Ring til os 70 22 66 00

Rejser til Irland

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Når man rejser til Irland rejser man til græsgrønne landskaber, forrevne kyststrækninger, dybblå søer og smukke bjerge. Men også det irske folk bidrager til, at man kommer hjem med uforglemmelige oplevelser!

Mød irerne på pubberne, der findes alle vegne

På hyggelige pubbesøg kan man få en fornemmelse for den irske folkesjæl til lyden af folkemusik, munter sang og skålen med fyldte pint-glas. Ved ankomst til Dublin opdager man hurtigt irernes fantastiske evne til at blande en ultramoderne livsstil med stolte traditioner. Historiske bygninger og småhuse mænger sig med trendy caféer og cool butikker, og i det farverige Temple Bar-kvarter i hjertet af Dublin finder man massevis af pubber, restauranter og gallerier.

Oplev en af verdens hyggeligste hovedstæder

Har du lyst til shoppe igennem på din ferie i Dublin, er der nok at tage sig til. I området omkring Temple Bar og Grafton Street findes små vintagebutikker og tøjbutikker, der er store indkøbscentre og man kan gå på udkig efter loppefund på et af byens mange markeder og loppemarkeder. Er man til ældre ting med en historie, kan man besøge Francis Street, hvor der siden 1800-tallet har været antikvitetshandlere, fine møbelforretninger, guldsmede og gallerier. Når du rejser til Irland er det oplagt at se nogle af Dublins seværdigheder som byens slot, Dublin Castle, der blev grundlagt allerede i 1204. I dag er hovedparten af bygningen fra 1700-tallet, men man kan stadigvæk se levn fra middelalderen, bl.a. et stort middelaldertårn. Slottets areal tæller 44.000 m², og det er muligt at komme til at se det meste. Læg også vejen forbi Præsidentboligen, St. Patricks Cathedral og Trinity College, hvor det berømte illuminerede manuskript Book of Kells er opbevaret. Og er du til historiske fakta, samtidig med at ganen glædes, er det værd at besøge det klassiske whiskeydestilleri Old Jameson eller Guinness Storehouse, hvor man hører om bryggeriets historie og smager på den mørke øl med det karakteristiske cremede skum.

Irlands natur har formet folkesjælen

Men Dublin er kun begyndelsen når du rejser til Irland! For den irske folkesjæl har sine rødder i en historie, som har udspillet sig under barske naturforhold. På en Irland-rejse vil du dog også møde andet end barsk natur – og ved besøg i nogle af de mange nationalparker kan man ved selvsyn opleve, hvorfor øen har fået tilnavnet, Den Grønne Ø. En af Irlands smukkeste ruter, ”Ring of Kerry”, går bl.a. gennem Killarney Nationalpark, hvor man finder landets største egeskov og de tre smukke søer Lough Leane, Muckross Lake og Upper Lake. Den 179 km lange rute rundt om Iveragh-halvøen fører også forbi varierede landskaber, der hele tiden skifter karakter, når det går forbi bjerge, dale, søer og det rå Atlanterhav.

Irlands vilde skønhed

I Connemara Nationalpark finder man noget af Irlands prægtigste natur, hvor det er oplagt at tage ud på vandreture på sin Irland-rejse. Fordelt på omtrent 3.000 hektar finder man mose- og lynghedelandskaber, hvor især et rigt fugleliv trives. Ud over skove, bjerge og blomsterenge findes her kuriøst også en stor andel af kødædende planter. Da moselandskaber ikke er rig på næring, har de kødædende planter udviklet sig, så de får deres næring ved at fange og spise insekter.

En stor del af nationalparken hørte i sin tid under Kylemore Abbey, men tilhører i dag helt og holdent staten, der åbnede for besøgende i 1980. Det nygotiske slot Kylemore Abbey ligger ved bredden af floden Kylemore og med Twelve Pins-bjergkæden i baggrunden. Slottet fungerer i dag som en pigekostskole, drevet af benediktinernonner, der overtog slottet i 1920’erne, da deres oprindelige kloster i Belgien blev ødelagt under 1. verdenskrig. Her kan du tage på opdagelse i området, hvis rå og smukke natur forfatteren Oscar Wilde blandt andet beskrev som “a savage beauty”.

Se vores rundrejser til Irland her

Find din næste rejse til Irland nedenfor.

Alle rejser

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Irland

  Pas & visum

  Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Toldregler

  For aktuelle regler om, hvad der må medbringes – se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”).

  Rejseforsikring

  Det er nødvendigt at tegne en rejseforsikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin mm. under ophold i et EU-land og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Med kun det blå EU-sygesikringskort i hånden får du samme behandling som borgerne i det pågældende land. Det vil sige, at der ofte vil være tale om egenbetaling på 30 – 40 %. Der vil ikke være hjemtransport, og der vil ikke være en dansk alarmcentral, der kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade. For at få mest mulig tryghed på rejsen anbefaler vi, at du tegner en rejseforsikring. Vi samarbejder med Europæiske ERV, da deres forsikringsprodukter hører til markedets bedste. Kontakt en af vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Dette kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Euro benyttes og kan hæves i automater i de fleste byer. Enkelte butikker, restauranter og cafeer tager ikke imod internationale kreditkort. Det er en god idé at medbringe flere kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Irland er 1 time ”bagud” i forhold til Danmark.

  Transport

  Bemærk at der er begrænset plads til håndbagage på busrejser. Håndbagagen skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og andre bløde beklædningsdele.

  Drikkepenge

  Drikkepenge er som regel inkluderet på restauranter, men hvis man har været tilfreds med betjeningen, giver man typisk 10 % oveni, eller runder op. Det er også god skik at lægge lidt drikkepenge på værelset, når man forlader hotellet. Ved f.eks. taxachauffører og på pubber er det normalt at lade småmønter ligge på disken. Rigtig mange pubber har levende musik, og normalt giver man en donation til musikerne. Det er god og almindelig skik at samle drikkepenge sammen til buschaufføren ved rejsens afslutning.

  Lidt om hotellerne

  Hotellerne er kategoriseret med stjerner efter lokal standard. Der vil ikke være dyner som i Danmark, da man bruger lagner og tæpper som sengetøj. Tæpperne finder man i et skab på værelset eller fås i receptionen. Hvis man vil have rene håndklæder hver dag, skal de brugte efterlades på gulvet, men man kan vælge at tænke på miljøet, og bruge håndklæderne mere end en dag. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er en god ide at opbevare værdigenstande i en sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, som refunderes ved returnering. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Irland. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  Irland benytter 220v – 50 hz, og trebens-stik er standard, så det anbefales at medbringe adapter.

  Mobiltelefon & Internet

  Ved opkald til Danmark tastes landekoden +45. Husk at slå dataroaming fra på mobiltelefonen. Alle større byer har internetcafeer og forbindelsen er generelt god.

  Mad & drikke

  Et irsk måltid består typisk af kød eller lækkerier fra de mange floder og farvande, der omslutter Irland. F.eks. irsk lam, laks, østers, irsk stuvning og den såkaldte ”champ”, der består af kartoffelmos blandet med mælk og forårsløg. Vandet kan drikkes fra hanen, hvis ikke andet er oplyst.

  Rygning

  Er forbudt på offentlige steder og på arbejdspladser.

  Åbningstider

  Butikker: Mandag – lørdag 9.00 – 17.30. Søndag 12.30 – 17.00 (kun større varehuse).

  Banker: Mandag – fredag 10.00 – 16.00. Lørdag/søndag lukket. Der er udvidet åbningstid en dag om ugen, sædvanligvis torsdag.

  Posthuse: Mandag – fredag 9.00 – 17.30. Lørdag 9.00 – 13.00 og 14.15 – 17.00. Mindre posthuse lukker i frokosten.

  Pubber: Mandag – fredag 10.30 – 23.30. Lørdag 10.30 – 00.30. Søndag 12.30 – 23.00.

 • Gode råd

  Møde med en anden kultur
  Irland er pubbernes land. Her mødes folk efter fyraften og giver los på sorger og glæder overfor venner og bekendte. Ved besøg i kirker er det god skik at give en donation, og det forventes, at skuldre og knæ er dækkede – ellers kan man blive afvist.

 • Fakta

  • Statsform: Irland er en republik.
  • Hovedstad: Dublin med ca. 953.000 indbyggere.
  • Befolkning: 5 mio. indbyggere.
  • Religion: Hovedparten er romersk-katolske.
  • Sprog: Irsk (gren af keltisk) og engelsk.
  • Areal: 70.284 km² (Danmark 43.000 km²).
  • Højeste punkt: Carrauntoohil på 1041 m.
  • Klima: Mildt tempereret kystklima med regionale forskelle. Vejret kan ændre sig fra dag til dag, og det er derfor en god idé at medbringe tøj til de skiftende vejrforhold med lune/varme dage og kølige aftener, samt muligheden for regn.

Trustpilot