Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Rejser til Vietnam

Rejser til Vietnam

Mange rejser til Vietnam på grund af landets eksotiske klima, men Vietnam rummer meget mere end det. Landets mangfoldighed gør, at du på én og samme rejse kan få både store kulturelle oplevelser i f.eks. kongebyen Húe og Hanoi, du kan opleve Ha long-bugtens drømmelandskab på en sejltur med overnatning og gå ad bøffelstier til landsbyer i Sapa-provinsen. Læg dertil landets helt særlige natur med det bjergrige højland med teplantager, det frodige Mekongdelta og en paradisisk kystlinje, hvor der kan slappes af et par dage undervejs på rejsen.

De fleste forbinder Vietnam med Vietnamkrigen, en forfærdelig krig, som efterlod landet med dybe ar. Det er først i nyere tid, at landet er kommet videre og for alvor er begyndt at blomstre, da man har lagt fortiden bag sig. Dette skyldes hovedsageligt, at mere end 60 % af vietnameserne er født efter krigen. I dag møder man en glad, smilende og nysgerrig befolkning, hvor man ikke ser nogen tegn på den hårde krig, som de var igennem.

94 millioner grunde til at prøve en Vietnam-rejse

Ideologien er stadigvæk kommunistisk, men den kapitalistiske tankegang florerer i den grad blandt vietnameserne nu. Befolkningstallet er nået op på 94 mio. men det er kun hver tredje vietnameser som bor i byerne. De to store og mest kendte byer er hovedstaden Hanoi, samt Ho Chi Minh City, som i folkemunde stadigvæk kaldes for Saigon. Tæt befolket, men fyldt med spændende og interessante seværdigheder. Museer om Vietnamkrigen, Ho Chi Minhs mausoleum, templer, hyggelige parker og brede boulevarder fra den franske besættelsesperiode pryder disse to byer. En af de største attraktioner er dog sjovt nok trafikken. Millioner af scootere kører rundt i byerne i et, efter vores forhold, helt kaotisk virvar, men for vietnameserne et organiseret kaos. Bare det at krydse en vej kan til tider virke grænseoverskridende, da der kører scootere foran og bagved én. Teknikken er egentlig ganske simpel, da man skal gå over uden egentlig at holde øje med trafikken, som så på næsten magisk vis tilpasser sig rundt om én.

Uspolerede indtryk på din rejse i Vietnam

Vietnam er også et af de få steder i Sydøstasien, hvor man stadig kan få ægte og uspolerede oplevelser. Du kan nyde en rolig morgenstund ved Hoan Kiem-søen, hvor Hanois indbyggere vågner med en omgang tai chi, og høre vinden suse i trækronerne på en cykeltur ude på landet. Eller du kan se, hvordan det lokale liv leves i små familieforetagender ved Mekongdeltaet, i bjerglandsbyer blandt etniske minoriteter i Nordvietnam og på markeder, hvor der bl.a. tilberedes mad i gadekøkkener, der er en kejser værdig. Det vietnamesiske køkkens store variation skyldes i høj grad kejseren Tu Duc, der regerede i midten af 1800-tallet, da han beordrede, at 50 forskellige retter skulle anrettes til ham hver dag, og at han ikke måtte spise den samme ret i et år. Og det kan man som rejsende nyde godt af, da en rejse til Vietnam er en stor kulinariske oplevelse og en fantastisk tur igennem et af verdens bedste og mest undervurderede køkkener.
Vietnam er landet, hvor drømmen om det store rejseeventyr bliver til virkelighed, så det er bare med at komme af sted!

Find din næste rejse til Vietnam nedenfor. Vil du have et overblik over vores forskellige rundrejser i Vietnam, kan du læse mere her.

Alle rejser

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Vietnam

  Pas & visum

  Visum er ikke nødvendigt for danske statsborgere ved rejser under 15 nætters varighed.

  Er din rejse over 15 nætters varighed er det nødvendigt med visum. Det kan søges online på: https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/en_US/web/guest/khai-thi-thuc-dien-tu/cap-thi-thuc-dien-tu

  Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder fra indrejsedatoen. For yderligere information kontakt venligst den Vietnamesiske Ambassade på tlf.: 39 18 39 32.

  Toldregler

  For aktuelle regler om, hvad der må medbringes til/fra Vietnam – se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler), selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne, blive konfiskeret. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Medicin & vaccinationer

  Vi gør opmærksom på, at vaccinationer/malariatabletter altid skal drøftes med egen læge i god tid inden afrejse til Vietnam. Normalt anbefales vaccination mod stivkrampe, difteri og smitsom leverbetændelse (hepatitis A).

  Det er en god ide at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller apotek. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Den lokale valuta hedder vietnamesiske dong. Dong kan nu købes i Danmark, men pga. af kursen og udgifter til veksling, anbefaler vi at vente til ankomst i Vietnam. Visakort og MasterCard kan bruges i de større byer på hoteller og restauranter, og der kan hæves penge i banker og pengeautomater. Selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det vigtigt at holde øje med sit kort. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

  Vietnamesiske dong kan uden besvær hæves i hæveautomater i alle større byer på primært Visakort og Mastercard. De fleste hoteller veksler fra amerikanske dollar til dong og vekselkontorer fra amerikanske dollar til dong samt dong til amerikanske dollar. Amerikanske dollar kan med enkelte undtagelser bruges i det meste af Vietnam.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Vietnam er 6 timer foran dansk vintertid og 5 timer foran sommertid.

  Transport i Vietnam

  Busserne i Vietnam har ikke samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagagen på busrejsen. At køre med tog i Vietnam er en autentisk oplevelse, men du må ikke forvente dansk standard. Såfremt rejsen indeholder kørsel med nattog, så kører vi i pæne standard-togvogne med 4-personers kupéer med sengetøj. Hver togvogn har toilet og håndvask.

  Vejnettet i store dele af Vietnam og især i det nordlige Vietnam er ikke af samme standard som i Europa. Området er åbnet op for få år siden, og infrastrukturen er derfor ikke på samme niveau som det øvrige Vietnam.

  Drikkepenge

  Det er kutyme at give drikkepenge i Vietnam. Lønningerne er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen. Det er derfor vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale.

  Oversigt over hvem der får drikkepenge og beløbets størrelse, afhængig af hvilken tur man er på. Dette fremgår af dokument, der fremsendes sammen med rejsepapirer. Rejselederen indsamler drikkepengene efter ankomst til Vietnam og fordeler dem i samarbejde med lokalguiden.

  Lidt om hotellerne

  Vi har valgt 3- og 4-stjernede hoteller med god beliggenhed. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Kriminaliteten er lav i Vietnam, og det er generelt sikkert at færdes, men almindelig forsigtighed anbefales naturligvis. Det er en god ide, at udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande, og eks. undlade at medbring værdifulde smykker. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder og opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og i safetybox på hotellet.

  Elektricitet

  Husk opladeren til de elektroniske ting, du tager med på rejsen. Vietnam bruger 220 volt og el-stik som i Danmark.

  Mobiltelefon og internet

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hotellerne i Vietnam, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon i landet – husk at slå dataroaming fra på mobiltelefonen. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et telekort i Vietnam eller benyt internet-telefoni. De fleste hoteller har internetservice med computere, som med enkelte undtagelser, er gratis at benytte. Stort set alle har hoteller, har gratis WIFI på værelserne, undtagen i de afsides bjergegne. For at ringe til Danmark fra Vietnam tastes 0045 inden telefonnummeret. Fra Danmark til Vietnam tastes 0084.

  Mad og drikke

  Vietnam byder på masser af kulinariske oplevelser, bl.a. lækre supper, nudler, risretter med kylling, forårsruller samt frisk fisk og skaldyr. I nord er maden inspireret af det kinesiske køkken, og her bruges mindre chili og friske grøntsager end i syd. Dog er vietnamesisk mad sjældent stærkt krydret i sig selv. I stedet får man små skåle med bl.a. sojasauce, chili, salt, peber, lime og Nuoc Mam, som er en delikat fiskesauce, og på den måde kan man selv krydre sin mad. Både Tuborg og Carlsberg producerer øl i Vietnam, men under de lokale mærker Huda og Halida. Andre ølmærker, der er værd at stifte bekendtskab med, er Saigon Beer, 333 og Tiger Beer. Vietnam producerer kaffe af god kvalitet, som serveres meget stærk i små kopper. Kaffen fås også i en iskold version tilsat kondenseret mælk. Grøn te serveres overalt, både efter et måltid eller som en velkomstdrink.

 • Gode råd

  Generelt

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen. Bemærk, at der om aftenen kan være markant køligere, især i det nordlige Vietnam, så medbring derfor varmere tøj. Rejser i to sammen, så anbefaler vi at pakke 50/50 kufferter.

  Det frarådes at drikke vand fra hanen, og isterninger skal man også undgå. Vand på flaske kan købes overalt, og på hotellerne vil der være en gratis flaske vand på værelset. Tjek at flasken er uåbnet/forseglet inden brug. Brug ligeledes vand på flaske til tandbørstning. Kun på de større hoteller og restauranter kan man forvente toiletforhold som i Danmark. Jo længere ud på landet man kommer, jo lavere bliver standarden.

  Møde med en anden kultur

  Det ligger ikke til vietnameserne at rette på folk, og hvis man fornærmer dem eller forårsager en akavet situation, er de tilbøjelige til blot at smile. Smilet betyder ikke, at de synes, det er sjovt, men det er deres måde at takle situationen på. Det er i øvrigt ikke velset at give udtryk for stærke følelser offentligt. Ikke alle bryder sig om at blive fotograferet, så husk at spørge om lov først. Vær også opmærksom på, at det er forbudt at fotografere f.eks. militære installationer og i lufthavne. Ved besøg i pagoder og templer er det vigtigt at udvise respekt for vietnamesernes helligdomme med korrekt påklædning og opførsel. Skuldre og knæ skal være tildækkede. Vær indstillet på, at ting tager tid, da bureaukratiet lever i bedste velgående.

  Værd at købe med hjem

  Den vietnamesiske silke er af høj kvalitet, og de bedste indkøbsmuligheder findes i Hanoi og Ho Chi Minh City. Kunsthåndværk er også spændende at købe med hjem – og ikke mindst, hvis man har mødt kunsthåndværkeren. Vietnam er især kendt for design og fremstilling af lakarbejder med indlagt perlemor, udskårne ting i træ, keramik og håndbroderede stoffer.

 • Fakta

  • Statsform: Socialistisk republik med 58 provinser. Det kommunistiske parti er det eneste tilladte.
  • Hovedstad: Hanoi med ca. 7,6 mio. indbyggere.
  • Største by: Ho Chi Minh City med ca. 8,4 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 96,2 mio. indbyggere
  • Religion: 70 % er buddhister. Mange andre religioner er repræsenteret ligesom dyrkelse af forfædrene er udbredt.
  • Sprog: Vietnamesisk med engelsk som 2. sprog.
  • Areal: 331.210 km² – Vietnam er ca. 7,5 gange større end Danmark.
  • Kystlinje: 3.444 km (ekskl. øerne).
  • Højeste punkt: Fan Si Pan 3.145 m.
  • Klima: Vietnam har tropisk monsunklima. Klimaet varierer meget fra nord til syd. Det sydlige Vietnam har regntid fra maj til november, mens den centrale del af Vietnam har regntid fra december til februar. I den sydlige del af landet er temperaturerne høje hele året rundt, mens temperaturerne i den nordlige del er betydeligt lavere om vinteren.

Trustpilot