Firma – og grupperejser
Musiker i USA - Risskov Rejser

Gratis udvidet tryghedsgaranti til alle vores gæster

Aflyses din rejse, er du sikret fuld refundering uanset købstidspunkt

Vi imødekommer alle sikkerhedskrav og følger altid UM’s rejsevejledninger

Gone with the Wind

En rejse gennem sydstaterne i musikkens ånd

15-dages rejse fra 15.495

Vi sidder klar på

70 22 66 00

Gone with the wind er en rejse gennem sydstaterne, og du vil opleve scenerier, der er som taget ud af “Borte med blæsten” og tv-serien ”Nord og syd”. Byerne Savannah og Charleston fortæller historie fra en svunden tid, og de to historiske byer er bestemt ikke typisk amerikanske. Mississippi River var i århundreder livsnerven i sydstaterne, og byerne langs floden blomstrede. Det er Natchez et fint eksempel på, og man kan stadig fornemme atmosfæren fra byens storhedstid, selv om den for længst har mistet sin betydning som havneby.

Du kommer også til countrymusikkens hovedstad, Nashville, og til Memphis, der er kendt for både blues og rock’n roll. Det swinger også i New Orleans, men det er i en helt anden toneart, for her blev jazz’en født.

 

Højdepunkter på dette rejseforslag

Vi skræddersyr din drømmerejse til USA

Lad dig inspirere af vores rejseforslag, og tag en snak med vores rejseeksperter,
som skræddersyr en unik rejse til dig. Hos os får du altid:

Et personligt møde med en rejseekspert, som lytter til dine feriedrømme og giver forslag til ruter og overnatningsmuligheder

Idéer til oplevelser undervejs samt nyttige tips til brug i trafikken

Det helt rigtige køretøj, der passer til netop dig og din families drømmerejse

Hjælp hvis der sker noget uforudset undervejs på ferien

 
 

Rejseforslagets rute

Dagsprogram

 • Atlanta skyline ved solnedgang

  Afrejse og ankomst til Atlanta. Den største by i Georgia bliver kaldt ”Sydens hovedstad”, og her har både CNN og Coca Cola deres hovedkvarter.
  Den kendte borgerretsforkæmper Martin Luther King er født og begravet i byen, som i 1996 var værtsby for De Olympiske Lege.

 • Georgia State Capitol Building i Atlanta

  Dagen begynder med sightseeing i Atlanta. Forfatteren til ”Borte med blæsten”, Margaret Mitchell, boede i Atlanta, da hun skrev sin berømte roman, som foregår dels i Atlanta og dels i den lille by Jonesboro syd for Atlanta. Der er inkluderet et besøg på Road to Tara Museum i Jonesboro, der er fyldt med effekter fra filmen, bl.a. Clark Cable og Vivien Leighs kostumer. Du ser også  Stately Oaks Plantation, der inspirerede Margaret Mitchell.

 • Piedmont Park i Atlanta

  Vi tager afsked med Atlanta og kører til Augusta, der er den næstældste by i Georgia. Om eftermiddagen er vi fremme i Charleston, der også emmer af historie. Byen er grundlagt af engelske immigranter allerede i 1670 og er uden tvivl en af de smukkeste byer i USA. Trods jordskælv, orkaner og krige er byen fyldt med historiske bygninger fra før borgerkrigen, og i bl.a. området  ”The Battery” ligger de arkitektoniske perler side om side.

 • Farverige huse i Charleston

  Morgenen bruges på en guidet gåtur i Charlestons historiske gader.  Der er også mulighed for at komme med på en udflugt (ikke inkl.) til Boone Hall Plantation. Den berømte Avenue of Oaks fører op til Boone Hall. Alleen af egetræer er mere end 200 år gammel og er dækket af spanks mos, der giver træerne deres karakteristiske udseende. Boone Hall står som et monument over en svunden tid, hvor der var lysår mellem de ydmyge slavehytter og plantagernes overdådige bygninger.

  På vejen til Savannah stoppes der i Beaufort. Byen emmer af historisk atmosfære ikke mindst på grund af de mange huse, der er bygget i den arkitektoniske stil, der kaldes ”antebellum”, og som har rod i tiden før den amerikanske borgerkrig. Ikke overraskende har filmindustrien ofte brugt Beaufort som kulisse, f.eks. i filmen ”Forest Gump”.

 • Savannah

  Brug hele dagen i Savannah, som engang var verdens største udskibningshavn for bomuld. Det gav gode indtægter til byen, som bl.a. blev brugt til at opføre de smukke villaer, som man kan se den dag i dag. Savannah er i øvrigt den første by i USA, hvor man lavede byplanlægning, og resultatet er mange små grønne, kvadratiske åndehuller.

 • En af de små parker i Savannah

  Fra Savannah går turen på tværs af staten Georgia, og ind i “the Deep South”, som sydstaterne bliver kaldt i USA. I Montgomery, Alabama’s hovedstad og en by som har været omdrejningspunkt for borgerrettighedsbevægelsen, besøger du Rosa Parks Bibliotek og museum. Hør om Montgomeru Bus boycott, som Rosa Parks inspirerede til, og som satte gang i borgerrettighedsbevægelsen og ændrede amerikansk historie.

 • Bliv kørt rundt i New Orleans via en hestevogn

  Fra Montgomery kører vi til Selma, som er endnu en by der har spillet en central rolle i borgerrettighedsbevægelsen. Du besøger historiske ssteder som Edmund Pettis Bridge, hvor den historiske march fra Selma til Montogomery begyndte, og hvor Bloody Sunday foregik.  Der fortsættes til New Orleans. Som andre amerikanske storbyer er New Orleans en smeltedigel af forskellige kulturer, men i New Orleans er den helt speciel på grund af Cajun-kulturen. Det franske kvarter med den legendariske Bourbon Street er en oplevelse for alle sanser og er stedet at slutte dagen. Musik i alle tonearter – jazz, soul, rhytm & blues, cajun, reggae og rock’n roll strømmer ud fra spillestederne.

 • Bourbon Street

  Denne dag er afsat til oplevelser på egen hånd i New Orleans, og rejselederen hjælper med planlægning og det praktiske, så du får mest muligt ud af dagen. Her er et par ideer. Det gamle franske kvarter med den legendariske Bourbon Street er byens største seværdighed, og selv om det især er kendt for sit natteliv, er det også spændende at gå en tur igennem kvarteret om dagen og se de mange smukke huse med de karakteristiske smedejernsbalkoner. Gå også en tur forbi The French Market, der ligger tæt ved Mississippi River. De gamle, åbne markedshaller og boder har fået selskab af flere cafeer og restauranter, men den mest berømte er stadig Cafe du Monde. Vi kan også anbefale en tur (ikke inkl.) med en af de restaurerede sporvogne igennem The Garden District, hvor villaerne afspejler tidligere tiders arkitektur og rigdom.

 • Stort palæ i Natchez

  Turen går via Baton Rouge til Natchez i Mississippi og er som en rejse tilbage i tiden. Vi kommer til at køre på Natchez Trace Parkway, som følger en rute, der i århundreder var den vigtigste rute for indianere, opdagelsesrejsende, pelsjægere og handelsrejsende. Den dag i dag er der mange historiske steder og mindesmærker langs ruten. På grund af beliggenheden ved Mississippi River blomstrede Natchez i midten af 1800-tallet og var i 1850’erne en af de rigeste byer i USA. Plantageejerne spandt guld på bomuldsproduktionen, og rigdommene blev omsat til de prægtigste palæer. Der findes flere hundrede i området omkring Natchez, og vi besøger en af dem og får et indblik i et stykke amerikansk sydstatshistorie.

 • Memphis

  Fra Natchez køres der gennem Mississippi til Tennessee – til helt andre amerikanske oplevelser i musikbyen Memphis. Det var her i Memphis, W.C. Handy alias ”Father of the Blues” lancerede sine opsigtsvækkende blues-toner, og hvor Elvis Presley begyndte sin karriere i Sun Studio.

  Sightseeing i Memphis inkluderer det historiske distrikt med Beale Street og Front Street, der i øvrigt hed Cotton Street i ”the old days”. Du ser også til Lorraine Hotel, hvor borgerretsforkæmperen Martin Luther King blev myrdet i 1968. ”Graceland” var Elvis Presleys hjem fra 1957 til hans død, og der er mulighed for et besøg på ”Graceland” denne dag (kan tilkøbes).

 • Nashville skyline

  Der køres til countrymusikkens hovedstad – Nashville. Alt står i musikkens tegn i Nashville, hvor bl.a. Grand Ole Opry virkelig er en institution. Siden 1925 har der været sendt musikprogrammer i radioen herfra, og mange country- og westernstjerner har startet deres karriere i disse legendariske omgivelser.

 • Musikbyen ved aftentid

  Dagen beynder med en tur i Tennessee state capitol, Nashville. Resten af dagen er på egen hånd, hvor du kan opleve country-musik på de forskellige barer og restauranter i byen, besøg Honkey Tonk gaden hvor der strømmer musik ud fra hver bar, ofte unge håbefulde musikanter der håber på at bliver opdaget.

 • Live musik

  Turen tilbage til Atlanta går via Chattanooga ved Tennessee River, og her bliver der mulighed for at opleve byens ”riverfront” og hyggelige bymidte.
  Så krydses grænsen til Georgia køres til Atlanta.

 • Atlanta

  En dag til shopping og sightseeing. Afrejse fra Atlanta.

Prisen inkluderer

Transport

 • Fly Danmark - Atlanta t/r, inkl. skatter og afgifter
 • Transport i bus med aircondition

Overnatning

 • 13 overnatninger på gode turistklasse hoteller

Måltider

 • 3 x morgenmad

Seværdigheder

 • Velkomstreception
 • Guidet tur i Atlanta, Charleston, Memphis, Nashville
 • Trolley tur i Savannah dag 5
 • Entre til Road to Tara Museum
 • Entre til Stately Oaks Museum
 • Engelsktalende rejseleder
 • Sightseeing som beskrevet

Lignende rejser

Bøfler ved vejen i Yellowstone - Risskov Rejser
Se kort

Skræddersyede rejser

The Great American Crossing

21-dages rejse fra

Se rejsen
Se kort

Skræddersyede rejser

Wings over the West – det vestlige USA

16-dages rejse fra

Se rejsen
Se kort

Skræddersyede rejser

Colors of New England

11-dages rejse fra

Se rejsen