Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Bil i Zion National Park

Sådan planlægger du din USA-rejse – rejseekspertens råd!

Der er meget, man skal overveje, når man skal i gang med at planlægge en rejse til USA. Vi har spurgt vores USA-rejseekspert Jane Bering Smedsrud, der har rejst i USA ca. 15 gange, hvad man skal tænke over, når turen skal gå til USA. Her er Janes råd:

 

Autocamper eller bil?
Når du vil køre rundt i USA på egen hånd, er der to valgmuligheder: bil eller autocamper. Det er et temperamentsspørgsmål, om det skal være bil eller autocamper – den ene er ikke bedre end den anden. Hvis du vælger bilen, sover du selvfølgelig på hotel eller motel hver nat, imens du med en autocamper jo kører rundt med dit hjem og kan sove på campingpladser og i tilladte nationalparker. Tænk over hvor mange personer I er, og hvilken slags familie der skal rejse. Hvis der er mindre børn, kan en autocamper være en fordel, imens større eller voksne børn måske ville foretrække deres eget hotelværelse. Uanset om valget falder på bil eller autocamper bør du overveje pladsen, størrelsen og komfortniveauet.

Overvej ruten
Hvilken rute vil du køre? Det behøves ikke at være planlagt ned til mindste detalje, men vi anbefaler som minimum, at du har en idé om, hvilken rute du gerne vil køre, og dermed også hvad du gerne vil opleve i USA. Når ruten er nogenlunde planlagt, gør det også alle de andre dele af planlægningen meget nemmere f.eks. hvis der skal bestilles hoteller, campingpladser eller udflugter hjemmefra.

Hvis du skal leje en autocamper, er det en stor fordel, hvis du ved, hvor mange km du ca. kommer til at køre. Så kan du nemlig købe km-pakker på forhånd og slippe for en ubehagelig og dyr overraskelse.

Hvornår vil du rejse?
Sommer, efterår, vinter eller forår? Mulighederne er mange, og det er ikke altid helt ligegyldigt, hvilken sæson du rejser i. Sæsonen kan f.eks. have betydning for om nationalparkerne er tilgængelige, antallet af turister og temperaturen, som kan svinge fra minusgrader til 50 grader. Nationalparkerne varierer rigtig meget i deres flora og fauna alt efter sæson, og det er måske ikke så spændende at se et vandfald uden vand. Hvilket tidspunkt der er bedst, afhænger af hvilket område af USA, du ønsker at rejse i.

Hvad er dit budget?
Budgettet afgør ikke, hvor god din ferie bliver, men det er vigtigt at lave et budget, så du ved, hvad der er muligt. Du kan måske opgradere på nogle parametre, imens der så kan spares på andre områder. Du ved bedst selv, hvad du vil prioritere. Husk også at tænke over, hvor meget der skal spares op eller lægges til side til mad, shopping og udflugter.

Bestil ture og udflugter hjemmefra
Hvis du rejser i højsæsonen eller ønsker at besøge nogle af de mest populære seværdigheder, kan det være en rigtig god idé at bestille det hjemmefra. Det gælder ture og udflugter som f.eks. en helikoptertur, besøg i Universal Studios, hvalsafari og en guidet rundtur i en nationalpark. Men det gælder også populære campingpladser især i nationalparkerne – her skal man være ude i god tid for at sikre sig, at der er plads til ens autocamper.

Skal du besøge mere end tre nationalparker, anbefaler vi at du køber et ”National Park Pass” – så har du adgang til USA’s 59 nationalparker.

Afsæt tid i en storby
Før eller efter kør-selv-ferien anbefaler vi, at du afsætter et par dage i en storby. Det kunne f.eks. være Los Angeles, New York, Orlando eller Las Vegas. Du slipper for at bekymre dig om bilen eller autocamperen, og kan bare koncentrere dig om en storbyferie. Bo på et centralt hotel og udforsk byen og få stillet din shoppetrang.

Flyselskab og rejsetid
Hvor vil du rejse fra og til, og hvor lang må rejsetiden max være? Det er relevant at overveje, om du vil flyve fra København, Billund eller Aalborg, og hvor mange mellemlandinger, du maksimalt vil have. Som udgangspunkt anbefaler vi én mellemlanding, så turen ikke bliver uoverkommeligt lang. Derudover kan du også overveje, om der er et bestemt flyselskab, du ønsker at rejse med samt hvilken klasse, du vil rejse på.

Lad planlægningen begynde!
Mangler du inspiration kan du se Danmarks største og bedste udvalg af kør-selv-ferie i bil og autocamper i USA.

Du kan selvfølgelig også få en helt skræddersyet rejse. Kontakt os på verden@risskov.com eller på 70 22 66 00.

Læs også vores artikel om at opleve USA som en rejseekspert

    Trustpilot