Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Tyskland

Vores nabo mod syd, Tyskland, er et oplagt rejsemål! Det gemmer på masser af perler, både natur og seværdigheder, som skal ses eller genses på en dejlig ferie i Tyskland. Efter genforeningen af de to Tysklande er rejsende valfartet til den nye hovedstad, Berlin. I Berlin oplever man alt, og her ligger seværdighederne som perler på en snor fra Kurfürstendamm til Kreuzberg. Her er kultur og historie, musik og teater – og altid liv.

Men hovedstaden er kun en del af det nye Tyskland. Andre byer lokker, bl.a. Wismar og Schwerin med de historiske bygninger, den østlige del af Harzen og ikke mindst Dresden. Dresden er genopbygget fra en ruin efter 2. verdenskrig, og domkirken står som et stolt monument. Syd for Dresden og op mod Tjekkiet finder man Erzgebirge. Her holdt østtyskerne deres ferie i bjergene både sommer og vinter. Erzgebirge har også tradition for et meget fint kunsthåndværk i træ.

Mod vest har Tyskland udviklet sine egne metropoler. Hamburg kørte de fleste danskere tidligere igennem på vej mod syd, men mange har fundet ud af, at man her oplever en moderne storby med stolte traditioner. De sidste finder man bl.a. på fiskemarkedet om søndagen, men byens historie med handel og skibsfart får man også et glimrende indblik i på en rundfart i Hamburgs moderne havn, der ikke kun befærdes med fragt, men også med store krydstogtskibe. På Reeperbahn tilbyder Hamburg et livligt natteliv, der dog får hård konkurrence af byens kulturelle liv. Det kan være koncerter i den store O2 Arena ved HSV´s stadion eller måske en af de mange store musicalopsætninger i byens teatre.

Når du rejser til Tyskland er det også værd at besøge Frankfurt, der er en overset feriestorby. Også her er der et aktivt kulturliv og gode trafikforbindelser til Danmark, fuldstændigt som det er tilfældet med Bayerns hovedstad, München. München er Oktoberfest, men også meget andet. Blandt andet har byen et stort julemarked omkring rådhuset, og året rundt er kunstmuseer, de gamle kongehusgemakker i Residenzmuseum og juvelerne i Schatzkammer åbne for publikum.

Bayerns natur er også bjerge og søer, hvor det virker helt naturligt at møde en lokalbefolkning iklædt dirndler og jakkesæt i traditionel stil. Bayrerne er nationalt indstillede og glade for traditioner. Her bliver de holdt i hævd, ikke kun hvad angår beklædning, men også med Volksmusik og traditionel mad. I Bayern spiser man godt, men ikke nødvendigvis bastant.

Man må ikke glemme de mange andre naturskønne tyske områder på en ferie til Tyskland, f.eks. er Schwarzwald, der ligger i det sydvestlige hjørne af landet, et populært ferieområde med bjerge og skove, men lidt overset blandt danskerne. Det er synd, ikke mindst fordi hovedbyen Freiburg, kaldet ”Schwarzwalds Juvel”, er utroligt smuk.

Harzen har til gengæld altid stået danskerne nær. En kort afstand fra Danmark, det kuperede terræn og de mange seværdigheder har givet området en renæssance, og nu kommer også motionisterne til området mellem Hannover og Göttingen. Specielt motionscyklisterne har taget Harzen til sig som mål for træningsture.

Tysklands kulturelle traditioner kommer også landets gæster til gode. I de store byer er der et aktivt teater- og koncertliv, og kommer man til kurbyerne – dem, der starter med Bad – er der helt sikkert musikalske aktiviteter i kurbadene. Selv om det ikke længere er helt gratis for tyskerne at komme på kurophold, er det fortsat en populær aktivitet, ligesom mange udenlandske gæster benytter sig af sundhedstilbuddene.

Fra det ene sundhedstilbud til det andet … Landet er storproducent af god øl og vin. Ølproduktionen forbinder man traditionelt med Bayern og München, men ud over de mange store bryggerier spredt over hele landet, er der også i Tyskland vind i sejlene for mikrobryggerier.

Det samme gælder vinproducenterne. Mange af de mindre vingårde forfiner deres produkter, økologisk vin vinder frem, og generelt er tyskerne meget opmærksomme på kvalitetsvarer, ikke mindst biodynamiske. Prost!

 

 

Alle rejser

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Tyskland

  Toldregler og pas

  Visum er ikke nødvendigt for danske statsborgere. Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder ud over opholdet, og skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Rejseforsikring

  Det er mere nødvendigt end nogensinde at tegne en rejseforsikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin mm. Under ophold i et EU-land og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Med kun det blå EU-sygesikringskort i hånden får du samme behandling som borgerne i det pågældende land. Det vil sige, at der ofte vil være tale om egenbetaling på 30 – 40 %. Der vil ikke være hjemtransport, og der vil ikke være en dansk alarmcentral, der kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade. For at få mest mulig tryghed på rejsen anbefaler vi, at du tegner en rejseforsikring. Vi samarbejder med Europæiske ERV, da deres forsikringsprodukter hører til markedets bedste. Kontakt en af vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær  opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagage.

  Valuta & kreditkort

  Der bruges euro, som kan hæves i banker og automater. Internationale kreditkort accepteres stort set overalt. Det anbefales at medbringe lidt kontanter hjemmefra. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Der er ingen tidsforskel ift. Danmark

  Drikkepenge

  Drikkepenge gives som i Danmark efter hvilken service, man har fået, eller man runder op.

  Sikkerhed

  Brug sikkerhedsboks på værelset, eller få værdigenstande opbevaret i receptionen.

  Elektricitet

  Strømstyrken er som i Danmark, og stikkontakterne er til 2-benede stik. Kun hvis du har 3-benet stik er det nødvendigt med en adapter.

  Mobiltelefon & Internet

  Ved opkald til Danmark eller dansk mobiltelefon tastes +45 før telefonnummeret. Internetcafeer er almindelige, og de fleste hoteller tilbyder internetadgang.

  Drikkevand

  Vandet i Tyskland kan drikkes fra vandhanen.

 • Fakta

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Berlin 3,5 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 80,6 mio.
  • Religion: Hovedsageligt katolikker (34 %) og protestanter (34 %), resten andre trosretninger og ateister.
  • Sprog: Tysk.
  • Areal: 357.021 km².
  • Højeste punkt: Zugspitze 2.962 m.
  • Klima: Tempereret med fastlandsklima. Temperaturerne bliver påvirket af kystklimaet mod vest, der bevirker at klimaet i den nordvestlige del minder meget om Danmark. Den sydøstlige del har varmere somre og koldere vintre. Højdeforskelle påvirker ligeledes temperaturerne.

Trustpilot