Ring til os 70 22 66 00

Tjekkiet

Når du rejser til Tjekkiet, oplever du et ungt land med en gammel sjæl, der går tilbage til det gamle kongerige Bøhmen. Ved årsskiftet 1992-93 blev Tjekkiet en selvstændig stat efter delingen fra Slovakiet. Pludselig skulle man finde sin egen identitet og få en stat til at fungere. Det er heldigvis gået godt for tjekkerne, der havde det bedste økonomiske udgangspunkt og som i dag har den næstbedste økonomi blandt alle de tidligere østlande.

Böhmisk glas, 2.000 slotte og stolte øltraditioner

På din rejse til Tjekkiet vil du opleve, at landet er fyldt med spændende seværdigheder. Det er ikke alle 2.000 slotte, der er lige interessante, men Karlstejn-borgen 30 km sydvest for hovedstaden, Prag, er et besøg værd. Den næsten 700 år gamle fæstning kan fint kombineres med et besøg i et af områdets mange glaspusterier. Böhmisk glas har lange traditioner i landet, og der laves stadigvæk originale ciseleringer og slibninger. Efter besøget kan man trænge til en kold øl – og hvilken kold øl! Når man rejser til Tjekkiet, skal man sørge for at opleve tjekkernes stolte øltraditioner, da de er dygtige bryggere af alle slags øl. Det er den mørke øl, man i dag primært forbinder med Tjekkiet, og ikke mindst Prag, hvor mangen en turist har nydt et glas eller to på U Fleku, der hver weekend byder på shows med sang og musik.

Oplev hovedstaden Prag, når du rejser til Tjekkiet

På rejser til Tjekkiet vil det stå klart, at Prag er en af de storbyer, man aldrig bliver færdig med. En ferie i Prag byder bl.a. på den gamle byport, krudttårnet, den fantastiske gamle middelalderbydel, det berømte astronomiske ur, som altid tiltrækker en skare, og Týn-kirken hvor Tycho Brahe er begravet. Under opholdet i Prag må man også prøve at sejle en tur på Moldau, gerne som aftentur gennem den illuminerede by. En anden aftentur kan gå til Krizikovafontænen, der blev bygget til en stor landsudstilling i 1891, og for 25 år siden blev renoveret, så man i dag kan opleve et show med vand, lys, lyd og med jævne mellemrum balletdansere.

Betagende bjerge, dybe skove og kurbade

Når du rejser til Tjekkiet, vil du også glædes over, at landet er meget mere end kun Prag. De store bjerg- og skovområder byder på en fantastisk natur. I det nordøstlige Tjekkiet finder man Krkonose-bjergene, der er en betagende oplevelse både sommer og vinter. Om vinteren er Spindleruv Mlyn, Pec og Harrachow mål for skiturister fra det meste af Europa. Området er ikke snesikkert, men når der er sne, er det på højde med mange skicentre i Alperne. Om sommeren er Krkonose et fremragende vandreområde, hvor man kan gå fra hytte til hytte på grænsen mellem Polen og Tjekkiet.

De gamle traditioner med kurbade møder man i Karlsbad eller på tjekkiske Karlovy Vary. Her har der været kurbade siden midten af 1800-tallet. Efter en lidt omtumlet tilværelse er Karlsbad blevet moderniseret til vestlig standard, og dermed er de mineralske kilder igen blevet byens attraktion nummer ét.

Symfonier og smagsindtryk på din rejse til Tjekkiet

En rejse til Tjekkiet er også er en rejse til kulturelle oplevelser. For tyve år siden var tjekkisk restaurationsmad lig med knödel, sovs og udkogt kød, men den gastronomiske udvikling har også fundet vej til Tjekkiet. Traditionelt byder menukortet på supper, gullasch, flæskesteg (uden svær!), kylling og schnitzel. Priserne er fornuftige, men husk at bestille tilbehør ved siden af – og mod ekstra betaling.

Når du rejser til Tjekkiet, er det også værd at prøve nogle af landets andre rige traditioner, nemlig dem for teater og musik. Det mest berømte er nok Laterna Magica, der blev grundlagt i halvtredserne. Dans, pantomime og dukker blandes til en fascinerende multimedieforestilling i den gamle biograf, der rummer teatret. Det var i øvrigt i baglokalet her, at Vaclav Havel var med til at sætte gang i Fløjlsrevolutionen i 1989. Sort teater er en anden populær teaterform. Her flytter sortklædte teaterarbejdere rundt på selvlysende figurer i flotte kulisser. Fordelen er også her, at man ikke behøver at tale tjekkisk for at forstå og have glæde af forestillingen. Klassiske koncerter er der også mange af. Faktisk er der i Prag ikke mindre end tre fuldtids symfoniorkestre, så konkurrencen er hård. I øvrigt har Prags Philharmoniske Orkester lagt baggrundsmusik til adskillige danske solisters udgivelser.

Find din næste rejse til Tjekkiet nedenfor.

Alle rejser

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Tjekkiet

  Toldregler og pas

  Visum er ikke nødvendigt for danske statsborgere. Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder ud over opholdet, og skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Rejseforsikring

  Det er mere nødvendigt end nogensinde at tegne en rejseforsikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin mm. Under ophold i et EU-land og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Med kun det blå EU-sygesikringskort i hånden får du samme behandling som borgerne i det pågældende land. Det vil sige, at der ofte vil være tale om egenbetaling på 30 – 40 %. Der vil ikke være hjemtransport, og der vil ikke være en dansk alarmcentral, der kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade. For at få mest mulig tryghed på rejsen anbefaler vi, at du tegner en rejseforsikring. Vi samarbejder med Europæiske ERV, da deres forsikringsprodukter hører til markedets bedste. Kontakt en af vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær  opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagage.

  Valuta & kreditkort

  Den tjekkiske møntfod hedder Koruna. Danske kroner kan veksles i banker eller på vekselkontorer uden problemer. Kreditkort kan bruges mange steder, dog tager mindre butikker som regel ikke imod kreditkort. Det anbefales at medbringe lidt kontanter hjemmefra. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Der er ingen tidsforskel ifht. Danmark

  Drikkepenge

  Drikkepenge gives som i Danmark efter hvilken service, man har fået, eller man runder op.

  Sikkerhed

  Brug sikkerhedsboks på værelset, eller få værdigenstande opbevaret i receptionen.

  Elektricitet

  Strømstyrken er som i Danmark, og stikkontakterne er til 2-benede stik. Kun hvis du har 3-benet stik er det nødvendigt med en adapter.

  Mobiltelefon & Internet

  Ved opkald til Danmark eller dansk mobiltelefon tastes +45 før telefonnummeret. Internetcafeer er almindelige, og de fleste hoteller tilbyder internetadgang.

  Drikkevand

  Vandet i Tjekkiet kan drikkes fra vandhanen, men har en bismag af klor, da det er blevet renset. Alternativt køb vand på flaske, det er meget billigt.

 • Fakta

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Prag 1,3 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 10,7 mio indbyggere. Tjekker med minoriteter af slovakker, ukrainere, vietnamesere, russere, tyskere og polakker.
  • Religion: 40 % romersk katolsk, 10 % protestanter. Resten andre trosretninger og ateister.
  • Sprog: Tjekkisk.
  • Areal: 78.866 km².
  • Højeste punkt: Snezca 1.602 m.
  • Klima: Tjekkiet har fastlandsklima, og der er relativ stor forskel på sommer og vinter. De mange højdeforskelle betyder, at klimaet varierer en hel del fra region til region. Der er generelt frodigt og grønt pga. de mange floder der løber igennem landet. Heriblandt Elben og Donau.

Trustpilot