Firma – og grupperejser

Inkl. Charleston og Savannah

NOSTALGI I SYDSTATERNE

13 dages rundrejse med dansk rejseleder fra kr.

En rundrejse i sydstaterne er et møde med et andet USA. Du vil opleve scenerier, der er som taget ud af “Borte med blæsten” fra dengang Mississippi River var livsnerven i sydstaterne, og bomuldsplantagerne havde kronede dage.

De stemningsfyldte byer Savannah og Charleston bidrager også til historien, og du vil opleve, at de to byer er alt andet end typisk amerikanske. Sydstaterne swinger i mange tonearter. Memphis er kendt for både blues og rock’n’roll, og her er Elvis Presleys elskede Graceland den store attraktion. Nashville er countrymusikkens hovedstad, og det swinger også i New Orleans, men det er i en helt anden toneart, for her blev jazzen født. Der venter en hel anden verden i sumpområdet Okefenokee, hvor der er gode chancer for at se alligatorer på en bådtur.

Undervejs på rundrejsen får du også en lille smagsprøve på solskinsstaten Florida, når der overnattes i hovedstaden Tallahassee.

Vi har desværre ingen ledige afgange i øjeblikket

Spændende rejseforedrag

Rejsen inkluderer

Et kamera

Glæd dig fordi

 • Du får de bedste oplevelser i sydstaterne
 • Du kommer til Savannah og Charleston
 • Du oplever Stately Oaks Plantation og Boone Hall Plantation
 • Du kommer på en spektakulær bådtur i sumpområdet Okefenokee
 • Der er inkluderet en sejltur på Mississippi River med hjuldamper
 • Du kommer til Memphis, hvor Graceland er attraktionen
 • Der er inkluderet besøg i Nashville – countrymusikkens hovedstad

Vores rejseledere

Et fly

Transport

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter
 • Mulighed for afrejse fra: København, Billund og Aalborg
En stor seng

Overnatning

 • Overnatning i dobbeltværelse på gode hoteller
Tallerken

Måltider

 • 11 x morgenmad
 • 1 x frokost

Danmarks eneste rundrejse i sydstaterne, der besøger de charmerende byer Charleston og Savannah

En omfangsrig rundrejse, hvor alle udflugter naturligvis er inkluderet

Danmarks eneste rundrejse i sydstaterne, der besøger det unikke sumpområde Okefenokee

Danmarks eneste rundrejse i sydstaterne, der besøger de charmerende byer Charleston og Savannah

En omfangsrig rundrejse, hvor alle udflugter naturligvis er inkluderet

Danmarks eneste rundrejse i sydstaterne, der besøger det unikke sumpområde Okefenokee


Mød din rejseleder

ELENA PLOUGMAN

Elena har arbejdet som rejseleder siden 2005 i en række lande verden over, og en rejse med Elena bag roret er en rejse, hvor du kan glæde dig til at gribe øjeblikkets fortræffelige oplevelser.

Læs mere om Elena

Mød din rejseleder

ELENA PLOUGMAN

Elena har arbejdet som rejseleder siden 2005 i en række lande verden over, og en rejse med Elena bag roret er en rejse, hvor du kan glæde dig til at gribe øjeblikkets fortræffelige oplevelser.

Læs mere om Elena

Dagsprogram

 • Udsigt over Atlanta - den største by i Georgia

  Sydstatseventyret begynder i Atlanta, der er den største by i staten Georgia og ofte bliver kaldt ”Sydens hovedstad”. Atlanta har en kosmopolitisk udstråling, men uden helt at have givet afkald på sin sydstatsatmosfære.

  Holiday Inn Express & Suites Atlanta Downtown

  Læs om hotellet
 • Centennial Olympic Park i downtown Atlanta

  Vi tager på byrundtur og oplever mange forskellige sider af storbyen, som især er kendt, fordi både Coca Cola og CNN har deres hovedkvarter her.

  I 1996 satte De Olympiske Lege Atlanta på verdenskortet, og i den forbindelse blev Centennial Olympic Park anlagt i downtown, og fire gange om dagen kan man se vandfaldet, Fountain of Rings, der er udformet som fem ringe, ”danse”.

  Borgerretsforkæmperen Martin Luther King er født i Atlanta og boede på Auburn Avenue de første 12 år af sit liv. Lidt længere nede ad gaden ligger The King Center, hvor Martin Luther King og Coretta King hviler i hver deres marmorsarkofag, og der er også et lille museum, der fortæller om Martin Luther Kings liv og virke.

  En anden kendt personlighed med relation til Atlanta er Margaret Mitchell, der skrev sydstatsdramaet ”Borte med blæsten”, der foregår i Atlanta. Dengang bogen udkom i 1936, var det noget af et særsyn, at den i løbet af seks måneder blev solgt i over en mio. eksemplarer. Margaret Mitchell boede i en lejlighed i et byhus, da hun skrev bogen. Huset er nu museum, og det besøger vi naturligvis.

  I Jonesboro syd for Atlanta besøger vi Stately Oaks Plantation, som inspirerede Margaret Mitchell, og Road to Tara Museum, som er fyldt med effekter fra filmatiseringen af ”Borte med blæsten” med Vivian Leigh og Clark Cable i hovedrollerne.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad
 • Den kilometerlange egeallé ved Boon Hall Plantation

  Vi tager afsked med Atlanta og kører til Augusta, der er den næstældste by i Georgia. Om eftermiddagen er vi fremme ved Boone Hall Plantation. Boone Hall Plantation ligger lidt uden for Charleston og er en ægte sydstatsoplevelse.

  Første indtryk af det historiske sted er den berømte ”Avenue of Oaks”, der fører op til Boone Hall. Alléen med egetræer er plantet i 1743, og spansk mos hænger tæt ned fra træerne og giver dem deres karakteristiske ”sydstatsudseende”. Boone Hall står som et monument over en svunden tid, hvor der var lysår mellem de ydmyge slavehytter og plantagernes overdådige hovedbygninger. Besøget giver et interessant indblik i livet på en ”plantation”, og måske kan du genkende den? Boone Hall Plantation var nemlig kulisse i den populære tv-serie ”Nord og syd”, der blev sendt i 80’erne og 90’erne.

  Fra Boone Hall Plantation kører vi ind til Charleston, der også emmer af historie. Byen er grundlagt af engelske immigranter allerede i 1670 og er uden tvivl en af de smukkeste byer i USA. Trods jordskælv, orkaner og krige er byen stadig fyldt med historiske bygninger fra før borgerkrigen, og der bliver sikkert tid til lidt sightseeing efter indkvarteringen.

  Holiday Inn Historic Downtown Charleston

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad
 • Kig ned ad gaden i Charlestons franske kvarter

  Fort Sumter i Charleston har skrevet sig ind i historien, og vi sejler ud til den lille ø, der ligger ved indsejlingen til Charleston og får historien. Den 12. april 1861 angreb sydstatstropper den amerikanske hær ved Fort Sumter, og det blev begyndelsen på den amerikanske borgerkrig.

  Vi skal senere udforske Charlestons historiske kvarter og bl.a. beundre de pastelfarvede huse, der bliver kaldt Rainbow Row og nyde Charleston Waterfront Park med den smukke udsigt.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad
 • Savannahs hyggelige havnefront

  På vejen til Savannah stoppes der i Beaufort. Byen emmer af historisk atmosfære ikke mindst på grund af de mange huse, der er bygget i den arkitektoniske stil, der kaldes ”antebellum”, og som har rod i tiden før den amerikanske borgerkrig. Ikke overraskende har filmindustrien ofte brugt Beaufort som kulisse, som det var tilfældet med den prisvindende film ”Forest Gump”. Der fortsættes til Savannah, hvor vi oplever byens highlights på en spændende sightseeingtur.

  Staybridge Suites Savannah Historic District

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad
 • Alligator slapper af på træstub i Okefenokee, National Wildlife Refuge

  Turen går i dag sydpå til Okefenokee National Wildlife Refuge, hvor vi skal på en guidet bådtur. Området blev etableret i 1937 som et tilflugtssted og yngleplads for trækfugle og andet dyreliv. Okefenokee er et helt særligt sted at udforske dyrene i deres rette element, da der bliver taget højde for at beskytte dyrelivet uden at gå på kompromis med det økologiske system.

  På en spektakulær sejltur i det kæmpemæssige sumpområde på ca. 1.600 kmer der rig mulighed for at se alligatorer, skildpadder, traner og andre dyr. Du kan også være heldig at se en af de sorte bjørne, som lever i sumpområdet. Undervejs fortæller de lokale guider om områdets interessante kulturelle og biologiske historie.

  Dagen slutter i Tallahassee, der er hovedstaden i solskinsstaten Florida.

  TRU by Hilton Tallahassee Central

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad
 • Udsigt over New Orleans set fra havnesiden

  Oplevelserne i Florida fortsætter. Turen går til Pensacola med de dejlige strande ved Den Mexicanske Golf og via Mobile i staten Alabama fortsætter til New Orleans, der i lighed med andre amerikanske storbyer er en smeltedigel af forskellige kulturer. Men i New Orleans er atmosfæren helt speciel på grund af Cajun-kulturen, der har rod i den franske befolkningsgruppe, som blev fordrevet fra Canada i 1750’erne, og som endte med at bosætte sig i Louisianas sumpområder.

  Glæd dig til at opleve, hvordan deres specielle musik og gastronomi sætter kolorit på livet i New Orleans. Det franske kvarter med den legendariske Bourbon Street er stedet at slutte dagen. Musik i alle tonearter – jazz, soul, rhytm & blues, cajun, reggae og rock’n roll strømmer ud fra spillestederne.

  Hampton Inn & Suites New Orleans Downtown

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad
 • Musikken følger dig over alt i New Orleans - her i det franske kvarter

  Om formiddagen er der planlagt sightseeing med rejselederen til det franske kvarter med bl.a. de smukke huse, The French Market, domkirken St. Louis og Jackson Square, og hvis der er tid, så får du også en appetitvækker på seværdigheder uden for The French Quarter. Derefter samles vi til en traditionel jazz-brunch på den charmerende restaurant Court of Two Sisters. Om eftermiddagen sejler vi på Mississippi River med hjuldamperen Natchez, som stadig drives af en dampmaskine.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og frokost
 • Karakteristisk plantageejendom, Natchez, Mississippi

  På grund af beliggenheden ved Mississippi River blomstrede Natchez i midten af 1800-tallet og var i 1850’erne en af de rigeste byer i USA. Plantageejerne spandt guld på bomuldsproduktionen, og rigdommene blev omsat til de prægtigste palæer. Der findes flere hundrede i området omkring Natchez, og vi besøger en af de typiske ”plantations” med den karakteristiske arkitektur, hvor bl.a. søjler er en del af facaden.

  Den lille by Vicksburg spillede en vigtig rolle under den amerikanske borgerkrig på grund af den strategiske beliggenhed ved Mississippi-floden. Her blev der kæmpet mange slag, der i 1863 resulterede i et vendepunkt i krigen. I Vicksburg National Military Park fortæller slagmarken med kanoner og monumenter amerikansk krigshistorie.

  Comfort Suites Vicksburg

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad
 • Memphis - ”Home of the Blues. Birthplace of Rock n’Roll”

   ”Home of the Blues. Birthplace of Rock n’Roll” – siger de i Memphis. Og det var Elvis Presley, der om nogen transformerede blues til rock’n’roll i 1950’erne. Elvis Presley indspillede sin første plade i Sun Studio i Memphis, og den blev kendt som verdens første rock’n’roll-sang.

  Vi skal besøge Graceland, der var Elvis Presleys hjem fra 1957 til hans død, og opleve den overdådige 70’er-indretning og se, hvor Elvis Presley er begravet i haven. Beale Street er byens vigtigste gade og er én lang fortælling om byens musikhistorie, og når mørket sænker sig, er det her det sker.

  Foruden Elvis Presley er Memphis også kendt for at være byen, hvor Martin Luther King i 1968 blev myrdet på Lorraine Motel. I dag huser bygningen The National Civil Rights Museum.

  Crowne Plaza Memphis Downtown

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad
 • Udsigt over musikbyen Nashville

  Alt står i musikkens tegn i Nashville, der er et paradis for country-elskere. Dagen er fri til at udforske musikbyen på egen hånd. Vi anbefaler et besøg i Country Music Hall of Fame, hvor hele countrymusikkens historie fortælles i lyd og billeder suppleret med alle tænkelige effekter. Du kan også besøge det legandariske studie RCA Studio B, hvor Elvis Presley og Dolly Parton indspillede nogle af deres største hits, Johnny Cash-museet eller lægge vejen forbi et af byens mange bryggerier. Rejselederen står naturligvis også til rådighed med tips og idéer til andre oplevelser i byen.

  Om aftenen arrangerer rejselederen en fælles middag på en af byens hyggelige restauranter (for egen regning).

  Hyatt Place Nashville Downtown

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad
 • Udsigt over Chattanooga og Tennessee River

  Turen tilbage til Atlanta går via Chattanooga ved Tennessee River, og her bliver der mulighed for at opleve byens ”riverfront” og hyggelige bymidte. Så krydses grænsen til Georgia, og der køres direkte til lufthavnen i Atlanta.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad
 • Eventyret i sydstaterne får sin afslutning, og vi ankommer igen til Danmark.

Afgange.

Ikke flere afgange

Der er desværre ikke flere afgange lige nu – hold øje med siden eller kontakt os på verden@risskovrejser.dk eller 70 22 66 00.
De nye datoer bliver også annonceret i vores nyhedsbrev, så hvis du ikke allerede er tilmeldt, er det en god ide at melde dig til her.
Er du interesseret i at opleve en af vores andre rundrejser i USA, så se mere her

Prisinformation

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter - se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode hoteller
 • 11 x morgenmad og 1 x frokost
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Besøg på Margaret Mitchell Home, Stately Oaks Plantation og Road to Tara Museum
 • Besøg på Boone Hall Plantation og på plantaion i Natchez
 • Sightseeing i Charleston inkl. Fort Sumter
 • Sightseeing i Savannah
 • Besøg i Okefenooke park inkl. bådtur
 • Sightseeing i New Orleans, jazz-brunch og sejlads på Mississippi River
 • Besøg på "Graceland" i Memphis
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 6.995
 • Drikkepenge til chauffør, beregn ca. 3-5 $ pr. dag pr. person
 • ESTA: USD 21 (bestilles og betales direkte på nettet inden afrejse)
 • Administrationsgebyr kr. 125

Lignende rejser

Kystlinjen ved Monterey i Californien
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

USA's betagende vestkyst

  • På denne tur oplever du nogle af verdens højeste træer i Sequoia National Park!
  • Rejsen giver utroligt mange oplevelser til super pris
  • Vi giver sightseeing og tid på egen hånd i San Francisco

11-dages rundrejse

Næste afgang

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Storbyferie i New York

  • Du bor centralt på et 3-stjernet hotel tæt ved Times Square og Broadway
  • Perfekt kombination af udflugter og tid på egen hånd
  • Du får en billet til Hop On/Hop Off bussen inkluderet i rejsens pris

6-dages rundrejse

12995 kr.

Næste afgang

19. apr

Se rejsen
Kystlinjen ved Monterey i Californien
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

USA's betagende vestkyst

  • På denne tur oplever du nogle af verdens højeste træer i Sequoia National Park!
  • Rejsen giver utroligt mange oplevelser til super pris
  • Vi giver sightseeing og tid på egen hånd i San Francisco

11-dages rundrejse

Næste afgang

Se rejsen

Når rejsen går til USA