Ring til os 70 22 66 00

Rejser til England

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

På rejser til England kan man komme vidt omkring – fra tyste, forhistoriske stendysser på vindblæste heder til trendy modernitet i en af verdens mest spændende hovedstæder. England er sammen med Wales, Skotland og Nordirland en del af Storbritannien, der har en lang og interessant historie med indflydelse fra både keltere, romere og vikinger, samt en fortid som kolonimagt under Det Britiske Imperium. Befolkningssammensætningen i England er meget blandet, hvilket bl.a. skyldes tiden som kolonimagt, og at der i 1948 efter 2. verdenskrig var en stor tilstrømning af udenlandsk arbejdskraft, der skulle hjælpe med at genopbygge landet. På landsplan gælder det omtrent 10 %, der har anden etnisk baggrund end britisk, og i den multikulturelle metropol London er tallet oppe på 30 %. London er et fantastisk sammensurium af ærkebritiske traditioner, ærværdig historie og moderne, nyskabende eksperimenter hvad angår arkitektur og mad- og kulturscenen.

Oplevelser i swinging London

På en ferie i London møder man historien overalt, bl.a. på Trafalgar Square med statuen af Lord Nelson, i det enorme pariserhjul London Eye og ved Londons vartegn Big Ben. I den smukke Westminster Abbey findes mange mindesmærker for kendte politikere, kunstnere og adelsfolk, og skyskraberen The Gherkin og St. Paul’s Cathedral dominerer Londons silhuet. I Covent Garden finder man de karakteristiske torvehaller, hvor underholdning, unikke butikker og populære spisesteder frister. Det renoverede Docklands ved havnen med gamle værfter og lagerhuse er også et besøg værd, og på de kendte loppemarkeder Portobello Road Market og Camden Market bugner det med spændende sager. Du kan også udforske de mange butikker på Oxford Street eller besøge det legendariske varehus Harrods, der byder på luksuriøse mærkevarer og en velassorteret madafdeling. Ej at forglemme nogle af Londons mange museer, hvor det oftest er gratis at komme ind – der er bl.a. stor moderne kunst på Tate Modern, klassisk kunst i National Gallery og gennemgang af menneskets historie og udvikling på British Museum.

Englands eksotiske side og varierede naturlandskaber

Men England er også meget andet end storbyferie til London – på en rejse til Sydengland oplever man bl.a. et mere eksotisk England komplet med palmer og milde temperaturer, og i det centrale England breder idyllen sig mellem bølgende bakker, levende hegn og landsbyer bestående af stråtækte huse. Her venter smukke engelske herresæder som Blenheim Palace, universitetsbyerne Oxford og Cambridge samt den idylliske landsby Stratford-upon-Avon, hvor Englands mest kendte forfatter, William Shakespeare, blev født. Derudover er der den romerske kurby Bath med de varme kilder, afslappede fiskerlandsbyer og vikingebyen York med den imponerende katedral, York Minster.

Det er dog ikke kun de engelske byer, der tiltrækker, når du rejser til England. Naturen er varieret og ofte drysset med seværdigheder, hvor man kan fornemme historiens vingesus, bl.a. keltiske gravhøje i det smukke hedelandskab i Dartmoor Nationalpark og den ikoniske stencirkel Stonehenge, der ligger mellem Salisbury Plains bakker. Kystlandskaberne er rå og smukke, og ved Dover-klipperne tilsættes det barske et strejf af poesi med de stejle kalkstensklipper, der lyser hvidt op.

Engelske klassikere der fryder ganen

Op gennem tiden har det engelske køkken aldrig været specielt værdsat – og med god grund – dog er der nogle få klassikere, der er værd at prøve: den ærkebritiske Fish’n’Chips serveret i et avispapirkræmmerhus, en ”Full English Breakfast” med blodpølse, bønner og æg eller den delikate Afternoon Tea-tradition, hvor man nyder sin dampende te akkompagneret af mundrette små agurkesandwich, kager og scones med fløde og syltetøj. I dag har landets multietniske sammensætning været med til at udvikle det lokale køkken, så der nu rent faktisk er andet at komme efter end gamle udkogte ærter, og især Londons madscene er fornyende og eksperimenterende. Så frygt ej, på en ferie i England kommer du ikke til at gå sulten rundt!

Vil du have det fulde overblik over vores rundrejser til England, kan du læse mere ved at følge linket.

Find din næste rejse til England nedenfor.

Alle rejser

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til England

  Pas & visum

  Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Toldregler

  For aktuelle regler om, hvad man må medbringe – se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”).

  Rejseforsikring

  Det er mere nødvendigt end nogensinde at tegne en rejseforsikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin m.m. under ophold i et EU-land og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Med kun det blå EU-sygesikringskort i hånden får du samme behandling som borgerne i det pågældende land. Det vil sige, at der ofte vil være tale om egenbetaling på 30-40 %. Der vil ikke være hjemtransport, og der vil ikke være en dansk alarmcentral, der kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade. For at få mest mulig tryghed på rejsen anbefaler vi, at du tegner en rejseforsikring. Vi samarbejder med Europæiske ERV, da deres forsikringsprodukter hører til markedets bedste. Kontakt en af vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Dette kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Møntfoden er pund sterling (GBP), der kan hæves i automater i de fleste byer. Alle gængse internationale kreditkort kan bruges, men enkelte steder tager man ikke mod kreditkort. Det er en god idé at medbringe flere kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  England er 1 time bagud i forhold til Danmark.

  Transport

  Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejser. Håndbagagen skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og andre bløde beklædningsdele.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen, da det for dem er en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restaurant og café er drikkepenge inkluderet, men det er kutyme at runde op eller give 10 %. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 10 % oven i prisen er passende. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører og hotelpersonale, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Hotellerne er kategoriseret med stjerner efter lokal standard. Der vil ikke være dyner som i Danmark, da man bruger lagner og tæpper som sengetøj. Tæpperne findes i et skab på værelset eller kan fås i receptionen. Hvis man vil have rene håndklæder hver dag, skal de brugte efterlades på gulvet, men man kan vælge at tænke på miljøet og bruge håndklæderne mere end en dag. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er en god idé at opbevare værdigenstande i en sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, som refunderes ved returnering. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i England. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  England benytter 240v-50 Hz, og trebens-stik er standard, så det anbefales at medbringe adapter.

  Mobiltelefon & Internet

  Landekoden er +45 ved opkald til Danmark. Alle større byer har internetcaféer, og hotellerne har trådløst internet evt. mod betaling.

  Drikkevand

  Man kan drikke vandet fra vandhanen i hele Storbritannien.

  Rygning

  Det er ikke tilladt at ryge på offentlige steder og på arbejdspladser i England.

  Indkøb & åbningstider

  Butikker:
  Mandag – lørdag 9.00-17.30. Søndag 10.00-16.00. Nogle steder har man ”half day” en dag om ugen, dvs. at der lukkes til middag.

  Banker:
  Mandag – fredag 9.30-16.30. Lørdag og søndag lukket.

  Posthuse:
  Mandag – fredag 9.00-17.30. Lørdag 9.00-12.30.

  Pubber:
  Mandag – lørdag 11.00-23.00. Søndag 12.00-22.30.

 • Fakta

  • Statsform: England er del af Storbritannien og har konstitutionelt demokrati.
  • Hovedstad: London med 8,1 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 55,3 mio. indbyggere (Storbritannien 65,6 mio.)
  • Religion: 53 % protestanter, hovedsagelig anglikanere, 10 % romerske katolikker, 2,6 % muslimer, 34,4 % andre (hele Storbritannien).
  • Sprog: Officielle sprog er engelsk, ellers tales walisisk, gælisk samt de emigrerede folkeslags egne sprog.
  • Areal: 130.345 km² (Skotland, Wales og Nordirland ikke medregnet) (Danmark 43.000 km²).
  • Højeste punkt: Scafell Pike, 978 m. De 10 højeste bjerge i Storbritannien ligger i Skotland, hvoraf Ben Nevis med sine 1.344 m rangerer som det højeste.
  • Klima: England har maritimt, tempereret klima. Det betyder, at vintertemperaturerne sjældent kommer langt under frysepunktet, og at vejret typisk er fugtigt og omskifteligt. Englands milde vejr hænger bl.a. sammen med den lune Golfstrøm, der går forbi.

Trustpilot