Firma – og grupperejser
 • BREAKING NEWS: USA åbner 8. november 2021 for alle, der er vaccineret mod Covid-19

Grand Tour of Alaska

18-dages kør-selv-ferie fra kr. 17.995

Vi sidder klar på

70 22 66 00

En kør-selv-tur i Alaska er ensbetydende med vildmarksoplevelser på kanten af civilisationen. Selv om mange områder i Alaska kun kan nås med fly eller skib, har staten et godt vejnet med asfalterede veje. Der er altså ikke noget at betænke sig, hvis du vil opleve USA’s største, men mindst befolkede stat i bil. Vi har sammensat denne kør-selv-tur i Alaska på baggrund af vores egne erfaringer og foreslår en række spændende oplevelser, så du får nogle af de ”once in a lifetime experiences”, som der er så mange af i Alaska.

Naturligvis kan du få mange uforglemmelige oplevelser på egen hånd, men Alaska-eventyret bliver endnu mere uforglemmeligt, når du kombinerer kør-selv-turen med guidede ture, hvor du kommer i selskab med passionerede lokale guider. Det kan være en flyvetur til en gletsjer, hvor du kommer til at stå på sne, der faldt for flere hundrede år siden, en sejltur i Prince William Sound med det overraskende dyreliv og på en kajaktur mellem isbjergene, hvor Columbia-gletsjeren møder havet.

Højdepunkter på dette kør-selv-forslag

Vi skræddersyr din drømmerejse til Alaska

Lad dig inspirere af vores rejseforslag, og tag en snak med vores rejseeksperter,
som skræddersyr en unik rejse til dig. Hos os får du altid:

Et personligt møde med en rejseekspert, som lytter til dine feriedrømme og giver forslag til ruter, overnatningsmuligheder og transportmidler

Idéer til oplevelser og seværdigheder undervejs samt andre nyttige tips

Mulighed for deltagelse i vores inspirationsaftener og egne messer i løbet af året

24-timers vagttelefon, hvis der sker noget uforudset undervejs på ferien

 
 

Kør-selv-forslagets rute

 • Velkommen til Alaska

  Velkommen til Anchorage,  der med sine 300.000 indbyggere er den største by i Alaska og porten til et uforglemmeligt eventyr i vildmarken. Alaska er den eneste stat, der ikke grænser op til nogen anden amerikansk delstat, men deler grænse med Canada. Anchorage opstod i forbindelse med anlæggelsen af  Alaska Railroad (1915 – 1923) og var dengang stort set ikke andet end en teltlejr for jernbanearbejderne, og i dag er Anchorage den eneste by i staten med skyskrabere.

  Singapore Skyline - Risskov Rejser

  Westmark Anchorage

  Læs om hotellet

 • Anchorage skyline

  De fleste forbinder stadig Alaska med den store oliekatastrofe med olietankeren Exxon Valdez i 1989. Hvis du vil have Alaskas historie på plads, så besøg Anchorage Museum, der fortæller hele historien fra tiden som russisk provins, om amerikanernes køb af Alaska i 1867, om guldfeberen, pelsjægerne og den oprindelige befolkning og om, hvordan civilisationen kom til Alaska med åbningen af Alaska Railroad i 1923.

  Tilkøb flere oplevelser

  Byrundtur i Anchorage – Alaskas største by

  Oplev byen, der har været en del af den russiske provins, i selskab med en lokal guide. Sightseeingturen er inkl. et besøg på Alaska Native Heritage Center, der giver et indblik i de oprindelige folkeslag bl.a. med autentisk sang og.

  Fra 770 kr. pr voksen
 • Bjerget Denali

  Bilen hentes, og turen går nordpå til byen Talkeetna, og inden længe dukker Nordamerikas højeste bjerg, Denali (6.194 m), op i det fjerne. Fra Talkeetna er der en overvældende flot udsigt til Denali, og byen emmer af ægte ”frontier hospitality”. Store dele af Alaska er kun tilgængelig med fly eller båd, og for Alaskas indbyggere er det at flyve næsten lige så almindeligt som at køre bil. Mange har da også certifikat til mindre fly som f.eks. vandfly, og Anchorage Seaplane Airport er er den største vandflyveplads i verden. Bliv ikke overrasket over, at du bliver vejet, hvis du skal på en sightseeing med vandflyver. Passagerernes vægt er ikke uden betydning, når det gælder flysikkerheden. På flyveturen bliver du udstyret med headset, så du både kan kommunikere med piloten og høre de interessante fortællinger om landskabet.

  Dagens distance: 183 km

  Singapore Skyline - Risskov Rejser

  Talkeetna Alaskan Lodge

  Læs om hotellet

 • Rensdyr i Denali National Park

  I Denali National Park venter et ægte Alaska-eventyr. Nationalparken er et vildmarksområde af dimensioner på ikke mindre end 6 mio. ha. Om sommeren bliver tundralandskabet til et blomstrende tæppe, og trækfugle nyder de store vidder. Det er ikke tilladt at køre i egen bil i nationalparken, men der går shuttle-busser fra besøgscentret. Denne dag er det en god idé at bruge lidt tid i besøgscentret, se en film og orientere sig om mulighederne for aktiviteter med nationalparkens rangers. Der overnattes lige uden for nationalparken.

  Singapore Skyline - Risskov Rejser

  Denali Bluffs Hotel

  Læs om hotellet

  Tilkøb flere oplevelser

  Mt. Denali fra luften

  Tag med på en flyvetur i nationalparken Denali, hvor du ser Mt. Denali fra alle verdenshjørner og også gletsjeren Kahiltna, som er den længste i The Alaska Range. Det spændende ved denne tur er, at der landes på en gletsjer, og det er vejret, der afgør, om det bliver Kahiltna eller en.

  Fra 3650 kr. pr voksen
 • Grizzly bjørn på vejen i Denali National Park

  De store uberørte naturområder og en begrænset miljøbelastning betyder, at dyrelivet i Alaska er usædvanligt rigt og i en klasse for sig. Ingen andre steder i Nordamerika kan du få den slags oplevelser. Der er kun én vej i Denali National Park, og den er ikke længere end 91 miles. Heraf er det kun de første 15 miles, som det er tilladt at køre på. Efter vores mening får man de bedste oplevelser på ture med nationalparkens rangers, og det kan du glæde dig til denne dag, hvor du får en uforglemmelig oplevelse i det sub-arktiske landskab. I Denali National Park taler man ligesom i Afrika om “The Big 5”, men det er unægteligt andre dyr, der her er tale om, da de fem er: grizzybjørne, Dale-får, rensdyr, elge og ulve.

  Tilkøb flere oplevelser

  Heldagstur til Denali National Park

  På denne guidede tur du får en uforglemmelig oplevelse i det sub-arktiske landskab. Du kan være heldig at se elge, rensdyr, bjerggeder og ulve, og mon ikke der også dukker et par sortbjørne eller grizzly-bjørne op. Turen foregår i bus, og undervejs fortæller chaufførren om, hvad du ser og

  Fra 1.650 kr. pr voksen
 • Alaska pipeline

  I 1890’erne blev der fundet guld i Alaska, og guldfeberen rasede. Tager du til Gold Dredge 8, der ligger i nærheden af Fairbanks, får du historien fortalt på en underholdende måde. Du kan prøve lykken som guldgraver, og de fleste tager herfra med ægte guld i lommen.

  Dagens distance: ca. 200 km

  Singapore Skyline - Risskov Rejser

  Hotel Bridgewater

  Læs om hotellet

  Tilkøb flere oplevelser

  Drømmer du om at krydse Polarcirklen?

  Vi foreslår denne tur, hvor du krydser Polarcirklen i fly og fra luften ser Yukon River og Trans-Alaska Pipeline. Der landes i ”the middle af nowhere” i den sub-arktiske tundra, og du oplever de store vidder og ikke mindst stilheden. Turen tager 11-12 timer, og der er afgang hver dag i

  3235 kr. pr voksen
 • Wonder sø

  Ruten følger den spektakulære Richardson Highway, og det bliver en dag, hvor naturoplevelserne står i kø. En af de store kan du få ved Summit Lake, hvor omgivelserne er helt ubeskrivelige. Søen er dannet af en gletsjer og er de fleste af årets måneder dækket af is. Tag evt. en afstikker til gletsjeren Gulkana og nyd naturen på en vandretur.

  Dagens distance: ca. 400 km

  Singapore Skyline - Risskov Rejser

  Copper River Princess Lodge

  Læs om hotellet

 • Valdez

  På ruten til Valdez er der usædvanligt mange flotte vandfald, og til dagens frokoststop kan du nemt finde et skønt sted med udsigt. Byen Valdez kom på verdenskortet i forbindelse med den store oliekatastrofe i 1979. Det er samtidig den by i Alaska, hvor der falder mest sne (7,60 m).

  Dagens distance: 193 km

  Singapore Skyline - Risskov Rejser

  Best Western Valdez Harbor Inn

  Læs om hotellet

  Tilkøb flere oplevelser

  Wrangell-St. Elias National Park og overnatning på Kennicott Glacier Lodge

  Kom på en eksklusiv 3-dages tur til Wrangell-St. Elias National Park med overnatning på det familieejede Kennicott Glacier Lodge, der ligger i en forladt mineby. Fra lodgen er der udsigt til gletsjerområdet, og du er omringet af de højeste bjerge på kontinentet.

  Dag 8: I stedet for at k

  Fra 6900 kr. pr voksen
 • Hvidhovedet ørn

  Oddere, søløver, spækhuggere og pukkelhvaler boltrer sig i Prince William Sound, og havørnene svæver i luften. Det opleves bedst på en sejltur, og der er mange muligheder alt efter, om du vil være aktiv eller udelukkende vil nyde.

   

  Tilkøb flere oplevelser

  Kajaktur mellem gletsjere og isbjerge

  To timers sejlads fra Valdez og du er i området, hvor Columbiagletsjeren møder havet. Du oplever dyrelivet på nærmeste hold, når du padler i kajak mellem isbjergene, som gletsjeren har kælvet, og
  når turen går langs kystlinjen med udsigt til dyrelivet på.

  Fra 2470 kr. pr voksen     Fra 2230 kr. pr barn
 • Spækhugger

  I dag kører du tilbage nord på ad Richardson Highway, men fantastisk udsigt til Wrangell Mountains imens du kører tilbage mod Glennallen. Så kører du ad Glenn Highway mod Palmer indtil du kommer til Sheep Mountain Lodge. Resten af dagen kan du bruge til at nyde naturen i området omkring lodget. Der er over 20 km vandrestier omkring lodget.

  Dagens distance: 309 km

   

  Singapore Skyline - Risskov Rejser

  Seward Windsong Lodge

  Læs om hotellet

 • Morgenlandskab i Alaska

  Kør videre ad Glenn Highway sydpå mod Anchorage. Highlight på ruten er Independence Mind i det flotte Hatchers Pass og de mange små landsbyer i Mat-Su dalen. Du kommer forbi mange farme i dette område. Når du kører ad Seward Highway mod Turnagain Arm skal du holde øje med Beluga hvaler i vandet, og får langs vejen.

   

   

   

 • Kenai-halvøren

  Halvøen Kenai er et sandt naturparadis med flere nationalparker, og vi foreslår, at du koncentrerer dig om Kenai Fjords National Park. Under sidste istid skabte enorme gletsjere dalene, som havet senere fyldte med vand. Resultatet blev et storslået sceneri med smukke fjorde. Nationalparken er bl.a. kendt for den enorme Harding Icefield, hvorfra der udgår utallige gletsjere, der flyder mod havet – og så er der dyrelivet, som mildt sagt er eventyrligt.

  Tilkøb flere oplevelser

  Sejltur i Kenai Fjords National Park

  Kom på en spændende sejltur i Kenai Fjords National Park, igennem Resurrection Bay for et tæt møde med diverse dyr. Du sejler forbi fugle kolonier, søløver og der bliver tid ti lstop for at fotograferer hvaler og de søde havoddere der ligger og svømmer rundt på ryggen. Du har også den

  Fra 1.340 kr. pr voksen     Fra 685 kr. pr barn
 • Summit-Lake

  Der venter flere oplevelser på den naturskønne Kenai-halvø. Måske dukker der et par bjørne og elge op langs vejen på ruten til Homer. Byen ligger smukt omgivet af bjerge i bunden af en lille fjord. Kig forbi “The Salty Dawg Saloon” og få en autentisk Alaska-oplevelse i en bar, hvor pengesedler fra alverdens lande dækker loft og vægge.

 • Søløve

  Helleflynderne bliver gigantisk store i Alaska, og vil du have en på krogen, skulle du tage med på en fisketur her i Homer. Hvis du ikke har fået set bjørne nok, kan du tage på bjørne-safari. Men du kan naturligvis også nyde atmosfæren ved havnen, hvor de lokale fiskerbåde kommer ind med deres fangst. Her er små boder, fiskerestauranter og butikker med lokalt kunsthåndværk.

  Singapore Skyline - Risskov Rejser

  Hotel Alyeska

  Læs om hotellet

  Tilkøb flere oplevelser

  Bjørnesafari i Katmai National Park

  Nyd en fantastisk flyvning (varighed 1-1¾ time) over aktive vulkaner og gletsjere til østkysten af Katmai National Park. Turen varer i alt 5 timer og starter med morgenafgang fra Homer. Der flyves med et lille fly, der lander direkte på stranden. Sammen med guiden går vi på stranden og iæ

  Fra 5485 kr. pr voksen
  Fisketur fra Homer

  Homer er et slaraffenland for fiskere. Tag med på en halvdags fisketur med en vaskeægte fiskeekspert, som vil give dig instruktioner, lære dig teknikker og kender de gode fiskesteder. Turen er en oplagt familietur, eller for dig, der ønsker at lære at fiske. Der vil bliver fanget efter laks,

  Fra 1.900 kr. pr voksen     Fra 1.715 kr. pr barn
 • Girdwood i Chugach Mountains

  Fra Homer følger ruten kysten et langt stykke, inden den går ind i landet til Girdwood i Chugach Mountains. Girdwood er et kendt skisportsområde om vinteren og et dejligt vandreområde om sommeren. Udsigten til bjergene og de mange gletsjere fås ikke bedre.

  Dagens distance: 298 km

 • Hundeslæde

  Da du bor på The Hotel Alyeska, er skiliften næsten lige uden for døren. Tag med i højderne og nyd udsigten fra den lille restaurant, der ligger heroppe. Restauranten har store panaoramavinduer, og uanset hvor du vender blikket hen, ser du sneklædte bjergtoppe – også midt om sommeren. Man skulle ikke tro det – men restauranten er en af Alaskas bedste.

  Tilkøb flere oplevelser

  Hundeslæde-tur på gletsjer og helikoptertur

  Vil du have den ultimative Alaska-oplevelse? Denne tur går med hundeslæde til en gletsjer i Girdwood – en oplevelse du sent vil glemme! Nyd 15 minutters helikoptertur til base-campen på gletsjeren, som i sommerhalvåret er hjemsted for træning af den berømte slædehundsrace Iditarod. Her l

  Fra 4.420 kr. pr voksen     Fra 4.025 kr. pr barn
 • Totempæl i Alaska

  Bilen afleveres. Afrejse fra Anchorage.

  Dagens distance: 63 km

 • Er rejsen for kort til dig? Drømmer du f.eks. om en ekstra overnatning i Denali? Eller måske et stop i New York på vejen hjem? Hvorfor ikke fortsætte til Hawaii? Vi skræddersyr gerne rejsen til dig, så du får alle dine ønsker opfyldt. Kontakt en af vores rejsekonsulenter for en snak.

 • Slut din rejse med manér og tag med på et fantastisk krydstogtseventyr.

  Tilkøb flere oplevelser

  Forlæng rejsen med et krydstogt fra Alaska til Canada

  Forkæl jer selv, og forlæng kør-selv-turen med en uges krydstogt med alt inkluderet. Skibet sejler fra Seward, ned langs den canadiske vestkyst til Vancouver. Listen over skibets guidede ture, som du bestiller og betaler om bord, er næsten endeløs. Det store udvalg dækker alle interesser og

  Fra 8500 kr. pr voksen

Hvilken bil passer til din ferie?

Fullsize

Ford Fusion eller lign.

En fullsize-bil er perfekt til dig, hvis I rejser 3-4 voksne og 1 barn. Bilen rummer plads til 2 store samt 2 små kufferter.
Inkl. A/C, bluetooth, cruise control og automatgear

 • Inkluderet i prisen på vores kør-selv-forslag

Standard SUV

Ford Edge eller lign.

Denne SUV er en tand større end Midsize SUV’en. Den indeholder stadig plads til 5 voksne, men bagagerummet kan indeholde 3 store og 2 små kufferter.
Inkl. A/C, bluetooth, cruise control og automatgear.

 

 

Minivan

Dodge Grand Caravan eller lign.

Vælger du Minivanen fås en bil med plads til den store familie. Minivanen har plads til 7 voksne passagerer inkl. et bagagerummet, som indeholder plads til 3 store og 2 små kufferter. Inkl. A/C, bluetooth, cruise control og automatgear.

Klik her for at se flere

Vi finder den helt rigtige bil, der passer til netop dig og din families drømmerejse

Prisen inkluderer

Flyrejse

 • Flybillet Danmark – Anchorage t/r inkl. skatter og afgifter

Transport

 • 15 dages leje af bil i kategorien Fullsize bil
 • Fri km
 • Alle forsikringer med en selvrisiko på 0 kr.

Overnatning

 • 17 overnatninger på specielt udvalgte hoteller

Seværdigheder

 • Guidet tur i Denali National Park inkl. snacks dag 5

Priserne i skemaet er fra-priser. Den endelige pris kan afhænge af ledige flypladser og hoteller på destinationen. Kontakt os og få en snak med en af vores rejseeksperter – så skræddersyer vi rejsen så den passer til dig og dine ønsker.

Rejseperiode
Dobbeltværelse
2 voksne & 2 børn
01. juni 2022 - 19. juni 2022
31.750 kr.
17.995 kr.
20. juni 2022 - 15. august 2022
35.150 kr.
21.695 kr.
16. august 2022 - 04. september 2022
31.750 kr.
17.995 kr.
Dobbeltværelse
01. juni 2022 - 19. juni 2022
31.750 kr.
20. juni 2022 - 15. august 2022
35.150 kr.
16. august 2022 - 04. september 2022
31.750 kr.
2 voksne & 2 børn
01. juni 2022 - 19. juni 2022
17.995 kr.
20. juni 2022 - 15. august 2022
21.695 kr.
16. august 2022 - 04. september 2022
17.995 kr.
OBS
Børn er til og med 11 år.

LAD OS SKRÆDDERSY DRØMMEREJSEN TIL DIG

Lignende rejser

Se kort

Kør-selv-ferie

Vildmarkseventyr i Alaska & Yukon

  Højdepunkter

  • Denali National Park
  • Vildmarksområdet Haines Junction
  • Søen Summit Lake
  • Smukke fjorde i Kenai Fjord National Park
  • Guldgraverhistorier ved Fairbanks

16-dages kør-selv-ferie fra

18.995 kr.

Se rejsen
Se kort

Kør-selv-ferie

Alaska på den aktive måde

  Højdepunkter

  • Uforglemmelige gletsjer-landskaber
  • Hvalsafari i naturparadiset Kenai Fiords National Park
  • Spektakulære Richardson Highway
  • Helleflynder-fiskeri i verdens “helleflynder-hovedstad”
  • White Water Rafting & Denali National Park

16-dages kør-selv-ferie fra

19.395 kr.

Se rejsen
Se kort

Kør-selv-ferie

Storbyer & nationalparker i USA & Canada

  Højdepunkter

  • ”Going to the Sun Road” i Glacier National Park
  • Icefields Parkway mellem Jasper og Banff
  • Vulkanerne i Mt Rainier National Park
  • Små byer med western-stemning
  • Yellowstone National Park

16-dages kør-selv-ferie fra

11.495 kr.

Se rejsen

Rejsetips, spændende artikler & de bedste tilbud – direkte i din indbakke