Ring til os 70 22 66 00

Den store Australien-rejse

22 dage fra 55.995 kr.

Der er ingen ende på oplevelserne “down under”. Det vil du opleve på denne rundrejse i Australien, der tager dig med til fem forskellige områder, som er meget forskellige og samler alle de bedste oplevelser og highlights i Australien. Du lander i Perth i Western Australien – en delstat på størrelse med Vesteuropa, men med et indbyggertal på kun 2,5 mio! Og det er ikke uden grund, at Western Australia bliver omtalt som ”det ægte Australien.” Du får outback’en ind under huden i den røde ørken, når vi følger de røde ”dirt roads”, og når der bliver serveret middag i bush’en med udsigt til Ayers Rock. Nationalparken Kakadu er kendt for sit ubeskrivelige dyreliv og de urgamle aboriginale klippemalerier ved Nourlangie Rock. Australiens bedste regnskovsoplevelser får du i Daintree National Park nord for Cairns – byen, der også er udgangspunkt for en skøn sejltur til Great Barrier Reef. Sydney med det berømte Operahus sætter et perfekt punktum på den storslåede rejse. 

Glæd dig fordi

 • du oplever de største seværdigheder i fem vidt forskellige områder i Australien
 • rejsen er den ultimative Australien-rejse
 • du oplever The Pinnacles, som er helt unik for Western Australia
 • du oplever den røde ørkens highlights
 • du oplever stjernehimlen i bush’en, mens du nyder en dejlig middag
 • du får eksklusiv adgang til installationen ”Field of Light” ved Ayers Rock/Uluru
 • du får enestående naturoplevelser i nationalparkerne Litchfield og Kakadu
 • der venter en skøn sejltur til Great Barrier Reef
 • Australiens mest uberørte regnskovsområde er en af oplevelserne
 • du får storbyoplevelser i Sydney og naturoplevelser i Blue Mountains
 • du får en komplet rejse med stort set alt inkluderet i prisen
Antal dage
22 dages rundrejse
Pris
Fra 55.995 kr.
Afrejse fra
København
Dansk rejseleder
Anne Kjær

Danmarks bedste rundrejse til Australien fordi

Du får den ultimative Australien rejse med stort set alt inkluderet i prisen

Du oplever de største highlights i fem forskellige områder i Australien

Du får indgående viden om australsk natur, kultur og historie fra vores dygtige rejseleder

Danmarks bedste rundrejse til Australien fordi

Kom med til et gratis inspirationsmøde

Mød din rejseleder

Anne elsker Australien

En motorcykeltur Australien rundt i 1996 kulminerede i, at Anne Kvist Kjær og hendes mand flyttede Down Under og endte i New Zealand i 2000. Bogen om deres tur, ”Australiens hjerte er rødt”, udkom i 1998. Anne og hendes mand har boet mange steder i verden, men nu kalder de New Zealand deres hjem.


Læs mere om Anne Kjær

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark

  Der flyves via Dubai til Perth i Australien.

 • Dag 2 Ankomst til Perth i det vestlige Australien

  Ved aftenstid lander vi i Perth i delstaten Western Australia, der er på størrelse med Vesteuropa, men her bor kun 2,5 mio. indbyggere, og heraf bor 1,9 mio. i Perth, så det siger lidt om, hvor øde denne delstat er. Storbyen Perth ligger ved Swan River og er en af Australiens hurtigst voksende byer, men selv om skyskraberne vokser i antal, har Perth stadig noget provinsielt over sig – ikke overraskende, når man tager den isolerede beliggenhed i betragtning. Der er nemlig 3.934 km til østkysten og Sydney.

  Her bor du dag 2, 3 & 4

  Holiday Inn Perth City Centre

  Du kommer til at bo i hjertet af Perth, da hotellet ligger på Hay Street, der er en af byens gågader. Hotellet lever på alle måder om til antal...

 • Dag 3 Sightseeing i Perth og tid på egen hånd

  Vi tager på sightseeing i Perth og får et godt indtryk af den dejlige storby med de mange grønne områder og fine haver langs Swan River, der løber gennem byen og bidrager til stemningen. Byens store attraktion er Kings Park beliggende på en bakketop tæt ved centrum – et grønt åndehul med vandre- og cykelstier, historiske monumenter, store plæner og et farverigt blomsterflor, men det bedste er måske udsigten til byens skyline og Swan River. Vi tager på en sejltur på Swan River og nyder den spektakulære udsigt helt til Fremantle, der ligger, hvor Swan River løber ud i Det Indiske Ocean. Det var her i Fremantle, den første europæiske koloni i det vestlige Australien blev grundlagt, og mange af byens historiske bygninger er bygget af straffefanger. Måske bliver der tid til at besøge Fremantle Prison Museum, der er indrettet i fængslet, som blev bygget til straffefangerne. Vi kører tilbage til Perth, og resten af dagen er på egen hånd.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 4 Udflugt til The Pinnacles i Nambung National Park

  Turen nordpå går gennem Swan Valley, som er et af de vigtige vinområder i Western Australia, og vi skal ikke køre længe, før storbyen ligger bag os. Vi kommer igennem byen New Norcia, som især er kendt, fordi Australiens eneste Benediktiner-kloster ligger i byen. Det var spanske munke, der i 1847 grundlagde en missionsstation ved Moore River, og det giver sikkert anledning til, at rejselederen dykker lidt ned i historien. Efter frokost på Ocean Rock Lobster Factory i byen Cervantes, er vi klar til dagens højdepunkt, som er det meget særprægede område, The Pinnacles, i Nambung National Park. Flere hundrede klippespir op til fem meter høje ligger spredt i et ørkenagtigt område, hvor vi går en tur og får en oplevelse i et fascinerende landskab, som ikke findes noget andet sted i verden.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 5 Vin og natur i Margaret River

  De næste to dage tilbringer vi i området syd for Perth, – nærmere betegnet Margaret River, der både er et område og en by, og er kendt for at være et fremragende vinområde. Vi stopper i byen Bussleton, hvor en 1,8 km lang træmole strækker sig ud i havet – den længste på den sydlige halvkugle. Vi skal til vinsmagning hos Sandalford Wines, og frokosten nydes på Bootleg Brewery, hvor vi både smager på øl og cider. 

  Vi når til Australiens vestligste punkt, Cape Leeuwin, hvor Sydhavet og Det Indiske Ocean mødes, og nyder den friske luft og udsigten. Køreturen går gennem Boranup Forest, hvor der bliver rig lejlighed til at beundre de imponerende karri-træer. Det er en af de højeste eukalyptusarter, og de slanke træer kan blive op til 100 m høje. Eftermiddagen sluttes af med besøg i de berømte drypstenshuler, Mammoth Cave, før vi  kører videre til vores strandhotel nær Bussleton.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 5

  Abbey Beach Resort

  Abbey Beach Resort ligger i det sydvestlige Australien lige ud til stranden ved Geographe Bay. Hotellet...

 • Dag 6 Vin, vildt, delikatesser og lidt til den søde tand

  Vi er slet ikke færdige med vinoplevelserne i et af Australiens absolut bedste vinområder. I dag er der nemlig tre vingårde på programmet, og ud over vinsmagning hører du bl.a. om, hvordan vinmarkernes beliggenhed tæt ved havet skaber ideelle forhold for druerne. Den mest populære rødvinsdrue i området er Cabernet Sauvignon, og blandt hvidvinsdruerne er Chardonnay den ukronede dronning. Frokosten nydes på en af vingårdene og derudover er der andre delikatesser i vente. Vi skal besøge en olivenolie-ekspert, en hjortefarm og dagens højdepunkt vil sikkert for mange være besøget på en chokoladefabrik. Vi kører tilbage til Perth og stopper undervejs for at spise aftensmad.

   Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 6

  Ibis Budget Perth Airport

  I nærheden af lufthavnen ligger det enkle og komfortable Ibis Budget Perth Airport. Fra hotellet er der kun en lille køretur ind til Perth bymidt...

 • Dag 7 Fra Perth til Alice Springs og byrundtur

  Vi tager afsked med Perth og flyver til en helt anden verden. Alice Springs er med sine 27.000 indbyggere den største by i det centrale Australien. Alice, som byen populært bliver kaldt, opstod i forbindelse med, at man i 1870 etablerede en telegraflinje fra Adelaide til Darwin og byggede en telegrafstation i nærheden af, hvor Alice Springs i dag ligger. Byrundturen inkluderer naturligvis et besøg på Old Telegraph Station, og de to andre interessante besøg har også relation til Australiens store afstande. Det er nemlig Flying Doctors Service, som sørger for, at beboerne ude i the Outback kan få lægehjælp og School of the Air, som sørger for, at børnene på de isolerede kvægstationer bliver undervist. Sightseeingturen i Alice Springs går også til Anzac Hill, hvorfra der er en flot udsigt ud over byen med outback’en i det fjerne. Resten af dagen er afsat til at opleve Alice Springs på egen hånd.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 7

  Aurora Alice Springs

  Hotellet med den mest centrale beliggenhed i Alice Springs lige ved gågaden Todd Mall. Hotellet har en dejlig gårdhave med pool og spa. Her er va...

 • Dag 8 Fra Alice Springs til den røde ørkens highlights

  De næste par dage får du den australske outback helt ind under huden. Vores chauffør har en stor viden om især den røde ørken, og vil sørge for god underholdning og spændende oplevelser på rigtig ”aussie-maner”. Undervejs på den 400 km lange køretur til Uluru-Kata Tjuta National Park har vi et stop ved Curtin Springs Station, og først på eftermiddagen når vi frem til Mount Olga/Kata Tjuta, som er 36 runde småbjerge adskilt af dybe kløfter. Det var oprindelig en stor klippe, men millioner af års erosion har skabt de runde småbjerge. Kata Tjuta betyder ”mange hoveder”, og de kugleformede klipper har stor spirituel betydning for Anangufolket, og det vil den lokale guide bl.a. fortælle om på en af de mange vandreruter – eks. Valley of the Winds, der snor sig mellem klipperne. 

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 8 & 9

  Voyages Outback Pioneer Hotel

  Hotellet er en del af Ayers Rock Resort, der nærmest er en hel lille by med flere hotelmuligheder. Resortet har rigtig mange faciliteter, ikke min...

 • Dag 9 Solopgang ved Ayers Rock/Uluru og en aften i bush’en

  Dagen starter tidligt med solopgang ved Ayers Rock/Uluru. Efter morgenmaden tilbage på hotellet tager vi på opdagelse ved Ayers Rock/Uluru. Verdens mest fotograferede monolit knejser 348 m over den flade ørkenslette, og du kommer du til nogle af aboriginernes hellige steder ved foden af monolitten, ser hulemalerier og hører nogle af de myter, der knytter sig til Ayers Rock/Uluru. Om eftermiddagen er der tid til at slappe af ved poolen eller tage shuttle-bussen rundt til de små kunstgallerier og Town Square med det lille supermarked, butikker og cafeer, som alt sammen er en del af Ayers Rock Resort, indtil vi skal mødes og afslutte dagen med en helt unik oplevelse. 

  At se solen gå ned ved Ayers Rock/Uluru er et uforglemmeligt syn, for samtidig med at solen bevæger sig mod horisonten, skifter monolitten hele tiden farve, – alt i mens vi nyder lækre kanapeer og køligt mousserende vin. Derefter venter endnu en unik og uforglemmelig oplevelse. I disse år har området ved Ayers Rock/Uluru fået selskab af den britiske kunstner Bruno Munros lysinstallation “Field of Light”. Installationen består af mere end 50.000 lysende lamper på stilke, og når solen forsvinder under horisonten, og mørket sænker sig over den australske outback, skaber de tusindevis af pærer en ubeskrivelig stemning. Mens mørket sænker sig og lysene tændes, sætter vi os til bords for at nyde en 3 retters menu inspireret af den australske outback og ledsaget af australske vine. Når stjernerne viser sig på himlen, tager en astronom med dig med på en rejse over stjernehimlen – og du får en stjernestund, som kun fås her i den røde ørken. Aftenen slutter med en gåtur gennem lysinstallationen, hvor vi oplever, hvordan de tusindvis af farvede lyskilder spiller sammen med outback’en. Bruno Munros inspiration går tilbage til 1992, hvor han rejste gennem det centrale Australien til Ayers Rock/Uluru og følte sig forbundet til energien, varmen og lyset. Lysinstallationen er et symbol på et sovende frø, der vækkes til live i skumringen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 10 Til en helt anden verden i det tropiske nord

  Vi flyver til Darwin i The Top End, som det nordlige Northern Territory kaldes. Darwin er en moderne, afslappet og multikulturel by, og har altid været en vigtig havneby og hjemsted for militærbaser. Mere end 90% af byen er bygget efter et specielt cyclon-sikkert design, efter at byen på de nærmeste blev blæst omkuld af cyclonen Tracy i julen 1974, hvilket vi ser eksempler på, når vi på byrundturen besøger Botanic Garden og det kinesiske tempel. Vi kigger også ind i Museum & Art Gallery of the Northern Territory med sine mange forskellige og interessante udstillinger – bl.a. cyclonen Tracy. Resten af dagen er afsat til oplevelser på egen hånd i Darwin.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 10

  Vibe Hotel Darwin Waterfront

  Hotellet har Darwins måske bedste beliggenhed, da det ligger ved havnefronten med udsigt over Darwin Harbour, og samtidig er der kun 10 min. gang ...

 • Dag 11 Naturoplevelser uden sidestykke i Litchfield National Park

  Darwin er også porten til et vildmarksområde af dimensioner, som udgøres af de tre nationalparker Kakadu, Litchfield og Nitmiluk, og vi skal i de næste par dage udforske de to førstnævnte. Her vil vi opleve en natur uden sidestykke og de ældste og bedst bevarede aboriginale klippemalerier. Fra Darwin køres der direkte til nationalparken Litchfield kendt for sine mandshøje termitboer, der alle står på samme måde i forhold til verdenshjørnerne, og du vil opleve de imponerende Florence Falls og Wangi Falls, og der bliver selvfølgelig mulighed for en dukkert i det krystalklare vand. Vi skal bo på et hyggeligt lodge, der ligger lige i hjertet af det smukke område Mary River Wetlands. 

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 11

  Point Stuart Wilderness Lodge

  På Point Stuart Wilderness Lodge får du, som navnet antyder, en ægte wilderness-oplevelse. Her er det naturen, der sætter dagsordenen, og med ...

 • Dag 12 På sporet af den oprindelige kultur i Kakadu National Park

  Dagen starter med et cruise i vådlandsområdet ved Mary River, hvor der er en rig vegetation og dermed også stor fugleyngel af enhver art. De store saltvands- og ferskvandskrokodiller kommer vi naturligvis også på tætteste hold af. 

  Kakadu National Park er næsten halv så stor som Danmark, og naturen er noget af det mest uberørte, man kan forestille sig med kæmpemæssige vådområder og eroderede klipper samt et mangfoldigt dyreliv. Her  dykker vi ned i den oprindelige befolkning – aboriginernes kultur og nogle af de ældste klippemalerier findes i Kakadu National Park. Aborigerne har beboet Australien i mere end 40.000 år, og består af utallige stammer med hver sit sprog, men fælles for aboriginerne er deres tro på de åndelige forfædre fra drømmetiden, hvor jorden blev skabt.  Ved Ubirr Rock ser vi klippemalerier, hvor der bl.a. er interessante billeder af regnbueslangen fra forskellige perioder, og netop regnbueslangen er et af aboriginernes vigtigste symboler. De mange myter og historier vil vores kompetente lokalguider fortælle levende om undervejs på vores gåtur i området. Vi bor midt inde i nationalparken, og dagens oplevelser sluttes af med at nyde solnedgangen over Yellow Waters. 

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 12

  Cooinda Lodge Kakadu

  Cooinda Lodge Kakadu ligger i hjertet af Kakadu National Park. Hotellet har både pool og restaurant. ...

 • Dag 13 Flere spændende oplevelser i Kakadu National Park

  Ved Nourlangie Rock finder vi andre af de ældste klippemalerier i Australien, hvoraf nogle er op til 20.000 år gamle, og de miljømæssige og sociale ændringer gennem forskellige tidsperioder er reflekteret i kunsten i de karakteristiske ”røntgenbilleder”, som vores lokale eksperter vil fortælle meget mere om. En forfriskende dukkert ved Barramundi Gorge får vi tid til, før vi sætter kurs tilbage mod Darwin. 

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

  Her bor du dag 13

  Vibe Hotel Darwin Waterfront

  Hotellet har Darwins måske bedste beliggenhed, da det ligger ved havnefronten med udsigt over Darwin Harbour, og samtidig er der kun 10 min. gang ...

 • Dag 14 Til det tropiske nord i Cairns

  Vi flyver til Cairns, der er et ægte tropisk paradis i det nordlige Queensland. Her skal vi bo på Bay Village Tropical Retreat, som ligger i dejlige grønne tropiske omgivelser med en indbydende pool og i gå afstand til butikker og seværdigheder. Der er kun fem minutters gang til The Esplanade, hvor du kan gå langs vandet og nyde det livlige folke- og fugleliv. Havnefronten, som for nogle år siden blev renoveret til ukendelighed, er stedet, hvor tingene sker og med et stort udvalg af restauranter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 14-17

  Bay Village Tropical Retreat

  Resortet ligger i hjertet af Cairns, kun 5 min. gang til The Esplanade og 15 min. til centrum. Dejlige grønne, tropiske omgivelser med pool, og he...

 • Dag 15 Heldagstur til Great Barrier Reef

  Verdens største naturlige ”bygningsværk”, The Great Barrier Reef, strækker sig mere end 2.000 km langs Australiens østkyst, og her ved Cairns ligger koralrevet forholdsvis tæt ved kysten. Denne dag kommer du på en dejlig sejltur til revet. Den foregår med en luksus-katamaran med sejl, og efter kun to timer er du fremme ved Michaelmas Cay, som er en skøn lille sandø med et fantastisk fugleliv. I løbet af dagen kan man dykke og snorkle, opleve koralrevet fra en båd med glasbund og komme på ”beach walk” i selskab med en marinebiolog. Er du nybegynder med hensyn til at snorkle, får du en grundig instruktion. I løbet af dagen bliver der serveret en lækker frokostbuffet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 16 Afslapning i de tropiske omgivelser eller vælg en regnskovsoplevelse

  Dagen er til fri disposition. Har du lyst til at slappe af og nyde solen, så er resortet det perfekte sted. Vil du se lidt af byen, så kan du gå til centrum på 15 minutter, og på toppen af The Reef Hotel Casino kan du besøge Cairns Zoom & Wildlife Dome og hilse på koalaer og en 4 m lang saltvandskrokodille. Hvis du er interesseret i at shoppe, findes der flere markeder i Cairns. Der er f.eks. det populære aftenmarked, der har åbent hver dag fra kl. 17 – 22.30. Cairns City Place er underholdende, selv om man ikke er på jagt efter noget, og i shopping centrene The Pier og Cairns Central finder du både lokale og internationale varer. Vil du se kunst, så kig forbi Cairns Regional Gallery, som har udstillinger med både lokal aboriginal kunst samt nationale og internationale udstillinger.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Tilkøbsmuligheder

  Over og gennem regnskoven

  Verdens smukkeste togtur er måske den gennem regnskoven til Kuranda. Jernbanen blev åbnet i 1891 og snor sig gennem de regnskovsklædte bjerge via et utal af broer og tunneler. Den enestående tur med veterantoget til Kuranda er en af oplevelserne på denne tur. I Kuranda har du tid til at kigge på de mange butikker og Heritage Markets, før turen går videre med bus til Rainforestation Nature Park. Her oplever du en danseforestilling med Pamagirri Aboriginal Dancers, kommer på en tur gennem regnskoven med et specielt amfibiekøretøj, kommer på Dreamtime Walk og får indsigt i aboriginal kultur. Der serveres en lækker barbeque frokost og aktiviteterne sluttes af med et besøg i Koala & Wildlife Park med bl.a. koalaer og krokodiller. Turen tilbage til kysten forgår med Skyrail Cableway – en 7,5 km svævebane, der bevæger sig langsomt hen over regnskovens tag. Der er stop undervejs, hvor man kan stå af og komme ”ned” i regnskoven. Turen varer fra kl. 7.30 til kl. 18, og prisen inkluderer al transport, entreer og frokost. Rejselederen følger med på turen.

  1.395 kr. pr. person

 • Dag 17 Heldagstur til Cape Tribulation og Daintree

  En dag med ægte regnskovsoplevelser på køreturen gennem nogle af de ældste regnskove i verden. Sejlturen på Daintree River er en spændende regnskovsoplevelse med mulighed for at spotte saltvandskrokodiller og farvestrålende fugle, og du får fornemmelsen af virkelig at være på afstand af civilisationen. I Cape Tribulation stopper vi ved Alexandre Lookout med et spektakulært udsyn over Daintree Rivers flodmunding, Snapper Island og ud mod koralhavet. Vi nyder en dejlig frokost og gåtur på den berømte Cape Tribulation Beach. Før vi bevæger os ind i Mossman Gorge får vi en introduktion til området af de aboriginale ejere af området og på gåturen lærer du meget mere om de fascinerende hemmeligheder i en af verdens ældste regnskove.  

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 18 Fra det tropiske nord til Sydney

  Vi tager afsked med Cairns og flyver til Sydney. I 1770 gik den britiske opdagelsesrejsende James Cook i land i en bugt ikke langt fra det nuværende Sydney, og inspireret af de mange ukendte planter, døbte han den Botany Bay. I 1788 ankom de første skibe med straffefanger, og de indledende kapitler til Australiens moderne historie blev skrevet. I dag ligger her en moderne storby med omkring 5,5 mio. indbyggere, og et Operahus, der er kendt langt ud over landets grænser. Om eftermiddagen tager vi på sightseeing i den fascinerende storby og kommer bl.a. til det historiske område, The Rocks, Chinatown, Darling Harbour og til Mrs. Macquarie’s Chair, hvorfra vi nyder den flotte udsigt til Operahuset og Sydney Harbour Bridge.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 18-20

  Rydges Sydney Central

  Dette dejlige hotel er centralt beliggende i Sydney og har alle moderne faciliteter samt indendørs swimmingpool. De rummelige værelser er udstyre...

 • Dag 19 Sejltur, Operahus og tid til egne oplevelser

  Vi starter dagen med at gå ombord på en båd i Darling Harbour, sejle under Sydney Harbour Bridge og nyde det spektakulære syn over Operahuset fra søsiden. Vi hopper af ved Circular Quay og et er at se Operahuset udefra – noget helt andet er at opleve det arkitektoniske mesterværk indefra, og den oplevelse, har vi naturligvis sørget for, at du får. Den 60 m høje Opera-bygning ligger i ensom majestæt på Bennelong Point, og ingen forudså, at Operahuset ville blive Australiens største turistattraktion. Vi skal opleve det berømte Operahus indefra på en times rundvisning, hvor du hører historien om det arkitektoniske mirakel og bl.a. kommer bag scenen. 

  Eftermiddagen er på egen hånd. En ide kunne være at udforske Sydneys ældste bydel, The Rocks, der ligger mellem Circular Quay og Harbour Bridge. Her gik de første europæiske kolonister og straffefanger i land i 1788 og gik straks i gang med at bygge. The Rocks emmer af historisk atmosfære, selv om der nu er gallerier, butikker og cafeer i mange af de gamle bygninger. Museum of Contemporary Art kunne også være en ide. Museet ligger ved West Circular Quay mellem færgeterminalen og området The Rocks. Museum of Contemporary Art har åbent hver dag, og der er gratis adgang. Ud over den faste samling er der altid adskillige spændende særudstillinger, der giver et fint indtryk af, hvad der rører sig på kunstscenen ”down under”.

  Vælg en ekstra oplevelse: Forestilling i Operahuset
  Om aftenen er der mulighed for at overvære en forestilling eller en koncert i Operahuset, og som vi anbefaler at reservere hjemmefra. Kontakt os for program og pris.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 20 Naturoplevelser i Blue Mountains

  I dag går turen til Blue Mountains, hvor naturen er helt fantastisk med skovklædte bjerge, vandfald og dybe kløfter. Nationalparken ligger et par timers kørsel fra Sydney og er World Heritage Area, bl.a. på grund af de 91 forskellige eukalyptusarter, der kun findes her. Det er dampen fra olien i eukalyptustræernes blade, der giver bjergene deres blålige skær, og det er baggrunden for nationalparkens navn. I løbet af dagen ser du flotte udsigtspunkter, den meget kendte klippeformation, The Three Sisters, og kan komme en tur med verdens stejleste jernbane 400 m ned ad den næsten lodrette bjergside. Frokosten bliver serveret på Lookout Restaurant ved Echo Point. På vejen tilbage til Sydney stopper vi ved Featherdale Wildlife Park med mulighed for at se mange af de dyrearter, der kun findes i Australien. 

  Om aftenen mødes vi til afskedsmiddag på Cyren Bar & Grill i Darling Harbour.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og afskedsmiddag.

 • Dag 21 Oplevelser på egen hånd og hjemrejse

  Der bliver tid til lidt ekstra oplevelser og vil du shoppe, er Queen Victoria Building på George Street et godt sted at begynde. Den victorianske bygning har butikker i fire etager. Det er jo ikke noget særsyn i en storby, men det er bygningen derimod. Den er opført som markedsbygning i 1898, og der er virkelig kælet for de arkitektoniske detaljer. Darling Harbour er et tidligere havneområde, der er transformeret til et underholdningsmekka, og her ligger der også et stort shoppingcenter. Sydney Aquarium, Imax Theatre, National Maritime Museum og Sydney Wildlife World ligger også i området. 

  Sidst på eftermiddagen kører vi i lufthavnen, og flyver hjem. 

  Inkluderede måltider: morgenmad.

 • Dag 22 Ankomst til København
Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse med Emirates inkl. skatter og afgifter - se flytider og rejseplan under afrejsedatoen
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode 3- og 4-stjernede hoteller
 • 19 x morgenmad, 9 x frokost og 9 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Sightseeing i Perth inkl. sejltur på Swan River
 • Heldagstur til The Pinnacles i Nambung National Park
 • 2 dages tur med besøg på vingårde og i området Margaret River
 • Sightseeing i Alice Springs bl.a. med besøg på School of the Air
 • ”A Night at Field of Light” ved Ayers Rock/Uluru inkl. kanapeer, 3 retters middag og diverse vine
 • 3 dage med oplevelser i nationalparkerne Litchfield og Kakadu
 • Sejltur med katamaran til Great Barrier Reef
 • Heldagsudflugt til Cape Tribulation og Daintree National Park
 • Sightseeing i Sydney
 • Sejltur og rundvisning i Sydney Opera House
 • Heldagsudflugt til Blue Mountains National Park
 • Visum til Australien
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 8.995
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 13 september 2020 22 dage Anne Kjær København
  Aalborg
  55.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Dubai 13/09-2020   kl. 15:35 13/09-2020   kl. 23:55
   Dubai - Perth 14/09-2020   kl. 02:45 14/09-2020   kl. 17:35
   Perth - Alice Springs 19/09-2020   kl. 06:00 19/09-2020   kl. 10:10
   Ayers Rock - Alice Springs 22/09-2020   kl. 09:05 22/09-2020   kl. 09:50
   Alice Springs - Darwin 22/09-2020   kl. 10:40 22/09-2020   kl. 12:40
   Darwin - Cairns 26/09-2020   kl. 12:05 26/09-2020   kl. 15:05
   Cairns - Sydney 30/09-2020   kl. 10:10 30/09-2020   kl. 13:05
   Sydney - Dubai 03/10-2020   kl. 21:10 04/10-2020   kl. 05:40
   Dubai - København 04/10-2020   kl. 08:20 04/10-2020   kl. 13:15
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + 1.250 kr. per person Bestil Få pladser
   Flytider
   Aalborg - København 13/09-2020   kl. 10:25 13/09-2020   kl. 11:10
   København - Dubai 13/09-2020   kl. 15:35 13/09-2020   kl. 23:55
   Dubai - Perth 14/09-2020   kl. 02:45 14/09-2020   kl. 17:35
   Perth - Alice Springs 19/09-2020   kl. 06:00 19/09-2020   kl. 10:10
   Ayers Rock - Alice Springs 22/09-2020   kl. 09:05 22/09-2020   kl. 09:50
   Alice Springs - Darwin 22/09-2020   kl. 10:40 22/09-2020   kl. 12:40
   Darwin - Cairns 26/09-2020   kl. 12:05 26/09-2020   kl. 15:05
   Cairns - Sydney 30/09-2020   kl. 10:10 30/09-2020   kl. 13:05
   Sydney - Dubai 03/10-2020   kl. 21:10 04/10-2020   kl. 05:40
   Dubai - København 04/10-2020   kl. 08:20 04/10-2020   kl. 13:15
   København - Aalborg 04/10-2020   kl. 15:25 04/10-2020   kl. 16:10
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser

  Pas og visum

  Dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder efter hjemrejse. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Der kræves visum til Australien for danske statsborgere. Når du bestiller en rundrejse til Australien med Risskov Rejser, sørger vi for at søge om visum for dig – det er inkluderet i prisen. For, at vi kan søge om visum på dine vegne, skal du registrere dine pasoplysninger på vores hjemmeside. Desuden skal vi vide, hvorvidt du har haft andre navne, og hvorvidt du tidligere har været straffet.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri, stivkrampe og hepatitis A.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Møntfoden i Australien er australske dollars (AUD). Man behøver ikke at veksle til australske dollars inden afrejsen, da alle de kendte betalings- og kreditkort kan anvendes i Australien. Der kan ved ankomsten hæves kontanter i hæveautomater (ATM) som findes overalt, også i lufthavnene. Da der betales et gebyr pr. hævning, er det bedst at undgå for mange små hævninger. I butikker kan der kun hæves det beløb, som varen koster, så undervejs på rejsen er det en god idé altid at have kontanter med til mindre indkøb. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kreditkortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Australien strækker sig over et enormt areal og er inddelt i flere tidszoner i forhold til dansk normaltid:

  Eastern Time Zone (Queensland, New South Wales, Victoria og Tasmanien): 10 timer foran Danmark.

  Central Time Zone (Northern Territory og South Australia): 9,5 timer foran Danmark.

  Western Time Zone (Western Australia): 7 timer foran Danmark.

  Transport

  Vi lægger vægt på, at busserne har en god standard, og de har naturligvis aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og lignende.

  Drikkepenge

  Det er ikke kutyme, at man skal give drikkepenge i Australien, men i servicebranchen er det velset, at god service påskønnes med et lille beløb. På rundrejsen vil der være tale om at give buschauffører, lokalguider mv. drikkepenge, og rejselederen vil derfor indsamle et mindre beløb fra deltagerne til uddeling. Det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give, og af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Selv om kriminaliteten er meget lav i Australien, skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Australien har 240/250 volt vekselstrøm og trebenede stik. Da stikkene er anderledes, er det nødvendigt med en adapter, som kan købes i elforretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Europa. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Den australske madkultur henter inspiration fra Østen, Afrika, Europa og Stillehavsøerne. Det, der kendetegner det australske køkken, er bl.a. de mange friske råvarer – friske fisk og skaldyr fra både tropiske, subtropiske og tempererede have, fristende tropiske frugter, en overflod af grøntsager og store bøffer, der kan fylde en hel tallerken. Og så er der naturligvis specialiteter som krokodille, kamel, kænguru og emu – mere australsk kan det ikke blive. Australien er en nation af øldrikkere, og Fosters, Swan Lager, Victoria Bitter (forkortes VB) og Xxxx (udtales four x) er eksempler på kendte ølmærker. Australien er i dag et af verdens førende vinlande, og der har været dyrket vin på kontinentet, siden de første europæiske nybyggere og straffefanger gik i land i 1788. Selv om de australske druesorter er indført fra Europa, giver de mange solskinstimer, andre jordbundsforhold og fremstillingsmetoder ofte vinen en anden karakter.

  Man kan sagtens drikke vandet direkte fra hanen. Vær dog opmærksom på, at postevandet i de større byer tilsættes klor og derfor smager anderledes end i Danmark. Her kan det være en god idé at drikke mineralvand fra flaske.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Vi anbefaler altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50.

  En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

  Møde med en anden kultur

  Solens stråler er meget stærke i Australien, så det er vigtigt at tage sine forholdsregler. Solcreme med høj faktor kan med fordel købes i Australien.

 • Fakta

  • Statsform: Konstitutionelt monarki.
  • Befolkning: 23,5 mio. indbyggere.
  • Hovedstad: Canberra, der ligger i sit eget territorium – Australian Capital Territory.
  • Religion: Protestanter 23 %, katolikker 23 %, andre kristne 4 %, muslimer 3 %, buddhister 2 %, ortodokse 2 %, hindu 2 %.
  • Sprog: Det officielle sprog er engelsk.
  • Areal: 7.741.220 km² (Danmark 43.094 km2).
  • Klima: Australien dækker flere klimazoner – fra tropisk i nord til tempereret i syd. Da Australien er et enormt land, er der store regionale forskelle, og samme dag kan det sne på Tasmanien og være 40 grader i Kimberley-området i Western Australia.

Trustpilot