Ring til os 70 22 66 00
Hooker Valley med udsigt til Mt Cook - Risskov Rejser

Complete New Zealand

22-dages rundrejse dage fra 32950 kr.

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Om rejsen

Hører du til dem, der gerne vil være aktiv, når du holder ferie, så tag på busturen Complete New Zealand arrangeret i samarbejde med Real Kiwi Adventures. Dette er en rejse med engelsk rejseleder.

Turen henvender sig til dig, der er ”young at heart”, og som har lyst til at opleve naturen på en aktiv måde, f.eks. på vandreture. Guiderne ved Real Kiwi Adventures er et kapitel for sig, og for dem er det at være guide ikke et job, men en livsstil, og de sætter en ære i at give dig oplevelser, du sent vil glemme.

Der er maks. 24 deltagere på turene.

Nogle af busturens highlights:

 • Fantastiske naturoplevelser i Bay of Islands
 • Den naturskønne Coromandel halvø
 • Oplevelser i Rotorua
 • Gletsjere i Westland National Park
 • Sejltur i Fiordland National Park

Anmeldelser fra tidligere rejsende til New Zealand

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark
 • Dag 2 Auckland til Pahia

  Fra Auckland går turen først nordpå til Bay of Islands. Undervejs til Paihia bliver der mulighed for se de kæmpemæssige kauri-træer, der kun vokser her på den nordligste del af Nordøen, der venter en fin vandretur til et vandfald og en dukkert ved Waipu Cove. Lige nord for Paihia ligger Waitangi Treaty Grounds, hvor den historiske aftale mellem briterne og maorierne blev underskrevet i 1840.

  Inkluderede måltider: Aftensmad.

 • Dag 3 Paihia til Hokianga Harbour

  Bay of Islands er et meget naturskønt område med 144 små og store øer. Om morgenen venter en skøn sejltur, hvor det er muligt bl.a. at se delfiner. Nyd livet på de dejlige strande, svøm i det krystalklare vand og udforsk kysten i kajak.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 4 Hokianga Harbour – Auckland

  Efter morgenmaden sejles der tilbage til fastlandet, hvor bussen venter. Inden kursen sættes sydpå, er der tid til at prøve “sand boarding”, hvor man kurer/surfer ned ad de massive sandklitter, der findes i området (afhænger af vejret).

  På turen tilbage til Auckland stoppes i den mægtige Waipoua Forest, hvor du ser flere af de imponerende kauritræer og får muligheden for at svømme i krystalklart vand ved Kai Iwi Lakes, der er omkranset af hvide sandstrande.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 5 Auckland til Hahei

  Fra Auckland køres der via Waikato-regionen til halvøen Coromandel, der er en ren naturperle. Du får vandreoplevelser ved Cathedral Cove med de særprægede hvide klipper på halvøens østkyst.

  Om eftermiddagen står den på en “Kaimoana”-kokkelektion. Kaimoana kan løst oversættes til ‘alt godt fra havet’, og kokkelektionen viser dig, hvordan du tilbereder lækre små-retter med friskfangede ingredienser. Det hele nydes til aftensmaden.

  Inkluderede måltider: Aftensmad.

 • Dag 6 Hahei til Rotorua

  Dagen starter Ved Hot Water Beach, hvor der er varme kilder lige under sandet, og ved lavvande kan du med et par spadestik få din egen lille pool. Inden ankomst til Rotorua er der et lille stop, hvor man kan strække benene på en lille vandretur hen til Kaituna-floden. Herefter fortsætter ruten videre til Rotorua.

  Rotorua ligger i et område med stor termisk aktivitet – dampen står op fra sprækker i fortovet, og der er boblende mudderhuller i vejkanten. Det er også i Rotorua, du kan opleve maori-kulturen, når du får serveret en ”hangi”, som er et traditionelt maori-måltid tilberedt i jordovn og ser et maori-show.

  Inkluderede måltider: Morgenmaden og aftensmad.

 • Dag 7 Tid til oplevelser i Rotorua

  Du har dagen til at tage på opdagelse i Rotorua. Du kan bl.a. besøge stedet, hvor scenerne der foregår i Hobbitrup er optaget til Ringenes Herre-filmene og Hobbitten-filmene. Du kan snøre vandreskoene og udforske området til fods, du kan også leje en cykel eller prøve kræfter det fossende vand på en white water rafting-tur. Er du mere til selvforkælelse kan du også tilbringe tid i de varme kilder ved den luksuriøse Polynesian Spa.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 8 Rotorua til Tongariro

  Der køres direkte til den UNESCO-fredede Tongariro National Park, hvor der er mulighed for at gå den kendte vandrerute Tongariro Alpine Crossing, der fører forbi dramatiske landskaber med vulkaner, kratere og turkisblå søer.

  Synes du, at de ca. 18 km er for langt at gå, har guiden mange spændende alternativer med kortere vandreruter eller du kan besøge Volcanic Centre Museum.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 9 Tongariro til Whakahoro

  Efter gårsdagens vandring er der tid til at sove lidt længere end normalt, og omkring formiddagen går turen til Blue Duck Station, der ligger i Whakahoro, et af de mest øde steder på Nordøen. Blue Duck Station ligger i højlandet omgivet af en fantastisk natur og er en økologisk farm, der ud over at opdrætte får og kvæg, går meget op i naturbeskyttelse.

  Eftermiddagen byder på en 4WD Bush Safari, hvor du får indblik i det smukke bush-område og hører mere om den lokale historie.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 10 Whakahoro til Wellington

  Fra naturen til storbyen. New Zealand hovedstaden Wellington er af Lonely Planet døbt som “the coolest little capital in the world”. Og du får chancen for at opdage hvorfor, når du tager på opdagelse på egen hånd i byen. Der er et væld af gode shoppingmuligheder, livlig cafékultur og en del små bryggerier, hvis du er til lokalt bryggede øl. Derudover er det oplagt at tilbringe en god del tid i nationalmuseet Te Papa, der har et væld af interessante udstillinger.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 11 Wellington/Picton til Abel Tasman

  Fra Nordøen til Sydøen – og specielt den del af færgeturen, der går gennem Marlborough Sound er en flot naturoplevelse. Færgen lægger til i Picton, og på turen til Abel Tasman National Park bliver der tid til vinsmagning på en vingård i den kendte Marlborough vinregion. Om aftenen står den på en lækker BBQ-middag.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

   

 • Dag 12 Dagen fri til oplevelser i Abel Tasman Nationalpark

  En hel dag til at opleve Abel Tasman National Park – landets mindste, men bestemt en af de smukkeste med gyldne strande og perfekte omgivelser til oplevelser i kajak og til fods. Du får bl.a. mulighed for at vandre den kendte ”Coastal Track”.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 13 Abel Tasman til Franz Josef

  Vi tager afsked med Abel Tasman Nationalpark om morgenen, og der venter en smuk køretur langs vestkysten. Undervejs gøres der flere stop, da der omkring hvert hjørne venter en malerisk kulisse, som fortjener at blive foreviget på et billede. Der er bl.a. besøg ved Cape Foulwind, hvor der lever en sælkoloni, før vi når til den lille kystby Franz Josef – hjemsted for Franz Josef Glacier.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 14 Dagen i Franz Josef

  Det er sjældent, at gletsjere kommer så langt ned til det tempererede område, som det er tilfældet med gletsjerne Fox og Franz Josef i Westland National Park. Dagen er afsat til at udforske Franz Josef-gletsjeren, og du får en unik oplevelse, hvis du tager med på en gletsjervandring i selskab med en guide, der er ekspert i gletsjere.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 15 Franz Josef – Makarora

  Dagens første vandreoplevelse får du ved New Zealands mest fotograferede sø, Lake Matheson. Hvis vejret er klart, spejler Mt Cook sin sneklædte top i søen. Der fortsættes gennem Mt Aspiring National Park til Makarora. Området ved Makaroa er en kæmpe naturoplevelse, som ikke mange har opdaget endnu, og her tilbringes resten af dagen, hvor du bl.a. kommer tættere på nogle af landskaberne på en sejltur med jetboat.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 16 Makarora – Doubtful Sound

  Den UNESCO-fredede Fiordland National Park er en af New Zealands smukkeste steder med betagende fjorde, dale, søer og et imponerende bjerglandskab. I Fiordland skal vi på en sejltur til Doubtful Sound, der er den dybeste af alle fjorde, og som er omgivet af tårnhøje tinder og store vandfald. Om bord på skibet nyder vi at sejle forbi pelssæler, pingviner og delfiner, og det er muligt at udforske fjorden i havkajak. Der overnattes på skibet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 17 Doubtful Sound – Queenstown

  Du vågner op til den smukke udsigt over Doubtful Sound. Ved middagstid går vi fra borde og kører videre til actionsbyen Queenstown, som er hjemsted for den newzealandske opfindelse bungy jumping.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 18 & 19 Dage i Queenstown

  To dage i dette aktivitetsmekka er ikke spor for meget. Guiden hjælper med at arrangere de to dage, så hver enkelt får udfordringer og oplevelser efter temperament. Du kan bl.a. bungyjumpe, zipline, sejle i kano og gå på et utal af naturskønne vandreruter, hvor du kan nyde udsigten og omgivelserne.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 20 Queenstown – Mt Cook

  Dagens første oplevelse får du ved Wanaka-søen, hvor der venter en fantastisk cykeltur rundt på nogle af verdens smukkest beliggende cykelstier. Herefter går det over Lindis-passet gennem den naturskønne Mackenzie-region til bussen er fremme ved foden af Aoraki/Mt Cook. Her er der tid til en vandretur gennem Hooker Valley, hvorfra udsigten til Mt Cook er helt spektakulær. Sørg også for at have energi til at kigge opad, når mørket har sænket sig, da dette er et af de bedste steder at fordrive tiden med stjernekiggeri!

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 21 Mt Cook – Christchurch

  I dag forkæles du med de smukkeste landskaber, når bussen bevæger sig mod Christchurch, mange af dem gjort berømte i Ringenes Herre-filmene. Undervejs til Christchurch bliver der tid til at gøre et stop ved Lake Tekapo og den lille stenkirke, der findes der. Church of the Good Shepherd blev bygget i 1935, og indvendigt findes den skønneste ”altertavle”, nemlig udsigten til søen og de sneklædte bjerge i baggrunden.

  Sidst på eftermiddagen er der ankomst til Christchurch.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 22 Ankomst til Danmark

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Fly København - Auckland/Christchurch - Danmark, inkl. skatter og afgifter
 • 18 overnatninger i dobbeltværelse og 1 overnatning i flersengsværelse på Blue Duck Station
 • 18 x morgenmad, 1 x frokost og 11 x aftensmad
 • Alle entréer og udflugter jf. program
 • Newzealandsk guide
DatoerPris per person
04. oktober 2020 - 26 april 2020Fra 32950 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris per person
04. oktober 2020 - 26 april 2020Fra 33815 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til New Zealand

  Hvad er reglerne om visum og pas til New Zealand?

  Dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder efter hjemrejse. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Ved ud- og hjemrejse til New Zealand inden den 1. oktober 2019 skal danske statsborgere ikke have visum, hvis der er tale om en turistmæssig rejse, der varer mindre end tre måneder. Ikke-danske statsborgere skal selv undersøge gældende pas- og visumregler.

  Ved indrejse i New Zealand fra 1. oktober 2019 og frem kræves ETA-godkendelse. ETA-ansøgningen skal udfyldes online og koster omkring 45 newzealandske dollars pr. person. Du kan lave din ETA-ansøgning her.

  Hvordan er toldreglerne i New Zealand?

  For aktuelle regler om, hvad der må medbringes til/fra New Zealand – se Skats hjemmeside på www.skat.dk

  Det er f.eks. strengt forbudt at indføre animalske produkter, frø og planter, og en overtrædelse ad dette kan medføre fængselsstraf. Hvis du medbringer vandrestøvler, skal disse være rengjort for jord, da de vil blive undersøgt ved ankomst til New Zealand. Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, også selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Skal jeg have en rejseforsikring inden rejsen til New Zealand?

  Den offentlige sygesikring dækker IKKE uden for Europa og dermed heller IKKE i New Zealand. Det er derfor vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser IKKE påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får lige den forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales desuden, at du medbringer en kopi af dit pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Medicin og vaccinationer inden rejsen til New Zealand

  Der er ingen krav om vaccinationer, når rejsen går til New Zealand. Vi gør dog opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med din egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos din egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i New Zealand?

  Møntfoden hedder newzealandske dollars. Du behøver ikke at veksle til newzealandske dollars hjemmefra, da alle de kendte betalings- og kreditkort også kan anvendes i New Zealand. Du kan ved ankomsten hæve kontanter i pengeautomaterne – de såkaldte ATMs (Automatic Teller Machines), som findes overalt, også i lufthavnene. Da der betales et gebyr pr. hævning, er det dog bedst at undgå for mange små hævninger. I butikkerne kan der kun hæves det beløb, som varen koster. Undervejs er det en god idé altid at have kontanter med til mindre indkøb og til drikkepenge. Det er en god ide at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk også de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i New Zealand?

  Der er kun en tidszone i New Zealand. I princippet er New Zealand 11 timer foran dansk tid, men da New Zealand har sommertid fra oktober til marts, er forskellen 12 timer. I deres vinter mellem april og september er forskellen til gengæld 10 timer på grund af den danske sommertid.

  Hvad er reglerne med drikkepenge i New Zealand?

  Det er kutyme at give drikkepenge i New Zealand. Lønningerne i servicebranchen er generelt lave, så for mange, der arbejder i branchen, er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og i taxaer er drikkepenge allerede inkluderet i priserne, men det er ikke ualmindeligt at give 10 % ekstra, hvis du har været tilfreds med maden eller servicen. Stuepigerne på hotellerne sætter ligeledes pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen til New Zealand vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale, hvilket beløber sig til ca. 75$ pr. rejsedeltager, men du bestemmer naturligvis selv, hvor meget, du ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hvordan er hotellerne i New Zealand?

  Vi har udvalgt dejlige 3-stjernede hoteller med gode beliggenheder, men da hotellerne i New Zealand ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor du vil opleve en lavere standard. Der er desuden områder, f.eks. på Sydøen, hvor udvalget af hoteller er begrænset. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Hvordan er sikkerheden i New Zealand?

  New Zealand er et af de lande i verden med mindst kriminalitet. Trods det bør du naturligvis altid udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe dine mest værdifulde smykker. Opbevar dine penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler.

  Skal jeg bringe en adapter med til New Zealand?

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Vær opmærksom på, at stikkene i New Zealand er anderledes, og det er nødvendigt med en adapter, hvilket kan købes i diverse el-forretninger, isenkræmmere og i lufthavnen.

  Hvad koster det at ringe fra New Zealand?

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hotellerne i New Zealand, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon i New Zealand. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, anbefaler vi, at du bruger internettelefoni. Der er adgang til internettet på de fleste hoteller, der ofte har et ”business center”, og en del hoteller tilbyder helt eller delvist gratis WiFi. Internetcafeer er desuden udbredt i de fleste byer.

  Skal du ringe fra Danmark til New Zealand: tast 0064 + tlf.nr.
  Skal du ringe fra New Zealand til Danmark: tast 0045 + tlf.nr.

  Hvordan er maden og vandet i New Zealand?

  Det newzealandske køkken forener det bedste fra Asien, Europa og Stillehavsøerne. Udbuddet af friske kvalitetsråvarer er stort, og fisk, skaldyr og kød fra lam og kvæg er ofte at finde på menukortet. Nationalretten er lammekølle med mintsauce, og marengsdesserten “Pavlova” med kiwifrugter er også en typisk newzealandsk ret. De newnealandske vine har i løbet af få år taget verden med storm, og den newzealandske Sauvignon Blanc har især vundet mange internationale priser. Vinområderne ligger primært i de tørre, solrige regioner på østkysten, men også omkring Auckland, Nelson og Queenstown dyrkes der vin. Newzealænderne er også gode til at brygge øl. De mest populære ølmærker er Steinlager og Kiwi Lager, men der findes også mange mindre bryggerier, der laver udmærket øl. Drikkevand fra hanen er lige så godt som i Danmark og kan drikkes uden betænkelighed.

  Hvordan er reglerne for rygning i New Zealand?

  Al rygning på offentlige steder er forbudt. Newzealænderne værner meget om deres natur, og du skal derfor undlade at efterlade cigaretskodder i naturen.

 • Gode råd

  Hvad skal jeg medbringe til New Zealand?

  Newzealænderne har en meget afslappet livsstil og klæder sig også derefter – et godt tip til, når kufferten skal pakkes. Temperaturerne er meget svingende i New Zealand og afhænger meget af, om du befinder dig ved kysten eller i bjergene. Medbring derfor tøj til alle vejrforhold. Om sommeren kan du forvente temperaturer på ned til 10-12 grader om morgenen, og senere på dagen op mod 25-28 grader. På sejlture har du brug for en varm jakke. Har du ikke har fået det helt rigtige med, producerer newzealænderne ”outdoor wear” af god kvalitet. Skulle der blive behov for myggespray, kan det med fordel købes i New Zealand, og det gælder også solcreme med høj faktor.

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting med i håndbagagen som f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj.

 • Fakta

  Fakta om New Zealand

  • Statsform: Konstitutionelt monarki
  • Hovedstad: Wellington med 412.500 indbyggere.
  • Største by: Auckland med 1,5 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 4,5 mio. indbyggere. 80 % er af europæisk afstamning, 15 % er maorier, 5 % er polynesiere og asiater.
  • Sprog: Engelsk og maori.
  • Areal: 269.057 km² – ca. 6 gange større end Danmark
  • Fra nord til syd: Der er 1.600 km fra toppen af Nordøen til sydspidsen af Sydøen.
  • Højeste punkt: Mount Cook – 3.765 m.
  • Længste flod: Waikato – 425 km.
  • Nationaldag: Waitangi Day 6. februar – den dag i 1840, hvor Treaty of Waitangi blev underskrevet.
  • Nationalfugle: Kiwi og tui.
  • Nationaltræ: Pohutukawa – det new zealandske juletræ.
  • Nationalsymbol: Et bregneblad.
  • Klima: New Zealands beliggenhed på den sydlige halvdel af jordkloden betyder, at det er sommer i New Zealand, når vi har vinter i Danmark og omvendt. Landet strækker sig over flere klimabælter – fra subtropisk i nord til næsten subarktisk i syd. Det karakteristiske ved det new zealandske vejr er, at det veksler meget inden for små afstande. På Sydøens vestkyst falder der næsten syv meter regn om året, hvorimod der på den østlige side af Southern Alps kun falder 30 cm regn om året. Det gennemsnitlige antal solskinstimer er på 2.400 og er langt højere end Danmarks 1.700.

Trustpilot