Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Rejselederen har skrevet “Turen går til Argentina & Chile”

Rejselederen har skrevet “Turen går til Argentina & Chile”

Argentina & Chile - tango, vin & vulkaner

En rundrejse med eventyr i både Argentina og Chile, som uden tvivl er to af Sydamerikas mest naturskønne lande. Du får natur for alle pengene i begge lande, ikke mindst i det uberørte og underskønne Patagonien med de vidtstrakte vidder og vulkaner, som enten er aktive eller for længst udslukte. Argentina og Chile er på mange måder vidt forskellige, men har Sydamerikas længste bilaterale grænse, som udgøres af Andesbjergene. Naturoplevelserne i de majestætiske Andesbjerge med de Himalaya-agtige landskaber er aboslut en af rundrejsens store oplevelser. For foden af Argentinas højeste bjerg, Aconcagua på 6.960 m ligger vindistriktet Mendoza, der er kendt for sine ypperlige rød- og hvidvine, og vi har inkluderet besøg på flere vingårde. Hovedstæderne Buenos Aires og Santiago står sammen med havnebyen Valparaíso for storbyoplevelserne med alt, hvad det indebærer af stemningsfulde og historiske kvarterer, fristende tango-barer og et miks af forskellige kulturer.

Glæd dig fordi

 • du oplever to vidt forskellige lande på én rejse
 • rejselederen bor i Buenos Aires og er ekspert i Sydamerika
 • du kommer på interessante byture i Buenos Aires og Santiago
 • der er besøg på flere vingårde i Mendoza-distriktet
 • du ser Aconcagua – den højeste bjergtinde uden for Himalaya
 • der er tre dage med naturoplevelser i Patagonien
 • du kan smage Santiagos gastronomiske udbud af fisk og skaldyr frisk fra Stillehavet
 • der er valgt dejlige hoteller, f.eks. Hotel Cabanas del Lago ved Llanquihue-søen
 • der er god tid til oplevelser på egen hånd
Antal dage
15 dages rundrejse
Pris
Fra kr.

Hør rejseleder Rune Harritshøj fortælle om turen

Oplev Argentina og Chile på en rundrejse med dansk rejseleder

Mød din rejseleder

Rune Harritshøj - Rejseleder - Risskov Rejser
Rune er forfatter til "Turen går til Argentina & Chile"

Rune V. Harritshøj er uddannet journalist og har en master i økonomi fra universitetet i Buenos Aires. Her har han boet siden 1999 og arbejdet som Sydamerika-korrespondent for forskellige danske medier, bl.a. Berlingske, Børsen og Information.

Rune har et indgående kendskab til Sydamerika og han taler både spansk og portugisisk, og er en ofte benyttet foredragsholder. Rune er desuden forfatter til “Turen går til Argentina & Chile”, og han er en passioneret rejseleder, der med sin store viden gør rejsen ekstra interessant.


Læs mere om Rune V. Harritshøj

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark
 • Dag 2 Ankomst til Buenos Aires

  Vi ankommer til Buenos Aires om morgenen og bliver modtaget af rejseleder Rune V. Harritshøj i lufthavnen. Vi går straks i gang med oplevelserne og tager på en kort bytur, hvor vi fra bussen og forsynet med et bykort orienterer os i denne enorme og pulserende hovedstad. Over middag tjekker vi ind på hotellet i centrum, og i løbet af eftermiddagen holder rejseleder Rune V. Harritshøj  et orienteringsmøde om Buenos Aires og om, hvordan den resterende del af rejsen kommer til at forløbe. Da Rune er bosat i Buenos Aires, kender han naturligvis også de gode spisesteder, og dem, der har lyst kan spise sammen med Rune her den første aften i Buenos Aires.

  Her bor du dag 2 og 3

  NH Tango Hotel

  På dette 4-stjernede hotel bor du midt i den pulserende storby Buenos Aires.  Hotellet ligger ud til den kendte Julio Avenue, hvilket betyder, at...

 • Dag 3 Sightseeing i Buenos Aires, tango-show og velkomstmiddag

  En dag med sightseeing i ”Sydamerikas Paris”, som Buenos Aires også bliver kaldt, og det skyldes bl.a. de brede boulevarder, der er anlagt efter parisisk forbillede. Rejseleder Rune V. Harritshøj har boet i Buenos Aires siden 1999 og kender alle sidegaderne, hvor hverdagslivet udfolder sig, og selv om Buenos Aires er en by man skal opleve på grund af atmosfæren, giver dagens byrundtur også et godt indbllik i byens og landets historie. Vi begynder nemlig ved Maj-pladsen, der til alle tider frem til i dag har været argentinernes mødested for politiske demonstrationer. Her er det oplagt at høre om Argentinas historie og få fortællingen om den sydamerikanske befrier, general José San Martin, og vi besøger naturligvis katedralen med nationalheltens gravsted og evige flamme. På Maj-pladsen ligger også det lyserøde regeringspalads, Casa Rosada, og det gamle rådhus, Cabildo, der er en af bygningerne fra den spanske kolonitid, som sluttede, da Argentina blev uafhængighed i 1816.

  Vi kører ad den 12-sporede avenue, Avenida 9 de Julio, og kommer forbi Buenos Aires’ vartegn, som er den 67 m høje obelisk på Plaza de la República, og det smukke opera- og ballethus, Colón-teatret. Vi kører gennem det charmerende gamle tango- og kolonikvarter, San Telmo, der i 1700-tallet var centrum i Buenos Aires, og som har oplevet en renæssance de sidste to årtier. Der fortsættes til det ikoniske La Boca-kvarter ved floden, hvor tangoen siges at være opstået blandt de fattige indvandrere, der bosatte sig her i perioden fra 1880érne til mellemkrigstiden. De farvestrålende blikhuse er et levn fra den periode. Herfra går turen til det mondæne Recoleta-kvarter, hvor vi skal besøge Recoleta-kirkegården og høre historien om Argentinas mest berømte førstedame: Eva Perón kendt som Evita. Aftenen kommer til at stå i tangoens tegn. Vi skal opleve et flot og forrygende tango-show, og sammen med den argentinske nationaldans får du serveret en dejlig middag inkl. øl og vin.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 4 Vin og historie i Mendoza

  Vi tager afsked med Buenos Aires og flyver om morgenen stik vest til Andesbjergene – nærmere bestemt til Mendoza, der er hovedbyen i Argentinas vinregion. I denne del af Argentina ligger Sydamerikas og hele Amerikas højeste bjerge, hvilket for Mendozas vedkommende giver følelsen af ligge på grænsen til forbjergene med de utroligt smukke og højere Andesbjerge i baggrunden. En bytur giver indblik i byens historie, specielt under uafhængighedskrigen mod Spanien i 1810’erne, og vi ser bl.a. højen, der markerer uafhængighedskrigen. Byen har også en anden historie at fortælle, og den drejer sig om vin. Mendoza-vindistriktet har for alvor sat Argentina på verdens vinkort med sine fremragende rød- og hvidvine.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 4 og 5

  NH Mendoza Cordillera

  Dette 4-stjernede hotel ligger tæt på centrum og dermed også de bedste shopping- og spisesteder, som byen tilbyder. Alle værelser er store og l...

 • Dag 5 Et argentinsk vineventyr

  Naturen har sørget for Mendoza-vindistriktets enestående omgivelser. Der er nemlig udsigt til Andesbjergenes sneklædte tinder og til Aconcaguas på 6.960 m, der er den højeste tinde uden for Himalaya og dermed det højeste bjerg på den vestlige og sydlige halvkugle. Det var spanierne og munkene, der bragte vinstokke til Argentina i 1500-tallet, og selv om vindyrkning blev intensiveret af de millionvis af sydeuropæiske indvandrere, der kom til Argentina i 1880erne, var anerkendelsen længe undervejs. I dag er kvaliteten stærkt forbedret, og fra 1960erne er konstante forbedringer kombineret med europæisk know how og investeringer humlen bag de argentinske verdensklassevine.

  Dagens tema er vin, og vi kommer hele processen rundt fra jordbundsforhold og kunstvanding til det færdige resultat, når vi besøger forskellige vingårde og smager deres vine. Malbec-druen har optimale betingelser her i Mendoza-distriktet, og vinen har ikke overraskende taget verdensscenen med storm. Der bliver serveret en udsøgt frokost på en af områdets vingårde. Sidst på eftermiddagen går turen tilbage til Mendoza, og resten af dagen er på egen hånd.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 6 Over Andesbjergene til Santiago de Chile

  I dag skal vi over de majestætiske Andesbjerge med de Himalaya-agtige landskaber, og vi stopper naturligvis flere steder for at forevige sceneriet. Hvis det er klart vejr, kan vi se Aconcagua, der er Sydamerikas ”tag” med en højde på knap syv km, og bjergbestigere fra hele verden valfarter hertil i sommermånederne fra november til marts. Kort før grænsen til Chile dukker ’Inkabroen’ op, men navnet skyldes ikke, at der er tale om et af inkaernes bygningsværker. Der er termisk aktivitet i området, og det er de svovlholdige kilder, der har skabt formationen, der minder om inkaernes byggestil. Grænseformaliteterne kan godt tage en time til halvanden, og når de er ovestået, spiser vi frokost på et skisportshotel på den chilenske side. Efterhånden som vi kører nedad i terrænet, bliver der længere og længere mellem hårnålesvingene, og frodigheden kommer til syne. Dagens mål er Santiago med den smukke beliggenhed mellem de høje sneklædte Andesbjerge, og der er bred enighed om, at Santiago ligner ingen anden storby i Sydamerika. Vi regner med at ankomme til den chilenske hovedstad sidst på eftermiddagen, og aftenen er på egen hånd.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 6 og 7

  Providencia Hotel

  Hotellet har en central og perfekt beliggenhed i bydelen Providencia tæt ved kulturoplevelser, barer og spisesteder og undergrundsbanen. Der er t...

 • Dag 7 En dag med oplevelser i Santiago

  Chiles hovedstad er en af Sydamerikas mest stemningsfyldte byer og en herlig blanding af gammelt og nyt. Første del af byturen koncentrerer sig om centrum, og vi skal høre om Chiles historie fra uafhængigheden fra spanierne i 1818 til demokratiets genindførelse i 1990 efter 17 års diktatur med general Augusto Pinochet. Selve tiden under spanierne kommer vi også ind på, fordi regionens krigeriske Mapuche-indianerne – den oprindelige befolkning i det centrale/sydlige Chile – formåede at holde stand i 300 år. Vi besøger regeringspaladset La Moneda, hvor den socialistiske præsident Salvador Allende tog sit eget liv under Pinochets statskup den 11. september 1973. Vi fortsætter gennem Santiagos forretningscentrum til den centrale plads, Plaza de Armas med katedralen, og til det spændende marked, der bugner ag friskfangede fisk fra Stillehavet. Vi nyder udsigten fra det 630 m høje bjerg San Cristóbal – og udsigten over storbyen med de syv millioner indbyggere er intet mindre end spektakulær!

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

   

 • Dag 8 Vinoplevelser på vejen til havneby Valparaíso

  Turen til den charmerende havneby Valparaíso går gennem Casablanca-dalen, hvor der dyrkes vin i stor stil, og det er primært på Sauvignon Blanc-druer. Vi stopper og besøger en af de mange vingårde og smager på deres hvidvine. Vi når til Stillehavet og til Valparaíso, der ligger skønt som et amfiteater omkring bugten, der får den til at minde om en blanding af Lissabon og San Francisco. En af de ting, man først  lægger mærke til i Valparaíso, er vægmalerierne – og de er overalt, fordi bystyret konstant inviterer lokale og udenlandske kunstnere til at dekorere murene. Vi tager på sightseeing i den fascinerende havneby og tager turen til fods gennem et af de stemningsfulde kvarterer. Vi spiser frokost på en fremragende fiskerestaurant med panoramaudsigt over Valparaíso-bugten – og selv om det er er svært at løsrive sig, venter der flere herlige oplevelser. Det er b.la. en tur med en af de “klatrende” sporvogne, der forbinder havnefronten med byens mange kvarterer oppe i højderne.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

  Her bor du dag 8 og 9

  Terranostra Hotel

  Et historisk hotel i Valparaíso med ægte chilensk charme og gæstfrihed. Hotellet er moderne indrettet og har fine faciliteter, og værelserne...

 • Dag 9 Pablo Nerudas hus og tid på egen hånd i Valparaiso

  Om formiddagen besøger vi Pablo Nerudas hus, La Sebastiana, der fungerer som museum over Chiles mest berømte forfatter og Nobelprismodtager. Pablo Neruda er den ene af Chiles to Nobelpristagere – den anden er Gabriela Mistral. Pablo Neruda (1904 – 1973) var filantrop og engageret i samfundsforhold generelt, og han havde en mangeårig karriere som parlamentariker i kongressen – som kommunist – bag sig.

  Resten af dagen er der tid til at udforske havnebyens mange gyder og stræder, til at nyde de storslåede udsigter og til at komme på sporet af historien – fra dengang byen blev grundlagt i 1500-tallet, og til det blev “nye tider” med åbningen af til Panama-kanalen i begyndelsen af 1900-tallet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 10 Patagonien og Chiles sø-distrikt

  Efter tidlig morgenmad kører vi en halvanden times tid til lufthavnen ved Santiago for derfra at flyve sydpå, hvor den smukke region Patagonien begynder. Vi lander i havnebyen Puerto Montt, der er centrum for Chiles akvakultur og omfattende laksebrug kun overgået i kvantitet af Norge. Efter en kort bytur kører vi ind i landet til Chiles største sø, Llanquihue.

  Der venter tre dage i Chiles sø-distrikt, der er indgangen til det naturskønne og uberørte område kaldet Patagonien, der dækker et enormt område på to gange Frankrigs areal. Vi skal bo i den idylliske pionerby Puerto Varas – og det bliver på Cabanas del Lago Hotel, der har den skønneste beliggenhed næsten i vandkanten af søen Llanquihue. Hotellet er bygget af træ, som mange huse i Patagonien både på den chilenske og argentinske side.

  Vi tager en kort gåtur i Puerto Varas, og det er både en bytur i en ekstremt smuk og idyllisk by ved bredden af Llanquihue-søen og en naturskøn tur med sublim til med udsigt til de to vulkaner, Osorno og Calbuco, hvor sidstnævnte var i udbrud så sent som i april 2015.

  Inkluderede måltider: Morgenmad

  Her bor du dag 10, 11 og 12

  Cabanas del Lago Hotel

  Hotellet har den mest naturskønne beliggenhed ved søen Langquihue i byen Puerto Varas. Fra næsten overalt på hotellet er der udsigt til sneklæ...

 • Dag 11 På vulkaner og frokost i naturen

  En dag med store naturoplevelser i det fantastiske sø-distrikt, og ruten følger Llanquihue-søen til nationalparken Perez-Rosales, der grænser op til Argentina og Andesbjergene. Her er floderne og søerne et produkt af bjergenes gletsjere, som i årtusinder har været medvirkende til den store frodighed i den tempereret regnskov. Det giver et dyreliv med bl.a. den udrydningstruede chilenske hjort, “huemel”. Vi fortsætter til Lago de Todos los Santos – Allehelgener-søen – hvis overfladevand er turkisblåt, og til vulkanen Osorno, der ikke er aktiv længere. Vi går en tur på Osorno-vulkanens sider, der er dækket med et tyndt lag aske, og bliver præsenteret for fantastiske udsigter til Puerto Varas og den aktive Calbuco-vulkan. Vi nyder vores medbragte frokost i det storslåede landskab og fornemmer naturens storhed. Hen på eftermiddagen er vi tilbage i Puerto Varas og har aftenen fri til at nyde den hyggelige by med de mange gode fiskerestauranter, der serverer  både ferskvands- og saltvandsfisk.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 12 Tyske indvandrerbyer omkring Llanquihue-søen

  I dag skal vi besøge flere landsbyer omkring Llanquihue-søen. Det er tyskprægede landsbyer frem til i dag med fungerende tyske skoler, fordi titusindvis af særligt sydtyske indvandrere fik land her i 1860erne som følge af en aftale mellem Chile og Tyskland. Som i vores værtsby, der har tysk klub og ”kuchen” på alle menuer, skal vi besøge landsbyer med træhuse i områdets Alerces-træer – Patagoniens redwoods. Vi besøger Frutillar, Puerto Octay og Ensenada og ser, hvordan de tyske indvandrere byggede og levede. Til frokost stopper vi ved en lokal restaurant og nyder de regionale delikatesser, som bl.a er laks.

  Dagens udflugt kommer igennem områder og landsbyer, som direkte er grundlagt af sydtyske nybyggere kort tid efter, at indianerne er drevet på flugt. Derfor har landsbyerne et ofte meget tydeligt pionerpræg – og tysk orden! Naturen og udsigten gør, at det til tider kan minde om Alperne og til andre tider om Patagonien med indianere lurende bag næste bakkedrag.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 13 Farvel til Patagonien og afskedsmiddag i Santiago

  Det er tid til at sige farvel til det smukke Patagonien, og vi flyver om formiddagen tilbage til Santiago. Byen har meget at byde på og ligger vinunderligt, og på klare dage er der udsigt til de højeste Andesbjerge, og når det gælder gastronomi, er Santiago absolut i førertrøjen.

  Om aftenen mødes vi til en dejlig afskedsmiddag på en lokal restaurant, og her er det oplagt at smage den berømte råmarinerede fisk- og skaldyrsret kaldet “cevice” og hertil nyde Chiles nationaldrink – Pisco Sour – der er druebrændevinen  “pisco” med æggehvider, citronsaft og sukker. Ønsker man ikke “cevice”, er der mange andre spændende retter på menukortet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og afskedsmiddag.

  Her bor du dag 13

  Providencia Hotel

  Hotellet har en central og perfekt beliggenhed i bydelen Providencia tæt ved kulturoplevelser, barer og spisesteder og undergrundsbanen. Der er t...

 • Dag 14 Afrejse fra Santiago

  Det er tid til at sige farvel til Sydamerika for denne gang. Om formiddagen kører vi til lufthavnen og flyver tilbage til Danmark.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 15 Ankomst til Danmark
Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse til Buenos Aires og retur fra Santiago inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • 3 indenrigsflyvninger i Argentina og Chile
 • Overnatning i dobbeltværelse på centralt beliggende 3- og 4-stjernede hoteller
 • 12 x morgenmad, 4 x frokost og 3 x aftensmad
 • Al transport jf. program
 • Sightseeing i Buenos Aires inkl. besøg Eva Perons grav
 • Tango-show og velkomstmiddag i Buenos Aires
 • Vinsmagning og frokost på vingård i vindistriktet i Mendoza
 • Sightseeing i hovedstaden Santiago de Chile
 • Sightseeing i den smukke by Valparaíso
 • Besøg på Pablo Nerudas museum/hus i Valparaíso
 • Vandretur ved vulkanen Osorno i Vincent Perez-Rosales National Park
 • Udflugt rundt om den smukke sø Llanquihue
 • Afskedsmiddag i Santiago de Chile
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 5.495
 • Drikkepenge til chauffør: Beregn ca. USD 2-3 pr. dag pr. person.

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Argentina og Chile

  Pas & visum

  Der er ikke visumpligt for skandinaviske statsborgere til hverken Argentina eller Chile, når rejsen er på under 90 dage. Passet skal være gyldigt 6 mdr. efter hjemkomsten.

  Yderligere information kan findes via Den Chilenske ambassade på tlf. 35 38 58 34 og Den Argentinske Ambassade på tlf. 33158082 eller på Udenrigsministeriets hjemmeside www.um.dk. Det er en god ide at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, så man har oplysningerne, hvis man er uheldig at miste dokumenterne.


  Toldregler

  For aktuelle regler om, hvad der må medbringes til/fra Argentina og Chile, se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Bemærk, at ved flyskift kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler), endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne, blive konfiskeret. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.


  Rejseforsikring

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år. Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.


  Medicin & vaccinationer

  Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Skal man til Chile anbefaler Statens Seruminstitut en vaccine mod smitsom leverbetændelse. For rejser til Argentina er gul feber og eventuelt smitsom leverbetændelse godt. For yderligere information kontakt egen læge i god tid inden afrejsen til Argentina og Chile.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Møntfoden hedder i både Argentina og Chile ”pesos” og er lig 100 ”centavos”. For begge lande gælder, at man ikke skal veksle til denne valuta i Danmark, men i stedet medbringe US-dollars, som kan veksles i de større banker eller på vekselkontorer. Det er velset at bruge US-dollars som drikkepenge.

  I Chile er der mange vekselhuse i Santiago, og ofte vil hotellerne gerne veksle – kursen er dog altid bedst i Santiago. I Argentina er det langt det nemmeste at bruge vekselkontorer, da bankerne er bureaukratiske.

  Det er muligt at betale med kreditkort på hoteller og i større forretninger, og alle de gængse kreditkort accepteres. Udenfor de største byer kan der kan være langt mellem hæveautomaterne, men mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankerne. Det er en god ide altid at have mønter og mindre sedler i pungen til drikkepenge og mindre indkøb, da det mange steder kan være svært at få byttepenge. Husk at medbringe pas ved enhver veksling/hævning i banken. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

  Bagageregler

  Ca. 14 dage før afrejsen vil du modtage information om, hvor meget bagage, det er tilladt at medbringe.

 • Lokale forhold

  Klima & årstider

  Fra november til marts er sommersæson i hele Sydamerika og dermed også i Argentina og Chile. Det skal huskes, at denne rejse begynder i Buenos Aires, der ligger på højde med Barcelona bare på den sydlige halvkugle og har dermed meget varme dage med høj luftfugtighed på grund af Rio de la Plata-floden. Forvent temperaturer på 30-40 grader i Buenos Aires og meget lidt regn – men hvis det regner, så er næsten altid tropiske korte og intensive byger – næsten skybrud.

  I Mendoza for foden af Andesbjergene kan temperaturen veksle mellem 15-30 grader med kølige aftener og morgener. Det regner sjældent, da området har semi-ørken klima.

  I Santiago og Valparaiso i Chile er klimaet lidt varmere end i Mendoza, men ikke så varmt som i Buenos Aires. Forvent temperaturer mellem 20-35 grader og sjældent nedbør.

  I Patagonien omkring Puerto Varas er klimaet tempereret med dansk højsommer-klima med varme dage op til 30 grader og køligere morgener og aftener. Hvis det regner, er det store mængder.

  Tidsforskel

  Argentina er 4 timer efter dansk vintertid og 5 timer efter dansk sommertid.

  Chile er 5 timer efter dansk vintertid og 6 timer efter dansk sommertid .

  Transport i Argentina og Chile

  Busserne i Argentina, der kun er til dagsture på nær busturen fra Mendoza ind over grænsen til Santiago i Chile, er samme standard som i Europa og alle med aircondition og gode sæder. Busserne i Argentina og Chile kan til tider have en lidt lavere standard end i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt og velset at give drikkepenge i både Argentina og Chile. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik.

  I Argentina er det vigtigt selv at være opmærksom på at lægge drikkepenge – og kun i kontanter.

  I Chile lægger restauranterne typisk automatisk 10% på regningen, så man dermed også kan betale dem via kreditkort – hvad ikke er tilfældet i Argentina.

  For begge lande gælder det, at taxachauffører bliver glade for drikkepenge, og her runder man op, eller giver 10 % oveni prisen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager).

  Rejselederen samler ind for alle deltagere og uddeler løbende under hele rejsen drikkepenge til lokalguider, chauffører og dragere (bellboys) på hotellerne. Det er en fast bestanddel af grupperejser i Sydamerika. På denne måde bliver det nemt for hver enkelt deltager, da man kun skal tænke på drikkepenge i forbindelse med måltider. Beløbet er fastsat til 75 USD pr. person, som rejselederen indsamler ved turens start.

  Lidt om hotellerne

  Vi har valgt 3- og 4-stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne i Argentina og Chile ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Argentina hører til et af Sydamerikas sikreste lande, og Patagonien er utvivlsomt Sydamerikas sikreste region. Alligevel skal man ikke friste svage sjæle ved at efterlade kameraer eller tegnebogen på bordet, hvis man går fra det. I hovedstaden Buenos Aires skal man passe på med store kameraer og andre værdigenstande på åben gade. I Buenos Aires er der et særligt kontor for turistpolitiet.

  Chile er om muligt endnu sikrere end Argentina, og der er ud over at være opmærksom på lommetyve i hovedstaden i Santiago ikke grund til bekymring. Efterlad dog aldrig værdigenstande ubevogtet på restauranter og heller ikke på hotellerne.

  For begge lande gælder det, at man skal udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler eller hæver penge. Det er en god ide at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i sikkerhedsboks på hotellet. Store kameraer på åben gade i Buenos Aires i Argentina er heller ikke nogen god ide – hav dem i tasken og tag dem kun op efter behov.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. I Chile bruger man danske stik og 220 volt. I Argentina bruger man 220 volt og stikkene er skæve – dog har mange hoteller også danske stik. Mange hoteller udlåner adapter.

  Mobiltelefon & internet

  Det er dyrt at bruge en dansk mobiltelefon i både Argentina og Chile, og det er også dyrt at ringe fra hotellet. Skal du ringe til Danmark er internet-telefoni, hvor du ringer over en app som whatsapp eller skype den billigste løsning, og der er adgang til internettet på de største hoteller, der ofte har et ”business center”, hvor computere kan lejes eller lånes. Trådløst internet i lobbyen på hotellerne findes ofte mod betaling, og antallet af internetcaféer er stigende i de større byer.

  Mad & drikke

  Argentina er verdens 8. største land og kaldes for landet med de seks kontinenter. Det udtryk bunder i landets mangfoldige geografi, der dog også gælder landets gastronomi med delikate retter fra Buenos Aires og de 23 provinser. I nordøst og nordvest er maden præget af det subtropiske klima med mange frugter og fisk fra floderne. Her dyrkes den klassiske argentinske te – mate – der indtages af alle i hele landet med metalsugerør i de smukt dekorede bægre. Argentina har uden diskussion verdens bedste oksekød. Udskæringerne lomo (mørbrad), bife de chorizo (sirloin ) og ojo de bife (ribeye) er verdensklasse, og man skal bede om at få den ”a punto”, hvis den skal være almindelig gennemstegt og ”jugoso”, hvis den skal være saftig. Der følger altid tilbehør, guarnicion, med i form af kartofler, pommefrites, salat m. m. Argentinas pizza og empanadas – dejbrød med kød og grøntsagsfyld – er Sydamerikas bedste. De mange italienske indvandrere har gjort deres til, at is i Buenos Aires er i verdensklasse. Argentina og Chile Sydamerikas bedste rød-, hvid- og rosévine, og  Argentina udmærker sig med druen Malbec, når det gælder rødvine.

  Chile er halvanden gang Sverige i størrelse og er med sine 4.300 km et af verdens længste lande. Der er stor forskel på gastronomien fra det indiansk-prægede nord på grænsen til Peru og Bolivia og i  hovedstadsområdet ved Santiago og helt ned til Patagonien og verdens ende ved Magellan-strædet og Kap Horn. De 15 regioner byder på et hav af regionalretter. Men én gennemgående ting gælder for hele Chile. Den 85.000 km lange kystlinje langs en af verdens mest stabile fødekilder – Humboldtstrømmen i Stillehavet – og det aflange smalle  land gør, at der altid er fisk på menuen, uanset om man kommer til en lille bjerglandsby. Skaldyr er også ofte på menuen. Råmarineret fisk og skaldyr – ceviche – er gudommelig og næsten så god som i Peru. Desuden er oksekød og masser af grøntsager faste ingredienser herunder advokao – kaldet palta i Chile (og Argentina) – fås til alt og er chilensk-dyrkede. Du skal prøve machas a la parmesana, der er saltvandsmusling med ovnbagt parmesan eller stuvningen cazuela chilena, der blander oksekød, lam, kylling, fisk og skaldyr med grøntsager. Sammen med Argentina er Chile Sydamerikas to oprindelige og bedste vinlande med flere vinregioner nord og syd for hovedstaden, og Chiles rødvinsdrue, Carmenere, er specielt god. Druebrændevinen Pisco er et must og nydes i nationaldrinken Pisco Sour med æggehvider, limesaft og sukker.

  Rygning

  Det er ikke tilladt at ryge på offentlige kontorer, i banker, ventesale og lignende, og det gælder også på mange restauranter og barer. Rejselederen vil informere nærmere om, hvordan man skal forholde sig.

   

 • Gode råd

  Med bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen. Vandet kan drikkes i de fleste større byer, men det smager af klor, så vi anbefaler at købe mineralvand på flaske. Tjek at flasken er uåbnet/forseglet. Når man opholder sig i Sydamerika, sveder man meget mere end normalt i Danmark, og det er vigtigt at drikke rigeligt – gerne min. 2 – 3 liter vand dagligt. Symptomer på dehydrering er kraftigt farvet urin, hovedpine og svimmelhed. Indtagelse af alkohol i større mængder øger risikoen for alvorlig dehydrering. Mange steder uden for de større byer må man ikke forvente toiletforhold som i Danmark, og offentlige toiletter er en sjældenhed. Jo længere ud på landet man kommer, jo lavere bliver standarden. Medbring eget toiletpapir og også håndsprit. Solcreme og myggespray af en god international kvalitet kan købes i Argentina og Chile.

  Møde med en anden kultur

  For at få det fulde udbytte af rejsen og det bedste indblik i landet, bør man vise respekt for landet og indbyggerne. Man må være forberedt på, at særligt argentinerne er mere kropslige end os danskere, og ritualet med adskillige kindkys, når man mødes, er helt almindeligt. Chilenerne kan være lidt mere reserverede, men også dybt passionerede. På en rejse til de to lande skal man skal væbne sig med tålmodighed, for punktlighed er ikke en dyd, ligesom bureaukrati er meget udbredt. Langt de fleste argentinere elsker at blive fotograferet – men spørg først. Så falder man ofte i snak. Chilenerne ikke helt så meget. Men undgå at tage billeder af lokalbefolkningen tæt på. Spørg hvis du er i tvivl.

  Ideer til indkøb

  Man kan købe stort set alt i Argentina og Chile, og her findes hele spektret fra farverige, lokale markeder til mondæne shopping-centre med aircondition. Argentina har masser af gode lædervarer, og bl.a. jakker, handsker og sko fås i supergod kvalitet. Argentinsk dulce de leche – mælke- og sukkerbaseret karamelcreme er ideelt til pandekager, der er landets uofficielle nationalspise. Mate, teen der indtages i bæger og metalsugerør, er en god ide, og urteteen er ikke noget problem i den danske told. Chile har smukke trævarer og særligt i de indianske områder i det nordlige Patagonien. Tag en flaske Pisco med hjem – den grappa-lignende druebrændevin. Lædersko og alpacauld-ting er også gode.

 • Fakta

  • Statsform: Argentina er en føderal republik med 23 provinser og Buenos Aires som selvstyrende hovedstad.
  • Befolkning: 44,3 mio. indbyggere.
  • Hovedstad: Buenos Aires – 2,9 mio. indbyggere.
  • Religion: 83 % er katolikker. Buenos Aires er den by uden for Israel efter New York med flest jøder, omkring 300.000.
  • Sprog: Det officielle sprog er spansk.
  • Areal: 2.780.400 km² – Argentina er 65 gange større end Danmark.
  • Højeste punkt: Aconcagua 6.960 m – højeste bjerg i hele Amerika.
  • Kystlinje: 4.989 km.
  • Fra nord til syd: 3.500 km – 8.000 km med territorium på Antarktisk.
  • Fra øst til vest: 1.300 km.
  • Klima: Argentinas længde gør at det spænder  sig fra subtropisk i nord over tempereret til subarktisk i syd.

   

  • Statsform: Chile er en føderal republik med 15 regioner herunder Santiago som hovedstad.
  • Befolkning: 17,8 mio. indbyggere.
  • Hovedstad: Santiago de Chile – 6 mio. indbyggere.
  • Religion: 87 % er katolikker. Mindretal med protestanter og indianske religioner.
  • Sprog: Det officielle sprog er spansk.
  • Areal: 756.100 km² – Chile er 17 gange større end Danmark.
  • Højeste punkt: Nevados Ojos del Salado 6.891 m – højeste vulkan i verden. Chile har 10 procent af verdens aktive vulkaner.
  • Kystlinje: 6.400 km – reelt 85.000 km.
  • Fra nord til syd: 4.250 km8.000 km med territorium på Antarktisk.
  • Fra øst til vest: Maksimum 445 km – Jylland er 337 km fra Padborg til Skagen.
  • Klima: Chiles længde gør, at det spænder fra subtropisk i nord over tempereret til subarktisk i syd.

Trustpilot