Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Rejser til De Vestindiske Øer

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Når du rejser til De Vestindiske Øer, eller Dansk Vestindien, som mange danskere fortsat kalder øerne, eller Jomfruøerne, som de officielt hedder, venter der dansk kolonihistorie i store og spændende mængder. Men det er ikke kun historien, der trækker, det er nemlig også værd at opleve de caribiske øer for deres dejlige klima, frodige natur, azurblå vand og bløde sandstrande. Det Caribiske Hav lokker med 26-28 grader varmt vand året rundt, og især Buck Island med de smukke koralrev og en af verdens bedste strande, Trunk Bay, er værd at slappe af ved. På en rejse til De Vestindiske Øer er der optimale betingelser for en dejlig badeferie i Caribien samt spændende naturoplevelser i vente med udforskning af skove, bjerge og dyrelivet. Kuriøst nok kan man være så heldig at støde på vilde geder, grise og æsler, som blev ført med over fra det europæiske fastland under kolonitiden.

Danskertiden på De Vestindiske Øer

Den danske kolonitid i Caribien startede i 1672, da guvernør Iversen tog øen St. Thomas i besiddelse. Der var endnu ingen af de andre europæiske kolonilande, der havde gjort krav på øen, så danskerne så sit snit til at forsøge sig ud i et forretningseventyr, der skulle baseres på især sukkerplantager, der krævede brug af slaver. Som tiden gik, blev også de to andre øer, St. John og St. Croix, indlemmet i det dansk-vestindiske kolonistyre, der bestod i omkring 250 år frem til 1917, hvor USA købte øerne.

Oplev de forskellige øer St. John, St. Thomas og St. Croix

Når du rejser til De Vestindiske Øer, bør du besøge alle tre øer, både for at få en helhedsoplevelse og fordi de tre øer har hver deres ting at byde ind med. St. John er den mindste af de tre øer, og en stor del af øen er udlagt som nationalpark. Da danskerne ankom til St. John, kom der hurtigt gang i sukkerproduktionen, og man kan i dag besøge to tidligere sukkerrørsplantager med den velbevarede sukkermølle ved Cathrineberg og Annaberg Plantation, der i sin storhedstid var den største producent af sukker på St. John. Sukkerrørene blev dyrket på de stejle skråninger, og det er tankevækkende, at ikke mindre end 700 slaver var beskæftiget på markerne og i sukkermøllen.

På en rejse til De Vestindiske Øer er det oplagt at lægge vejen forbi øen St. Thomas, hvor man finder Charlotte Amalie, den største by på De Vestindiske Øer. Byen er opkaldt efter den tidligere danske dronning Charlotte Amalie, der var gift med Christian den 5. I Charlotte Amalie er den danske kolonihistorie bl.a. synlig i gadebilledet med danskklingende gadenavne. Gaderne slynger sig op ad de fire høje, som byen er bygget på, og mange af gaderne er rent faktisk bygget af sønderjyske mursten. Ved at følge eksempelvis Kronprinsens Gade og Dronningens Gade kommer man hen til det røde Christiansfort, der blev påbegyndt af guvernør Iversen. Fortet var i 250 år forsvarsstilling, men har også fungeret som fængsel, slavemarked, guvernørbolig og kirke.

Det er også værd at bevæge sig uden for Charlotte Amalie, da den frodige ø byder på skøn natur og dejlige strande. En fascinerende udsigt venter ved udsigtspunktet ”Drakes Seat”, som den engelske admiral Sir Francis Drake har lagt navn til. Her kigger man ned over den vidunderlige strand ved Magens Bay, hvor det er oplagt at tage en dukkert i det azurblå, caribiske hav. Besøg også den gamle danske kirkegård, hvor gravstenene fortæller en interessant historie helt tilbage til 1666. Her ligger en stribe danske embedsmænd begravet sammen med bl.a. en dansk sømand, som kom ulykkeligt af dage på et af Fregatten Jyllands togter til De Vestindiske Øer.

St. Croix var den sidste af de tre hovedøer, der blev caribisk besiddelse, og her grundlagde danskerne byen Christiansted. Den dag i dag kan man tydeligt se den “moderne” byplanlægning med snorlige gader og de karakteristiske hvælvinger, der sørger for et skyggefuldt fortov.

Find din næste rejse til De Vestindiske Øer nedenfor.

Alle rejser

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til De Vestindiske Øer

  Pas & visum

  Rejsende til USA skal søge om indrejsetilladelse via indrejseprogram ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Formularen findes på esta.cbp.dhs.gov

  Formularen skal udfyldes på forhånd, og vi anbefaler, at du gør det når du har modtaget dine rejsedokumenter – dog senest 72 timer før afrejse! Efter indtastning af personoplysningerne følger en godkendelse med et kontrolnummer, som skal medbringes på rejsen. Er svaret PENDING, foretages en automatisk rutineundersøgelse, og svaret vil følge inden for 72 timer. Gives der afslag, skal man henvende sig til den amerikanske ambassade, se denmark.usembassy.gov

  Bemærk at en godkendt indrejseformular ikke garanterer indrejse i USA. Den tjener udelukkende som godkendelse for flyrejsen. Den endelige indrejsegodkendelse gives fortsat af immigrationsmyndighederne ved ankomsten i USA. En godkendt ESTA formular er gyldig ved indrejse til USA i to år. Får man imidlertid nyt pas, eller sker der ændringer i de angivne oplysninger inden for de to år, skal der ansøges på ny. De amerikanske myndigheder opkræver et gebyr på $14 for indrejsetilladelsen. Gebyret betales samtidig med ansøgningen og betales med kreditkort. Vi anbefaler, at passet er gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst.

  Toldregler

  For aktuelle regler om, hvad der må medbringes til/fra USA, se Skats hjemmeside www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”. Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler), endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne, blive konfiskeret. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport, og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år. Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Medicin & vaccinationer

  Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Valutaen på De Vestindiske Øer er amerikanske dollars (US$), og det anbefales at have kontanter på sig bl.a. af hensyn til drikkepengesystemet. Næsten overalt er det muligt at benytte kreditkort (Mastercard/ Eurocard, VISA og American Express). Medbring US$ eller hæv på kreditkort ved ankomst. Vær opmærksom på, at der kan være en begrænsning på, hvor meget der må hæves på kreditkortet. Det afhænger dog af den enkelte bank og det enkelte kreditkort – få evt. yderligere information i din bank. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige telefonnumre, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  De Vestindiske Øer er 5 timer bagud dansk vintertid og 6 timer bagud dansk sommertid.

  Transport på De Vestindiske Øer

  Transporten foregår med gode komfortable busser med aircondition eller i åbne safaribusser. Vær opmærksom på, at der kan være begrænset plads til håndbagagen.

  Drikkepenge

  På De Vestindiske Øer er det ligesom i det øvrige USA almindeligt at give drikkepenge. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange ansatte i servicebranchen, er drikkepenge en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter lægger man typisk 15 – 20 % oveni regningen (inden salgsskatten lægges til). På fastfoodrestauranter med selvbetjening forventes der ikke drikkepenge. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 15-20 % oveni prisen er passende. Piccoloer (1$ pr. kuffert) og stuepiger på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr. nat pr. rejsedeltager).

  På en fælles rundrejse samler rejselederen ind til en fællespulje til buschauffører, lokalguider etc. Dette beløb beløber sig til ca. 50 dollars pr. person, som rejselederen indsamler i begyndelsen af rundrejsen og fordeler til de forskellige personer.

  Sikkerhed

  Det er generelt sikkert at opholde sig på De Vestindiske Øer, også i turistområderne i de større byer, men almindelig forsigtighed anbefales naturligvis. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler. Det er en god ide at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i sikkerhedsboks på hotellet. Rejselederen kan være behjælpelig med andre gode råd.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Vær opmærksom på, at stikkene på De Vestindiske Øer er anderledes end europæiske. Flade amerikanske stik bruges overalt, og det er nødvendigt med en adapter. Disse kan købes i el-forretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen. Øerne bruger 110/120 volt, og kan udstyr ikke omstilles fra vores 220 volt, arbejder det kun på halv kraft – uanset om der bruges adapter – og opladning tager derfor længere tid.

  Mobiltelefon og internet

  Danske mobiltelefoner kan benyttes i USA, men vær opmærksom på, at det er meget dyrt. Check med din egen mobiludbyder og forhør dig om roaming-taksterne. Det er dyrt at ringe til Danmark fra hoteller på øerne. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et telekort eller benyt internet-telefoni. For at ringe til Danmark fra USA tastes 0045 plus telefonnummer, og til USA fra Danmark tastes 001 plus telefonnummer. Der er adgang til internettet på mange hoteller, der ofte har et ”business center”, hvor computere kan lånes/lejes. Mange hoteller har også trådløst internet i lobbyen mod betaling. Internetcafeer er også udbredt på De Vestindiske Øer.

  Mad og drikke

  Man spiser godt i Caribien. Der er lidt for enhver smag, såsom amerikansk, mexicansk, italiensk, fransk eller caribisk mad. Der findes især gode „seafood“ restauranter med forskellige former for fisk og skaldyr. Vin og øl fås til rimelige priser. Spiritus er både billigt i butikker og i barerne, hvor der er mulighed for at nyde mange forskellige cocktails. Cruizan Rom, som fremstilles på St. Croix, er virkelig god.

  Drikkevand

  Drikkevandet På De Vestindiske Øer smager ikke godt, men vandet på hotellerne er de fleste steder udmærket til tandbørstning, vask og badning. Det er ofte saltvand, som er omdannet til ferskvand, da der ikke er naturlige ferskvandskilder på øerne. Vand på flaske kan købes overalt og koster ikke ret meget. Tjek at flasken er uåbnet/forseglet inden brug.

  Rygning

  Flere og flere offentlige områder i USA bliver røgfrie. Det er forbudt at ryge på alle strande i nationalparkerne på øerne. Rejselederen vil naturligvis sørge for, at deltagerne bliver informeret. Er du i tvivl, om du må ryge, så lad være, hvis du vil undgå en bøde.

  Lokal skat

  Vær opmærksom på, at priserne i USA næsten altid er uden lokal moms (Sales Tax), den bliver lagt oveni regningen, når der skal betales. De fleste stater lægger 4 – 10 % oveni, alt efter om det er varer eller service. Rejselederen vil informere om den aktuelle procentsats.

  Anderledes mål

  Amerikanerne bruger ikke meter-systemet, men f.eks. miles, feet, gallon og pounds. Tøj- og skostørrelser er også anderledes end i Danmark. Temperaturen måles i Fahrenheit. For at finde temperaturen i Celcius fratrækkes 32 fra Fahrenheitgraden, tallet divideres med 9 og ganges med 5. Døgnet tælles ikke i 24 timer, men i to gange 12 timer. Før kl. 12 (middag) sættes der AM og efter middag PM efter tidspunktet.

 • Gode råd

  Møde med en anden kultur

  For at få det fulde udbytte af rejsen og få mest muligt indblik i landets kultur, anbefales det, at der udvises respekt for de samfund og personer vi besøger. Religion spiller en stor rolle i manges liv, og det forventes, at man klæder sig pænt ved besøg i kirker. Det vil sige, at for kvinderne vil det være kjole eller nederdel og for mændenes vedkommende lange bukser og skjorte. Bar overkrop og små shorts er ikke velset i byerne, men almindelige shorts er gangbare alle vegne. Topløs solbadning virker anstødelig og skal undgås. Høfligheden på De Vestindiske Øer er slående. “Good Morning Sir – How are you today?” Naturligvis forventes der ikke en redegørelse om dit velbefindende, men et smil og en kort bemærkning  som “Fine, thank you”.

 • Fakta om De Vestindiske Øer

  • Statsform: Lokal parlamentarisk selvstyre – underlagt USAs indenrigsministerium. Hovedstad Charlotte Amalie (18.500 indbyggere).
  • Befolkning: 107.268 indbyggere.
  • Religion: Mange forskellige trosretninger er repræsenteret på øerne
  • Sprog: Det officielle sprog er engelsk, men der er også en del spansktalende.
  • Areal: Øernes samlede areal er 346 km².
  • Nationaldag: 27. marts (Overdragelsen af øerne fra Danmark til USA i 1917).
  • Klima: De Vestindiske Øer har et vidunderligt tropisk klima. Den friske brise fra Atlanterhavet gør det behageligt at være på øerne, og vandet er næsten samme temperatur som luften hele året rundt. Regntiden er i maj-juni og september-november. Solen er meget stærk i troperne, så for at undgå solskoldning, bør man anvende solcreme med høj solfaktor. Det er nemmest at danne sig et indtryk af vejret på det ønskede rejsetidspunkt ved at gå ind på www.dmi.dk.

Trustpilot