Ring til os 70 22 66 00

18/5
Fantastiske oplevelser på Læsø

 

Asger Jorns Læsø

Om rejsen

Tag med på en indholdsrig dagstur til naturskønne Læsø midt i Kattegat, der er kendt for sine idylliske bindingsværkhuse med tangtag og det berømte Læsø Saltsyderi. Sammen med gallerist og ejer af Asger Jorns atelier, Tom Christoffersen, hører vi om øens tiltrækning på de danske kunstnere, her især Asger Jorn. Som noget helt særligt bydes vi indenfor bag murene i Jorns gamle atelier, Bangsbohave, der normalt er lukket for offentligheden.

Opsamling foregår ved Musikhuset Aarhus – tidspunkt for opsamling oplyses senere. Bemærk – Vi har kun 50 pladser til rådighed på turen, og disse sælges efter først-til-mølle princippet.

Dato og pris
Afrejse 18/5 & kr. 1.375 pr. person

Tilmelding
Der er kun mulighed for skriftlig tilmelding. Det gør du ved at trykke på nedenstående boks, hvor du bedes udfylde felterne på følgende måde:

 1. Navne-feltet: Skriv dit navn OG adresse
 2. Telefon-feltet: Dit telefonnummer
 3. E-mail-feltet: Din e-mailadresse
 4. Antal deltagere-felt: Vælg antal af deltagere
 5. Evt. kommentar-felt: SKAL udfyldes med øvrige rejsedeltageres navne (det er ikke nødvendigt med adresse på de øvrige rejsedeltagere)
Antal dage
1 dages rundrejse
Pris
Fra kr.

Danmarks bedste tur til Asger Jorns Læsø fordi

Du eksklusivt besøger Asger Jorns tidligere atelier, Bangsbohave, der normalt er lukket for offentligheden

Gallerist og ejer af Bangsbohave, Tom Christoffersen, giver dig et unikt indblik i kunstnerlivet på øen

Programmet også inkluderer lækker frokost på Carlsens Hotel, tid til at opleve naturen samt besøg på Læsø Saltsyderi

Danmarks bedste tur til Asger Jorns Læsø fordi

Klik på nedenstående boks for tilmelding til turen "Asger Jorns Læsø"

Dagsprogram

 • Dag 1 Skønne oplevelser på Læsø

  Efter opsamling i Aarhus køres der nordpå til Frederikshavn, hvorfra færgen afgår kl. 11.30. Færgen er fremme på Læsø omkring kl. 13.00, hvor gallerist og ejer af Asger Jorns atelier, Tom Christoffersen, møder gruppen.

  Besøget på Læsø starter med en lækker frokostbuffet på Carlsens Hotel, der byder på lækre retter lavet på friske og lokale råvarer. Og med den fine placering ved vandet er udsigten også sikret, imens der spises frokost.

  Inden vi sætter kursen mod den østlige del af Læsø, kører vi ud forbi det smukke naturområde, Rønnerne, der er et stort strandengsområde, som bl.a. inspirerede Per Kirkeby til sine mange Læsø-malerier. Naturen er overvældende. Vi kører forbi Per Kirkebys hus og vi vil prøve at finde et svar på hvorfor landets to største kunstnere slog sig ned på Læsø. Men inden disse to kom guldaldermaleren Martinus Rørby også til Læsø og tegnede flere ret så vigtige tegninger.

  Herefter besøger vi det berømte Læsø Saltsyderi, hvor vi hører historien om saltudvinding, alt imens det syder og damper fra de opvarmede pander. Siden middelalderen er Læsøsaltet udvundet efter samme opskrift, hvor det meget salte grundvand inddampes på store pander over åben ild med porøse saltflager til følge af rigtig høj kvalitet.

  Vi tager ud og ser mere af øen, der også er kendt for sine huse med tangtage. I modsætning til et stråtækt tag skal et tangtag ikke udskiftes, man supplerer det blot løbende med tang. Af andre fordele kan nævnes den gode isoleringsevne og så er det meget lidt brændbart, hvilket gav læsøboerne én bekymring mindre i en ellers hård hverdag. Før i tiden fandtes der flere hundrede tængede gårde på øen, men der er i dag blot omkring 20 huse tilbage. Vi besøger et af dem, når vi kommer forbi Museumsgården, der er en velbevaret 4-længet tanggård fra 1600-tallet, hvor man tydeligt kan se, at også drivtømmer fra grundstødte skibe blev brugt, når der skulle bygges bindingsværk.

  Næste stop er den røde, stråtækte gård, som Jorn anskaffede sig i 1964. Der gik et par år og en ombygning, inden han tog stedet i brug, men i den omdannede kostald endte han med at få et atelier, lige efter hans eget hoved komplet med plexiglas i taget, en stor pejs og skriveværksted på høloftet. Vi hører historien om huset og Jorns tid på øen, imens der serveres et glas vin i det gamle atelier, hvor malerpletterne stadig kan ses på gulvet. Jorns atelier er normalt ikke åben for offentligheden, og udlånes venligst til udøvende kunstnere, der har brug for arbejdsro. Så det er et helt særligt indblik i Jorns historie, vi får her.

  Vi spiser en god sandwich i Jorns have og der bydes på kold rosévin. Vi tager færgen hjem kl. 18.40.

  Vi er fremme i Frederikshavn kl. 20.10, hvorfra bussen kører tilbage til Aarhus.

Alt det praktiske

Risskov Rejser kvitterer indenfor maks. 48 timer med en faktura/ordrebekræftelse pr. mail, såfremt der er ledige pladser på turen. Hvis turen er udsolgt, giver vi besked om dette pr. mail.
NB – turen gennemføres ved min. 35 deltagere.

 

Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Bus Aarhus – Frederikshavn t/r
 • Færgesejlads Frederikshavn – Vesterøs færgeterminal t/r
 • 1 x glas vin
 • 1 x frokost på på Carlsens Hotel
 • 1 x sandwich med en vand eller øl
 • Besøg på Læsø Saltsyderi
 • Besøg i Asger Jorns atelier
 • Besøg på Museumsgården
 • Ledsagelse af gallerist Tom Christoffersen

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her