Ring til os 70 22 66 00

Beach & Rainforest Adventure

14-dages rejse dage fra kr. 25450

Om rejsen

Denne 14-dages tur langs Australiens østkyst er til dig, der både vil opleve og være aktiv, og som samtidig har mod på udfordringer. Turen henvender sig til alle uanset alder, og det eneste, der kræves, er, at du er “young at heart”. Du kommer i selskab med en meget professionel guide, der har øje for, at hver enkelt deltager får en uforglemmelig oplevelse. Hver dag kan du glæde dig til vandreoplevelser, og undervejs på turen fra Sydney til Cairns vil der også være mulighed for andre aktiviteter som f.eks. snorkling, dykning og sejlads i kajak.

Du oplever meget af det, Australien er kendt for – fascinerende Sydney, Great Barrier Reef, Whitsunday Islands og Fraser Island, der er verdens største sandø. Men guiden brænder også for at vise dig et andet Australien. I Tully River National Park bliver du budt velkommen af en aboriginal familie, hvis forfædre har færdedes i område i tusinder af år, og der er mange steder undervejs mulighed for at møde “aussierne” på hjemmebane – f.eks. når der er besøg hos en økologisk farmer ved Byron Bay og hos en vindyrker i Hunter Valley. Guiden kender mange “hidden secrets”, og det kan både være en speciel vandreoplevlse eller en café med en særlig stemning.

Det særlige ved turen er også, at der er maks. 16 deltagere, og det vil typisk være deltagere fra forskellige lande. Glæd dig desuden til at bo på dejlige 4-stjernede hoteller og resorts dér, hvor tingene sker.

Det skal du huske at pakke i kufferten

 • Praktisk fodtøj til vandreturene
 • Tøj, der passer til forskellige vejrtyper – turen fra Sydney til Cairns er på 4.ooo km!
 • Badetøj & håndklæde
 • Solskærm/solbriller – anbefales også til overskyede dage

Kom med til et gratis inspirationsmøde

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Sydney

  Den indholdsrige Australien-tur langs østkysten begynder i Sydney. Hvis du lige er landet i Sydney, er det oplagt at bruge dagen, der er på egen hånd, til at slappe af, vænne sig til tidsforskellen og evt. tage på en sejltur. Det kan f.eks. være en havnerundfart, hvor du bl.a. ser Operahuset fra søsiden. Men vi vil anbefale, at du lægger et par ekstra dage ind inden turen nordpå, hvis det er første gang, du er i Australien og f.eks. prøve Bridge Climbing på Harbour Bridge eller opleve en koncert i Operahuset.

  Inkluderede måltider: Middag

  Her kan du bo dag 1 & 2

  Macleay Hotel

  Macleay Hotel har en fantastisk beliggenhed i Sydneys stilfulde Potts Point-område med udsigt over Sydney Havn, Operahuset og byen. Sydney byder p...

 • Dag 2 En dag med oplevelser i Sydney

  Ved morgenmaden på hotellet møder du den australske guide, der de næste 14 dage skal binde alle de eventyrlige oplevelser sammen. Guiden giver en introduktion til, hvordan turen kommer til at forløbe, og du møder turens øvrige deltagere.

  Du kan glæde dig til en dag, der indeholder både storbyoplevelser og naturoplevelser. Der er to highlights i Sydney, der overskygger alle andre, og det er naturligvis Sydney Opera House, der er et australsk ikon, og det samme gælder Harbour Bridge. Fra Circular Quay afgår færgerne til mange af Sydneys forstæder, og en af færgerne går til Watson’s Bay, der lokker med skønne strande og betagende udsigter, og som er kendt for sine mange restauranter, der har specialiseret i fisk og skaldyr. Du nyder ”fish & chips” med fødderne næsten i vandkanten, mens næste oplevelse planlægges – og det er en vandretur langs kysten med spektakulære og dramatiske klipper, huler med aboriginale klippemalerier og måske dukker delfinerne op. Sidst på eftermiddagen går turen tilbage til den pulserende storby, og senere mødes du til en multikulturel velkomstmiddag sammen ned den øvrige del af gruppen – og mon ikke der er nogen, der lader sig friste af nattelivet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 3 Mød dyrelivet og få en vinoplevelse i Hunter Valley

  Vi lægger storbyens skyskrabere og hektiske liv bag os og sætter kurs mod dyrenes verden. Turen går nordpå gennem Ku-ring-gai Chase National Park til Australia Walkabout Wildlife Park, som ikke er en helt almindelig dyrepark, da man så vidt muligt lader dyrene leve i deres naturlige habitat i et kæmpestort område. Besøget i dyreparken er et enestående møde med Australiens dyreliv, og det bliver ekstra interessant, da det er i selskab med vores egen personlige ”wildlife ranger”. Skulle der være en bestemt dyreart, du gerne vil se og høre om, har du chancen.

  Vindistriktet Hunter Valley nord for Sydney er et af de vindistrikter, som er kendt her i Danmark. Der er omkring 150 vingårde i Hunter Valley, der også er kendt for at producere bl.a. ost, chokolade, øl, vodka og fristende delikatesser. Det skal du naturligvis rundt og have smagsprøver på, og oplevelsen rundes af med en gourmet-frokost. Dagen slutter i Newcastle med de verdensberømte surf-strande og et stort udbud af restauranter, barer og musiksteder, hvor du kan ”meet the locals”.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

  Her kan du bo dag 3

  The Lucky Hotel

  The Lucky Hotel ligger i hjertet af Newcastle blot 5 minutters gang fra den populære gade Wharf Road, hvor der er hyggelige caféer, restauranter ...

 • Dag 4 Naturoplevelser ved havet

  Dagens rute går fra Newcastle til Port Macquarie, og det er en dag, der kommer til at handle om vand, sol og strand. Ruten følger ”The Lakes Way” – en naturskøn rute gennem et område med søerne Myall, Smiths og Wallis, der er beliggende tæt ved havet. Der er her skabt et langt og smalt klitområde til den ene side og et område med søer og laguner til den anden, og der er opstået unikke betingelser for et rigt fugleliv. Du får vandreoplevelser, kan nyde de betagende udsigter, og nogle har sikkert lyst til at solbade, og andre har mod på at kaste sig ud i stand up paddling eller en kajakoplevelse. I Port Macquarie venter der et ”sunset cruise”, og mens du nyder stemningen og den friske havluft, bliver der serveret drinks og snacks – og mon ikke delfinerne dukker op og gør dig selskab.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her kan du bo dag 4

  El Paso Motor Inn

  El Paso Motor Inn ligger i hjertet af Port Macquarie. Hotellet er omgivet af restauranter og butikker samt gallerier og teatre, og på den anden si...

 • Dag 5 Dorrigo National Park

  Dagens første oplevelse er besøg på et koala-hospital i Port Macquarie, hvor man tager sig af sårede og skadede koalaer. Koalaerne lever primært af eukalyptusblade, og ud af de omkring 900 eukalyptusarter, der findes i Australien, er der kun 40 – 50 arter, koalaerne synes om, og der er faktisk kun 10, som de virkelig godt kan lide. Det er svært at løsrive sig fra de nuttede koalaer, men turen fortsætter til Dorrigo National Park, hvor du bliver præsenteret for en stor naturoplevelse i den subtropiske regnskov med de mange vandfald og det interessante fugleliv. Slut aftenen ”the Aussie Way” – kig indenfor i den lokale pub og bestil ”some grub” – australsk slang for ”mad” – og en VB eller to.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her kan du bo dag 5

  Dorrigo Heritage Motel

  Dorrigo Heritage Motel er et historisk hotel, der står anført som australsk kulturarv. Dette motel er den perfekte base for at udforske nationalp...

  Bellingen Valley Lodge

  Bellingen Valley Lodge ligger i naturskønne omgivelser med smuk udsigt over bjerge og dale. Hotellet ligger i fredelige og afslappende omgivelser,...

 • Dag 6 Fra Dorrigo National Park til Byron Bay

  Glæd dig til en frisk morgendukkert ved det 30 m høje Dangar Falls nord for byen Dorrigo. Herfra fortsættes der til Byron Bay. I 1960’erne valfartede hippier i stort antal til Byron Bay, og byen blev kendt for sin alternative livsstil, og der er stadig noget uhøjtideligt over byen med det solrige, subtropiske klima. Cape Byron er det østligste punkt i Australien, og du får mulighed for at komme en tur op i fyrtårnet: Heroppe bliver du præsenteret for en flot udsigt, og måske er det dagen, delfiner og hvaler kommer forbi.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

  Her kan du bo dag 6 & 7

  Byron Bay Hotel & Apartments

  Dette hotel ligger i hjertet af Byron Bay og er omgivet af hyggelige caféer, restauranter og butikker. Den populære strand Main Beach ligger blot...

 • Dag 7 En dag med oplevlser i Byron Bay

  Hvad dagen skal indeholde, og hvordan den helt konkret kommer til at forløbe er på mange måder op til deltagerne. Der er mange perfekte bade- og surfstrande ved Byron Bay, og det er også spændende at gå på opdagelse i byen og nyde café-livet. Du kan også vælge en af disse aktiviteter: yoga, surfing, kajak, skydiving eller afslappende massage. Disse aktiviteter betales i Australien og er ikke inkluderet i rejsens pris. Frokosten denne dag bliver en fælles oplevelse, da der er besøg på en økologisk gård, hvor der bliver købt ingredienser til en sund og velsmagende frokost.

   

 • Dag 8 Til solskinsstaten Queensland

  Denne dags krydses grænsen til solskinsstaten Queensland, og du kommer til den hyggelige badeby Noosa, der har ord for at være en af de mest mondæne på denne del af den australske østkyst. En af dagens spændende oplevelser er koala-spotting i en nationalpark, og der bliver i øvrigt rig lejlighed til at nyde den vidunderlige kyststrækning med de skønne udsigter – og guiden ved lige, hvor du får de bedste vandreoplevelser. Nyd aftenen i Noosa, der har stort set alt, hvad hjertet begærer!

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her kan du bo dag 8 & 9

  Noosa Lakes Resort

  Dette hotel ligger i naturskønne omgivelser lige over for den smukke flod Noosa River. Hotellet ligger desuden i kort afstand til stranden og loka...

 • Dag 9 En dag på Fraser Island

  Fraser Island er verdens største sandø – 123 km er der fra nord til syd og 15 km fra øst til vest med de mest fantastiske klitlandskaber, brede sandstrande, krystalklare ferskvandssøer og regnskov med træer, der bliver 70 m høje. Læg hertil et spændende dyreliv med bl.a. dværgkænguruer og dingoer, og i perioden fra juli til november kan du være heldig at se hvaler. Da “vejnettet” på Fraser Island udelukkende er hjulspor, venter der et 4WD-eventyr. Glæd dig til at cruise rundt på øens ”hovedvej”, som er stranden 75 Mile Beach – det i sig selv er en speciel oplevelse. Glæd dig til at opleve Lake McKenzie med det krystalklare vand og klitten The Cathedrals, der overrasker med sand i mange forskellige farver – og hold i øvrigt også udkig efter dingoer. Efter storslåede naturoplevelser går turen tilbage til en helt anden verden i Noosa.

  Inkluderede måltider: Frokost.

 • Dag 10 Med fly videre nordpå

  Fra Noosa køres der til Brisbane, hvorfra der flyves til Airlie Beach – en populær badeby med et kæmpe udbud af aktiviteter. Nyd resten af dagen i det skønne ferieparadis – og hvordan er helt op til dig, og du kan være helt sikker på, at guiden har en række spændende forslag.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her kan du bo dag 10 & 11

  Mantra Croc Club

  Mantra Croc Club er et fantastisk udgangspunkt for at udforske Queenslands største seværdigheder. Dette hotel ligger på Shute Harbour Road blot ...

 • Dag 11 Vidunderlige Whitsunday Islands

  Denne dag er der arrangeret en sejltur til The Whitsundays. Øgruppen består af 74 billedskønne øer, og langt de fleste øer er ubeboede og fredede. De ligger i læ af koralrevet, som her ligger ca. 60 km fra fastlandet. Du kommer bl.a. i land på Whitsunday Island, der er den største af øerne. Her ligger Whitehaven Beach, der med sit snehvide sand uden tvivl er en af verdens smukkeste strande. I løbet af dagen bliver der mulighed for at snorkle og opleve den underskønne verden med farverige koraller og eksotiske fisk.

  Inkluderer måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 12 På sporet af aboriginernes kultur

  Sæt dig godt til rette i toget og nyd de skiftende landskaber på turen fra Airlie Beach til den historiske by Tully. Her i det regnskovsklædte landskab venter en uforglemmelig og autentisk oplevelse. Du bliver budt velkommen af familien Grant – en aboriginal familie, hvis forfædre i tusinder af år har færdedes i området. Aboriginerne tager dig med langt ind i regnskoven til et afsidesliggende ”swimming hole”, og på den fortsatte vandring i Tully Gorge National Park får du et interessant indblik i aboriginernes fascinerende kultur og lærer bl.a. noget om ”bush tucker”. Vandringen slutter ved en af nationalparkens lejrpladser. Her bliver bålet tændt, og aboriginerne forbereder og serverer en traditionel middag. Efterhånden sænker mørket sig, og natdyrene begynder at vågne. Vi går en tur med lommelygter og ser, om vi kan komme på sporet af natdyrene. Vi tager afsked med værterne og kører til Mission Beach.

  Inkluderede måltider: Aftensmad.

  Her kan du bo dag 12

  Castaway Resort & Spa

  Dette luksuriøse hotel har en fantastisk beliggenhed ved Mission Beach, som er en smuk, hvid sandstrand på 14 km. Hotellet er en oplagt base for ...

 • Dag 13 Et tropisk regnskovseventyr

  Denne dag får du et sandt regnskovseventyr! Turen går nemlig til The Wet Tropics World Heritage Area med det enestående plante- og dyreliv, og det er tankevækkende, at mange arter ikke findes andre steder i verden. Nogle af denne turs bedste vandreoplevelser får du her. På vejen til bjergplateauet Atherton Tablelands stoppes der ved et af de smukke vandfald, hvor du kan få en kølig dukkert. Kratersøen Eacham med det krystalklare vand er også et stop værd, og det gælder også The Curtain Fig Tree. Træets luftrødder danner et ”gardin”, der er 15 m højt, og man formoder, at træet er 500 år gammelt. Dagen slutter i Cairns. Overnatning: Pacific Hotel/The Abbott Boutique Hotel.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her kan du bo dag 13

  Pacific Hotel

  Dette luksuriøse hotel ligger på den smukke promenade i Cairns med udsigt over Trinity Harbour. Hotellet er omgivet af butikker og restauranter o...

  The Abbott Boutique Hotel

  Dette hotel ligger på den smukke promenade i hjertet af Cairns. Hotellet ligger i kort afstand til flere af byens største seværdigheder, og Cair...

 • Dag 14 Sejltur til Great Barrier Reef

  Great Barrier Reef er verdens største naturlige “bygningsværk”, og koralrevet følger Queenslands kyst fra Gladstone i syd til Torres-strædet ved Ny Guinea i nord. Det er ikke et sammenhængende rev, men består af et par tusinde små og store rev og mange koraløer. Ved Cairns ligger Great Barrier Reef forholdsvis tæt ved kysten, og denne dag venter en helt fantastisk sejltur det ydre rev. Glæd dig til at snorkle og dykke to forskellige steder på det ydre rev og til at opleve den forunderlige verden under havets overflade. Der bliver serveret frokost om bord. Har du hverken lyst til at snorkle eller dykke, er det skønt bare at nyde solen om bord. Det er gratis at låne snorkleudstyr, men dykkerudstyr skal der betales for. Tilbage i Cairns afslutter en dejlig afskedsmiddag Australien-eventyret.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Transport med bus, tog og færge
 • Indenrigsflyvning fra Brisbane til Airlie Beach
 • 13 overnatninger i dobbeltværelse på 4-stjernede hoteller
 • 10 x morgenmad, 6 x frokost, 3 aftensmad
 • Heldagstur til Fraser Island inkl. oplevelser i 4WD
 • Heldagssejltur til The Whitsundays
 • Heldagssejltur til Great Barrier Reef
 • Oplevelser sammen med en aboriginal familie
 • En meget professionel guide
 • Afgange i 2018: 5. okt., 19. okt., 2. nov., 16. nov. og 30. nov
 • Afgange i 2019: 4. jan., 18. jan., 1. feb., 15. feb., 1. mar. og 15. mar.
DatoerPris per person
01. januar 2018 - 15 marts 2019Fra kr. 25.450
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud

Bemærk

Bemærk: Fly til og fra Australien er ikke inkluderet i prisen. Kontakt os for bedste pris.

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Australien

  Hvordan er reglerne for pas og visum i Australien?

  Der kræves visum til Australien for danske statsborgere, og det sørger Risskov Rejser for, da det er inkluderet i prisen. For at lave visum, skal vi bruge en kopi af dit pas, dit fulde navn, køn og fødselsdato. Desuden skal vi vide hvorvidt du har haft andre navne, og hvorvidt du tidligere har været straffet. Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst.

  Hvordan er toldreglerne i Australien?

  For aktuelle regler om hvad der må medbringes til/fra Australien – se Skats hjemmeside www.skat.dk

  Bemærk, at ved flyskift kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen. Det er strengt forbudt at indføre animalske produkter, frø og planter, og overtrædelse kan medføre fængselsstraf.

  Skal jeg bestille rejseforsikring til Australien?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Medicin & vaccinationer i Australien

  Der er ingen krav om vaccinationer, når man rejser til Australien, men vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Ved bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i Australien?

  Man behøver ikke at veksle til australske dollars inden afrejsen, da alle de kendte betalings- og kreditkort kan anvendes i Australien. Der kan ved ankomsten hæves kontanter i hæveautomater – de såkaldte ATMs, som findes overalt også i lufthavnene. Da der betales et gebyr pr. hævning, er det bedst at undgå for mange små hævninger. I butikker kan der kun hæves det beløb, som varen koster. Undervejs er det en god idé altid at have kontanter med til mindre indkøb. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kreditkortet.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i Australien?

  Eastern Time Zone (Queensland, New South Wales, Victoria og Tasmania): 10 timer foran Danmark.

  Central Time Zone (Northern Territory og South Australia): 9,5 timer foran Danmark.

  Western Time Zone (Western Australia): 7 timer foran Danmark.

  Tiderne er i forhold til dansk vintertid.

  Hvad er reglerne for drikkepenge i Australien?

  Det er kutyme at give drikkepenge i Australien. Lønningerne i servicebranchen er generelt lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og i taxa’er er drikkepenge inkluderet i priserne, men det er ikke ualmindeligt, at give 10 % ekstra, hvis man har været tilfreds med maden eller servicen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 5-10$ pr rejsedeltager pr. dag, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Vi har valgt 3- og 4-stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne i Australien ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Selv om kriminaliteten er meget lav i Australien, skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Australien har 240/250 volt vekselstrøm og trebenede stik. Da stikkene er anderledes, er det nødvendigt med en adapter, som kan købes i elforretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen.

  Mobiltelefon & Internet

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hotellerne i Australien, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et telefonkort eller benyt internettelefoni. For at ringe til Danmark fra Australien, tastes 001145 plus telefonnummer, og til Australien fra Danmark tastes 0061 plus telefonnummer. Der er adgang til internettet på de fleste hoteller, der ofte har et ”business center”, hvor computere kan lejes. Mange hoteller har også trådløst internet i lobbyen mod betaling. Internetcafeer er udbredt i de fleste byer.

  Mad & drikke

  Den australske madkultur henter inspiration fra Østen, Afrika, Europa og Stillehavsøerne. Det der kendetegner det australske køkken, er bl.a. de mange friske råvarer – friske fisk og skaldyr fra både tropiske, subtropiske og tempererede have, fristende tropiske frugter, en overflod af grøntsager og store bøffer, der kan fylde en hel tallerken. Og så er der naturligvis specialiteter som krokodille, kamel, kænguru og emu – mere australsk kan det ikke blive. Australien er en nation af øldrikkere, og Fosters, Swan Lager, Victoria Bitter (forkortes VB) og xxxx (udtales four x) er eksempler på kendte ølmærker. Australien er i dag et af verdens førende vinlande, og der har været dyrket vin på kontinentet siden de første europæiske nybyggere og straffefanger gik i land i 1788. Selv om de australske druesorter er indført fra Europa, giver de mange solskinstimer, andre jordbundsforhold og fremstillingsmetoder ofte vinen en anden karakter.

  Rygning

  Australien har en meget restriktiv rygelov, og al rygning på offentlige steder er forbudt. Der er områder i Australien, der ofte er plaget af tørke, og hvor der er stor risiko for brande. Derfor ser australierne med stor alvor på rygning i naturen, og man skal undlade at kaste cigaretskodder i naturen.

 • Gode råd

  Hvordan er UV-strålerne i Australien?

  Solens stråler er meget stærke i Australien, så det er vigtigt at tage sine forholdsregler. Solcreme med høj faktor kan med fordel købes i Australien.

 • Fakta

  Fakta om Australien

  • Statsform: Konstitutionelt monarki.
  • Befolkning: 23,2 mio. indbyggere.
  • Hovedstad: Canberra, der ligger i sit eget territorium – Australian Capital Territory.
  • Største by: Sydney med 5,37 mio. indbyggere.
  • Religion: Australien har ingen statsreligion, men ca. 26 % er katolikker og ca. 17 % er anglikanere
  • Sprog: Det officielle sprog er engelsk.
  • Areal: 7.741.220 km² – ca. 179 gange større end Danmark.
  • Højeste punkt: Mount Kosciusko – 2.228 m.
  • Længste flod: Murray River – 2.508 km.
  • Største sø: Lake Eyre i South Australia.
  • Længste strand: Coorong Beach på 222 km i South Australien.
  • Nationaldag: Australia Day 26. januar.
  • Klima: Australien dækker flere klimazoner – fra tropisk i nord til tempereret i syd. Da Australien er et kæmpe land, er der store regionale forskelle, og samme dag kan det sne på Tasmanien og være 40 grader i Kimberleyområdet i Western Australia.