer, hvor livet leves, som det altid har gjort.

Find din næste rejse til Tyrkiet.

Oplev historiske Tyrkiet

Landet er 18 gange så stort som Danmark, og blot  3 % ligger i den europæiske del, altså vest for Bosporusstrædet. Her ved farvandet mellem Sortehavet og Middelhavet ligger Istanbul, Tyrkiets største by (12 mio. indbyggere) med et væld af seværdigheder og mange turister, mens de færreste gæster besøger hovedstaden, Ankara.

Når du rejser til Tyrkiet, vil du opdage at den asiatiske del af Tyrkiet hovedsageligt består af Anatolien, hvor det vrimler med historiske minder fra flere årtusinder. Tyrkiet ændrede sig med osmannerne. I 623 år – fra slutningen af 1299 til 1922 – var det osmanniske rige en vigtig forbindelse mellem øst og vest, både kulturelt og politisk, og specielt i det 16. og 17. århundrede var riget et magtcentrum, der trængte frem i såvel Centraleuropa som i Middelhavsområdet.

Slutningen på det osmanniske rige og start på demokrati

I 1. verdenskrig var osmannerne allierede med Tyskland, og det blev enden på det osmanniske rige. Bl.a. blev Smyrna, det nuværende Izmir, givet til Grækenland. Det var nationalistiske kredse meget utilfredse med, og under ledelse af den senere Kemal Atatürk blev der dannet en sideordnet regering i Ankara. Det kom til krigshandlinger, og ved Lausanne-freden fik Tyrkiet stort set de grænser, der gælder i dag. Kemal Atatürk oprettede den tyrkiske republik i oktober 1923 og blev republikkens første præsident. Siden har Tyrkiet været et demokratisk land.

Når du rejser til Tyrkiet er Istanbul et must

Istanbul, der tidligere hed Byzans og Konstantinopel, har en kæmpestor basar, der er et absolut must. Basarens historie går tilbage til 1461, og med 60 gader og omkring 5.000 butikker er der nok at se på for de op til 400.000 daglige besøgende. Der findes også en egyptisk basar, der er noget mindre og knapt så hektisk. Det er her, man køber de bedste krydderier. Hagia Sophia er et imponerende monument over det byzantinske rige, og i dag står den gamle kirkebygning som et museum med uvurderlige kunstskatte, og ikke mindst er den 56 meter høje kuppel en fantastisk oplevelse. Den har en diameter på 31 meter – et faktum, der ikke bliver mindre fantastisk, når bygningen har stået i næsten 1.500 år ! På sin rejse til Tyrkiet bør man også besøge den enorme Blå Moské, der har plads til 10.000 besøgende. Den er 400 år gammel og den eneste moské med 6 minareter. De to store seværdigheder er dyre at besøge, og de er det hele værd, men køb ikke billetter fra personer udenfor. De lover måske, at man kan undgå køerne, men pengene er ofte spildt.

Kombiner aktiv ferie, kulturoplevelser og badeferie

Ned langs Tyrkiets vestkyst ligger en række spændende rejsemål ud mod Det Ægæiske Hav, og der er masser af muligheder for at kombinere badeferie, aktiv ferie og kulturoplevelser. Storbyen Izmir kan danne udgangspunktet, og i badebyer som Cesme, Marmaris, Bodrum og Fethiye er der både strand, sol og vandaktiviteter. Vandremuligheder er der masser af, og når man så kan se resterne af oldtidsbyen Efesos, kan det knapt blive bedre. Længere inde i landet finder vi Pamukkale, det såkaldte ”bomuldsslot” med varme kilder, og Aphrodisias, der er resterne af en gammel græsk by og en af de fineste arkæologiske udgravninger i Tyrkiet. På sydkysten kender de fleste Antalya og Alanya, der er store turistmagneter, men der er også perler som Kas, omend de ikke længere er de små, ukendte steder.

De seneste år har flere fået øjnene op for Kappadokien. Her finder man et nærmest måneagtigt landskab af stenarten tuf, og en af de største attraktioner er de huler, der blev udhugget i klipperne. Der er mulighed for en ballonfærd i området – der er mange udbydere, og sikkerheden er i top.

Smag på Tyrkiet

I Tyrkiet er man stolte af den lokale kogekunst, og man tager sig tid til måltidet. Maden er krydret på den gode måde, og ledsaget af en tyrkisk øl, måske en Efes, vil en menu med meze, små forretter placeret i skåle på bordet, og fulgt af köfte, kødboller lavet af lam, være helt perfekt. De små forretter kan være fyldte vinblade, oliven, butterdej med feta og spinat eller yoghurtdressing, og altid ledsaget af friskbagt brød. Menukortet er stort, men udgangspunktet er som regel kylling, lamme- eller oksekød, og krydderier som spidskommen, paprika og hvidløg er de mest anvendte. Til frokost kan man sagtens nøjes med en tyrkisk pizza eller en af de mange kebabversioner, der fås til en rimelig penge. Det er dejligt at slutte af med en dessert, og typisk vil det være en meget sød kage, eller man kan nyde lidt tyrkisk konfekt, Turkish delight, på tyrkisk kaldet det lidet charmerende navn, Lokum. I stedet for den tyrkiske kaffe med masser af sukker og grums, kan anbefales en kop te – det ville tyrkerne selv vælge. Den drikkes overalt, ofte leveret til butikken eller pladsen, hvor man sidder.

Landet er 18 gange så stort som Danmark, og blot  3 % ligger i den europæiske del, altså vest for Bosporusstrædet. Her ved farvandet mellem Sortehavet og Middelhavet ligger Istanbul, Tyrkiets største by (12 mio. indbyggere) med et væld af seværdigheder og mange turister, mens de færreste gæster besøger hovedstaden, Ankara.

Når du rejser til Tyrkiet, vil du opdage at den asiatiske del af Tyrkiet hovedsageligt består af Anatolien, hvor det vrimler med historiske minder fra f

Landet er 18 gange så stort som Danmark, og blot  3 % ligger i den europæiske del, altså vest for Bosporusstrædet. Her ved farvandet mellem Sortehavet og Middelhavet ligger Istanbul, Tyrkiets største by (12 mio. indbyggere) med et væld af seværdigheder og mange turister, mens de færreste gæster besøger hovedstaden, Ankara.

Når du rejser til Tyrkiet, vil du opdage at den asiatiske del af Tyrkiet hovedsageligt består af Anatolien, hvor det vrimler med historiske minder fra flere årtusinder. Tyrkiet ændrede sig med osmannerne. I 623 år – fra slutningen af 1299 til 1922 – var det osmanniske rige en vigtig forbindelse mellem øst og vest, både kulturelt og politisk, og specielt i det 16. og 17. århundrede var riget et magtcentrum, der trængte frem i såvel Centraleuropa som i Middelhavsområdet.

Slutningen på det osmanniske rige og start på demokrati

I 1. verdenskrig var osmannerne allierede med Tyskland, og det blev enden på det osmanniske rige. Bl.a. blev Smyrna, det nuværende Izmir, givet til Grækenland. Det var nationalistiske kredse meget utilfredse med, og under ledelse af den senere Kemal Atatürk blev der dannet en sideordnet regering i Ankara. Det kom til krigshandlinger, og ved Lausanne-freden fik Tyrkiet stort set de grænser, der gælder i dag. Kemal Atatürk oprettede den tyrkiske republik i oktober 1923 og blev republikkens første præsident. Siden har Tyrkiet været et demokratisk land.

Når du rejser til Tyrkiet er Istanbul et must

Istanbul, der tidligere hed Byzans og Konstantinopel, har en kæmpestor basar, der er et absolut must. Basarens historie går tilbage til 1461, og med 60 gader og omkring 5.000 butikker er der nok at se på for de op til 400.000 daglige besøgende. Der findes også en egyptisk basar, der er noget mindre og knapt så hektisk. Det er her, man køber de bedste krydderier. Hagia Sophia er et imponerende monument over det byzantinske rige, og i dag står den gamle kirkebygning som et museum med uvurderlige kunstskatte, og ikke mindst er den 56 meter høje kuppel en fantastisk oplevelse. Den har en diameter på 31 meter – et faktum, der ikke bliver mindre fantastisk, når bygningen har stået i næsten 1.500 år ! På sin rejse til Tyrkiet bør man også besøge den enorme Blå Moské, der har plads til 10.000 besøgende. Den er 400 år gammel og den eneste moské med 6 minareter. De to store seværdigheder er dyre at besøge, og de er det hele værd, men køb ikke billetter fra personer udenfor. De lover måske, at man kan undgå køerne, men pengene er ofte spildt.

Kombiner aktiv ferie, kulturoplevelser og badeferie

Ned langs Tyrkiets vestkyst ligger en række spændende rejsemål ud mod Det Ægæiske Hav, og der er masser af muligheder for at kombinere badeferie, aktiv ferie og kulturoplevelser. Storbyen Izmir kan danne udgangspunktet, og i badebyer som Cesme, Marmaris, Bodrum og Fethiye er der både strand, sol og vandaktiviteter. Vandremuligheder er der masser af, og når man så kan se resterne af oldtidsbyen Efesos, kan det knapt blive bedre. Længere inde i landet finder vi Pamukkale, det såkaldte ”bomuldsslot” med varme kilder, og Aphrodisias, der er resterne af en gammel græsk by og en af de fineste arkæologiske udgravninger i Tyrkiet. På sydkysten kender de fleste Antalya og Alanya, der er store turistmagneter, men der er også perler som Kas, omend de ikke længere er de små, ukendte steder.

De seneste år har flere fået øjnene op for Kappadokien. Her finder man et nærmest måneagtigt landskab af stenarten tuf, og en af de største attraktioner er de huler, der blev udhugget i klipperne. Der er mulighed for en ballonfærd i området – der er mange udbydere, og sikkerheden er i top.

Smag på Tyrkiet

I Tyrkiet er man stolte af den lokale kogekunst, og man tager sig tid til måltidet. Maden er krydret på den gode måde, og ledsaget af en tyrkisk øl, måske en Efes, vil en menu med meze, små forretter placeret i skåle på bordet, og fulgt af köfte, kødboller lavet af lam, være helt perfekt. De små forretter kan være fyldte vinblade, oliven, butterdej med feta og spinat eller yoghurtdressing, og altid ledsaget af friskbagt brød. Menukortet er stort, men udgangspunktet er som regel kylling, lamme- eller oksekød, og krydderier som spidskommen, paprika og hvidløg er de mest anvendte. Til frokost kan man sagtens nøjes med en tyrkisk pizza eller en af de mange kebabversioner, der fås til en rimelig penge. Det er dejligt at slutte af med en dessert, og typisk vil det være en meget sød kage, eller man kan nyde lidt tyrkisk konfekt, Turkish delight, på tyrkisk kaldet det lidet charmerende navn, Lokum. I stedet for den tyrkiske kaffe med masser af sukker og grums, kan anbefales en kop te – det ville tyrkerne selv vælge. Den drikkes overalt, ofte leveret til butikken eller pladsen, hvor man sidder.

Se mere

Rejsetips, spændende artikler & de bedste tilbud – direkte i din indbakke