Firma – og grupperejser

Perfekt kombination af udflugter og tid på egen hånd

STORBYFERIE I DONAUS PERLE – BUDAPEST

5-dages rundrejse med dansk rejseleder fra kr.

Tag med på en storbyrejse til Budapest – en af de smukkeste hovedstæder i Europa. Du vil opleve en by, der byder på en begivenhedsrig fortid, på habsburgske kaffehuse, på kurbade og på ægte ungarsk gullasch. Europas næstlængste flod, Donau, snor sig gennem byen og deler den i to kontrastrige dele – Buda og Pest.

Buda-siden er bjergrig og kendetegnet ved trappestier, der snor sig op til byens to vartegn, Slotsdistriktet på Borghøjen og Citadellet på Gellért-bjerget. Pestsiden markerer begyndelsen på det ungarske lavland. Her er ingen stigninger, og bybilledet er domineret af brede boulevarder med caféer, konditorier, restauranter og butikker.

Vi har naturligvis inkluderet en byrundtur, hvor der bliver tid til at se lidt nærmere på nogle af byens mange seværdigheder, herunder har vi inkluderet en entrébillet til det spændende, men tankevækkende House of Terror.

Derudover kan du købe en spændende udflugt til byens åndehul byparken, hvor vi bl.a. ser Heltepladsen med det imponerende Tusindårsmonument og vi får mulighed for at opleve en velgørende stund i Széchenyi-badet, der er et af byens ældre kurbade. De gamle romere og osmannere forstod at gøre brug af byens varme kilder, og den dag i dag er der en veludviklet spa-kultur med byens mange kurbade, hvor der hersker autentisk stemning og flot arkitektur.

Vi har også inkluderet en billet til Hop on/Hop Off-bussen, så man på fridagen nemt kan komme til de største seværdigheder og bruge tiden lige hvor man har lyst.

Vi har desværre ingen ledige afgange i øjeblikket

Rejsen inkluderer

Et kamera

Glæd dig fordi

 • Du bor centralt i Budapest i gåafstand til mange seværdigheder
 • Vi har inkluderet en spændende byvandring og middag på en god lokal restaurant
 • Vi skal ind og se det spændende museum ”House of Terror”
 • Vi tager på en dejlig sejltur på Donau og ser flere seværdigheder fra vandsiden
 • Du får mulighed for en ekstraudflugt til byens ældste kurbad

Vores rejseledere

Et fly

Transport

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter
 • Mulighed for afrejse fra: Billund og København
En stor seng

Overnatning

 • Overnatning i dobbeltværelse på centralt 3-stjernet hotel
Tallerken

Måltider

 • 4 x morgenmad
 • 1 x aftensmad

Vi kender Budapest ud og ind, og har sendt gæster dertil i mere end 25 år

Du får en perfekt kombination af udflugter og tid på egen hånd

Du får en billet til Hop on/Hop Off-bussen inkluderet i rejsens pris

Vi kender Budapest ud og ind, og har sendt gæster dertil i mere end 25 år

Du får en perfekt kombination af udflugter og tid på egen hånd

Du får en billet til Hop on/Hop Off-bussen inkluderet i rejsens pris

Mød din rejseleder

ENIKÕ DARVAS

Dansktalende Enikõ bor selv i Budapest, så hun kender byen indefra. Hun har arbejdet som rejseleder gennem mange år, og ved hvad der skal til for at give gæsterne en god oplevelse i hendes by.

Læs mere om ENIKÕ

Mød din rejseleder

ENIKÕ DARVAS

Dansktalende Enikõ bor selv i Budapest, så hun kender byen indefra. Hun har arbejdet som rejseleder gennem mange år, og ved hvad der skal til for at give gæsterne en god oplevelse i hendes by.

Læs mere om ENIKÕ

Dagsprogram

 • Kædebroen over floden Donau

  Vi ankommer til Budapest, hvor rejselederen tager imod. Vi kører samlet i bus ind til vores hotel i Budapest centrum, hvor vi bliver indkvarteret.

  Udover de romerske ruiner vidner utallige historiske monumenter om en begivenhedsrig historie. Overalt i byen minder de smukke palæer og pladser om byens storhedstid i sidste halvdel af det 18. århundrede, hvor Budapest var en sand friplads for musikalske genier som Béla Bartók og Franz Liszt. Den dag i dag byder byen på uforlignelige oplevelser inden for klassisk og moderne musik, teater og opera.

  Efter indkvartering og opfriskning mødes vi igen med rejselederen, og sammen nyder vi en god middag på en lokal restaurant i gåafstand fra vores hotel.

  Star City Hotel Budapest

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Aftensmad.
 • Frihedsbroen

  Budapest er præget af Europas næstlængste flod, Donau, der deler byen i to kontrastrige dele Buda og Pest, og vi starter dagen med en traditionel byrundtur på Pest-siden af byen.

  Her finder vi de flotte boulevarder, der med sine prægtige palæer vidner om Budapests storhedstid i det østrig-ungarske imperium. Det er også i denne moderne del af byen, man finder det hyggelige café- og kulturlivsamt de mange forretninger og gode shoppingmuligheder.
  Sammen med rejselederen tager vi på opdagelse til de mest spændende steder, og får bl.a. et godt indblik i, hvordan Ungarn fungerede under kommunismen. Byrundturen rundes af med et besøg i ”House of Terror”, der er et tankevækkende museum, hvor man kommer tæt på de uhyrligheder, som nazister og kommunister påførte det ungarske folk tilbage i 1940- og -50’erne.

  Ovenpå de barske historier, som vi kommer til at stifte bekendtskab med på museet, kan vi læne os tilbage, og nyde den dejlige by, som Budapest heldigvis er den dag i dag. Det gør vi fra vandsiden ombord på en af turbådene, som stille sejler på Donau og glider forbi mange af byens smukke monumenter.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad.
 • Mathiaskirken

  I dag har du mulighed for selv at tage på opdagelse i byen og udforske de mange tilbud i byen. Vi har inkluderet en billet til Hop On/Hop Off-bussen, der tager dig til flere af de vigtigste steder og seværdigheder i byen.

  Busserne har flere ruter rundt i byen, og den ene af ruterne har stoppested blot 500 meter fra hotellet ved stationen Keleti. Billetten er gyldig i 24 timer, og ombord på busserne er der audioguides, hvor man på engelsk får information om det, som man passerer på vejen. Du kan hoppe af og på så mange gange du vil, og på den måde bestemme farten selv.

  Vi kan f.eks. anbefale en tur over på Buda-siden af byen, hvor du fra Citadellet på toppen af det 140 m høje Gellért-bjerg har en smuk udsigt over byen og floden. På Borghøjen ligger det imponerende slotskompleks, og du kan gå på opdagelse i det UNESCO-fredede historiske borgkvarter, hvor den gotiske Mathias-kirke stolt knejser over Treenighedspladsen og Fiskerbastionen.

  Fiskerbastionen blev bygget i 1896 for at fejre landets 1.000 års jubilæum, og her fra bygningen med de syv stentårne venter der også en fantastisk udsigt, hvor det især er Parlamentets spir, tårne og kuppel, der tiltrækker opmærksomheden.

  Der er ingen rejselederservice denne dag.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad.
 • Heltepladsen med Tusindårsmonumentet

  Denne dag kan du bruge på egen hånd i Budapest, men der er også mulighed for at tage med rejselederen på tur på en tilkøbsudflugt.

  Vælger du tilkøbsudflugten, starter vi turen på Heltepladsen, der er en af de mest besøgte pladser i Budapest. Pladsen fungerede som centrum for de begivenheder, der fandt sted i forbindelse med fejringen af Ungarns 1.000 års jubilæum tilbage i 1896. Det er også her på Heltepladsen, at vi finder det tårnhøje Tusindårsmonument med ærkeenglen Gabriel på toppen.

  I forlængelse af Heltepladsen finder vi byparken, hvor vi bl.a. passerer det særprægede Vajdahunyadslot, der delvis er en kopi af Hunyadslottet i Transsylvanien, og læg særligt mærke til det sjove miks af stilarter som romansk, gotisk, renæssance og barok.

  I byparken finder vi også byens berømte kurbad, Széchenyi-badet. Ungarn er kendt for sine mange kurbade, og Budapest alene er et slaraffenland med over 130 af slagsen. Vandet kommer direkte fra Budapests underjordiske varme kilder, som indeholder mange naturlige mineraler, der siges at have en helsebringende virkning på krop og sjæl.

  Vi besøger Széchenyi-badet, der er et af Europas største, og her nyder vi vandet og de autentiske omgivelser. Széchenyi-badet er Pests ældste og stammer helt tilbage fra 1879. De nuværende bygninger blev bygget i 1913 og poolen i 1927. I mødet med den ungarske hovedstads rige kultur er velvære-oplevelsen af at flyde rundt i naturligt opvarmet kildevand virkelig prikken over i’et.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad

  Tilkøb flere oplevelser

  Udflugt til Heltepladsen med Vajdahunyadslottet og en tur i kurbad

  Oplev nogle af Pest-sidens smukke seværdigheder på en dagstur i selskab med rejselederen. På turen besøger du Heltepladsen Hosök Tere, der er en af de mest besøgte pladser i Budapest. Efter besøget til Heltepladsen går turen videre til det særprægede Vajdahunyadslot,

 • En dejlig storbyferie i Budapest er ved vejs ende. Rejsende til Billund Lufthavn tager bussen mod lufthavnen efter morgenmaden, mens rejsende til Københavns Lufthavn skal mod lufthavnen et par timer senere.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad.

Afgange.

Ikke flere afgange

Der er desværre ikke flere afgange lige nu – hold øje med siden eller kontakt os på verden@risskovrejser.dk eller 70 22 66 00.
De nye datoer bliver også annonceret i vores nyhedsbrev, så hvis du ikke allerede er tilmeldt, er det en god idé at melde dig til her.
Er du interesseret i at opleve en af vores andre rundrejser, så se mere her.

Prisinformation

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende dag
 • Overnatning i delt dobbeltværelse på Star City Hotel
 • 4 x morgenmad
 • 1 x aftensmad på dag 1 (ekskl. drikkevarer)
 • Bus lufthavn – centrum t/r på ankomst- og afrejsedag
 • Halvdagsbyrundtur på Pest-siden inkl. entré til ”House of Terror”
 • Skøn sejltur på Donau-floden
 • 24-timers billet til Hop On/Hop Off-bus
 • Dansktalende rejseleder jf. program

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.400
 • Administrationsgebyr kr. 125
 • Udflugt til Heltepladsen og Széchenyi-badet (inkl. entré, håndklæde og garderobe) kr. 595

Lignende rejser

Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Rom – den evige stad

  • Du får en perfekt kombination af spændende byvandringer og tid på egen hånd
  • Du kan flyve direkte fra både Billund og København
  • Rejsen giver et eksklusivt indblik i Rom takket være rejselederen, der kender de uopdagede perler

5-dages rundrejse

6995 kr.

Næste afgang

26. sep

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Lissabon – et portugisisk eventyr

  • Fly direkte fra København
  • Du er i trygge hænder med vores danske rejseleder
  • En skøn kombination af tid på egen hånd og fælles oplevelser

5-dages rundrejse

7995 kr.

Næste afgang

10. okt

Se rejsen
Se kort

Næste afgang

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Fortryllende og historiske Krakow

  • Du kan flyve fra både København og Billund
  • Dansk ekspertrejseleder der bor i Krakow
  • Vi har inkluderet udflugten til Auschwitz og en spændende byvandring i Krakow

5-dages rundrejse

5995 kr.

Næste afgang

09. okt

Se rejsen
Se kort

Næste afgang

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Betagende Barcelona – Gaudí, kultur & tapas

  • Du er i trygge hænder med vores danske rejseleder
  • Du kommer på byvandring i den gotiske bydel i Barcelona med de største seværdigheder
  • En skøn kombination af tid på egen hånd og fælles oplevelser

5-dages rundrejse

6995 kr.

Næste afgang

16. okt

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Storbyferie i swinging London

  • Direkte fly fra Billund og København
  • Du får en perfekt kombination af udflugter og tid på egen hånd
  • Du får en billet til Hop on/Hop Off-bussen inkluderet i rejsens pris

5-dages rundrejse

6995 kr.

Næste afgang

16. okt

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Storbyferie i antikkens Athen

  • Du kan flyve fra både København
  • Skøn storbyrejse med sightseeing og god tid på egen hånd
  • Vi har håndplukket et centralt beliggende hotel til denne rejse

5-dages rundrejse med dansk rejseleder

7495 kr.

Næste afgang

27. sep

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Rom – den evige stad

  • Du får en perfekt kombination af spændende byvandringer og tid på egen hånd
  • Du kan flyve direkte fra både Billund og København
  • Rejsen giver et eksklusivt indblik i Rom takket være rejselederen, der kender de uopdagede perler

5-dages rundrejse

6995 kr.

Næste afgang

26. sep

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Sultanernes Istanbul

  • Du får en indholdsrig storbyrejse med alle entréer inkluderet
  • Du flyver direkte til Istanbul fra København og Billund
  • Hotellet ligger centralt i den gamle bydel

5-dages rundrejse

7995 kr.

Næste afgang

03. okt

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Storbyferie i Wien & Bratislava

  • Du bor centralt i Wien i gåafstand til mange seværdigheder
  • Der venter en dejlig sejltur i katamaran til Bratislava
  • Du får mulighed for en ekstraudflugt til Den Spanske Rideskole og kaffe på en ægte Wienercafé

5-dages rundrejse

6895 kr.

Næste afgang

21. sep

Se rejsen
Se kort

Næste afgang

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Lissabon – et portugisisk eventyr

  • Fly direkte fra København
  • Du er i trygge hænder med vores danske rejseleder
  • En skøn kombination af tid på egen hånd og fælles oplevelser

5-dages rundrejse

7995 kr.

Næste afgang

10. okt

Se rejsen
Se kort

Næste afgang

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Fortryllende og historiske Krakow

  • Du kan flyve fra både København og Billund
  • Dansk ekspertrejseleder der bor i Krakow
  • Vi har inkluderet udflugten til Auschwitz og en spændende byvandring i Krakow

5-dages rundrejse

5995 kr.

Næste afgang

09. okt

Se rejsen
Se kort

Næste afgang

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Storbyferie i swinging London

  • Direkte fly fra Billund og København
  • Du får en perfekt kombination af udflugter og tid på egen hånd
  • Du får en billet til Hop on/Hop Off-bussen inkluderet i rejsens pris

5-dages rundrejse

6995 kr.

Næste afgang

16. okt

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Storbyferie i antikkens Athen

  • Du kan flyve fra både København
  • Skøn storbyrejse med sightseeing og god tid på egen hånd
  • Vi har håndplukket et centralt beliggende hotel til denne rejse

5-dages rundrejse med dansk rejseleder

7495 kr.

Næste afgang

27. sep

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Sultanernes Istanbul

  • Du får en indholdsrig storbyrejse med alle entréer inkluderet
  • Du flyver direkte til Istanbul fra København og Billund
  • Hotellet ligger centralt i den gamle bydel

5-dages rundrejse

7995 kr.

Næste afgang

03. okt

Se rejsen
Se kort

Næste afgang

Se rejsen

Når rejsen går til Ungarn

Inspiration til din ferie