Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Waikiki Beach på Hawaii - Risskov Rejser

Aloha Hawaii

En rejseekspert fortæller

Øgruppen Hawaii er meget andet og mere end strand og surf. De unikke vulkanøer midt ude i Stillehavet byder både på den helt særlige Hawaii-stemning og enestående naturoplevelser over og under vandet. Rejseekspert Dorte Drejer giver her sine bedste tips til et besøg på øerne.

Aloha Hawaii

Hawaii ligger bogstaveligt talt helt omme på den anden side af jordkloden, men den eksotiske lille øgruppe er i dén grad et besøg værd, og det får flere og flere danskere øjnene op for. Det fortæller rejseekspert hos Risskov Rejser, Dorte Drejer:

Vandfaldet Wailua på Kauai

”Øerne er ikke voldsomt store, men til gengæld er de meget kuperede og varierede. Landskabet spænder lige fra ørken til regnskov, og strandene varierer fra gule sandstrande over sorte til de helt unikke grønne. Inde på land finder man både spektakulære vandfald og aktive vulkaner. Synet af de frodige, grønne bjergsider på vulkanerne er noget af det mest betagende, jeg har oplevet”, siger Dorte, der bl.a. arrangerer skræddersyede rejser til Hawaii. ”Vores gæster er typisk voksne mennesker, der har drømt om Hawaii længe, men vi sender også børnefamilier af sted. Der er stigende interesse, især fra folk, der allerede har besøgt forskellige steder i USA og gerne vil noget andet”.

Øhop anbefales

Der er fem beboede øer i Hawaii, og Dorte anbefaler, at man sørger for at komme rundt på flere af dem, så man kan opleve hver deres særpræg. ”Hovedøen Oahu byder bl.a. på hovedstaden Honolulu samt det store Pearl Habour-museum, som er virkelig spændende. På Maui finder man alt fra frodige ananasplantager og gyldne strande, til forrevne klipper og vulkaner. Øen Hawaii kaldes også The Big Island, fordi den er meget større end de andre, og her kan man bl.a. opleve en af verdens mest aktive vulkaner”, siger Dorte.

Er du til snorkling eller andre aktiviteter i og omkring vandet, er der masser af muligheder for at komme helt tæt på øgruppens unikke dyreliv, bl.a. de mange djævlerokker og fisk der flokkes i lagunerne og de mange skildpadder der kommer helt op på strandene. Overalt er der desuden mulighed for meget fine vandreture, men du kan også få rigtig meget ud af at køre rundt i en lejet bil, for på de større øer er infrastrukturen god.

”Har man mod på en lidt anderledes oplevelse, kan man køre op på toppen af vulkanen Mauna Kea på The Big Island til de kæmpemæssige teleskoper. Da Hawaii ligger så isoleret, er der intet forstyrrende lys, når man skal kigge op i nattehimlen, så man kan se meget mere, end vi er vant til”, siger Dorte.

5 gode tips fra rejseeksperten

Det er muligt at se havskildpadder på en snorkle- eller dykketur.

1. Sammensæt rejsen, så du oplever de forskellige øers særpræg

2. Prøv at svømme med de gigantiske djævlerokker om aftenen

3. Besøg Pearl Harbour-museet på Oahu

4. Rejs i mindst to uger, gerne tre. Der er 12 timers tidsforskel, og det tager lidt tid at vænne sig til

5. Kombinér med et par dage i enten New York, Los Angeles eller San Francisco

 

Vil du gerne rejse til Hawaii og opleve de smukke øer? Vi hjælper dig gerne med at skræddersy en rejse. Du kan også læse vores rejseforslag her.