Ring til os 70 22 66 00

Western Journey

9-dages rundrejse dage fra 13.150 kr. 15.595 kr. 13.150 kr.

Om rejsen

På denne rundrejse med engelsktalende rejseleder rejser du fra Calgary til Vancouver i det Vestlige Canada. Fra prærien til Stillehavet. Men først og fremmest venter der store naturoplevelser i Rocky Mountains og storbyoplevelser i Vancouver.

Rejselederen sørger for, at du får de absolut bedste oplevelser i denne smukke del af det vestlige Canada, bl.a i nationalparken Banff. Rejsen byder på flotte naturscenerier med majestætiske bjerge, brusende vandfald og eventyrlige søer i forunderlige farver.

Rejsens mange fordele

 • Calgary – en storby med vokseværk og cowboystemning
 • Banff – Canadas første nationalpark
 • En hel dag til at nyde naturen omkring den lille by Banff
 • Nationalparkerne Yoho og Glacier i British Columbia
 • Gennem “cowboyland”, som er området omkring Kamloops
 • Vintersportstedet Whistler, hvor der har været afholdt Vinter-OL
 • Den flotte udsigt  fra Sea-to-Sky Highway
 • Vancouver med den smukke beliggenhed ved Stillehavet
 • De imponerende totempæle i Stanley Park
 • På rejsen er der også tid til oplevelser på egen hånd bl.a. i Vanouver

Anmeldelser fra tidligere rejsende til Canada

Dagsprogram

 • Dag 1 Danmark - Calgary

  Ankomst til Calgary i provinsen Alberta. Calgary er centrum for Canadas olieindustri, og det er årsagen til byens fantastiske vækst. Trods det moderne udseende med flotte skyskrabere, er Calgary også en “cowboy-by”, og både Steson-hatte og cowboystøvler er en påklædning, man ser overalt i bybilledet.

 • Dag 2 Calgary – Banff National Park

  Vi sætter kursen mod Rocky Mountains. Banff er den mest populære by i Rocky Mountains og har lagt navn til Canadas første nationalpark, der blev oprettet i 1885. Ikke overraskende kommer de næste dage til at stå i naturens tegn. I området ved Banff ser du nogle af de smukke søer, Bow Falls, Tunnel Mountain og det traditionsrige Banff Springs Hotel. Du overnatter i byen Canmore de næste to nætter.

 • Dag 3 Banff National Park

  En dag til at nyde naturen og byen Banff på egen hånd. Se Cave & Basin Centennial Centre, tag en tur med svævebanen til Sulphur Mountain, følg en af de mange vandrestier, besøg Luxton Museum – der er mange muligheder.

 • Dag 4 Canmore – Kamloops

  Dagens rute følger Trans Canada Highway og går via Kicking Horse Pass til Yoho National Park i provinsen British Columbia, hvor rigtig mange bjergtoppe når op over 3. 000 meters højde. Glacier National Park med over 100 gletsjere ligger også på ruten til Kamloops.

 • Dag 5 Kamloops – Whistler

  Endnu en dag med flotte naturscenerier på turen til Whistler, der ligger ved Garibaldi Provincial Park. De Olympiske Vinterlege i 2010 fandt sted i Whistler, som er et populært og attraktivt vintersportssted. Om sommeren er der også meget at opleve og foretage sig i byen, hvor især den spektakulære natur er i fokus.

 • Dag 6 Whistler – Vancouver

  Vi følger Sea-to-Sky Highway med flot udsigt til fjorde og sneklædte bjerge og kommer til Vancouver. Storbyen ligger smukt med sneklædte bjerge i ryggen, og det er en af de storbyer, hvor man hurtigt følger sig hjemme. Vancouver har fået et skær af Hollywood over sig og bliver da også kaldt Hollywood North, da mange filmproduktioner foregår her i stedet for i det “rigtige” Hollywood. En sightseeingtur i storbyen inkluderer mange attraktioner bl.a. Stanley Park, Prospect Point, English Bay og bydelene Gastown og Chinatown. Om eftermiddagen er der tid til at shoppe og kigge nærmere på byen på egen hånd. En god ide kunne være en tur op i Harbour Tower til en flot udsigt over storbyen.

 • Dag 7 Vancouver

  Dagen er til fri disposition. Tag evt. til toppen af Grouse Mountain og se den flotte udsigt over byen, gå på opdagelse i historiske Gastown eller tag til Granville Island for at shoppe. Rejselederen hjælper gerne med tips og gode ideer. På Vancouver Island vil du opleve Victoria, der er provinshovedstaden i British Columbia, og som emmer af både historisk og engelsk atmosfære, og den charmerende by opleves på en sightseeingtur. En af de helt store attraktioner på Vancouver Island er Butchart Gardens, hvor du kan opleve smukke vandfald, blomster og flot natur.

 • Dag 8 Afrejse fra Vancouver
 • Dag 9 Ankomst til Danmark

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Fly fra Danmark - Calgary/Vancouver, inkl. skatter og afgifter
 • 7 overnatninger på gode hoteller
 • 7 x morgenmad
 • Entréer til nationalparker
 • Engelsk rejseleder
 • Sightseeing som beskrevet ifølge dagsprogram
DatoerPris per person
23. maj 2020 - 19 juni 2020Fra 13.150 kr.
20. juni 2020 - 15 august 2020Fra 15.595 kr.
16. august 2020 - 19 september 2020Fra 13.150 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris per person
23. maj 2020 - 19 juni 2020Fra 20.250 kr.
20. juni 2020 - 15 august 2020Fra 22.695 kr.
16. august 2020 - 19 september 2020Fra 20.250 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris per person
23. maj 2020 - 19 juni 2020Fra 14.595 kr.
20. juni 2020 - 15 august 2020Fra 16.695 kr.
16. august 2020 - 19 september 2020Fra 14.595 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud

Bemærk

Afgange 2020: 23/5 + 6/6 + 20/6 + 11/7 + 25/7 + 8/8 + 29/8 + 5/9 + 12/9 + 19/9

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Canada

  Hvordan er reglerne for pas og visum til Canada?

  Danske statsborgere skal ikke have visum til Canada, når opholdet er på under 90 dage. Dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder efter hjemrejse.

  ETA – indrejsetilladelse til Canada

  For alle rejsende til Canada kræves der en indrejsetilladelse (ETA). Dette gælder også, selv om man kun mellemlander i Canada. Det koster pt. CAD 7 og gælder i 5 år, eller til ens pas udløber. Du skal bruge pas, kreditkort og en e-mailadresse for at søge om indrejsetilladelse. Det tager ca. 5 minutter at søge, og du får en bekræftelse med det samme. Du kan søge indrejsetilladelse via dette link: https://onlineservices-servicesenligne.cic.gc.ca/eta/welcome?lang=en&_ga=1.134940981.552708448.1445597136

  Regler for indrejse til Canada med børn under 18 år

  Bemærk venligst, at der gælder særskilte regler for indrejse med børn under 18 år, hvis de rejser med kun én forælder eller tredjepart som bedsteforælder, lærer osv. I sådanne tilfælde skal der bl.a. gives en skriftlig tilladelse af den forælder, der ikke rejser med, og i tilfælde af rejse med tredjepart skal begge forældre underskrive tilladelsen. Reglerne er meget specifikke og de kan læses her: http://www.cic.gc.ca/english/visit/minors.asp

  Ud over ETA-tilladelsen, forældreerklæringen og andre relevante dokumenter jf. ovenstående link, er det vigtigt at medbringe barnets gyldige pas samt en dåbsattest eller navneattest på engelsk. Kontakt Borgerservice eller det nærmeste kirkekontor for at få en engelsk version af attesten.

  Bemærk også – rejser begge forældre med børn under 18 år, der ikke deler forældrenes efternavne, er det vigtigt, at man husker at medbringe barnets/børnenes dåbsattest/navneattest på engelsk.

  Vi tager forbehold for ændringer – sørg derfor altid for at undersøge de gældende regler på den canadiske ambassades hjemmeside.

  Hvordan er toldreglerne i Canada?

  Det er forbudt at indføre f.eks. frugt, grøntsager og planter til Canada. For aktuelle regler om, hvad man må medbringe til/fra Canada – se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler), endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne, blive konfiskeret. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Medicin & vaccinationer inden rejsen til Canada

  Der er ingen krav om vaccinationer, når rejsen går til Canada. Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk, denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Skal jeg have en rejseforsikring inden rejsen til Canada?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år. Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Hvad er valutaen i Canada?

  Valutaen er canadiske dollars (CA$), og det anbefales altid at have kontanter på sig på rejsen bl.a. af hensyn til drikkepengesystemet. Overalt er det muligt at benytte internationale kreditkort, og der er hæveautomater mange steder. Ved betaling med kreditkort kan man kun hæve det beløb, som svarer til det, varen koster. Du skal være opmærksom på, at der kan være en begrænsning på, hvor meget der må hæves på kreditkortet – dette afhænger dog af den enkelte bank og det enkelte kreditkort. Få evt. yderligere information i din bank. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige telefonnumre, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i Canada?

  Canada har seks tidszoner. Eksempelvis er østkysten 5-6 timer bagud i forhold til dansk tid og vestkysten 8-9 timer bagud i forhold til dansk tid.

  Hvordan kommer jeg rundt i Canada?

  Vi lægger vægt på, at busserne har en god standard, og de har naturligvis aircondition. Bemærk at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og anden beklædning.

  Hvad er reglen om drikkepenge i Canada?

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Canada. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne canadiske skik. På restauranter lægger man typisk 15-20 % oveni regningen (inden salgsskatten lægges til). Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 15-20 % oveni prisen er passende, og stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager).  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 75$ pr. rejsedeltager, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund, har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hvordan er sikkerheden i Canada?

  Canada er et land med lav kriminalitet, men alligevel anbefales det at udvise forsigtighed, hvor der er mange mennesker samlet, f.eks. i lufthavne. Hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen.

  Skal jeg medbringe en adapter til Canada?

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Flade amerikanske stik bruges overalt, og det er nødvendigt at medbringe en ”adapter”. En adapter kan købes i elforretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen. Canada bruger 110/120 volt, og kan udstyr ikke omstilles fra vores 220 volt, arbejder det kun på halv kraft, og opladning tager derfor længere tid.

  Hvad koster det at ringe fra Canada?

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hoteller i Canada, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et taletidskort Canada eller benyt internet-telefoni. Tast 0011 45 inden telefonnummeret, hvis du skal ringe hjem til Danmark. Der er adgang til internettet på mange hoteller, og internetcafeer er udbredt.

  Hvordan er maden og vandet i Canada?

  Drikkevandet i Canada er blandt det bedste i verden. Nationaldrikken er øl, og der findes et væld af lokale bryggerier der brygger velsmagende øl. Man kan altid finde øl fra de to store bryggerier Molson og Labatt. Der dyrkes glimrende vine i Canada, f.eks. i Okanagan Valley i British Columbia og på Niagara Peninsula i Ontario. De to områder tegner sig for 80 % af landets vinproduktion. Canadas multi-etniske befolkningssammensætning afspejler sig i landets madkultur, og man kan stort set komme helt verden rundt rent kulinarisk. Men hvad der er på menukortet, er også bestemt af, hvor i landet man befinder sig. Ved kysterne er det f.eks. retter med helleflynder, laks, torsk, kæmperejser og hummer, og i præriestaterne er det saftige bøffer.

  Hvad er reglerne om rygning i Canada?

  Flere og flere offentlige områder i Canada bliver røgfrie. Rygeforbuddene er forskellige fra provins til provins, og rejselederen vil naturligvis sørge for, at deltagerne bliver informeret. Er du i tvivl, om du må ryge, så lad være, hvis du vil undgå en bøde.

  Hvad er den lokale skat i Canada?

  Vær opmærksom på, at priserne i Canada næsten altid er uden lokal moms (Sales Tax). Beløbet varierer fra provins til provins, men du skal regne med, at der lægges 5 – 15 % til det beløb, der står på prisskiltet eller menukortet.

 • Gode råd

  Generelt information om rejsen til Canada

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen. Da vi befinder os i bjergene en del af tiden, har man, især om morgenen, brug for en varm trøje og en let jakke. Det er ikke ualmindeligt, at der i juli måned er 7 grader om morgenen og 25-28 grader over middag. Det kan anbefales at købe myggespray i Canada, da det er mere effektivt end det danske.

 • Fakta om Canada

  Fakta om Canada

  • Statsform: Konstitutionelt monarki. Forbundsstat bestående af 10 provinser og 3 territorier
  • Hovedstad: Ottawa med ca. 947.000 indbyggere
  • Største by: Toronto med 2,8 mio. indbyggere
  • Befolkning: 35,6 mio. indbyggere
  • Sprog: Engelsk og fransk
  • Areal: 9.984.670 km²
  • Nationaldag: 1. juli
  • Højeste bjerg: Mount Logan i Yukon (6.050 m)
  • Længste flod: Mackenzie River (1.738 km)
  • Første nationalpark: Banff National Park 1885
  • Verdens længste grænse: 8.891 km – mellem Canada og USA
  • Mål, vægt & temperatur: Canada bruger metersystemet. Temperaturen måles i Celsius.

Trustpilot