Ring til os 70 22 66 00

Australien & New Zealand til søs

19 dage fra 39.995 kr.

Rundrejsen består kort og godt af uforglemmelige oplevelser i Australien og New Zealand bundet sammen på et eventyrligt krydstogt med Celebrity Cruises. Rejsen begynder med sightseeing i Sydney, hvor Operahuset er den helt store attraktion, og det gælder også nationalparken Blue Mountains med det spændende dyreliv. Det 11-nætter lange krydstogt om bord på “Celebrity Solstice” begynder her i Sydney, og da der primært sejles om natten, får du set rigtig meget undervejs.

Efter et langt stræk over Det Tasmanske Hav tager New Zealand imod med den mest forunderlige natur i Fiordland National Park, og vi kan godt love dig, at det kun er begyndelsen på en perlerække af oplevelser i det naturskønne land. Efter et par dage i Auckland kan du rejse hjem med så mange overvældende oplevelser i bagagen, at du må knibe dig selv i armen!

Derfor har vi valgt Celebrity Cruises

Et krydstogt med Celebrity Cruises er en gennemført kvalitetsoplevelse, og ikke overraskende har Celebrity Cruises vundet mange internationale priser. Alt er i top hos et af verdens førende krydstogtfirmaer – den udsøgte service, de gastronomiske oplevelser, den eksklusive underholdning og det stilfulde design, der følger dig overalt. I hver by, der lægges til, kan du tilkøbe indholdsrige udflugter, og der er meget at vælge imellem. Ved bestilling af rejsen får du et login, så du inden afrejsen i ro og mag kan beslutte dig til, hvad du vil opleve.

Glæd dig fordi

 • du kommer på et luksuskrydstogt med oplevelser i to lande
 • du bliver forkælet om bord på ”Celebrity Solstice”
 • der er sightseeing i Sydney og rundvisning i Sydney Opera House
 • du kommer tæt på dyrelivet i Blue Mountains National Park
 • der venter oplevelser i syv forskellige områder i naturskønne New Zealand
 • du kommer i selskab med en passioneret rejseleder, der kender begge lande

Antal dage
19 dages rundrejse
Pris
Fra 39.995 kr.
Afrejse fra
Billund, København, Aalborg og Aarhus
Dansk rejseleder
Marianne Schibbye

Danmarks bedste rundrejse til Australien & New Zealand fordi

Du bliver forkælet om bord på Celebrity Solstice

Der er store oplevelser inkluderet i både Sydney og Auckland

Der er afrejse i den absolut bedste del af sæsonen

Danmarks bedste rundrejse til Australien & New Zealand fordi

Mød din rejseleder

Tag på krydstogt med Marianne

Marianne har et brændende engagement for rejser, hvor eventyrlyst og nysgerrighed har været en rød tråd gennem hele hendes liv. Hun er specielt interesseret i kunst, historie, kultur, arkitektur og det daglige liv rundt om i de lande, som hun besøger. Glæd dig derfor til at tage med Marianne på krydstogt til Australien og New Zealand!


Læs mere om Marianne Schibbye

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark

  Fra København flyver vi via Singapore til Sydney.

 • Dag 2 Ankomst til Sydney

  Vi lander i Australiens største by om aftenen og kører til hotellet i Sydney, som er vores base i tre nætter.

  Her bor du dag 2, 3 & 4

  Rydges Sydney Central

  Dette dejlige hotel er centralt beliggende i Sydney og har alle moderne faciliteter, samt indendørs swimmingpool. Rydges Sydney Central ligger ved...

 • Dag 3 Sightseeing i Sydney og rundvisning i Operahuset

  Sydney er intet mindre end fascinerende! Det vil du opleve denne dag, hvor du ser mange forskellige sider af storbyen. Byturen går bl.a. til den berømte Bondi Beach, gennem de eksklusive forstæder Watsons Bay, Rose Bay og Double Bay og til den charmerende bydel Paddington med de smukt restaurerede huse. Du får en kinesisk oplevelse i Chinatown, og fra udsigtspunktet Mrs. Maquarie’s Chair bliver du præsenteret for en flot udsigt til Operahuset. Ét er at se Operahuset udefra, noget helt andet er at opleve det arkitektoniske mesterværk på en rundvisning, og den oplevelse, har vi naturligvis sørget for, at du får. Det 67 m høje Operahus ligger i ensom majestæt på Bennelong Point, og ingen forudså, at Operahuset ville blive Australiens største turistattraktion. Om aftenen mødes vi til middag i Darling Harbour, og der er reserveret bord til os på Cyren Bar Grill Seafood.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 4 Naturoplevelser i nationalparken Blue Mountains

  Australien er kendt for enestående natur og overraskende dyreliv, som ikke findes andre steder i verden. Derfor har vi inkluderet en udflugt til nationalparken Blue Mountains – for det skal du bestemt opleve! Et par timers kørsel og du er i Blue Mountains National Park, der er World Heritage Area, og her får du en storslået naturoplevelse med skovklædte bjerge, eroderede klipper, flotte vandfald og dybe kløfter. Det er dampen fra olien i eukalyptustræernes blade, der giver bjergene deres blålige skær, og det er baggrunden for nationalparkens navn. I løbet af dagen ser du flotte udsigtspunkter, klippeformationen, The Three Sisters, og får mulighed for at komme på en tur med verdens stejleste jernbane 400 m ned ad den næsten lodrette bjergside. Frokosten bliver serveret på en restaurant i den lille by Leura, og på vejen tilbage til Sydney stoppes der ved Featherdale Wildlife Park med mulighed for at se mange af de dyrearter, der kun findes i Australien

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 5 Sydney på egen hånd – det eventyrlige krydstogt begynder

  En sejltur er et ”must” i Sydney, og vi anbefaler et Sydney Harbour Cruise, hvor du i løbet af halvanden time kan nyde byens skyline. En ide kunne også være at tage til The Rocks, som er den ældste bydel i Sydney, og som ligger i området mellem Circular Quay og Harbour Bridge. Det var her, de første straffefanger ankom til i 1788, og her de straks begyndte at bygge. Selv om meget har ændret sig, skaber de gamle bygninger og pubber, restauranter og butikker en herlig stemning.

  Queen Victoria Building på George Street er både en arkitektonisk oplevelse og shopping-oplevelse. Bygningen har butikker i fire etager, men det er jo ikke noget særsyn i en storby, men det er derimod selv bygningen. Den er opført som markedsbygning i 1898, og der er virkelig kælet for de arkitektoniske detaljer. Er du interesseret i kunst, vil vi anbefale Museum of Contemporary Art beliggende ved West Circular Quay mellem færgeterminalen og området The Rocks. Ud over den faste samling er der altid adskillige særudstillinger, der giver et fint indtryk af, hvad der rører sig på kunstscenen “Down Under”. Der er gratis adgang til museet.

  Hen på eftermiddagen gør vi os klar til at gå om bord på ”Celebrity Solstice”, og du kan glæde dig til den flotte skyline, du bliver præsenteret for på udsejlingen fra havnen i Sydney.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Afgang fra Sydney kl. 18.45.

  Overnatning på krydstogtskib dag 5 - 15

  Celebrity Solstice

  Celebrity Solstice byder på fine restauranter, storslåede spillesteder, rummelige kahytter, og prisbelønnet service. Derudover e...

 • Dag 6 En dag med oplevelser i Eden

  Om morgenen lægger Celebrity Solstice til ved den lille by Eden, der ligger knap 500 km syd for Sydney. Byen har en smuk beliggenhed med den barske, men utroligt smukke kystlinje.

  Celebrity Solstice tilbyder en lang række forskellige udflugter i og omkring byen, som du kan vælge at tage på denne dag. Ønsker du at blive på land, kan du f.eks. besøge spækhuggermuseet (Killer Whale Museum), hvor du bl.a. kan se store hvalskelletter, eller du kan besøge kystmuseet (Sapphire Coast Marine Discovery Centre), der fortæller om kysten. Begge museer ligger på havnen i umiddelbar nærhed af, hvor skibet lægger til.

  Celebrity Solstice tilbyder

  Krydstogtskibet tilbyder en lang række interessante ture. Her får du en appetitvækker på nogle af de ture, du kan tage på ved Eden:

  National Parks Walking Tour of the Sapphire Coast” – en guidet tur til nationalparken Bournda

  Pambula Lake Oyster Cruise & Micro Brewery”– sejlads på Pambula-søen med østers smagning og efterfølgende besøg på et mikrobryggeri

  Spectacular Locations Walking Photography Tour” – guidet vandretur i området ledsaget af en professionel fotograf, der giver gode råd om at tage det perfekte billede.

  Vi tager afsked med Eden og sætter kursen mod New Zealand.

  Inkluderede måltider: Helpension om bord på skibet.

  Ankomst til Eden kl. 9

  Afgang fra Eden kl. 18

 • Dag 7-8 To dejlige dage på havet

  De næste to dage tager vi turen over Det Tasmanske Hav, og det er en tur på lidt mere end 2.000 km. Heldigvis er der meget at fornøje sig med om bord på krydstogtskibet, og underholdningstilbuddene spænder lige fra kasinooplevelser til kunstudstillinger, og der er flere swimmingspools om bord, som du frit kan benytte dig af.

  Inkluderede måltider: Helpension om bord på krydstogtskibet.

 • Dag 9 Nationalparken Fiordland – første møde med New Zealand

  Den første smagsprøve vi får af New Zealand er nationalparken Fiordland, der gemmer sig på Sydøen – og denne oplevelse vil du bestemt ikke være foruden! Hverken ord eller billeder kan beskrive den skønne natur, der venter os her. Nationalparken Fiordland er med sine 1,2 mio. ha landets største nationalpark, og bjergsiderne er en ægte farvesymfoni i grønt, da der falder 8.000 mm regn om året. En sand frodighed med mos, bregner og gigantiske træer dækker bjergene, og den store regnmængde giver kraft til vandfaldene, der vælter ud over bjergsiderne. Dybe fjorde skærer sig ind i det bjergrige område, og det er også netop disse fjorde, der gør det muligt at opleve nationalparken, der har status som World Heritage Park og med rette bliver betegnet som verdens ottende vidunder. Sejlturen i det imponerende naturområde går til de tre fjorde: Milford Sound, Doubtful Sound og Dusky Sound, der er spektakulære på hver deres måde.

  Fra Fiordland sejler vi i løbet af natten til Dunedin, der ligger på Sydøens østkyst.

  Inkluderede måltider: Helpension om bord på krydstogtskibet.

  Ankomst til Fiordland kl. 8

  Afgang fra fra Fiordland kl. 18

 • Dag 10 En dag med oplevelser i Dunedin

  Denne dag lægger Celebrity Solstice til i Dunedin. Der er en hel dag til rådighed til forskellige oplevelser i byen, der i den grad emmer af skotsk atmosfære. Byen blev grundlagt af skotske bosættere i 1848, og de mange historiske bygninger stammer fra 1860’erne, hvor der blev fundet guld i området og byen havde sine kronede dage. Det er nemt at udforske byen til fods på egen hånd eller sammen med rejselederen.

  Celebrity Solstice tilbyder

  Naturen er den helt store attraktion i New Zealand, og du kan tilkøbe mange gode oplevelser som f.eks.:

  Excursion on Taieri Gorge Train” – en spektakulær tur med det kendte veterantog

  Otago Harbour Wildlife Cruises” – mød det fascinerende dyreliv på Otago-halvøen

  Inkluderede måltider: Helpension om bord på krydstogtskibet.

  Ankomst til Dunedin kl. 9

  Afgang fra Dunedin. kl. 19

 • Dag 11 Christchurch

  Christchurch er den største by på Sydøen og har en overraskende engelsk atmosfære. Det kommer bl.a. til udtryk i arkitekturen og i gadenavnene – floden, der snor sig gennem byen, hedder f.eks. Avon, ligesom floden, der bl.a. snor sig gennem Shakespeares fødeby Stratford i England. Christchurch kaldes også “The Garden City” på grund af de mange grønne områder og smukke parker.

  Der er mulighed for at springe på en af krydstogtskibets udflugter eller følge med vores rejseleder til fods rundt på en hyggelig byvandring.

  Celebrity Solstice tilbyder

  Oplevelserne står i kø ved Christchurch – her er eksempler på ture, du kan tilkøbe:

  Town & Country Canterbury Sheep Farm Experience” – oplev livet på et landbrug med de berømte New Zealandske får.

  Waipara Wine Tasting” – en udflugt til tre anerkendte vingårde i den smukke Waipara Valley

  Antarctic Ice and Airforce Wings” – et spændende besøg på det arktiske museum og efterfølgende på Airforce-museet, hvor du kan blive klogere på historien bag de New Zealands fly

  Inkluderede måltider: Helpension om bord på krydstogtskibet.

  Ankomst til Christchurch kl. 7

  Afgang fra Christchurch kl. 18

 • Dag 12 Picton

  Byen Picton er kendt som porten til Sydøen grundet de adskillige færger, der hver dag sejler fra Wellington på nordøen. Picton ligger i den smukke Marlborough-region, der bl.a. er kendt for sine verdensberømte vinområder. Du kan vælge at gå en tur rundt i byen med rejselederen, eller tage på en af de mange udflugter, som krydstogtskibet tilbyder i området omkring Picton.

  Celebrity Solstice tilbyder

  Marlborough Train Tour” – udflugt med et historisk damplokomotiv fra 1915 til den charmerende by Blenheim

  Explore Marlborough Wineries by Bike” – på cykel gennem det smukke vinområde, der også inkluderer hele tre vinsmagninger

  Inkluderede måltider: Helpension om bord på krydstogtskibet.

  Ankomst til Picton kl. 8

  Afgang fra Picton kl. 19

 • Dag 13 Hovedstaden Wellington på Nordøen

  Celebrity Solstice lægger denne dag til i den newzealandske hovedstad Wellington, og her er der en hel dag til rådighed. Er der noget, du ikke må gå glip af i hovedstaden, så er det uden tvivl nationalmuset Te Papa Tongarewa. Der er ikke tale om et museum i traditionel forstand – i stedet er avanceret computerteknologi og alle tænkelige audio-visuelle virkemidler taget i brug på museet for at fortælle New Zealands historie fra mange forskellige vinkler og på en særdeles spændende måde. Siden åbningen i 1998 har museumsfolk fra hele verden valfartet til Te Papa for at lure ”kiwierne” kunsten af.

  En ide denne dag kunne også være et besøg i den botaniske have, der er grundlagt af immigranter som en slags forsøg på at se, hvordan træer og buske fra det “gamle” land ville klare sig i nye omgivelser.

  Inkluderede måltider: Helpension om bord på krydstogtskibet.

  Ankomst til Wellington kl. 8

  Afgang fra Wellington kl. 17

 • Dag 14 En hel dag til søs

  I dag har du en hel dag til afslapning og oplevelser om bord på krydstogtskibet, imens der sejles til Tauranga i det nordlige New Zealand.

 • Dag 15 Oplevelser i Tauranga

  Vi ankommer i dag til Tauranga, som er det sidste sted, krydstogtskibet lægger til, inden vi når Auckland.

  Inkluderede måltider: Helpension om bord på krydstogtskibet.

  Ankomst til Tauranga kl. 7

  Afgang fra Tauranga kl. 18

 • Dag 16 Krydstogtet slutter i Auckland – men eventyret fortsætter

  Denne morgen lægger Celebrity Solstice til i Auckland, og vi går fra borde.

  Eventyret er dog langt fra slut! Vi tager nemlig på sightseeing i Auckland, der bliver kaldt “City of Sails”, da Hauraki-bugten, hvor Auckland ligger, næsten altid er besat med hvide sejl. Auckland er den by i verden, hvor flest indbyggere har deres egen sejlbåd.

  Sammen med rejselederen kommer du på sightseeing i Auckland. Byen er bygget på omkring 60 udslukte vulkaner, men der er kun tre, der er synlige i landskabet i dag. Mest kendt er One Tree Hill med det ensomme træ, som dog ikke længere eksisterer. De to øvrige er Mount Albert og Mount Eden. Sidstnævnte er inkluderet på formiddagens sightseeingtur, og fra den 196 m høje udslukte vulkan kan man ikke bare se hele Auckland og omegn, men også ned i det 50 meter dybe krater.

  Sightseeingturen går også til bydelen Parnell, der er Aucklands ældste med hyggelige gader med victorianske huse, og til Auckland Domain, der er Aucklands grønne åndehul, og hvor Auckland Museum ligger.

  Efter frokost tjekker vi ind på hotellet, hvor vi bor de næste to nætter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Ankomst til Auckland kl. 06.30

  Her bor du dag 16 & 17

  Sky City Hotel

  Dette 5-stjernede hotel ligger i hjertet af Aucklands forretningsområde CBD lige ved siden af det ikoniske 328 m høje Sky Tower. Hotellet har flo...

 • Dag 17 En dag på egen hånd i Auckland

  Nyd dagen i New Zealands største by og som afsluttes med manér med en dejlig afskedsmiddag. Aucklands vartegn er det 328 m høje udsigtstårn Sky Tower, som ligger i forbindelse med Sky City Complex, og det er her, vi skal spise middag på The Orbit Restaurant og betages af udsigten over Hauraki-bugten. Der er mulighed for at tage elevatoren højere op til den flotte panoramaudsigt over hele Auckland, Hauraki-bugten og de udslukte vulkaner, der knejser i bugten, og hvoraf Rangitoto Island er den mest markante.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og afskedsmiddag.

 • Dag 18 Afrejse fra Auckland

  Vi tager afsked med New Zealand og flyver via Singapore hjem til Danmark.

  Inkluderede måltider: Morgenmad

 • Dag 19 Ankomst til Danmark

  Om morgenen lander vi i København.

Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode hoteller i Sydney og Auckland
 • Overnatning i indvendig kahyt på krydstogtet
 • 5 x morgenmad, 2 x aftensmad og helpension på krydstogtet
 • Al transport samt udflugter i Sydney og Auckland inkl. entréer jf. program
 • Sightseeing i Sydney inkl. rundvisning i Operahuset
 • Velkomstmiddag i Darling Harbour i Sydney
 • Heldagsudflugt til nationalparken Blue Mountains inkl. frokost
 • 11 nætters krydstogt fra Sydney til Auckland
 • Drikkepenge om bord på skibet og havneskatter (værdi kr. 2.527)
 • Sightseeing i Auckland
 • Afskedsmiddag i Sky Tower i Auckland
 • Visum til Australien
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Ved afrejse fra Aalborg, Billund eller Aarhus lufthavn. Tillæg kr. 1.250
 • Visum til New Zealand: Indrejsetilladelse og besøgsgebyr, samlet NZD 47 (NzeTA-ansøgningen udfyldes og betales direkte på internettet inden afrejse)
 • Administrationsgebyr kr. 125
 • Tillæg for enkeltværelse og enkeltkahyt med balkon kr. 31.995
 • Tillæg for enkeltværelse og indvendig enkeltkahyt kr. 22.995
 • Tillæg for balkonkahyt (2A/2B) kr. 4.495 pr. person
 • Ved afrejse fra Aalborg, Billund eller Aarhus lufthavn. Tillæg kr. 1.250
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 10 januar 2021 19 dage Marianne Schibbye Billund
  København
  Aalborg
  Aarhus
  39.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   + 1.250 kr. per person Bestil
   Flytider
   Billund - København 10/01-2021   kl. 10:25 10/01-2021   kl. 11:15
   København - Singapore 10/01-2021   kl. 12:20 11/01-2021   kl. 06:20
   Singapore - Sydney 11/01-2021   kl. 09:35 11/01-2021   kl. 20:15
   Auckland - Singapore 27/01-2021   kl. 15:10 27/01-2021   kl. 21:00
   Singapore - København 27/01-2021   kl. 23:50 28/01-2021   kl. 06:25
   København - Billund 28/01-2021   kl. 11:30 28/01-2021   kl. 12:20
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Singapore 10/01-2021   kl. 12:20 11/01-2021   kl. 06:20
   Singapore - Sydney 11/01-2021   kl. 09:35 11/01-2021   kl. 20:15
   Auckland - Singapore 27/01-2021   kl. 15:10 27/01-2021   kl. 21:00
   Singapore - København 27/01-2021   kl. 23:50 28/01-2021   kl. 06:25
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + 1.250 kr. per person Bestil
   Flytider
   Aalborg - København 10/01-2021   kl. 06:30 10/01-2021   kl. 07:15
   København - Singapore 10/01-2021   kl. 12:20 11/01-2021   kl. 06:20
   Singapore - Sydney 11/01-2021   kl. 09:35 11/01-2021   kl. 20:15
   Auckland - Singapore 27/01-2021   kl. 15:10 27/01-2021   kl. 21:00
   Singapore - København 27/01-2021   kl. 23:50 28/01-2021   kl. 06:25
   København - Aalborg 28/01-2021   kl. 09:15 28/01-2021   kl. 10:00
   Se flytider
  • Afrejse fra Aarhus

   + 1.250 kr. per person Bestil
   Flytider
   Aarhus - København 10/01-2021   kl. 06:40 10/01-2021   kl. 07:20
   København - Singapore 10/01-2021   kl. 12:20 11/01-2021   kl. 06:20
   Singapore - Sydney 11/01-2021   kl. 09:35 11/01-2021   kl. 20:15
   Auckland - Singapore 27/01-2021   kl. 15:10 27/01-2021   kl. 21:00
   Singapore - København 27/01-2021   kl. 23:50 28/01-2021   kl. 06:25
   København - Aarhus 28/01-2021   kl. 07:30 28/01-2021   kl. 08:10
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Når du er på krydstogt med Celebrity Cruises

  Billetter og rejsedokumenter?

  Billetter bliver udstedt, når slutbetalingen er modtaget. Vi gør opmærksom på, at bagagemærkater vil blive udleveret på havnen ved afrejse.

  Hvornår kan jeg gå om bord?

  Tidspunktet for ombordstigning på det aktuelle cruise er opgivet på billetten. Hvis du ikke er om bord på skibet senest 90 minutter før planlagt afgangstidspunkt, antager vi, at du ikke vil med på cruiset. Cruiset vil da blive anset som afbestilt, og du vil ikke have ret til nogen refusion af købesummen ud over tilbagebetaling af skatter.

  Hvordan tjekker jeg ind på skibet?

  Hvis du har benyttet dig af Online Check-In på vore internetsider, skal du medbringe en udskrift af det signerede “Set Sail Pass” samt dine identifikationspapirer. Gå til “Set Sail”-området i cruiseterminalen, hvor du vil få tjekket dine papirer og udstedt et Sea Pass-kort. Dette fungerer som identifikationskort og nøglekort til din kahyt. Kortet bruges også til indkøb om bord på skibet og viser hvilket dæk i hovedrestauranten og hvilket bordnummer, du har ved måltiderne. Da vi rejser som gruppe, har vi på forhånd valgt et samlet tidspunkt.
  Hvis du ikke har tjekket ind online, skal du tage dit pas og cruisebilletter med til skranken i cruiseterminalen, hvor vores repræsentanter vil tjekke dig ind og udstede dit Sea Pass-kort. For at gøre ombordstigningen så enkel og hurtig som muligt, anbefaler vi, at du tjekker ind online på www.celebritycruises.dk under “Menu” og “Online Check-In”. Online Check-In er muligt frem til fire dage før afrejse.

  Hvordan betaler jeg for indkøb om bord?

  Valutaen om bord er USD. Alle skibene har et kontantfrit system, Sea Pass. Der bliver oprettet en Sea Pass-konto i dit navn, som skal tilknyttes et godkendt kredit- eller debetkort (VISA, MasterCard, Diners og American Express godtages). Alle rejsende vil få et Sea Pass, og beløbet bliver automatisk trukket fra kortet ved indkøb om bord. På sidste cruisedag vil der blive leveret en udspecificeret regning af kontoen til kahytten således, at du selv kan kontrollere beløbene. Det kan ske, at enkelte transaktioner, foretaget på cruisets sidste aften, ikke fremgår af regningen. Dette vil da i stedet blive lagt til slutopgørelsen.

  Hvilken dresscode gælder om bord?

  Det er nemt at planlægge, hvad du skal have på af tøj på cruiset. Du får brug for fritidstøj til brug i dagtimerne og lidt pænere tøj til aftenbrug. Tøj til aftenbrug kan være: Fritidsskjorter og bukser til mænd, bukser og top eller nederdel og bluse til kvinder. Pænt: Kjole eller buksedragt til kvinder, fritids-/pæn jakke til mænd. Vi anbefaler, at du pakker en lille taske/håndbagage med det, du har brug for til den første dag om bord, da det kan tage nogle timer, før bagagen bliver bragt til kahytten (bagagen leveres efter afsejling).

  Hvad med elektrisk udstyr og tøjvask?

  Strømspændingen om bord er 110/220 V. Du må selv medbringe eventuelle nødvendige adaptere. Hårtørrere findes i alle kahytter. Tøjvask, rens og pres er tilgængeligt mod betaling. Spørg din kahytstjener for mere information og priser. NB! Det er ikke nødvendigt at bære elektrisk udstyr i håndbagagen. Dette kan pakkes i bagagen til indtjekning.

  Hvad må man ikke tage med om bord?

  Det er ikke tilladt at tage følgende med om bord: Alkohol (med undtagelse af: Det er tilladt at medbringe 2 flasker vin), strygejern, stearinlys, våben (herunder også knive, lommeknive, Leatherman og lignende), vinåbner, kaffemaskine/elkedel, elektriske transformatorer, brandfarlig væske, eksplosiver (f.eks. fyrværkeri), HAM radioudstyr, hockeykøller, rusmidler, saks, skateboard/surfboard.

  Hvor og hvornår kan jeg spise om bord?

  Alle måltider om bord er inkluderet i prisen. Enkelte restauranter tilbyder andre typer madoplevelser for et mindre tillæg. Madservering er tilgængelig 24 timer i døgnet. I hovedrestauranterne er der to bordseatings – der serveres altså middag to gange hver aften. Da vi rejser som gruppe, har vi valgt at reservere borde, så vi kan spise samlet. Man kan dog på forespørgsel selv bestemme, hvornår man ønsker at spise middag. Vi garanterer ikke, at alle forespørgsler kan imødekommes, men vi lover at gøre vort bedste.
  Almindelige tidspunkter for måltiderne i hovedrestauranten er som følger:
  Morgenmad: Fri bordseating 07:30 – 11:00.
  Frokost: Fri bordseating 12:00 – 13:30.
  Middag: To bordseatings – typisk kl. 18 og 20.
  Hvis du ønsker at være mere fleksibel, kan du få morgenmad, frokost og middag serveret andre steder end i hovedrestauranterne. Læs dagsprogrammet om bord for aktuelle tidspunkter og steder. Continental morgenmad serveres på forespørgsel i kahytten mellem klokken 07:00 og 10:00. Roomservicemenuen er tilgængelig hele døgnet (for bestillinger mellem 00:00 – 05:00 vil der pålægges et lille gebyr). Gæster i suiter (ikke Junior Suite) kan bede om en fuldstændig menu for hvert måltid til servering i suiten.

  Hvad med drikkevarer?

  Drikkevarer er som udgangspunkt ikke inkluderet i prisen, men det er muligt at tilkøbe en drikkevarepakke til USD 55 pr. person pr. dag. Hvis du opgraderer din kahyt til enten en udvendig kahyt, balkonkahyt eller concierge class-kahyt, får du drikkevarepakken gratis. Drikkevarepakken gælder softdrinks, visse øl, cocktails, drinks og vine.

  Hvad er drikkepenge/serviceafgiften om bord?

  På Celebrity Cruises gives der drikkepenge til restaurant- og kahytspersonalet for god service og personlig opmærksomhed. Ved grupperejser på krydstogter med Celebrity Cruises købt gennem Risskov Rejser er drikkepenge automatisk lagt til cruiseprisen ved bestilling. Du vil derfor få et brev leveret til din kahyt med information om, at drikkepengene allerede er registreret, og du behøver ikke betale noget ekstra ud over dette.

  Hvad sker der, hvis jeg bliver syg om bord?

  Lægetjenesten om bord er bemandet af en uddannet læge og mindst én sygeplejerske. Du skal selv betale for lægetjeneste, og det anbefales derfor at tegne tilstrækkelig syge-/rejseforsikring. Vi anbefaler passagererne at gemme alle kvitteringer, da forsikringsselskaberne skal have nødvendig dokumentation ved en eventuel forsikringssag. Der gøres opmærksom på, at lægetjenesten er reguleret af amerikansk lov, hvilket vil sige, at prisfastsættelsen for en konsultation med læge, undersøgelse, medicin og udstyr, som bliver brugt, mv. sættes derefter. Priserne kan derfor ikke ses i sammenhæng med priser, man er vant til hjemmefra. Lægetjenesten tilbyder søsygetabletter ved behov.

  Risskov Rejsers rejseleder vil naturligvis være behjælpelig med at oversætte fra engelsk til dansk, hvis det skulle blive nødvendigt.

  Hvilke regler gælder for rygning om bord?

  Der er stort set røgfrit på alle vore skibe, men der er specifikke områder på skibet, hvor det er tilladt at ryge. Alle teatre og restauranter er røgfrie. Cigar- og piberygning er kun tilladt på de ydre dæk. Det er ikke tilladt at ryge i kahytten og heller ikke på balkonerne, der hører til den enkelte kahyt. Vi kan desværre ikke garantere allergikahytter.

  Hvad med alkoholholdige drikkevarer?

  Alkoholholdige drikkevarer kan købes i alle barer og restauranter om bord. Aldersgrænsen er 21 år for alle sejladser, som udgår fra Nordamerika. For sejladser, som udgår fra Europa, Asien, Australien og Sydamerika er aldersgrænsen 18 år. På alle Celebrity Cruises private destinationer er aldersgrænsen 21 år. Alkoholholdige drikke til personligt forbrug kan ikke medbringes om bord. Det er imidlertid tilladt at medbringe to flasker vin om bord. Hvis du tager alkoholholdige drikke med dig ved ombordstigningen før cruisets start, vil dette blive konfiskeret og destrueret. Hvis du køber alkoholholdige drikkevarer undervejs på cruiset, vil dette blive opbevaret og leveret til din kahyt på cruisets sidste aften.

  Hvordan fungerer udflugterne i land?

  For at få mest muligt ud af opholdene i land anbefaler vi, at du vælger udflugter, som er planlagt af vore rejseeksperter. Udflugter kan forudbestilles på www.celebritycruises.dk. Udflugterne skal bestilles senest fire arbejdsdage før afrejse. Du kan også bestille udflugter om bord, såfremt der er ledige pladser på den ønskede udflugt. Der gøres opmærksom på, at udflugternes fastsatte tider kan ændres, samt at de kan aflyses, hvis antallet af deltagere er for lavt til at gennemføre udflugten.

  Bemærk, at Risskov Rejser på udvalgte grupperejser med krydstogt har inkluderet enkelte eller flere udflugter i rejsens pris.

  Hvordan tjekker jeg ud fra skibet?

  Du vil få udleveret bagagemærkater på en af de sidste dage om bord. Skriv navn, hjemmeadresse og eventuelle detaljer om flyrejse tydeligt på hver mærkat. Placér bagagen uden for kahytten inden den angivne tid på cruisets sidste aften. Sarte, vigtige og værdifulde genstande samt eventuel medicin bør pakkes i håndbagagen.

  Gæster med specielle behov?

  Du skal være i medicinsk og fysisk stand til at rejse og forsikre dig om, at rejsen ikke vil udgøre nogen fare for dig eller andre. Når du bestiller (eller så snart som muligt herefter, hvis tilstanden opstår efter, at du har bestilt), skal du skriftligt informere Royal Caribbean eller Risskov Rejser om eventuelle medicinske eller fysiske forhold, som kan kræve behandling eller pleje i løbet af cruiset, eller som kan påvirke dit cruise (herunder brug af tjenester eller faciliteter). Vi beder dig venligst om at give så detaljeret information som mulig. Enkelte af vore skibe har kahytter specielt tilpasset gæster, som er funktionshæmmede. De aktuelle dækplaner, som findes på vores hjemmesider, har en oversigt over disse. Gæster, som bruger kørestol, skal tage egen kørestol med og kan komme ud for ikke at kunne komme frem overalt. Enkelte forhold (for eksempel ved brug af tenderbåde for at komme fra skibet til land) kan hindre kørestolsbrugere i at gå i land i enkelte anløbshavne. Gæster med funktionshæmning eller medicinske sygdomme skal kunne klare sig selv eller rejse sammen med en, som kan bidrage med al nødvendig bistand. Vi beklager at måtte forbeholde os retten til at nægte en person at rejse, hvis personen efter vores opfattelse fysisk eller psykisk ikke er i stand til at rejse, eller som vil have behov for mere pleje, end en rejseledsager eller vi rimeligvis kan tilbyde.

  Kan jeg nægtes ombordstigning?

  Skibets ledelse kan afgøre, om enkelte skal nægtes ombordstigning. Dette kan ske i de tilfælde, at der er fare for din egen og/eller andre gæsters sikkerhed. Årsager til dette kan være sygdom med høj smitterisiko, uanstændig opførsel, manglende rejsedokumenter og andre årsager, som gør, at det er uforsvarligt at rejse. Ud over dette har skibene regler for, hvordan man skal forholde sig til andre om bord, samt hvordan man skal varetage sikkerhedsmæssige såvel som helbredsmæssige forskrifter. Hvis nogen skulle overtræde disse bestemmelser, kan skibets ledelse bede den rejsende og dennes rejseselskab om at forlade skibet umiddelbart i næste havn. Man er selv ansvarlig for de ekstra omkostninger, som dette eventuelt vil medføre.

  Sikkerhedsrutiner?

  Muster drill er en obligatorisk sikkerhedsøvelse for alle gæster og mandskab om bord. Formålet er, at alle skal gøres bekendt med nødsignaler, vide hvordan de skal optræde og hvor (hvilken station) de skal møde op, hvis en nødsituation opstår. International Convention of Safety of Life at Seas (SOLAS) retningslinjer kræver, at en sikkerhedsøvelse skal afholdes inden 24 timer efter, at skibet har forladt afrejsehavnen. Sikkerhedsøvelsen for vore gæster bliver gennemført på alle skibe 30 til 60 minutter før, skibet lægger fra kaj på afrejsedagen. Sikkerhedsøvelsen vil hovedsageligt blive gennemført på engelsk, men derudover vil informationen også være tilpasset nationaliteten på skibets gæster og det lokale sprog i områderne, som skibene til enhver tid sejler i.

 • Inden du rejser til Australien & New Zealand

  Pas & visum

  Der kræves visum til Australien for danske statsborgere, og det sørger Risskov Rejser for, da visum er inkluderet i prisen. For at lave visum, skal vi bruge en kopi af dit pas, dit fulde navn, køn og fødselsdato. Desuden skal vi vide, hvorvidt du har haft andre navne, og hvorvidt du tidligere har været straffet. Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst.

  Der kræves ikke visum til New Zealand for danske statsborgere, der rejser som turister, når opholdet er under 90 dage. Dog skal passet også her være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst. Børn skal have deres eget pas.

  Ved indrejse i New Zealand fra 1. oktober 2019 og frem kræves ETA-godkendelse. ETA-ansøgningen skal udfyldes online og koster omkring 45 newzealandske dollars pr. person.
  Lav din ETA-ansøgning her 

  Toldregler

  For aktuelle regler om hvad der må medbringes til/fra Australien, se Skats hjemmeside www.skat.dk  Bemærk, at ved flyskift kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Det samme gælder for New Zealand.

  Rejseforsikring

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Vaccinationer og medicin

  Der er ingen krav om vaccinationer, når rejsen går til Australien og New Zelanad, men vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Man behøver ikke at veksle til newzealandske og australske dollars inden afrejsen, da alle de kendte betalings- og kreditkort kan anvendes i begge lande. Der kan ved ankomsten hæves kontanter i hæveautomater – de såkaldte ATMs, som findes overalt og også i lufthavnene. Da der betales et gebyr pr. hævning, er det bedst at undgå for mange mindre hævninger. I butikker kan der kun hæves det beløb, som varen koster. Undervejs er det en god idé altid at have kontanter med til mindre indkøb. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kreditkortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Australien:

  Eastern Time Zone (Queensland, New South Wales, Victoria og Tasmania): 10 timer foran Danmark.

  Central Time Zone (Northern Territory og South Australia): 9,5 timer foran Danmark.

  Western Time Zone (Western Australia): 7 timer foran Danmark. Tiderne er i forhold til dansk vintertid.

  New Zealand:

  Der er kun en tidszone i New Zealand. I princippet er New Zealand 11 timer foran dansk tid, men da New Zealand har sommertid fra oktober til marts, er forskellen 12 timer. I deres vinter mellem april og september er forskellen til gengæld 10 timer på grund af den danske sommertid.

  Drikkepenge

  Det er kutyme, at give drikkepenge i Australien og New Zealand. Lønningerne i servicebranchen er generelt lave, så for mange af dem, der arbejder
  i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og i taxa’er er drikkepenge inkluderet i priserne, men det er ikke ualmindeligt at give 10 % ekstra, hvis man har været tilfreds med mad eller service. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 5-10$ pr rejsedeltager pr. dag, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hoteller

  I Australien har vi valgt 4- og 5-stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne i landet ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard.

  Det samme gælder for New Zealand, hvor vi har valgt dejlige 4- og 5-stjernede hoteller med god beliggenhed.  Men der kan være områder på Sydøen, hvor udvalget af hoteller i disse kategorier er begrænset.

  Vi gør opmærksom på, at der i visse tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Selv om kriminaliteten er meget lav i både Australien og New Zealand, skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Australien har 240/250 volt vekselstrøm og trebenede stik. Da stikkene er anderledes i både Australien og New Zealand, er det nødvendigt med en adapter, som kan købes i elforretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen.

  Mobiltelefon & Wi-Fi

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hotellerne i Australien og New Zealand, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon på rejsen. Har du brug for at tale meget i telefon, så benyt Internettelefoni. Der er adgang til internettet på de fleste hoteller, der ofte har et ”business center”, hvor computere kan lejes. Mange hoteller har også trådløst internet i lobbyen mod betaling. Internetcafeer er udbredt i de fleste byer.

  Skal du ringe fra Australien til Danmark? Tast 001145 + tlf.nr.

  Skal du ringe fra New Zealand til Danmark? Tast 0045 + tlf. nr.

  Skal du ringe til Australien? Tast 0061 + tlf. nr.

  Skal du ringe til New Zealand? Tast 0064 + tlf.nr.

  Mad & drikke

  Den australske madkultur henter inspiration fra Østen, Afrika, Europa og Stillehavsøerne. Det, der kendetegner det australske køkken, er bl.a. de mange friske råvarer – friske fisk og skaldyr fra både tropiske, subtropiske og tempererede have, fristende tropiske frugter, en overflod af grøntsager og store bøffer, der kan fylde en hel tallerken. Og så er der naturligvis specialiteter som krokodille, kamel, kænguru og emu – mere australsk kan det ikke blive. Australien er en nation af øldrikkere, og Fosters, Swan Lager, Victoria Bitter (forkortes VB) og xxxx (udtales four x) er eksempler på kendte ølmærker. Australien er i dag et af verdens førende vinlande, og der har været dyrket vin på kontinentet siden de første europæiske nybyggere og straffefanger gik i land i 1788. Selv om de australske druesorter er indført fra Europa, giver de mange solskinstimer, andre jordbundsforhold og fremstillingsmetoder ofte vinen en anden karakter.

  Det new zealandske køkken forener det bedste fra Asien, Europa og Stillehavsøerne. Udbuddet af friske kvalitetsråvarer er stort, og fisk, skaldyr og kød fra lam og kvæg er ofte på menukortet. Nationalretten er lammekølle med mintsauce, og marengsdesserten “Pavlova” med kiwifrugter er også en typisk new zealandsk ret. De new newlandske vine har i løbet af få år taget verden med storm, og den new zealandske Sauvignon Blanc har især vundet mange internationale priser. Vinområderne ligger primært i de tørre, solrige regioner på østkysten, men også omkring Auckland, Nelson og Queenstown dyrkes der vin. New zealænderne er også gode til at brygge øl. De mest populære ølmærker er Steinlager og Kiwi Lager, men der findes også mange mindre bryggerier, der laver udmærket øl. Drikkevand fra hanen er lige så godt som i Danmark og kan drikkes uden betænkelighed.

  Rygning

  Al rygning på offentlige steder er forbudt, og man skal undlade at smide cigaretskodder i naturen.

 • Gode råd

  Husk hat & solbriller

  Solens stråler er meget stærke i Australien, så det er vigtigt at tage sine forholdsregler. Solcreme med høj faktor kan med fordel købes i Australien.

  Hvad skal du medbringe

  New zealænderne har en meget afslappet livsstil og klæder sig derefter, så det vil være en god retningslinje. Der kan være meget svingende temperaturer i løbet af rejsen, da vi både opholder os ved kysten og i bjergene. Medbring derfor tøj til alle vejrforhold. Man kan om sommeren forvente temperaturer på ned til 10-12 grader om morgenen, og senere på dagen op mod 25-28 grader. På sejlturene har man brug for en varm jakke. Har du ikke har fået det helt rigtige med, producerer new zealænderne ”outdoor wear” af god kvalitet. Skulle der blive behov for myggespray, kan det med fordel købes i New Zealand, og det gælder også solcreme med høj faktor.

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

 • Fakta om Australien & New Zealand

  Australien

  • Statsform: Konstitutionelt monarki.
  • Befolkning: 23,2 mio. indbyggere.
  • Hovedstad: Canberra, der ligger i sit eget territorium – Australian Capital Territory.
  • Største by: Sydney med 5,37 mio. indbyggere.
  • Religion: Australien har ingen statsreligion, men ca. 26 % er katolikker og ca. 17 % er katolikker
  • Sprog: Det officielle sprog er engelsk.
  • Areal: 7.741.220 km² – ca. 179 gange større end Danmark.
  • Højeste punkt: Mount Kosciusko – 2.228 m.
  • Længste flod: Murray River – 2.508 km.
  • Største sø: Lake Eyre i South Australia.
  • Længste strand: Coorong Beach på 222 km i South Australien.
  • Nationaldag: Australia Day 26. januar
  • Klima: Australien dækker flere klimazoner – fra tropisk i nord til tempereret i syd. Da Australien er et kæmpe land, er der store regionale forskelle det kan på samme dag være sne på Tasmanien og være 40 grader i Kimberleyområdet i Western Australia.

  New Zealand

  • Statsform: Konstitutionelt monarki
  • Hovedstad: Wellington med 412.500 indbyggere.
  • Største by: Auckland med 1,5 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 4,5 mio. indbyggere. 80 % er af europæisk afstamning, 15 % er maorier, 5 % er polynesiere og asiater.
  • Sprog: Engelsk og maori
  • Areal: 269.057 km² – ca. 6 gange større end Danmark
  • Fra nord til syd: Der er 1.600 km fra toppen af Nordøen til sydspidsen af Sydøen.
  • Højeste punkt: Mount Cook – 3.765 m
  • Længste flod: Waikato – 425 km
  • Nationaldag: Waitangi Day 6. februar – den dag i 1840, hvor Treaty of Waitangi blev underskrevet.
  • Nationalfugle: Kiwi og tui
  • Nationaltræ: Pohutukawa – Det new zealandske juletræ.
  • Nationalsymbol: Et bregneblad
  • Klima: New Zealands beliggenhed på den sydlige halvdel af jordkloden betyder, at det er sommer i New Zealand, når vi har vinter i Danmark og omvendt. Landet strækker sig over flere klimabælter – fra subtropisk i nord til næsten subarktisk i syd. Det karakteristiske ved det new zealandske vejr er, at det veksler meget inden for små afstande. På Sydøens vestkyst falder der næsten syv meter regn om året, hvorimod der på den østlige side af Southern Alps kun falder 30 cm regn om året. Det gennemsnitlige antal solskinstimer er på 2.400 og er langt højere end Danmarks 1.700.

Trustpilot