Ring til os 70 22 66 00
Oak Alley Plantation

Gone with the Wind

15-dages rundrejse dage fra 15.495 kr.

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Om rejsen

Gone with the wind er en rejse gennem sydstaterne, og du vil opleve scenerier, der er som taget ud af “Borte med blæsten” og tv-serien ”Nord og syd”. Byerne Savannah og Charleston fortæller historie fra en svunden tid, og de to historiske byer er bestemt ikke typisk amerikanske. Mississippi River var i århundreder livsnerven i sydstaterne, og byerne langs floden blomstrede. Det er Natchez et fint eksempel på, og man kan stadig fornemme atmosfæren fra byens storhedstid, selv om den for længst har mistet sin betydning som havneby.

Du kommer også til countrymusikkens hovedstad, Nashville, og til Memphis, der er kendt for både blues og rock’n roll. Det swinger også i New Orleans, men det er i en helt anden toneart, for her blev jazz’en født.

Rejsens mange fordele

 • Se mindre kendte sider af USA
 • Sightseeing i Atlanta, hvor Martin Luther King er født
 • Savannah og Charleston – sydens smukkeste byer
 • Oplev musikbyerne Nashville og Memphis
 • Besøg på Stanley Oaks Plantation fra Gone With the Wind
 • Se Beaufort, der har lagt kulisse til filmen “Forrest Gump”
 • God tid til at gå på opdagelse i New Orleans
 • Få en kulinarisk oplevelse inspireret af Cajun-kulturen
 • Se Natchez med de mange flotte “plantations”
 • Mulighed for at opleve Graceland

Anmeldelser fra tidligere rejsende til USA

Dagsprogram

 • Dag 1 Danmark - Atlanta

  Afrejse og ankomst til Atlanta. Den største by i Georgia bliver kaldt ”Sydens hovedstad”, og her har både CNN og Coca Cola deres hovedkvarter.
  Den kendte borgerretsforkæmper Martin Luther King er født og begravet i byen, som i 1996 var værtsby for De Olympiske Lege.

 • Dag 2 Atlanta

  Dagen begynder med sightseeing i Atlanta. Forfatteren til ”Borte med blæsten”, Margaret Mitchell, boede i Atlanta, da hun skrev sin berømte roman, som foregår dels i Atlanta og dels i den lille by Jonesboro syd for Atlanta. Der er inkluderet et besøg på Road to Tara Museum i Jonesboro, der er fyldt med effekter fra filmen, bl.a. Clark Cable og Vivien Leighs kostumer. Du ser også  Stately Oaks Plantation, der inspirerede Margaret Mitchell.

 • Dag 3 Atlanta - Charleston

  Vi tager afsked med Atlanta og kører til Augusta, der er den næstældste by i Georgia. Om eftermiddagen er vi fremme i Charleston, der også emmer af historie. Byen er grundlagt af engelske immigranter allerede i 1670 og er uden tvivl en af de smukkeste byer i USA. Trods jordskælv, orkaner og krige er byen fyldt med historiske bygninger fra før borgerkrigen, og i bl.a. området  ”The Battery” ligger de arkitektoniske perler side om side.

   

 • Dag 4 Charleston - Savannah

  Morgenen bruges på en guidet gåtur i Charlestons historiske gader.  Der er også mulighed for at komme med på en udflugt (ikke inkl.) til Boone Hall Plantation. Den berømte Avenue of Oaks fører op til Boone Hall. Alleen af egetræer er mere end 200 år gammel og er dækket af spanks mos, der giver træerne deres karakteristiske udseende. Boone Hall står som et monument over en svunden tid, hvor der var lysår mellem de ydmyge slavehytter og plantagernes overdådige bygninger.

  På vejen til Savannah stoppes der i Beaufort. Byen emmer af historisk atmosfære ikke mindst på grund af de mange huse, der er bygget i den arkitektoniske stil, der kaldes ”antebellum”, og som har rod i tiden før den amerikanske borgerkrig. Ikke overraskende har filmindustrien ofte brugt Beaufort som kulisse, f.eks. i filmen ”Forest Gump”.

   

 • Dag 5 Savannah

  Brug hele dagen i Savannah, som engang var verdens største udskibningshavn for bomuld. Det gav gode indtægter til byen, som bl.a. blev brugt til at opføre de smukke villaer, som man kan se den dag i dag. Savannah er i øvrigt den første by i USA, hvor man lavede byplanlægning, og resultatet er mange små grønne, kvadratiske åndehuller.

 • Dag 6 Savannah - Montgomery

  Fra Savannah går turen på tværs af staten Georgia, og ind i “the Deep South”, som sydstaterne bliver kaldt i USA. I Montgomery, Alabama’s hovedstad og en by som har været omdrejningspunkt for borgerrettighedsbevægelsen, besøger du Rosa Parks Bibliotek og museum. Hør om Montgomeru Bus boycott, som Rosa Parks inspirerede til, og som satte gang i borgerrettighedsbevægelsen og ændrede amerikansk historie.

 • Dag 7 Montgomery - New Orleans

  Fra Montgomery kører vi til Selma, som er endnu en by der har spillet en central rolle i borgerrettighedsbevægelsen. Du besøger historiske ssteder som Edmund Pettis Bridge, hvor den historiske march fra Selma til Montogomery begyndte, og hvor Bloody Sunday foregik.  Der fortsættes til New Orleans. Som andre amerikanske storbyer er New Orleans en smeltedigel af forskellige kulturer, men i New Orleans er den helt speciel på grund af Cajun-kulturen. Det franske kvarter med den legendariske Bourbon Street er en oplevelse for alle sanser og er stedet at slutte dagen. Musik i alle tonearter – jazz, soul, rhytm & blues, cajun, reggae og rock’n roll strømmer ud fra spillestederne.

 • Dag 8 New Orleans

  Denne dag er afsat til oplevelser på egen hånd i New Orleans, og rejselederen hjælper med planlægning og det praktiske, så du får mest muligt ud af dagen. Her er et par ideer. Det gamle franske kvarter med den legendariske Bourbon Street er byens største seværdighed, og selv om det især er kendt for sit natteliv, er det også spændende at gå en tur igennem kvarteret om dagen og se de mange smukke huse med de karakteristiske smedejernsbalkoner. Gå også en tur forbi The French Market, der ligger tæt ved Mississippi River. De gamle, åbne markedshaller og boder har fået selskab af flere cafeer og restauranter, men den mest berømte er stadig Cafe du Monde. Vi kan også anbefale en tur (ikke inkl.) med en af de restaurerede sporvogne igennem The Garden District, hvor villaerne afspejler tidligere tiders arkitektur og rigdom.

 • Dag 9 New Orleans - Natchez

  Turen går via Baton Rouge til Natchez i Mississippi og er som en rejse tilbage i tiden. Vi kommer til at køre på Natchez Trace Parkway, som følger en rute, der i århundreder var den vigtigste rute for indianere, opdagelsesrejsende, pelsjægere og handelsrejsende. Den dag i dag er der mange historiske steder og mindesmærker langs ruten. På grund af beliggenheden ved Mississippi River blomstrede Natchez i midten af 1800-tallet og var i 1850’erne en af de rigeste byer i USA. Plantageejerne spandt guld på bomuldsproduktionen, og rigdommene blev omsat til de prægtigste palæer. Der findes flere hundrede i området omkring Natchez, og vi besøger en af dem og får et indblik i et stykke amerikansk sydstatshistorie.

 • Dag 10 Natchez - Memphis

  Fra Natchez køres der gennem Mississippi til Tennessee – til helt andre amerikanske oplevelser i musikbyen Memphis. Det var her i Memphis, W.C. Handy alias ”Father of the Blues” lancerede sine opsigtsvækkende blues-toner, og hvor Elvis Presley begyndte sin karriere i Sun Studio.

  Sightseeing i Memphis inkluderer det historiske distrikt med Beale Street og Front Street, der i øvrigt hed Cotton Street i ”the old days”. Du ser også til Lorraine Hotel, hvor borgerretsforkæmperen Martin Luther King blev myrdet i 1968. ”Graceland” var Elvis Presleys hjem fra 1957 til hans død, og der er mulighed for et besøg på ”Graceland” denne dag (kan tilkøbes).

 • Dag 11 Memphis - Nashville

  Der køres til countrymusikkens hovedstad – Nashville. Alt står i musikkens tegn i Nashville, hvor bl.a. Grand Ole Opry virkelig er en institution. Siden 1925 har der været sendt musikprogrammer i radioen herfra, og mange country- og westernstjerner har startet deres karriere i disse legendariske omgivelser.

 • Dag 12 Nashville

  Dagen beynder med en tur i Tennessee state capitol, Nashville. Resten af dagen er på egen hånd, hvor du kan opleve country-musik på de forskellige barer og restauranter i byen, besøg Honkey Tonk gaden hvor der strømmer musik ud fra hver bar, ofte unge håbefulde musikanter der håber på at bliver opdaget.

 • Dag 13 Nashville - Atlanta

  Turen tilbage til Atlanta går via Chattanooga ved Tennessee River, og her bliver der mulighed for at opleve byens ”riverfront” og hyggelige bymidte.
  Så krydses grænsen til Georgia køres til Atlanta.

 • Dag 14 Atlanta - Danmark

  En dag til shopping og sightseeing. Afrejse fra Atlanta.

 • Dag 15 Ankomst til Danmark

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Fly Danmark - Atlanta t/r, inkl. skatter og afgifter
 • 13 overnatninger på gode turistklasse hoteller
 • 3 x morgenmad
 • Velkomstreception
 • Transport i bus med aircondition
 • Guidet tur i Atlanta, Charleston, Memphis, Nashville
 • Trolley tur i Savannah dag 5
 • Entre til Road to Tara Museum
 • Entre til Stately Oaks Museum
 • Engelsktalende rejseleder
 • Sightseeing som beskrevet
DatoerPris per person
18. april 2020 - 10 oktober 2020Fra 15.495 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris per person
18. april 2020 - 10 oktober 2020Fra 15.950 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris per person
18. april 2020 - 10 oktober 2020Fra 17.895 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris per person
18. april 2020 - 10 oktober 2020Fra 23.895 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud

Bemærk

Afgange i 2020: 18/4 ,2/5, 23/5, 6/6, 29/8, 12/9, 26/9, 10/10

Kontakt os for pris på børn 11 år og under.

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til USA

  Hvordan er reglerne for pas & visum til USA?

  Danske statsborgere skal ikke have visum til USA, når opholdet er på under 90 dage. Grundet skærpede indrejseregler der gælder fra 31/3 2016, skal dit pas være et biometrisk pas, der indeholder en chip. Siden august 2006 er passene der udstedes i Danmark automatisk biometriske pas. Bemærk venligst – har du et ældre pas udstedt før august 2006, som du ikke ønsker at forny, skal du ansøge om visum til USA – se en vejledning på den amerikanske ambassades hjemmeside: https://dk.usembassy.gov/embassy/

  Husk, at passet skal være gyldigt indtil hjemkomsten. Tjek at navnet i dit pas stemmer overens med navnet på din flybillet, og tjek de øvrige rejsedokumenter inden afrejse. Kopi af pas indsendes til Risskov Rejser.

  ESTA – indrejsetilladelse til USA

  Rejsende til USA skal søge om indrejsetilladelse via indrejseprogram ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Formularen findes på http://esta.cbp.dhs.gov. Den skal udfyldes senest 72 timer før afrejse!

  Efter indtastning af personoplysningerne følger en godkendelse med et ansøgningsnummer, som skal medbringes på rejsen. Er svaret PENDING, foretages en automatisk rutineundersøgelse, og svaret vil følge inden for 72 timer. Gives der afslag, skal man henvende sig til den amerikanske ambassade, se denmark.usembassy.gov

  Bemærk, at en godkendt indrejseformular ikke garanterer indrejse i USA. Den tjener udelukkende som godkendelse for flyrejsen. Den endelige indrejsegodkendelse gives fortsat af immigrationsmyndighederne ved ankomsten i USA. En godkendt ESTA-formular er gyldig ved indrejse til USA i to år, men hvis du får nyt pas, eller der sker ændringer i dine indrapporterede oplysninger, skal du ansøge på ny. De amerikanske myndigheder opkræver et gebyr på $14 for indrejsetilladelsen. Gebyret betales samtidig med ansøgningen og betales med kreditkort.

  NB: Der findes bureauer, som via deres hjemmeside tilbyder ESTA-registrering og opkræver et ekstra gebyr. For at undgå det, er det vigtigt at benytte ESTA’s officielle hjemmeside https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

  Det kan tage ganske lang tid at komme igennem paskontrollen i USA, da man bl.a. skal have scannet fingeraftryk og øjne. En times kø er ikke ualmindeligt.

  Anden vigtig information:
  Grundet de indskærpede indrejseregler skal man ansøge om visum, hvis man efter 1. marts 2011 har besøgt Iran, Irak, Sudan og Syrien. Har man dobbelt statsborgerskab i Danmark og et af de fire lande, skal man også ansøge om visum.

  Regler for indrejse til USA med børn under 18 år

  Bemærk venligst, at der gælder særskilte regler for indrejse med børn under 18 år, hvis de rejser med kun én forælder eller tredjepart som bedsteforælder, lærer osv. I sådanne tilfælde skal der gives en skriftlig tilladelse af den forælder, der ikke rejser med, og i tilfælde af rejse med tredjepart skal begge forældre underskrive tilladelsen. Der findes ikke en bestemt formular, men sørg for, at erklæringen er på engelsk og udformet med denne ordlyd:

  “I acknowledge that my wife/husband/etc. is traveling out of the country with my son/daughter/group. He/She/They has/have my permission to do so.”

  Denne erklæring skal underskrives af en notar i byretten og derefter legaliseres af Udenrigsministeriet. Dette koster 300 kr. i byretten og 185 kr. i Udenrigsministeriet (forbehold for prisændringer).

  Ud over ESTA-tilladelsen og forældreerklæringen er det vigtigt at medbringe barnets gyldige pas efter ovenstående regler samt en dåbsattest eller navneattest på engelsk. Kontakt Borgerservice eller det nærmeste kirkekontor for at få en engelsk version af attesten.

  Bemærk også – rejser begge forældre med børn under 18 år, der ikke deler forældrenes efternavne, er det vigtigt, at man husker at medbringe barnets/børnenes dåbsattest/navneattest på engelsk.

  Vi tager forbehold for ændringer – sørg derfor altid for at undersøge de gældende regler på den amerikanske ambassades hjemmeside.

  Hvordan er toldreglerne i USA?

  For aktuelle regler om, hvad man må medbringe til/fra USA, se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Det er forbudt at indføre f.eks. frugter, grøntsager og planter. Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Hvordan er reglerne med rejseforsikring til USA?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Medicin & vaccinationer inden rejsen til USA?

  Der er ingen krav om vaccinationer, når du rejser til USA. Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i USA?

  Valutaen er amerikanske dollars (US$), og det anbefales altid at have kontanter på sig, når du rejser til USA bl.a. til drikkepenge. Vær opmærksom på, at de amerikanske sedler alle er grønne, og at de ligner hinanden til forveksling. Det er en fordel at medbringe nogle 1 og 5$ sedler hjemmefra, så har man drikkepenge klar fra starten af. Det er muligt at benytte internationale kreditkort stort set overalt, og der er hæveautomater på næsten ethvert gadehjørne, i shoppingcentre og i mange supermarkeder. Ved betaling med kreditkort kan man kun hæve det beløb, som svarer til det, varen koster. Vær opmærksom på at der kan være en begrænsning på, hvor meget der må hæves på kreditkortet – dette afhænger dog af den enkelte bank og det enkelte kreditkort. Få evt. yderligere information i din bank. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige telefonnumre, hvis du får brug for at lukke dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Hvordan er tidsforskellen i USA?

  USA har mange tidszoner. Eksempelvis er østkyststaterne 5-6 timer bagud i forhold til dansk tid og vestkyststaterne 8-9 timer bagud i forhold til dansk tid.

  Hvordan er reglerne med drikkepenge i USA?

  Det er almindeligt at give drikkepenge i USA. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne amerikanske skik. På restauranter lægger man typisk 15 – 25 % oveni regningen (inden salgsskatten lægges til), dette varierer fra stat til stat. På fastfoodrestauranter med selvbetjening forventes der ikke drikkepenge. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 15-20 % oveni prisen er passende. Piccoloer (1$ pr kuffert) og stuepiger på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr. nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører (3-4$ pr. dag pr rejsedeltager), lokalguider(4-6$ pr. dag pr. rejsedeltager) og hotelpersonale. Rejselederen vil informere om et passende beløb, som indsamles i begyndelsen af rejsen, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hvordan er sikkerheden i USA?

  Det er generelt meget sikkert at være turist i USA, men almindelig påpasselighed anbefales naturligvis. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen.

  Hvordan er elektriciteten i USA?

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon m.v. Vær opmærksom på, at amerikanske stik er anderledes end europæiske. Da stikkene er ”flade”, er det nødvendigt med en adapter. Det er bedst at købe adapteren inden afrejsen, og den kan købes i el-forretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen. I USA er spændingen på 110/120 volt, men i langt de fleste tilfælde kan man godt bruge elektriske apparater fra Europa, f.eks. opladere, men vær forberedt på, at opladning tager længere tid.

  Hvad koster det at ringe fra USA?

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hoteller i USA, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så benyt internettelefoni. Skal du ringe til Danmark fra USA, skal du taste 0011 45 inden telefonnummeret. Der er adgang til internettet på mange hoteller og restauranter.

  Hvordan er vandet og maden i USA?

  Overalt i USA kan man drikke vand fra hanen, dog kan vandet i storbyerne have en metallisk smag. Vand på flaske kan købes overalt. Husk i øvrigt at drikke rigeligt med vand for at forhindre dehydrering.

  Morgenmaden på de fleste hoteller er det, man kalder ”continental breakfast”, og som typisk består af kaffe/te, juice og brød med smør og marmelade.

  Den amerikanske madkultur afspejler alle de etniske grupper, der udgør USA, og f.eks. er pizza, lasagne, chilli con carne, tortillas og chop suey efterhånden blevet amerikanske ”nationalretter”. Når det gælder drikkevarer, så er det primært Coca Cola og Pepsi, man forbinder med USA. Men der produceres også glimrende vine i USA, og klimaet i Californien gør det muligt at dyrke mange forskellige druesorter. Man spiser godt – og meget – i USA. Portionerne er store, og mange amerikanere deler ofte en hovedret og får den serveret på to tallerkener (ofte for 5-8 $ ekstra). Der findes utallige spisesteder, fastfoodrestauranter og caféer, og det vil oftest være muligt, at spise en udmærket frokost for 60-80 kroner, og et aftensmåltid med et glas vin kan mange steder fås for ca. 175-200 kroner.

  Husk at der oveni de nævnte priser på menukortet lægges lokal skat og drikkepenge. Skatten vil altid fremgå af regningen, og drikkepenge skal du selv lægge oveni beløbet. Det sker ofte af restauranten selv tilføjer drikkepengene til regningen, i så fald vil dette fremgå tydeligt.

  Hvordan er reglerne for rygning i USA?

  Flere og flere offentlige områder i USA bliver røgfrie. Rygeforbuddene er forskellige fra stat til stat, og rejselederen vil naturligvis sørge for, at deltagerne bliver informeret. Eksempelvis er det nu forbudt at ryge udendørs på Times Square i New York. Er du i tvivl, om du må ryge, så lad være, hvis du vil undgå en bøde.

  Hvad er den lokale skat i USA?

  I USA er priserne næsten altid uden lokal moms (Sales Tax). Beløbet varierer fra stat til stat, men du skal regne med, at der lægges 5 – 15 % til det beløb, der står på prisskiltet eller menukortet.

  Anderledes mål i USA

  Amerikanerne bruger ikke metersystemet men i stedet miles, feet, gallons og pounds. Tøj- og skostørrelser er også anderledes end i Danmark. Temperaturen måles i Fahrenheit, og man omregner til Celcius ved at trække 32 fra Fahrenheit-tallet, dividere med 9 og gange med 5. Døgnet tælles i to gange 12 timer (AM-tider før kl. 12 middag og PM- tider efter kl. 12 middag).

 • Gode råd

  Hvad skal jeg medbringe til USA?

  Der er meget svingende temperaturer i løbet af rejsen til USA, medbring derfor tøj til alle vejrforhold. Selvom man rejser om sommeren, og man ikke forventer regn, kan der komme monsunregn fra den Mexicanske Golf, særligt i juli. I det østlige USA kan det være køligt, så det er en god ide at medbringe lange bukser, vindjakke, trøje og gode sko. I det vestlige USA er shorts og løstsiddende tøj derimod sagen, dog kan der være køligt i San Francisco, med til tider kraftig blæst. Amerikanerne klæder sig afslappet. Det er en fordel at købe solcreme og myggespray i USA, da det er udviklet til forholdene.

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Skal jeg låse min kuffert inden jeg rejser til USA?

  Når du rejser til fra USA er det bedst ikke at låse kufferten. Hvis de amerikanske indrejsemyndigheder ønsker at tjekke kufferten, bliver den åbnet uden hensyntagen til, at den er låst, og resultatet er en ødelagt kuffert. Ønsker man at låse kufferten, kan man bruge en TSA-lås, som myndighederne kan åbne.

 • Fakta

  Fakta om USA

  • Statsform: Federal Republik.
  • Hovedstad: Washington D.C.
  • Befolkning: 326,6 mio. indbyggere.
  • Religion: 46 % er protestanter, 20 % katolikker, 2 % jøder.
  • Sprog: Engelsk.
  • Areal: 9,8 mio. km² (Danmark 43.094 km²).
  • Højeste punkt: Denali 6,2 km.
  • Klima: På grund af landets størrelse og geografi, findes stort set alle slags klima inden for USA grænser.

Trustpilot