Ring til os 70 22 66 00

Den store Australien-rejse

22 dage fra 55.995 kr.

Der er ingen ende på oplevelserne “down under”. Det vil du opleve på denne rundrejse i Australien, der går til fem forskellige områder, som samlet giver et fantastisk indtryk af Australien. Du lander i Perth i Western Australien – en delstat på størrelse med Vesteuropa, men med et indbyggertal på kun 2,5 mio! Og det er ikke uden grund, at Western Australia bliver omtalt som ”det ægte Australien.”

Du får outback’en ind under huden i den røde ørken, når vi følger de røde ”dirt roads”, og når der bliver serveret middag i bush’en med udsigt til Ayers Rock. Nationalparken Kakadu er kendt for sit ubeskrivelige dyreliv og de urgamle aboriginale klippemalerier ved Nourlangie Rock. Australiens bedste regnskovsoplevelser får du i Daintree National Park nord for Cairns – byen, der også er udgangspunkt for en skøn sejltur til Great Barrier Reef. Sydney med det berømte Operahus sætter et perfekt punktum på den storslåede rejse.

Glæd dig fordi

 • du oplever det bedste i fem vidt forskellige områder i Australien
 • rejsen er intet mindre end vores flagskib
 • du får mulighed for at opleve et interessant hjørne af Western Australia
 • du oplever The Pinnacles, som er helt unik for Western Australia
 • rejsen indeholder mange highlights i den røde ørken
 • du får serveret en ”Sound of Silence Dinner” i bush’en
 • du får enestående naturoplevelser i nationalparkerne Litchfield og Kakadu
 • der venter en skøn sejltur til Great Barrier
 • Australiens mest uberørte regnskovsområde er en af oplevelserne
 • du får storbyoplevelser i Sydney og naturoplevelser i Blue Mountains
 • du får en komplet rejse med stort set alt inkluderet i prisen
Antal dage
22 dages rundrejse
Pris
Fra 55.995 kr.

Danmarks bedste rundrejse til Australien fordi

Du får en komplet rejse med stort set alt inkluderet i prisen

Du oplever det bedste i hele fem forskellige områder i Australien

Du får indgående viden om australsk kultur og historie fra vores dygtige rejseledere

Danmarks bedste rundrejse til Australien fordi

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark

  Der flyves via Dubai til Perth i Australien.

 • Dag 2 Ankomst til Perth i det vestlige Australien

  Du lander i Perth i delstaten Western Australia, der er på størrelse med Vesteuropa, men her bor kun 2,5 mio. indbyggere, og heraf bor 1,9 mio. i Perth, så det siger lidt om, hvor øde denne delstat er. Storbyen Perth er en af Australiens hurtigst voksende byer, men selv om skyskraberne vokser i antal, har Perth stadig noget provinsielt over sig – ikke overraskende, når man tager den isolerede beliggenhed i betragtning. Der er nemlig 3.934 km til østkysten og Sydney.

  Her bor du dag 2, 3 & 4

  Holiday Inn Perth City Centre

  Du kommer til at bo i hjertet af Perth, da hotellet ligger på Hay Street, der er en af byens gågader. Hotellet lever på alle måder om til antal...

 • Dag 3 Sightseeing i Perth med rejselederen og tid på egen hånd

  Vi tager på sightseeing i Perth og får et indtryk af den dejlige storby med de mange grønne områder og floden Swan, der også bidrager til byens stemning. Byens store attraktion er Kings Park beliggende på en bakketop tæt ved centrum – et grønt åndehul med vandre- og cykelstier, historiske monumenter, store plæner og et farverigt blomsterflor, men det bedste er måske udsigten til byens skyline og Swan River. Vi tager på en sejltur på Swan River og kommer til Fremantle, der ligger, hvor Swan River løber ud i Det Indiske Ocean. Det var her i Fremantle, den første europæiske koloni i det vestlige Australien blev grundlagt, og mange af byens historiske bygninger er bygget af straffefangere. Måske bliver der tid til at besøge Fremantle Prison Museum, der er indrettet i fængslet, som blev bygget til straffefangerne. Vi kører tilbage til Perth, og resten af dagen er på egen hånd.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 4 Udflugt til Nambung National Park

  Turen nordpå går gennem Swan Valley, som er et af de vigtige vinområder i Western Australia, og vi skal ikke køre længe, før storbyen ligger bag os. Vi kommer igennem byen New Norcia, som især er kendt, fordi Australiens eneste Benediktiner-kloster ligger i byen. Det var spanske munke, der i 1847 grundlagde en missionsstation ved Moore River, og det giver sikkert anledning til, at rejselederen dykker lidt ned i historien. Efter frokost på Ocean Rock Lobster Factory i byen Cervantes, er vi klar til dagens højdepunkt, som er det meget særprægede område, The Pinnacles, i Nambung National Park. Flere hundrede klippespir op til fem meter høje ligger spredt i et ørkenagtigt område, og vi går en tur og får en oplevelse, som ikke findes noget andet sted i verden.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 5 Vin og natur i området Margaret River

  De næste to dage tilbringer vi i området syd for Perth. På turen sydpå er der stop i byen Bussleton, hvor en 1,8 km lang træmole strækker sig ud i havet – den længste på den sydlige halvkugle. Vi fortsætter til Margaret River, der både er betegnelse for et område og for en by. Vi spiser frokost på Margaret River Brewery – et af de mange bryggerier, der ligger i området – og der er naturligvis inkluderet smagsprøver.

  Om eftermiddagen besøger vi Mammoth Cave og oplever de berømte drypstenshuler på en tur med en lokal guide. Tilbage i sollyset fortsætter vi gennem Boranup Forest, hvor der bliver rig lejlighed til at beundre de imponerende karri-træer. Det er en af de højeste eukalyptusarter, og de slanke træer kan blive op til 100 m høje. Vi når til Australiens vestligste punkt, Cape Leeuwin, hvor Sydhavet og Det Indiske Ocean mødes, og nyder den friske luft og udsigten, inden vi besøger en vingård og smager på nogle af de bedste vine fra Margaret River-vindistriktet. Vi når sikkert også et stop i byen Margaret River, før vi kører videre til Bussleton.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 5

  Abbey Beach Resort

  Abbey Beach Resort ligger i det sydvestlige Australien lige ud til stranden ved Geographe Bay. Hotell...

 • Dag 6 Vin, vildt, delikatesser og lidt til den søde tand

  Vi er ikke færdige med vinoplevelserne i et af Australiens absolut bedste vinområder. Denne dag er der nemlig tre vingårde på programmet, og ud over vinsmagning hører du bl.a. om, hvordan vinmarkernes beliggenhed tæt ved havet skaber ideelle forhold for druerne. Den mest populære rødvinsdrue i området er Cabernet Sauvignon, og blandt hvidvinsdruerne er Chardonnay den ukronede dronning. Vi besøger også et bryggeri, en hjortefarm og får serveret en dejlig gourmetfrokost. Dagens højdepunkt for mange vil sikkert være besøget på en chokoladefabrik. Vi kører tilbage til Perth – dog ikke helt, da vi skal bo i den charmerende forstad Fremantle ved Det Indiske Ocean. Vi stopper undervejs og spiser aftensmad.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 6

  Esplanade Hotel Fremantle

  Et hotel med historie, atmosfære og en spændende arkitektur beliggende i havnebyen Fremantle lidt uden for Perth. Cafélivet udfolder sig kun et ...

 • Dag 7 Vi flyver fra Perth til den røde ørken

  Vi tager afsked med Perth og flyver til en helt anden verden. Alice Springs er med sine 27.000 indbyggere den største by i det centrale Australien. Alice, som byen populært bliver kaldt, opstod i forbindelse med, at man i 1870 etablerede en telegraflinje fra Adelaide til Darwin og byggede en telegrafstation i nærheden af, hvor Alice Springs i dag ligger.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 7 & 8

  Aurora Alice Springs

  Hotellet med den mest centrale beliggenhed i Alice Springs lige ved gågaden Todd Mall. Hotellet har en dejlig gårdhave med pool og spa. Her er va...

 • Dag 8 Byrundtur i Alice Springs

  Byrundturen inkluderer Alice Springs Telegraph Station, der stammer tilbage fra 1872, og det er interessant, at byens to andre store seværdigheder, som du også ser, har relation til Australiens store afstande. Det er nemlig Flying Doctors Service og School of the Air, som sørger for, at børn på de isolerede kvægstationer bliver undervist. Sightseeingturen i Alice Springs går også til Anzac Hill, hvorfra der er en flot udsigt ud over byen med outback’en i det fjerne. Resten af dagen er afsat til at opleve Alice Springs på egen hånd.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 9 Fra Alice Springs til den røde ørkens highlights

  De næste dage får du virkelig den røde ørken ind under huden. Eftermiddagens store oplevelse er Mount Olga/Kata Tjuta – 36 runde småbjerge, og det er vinden, som har givet bjergene deres runde, bløde former. De særprægede klippeformationer er i øvrigt højere end Ayers Rock/Uluru og tilhører ligesom Ayers Rock/Uluru Anangu-folket, der siden Drømmetiden har været de retsmæssige ejere af området. Dobbeltnavnene understreger, at i fremtiden er det de aboriginale stednavne, der vil være på landkortet. En vandretur gennem Olga Gorge hører naturligvis med til oplevelsen.

  Solnedgangen ved Ayers Rock/Uluru er en unik og uforglemmelig oplevelse. Området ved Ayers Rock/Uluru har fået selskab af den britiske kunstner Bruno Munros lysinstallation “Field of Light”. Installationen består af mere end 50.000 lysende lamper på stilke, og når solen forsvinder under horisonten, og mørket sænker sig over den australske outback, skaber de tusindevis af pærer en ubeskrivelig stemning. Vi går en tur gennem installationen og oplever, hvordan de tusindvis af farvede lyskilder spiller sammen med outback’en. Bruno Munros inspiration går tilbage til 1992, hvor han rejste gennem det centrale Australien til Ayers Rock/Uluru og følte sig forbundet til energien, varmen og lyset. Lysinstallationen er et symbol på et sovende frø, der vækkes til live i skumringen. Sammen med den specielle oplevelse får du serveret mousserende vin og kanapéer.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 9 & 10

  Voyages Outback Pioneer Hotel

  Hotellet er en del af Ayers Rock Resort, der nærmest er en hel lille by med flere hotelmuligheder. Resortet har rigtig mange faciliteter, ikke min...

 • Dag 10 Solopgang ved Ayers Rock/Uluru og en aften i bush’en

  Selv om du har set solen gå ned ved Ayers Rock/Uluru, bør du ikke snyde dig selv for solopgangen. Efter at have været tilbage på hotellet og spist morgenmad tager vi på opdagelse ved Ayers Rock/Uluru. Verdens mest fotograferede monolit knejser 348 m over den flade ørkenslette, og du kommer du til nogle af aboriginernes hellige steder ved foden af monolitten, ser hulemalerier og hører nogle af de myter, der knytter sig til Ayers Rock/Uluru. Eftermiddagen er afsat til oplevelser på egen hånd, indtil vi skal mødes og afslutte dagen med en helt unik oplevelse – middagen ”Sounds of Silence”. Der er dækket op med levende lys og hvide duge i nærheden af Ayers Rock/Uluru, og stemningen bliver slået and med digeridoo-spil, velkomstdrink og kanapeér. Menuen består af australske specialiteter som barramundi, kænguru, emu og krokodille. Når mørket har sænket sig, tager en astronom dig med på en rejse over stjernehimlen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 11 Til en helt anden verden i det tropiske nord

  Vi flyver til Darwin i The Top End, som det nordlige Northern Territory kaldes. Darwin er en moderne, afslappet og multikulturel by, og mere end 90% af byen er bygget efter et specielt cyclon-sikkert design, efter at byen på de nærmeste blev blæst omkuld af cyclonen Tracy i julen 1974. Darwon er også porten til et vildmarksområde af dimensioner, som udgøres af de tre nationalparker Kakadu, Litchfield og Nitmiluk, og vi koncentrerer os om de to første. Resten af dagen er afsat til oplevelser på egen hånd i Darwin.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 11

  Vibe Hotel Darwin Waterfront

  Hotellet har Darwins måske bedste beliggenhed, da det ligger ved havnefronten med udsigt over Darwin Harbour, og samtidig er der kun 10 min. gang ...

 • Dag 12 Naturoplevelser uden sidestykke

  De næste dage vil du opleve en natur uden sidestykke og de ældste og bedst bevarede aboriginale klippemalerier. Fra Darwin køres der direkte til nationalparken Litchfield kendt for sine mandshøje termitboer, der alle står på samme måde i forhold til verdenshjørnerne, og du vil opleve de imponerende Florence Falls og Wangi Falls. Nationalparken Kakadu er et kæmpemæssigt vildmarksområde på størrelse med Sjælland og Fyn, og her venter et landskab med ”billabongs”, laguner, sumpe, mangrove, eroderede bjerge og regnskov. Læg hertil et unikt dyreliv med bl.a. krokodiller, øgler og flere hundreder forskellige fuglearter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 12

  Point Stuart Wilderness Lodge

  På Point Stuart Wilderness Lodge får du, som navnet antyder, en ægte wilderness-oplevelse. Her er det naturen, der sætter dagsordenen, og med ...

 • Dag 13 På sporet af den oprindelige kultur

  Aboriginerne har boet i Australien i mere end 40.000 år, og landet var altså beboet længe før de hvide opdagelsesrejsende kom hertil. Den oprindelige befolkning består af grupper med hver sit sprog, men fælles for aboriginerne er deres tro på de åndelige forfædre, som i begyndelsen skabte jorden, som er et begreb, der bliver kaldt Drømmetiden. Ved Ubirr Rock ser vi klippemalerier, der minder om røntgenbilleder, og som i detaljer viser det indre af mennesker og dyr – og det er tankevækkende, når man tænker på, hvor gamle de er! Ved Ubirr Rock nyder vi den storslåede udsigt over det endeløse landskab. Senere kommer du til Mamukala Wetlands og til billabongs, hvor fuglene flokkes, og til vandhuller, der tiltrækker kænguruer.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 13

  Cooinda Lodge Kakadu

  Cooinda Lodge Kakadu ligger i hjertet af Kakadu National Park. Hotellet har både pool og restaurant. ...

 • Dag 14 Endnu en spændende dag i nationalparken Kakadu

  En af dagens oplevelser er et besøg på Warradjan Cultural Center, hvor du får historien om de oprindelige ejere af området. Ved Nourlangie Rock ser du aboriginale klippemalerier, der viser dyr, som forsvandt fra Australien for 20.000 år siden, og hører myterne, der er knyttet til stedet. Du kan også glæde til en uforglemmelig sejltur på Yellow Waters, hvor du oplever det overraskende fugleliv, der tæller ikke mindre end 250 fuglearter, og kommer på ”skudhold” af de frygtindgydende saltvandskrokodiller.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

  Her bor du dag 14

  Vibe Hotel Darwin Waterfront

  Hotellet har Darwins måske bedste beliggenhed, da det ligger ved havnefronten med udsigt over Darwin Harbour, og samtidig er der kun 10 min. gang ...

 • Dag 15 Videre til Cairns

  Vi starter dagen med at flyve til Cairns, der er et ægte tropisk paradis i det nordlige Queensland. Her kan du f.eks. bruge dagen på at slappe af og nyde solen, og Bay Village Tropical Retreat er det helt perfekte sted til dette. Resortet ligger i dejlige grønne tropiske omgivelser med en indbydende pool. Vil du opleve Cairns, er der kun fem minutters gang til The Esplanade og 15 minutters gang til centrum. På toppen af The Reef Hotel Casino kan du besøge Cairns Zoom & Wildlife Dome og hilse på koalaer og en 4 m lang saltvandskrokodille. Hvis du er interesseret i at shoppe, findes der adskillige markeder i Cairns. Der er f.eks. det populære aftenmarked, der har åbent hver dag fra kl. 17 – 22.30. Rusty’s Market bugner af frugt og grønt og er stedet, hvor også de lokale kommer. Markedet Cairns City Place har åbent mandag til fredag og er underholdende, selv om man ikke er på jagt efter noget.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 15-17

  Bay Village Tropical Retreat

  Resortet ligger i hjertet af Cairns, kun 5 min. gang til The Esplanade og 15 min. til centrum. Dejlige grønne, tropiske omgivelser med pool, og he...

 • Dag 16 Sejltur til Great Barrier Reef

  Verdens største naturlige ”bygningsværk”, The Great Barrier Reef, strækker sig mere end 2.000 km langs Australiens østkyst, og her ved Cairns ligger koralrevet forholdsvis tæt ved kysten. Denne dag kommer du på en dejlig sejltur til revet. Den foregår med en luksus-katamaran med sejl, og efter kun to timer er du fremme ved Michaelmas Cay, som er en skøn lille sandø med et fantastisk fugleliv. I løbet af dagen kan man dykke og snorkle, opleve koralrevet fra en båd med glasbund og komme på ”beach walk” i selskab med en marinebiolog. Er du nybegynder med hensyn til at snorkle, får du en grundig instruktion. I løbet af dagen bliver der serveret en lækker frokostbuffet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 17 En dag med regnskovsoplevelser

  Fra Cairns går turen nordpå, og der stoppes i Port Douglas, og i Wildlife Habitat kommer du på en guidet tur og ser dyrearter, der lever i tre forskellige australske landskabstyper. Du får ægte regnskovsoplevelser på køreturen gennem Daintree National Park og på vandreturen ved Cape Tribulation, og en svømmetur er der også tid til. Sejlturen på Daintree River er en spændende regnskovsoplevelse med mulighed for at spotte saltvandskrokodiller og farvestrålende fugle, og du får fornemmelsen af virkelig at være på afstand af civilisationen. En eventyrlig afslutning på en dag i regnskovens tegn!

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 18 Fra det tropiske nord til Sydney

  Vi tager afsked med Cairns og flyver til Sydney. I 1770 gik den britiske opdagelsesrejsende James Cook i land i en bugt ikke langt fra det nuværende Sydney, og inspireret af de mange ukendte planter, døbte han den Botany Bay. I 1788 ankom de første skibe med straffefanger, og de indledende kapitler til Australiens moderne historie blev skrevet. I dag ligger her en moderne storby med fire mio. indbyggere, og et Operahus, der er kendt langt ud over landets grænser.

  Om eftermiddagen tager vi på sightseeing i den fascinerende storby og kommer bla. til det historiske område, The Rocks, Chinatown, Darling Harbour  og til Mrs. Macquarie’s Chair, hvorfra vi nyder den flotte udsigt til Operahuset og Harbour Bridge.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 18, 19 & 20

  Rydges Sydney Central

  Dette dejlige hotel er centralt beliggende i Sydney og har alle moderne faciliteter samt indendørs swimmingpool. De rummelige værelser er udstyre...

 • Dag 19 På egen hånd i Sydney

  Nyd dagen på egen hånd i Sydney. Efter vores mening må du hverken gå glip af en havnerundfart eller en rundvisning i Operahuset. Det kunne også være en ide at tur igennem Sydneys ældste bydel, The Rocks, der emmer af historisk atmosfære, selv om der nu er gallerier, butikker og cafeer i de gamle bygninger. På Museum of Contemporary Art kan du få et indtryk af, hvad der rører sig på kunstscenen ”down under”. Vil du shoppe, er Queen Victoria Building på George Street – som de lokale kalder QVB – et god sted at begynde.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 20 Naturoplevelser i Blue Mountains

  Denne dag går turen til Blue Mountains, hvor naturen er helt fantastisk med skovklædte bjerge, vandfald og dybe kløfter. Nationalparken ligger et par timers kørsel fra Sydney og er World Heritage Area, bl.a. på grund af de 91 forskellige eukalyptusarter, der kun findes her. Det er dampen fra olien i eukalyptustræernes blade, der giver bjergene deres blålige skær, og det er baggrunden for nationalparkens navn. På vejen dertil er der stop ved Featherdale Wildlife Park med mulighed for at se mange af de dyrearter, der kun findes i Australien. I løbet af dagen ser du flotte udsigtspunkter, bl.a. den kendte klippeformation, The Three Sisters, og kommer på en tur med verdens stejleste jernbane 400 m ned ad den næsten lodrette bjergside.

  Om aftenen mødes vi til afskedsmiddag på Cyren Bar Grill Seafood i Darling Harbour.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og afskedsmiddag.

 • Dag 21 Oplevelser på egen hånd og afrejse fra Sydney

  Der bliver tid til lidt ekstra oplevelser eller shopping, inden vi om aftenen flyver til Dubai og videre til Danmark.

 • Dag 22 Ankomst til København
Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse med Emirates inkl. skatter og afgifter - se flytider og rejseplan under afrejsedatoen
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode 3- og 4-stjernede hoteller
 • 19 x morgenmad, 9 x frokost og 8 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Sightseeing i Perth inkl. sejltur på Swan River
 • The Pinnacles i Nambung National Park
 • Besøg på vingårde og bryggerier i området Margaret River
 • Sightseeing i Alice Springs, der fortæller byens historie
 • Adgang til lysinstalationen ”Field of Light” ved Ayers Rock/Uluru
 • Eksklusiv ”Sound of Silence Dinner” i den røde ørken med australske specialiteter og vine
 • 3 dages safaritur til nationalparkerne Litchfield og Kakadu
 • Sejltur med katamaran til Great Barrier Reef
 • Heldagsudflugt til Daintree National Park
 • Sightseeing i Sydney
 • Heldagsudflugt til Blue Mountains National Park
 • Visum til Australien
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 9.995
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 13 september 2020 22 dage København 55.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Dubai 13/09-2020   kl. 15:35 13/09-2020   kl. 23:55
   Dubai - Perth 14/09-2020   kl. 02:45 14/09-2020   kl. 17:35
   Perth - Alice Springs 19/09-2020   kl. 06:00 19/09-2020   kl. 10:10
   Ayers Rock - Darwin 23/09-2020   kl. 10:30 23/09-2020   kl. 12:45
   Darwin - Cairns 27/09-2020   kl. 07:55 27/09-2020   kl. 12:05
   Cairns - Brisbane 30/09-2020   kl. 05:25 30/09-2020   kl. 07:30
   Brisbane - Sydney 30/09-2020   kl. 08:40 30/09-2020   kl. 10:15
   Sydney - Dubai 03/10-2020   kl. 21:10 04/10-2020   kl. 05:40
   Dubai - København 04/10-2020   kl. 08:20 04/10-2020   kl. 13:15
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser

  Pas og visum

  Dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder efter hjemrejse. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Der kræves visum til Australien for danske statsborgere. Når du bestiller en rundrejse til Australien med Risskov Rejser, sørger vi for at søge om visum for dig – det er inkluderet i prisen. For, at vi kan søge om visum på dine vegne, skal vi bruge en kopi af dit pas, dit fulde navn, køn og fødselsdato. Desuden skal vi vide, hvorvidt du har haft andre navne, og hvorvidt du tidligere har været straffet.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri, stivkrampe og hepatitis A.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Møntfoden i Australien er australske dollars (AUD). Man behøver ikke at veksle til australske dollars inden afrejsen, da alle de kendte betalings- og kreditkort kan anvendes i Australien. Der kan ved ankomsten hæves kontanter i hæveautomater (ATM) som findes overalt, også i lufthavnene. Da der betales et gebyr pr. hævning, er det bedst at undgå for mange små hævninger. I butikker kan der kun hæves det beløb, som varen koster, så undervejs på rejsen er det en god idé altid at have kontanter med til mindre indkøb. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kreditkortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Australien strækker sig over et enormt areal og er inddelt i flere tidszoner i forhold til dansk normaltid:

  Eastern Time Zone (Queensland, New South Wales, Victoria og Tasmanien): 10 timer foran Danmark.

  Central Time Zone (Northern Territory og South Australia): 9,5 timer foran Danmark.

  Western Time Zone (Western Australia): 7 timer foran Danmark.

  Transport

  Vi lægger vægt på, at busserne har en god standard, og de har naturligvis aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og lignende.

  Drikkepenge

  Det er ikke kutyme, at man skal give drikkepenge i Australien, men i servicebranchen er det velset, at god service påskønnes med et lille beløb. På rundrejsen vil der være tale om at give buschauffører, lokalguider mv. drikkepenge, og rejselederen vil derfor indsamle et mindre beløb fra deltagerne til uddeling. Det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give, og af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Selv om kriminaliteten er meget lav i Australien, skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Australien har 240/250 volt vekselstrøm og trebenede stik. Da stikkene er anderledes, er det nødvendigt med en adapter, som kan købes i elforretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Europa. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Den australske madkultur henter inspiration fra Østen, Afrika, Europa og Stillehavsøerne. Det, der kendetegner det australske køkken, er bl.a. de mange friske råvarer – friske fisk og skaldyr fra både tropiske, subtropiske og tempererede have, fristende tropiske frugter, en overflod af grøntsager og store bøffer, der kan fylde en hel tallerken. Og så er der naturligvis specialiteter som krokodille, kamel, kænguru og emu – mere australsk kan det ikke blive. Australien er en nation af øldrikkere, og Fosters, Swan Lager, Victoria Bitter (forkortes VB) og Xxxx (udtales four x) er eksempler på kendte ølmærker. Australien er i dag et af verdens førende vinlande, og der har været dyrket vin på kontinentet, siden de første europæiske nybyggere og straffefanger gik i land i 1788. Selv om de australske druesorter er indført fra Europa, giver de mange solskinstimer, andre jordbundsforhold og fremstillingsmetoder ofte vinen en anden karakter.

  Man kan sagtens drikke vandet direkte fra hanen. Vær dog opmærksom på, at postevandet i de større byer tilsættes klor og derfor smager anderledes end i Danmark. Her kan det være en god idé at drikke mineralvand fra flaske.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Vi anbefaler altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50.

  En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

  Møde med en anden kultur

  Solens stråler er meget stærke i Australien, så det er vigtigt at tage sine forholdsregler. Solcreme med høj faktor kan med fordel købes i Australien.

 • Fakta

  • Statsform: Konstitutionelt monarki.
  • Befolkning: 23,5 mio. indbyggere.
  • Hovedstad: Canberra, der ligger i sit eget territorium – Australian Capital Territory.
  • Religion: Protestanter 23 %, katolikker 23 %, andre kristne 4 %, muslimer 3 %, buddhister 2 %, ortodokse 2 %, hindu 2 %.
  • Sprog: Det officielle sprog er engelsk.
  • Areal: 7.741.220 km² (Danmark 43.094 km2).
  • Klima: Australien dækker flere klimazoner – fra tropisk i nord til tempereret i syd. Da Australien er et enormt land, er der store regionale forskelle, og samme dag kan det sne på Tasmanien og være 40 grader i Kimberley-området i Western Australia.

Trustpilot