Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Når du rejser til Spanien, ser du både forblæste romerske ruiner, betagende basilikaer og uforlignelige arkitektoniske juveler – fra maurernes Alhambra i Andalusien og moderne arkitektur som Antoni Gaudís mesterværker i Barcelona til det ikoniske Guggenheim-museum i Bilbao.

En rejse til Spanien er en rejse til flere “lande”

Når du rejser til Spanien, venter der indblik i et komplekst land. Spanien er det fjerdestørste land i Europa og udgøres af 50 forskellige provinser, der fordeler sig på 17 autonome regioner – hvoraf de største er Catalonien, Galicien og Baskerlandet, der ligger i Nordspanien. Disse tre regioner er også grunden til, at der i Spanien er fire hovedsprog, nemlig spansk (castiliansk), catalonsk, galicisk og baskisk.

På rejsen i Spanien kan du i Galicien bl.a. prøve kræfter med den legendariske Pilgrimsrute, hvor du vandrer gennem Galiciens smukke og kuperede landskaber, følger stier forbi kirker og klostre – helt på samme måde som pilgrimme har gjort det i århundreder og med helt det samme mål: byen Santiago de Compostela.

Barcelona er regionshovedstaden i Catalonien og Spaniens næststørste by, kun overgået af hovedstaden, Madrid. Den catalanske smeltedigel ligger dejligt ud til Middelhavet og byder på afslappende strandliv samt stor kunst, kultur og gastronomi. Den velbevarede arkitektur er vidne om byens lange historie med bymuren fra den romerske kolonitid, Antoni Gaudís modernistiske mesterværker og middelalderbygninger i det historiske kvarter fra blomstringstiden som vigtig søfartsby.Et andet oplagt besøg, når du rejser til Spanien, er Bilbao, der er en af de største byer i Baskerlandet og som ligger omgivet af små, træbevoksede bjerge. Gennem byen flyder den sejlbare Nervión-flod, der har sin udmunding i Biscayabugten. Byen bar tidligere præg af den store jern- og stålproduktion med slem forurening til følge, men er efter en kontinuerlig byfornyelse ved at være kommet det værste til livs. Især forskønnelsen af promenaden langs floden og opførelsen af Guggenheim-museet har skudt ny energi ind i byen. Her kan man gå rundt i den gamle bydel, Casco Viejo, der er over 700 år gammel og blandt andet se den gotiske Santiago Katedral, der er Baskerlandets ældste, samt Plaza Nueva og Ribera-markedet. Under taget på Ribera torvehallen bugner det af boder med friskfanget fisk, bjerge af grøntsager og frugt, syltede sager og lokale specialiteter, som vinbjergsnegle og pintxos, der er små retter a la tapas.

Der venter fortryllende tusind og en nat-stemning i Sydspanien

Andalusien byder på store oplevelser med mauriske mesterværker og farverig sydspansk kultur. I Granada finder man det UNESCO-fredede Alhambra-palads, der er et af de mest komplekse og raffinerede udtryk for arabisk kultur i middelalderen, og det er særligt i salene og gårdhaverne, at skønheden folder sig ud. Generalife, sultanens sommerpalads, og det tilhørende parkanlæg er et betagende syn. Løvegården med sine 124 søjler omkranser løvefontænen, og netop brugen af vand i de mange haver, gårdhaver og tronsale er med til, at man føler sig som del af tusind og en nats eventyr.

Córdoba ligger nordvest for Granada. Meget få steder i verden kan prale af at have været både hovedstaden i en romersk provins og i en arabisk stat – men Córdoba er en af dem. Byen havde sin storhedstid, da den blev erobret af maurerne og gjort til hovedstad i ”Al Andalus”. Maurerne byggede universiteter, biblioteker, badeanstalter og moskéer, og kunsten og kulturen blomstrede. Den romerske og mauriske arkitektur er markant i bybilledet, og de mange spor fra forskellige folkeslag er årsag til, at byen er på UNESCOs verdensarvsliste. Især Mezquita-katedralen er imponerende – katedralen er opført indeni (!) en af de prægtigste moskéer set udenfor den arabiske verden. Da Córdoba i 1236 blev generobret af de kristne, var de nye magthavere så imponeret af den mauriske moskés skønhed, at de lod den stå og byggede deres katedral midt i rækkerne af buer og søjler.

Spaniens bedste tapas findes i Sevilla!

Når du rejser til Spanien og Andalusien, bør du også opleve Sevilla, der rummer det bedste af det sydlige Spanien: en rig kulturarv, fantastiske landskaber, romantisk stemning og karakter. Det er på én gang en historisk og moderne by, der er fuld af imponerende kultur, arkitektur og kunst. Byens historiske rolle som centrum for handel og som kongens bastion i det sydlige Spanien har givet byen en særlig status i spaniernes hjerter. I midten af byen finder man den smukke gotiske katedral, Santa Maria, som er den største i Spanien og den tredjestørste i verden. Katedralens hoveddør må kun benyttes af kongelige og paven, og i kirken findes gravmælet for Christopher Columbus, som stævnede ud fra Sevilla mod den nye verden i 1492.

Sevilla byder desuden på nogle af Spaniens bedste tapas, og byen hævder endda, at tapas-traditionen blev født her. Uanset hvem der har ophavsret på de delikate små retter, er det et must at prøve at spise på nogle af byens stemningsfyldte tapasbarer – og har du lyst til flere oplevelser, er det oplagt at tage ud i byen og nyde et glas vin på et af de mange steder, hvor flamencodansere optræder hver aften. Velkommen til Spanien!

Find din næste rejse til Spanien nedenfor.

Alle rejser

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Spanien

  Pas & visum

  Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Toldregler

  For aktuelle regler om, hvad man må medbringe – se SKATs hjemmeside www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”.

  Rejseforsikring

  Det er mere nødvendigt end nogensinde at tegne en rejseforsikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin m.m. under ophold i et EU-land og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Med kun det blå EU-sygesikringskort i hånden får du samme behandling som borgerne i det pågældende land. Det vil sige, at der ofte vil være tale om egenbetaling på 30 – 40 %. Der vil ikke være hjemtransport, og der vil ikke være en dansk alarmcentral, der kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade.

  For at få mest mulig tryghed på rejsen anbefaler vi, at du tegner en rejseforsikring. Vi samarbejder med Europæiske ERV, da deres forsikringsprodukter hører til markedets bedste. Kontakt en af vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Møntfoden er Euro, som kan hæves i automater i de fleste byer. Enkelte butikker, restauranter og cafeer tager ikke mod internationale kreditkort. Der kan være en begrænsning på, hvor meget man må hæve på kreditkort, og beløbet afhænger af den enkelte bank og det enkelte kort. Selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det vigtigt at holde øje med sit kort, og det er en god idé at medbringe flere kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du skal spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Spanien er i samme tidszone som Danmark, så der er ingen tidsforskel.

  Transport

  I Spanien oplever du en anderledes kultur, og standarder er ikke nødvendigvis som i Danmark. Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold. Bemærk at der på busrejser er begrænset plads til håndbagage, som skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen, da det for dem er en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik.

  På restauranter og caféer er drikkepenge inkluderet, men det er kutyme at runde op eller give 10 %. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 10 % oveni prisen er passende. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge.

  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører og hotelpersonale, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Hotellerne er kategoriseret med stjerner efter lokal standard. Der vil ikke være dyner som i Danmark, da man bruger lagner og tæpper som sengetøj. Tæpperne finder man i et skab på værelset ellers kan de fås i receptionen. Hvis man vil have rene håndklæder hver dag, skal de brugte efterlades på gulvet, men man kan vælge at tænke på miljøet og bruge håndklæderne mere end en dag. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er en god ide at opbevare værdigenstande i en sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, og beløbet refunderes ved returnering. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Spanien. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  Spanien bruger 220v – 50 hz. – medbring en adapter, da stiktyperne kan variere.

  Mobiltelefon & Internet

  Ved opkald til Danmark tastes landekoden +45. Husk at slå dataroaming fra på mobiltelefonen. Alle større byer har internetcafeer.

  Mad & drikke

  Det spanske køkken er bedst kendt for sin mangfoldighed af små retter, kaldet tapas. I Spanien mødes man om maden, og deler den med alle om bordet.

  Det spanske køkken bugner også af andre fyldige, krydrede retter baseret på svinekød eller lam. Kolde grønsagssupper som gazpacho er også populære i varmen. De serveres gerne til frokost, tapas eller som forret. Fugl, fisk/skaldyr og nogle gange kanin kombineres i paella, og steges med ris, hvidvin eller chorizo pølse i en kæmpe paellapande. Herligheden krydres med safran og masser af grøntsager, så resultatet bliver en smagfuld, gul og rustik risret.

  Det oftest ret fede spanske måltid skylles ned med øl, Fino sherry (tør sherry, som drikkes til maden) eller voluminøs spansk rødvin. Man kan drikke vandet i Spanien, men det smager anderledes end dansk postevand, fordi det tilsættes klor og renses med flere kemikalier end i Danmark.

  Rygning

  Det er ikke tilladt at ryge på offentlige steder og arbejdspladser.

  Åbningstider

  Forretninger:
  Mandag til lørdag: 09.00 – 13.30/14.00 og 16/16.30 – 20/20.30. Søndag: lukket.

  Banker:
  Mandag til fredag: 08.30/09.00 – 14.00/14.30. Lørdag: 09.00 – 13.00.

  Posthuse:
  Mandag – fredag: 08.30-14.30 og 17.00 – 20.00/20.30. Lørdag: 09.00/09.30 – 13.00/13.30.

 • Gode råd

  Møde med en anden kultur

  Ved besøg i kirker forventes det, at skuldre og knæ er tildækkede, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen. Fotografering er ikke altid tilladt i kirker – spørg rejselederen eller lokale på stedet.

 • Fakta

  • Statsform: Spanien er et konstitutionelt monarki.
  • Hovedstad: Madrid med 3,2 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 49 mio.
  • Religion: Hovedparten er katolikker.
  • Areal: 505.992 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Sprog: 74 % castilansk (spansk), 17 % catalansk, 7 % galisisk og 2 % baskisk.
  • Højeste punkt: Det vulkanske bjerg Teide på 3.717 m.
  • Klima: Spanien har hele tre slags klima. Det nordlige Spanien har kystklima med relativt kølige somre og milde vintre. Det indre af Spanien har fastlandsklima med varme, tørre somre og relativt kolde vintre, mens den del af Spanien, der ligger langs Middelhavet, har subtropisk klima.

Trustpilot