Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Efterårsfarver i landskabet, New England, USA

Colors of New England

11-dages rundrejse dage fra 12.550 kr.

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Om rejsen

Når sommeren går på hæld i New England, bliver landskabet iklædt de mest fantastiske farver med løvtræer i gult, rødt og flammende orange. Fra bjergenes top er der udsigt over bakker med overdækkede træbroer og hvide trækirker, og kysterne byder på eksklusive palæer, små fiskerbyer og endeløse strande, der er en lise for sjælen.

New England er noget af det mest oprindelige USA, for det var her ved Plymouth Rock, at pilgrimme på skibet Mayflower i 1620 gik i land og grundlagde den første amerikanske koloni. Du får historiske oplevelser i de fem stater – Massachusetts, Maine, New Hampshire, Rhode Island og Vermont – som rejsen koncentrerer sig om, og som var blandt de tretten stater, der underskrev Uafhængighedserklæringen i 1776.

Rejsens mange fordele

 • Oplev sensommerens flotteste løvfaldsshow
 • Se Plymouth Rock, hvor den første koloni blev grundlagt
 • Amerikansk historie på The Freedom Trail i Boston
 • Nyd det mondæne ferieparadis Cape Cod en hel dag
 • De smukkeste kystlandskaber fra Cape Cod og helt til Bar Harbour
 • Oplev aristokratiske Newport og et af palæerne i USA’s mindste stat
 • Få kulinariske oplevelser baseret på alt godt fra havet
 • En dag i en af USA’s ældste og smukkeste nationalparker

Anmeldelser fra tidligere rejsende til USA

Dagsprogram

 • Dag 1 Danmark – Boston

  Afrejse fra Danmark og ankomst til Boston, hvor du på hotellet vil møde rejselederen. Boston er hovedstaden i Massachusetts, og selv om den har supermoderne skyskrabere, minder den på mange måder om en europæisk storby. New England skiller sig på mange måder ud fra resten af USA, og mange amerikanere føler sig hensat til Europa, når de rejser til New England på grund af landskabet og de mange europæiske immigranter, der har sat deres præg på området.

 • Dag 2 Boston – Portland

  New England er kendt for sit næsten svenske landskab med dybe skove og utallige søer, men også for østkystens smukkeste strande og idylliske fiskerbyer, og du oplever nogle af dem på vej fra Boston til Bar Harbour i Maine. På vejen stoppes i Salem, en betydningsfuld havneby i kolonitiden, der især er forbundet med hekseprocesserne, der fandt sted her i 1690’ene. Der fortsættes langs kysten, og undervejs stoppes der i Maine ved fyrtårnet Cape Neddick, der er USA’s mest fotograferede fyrtårn.

  Turen fortsætter gennem Portsmouth, som er den ældste bosættelse i New Hampshire, og fiskerbyen er fyldt med historie og atmosfære. Dernæst venter Kennebunkport, der har spillet en vigtig rolle inden for skibsbyggeri, og der ligger mange gamle skonnerter i havnen fra byens storhedstid.  Dagen slutter i Portland, der er Maines største by, og hvor du bl.a. kan gå på opdagelse i den gamle bydel.

   

 • Dag 3 Portland - Bar Harbour. Udflugt til Acadia National Park

  Dagen starter med en køretur til Bar Harbour på Mount Desert Island. Stedet var i starten af det 19. årh. østkystens mest populære feriested, foranlediget af at landskabsmalerne Thomas Cole og Frederick Kirke i 1844 brugte stedets barske landskab som motiv, og de velhavende familier, der købte malerierne begyndte at tilbringe somrene der.

  Der venter en hel dag med naturoplevelser i en af USA’s ældste og smukkeste nationalparker, der også ligger på Mount Desert. Acadia National Park imponerer med klippekyster, spektakulære granitklipper, klare søer, skov og skyhøje tinder. Du oplever en af dem, Cadillac Mountain, som er det højeste bjerg langs den østlige kyst. Turen derop går ad Park Loop Road med fantastiske udsigtspunkter. Om aftenen er der mulighed for at opleve solnedgangen til havs på en traditionel fiskerbåd, der har specialiseret sig i at fange hummere (ikke inkluderet).

 • Dag 4 Bar Harbour – White Mountains

  Dagen i dag byder på en spektakulær køretur til New Englands tag, White Mountains, der dramatisk rejser sig fra det ellers flade plateau. Bjergene, der er de højeste i det østlige USA, deler staterne New Hampshire og Vermont, og fra toppen kan man se helt til Maine.

 • Dag 5 White Mountains – Green Mountains

  Turen går igennem et typisk New England-landskab med bølgende grønne bakker, farvestrålende løvskove, overdækkede røde træbroer og små hvidmalede trækirker – et sceneri som til forveksling ligner det på postkortene. Turen går gennem den hyggelige by Stowe, der er en typisk 200 år gammel landsby for foden af Vermonts højeste bjerg, Mt Mansfield. Der fortsættes til Burlington ved Lake Champlain og videre langs enge og marker til Green Mountains, et naturligt fristed med bjørne, elge, kalkuner og hjorte.

 • Dag 6 Green Mountains – Newport

  Vermont har tilnavnet ”The Green Mountain State”, og netop de smukke bjerge, der strækker sig gennem staten, kommer til at fylde en stor del af dagen. Turen går sydpå til kysten og Rhode Island – den mindste stat i USA. Her ligger byen Newport, der har haft en magisk tiltrækningskraft på nogle af de rigeste amerikanske familier. Det afspejler sig især i arkitekturen, og selv om man siger, at der ikke findes slotte i USA, så er de ”mansions”, der findes her i Newport, små eventyrlige slotte omgivet af velplejede parker. Du kommer indenfor, tilbage til en svunden tid, og ser hvordan de mest priviligerede boede i slutningen af det 19. årh. Om aftenen er der mulighed for at smage en typisk New England Clam Bake, der indeholder alt det bedste Atlanterhavskysten har at byde på (ikke inkluderet).

 • Dag 7 Newport – Cape Cod

  Der tages afsked med Rhode Island og køres til Cape Cod i Massachusetts. Dagen er afsat til at nyde de dejlige omgivelser på halvøen Cape Cod, hvor strandene hører til de bedste i USA. Her er ikke andet end klitter, fyrtårne og det endeløse hav.

 • Dag 8 Cape Cod og mulighed for udflugt til øen Martha's Vineyard

  I dag har du mulighed for at besøge Martha’s Vineyard med dejlige, charmerende småbyer fyldt med lystbåde, lidt eksklusive butikker samt talrige store og spøjse farvestrålende sommerhuse bygget i træ. Øen med det lidt særprægede navn er et yndet feriested for prominente amerikanere, og her har bl.a. Kenndyklanen haft sommerhus i generationer. Øen er bl.a. kendt for sin fiskerby Menemsha, hvor hummer er på menuen, men man kan også finde majestætiske fyrtårne, nationens ældste karrusel og de små charmerende “gingerbread cottages”, der med deres farver og sirlige dekorationer minder om honningkagehuse (bemærk: turen er ikke inkluderet).

 • Dag 9 Cape Cod – Plymouth – Boston

  New England var sammen med Virginia det første område på østkysten, som blev kolonialiseret af englænderne, og Boston blev centrum for den engelske kolonimagt i Nordamerika. På vej til Boston besøges Plymouth, som også er nævnt i historiebøgerne. Man mener nemlig, at det var her ved Plymouth Rock, at passagererne fra ”Mayflower” gik i land i 1620 og grundlagde den første amerikanske koloni. Byen er opkaldt efter Plymouth i Devon i det sydvestlige England, hvorfra senere tusinder af europæere udvandrede. Ved havnen ser vi en tro kopi af det oprindelige Mayflower fra 1620, der med sine 32 meters længde og plads til 102 pilgrimme er en meget stor turistattraktion.

  Turen fortsætter til Boston, hvor der venter en guidet tur ad The Freedom Trail – ruten til 16 historiske steder, der spillede en rolle i den amerikanske frihedskamp. Oplev bl.a. stedet for Boston-massakren i 1770, en protest der endte blodigt, og som var starten på amerikanernes oprør mod England. Efter en frokost på egen hånd slutter dagen ved Quincy Market, Bostons første marked fra 1800-tallet, hvor der i dag er butikker og cafeer.

 • Dag 10 Boston – Danmark

  Der tages afsked med Boston og flyves til Danmark.

 • Dag 11 Ankomst til Danmark

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Fly Danmark - Boston t/r, inkl. skatter og afgifter
 • 9 overnatninger på hotel
 • Transport i bus med aircondition
 • Entre til Newport Mansion
 • Guidet tur langs Freedom Trail i Boston
 • Tur med Aerial Tram dag 4
 • Engelsktalende rejseleder
 • Sightseeing som beskrevet
DatoerPris per person
03. september 2020 - 08 oktober 2020Fra 12.550 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris per person
03. september 2020 - 08 oktober 2020Fra 13.250 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris per person
03. september 2020 - 08 oktober 2020Fra 14.650 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris per person
03. september 2020 - 08 oktober 2020Fra 19.850 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud

Bemærk

Afgange i 2020: 3/9, 10/9, 17/9, 24/9, 1/10, 8/10

Kontakt os for pris på børn 11 år og under.

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til USA

  Hvordan er reglerne for pas & visum til USA?

  Danske statsborgere skal ikke have visum til USA, når opholdet er på under 90 dage. Grundet skærpede indrejseregler der gælder fra 31/3 2016, skal dit pas være et biometrisk pas, der indeholder en chip. Siden august 2006 er passene der udstedes i Danmark automatisk biometriske pas. Bemærk venligst – har du et ældre pas udstedt før august 2006, som du ikke ønsker at forny, skal du ansøge om visum til USA – se en vejledning på den amerikanske ambassades hjemmeside: https://dk.usembassy.gov/embassy/

  Husk, at passet skal være gyldigt indtil hjemkomsten. Tjek at navnet i dit pas stemmer overens med navnet på din flybillet, og tjek de øvrige rejsedokumenter inden afrejse. Kopi af pas indsendes til Risskov Rejser.

  ESTA – indrejsetilladelse til USA

  Rejsende til USA skal søge om indrejsetilladelse via indrejseprogram ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Formularen findes på http://esta.cbp.dhs.gov. Den skal udfyldes senest 72 timer før afrejse!

  Efter indtastning af personoplysningerne følger en godkendelse med et ansøgningsnummer, som skal medbringes på rejsen. Er svaret PENDING, foretages en automatisk rutineundersøgelse, og svaret vil følge inden for 72 timer. Gives der afslag, skal man henvende sig til den amerikanske ambassade, se denmark.usembassy.gov

  Bemærk, at en godkendt indrejseformular ikke garanterer indrejse i USA. Den tjener udelukkende som godkendelse for flyrejsen. Den endelige indrejsegodkendelse gives fortsat af immigrationsmyndighederne ved ankomsten i USA. En godkendt ESTA-formular er gyldig ved indrejse til USA i to år, men hvis du får nyt pas, eller der sker ændringer i dine indrapporterede oplysninger, skal du ansøge på ny. De amerikanske myndigheder opkræver et gebyr på $14 for indrejsetilladelsen. Gebyret betales samtidig med ansøgningen og betales med kreditkort.

  NB: Der findes bureauer, som via deres hjemmeside tilbyder ESTA-registrering og opkræver et ekstra gebyr. For at undgå det, er det vigtigt at benytte ESTA’s officielle hjemmeside https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

  Det kan tage ganske lang tid at komme igennem paskontrollen i USA, da man bl.a. skal have scannet fingeraftryk og øjne. En times kø er ikke ualmindeligt.

  Anden vigtig information:
  Grundet de indskærpede indrejseregler skal man ansøge om visum, hvis man efter 1. marts 2011 har besøgt Iran, Irak, Sudan og Syrien. Har man dobbelt statsborgerskab i Danmark og et af de fire lande, skal man også ansøge om visum.

  Regler for indrejse til USA med børn under 18 år

  Bemærk venligst, at der gælder særskilte regler for indrejse med børn under 18 år, hvis de rejser med kun én forælder eller tredjepart som bedsteforælder, lærer osv. I sådanne tilfælde skal der gives en skriftlig tilladelse af den forælder, der ikke rejser med, og i tilfælde af rejse med tredjepart skal begge forældre underskrive tilladelsen. Der findes ikke en bestemt formular, men sørg for, at erklæringen er på engelsk og udformet med denne ordlyd:

  “I acknowledge that my wife/husband/etc. is traveling out of the country with my son/daughter/group. He/She/They has/have my permission to do so.”

  Denne erklæring skal underskrives af en notar i byretten og derefter legaliseres af Udenrigsministeriet. Dette koster 300 kr. i byretten og 185 kr. i Udenrigsministeriet (forbehold for prisændringer).

  Ud over ESTA-tilladelsen og forældreerklæringen er det vigtigt at medbringe barnets gyldige pas efter ovenstående regler samt en dåbsattest eller navneattest på engelsk. Kontakt Borgerservice eller det nærmeste kirkekontor for at få en engelsk version af attesten.

  Bemærk også – rejser begge forældre med børn under 18 år, der ikke deler forældrenes efternavne, er det vigtigt, at man husker at medbringe barnets/børnenes dåbsattest/navneattest på engelsk.

  Vi tager forbehold for ændringer – sørg derfor altid for at undersøge de gældende regler på den amerikanske ambassades hjemmeside.

  Hvordan er toldreglerne i USA?

  For aktuelle regler om, hvad man må medbringe til/fra USA, se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Det er forbudt at indføre f.eks. frugter, grøntsager og planter. Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Hvordan er reglerne med rejseforsikring til USA?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Medicin & vaccinationer inden rejsen til USA?

  Der er ingen krav om vaccinationer, når du rejser til USA. Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i USA?

  Valutaen er amerikanske dollars (US$), og det anbefales altid at have kontanter på sig, når du rejser til USA bl.a. til drikkepenge. Vær opmærksom på, at de amerikanske sedler alle er grønne, og at de ligner hinanden til forveksling. Det er en fordel at medbringe nogle 1 og 5$ sedler hjemmefra, så har man drikkepenge klar fra starten af. Det er muligt at benytte internationale kreditkort stort set overalt, og der er hæveautomater på næsten ethvert gadehjørne, i shoppingcentre og i mange supermarkeder. Ved betaling med kreditkort kan man kun hæve det beløb, som svarer til det, varen koster. Vær opmærksom på at der kan være en begrænsning på, hvor meget der må hæves på kreditkortet – dette afhænger dog af den enkelte bank og det enkelte kreditkort. Få evt. yderligere information i din bank. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige telefonnumre, hvis du får brug for at lukke dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Hvordan er tidsforskellen i USA?

  USA har mange tidszoner. Eksempelvis er østkyststaterne 5-6 timer bagud i forhold til dansk tid og vestkyststaterne 8-9 timer bagud i forhold til dansk tid.

  Hvordan er reglerne med drikkepenge i USA?

  Det er almindeligt at give drikkepenge i USA. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne amerikanske skik. På restauranter lægger man typisk 15 – 25 % oveni regningen (inden salgsskatten lægges til), dette varierer fra stat til stat. På fastfoodrestauranter med selvbetjening forventes der ikke drikkepenge. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 15-20 % oveni prisen er passende. Piccoloer (1$ pr kuffert) og stuepiger på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr. nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører (3-4$ pr. dag pr rejsedeltager), lokalguider(4-6$ pr. dag pr. rejsedeltager) og hotelpersonale. Rejselederen vil informere om et passende beløb, som indsamles i begyndelsen af rejsen, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hvordan er sikkerheden i USA?

  Det er generelt meget sikkert at være turist i USA, men almindelig påpasselighed anbefales naturligvis. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen.

  Hvordan er elektriciteten i USA?

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon m.v. Vær opmærksom på, at amerikanske stik er anderledes end europæiske. Da stikkene er ”flade”, er det nødvendigt med en adapter. Det er bedst at købe adapteren inden afrejsen, og den kan købes i el-forretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen. I USA er spændingen på 110/120 volt, men i langt de fleste tilfælde kan man godt bruge elektriske apparater fra Europa, f.eks. opladere, men vær forberedt på, at opladning tager længere tid.

  Hvad koster det at ringe fra USA?

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hoteller i USA, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så benyt internettelefoni. Skal du ringe til Danmark fra USA, skal du taste 0011 45 inden telefonnummeret. Der er adgang til internettet på mange hoteller og restauranter.

  Hvordan er vandet og maden i USA?

  Overalt i USA kan man drikke vand fra hanen, dog kan vandet i storbyerne have en metallisk smag. Vand på flaske kan købes overalt. Husk i øvrigt at drikke rigeligt med vand for at forhindre dehydrering.

  Morgenmaden på de fleste hoteller er det, man kalder ”continental breakfast”, og som typisk består af kaffe/te, juice og brød med smør og marmelade.

  Den amerikanske madkultur afspejler alle de etniske grupper, der udgør USA, og f.eks. er pizza, lasagne, chilli con carne, tortillas og chop suey efterhånden blevet amerikanske ”nationalretter”. Når det gælder drikkevarer, så er det primært Coca Cola og Pepsi, man forbinder med USA. Men der produceres også glimrende vine i USA, og klimaet i Californien gør det muligt at dyrke mange forskellige druesorter. Man spiser godt – og meget – i USA. Portionerne er store, og mange amerikanere deler ofte en hovedret og får den serveret på to tallerkener (ofte for 5-8 $ ekstra). Der findes utallige spisesteder, fastfoodrestauranter og caféer, og det vil oftest være muligt, at spise en udmærket frokost for 60-80 kroner, og et aftensmåltid med et glas vin kan mange steder fås for ca. 175-200 kroner.

  Husk at der oveni de nævnte priser på menukortet lægges lokal skat og drikkepenge. Skatten vil altid fremgå af regningen, og drikkepenge skal du selv lægge oveni beløbet. Det sker ofte af restauranten selv tilføjer drikkepengene til regningen, i så fald vil dette fremgå tydeligt.

  Hvordan er reglerne for rygning i USA?

  Flere og flere offentlige områder i USA bliver røgfrie. Rygeforbuddene er forskellige fra stat til stat, og rejselederen vil naturligvis sørge for, at deltagerne bliver informeret. Eksempelvis er det nu forbudt at ryge udendørs på Times Square i New York. Er du i tvivl, om du må ryge, så lad være, hvis du vil undgå en bøde.

  Hvad er den lokale skat i USA?

  I USA er priserne næsten altid uden lokal moms (Sales Tax). Beløbet varierer fra stat til stat, men du skal regne med, at der lægges 5 – 15 % til det beløb, der står på prisskiltet eller menukortet.

  Anderledes mål i USA

  Amerikanerne bruger ikke metersystemet men i stedet miles, feet, gallons og pounds. Tøj- og skostørrelser er også anderledes end i Danmark. Temperaturen måles i Fahrenheit, og man omregner til Celcius ved at trække 32 fra Fahrenheit-tallet, dividere med 9 og gange med 5. Døgnet tælles i to gange 12 timer (AM-tider før kl. 12 middag og PM- tider efter kl. 12 middag).

 • Gode råd

  Hvad skal jeg medbringe til USA?

  Der er meget svingende temperaturer i løbet af rejsen til USA, medbring derfor tøj til alle vejrforhold. Selvom man rejser om sommeren, og man ikke forventer regn, kan der komme monsunregn fra den Mexicanske Golf, særligt i juli. I det østlige USA kan det være køligt, så det er en god ide at medbringe lange bukser, vindjakke, trøje og gode sko. I det vestlige USA er shorts og løstsiddende tøj derimod sagen, dog kan der være køligt i San Francisco, med til tider kraftig blæst. Amerikanerne klæder sig afslappet. Det er en fordel at købe solcreme og myggespray i USA, da det er udviklet til forholdene.

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Skal jeg låse min kuffert inden jeg rejser til USA?

  Når du rejser til fra USA er det bedst ikke at låse kufferten. Hvis de amerikanske indrejsemyndigheder ønsker at tjekke kufferten, bliver den åbnet uden hensyntagen til, at den er låst, og resultatet er en ødelagt kuffert. Ønsker man at låse kufferten, kan man bruge en TSA-lås, som myndighederne kan åbne.

 • Fakta

  Fakta om USA

  • Statsform: Federal Republik.
  • Hovedstad: Washington D.C.
  • Befolkning: 326,6 mio. indbyggere.
  • Religion: 46 % er protestanter, 20 % katolikker, 2 % jøder.
  • Sprog: Engelsk.
  • Areal: 9,8 mio. km² (Danmark 43.094 km²).
  • Højeste punkt: Denali 6,2 km.
  • Klima: På grund af landets størrelse og geografi, findes stort set alle slags klima inden for USA grænser.

Trustpilot