Ring til os 70 22 66 00

Rocky Round Up

15-dages rundrejse dage fra 22.920 kr.

Om rejsen

På denne rundrejse med engelsk rejseleder i det vestlige Canada oplever du en natur, der er næsten lige så uberørt, som da pelsjægere og guldgravere tog ud for at finde lykken. Du kommer langt omkring i provinsen British Columbia og så langt nordpå som til Prince Rupert ved Stillehavet. Du kommer igennem højlandet med store ranches befolket af ægte cowboys og igennem den canadiske vildmark med endeløse skove og vildsomme floder.

Et af rejsens højdepunkter er sejlturen fra Prince Rupert til Port Hardy på Vancouver Island. Strækningen er en del af den betagende smukke Inside Passage, og du kan være heldig at se hvaler og delfiner.

Rejsens mange fordele

 • De flottest naturoplevelser i nationalparkerne
  Banff og Jasper
 • Den går langt ud i vildmarken i provinsen British Columbia
 • Vancouver Island med provinshovedstaden Victoria
 • Vægmalerierne i Chemainus på Vancouver Island
 • Se ‘Ksan Indian Village i Skeena Valley
 • Tur med terrængående bus til Athabasca-gletsjeren
 • Tid til at opleve Vancouver på egen hånd
 • Mulighed for hvalsafari på Vancouver Island
 • Færgetur fra Prince Rupert gennem Inside Passage til Port Hardy

Dagsprogram

 • Dag 1 Danmark – Vancouver

  Afrejse fra Danmark og ankomst til Vancouver. Byen har en usandsynlig smuk beliggenhed ved Stillehavet og er en af de storbyer, hvor naturoplevelserne er inden for rækkevidde. Man behøver f.eks. ikke at tage længere end til Stanley Park eller med svævebanen til Grouse Mountain for at få et skud natur.

 • Dag 2 Vancouver

  Om formiddagen er der planlagt en sightseeingtur, bl.a. til Stanely Park, English Bay, Gastown og Chinatown. Turen går også til Capilano Suspension Bridge – en 150 m lang hængebro over Capilano Canyon. Eftermiddagen er til fri disposition. Mange seværdigheder i Vancouver kan opleves til fods. Du kan begynde med en tur op i Harbour Centre Tower og se storbyen i fugleperspektiv.

 • Dag 3 Vancouver – Victoria

  Vi sejler fra Vancouver ud til Vancouver Island, hvor vi bruger en stor del af formiddagen i Butchart Gardens, der ligger ca. 20 km nord for hovedbyen Victoria. Det, der i 1904 begyndte som en beskeden park i et udtømt kalkstensbrud, er i dag en omfattende park på 22 ha med mange forskellige temaer. Eftermiddagen er til fri disposition i British Columbia-provinsens hovedstad, Victoria. Vancouver Island er et af de bedste steder i Canada, hvis man vil se hvaler, og det har du mulighed for på en hvalsafaritur fra Victoria. Turen er ikke inkluderet i rejsen, men kan bestilles separat. Der overnattes i Victoria.

 • Dag 4 Victoria – Campbell River

  I dag får vi smagsprøver på moderne og gammel British Columbia-kultur, når vi kører langs kysten på Vancouver Island til fiskerbyen Campbell River. Undervejs stoppes der i Chemainus, hvor store vægmalerier pryder husmurene og fortæller områdets historie. Vi ser også nogle af de karakterfulde, farvestrålende totempæle i den lille by Duncan, der kan fremvise 80 pæle fordelt over hele byen.

 • Dag 5 Campbell River – Port Hardy

  Du får en fin naturoplevelse på køreturen langs Vancouver Island’s østkyst fra Campbell River til Port Hardy, da der på strækningen ligger små isolerede landsbyer, som servicerer dem, der arbejder med skovdrift og fiskeri. Ved ankomst i Port Hardy sejles der ud på en fantastisk sejltur i det beskyttede farvand ved Johnston-strædet, hvor der plejer at være gode chancer for at se spækhuggere, pukkelhvaler og andre marine dyr. Efter en tur på bølgen den blå er resten af dagen fri til egne oplevelser.

 • Dag 6 Port Hardy – Prince Rupert

  Denne dag venter en uforglemmelig sejltur langs Canadas kyst til Prince Rupert, der ligger på Kaien Island. Strækningen er kendt som en del af Inside Passage og er en stor naturoplevelse. Du bliver præsenteret for de mest fantastiske naturscenerier med chance for at se både hvaler og delfiner. Ved ankomst til Prince Rupert, der er den næststørste by på British Columbias kyst, er resten af dagen fri til at gå på egne eventyr.

 • Dag 7 Prince Rupert – Smithers

  Dagens rute følger Skeena River Valley og Bulkley Valley, der fører til den lille by Smithers i det nordlige British Columbia. En af dagens oplevelser er ’Ksan Indian Village, som er en tro kopi af en indianerlandsby med langhuse, totempæle og kanoer fra perioden, før de hvide kom hertil.

 • Dag 8 Smithers – Prince George

  Vi kører videre på den sceniske Yellowhead Highway igennem et skovklædt landskab. Undervejs besøger vi Fort St. James National Historic Park og får et indblik i tidligere tiders omfattende pelshandel. Prince George er den største by i det nordlige British Columbia og ligger naturskønt, hvor floderne Fraser og Nechako løber sammen. Ud over nærheden til natur er der også rigelige “storby”-tilbud med gode shoppingmuligheder samt museer og gallerier.

 • Dag 9 Prince George – Jasper National Park

  Fra Prince George mod Jasper følger ruten Yellowhead Highway og går bl.a. forbi Mount Robson – det højeste bjerg i de canadiske Rocky Mountains. Om eftermiddagen kan du enten vælge oplevelser på egen hånd eller tage med på en riverraft-tur på Athabasca-floden, hvor en øvet guide sørger for at turen gennem flodens fosser og rolige vande går perfekt. Riverraft-turen er ikke inkluderet.

 • Dag 10 Jasper – Banff National Park

  Søerne i Rocky Mountains er en helt speciel oplevelse på grund af deres naturskønne beliggenhed og overraskende farver. Lake Louise, som du ser denne dag, er ingen undtagelse. Icefields Parkway forbinder nationalparkerne Banff og Jasper og er 230 km med de flotteste naturscenerier. Athabasca-gletsjeren er en af de otte gletsjere, som udgør Columbia Icefield. Du oplever den på en tur med en specialbygget bus og kommer til at stå på sne, der faldt for 400 år siden! Der fortsættes til den lille by Banff.

 • Dag 11 Banff National Park

  Banff National Park var den første nationalpark, der blev oprettet i Canada (1885), og det skyldtes primært de varme kilder, der blev fundet i området. Du kommer på en tur rundt i området og kan senere udforske byen og nationalparken på egen hånd. Du kan f.eks. slappe af i de varme kilder i Cave & Basin Centennial Centre, tage med på en sejltur på Minnewanka Lake eller følge en af de mange vandrestier.

 • Dag 12 Banff – Vernon

  Vi kører i dag ned fra bjergene og krydser bl.a. Roger Pass i Glacier National Park. Ved Craigellachie ser vi det sted, hvor det sidste søm blev slået i skinnerne på togstrækningen, der i 1885 kom til at forbinde det østlige og vestlige Canada. Vi kører gennem den frodige Okanagan Valley og når til byen Vernon.

 • Dag 13 Vernon – Vancouver

  Fra Vernon køres der vestpå gennem Okanagan Valley, der er kendt for sit tørre og solrige klima. Området bliver populært kaldt Canadas frugtkurv. Der er også mange søer i området, og vi stopper og nyder udsigten ved Kalamalka Lake. Tilbage i Vancouver er der mulighed for at deltage i en afskedsmiddag-buffet om bord på et skib, der sejler rundt i Vancouvers Havn, hvorfra udsigten til byens glitrende lys er fantastisk. Afskedsmiddagen er ikke inkluderet.

 • Dag 14 Afrejse fra Vancouver

  Afrejse fra Vancouver. Rundrejsen kan forlænges med ekstra dage på egen hånd i Vancouver.

 • Dag 15 Ankomst til Danmark

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • 13 overnatninger på gode turistklassehoteller
 • 12 x morgenmad
 • Transport med bus og færge
 • Engelsk rejseleder
 • Sightseeing ifølge beskrivelse på dagsprogrammet
DatoerPris per person
24. juni 2019 - 02 september 2019Fra 22.920 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris per person
24. juni 2019 - 02 september 2019Fra 34.450 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris per person
24. juni 2019 - 02 september 2019Fra 19.890 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud

Bemærk

Afgange 2019: 24/6 + 2/7 + 13/8 + 25/8 + 2/9

Bemærk! Prisen inkluderer ikke flybilletten. Kontakt os og vi finder en flybillet til den bedst mulige pris.

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Canada

  Hvordan er reglerne for pas og visum til Canada?

  Danske statsborgere skal ikke have visum til Canada, når opholdet er på under 90 dage. Dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder efter hjemrejse.

  ETA – indrejsetilladelse til Canada

  For alle rejsende til Canada kræves der en indrejsetilladelse (ETA). Dette gælder også, selv om man kun mellemlander i Canada. Det koster pt. CAD 7 og gælder i 5 år, eller til ens pas udløber. Du skal bruge pas, kreditkort og en e-mailadresse for at søge om indrejsetilladelse. Det tager ca. 5 minutter at søge, og du får en bekræftelse med det samme. Du kan søge indrejsetilladelse via dette link: https://onlineservices-servicesenligne.cic.gc.ca/eta/welcome?lang=en&_ga=1.134940981.552708448.1445597136

  Regler for indrejse til Canada med børn under 18 år

  Bemærk venligst, at der gælder særskilte regler for indrejse med børn under 18 år, hvis de rejser med kun én forælder eller tredjepart som bedsteforælder, lærer osv. I sådanne tilfælde skal der bl.a. gives en skriftlig tilladelse af den forælder, der ikke rejser med, og i tilfælde af rejse med tredjepart skal begge forældre underskrive tilladelsen. Reglerne er meget specifikke og de kan læses her: http://www.cic.gc.ca/english/visit/minors.asp

  Ud over ETA-tilladelsen, forældreerklæringen og andre relevante dokumenter jf. ovenstående link, er det vigtigt at medbringe barnets gyldige pas samt en dåbsattest eller navneattest på engelsk. Kontakt Borgerservice eller det nærmeste kirkekontor for at få en engelsk version af attesten.

  Bemærk også – rejser begge forældre med børn under 18 år, der ikke deler forældrenes efternavne, er det vigtigt, at man husker at medbringe barnets/børnenes dåbsattest/navneattest på engelsk.

  Vi tager forbehold for ændringer – sørg derfor altid for at undersøge de gældende regler på den canadiske ambassades hjemmeside.

  Hvordan er toldreglerne i Canada?

  Det er forbudt at indføre f.eks. frugt, grøntsager og planter til Canada. For aktuelle regler om, hvad man må medbringe til/fra Canada – se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler), endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne, blive konfiskeret. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Medicin & vaccinationer inden rejsen til Canada

  Der er ingen krav om vaccinationer, når rejsen går til Canada. Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk, denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Skal jeg have en rejseforsikring inden rejsen til Canada?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år. Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Hvad er valutaen i Canada?

  Valutaen er canadiske dollars (CA$), og det anbefales altid at have kontanter på sig på rejsen bl.a. af hensyn til drikkepengesystemet. Overalt er det muligt at benytte internationale kreditkort, og der er hæveautomater mange steder. Ved betaling med kreditkort kan man kun hæve det beløb, som svarer til det, varen koster. Du skal være opmærksom på, at der kan være en begrænsning på, hvor meget der må hæves på kreditkortet – dette afhænger dog af den enkelte bank og det enkelte kreditkort. Få evt. yderligere information i din bank. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige telefonnumre, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i Canada?

  Canada har seks tidszoner. Eksempelvis er østkysten 5-6 timer bagud i forhold til dansk tid og vestkysten 8-9 timer bagud i forhold til dansk tid.

  Hvordan kommer jeg rundt i Canada?

  Vi lægger vægt på, at busserne har en god standard, og de har naturligvis aircondition. Bemærk at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og anden beklædning.

  Hvad er reglen om drikkepenge i Canada?

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Canada. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne canadiske skik. På restauranter lægger man typisk 15-20 % oveni regningen (inden salgsskatten lægges til). Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 15-20 % oveni prisen er passende, og stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager).  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 75$ pr. rejsedeltager, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund, har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hvordan er sikkerheden i Canada?

  Canada er et land med lav kriminalitet, men alligevel anbefales det at udvise forsigtighed, hvor der er mange mennesker samlet, f.eks. i lufthavne. Hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen.

  Skal jeg medbringe en adapter til Canada?

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Flade amerikanske stik bruges overalt, og det er nødvendigt at medbringe en ”adapter”. En adapter kan købes i elforretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen. Canada bruger 110/120 volt, og kan udstyr ikke omstilles fra vores 220 volt, arbejder det kun på halv kraft, og opladning tager derfor længere tid.

  Hvad koster det at ringe fra Canada?

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hoteller i Canada, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et taletidskort Canada eller benyt internet-telefoni. Tast 0011 45 inden telefonnummeret, hvis du skal ringe hjem til Danmark. Der er adgang til internettet på mange hoteller, og internetcafeer er udbredt.

  Hvordan er maden og vandet i Canada?

  Drikkevandet i Canada er blandt det bedste i verden. Nationaldrikken er øl, og der findes et væld af lokale bryggerier der brygger velsmagende øl. Man kan altid finde øl fra de to store bryggerier Molson og Labatt. Der dyrkes glimrende vine i Canada, f.eks. i Okanagan Valley i British Columbia og på Niagara Peninsula i Ontario. De to områder tegner sig for 80 % af landets vinproduktion. Canadas multi-etniske befolkningssammensætning afspejler sig i landets madkultur, og man kan stort set komme helt verden rundt rent kulinarisk. Men hvad der er på menukortet, er også bestemt af, hvor i landet man befinder sig. Ved kysterne er det f.eks. retter med helleflynder, laks, torsk, kæmperejser og hummer, og i præriestaterne er det saftige bøffer.

  Hvad er reglerne om rygning i Canada?

  Flere og flere offentlige områder i Canada bliver røgfrie. Rygeforbuddene er forskellige fra provins til provins, og rejselederen vil naturligvis sørge for, at deltagerne bliver informeret. Er du i tvivl, om du må ryge, så lad være, hvis du vil undgå en bøde.

  Hvad er den lokale skat i Canada?

  Vær opmærksom på, at priserne i Canada næsten altid er uden lokal moms (Sales Tax). Beløbet varierer fra provins til provins, men du skal regne med, at der lægges 5 – 15 % til det beløb, der står på prisskiltet eller menukortet.

 • Gode råd

  Generelt information om rejsen til Canada

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen. Da vi befinder os i bjergene en del af tiden, har man, især om morgenen, brug for en varm trøje og en let jakke. Det er ikke ualmindeligt, at der i juli måned er 7 grader om morgenen og 25-28 grader over middag. Det kan anbefales at købe myggespray i Canada, da det er mere effektivt end det danske.

 • Fakta om Canada

  Fakta om Canada

  • Statsform: Konstitutionelt monarki. Forbundsstat bestående af 10 provinser og 3 territorier
  • Hovedstad: Ottawa med ca. 947.000 indbyggere
  • Største by: Toronto med 2,8 mio. indbyggere
  • Befolkning: 35,6 mio. indbyggere
  • Sprog: Engelsk og fransk
  • Areal: 9.984.670 km²
  • Nationaldag: 1. juli
  • Højeste bjerg: Mount Logan i Yukon (6.050 m)
  • Længste flod: Mackenzie River (1.738 km)
  • Første nationalpark: Banff National Park 1885
  • Verdens længste grænse: 8.891 km – mellem Canada og USA
  • Mål, vægt & temperatur: Canada bruger metersystemet. Temperaturen måles i Celsius.

Trustpilot