Ring til os 70 22 66 00

Rusland

Når du rejser til Rusland venter et facetteret eventyr! Som en farvestrålende babushkadukke består Rusland af utallige lag, man langsomt kan åbne op for lag for lag og gang for gang. Det kræver ganske enkelt flere rejser til Rusland at forstå det dramatiske og gådefulde land – som Winston Churchill sagde: ”Rusland er et spørgsmål pakket ind i et mysterium og svøbt i en gåde”. Rusland er verdens arealmæssigt største land, der strækker sig over 9 tidszoner og har kystlinje ud til hele 12 forskellige have. Det er et land, hvor historien lever, hvor en fængslende kultur fascinerer, og hvor magtfulde mænd og kvinder, som Ivan den Grusomme, Peter den Store, Katharina den Store, Lenin, Stalin og Putin, hver især har sat deres præg på Ruslands udvikling.

Oplev mægtige Moskva på din rejse til Rusland

De to russiske storbyer, Moskva og Skt. Petersborg, rummer spor fra hele Ruslands historie – fra zartidens imponerende skatte til kommunismens røde hammer og segl, dengang det kæmpestore rige var samlet under Sovjetunionen. Der er nok at opleve i den russiske hovedstad, Moskva, der siden 1918 har været landets politiske, kulturelle og økonomiske centrum. Her kan man se alt fra et 500 år gammelt UNESCO-fredet kloster til kommunistisk ”lagkage”-arkitektur og smukt udsmykkede metrostationer, der tager vejret fra én. Det er også her, man finder en af verdens mest berømte pladser, Den Røde Plads, også kaldet Den Smukke Plads, som man kender fra talrige militærparader. Pladsen omkranses af Lenin Mausoleet og Kreml med det 81 m høje klokketårn, det overdådige stormagasin GUM, Kasan Katedralen og den enestående Vasilij Katedral med de smukke løgkupler i karakteristiske mønstre og farver.

Den velbevarede kanalby Skt. Petersborg, te-tid og sauna på russisk manér

Når du rejser til Rusland, bør du lægge vejen forbi den tidligere hovedstad, Skt. Petersborg, som blev bygget efter europæisk forbillede, hvilket afspejler sig smukt i de velbevarede paladser og palæer, der står langs byens mange kanaler. Skt. Petersborg var hovedstad fra 1712-1918, og var Peter den Stores vindue mod vest. Her i byen kan du på din Rusland-rejse gå på oplevelse blandt utallige mægtige bygninger, bl.a. Peter-Paul fæstningen, der er anlagt på en lille ø i Neva-floden. I Peter-Paul Katedralen er mange russiske zarer begravet heriblandt byens grundlægger Peter den Store. Det var også her, den danske prinsesse Dagmar for få år siden blev genbegravet ved siden af sin elskede gemal, zar Aleksander den 3. Hvis du har lyst til en ægte russisk oplevelse på din rejse til Rusland, kan du besøge en traditionel banja, der er sauna på russisk manér, eller du kan nyde en kop te friskbrygget fra samovaren i byen, hvor de første berømte Kusmi-teblandinger blev sammensat.

Det er også her i området omkring Skt. Petersborg, at Peter den Stores sommerpalads, Peterhof, ligger. Peter den Store ville have et slot, der kunne måle sig med Versailles, og han lod det opføre ud til Finske Bugten. Slotsanlægget rummer flere paladser, palæer og et væld af springvand, fontæner og kanaler. Et andet højdepunkt på en rejse til Rusland er det overdådige, mintgrønne Vinterpalads med Eremitagemuseet. Indvendigt rummer Eremitagen 400 udstillingssale med mere end 15.000 malerier, 12.000 skulpturer, grafiske arbejder, møntsamlinger og medaljer – her kunne man bruge adskille uger på at gå på opdagelse!

Rusland er et mægtigt land med store oplevelser og en voldsom historie – og har nogle store udfordringer liggende foran sig, bl.a. er befolkningstallet støt faldende, da der ikke længere fødes så mange børn, og middellevealderen for en russisk mand er blot 58 år. På godt og på ondt er Rusland et spændende og dramatisk rejsebekendtskab!

Find din næste rejse til Rusland nedenfor.

Alle rejser

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Rusland

  Pas & visum

  Der er visumpligt til Rusland. Vi samarbejder med visumspecialisten Comet Consular Services, for at sikre, at du får den bedst mulige støtte i visumprocessen. Comet Consular Service sørger for at hjælpe dig fra start til slut. Bemærk at dit pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemrejse. Det anbefales at have kopi af pas og forsikringspapirer elektronisk evt. på en e-mail, som er tilgængelig fra udlandet, hvis du er uheldig at miste dokumenterne.

  Toldregler

  For aktuelle regler om hvad man må medbringe, se Skats hjemmeside www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”.

  Rejseforsikring

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år. Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagage.

  Valuta & kreditkort

  Den russiske valuta hedder rubel (RUB). Det er nemt at få fat i kontanter fra hæveautomater. Der kan være en begrænsning på, hvor meget man må hæve på kreditkort, og beløbet afhænger af den enkelte bank og det enkelte kort. Enkelte butikker og restauranter tager ikke imod internationale betalingskort. Selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det vigtigt at holde øje med sit kort. Det er en god idé at medbringe flere kreditkort, og husk de nødvendige informationer, hvis du skal spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Rusland har 5 tidszoner, som ligger mellem 2 og 11 timer foran dansk tid. Moskva er to timer foran dansk tid.

  Transport

  Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold. Bemærk at der på busrejser er begrænset plads til håndbagage, som skal kunne stå under sædet, for hattehylden er forbeholdt overtøj o.l.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Rusland. På restauranter er drikkepenge typisk inkluderet, men det er kutyme at runde op eller give 10 – 15 % oveni regningen. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 10 % oveni prisen er passende. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschaufføren, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Hotellerne er kategoriseret med stjerner efter lokal standard. Der vil ikke være dyner som i Danmark, da man bruger lagner og tæpper som sengetøj. Tæpperne finder man i et skab på værelset, eller de kan hentes i receptionen. Hvis man vil have rene håndklæder hver dag, skal de brugte efterlades på gulvet, men man kan vælge at tænke på miljøet, og bruge håndklæderne mere end en dag. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er en god ide at opbevare værdigenstande i sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, og beløbet refunderes ved returnering. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Rusland. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Rusland bruger 220v – 50 hz. – medbring en adapter, da stiktyperne kan variere.

  For at ringe fra Rusland til Danmark, skal du taste 810 45 inden det danske telefonnummer. Fra Danmark til Rusland tastes 007.

 • Gode råd

  Generelt

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen. Bemærk, at der om aftenen kan være markant køligere, medbring derfor en jakke.

  Møde med en anden kultur

  Ved besøg i kirker forventes det at knæ og skuldre er tildækkede, da man eller risikerer at blive afvist ved indgangen. Fotografering er ikke altid tilladt i kirker og andre religiøse bygninger. Vi anbefaler, at man spørger rejselederen eller lokale på stedet.

 • Fakta

  • Statsform: Rusland er en føderation.
  • Hovedstad: Moskva med 12 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 142,3 mio. indbyggere.
  • Religion: Overvejende russisk ortodokse. Desuden muslimske, protestantiske og jødiske minoriteter.
  • Sprog: Det officielle sprog er russisk (modersmål for ca. 120 mio. russere). Derudover tales der over 100 andre sprog.
  • Areal: 17.098.246 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Højeste punkt: Gora El’brus på 5.633 m.
  • Klima: Ruslands fastlandsklima skyldes den nordlige beliggenhed, den enorme landmasse, og at landet mod syd er afgrænset af høje bjerge. Der er relativt varme somre og meget kolde vintre, og forskellen mellem den varmeste og koldeste måned vokser, efter- hånden som man bevæger sig mod øst. I vest er temperaturforskellen 23-25 °C og i det nordøstlige Sibirien er den helt oppe på 60-65° C, hvilket er den største forskel på jorden. De nordlige og nordøstlige dele af Rusland har dog polarklima, da gennemsnitstemperaturen ligger under 0° C og den varmeste måned ikke overstiger 10° C. En del af dette område er karakteriseret af permafrost, hvilket vil sige, at de øverste jordlag permanent er frosne.

Trustpilot