Firma – og grupperejser

Gratis udvidet tryghedsgaranti til alle vores gæster

Aflyses din rejse, er du sikret fuld refundering uanset købstidspunkt 

Vi imødekommer alle sikkerhedskrav og følger altid UM’s rejsevejledninger

CAMBODJAS KONGEBYER & FLODKRYDSTOGT PÅ MEKONG

14 eller 18 dages rundrejse med dansk rejseleder fra kr. 21.495

Den mægtige Mekongflod flyder fra Himalayas højdeplateauer og snor sig gennem både Kina, Myanmar, Laos og Cambodja, inden den til sidst når Vietnam og forsvinder ud i det sydkinesiske hav. Undervejs passerer den både hektiske storbyer og historiske monumenter i ufremkommelige jungler, og den flydende flodvej har i århundreder givet liv til både mennesker og dyr langs sine bredder.

På denne rejse møder du Mekong i både Cambodja og Vietnam, når du rejser fra Khmerrigets kongebyer til Vietnams vandveje. Du oplever både det prægtige Angkor Wats sagnomspundne tempelkomplekser, besøger storbyerne Phnom Penh og Ho Chi Minh City, og kommer på et helt unikt flodkrydstogt i det vietnamesiske Mekongdelta, hvor du får en spændende indsigt i den almindelige vietnamesers hverdag. Undervejs oplever du farverige markeder, enestående landskaber og får eksotiske smagsoplevelser – og har du lyst, kan du forlænge rejsen og fordøje de mange indtryk på en dejlig badeferie i Phan Thiet i Vietnam.

 

Rejsen inkluderer

Et kamera

Glæd dig fordi

 • Du oplever Cambodja og Vietnams frodige Mekong-delta på én og samme rejse
 • Rejsen indeholder storslåede UNESCO-seværdigheder som tempelkomplekset Angkor Wat, kongebyen Angkor Thom og templet Banteay Srei, også kaldet “Kvindernes citadel”
 • Du har tre overnatninger på charmerende flodkrydstogt, hvor der er tid til at få sjælen med
 • Du kommer helt tæt på livet og hverdagen både langs og på Mekongfloden
 • Du oplever de flydende markeder på tætteste hold
 • Storbyoplevelserne venter i den moderne storby Ho Chi Minh City
 • Mulighed for at forlænge rejsen med badeferie ved Phan Thiet i Vietnam

Vores rejseledere

Et fly

Transport

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter
 • Mulighed for afrejse fra: København, Billund, Aalborg og Aarhus
En stor seng

Overnatning

 • Overnatning i dobbeltværelse på gode 4- og 5-stjernede hoteller
 • Miniflodkrydstogt: tre nætter på Mekongfloden i Vietnam med overnatning ombord på et traditionelt, vietnamesisk træskib i dobbeltkahyt med eget bad/toilet
Tallerken

Måltider

 • 11 x morgenmad
 • 4 x frokost
 • 11 x aftensmad

Vi besøger steder i Mekong, hvor ingen andre kommer.

Ombord på flodkrydstogtet Funan Cruise får vi en helt unik indsigt i livet omkring Mekong.

Rejsen kombinerer de største highlights i Cambodja med lokale oplevelser i det autentiske Vietnam.

Vi besøger steder i Mekong, hvor ingen andre kommer.

Ombord på flodkrydstogtet Funan Cruise får vi en helt unik indsigt i livet omkring Mekong.

Rejsen kombinerer de største highlights i Cambodja med lokale oplevelser i det autentiske Vietnam.

Bliv klogere på rejsen i dette rejseforedrag


Mød din rejseleder

TORBEN FOLKMANN

Ingen kender Vietnam som vores rejseleder Torben Folkmann. Torbens passion for Vietnam åbner døre, og du bliver inviteret indenfor hos private familier.

Læs mere om Torben
HENRIK BJØRN

Henrik Bjørn startede sine rejseaktiviteter til Asien i 1982 og har en indgående forståelse for og kendskab til den asiatiske kultur og historie. Han vil tage dig med på en fantastisk rejse gennem smukke landskaber og natur til steder, hvor mange andre ikke kommer, hvor du møder den venlige befolkning og smager det dejlige køkken som Mekong-deltaget også er kendt.

Læs mere om Henrik

Mød din rejseleder

TORBEN FOLKMANN

Ingen kender Vietnam som vores rejseleder Torben Folkmann. Torbens passion for Vietnam åbner døre, og du bliver inviteret indenfor hos private familier.

Læs mere om Torben
HENRIK BJØRN

Henrik Bjørn startede sine rejseaktiviteter til Asien i 1982 og har en indgående forståelse for og kendskab til den asiatiske kultur og historie. Han vil tage dig med på en fantastisk rejse gennem smukke landskaber og natur til steder, hvor mange andre ikke kommer, hvor du møder den venlige befolkning og smager det dejlige køkken som Mekong-deltaget også er kendt for.

Læs mere om Henrik

Dagsprogram

 • Rejsen starter med afrejse fra Danmark med mange spændende oplevelser ventende forude.

 • Siem Reap - porten til Angkor Wat

  Vi ankommer til Siem Reap – byen som er porten til det storslåede Angor Wat. Her indlogerer vi os på hotellet og der vil være tid på egen hånd til at nyde poolen på hotellet eller gå en tur i nærområdet, indtil vi om aftenen mødes til en speciel cambodjansk middag og får serveret en række traditionelle cambodjanske retter, mens vi bliver underholdt med et danseshow, der inkluderer den klassiske Apsara-dans.

  Hotel Somadevi Angkor Resort & Spa

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Aftensmad
 • Angkor Wat er for lokalbefolkningen blevet selve symbolet på Cambodja.

  Denne dag koncentrerer vi os om det kæmpemæssige tempelområde, Angkor, der rummer mere end 50 templer. Fra slutningen af 700-tallet og de følgende ca. 500 år voksede Khmerriget frem og bredte sig efterhånden over det meste af Sydøstasien. Samtidig voksede rigets hovedstad, Angkor Thom, og de forskellige khmerkonger tilførte hovedstaden det ene fantastiske og pragtfulde bygningsværk efter det andet. Angkor Thom strakte sig i sin storhedstid i 1200- og 1300-tallet ca. 70 km fra søen Tonle Sap i syd op mod bjergene mod nord, og historikere mener, at der har været mellem 700.000 og 800.000 indbyggere i byen. Den meget yngre by, Siem Reap, hvor vi bor, ligger faktisk i den sydlige del af det gamle Angkor-område. Det centrale Angkor ligger ca. 15 km nord for Siem Reap, hvor vi finder kongebyen Angkor Thom og bygningsværket over dem alle, Angkor Wat, og netop disse to steder er målet for vores udflugter denne dag.

  Om morgenen kører vi med tuk-tuk til den gamle kongeby Angkor Thom, der blev opført i slutningen af 1100-tallet. Området er et kvadratisk område på 900 ha. Vi starter ved Bayon, der var kongens tempel. Det havde 49 tårne, hvoraf de 37 er bevarede, og alle tårne er prydet med fire store ansigter af kongen. 

  Næste oplevelse er templet Ta Prohm. Da thai’erne i 1431 havde erobret og ødelagt Angkor, blev kun nogle få munke tilbage på stedet. Kongen og den øvrige befolkning rejste til den nye hovedstad, Phnom Penh. I de følgende godt 400 år blev den tidligere så mægtige hovedstad opslugt af junglen. Store træer og ikke mindst deres rødder væltede i tidens løb mange mure og tårne og skjulte dem. Ved Ta Prohm har man valgt at lade junglen ”beholde” det store bygningsværk. Kæmpetræer vokser hen over mure og tårne, og deres rødder vikler sig ind i og over bygningerne.

  Dagens sidste stop bliver Angkor Wat, det største af Angkors bygningsværker, som også er det bedst bevarede. Det ligger i en kunstig rektangulær sø, og selve Angkor Wat er også bygget som et rektangel på 1,3 x 1,5 km. Templet er bygget fra 1113 til 1150. På afstand er det med sine fem store tårne et fantastisk syn, og der er ikke noget at sige til, at det imponerende bygningsværk for lokalbefolkningen er blevet selve symbolet på Cambodja. 


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • Banteay Srei-templet i Angkor

  Denne dag tager vi først til Banteay Srei. I Khmerrigets storhedstid lå her Angkors nordligste bebyggelser. Nu er Banteay Srei en almindelig landsby, men den huser templet, som har givet landsbyen navn. Templet er nærmest i miniature sammenlignet med de fleste andre bygningsværker i Angkor, men det er usædvanligt smukt og rummer mange fine små detaljer. Det kaldes i øvrigt også for ”Kvindernes Citadel” – hvorfor er videnskaben lidt uenig om. 

  Om eftermiddagen vil der være tid på egen hånd til f.eks. at nyde poolen på hotellet, indtil vi om aftenen mødes til en speciel cambodjansk middag, hvor vi får serveret en række traditionelle cambodjanske retter.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • Phnom Penh i myldretiden

  Målet denne dag er Phnom Penh, og undervejs bliver der lejlighed til at nyde landskaberne og hverdagslivet, som det udfolder sig langs vejen. Vi får en overraskende oplevelse i landsbyen Skun, hvor man avler store edderkopper – til spisebrug!

  Phnom Penh ligger, hvor Mekong-floden løber sammen med Tonle Sap-floden. Visse steder kan man se, at moderne tider er på vej til Phnom Penh, men i bund og grund er Phnom Penh en gammeldags, asiatisk storby. Vi udforsker byen på en cyclo-tur, inden vi nyder aftensmaden med smuk udsigt over floden.

  Pasteur 51 Hotel, Phnom Penh

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • Sølvpagoden i Phnom Penh, som er tilknyttet det kongelige palads.

  Vi begynder dagen med at besøge det kongelige palads i Phnom Penh. Paladset er fra 1866 og var det sidste palads, der blev bygget i kolonitiden. Kong Sihamoni bor på paladset, men et par af paladsets bygninger er tilgængelige for offentligheden. Det gælder f.eks. Sølvpagoden, hvis navn skyldes de mere end 5.000 sølvfliser, der dækker gulvet, og Tronsalen, der også er overdådigt udsmykket.

  Herfra går turen til Phnom Penhs mest berømte tempel, Wat Phnom. Landskabet omkring Phnom Penh er totalt fladt, så derfor virker den 27 m høje kunstige bakketop, hvor Wat Phnom ligger, næsten som et lille bjerg. Legenden siger, at det første tempel på stedet blev rejst i 1373, da fire Buddha-statuer kom flydende ad Mekong-floden. De blev opdaget af madame Penh, som fik dem bragt til Wat Phnom, så heraf byens navn, som betyder “templet plus damen”. Der er tale om et usædvanligt smukt tempel, og så er der naturligvis en god udsigt her fra byens eneste høj. 

  Om eftermiddagen forlader vi Cambodja og sejler med båd over grænsen til Vietnam og den gamle fiskerby Chau Doc.

  Victoria Chau Doc Hotel

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • Den oversvømmede skov Tra Su

  Chau Doc er placeret mellem rismarker og kan dateres helt tilbage til 1700-tallet. Langs flodbredden står de karakteristiske pælehuse som perler på en snor, og de lokale både pisker frem og tilbage med fisk og grønt, som skal sælges på markedet.

  Dagens udflugt går til den oversvømmede skov Tra Su, som tidligere var et plantageområde. Veje og stier, som tidligere kunne betrædes er nu oversvømmet, hvilket har resulteret i eventyrlige landskaber og gode forhold for mange tropiske fugle. Vi sejler i robåde, så vi rigtigt kan nyde de frodige landskaber og komme helt tæt på naturreservatets mange fugle.

  Vi slutter dagen med et besøg på det lokale marked i Chau Doc, hvor der kan købes både fugl, fisk og midtimellem.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • Solnedgang over Mekong-deltaet

  Vi starter dagen med en kort sejltur i byens kanaler. Her ser vi bl.a. en flydende fiskefarm og besøger en traditionel landsby befolket af den etniske minoritet Cham, inden det bliver tid til at gå om bord på det hyggelige træskib, som skal være vores hjem de kommende dage.

  Efter velkomst og indtjekning på Funan Cruise, begiver os afsted mod byen Long Xuyen. Undervejs spiser vi frokost ombord og gør et stop, hvor vi til fods eller på cykel får mulighed for at udforske de små stier, som omkranser egnens marker og frugthaver.

  Funan Cruise, Mekong

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad, frokost og aftensmad
 • Risbønder på vej til rismarkerne langs Mekongfloden

  I dag kommer vi for alvor ud og oplever livet på og omkring Mekongfloden. Efter morgenmaden bliver vi nemlig hentet af en mindre båd, som skal fragte os gennem Long Xuyens flydende landsbyer og til Ong Ho Island. Ad små stier cykler vi ud og oplever landskabet langs rismarker, palmetræer og frugtplantager, og får undervejs et fint indblik i levevilkårene for de mange mennesker, der bor i floddeltaet.

  Vi nyder frokosten ombord på skibet, inden rejsen fortsætter mod Can Tho. Der gøres et lille stop på vejen ved Tan Loc Island, hvor vi besøger Coconut Garden. Her dyrkes der kokosnødder i stor stil, og man kan naturligvis få lov til at smage på varerne eller blot nyde atmosfæren på en stille gåtur.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad, frokost og aftensmad
 • Kvinde sælger varer fra sin båd på det flydende marked

  Rejsen mod Can Tho fortsætter, og det kan varmt anbefales at stå tidligt op og nyde solopgangen over den slumrende Mekongflod, mens landskaberne langsomt flyder forbi.

  I Can Tho venter endnu et af feriens ubestridte højdepunkter – det store og intense flydende marked i Cai Rang. Sanserne bliver pirret, når vi blander os med de hundredvis af både, som er lastet til bristepunktet med eksotiske frugter, grøntsager, ris og utallige andre afgrøder fra det store delta. Handlen er livlig, støjende og intens med store sække og kurve, som langes hen over rælingen, og lydbilledet er en blanding af dunkende bådmotorer og råbende producenter og opkøbere.

  Efter frokost bliver det endnu en gang muligt at stifte bekendtskab med lokalbefolkningen, når vi til fods eller på cykel begiver os ud for at smage på nogle af områdets mange spændende og eksotiske frugter.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad, frokost og aftensmad
 • Ho Chi Minh City med den smukke domkirke Notre Dame i forgrunden

  Efter morgenmaden får vi en sidste chance for at møde nogle af Mekongflodens lokale, når vi udforsker Cai Be’s flydende marked og besøger en landsby kendt for sit smukke kunsthåndværk.

  Midt på formiddagen forlader vi Mekongdeltaet og begiver os mod den moderne storby Ho Chi Minh City. Her møder vi en pulserende, moderne asiatisk storby med både nyopførte højhuse og gamle bygninger fra kolonitiden. Byen var inden 1976 bedre kendt under navnet Saigon og var oprindeligt hovedstad i det franske Indokina. Efter Vietnamkrigens afslutning, blev byen omdøbt til Ho Chi Minh City, og Hanoi blev udnævnt som ny hovedstad – det er dog stadig Ho Chi Minh City, der er landets største by med ca. 10 mio. indbyggere.

  Vi tjekker ind på hotellet og begiver os ud på en lille tur rundt i byen. Ved Genforeningspaladset bliver Vietnamkrigen for en stund uhyggeligt nærværende, og på det klassiske Ben Thanh-marked, runger lyden af gode tilbud i ørerne, krydrede dufte fylder næseborene og farvestrålende blomster, grøntsager og glitterstads kæmper om opmærksomheden.

  Grand Hotel, Saigon

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • Cu Chi-tunnellerne, som blev skabt af Viet Cong-guerillaen under krigen

  Dagen starter med en charmerende køretur til Cu Chi, ca. 1,5 time uden for Ho Chi Minh City. Her skal vi se nærmere på Cu Chi-tunnelerne – et kæmpemæssigt netværk af underjordiske tunneler skabt af Viet Cong-guerillaen under Vietnamkrigen. Herfra angreb de amerikanerne, som havde base i det samme område, men over jorden. Levn fra dengang viser, hvordan de stridende parter boede næsten side om side eller rettere sagt over og under hinanden, og vi ser med hvilke våben, de bekæmpede hinanden. Hvis man har lyst, er der også mulighed for selv at komme ned i gangene og opleve, hvor trange de er.

  Eftermiddagen er fri til at udforske Ho Chi Minh City på egen hånd.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • Travle gader i Ho-Chi-Minh City

  Inden turen går mod Danmark, tager vi et sidste kig på Vietnam og den spændende metropol Ho Chi Minh City: Vi besøger bl.a. Thien Hau-templet, og udforsker byens spændende og mangfoldige områder – f.eks. går vi en tur ad “Herbal Medicine Street”, hvor klassisk naturmedicin er den foretrukne behandlingsform, og vi besøger “Roast Duck Street”, hvor vi smager en klassisk kinesisk kyllingesuppe.

  Vi afslutter rejsen med en dejlig fodmassage, inden vi kører mod lufthavnen.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og frokost
 • Fulde af oplevelser ankommer vi igen til Danmark.

 • Det er muligt at tilkøbe fire ekstra nætter på et dejligt resort i Vietnam. For mange er det en god måde at afrunde rejsen på og på afslappende vis fordøje alle de spændende oplevelser fra de foregående dage.

  Bemærk!

  Du ankommer til Danmark på dag 18.

   

  Tilkøb flere oplevelser

  Tilkøb: 5 dages badeferie i Phan Thiet - Aroma Beach Resort & Spa

  Forlæng rejsen med 4 ekstra overnatninger på det 4-stjernede Aroma Beach Resort & Spa Phan Thiet beliggende lige ned til stranden med privat strandområde. Ud over sin dejlige beliggenhed tilbyder hotellet poolområde, motionslokale, billard og gratis Wi-Fi. I

  Tilkøb: 5 dages badeferie i Phan Thiet - enkeltværelse – Aroma Beach Resort & Spa

  Forlæng rejsen med 4 ekstra overnatninger på det 4-stjernede Aroma Beach Resort & Spa Phan Thiet beliggende lige ned til stranden med privat strandområde. Ud over sin dejlige beliggenhed tilbyder hotellet poolområde, motionslokale, billard og gratis Wi-Fi. I

Afgange

Dato Varighed Rejseleder Pris pr. person Afrejselufthavn
06. november
2022

14 dage

21.495 kr.

København

Se rejseplan

Afgange

06. november 2022
14 dage


21.495kr.
København

Prisinformation

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter - se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Speedbåd fra Phnom Penh (Cambodja) til Chau Doc (Vietnam)
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode 4- og 5-stjernede hoteller
 • Miniflodkrydstogt: tre nætter på Mekongfloden i Vietnam med overnatning ombord på et traditionelt, vietnamesisk træskib i dobbeltkahyt med eget bad/toilet
 • 11 x morgenmad, 4 x frokost og 11 x aftensmad
 • 2 flasker mineralvand pr. dag
 • Transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Storslåede oplevelser i Siem Reap med besøg i kongebyen Angkor Thom og det imponerende Angkor Wat-tempelområde
 • Smuk morgentur i tuk-tuk til det kæmpemæssige tempelområde Angkor Wat
 • Cambodjansk velkomstaften med traditionelle cambodjanske retter og smukt show med den klassiske Apsara-dans
 • Op hold og byrundtur i cyclo i Cambodjas hovedstad Phnom Penh, bl.a. med besøg ved det kongelige palads og den imponerende sølvpagode
 • Stille sejltur i det smukke fuglereservat Tra Su
 • Besøg i flydende fiskerlandsbyer
 • Landsbybesøg og indblik i traditionelt håndværk og små familievirksomheder
 • Det flydende morgenmarked i Cai Rang
 • Små hyggelige cykelture langs med floden, hvor ingen andre kommer
 • Spændende byrundtur i Vietnams hovedstad Ho Chi Minh City
 • Besøg i Cu Chi-tunnellerne
 • Ægte vietnamesisk fodmassage
 • Engelsktalende lokalguider
 • Dansk rejseleder
 • Mulighed for at forlænge rejsen med 4 nætter ekstra ved de skønne strande i Phan Thiet

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 4.395
 • Cambodja: Visum laves ved ankomst i lufthavnen. Det koster ca. USD 30 + evt. administrationsgebyr på ca. USD 2-5
 • Ved afrejse fra Billund, Aalborg eller Aarhus lufthavn. Tillæg fra kr. 1250
 • Administrationsgebyr kr. 125

Lignende rejser

Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Laos & Cambodja

  • Du oplever to lande, som få endnu har besøgt
  • Rejsen indeholder mange UNESCO-highlights
  • der er ophold i kongebyen Luang Prabang med de smukke templer
  • du ser tempelkomplekset Angkor Wat og kongebyen Angkor Thom

14-dages rundrejse

20.995 kr.

Næste afgang

10. mar

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Vietnam – Ha Long, højland og Mekong

  • Vi sejler de steder i Ha Long-bugten, hvor andre ikke kommer
  • Vi besøger højlandet i syd – Dalat-området – hvor du bl.a. ser kaffe- og teplantager
  • Vi slutter rejsen af i Mekong-deltaet

14-dages rundrejse

15.995 kr.

Næste afgang

04. apr

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Fascinerende Vietnam – fra Sapa til Mekong

  • Vi har arrangeret rejser i Vietnam igennem mere end 15 år og ved, hvad der gør den store forskel i detaljerne
  • Vi sejler de steder i Ha Long-bugten, hvor andre ikke kommer
  • Du oplever Sapas bjergrige områder

17-dages rundrejse

18.495 kr.

Næste afgang

23. mar

Se rejsen

Når rejsen går til Cambodja og Vietnam

Rejsetips, spændende artikler & de bedste tilbud – direkte i din indbakke