Ring til os 70 22 66 00

Eastern Journey

9-dages rundrejse dage fra 11.795 kr. 14.250 kr. 11.795 kr.

Om rejsen

På denne rundrejse med engelsk rejseleder er fire meget forskelige canadiske storbyer bundet sammen med landskabsoplevelser.

Det er en rejse til Canada, hvor du både kommer på sporet af canadisk historie og møder det moderne Canada. Toronto, Ottawa, Quebec city og Montreal viser hver deres side af Canada, og Niagara Falls står for den største naturoplevelse på denne rundrejse.

Rejsens mange fordele

 • Se Niagara Falls fra den canadiske side, som er den absolut mest spektakulære
 • Mulighed for at komme med på sejlturen “Maid of the Mist” og helt tæt på Horseshoe Falls
 • Den hyggelige by Niagara-on-the-Lake
 • Hovedstaden Ottawa med Parliament Hill
 • Den fransk dominerede provins Quebec
 • Quebec City – den franske kulturs vugge i Nordamerika
 • Montreal – den største franske by uden for Frankrig
 • Toronto med CN Tower, den livlige havnefront og fristende shopping

Anmeldelser fra tidligere rejsende til Canada

Dagsprogram

 • Dag 1 Danmark - Toronto

  Afrejse fra Danmark og ankomst til Toronto. Toronto er den største by i Canada og går for at være verdens mest multikulturelle by.

   

 • Dag 2 Toronto – Niagara Falls – Toronto

  Dagen begynder med sightseeing i Toronto, og du får et godt indtryk af den pulserende storby. Så går turen sydpå til Niagara Falls,og på turen hertil kommer du igennem den hyggelige by Niagara-on-the-Lake med de velbevarede, gamle huse. Niagara Falls består faktisk af tre vandfald, og Hesteskovandfaldet her på den canadiske side er uden tvivl det mest spektakulære. Vandfaldet kan opleves på forskellige måder og fra forskellige vinkler. Det er op til dig, om det f.eks. skal være om bord på ”Maid of the Mist” eller fra toppen af Skylon Tower. Sidst på dagen er du igen tilbage i Toronto.

  Måltider inkluderet: Morgenmad

 • Dag 3 Toronto – Ottawa

  Fra Toronto går turen til Ottawa, der siden 1857 har været hovedstaden i Canada. Du ser naturligvis Parliament Hill med parlamentsbygningen og det flotte parkområde samt Rideau-kanalen, der er på UNESCOs liste over World Heritage Sites. Du kommer også til det store udendørsmarked ByWard Market, som i generationer har været det sted, hvor byens indbyggere mødes.

  Måltider inkluderet: Morgenmad

 • Dag 4 Ottawa – Quebec City

  Ruten fra Ottawa følger Ottawa River til provinsen Quebec. Provinsen adskiller sig fra de øvrige canadiske provinser, fordi omkring 80% af indbyggerne taler fransk, og den franske indflydelse gennemsyrer hele samfundet. Quebec City er grundlagt i 1608 og er den ældste by i Canada. Byen er berømt for sine mange historiske seværdigheder. Du kommer inden for de tykke bymure og oplever den gamle bydel, ser Citadellet med den flotte udsigt over St Lawrence River og kommer til Battlefields Park.

  Måltider inkluderet: Morgenmad

 • Dag 5 Quebec City

  En dag til at opleve Quebec City på egen hånd. Du kan fordybe dig i seværdighederne, nyde den franske atmosfære på en cafe og finde den helt rigtige souvenir i den gamle bydel.

  Måltider inkluderet: Morgenmad

 • Dag 6 Quebec City – Montreal

  Turen fra Quebec City følger St Lawrence River – en rute som også de første opdagelsesrejsende og pelsjægere fulgte. Dagens mål er Montreal, som uden tvivl er Canadas mest livlige og farverige storby kendt for sine store sportsbegivenheder og musikfestivaler. Montreal ligger på en ø i St Lawrence River, og storbyen emmer af historie og fransk atmosfære. Specielt i bydelen Vieux Montreal (Old Montreal) vil du føle dig hensat til Paris. De franskklingende gadenavne, musettemusikken, blomstersælgerne – det kan næsten ikke blive mere fransk. Montreal er da også den næststørste by i verden, hvor sproget er fransk. Montreal blev grundlagt i 1642, så det er også en by, hvor du kommer på sporet af canadisk historie. Du ser bl.a. Notre Dame Basilica, McGill University, Olympic Complex, Mount Royal-området og naturligvis den gamle bydel.

  Måltider inkluderet: Morgenmad

 • Dag 7 Montreal – Toronto

  Turen går tilbage til Toronto, hvor der vil være tid til at opleve storbyen på egen hånd. Hvis du vil shoppe, er Eaton Centre, der ligger centralt på Yonge Street, et godt sted at begynde. Du kan også tage en tur op i CN Tower, der er blevet Torontos vartegn, få en afslappende oplevelse ved havnefronten eller en anderledes museumsoplevelse på The Bata Shoe Museum, hvor der er udstillet over 10.000 par sko.

  Måltider inkluderet: Morgenmad

 • Dag 8 Afrejse fra Toronto

  Måltider inkluderet: Morgenmad

 • Dag 9 Ankomst til Danmark

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flybillet fra Danmark - Toronto t/r, inkl. skatter og afgifter
 • 7 overnatninger på gode turistklassehoteller
 • 7 x morgenmad
 • Transport med bus
 • Engelsk rejseleder
 • Sightseeing ifølge beskrevet dagsprogram
DatoerPris per person
16. maj 2020 - 19 juni 2020Fra 11.795 kr.
20. juni 2020 - 15 august 2020Fra 14.250 kr.
16. august 2020 - 12 september 2020Fra 11.795 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris per person
16. maj 2020 - 19 juni 2020Fra 12.595 kr.
20. juni 2020 - 15 august 2020Fra 14.995 kr.
16. august 2020 - 12 september 2020Fra 12.595 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris per person
16. maj 2020 - 19 juni 2020Fra 16.650 kr.
20. juni 2020 - 15 august 2020Fra 18.995 kr.
16. august 2020 - 12 september 2020Fra 16.650 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud

Bemærk

Afgange 2020: 16/5 + 30/5 + 13/6 + 4/7 + 18/7 + 1/8 + 22/8 + 29/8 + 5/9 + 12/9

 

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Canada

  Hvordan er reglerne for pas og visum til Canada?

  Danske statsborgere skal ikke have visum til Canada, når opholdet er på under 90 dage. Dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder efter hjemrejse.

  ETA – indrejsetilladelse til Canada

  For alle rejsende til Canada kræves der en indrejsetilladelse (ETA). Dette gælder også, selv om man kun mellemlander i Canada. Det koster pt. CAD 7 og gælder i 5 år, eller til ens pas udløber. Du skal bruge pas, kreditkort og en e-mailadresse for at søge om indrejsetilladelse. Det tager ca. 5 minutter at søge, og du får en bekræftelse med det samme. Du kan søge indrejsetilladelse via dette link: https://onlineservices-servicesenligne.cic.gc.ca/eta/welcome?lang=en&_ga=1.134940981.552708448.1445597136

  Regler for indrejse til Canada med børn under 18 år

  Bemærk venligst, at der gælder særskilte regler for indrejse med børn under 18 år, hvis de rejser med kun én forælder eller tredjepart som bedsteforælder, lærer osv. I sådanne tilfælde skal der bl.a. gives en skriftlig tilladelse af den forælder, der ikke rejser med, og i tilfælde af rejse med tredjepart skal begge forældre underskrive tilladelsen. Reglerne er meget specifikke og de kan læses her: http://www.cic.gc.ca/english/visit/minors.asp

  Ud over ETA-tilladelsen, forældreerklæringen og andre relevante dokumenter jf. ovenstående link, er det vigtigt at medbringe barnets gyldige pas samt en dåbsattest eller navneattest på engelsk. Kontakt Borgerservice eller det nærmeste kirkekontor for at få en engelsk version af attesten.

  Bemærk også – rejser begge forældre med børn under 18 år, der ikke deler forældrenes efternavne, er det vigtigt, at man husker at medbringe barnets/børnenes dåbsattest/navneattest på engelsk.

  Vi tager forbehold for ændringer – sørg derfor altid for at undersøge de gældende regler på den canadiske ambassades hjemmeside.

  Hvordan er toldreglerne i Canada?

  Det er forbudt at indføre f.eks. frugt, grøntsager og planter til Canada. For aktuelle regler om, hvad man må medbringe til/fra Canada – se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler), endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne, blive konfiskeret. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Medicin & vaccinationer inden rejsen til Canada

  Der er ingen krav om vaccinationer, når rejsen går til Canada. Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk, denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Skal jeg have en rejseforsikring inden rejsen til Canada?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år. Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Hvad er valutaen i Canada?

  Valutaen er canadiske dollars (CA$), og det anbefales altid at have kontanter på sig på rejsen bl.a. af hensyn til drikkepengesystemet. Overalt er det muligt at benytte internationale kreditkort, og der er hæveautomater mange steder. Ved betaling med kreditkort kan man kun hæve det beløb, som svarer til det, varen koster. Du skal være opmærksom på, at der kan være en begrænsning på, hvor meget der må hæves på kreditkortet – dette afhænger dog af den enkelte bank og det enkelte kreditkort. Få evt. yderligere information i din bank. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige telefonnumre, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i Canada?

  Canada har seks tidszoner. Eksempelvis er østkysten 5-6 timer bagud i forhold til dansk tid og vestkysten 8-9 timer bagud i forhold til dansk tid.

  Hvordan kommer jeg rundt i Canada?

  Vi lægger vægt på, at busserne har en god standard, og de har naturligvis aircondition. Bemærk at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og anden beklædning.

  Hvad er reglen om drikkepenge i Canada?

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Canada. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne canadiske skik. På restauranter lægger man typisk 15-20 % oveni regningen (inden salgsskatten lægges til). Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 15-20 % oveni prisen er passende, og stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager).  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 75$ pr. rejsedeltager, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund, har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hvordan er sikkerheden i Canada?

  Canada er et land med lav kriminalitet, men alligevel anbefales det at udvise forsigtighed, hvor der er mange mennesker samlet, f.eks. i lufthavne. Hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen.

  Skal jeg medbringe en adapter til Canada?

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Flade amerikanske stik bruges overalt, og det er nødvendigt at medbringe en ”adapter”. En adapter kan købes i elforretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen. Canada bruger 110/120 volt, og kan udstyr ikke omstilles fra vores 220 volt, arbejder det kun på halv kraft, og opladning tager derfor længere tid.

  Hvad koster det at ringe fra Canada?

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hoteller i Canada, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et taletidskort Canada eller benyt internet-telefoni. Tast 0011 45 inden telefonnummeret, hvis du skal ringe hjem til Danmark. Der er adgang til internettet på mange hoteller, og internetcafeer er udbredt.

  Hvordan er maden og vandet i Canada?

  Drikkevandet i Canada er blandt det bedste i verden. Nationaldrikken er øl, og der findes et væld af lokale bryggerier der brygger velsmagende øl. Man kan altid finde øl fra de to store bryggerier Molson og Labatt. Der dyrkes glimrende vine i Canada, f.eks. i Okanagan Valley i British Columbia og på Niagara Peninsula i Ontario. De to områder tegner sig for 80 % af landets vinproduktion. Canadas multi-etniske befolkningssammensætning afspejler sig i landets madkultur, og man kan stort set komme helt verden rundt rent kulinarisk. Men hvad der er på menukortet, er også bestemt af, hvor i landet man befinder sig. Ved kysterne er det f.eks. retter med helleflynder, laks, torsk, kæmperejser og hummer, og i præriestaterne er det saftige bøffer.

  Hvad er reglerne om rygning i Canada?

  Flere og flere offentlige områder i Canada bliver røgfrie. Rygeforbuddene er forskellige fra provins til provins, og rejselederen vil naturligvis sørge for, at deltagerne bliver informeret. Er du i tvivl, om du må ryge, så lad være, hvis du vil undgå en bøde.

  Hvad er den lokale skat i Canada?

  Vær opmærksom på, at priserne i Canada næsten altid er uden lokal moms (Sales Tax). Beløbet varierer fra provins til provins, men du skal regne med, at der lægges 5 – 15 % til det beløb, der står på prisskiltet eller menukortet.

 • Gode råd

  Generelt information om rejsen til Canada

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen. Da vi befinder os i bjergene en del af tiden, har man, især om morgenen, brug for en varm trøje og en let jakke. Det er ikke ualmindeligt, at der i juli måned er 7 grader om morgenen og 25-28 grader over middag. Det kan anbefales at købe myggespray i Canada, da det er mere effektivt end det danske.

 • Fakta om Canada

  Fakta om Canada

  • Statsform: Konstitutionelt monarki. Forbundsstat bestående af 10 provinser og 3 territorier
  • Hovedstad: Ottawa med ca. 947.000 indbyggere
  • Største by: Toronto med 2,8 mio. indbyggere
  • Befolkning: 35,6 mio. indbyggere
  • Sprog: Engelsk og fransk
  • Areal: 9.984.670 km²
  • Nationaldag: 1. juli
  • Højeste bjerg: Mount Logan i Yukon (6.050 m)
  • Længste flod: Mackenzie River (1.738 km)
  • Første nationalpark: Banff National Park 1885
  • Verdens længste grænse: 8.891 km – mellem Canada og USA
  • Mål, vægt & temperatur: Canada bruger metersystemet. Temperaturen måles i Celsius.

Trustpilot