Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Rejser til Norge

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Hvis du tror, du har oplevet skønhed i fjeldet, men ikke har været i Norge endnu, kan du virkelig glæde dig! Intet andet sted finder man en fjeldnatur som her. Når du rejser til Norge, vil du opleve at Norge er lig med dramatiske fjelde og dybe fjorde, hvor man tydeligt fornemmer den helt særegne, nordiske vildskab, der findes i de højereliggende skandinaviske lande. Selvom landskabet til tider kan virke råt og barsk, er der alligevel et rigt dyreliv med hårdføre arter – her er massevis af elge og rener og på din rejse i Norge, kan du også være heldig at støde på ulv, bjørn, ræv og los, dog er chancerne størst, hvis man bevæger sig ind i de fredede naturområder. Hav- og fuglelivet er også særdels rigt med hvaler, sæler, havørne, kongeørne og alle fuglene, der bebor de enorme fjeldsider og skaber levende fuglefjelde.
Norske Svalbard – en af verdens sidste vildmarker
Golfstrømmen løber langs hele Norges kyst og sørger for, at fjordene holdes isfri, og at der er en forholdsvis ensartet temperatur på trods af landets kæmpemæssige størrelse. Når man kommer helt nordpå til Nordkap, kan man dog tydeligt fornemme den relative nærhed til de polare egne. Vil man have det endnu koldere, kan man tage til den norske øgruppe Svalbard, hvor der venter vildmarkseventyr uden lige med gode chancer for bl.a. at se isbjørne. På en rejse til Svalbard kan man opleve farverige fuglefjelde, hvalfangerhistorie, minebyer, bålkaffe i midnatssolen og en storslået natur, hvor isbjørne og hvaler boltrer sig mellem isbjerge og gletsjere. Svalbards hovedby er Longyearbyen, der er et lille farverigt fællesskab på hovedøen Spitsbergen, hvor størstedelen af Svalbards 2.500 indbyggere bor. Byen er opkaldt efter amerikaneren John Munroe Longyear, der drev kulminedrift, hvilket stadig beskæftiger over halvdelen af indbyggerne.
På toppen af Norge
Når du rejser til Norge, vil du opdage, at der også venter store naturoplevelser på det norske fastland, bl.a. i Tromsø – Nordens Paris. I løbet af 1800-tallet blev Tromsø kendt som ”Nordens Paris” på grund af de velklædte damer og beboernes sofistikerede adfærd, og Tromsø er også i dag en kulturel by, som de studerende sætter deres præg på. Her kan man om vinteren opleve nattehimlens storslåede lysshow med det flygtige og farvespillende nordlys. Man kan køre ud med rensdyrslæde i ødemarken og lære mere om samernes levevis over et måltid mad i bålets skær.Rejser man længere nordpå kommer man til det imponerende Nordkap-plateau, der rejser sig 307 meter over Norskehavet. Plateauet er det nordligste punkt i Europa, som er tilgængelig for besøgende (det ”rigtige” nordligste punkt ligger lidt vest for Nordkap og hedder Knivskjelloden). Det er værd at rejse til Nordkap om sommeren, hvor midnatssolen regerer og oplyser landskaberne med et smukt dunkeltgyldent lys. Er man på ferie i Nordnorge, bør man også prøve at sejle med den legendariske Hurtigrute til øgruppen Lofoten, der prydes af maleriske træhuse i forskellige farver, tørrede fisk på stativer i lange rækker og fjelde med spidser tinder. Læg hertil en ubeskrivelig ren luft og små hyggelige “fiskevær”, og scenen er sat til uforglemmelige oplevelser.
Rejser til Norge er også rige på kultur
Selvom naturen spiller en stor rolle i Norge, er der også gode muligheder for kulturelle storbyoplevelser i bl.a. hovedstaden Oslo og Trondheim. Begge byer ligger smukt ud til fjorde, og i Trondheim er det oplagt at opleve byen til fods. På den måde kan du få alle de arkitektoniske detaljer og indbydende udsigter med i ro og mag. Gå også forbi de gamle, farverige pakhuse ved Nidelven, og besøg Nidarosdomen – Norges nationalhelligdom – der er et spektakulært bygningsværk, der tog sin begyndelse i 1070 og varede flere hundrede år. Udvendigt er domkirken udsmykket med talrige figurer af helgener, bibelske figurer og biskopper, og mange af dem er af nyere dato. Indenfor imponerer glasmosaikker, kalkmalerier, et barokorgel og rosevinduet over hovedindgangen.
 Vil du have det fulde overblik over vores rundrejser til Norge, kan du læse mere ved at følge linket.
Find din næste rejse til Norge nedenfor.

Alle rejser

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Norge

  Pas & Visum

  Da Norge står uden for Schengen-aftalen, foretages der paskontrol.

  Toldregler

  For aktuelle regler om, hvad man må medbringe, se Skats hjemmeside www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”.

  Rejseforsikring

  Det er mere nødvendigt end nogensinde at tegne en rejseforsikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin mm. Under ophold i et EU-land og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Med kun det blå EU-sygesikringskort i hånden får du samme behandling som borgerne i det pågældende land. Det vil sige, at der ofte vil være tale om egenbetaling på 30 – 40 %. Der vil ikke være hjemtransport, og der vil ikke være en dansk alarmcentral, der kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade. For at få mest mulig tryghed på rejsen anbefaler vi, at du tegner en rejseforsikring. Vi samarbejder med Europæiske ERV, da deres forsikringsprodukter hører til markedets bedste. Kontakt en af vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagage.

  Valuta & kreditkort

  Møntfoden er norske kroner, som kan hæves i banker og automater. Internationale kreditkort accepteres stort set overalt. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Norge ligger i samme tidszone som Danmark.

  Drikkepenge

  Drikkepenge gives som i Danmark efter hvilken service, man har fået, eller man runder op.

  Sikkerhed

  Brug sikkerhedsboks på værelset, eller få værdierne opbevaret i receptionen.

  Mobiltelefon & Internet

  Ved opkald til Danmark eller dansk mobiltelefon tastes +45 før telefonnummeret. Internetcaféer er almindelige, og de fleste hoteller tilbyder internetadgang.

  Indkøb & museer

  Der findes ikke ensartede åbningstider – følgende er generelle:
  Forretninger:
  Mandag til fredag 9.00 – 17.00, lørdag indtil 13.00.
  Supermarkeder:
  Typisk åbent til 20.00 uden for storbyer.
  Banker:
  Mandag til fredag 8.30 – 15.30.

 • Fakta

  • Statsform: Konstitutionelt Monarki.
  • Hovedstad: Oslo med 600.000 indbyggere.
  • Befolkning: 5,3 mio. indbyggere.
  • Religion: Luthersk-evangelisk.
  • Sprog: Norsk, samisk, finsk – og 272 dialekter.
  • Areal: 385.155 km² (Danmark 43.094 km²). Svalbard udgør 61.022 km².
  • Højeste punkt: Galdhøpiggen på 2.469 m.
  • Største by på Svalbard: Longyearbyen med 2.075 indbyggere.
  • Største gletsjer: Gletsjeren, Austfonna, på Svalbard er verdens tredjestørste område med indlandsis efter Antarktis og Grønland, med en 200 kilometer bred front.
  • Midnatssol og nordlys: Jo længere mod nord, jo længere er perioden, hvor midnatssolen er synlig. Nord for polarcirklen er der sollys døgnet rundt i sommermånederne. Ved Nordkap kan du opleve midnatssol fra 14. maj – 29. juli og på Svalbard fra 20. april – 22. august. Nordlys findes året rundt, men fænomenet opleves bedst i Nordnorge og på Svalbard december – marts, hvor der er flest mørke timer og vejret samtidig ikke er alt for vådt.
  • Klima: I Norge er der mildt fastlandsklima, som svinger meget fra år til år, og på grund af landets størrelse og geografi, er der store regionale forskelle. Vejret langs kysten er mildt med mulighed for regn. Inde i landet er klimaet fastlandspræget. Ved Nordkap, hvor de varme og kolde havstrømme mødes, kan der opstå pludselige og voldsomme vejrskift med strålende sommersol det ene øjeblik, og isnende kulde med regn, tåge og voldsomme vinde det næste. På Svalbard er der arktisk klima, men med højere temperaturer end i andre områder, på samme breddegrad. Om sommeren ligger temperaturen stort set på plussiden, med en middeltemperatur på 6°. Svalbard kan bedst beskrives som en ”arktisk ørken” med årligt regn- og snefald på blot 200-300 mm.

 • Særligt om Nordkap-rejserne

  Mod nord er forholdene undertiden barske og nøjsomme, og om vinteren er der mørkt døgnet rundt. Længere mod syd i de grønne og frodige dale er tilværelsen anderledes let. Lokalbefolkningen tilpasser sig de muligheder, som naturen tilbyder. Det viser sig også på hotellerne. Alle værelser har bad/toilet og ofte mange andre faciliteter, men byggestilen forekommer forskellig alt afhængigt af, hvilket område vi befinder os i. I syd bygges i materialer, som vi kender dem fra Danmark, mens man højere mod nord bruger de materialer, der findes i nærområdet. Helt mod nord på fastlandet er hotellerne indrettet i lave træhuse, da de kan modstå den barske natur. På Nordkap-rejsen er morgenmad og aftenbuffet inkluderet. Frokost er ikke inkluderet i rejsens pris, men chauffører og rejseledere sørger for, at der holdes stop på steder, hvor der kan købes mad og drikke – eller sørger for, at gæsterne selv får mulighed for at købe ind til ”frokost i det grønne”. Vi vil opleve at spise lokale retter og smage på specialiteter.

 • Særligt om Nordlys-rejsen

  Varmt vintertøj som skiundertøj, jakke, vanter, halstørklæde og solide (vandtætte) travestøvler er nødvendige, da vejret i Tromsø om vinteren er meget omskifteligt, og temperaturen ligger lige omkring frysepunktet. Der kan forekomme stort snefald, og glatte fortove, tøsne og sjap præger gadebilledet, så det er godt med solidt fodtøj og tøj der kan klare at blive vådt. På aftenudflugterne for at se nordlys er varmt tøj, solide støvler og andet udstyr inkluderet i prisen.

Trustpilot