Se vores Rejsekalender
Skriv til os på verden@risskov.com
Ring til os 70 22 66 00
Ring til os 70 22 66 00
Ballonflyvning i Bagan

Om rejsen

Tag med på en rundrejse i Burma med dansk rejseleder, der længe har været en af de bedst bevarede hemmeligheder i Østen. På mange måder er Burma dér, hvor de fleste andre lande i Østen var for 30 år siden, men det er bestemt ikke den eneste grund at rejse til Burma. Landet er en overflod af skønne steder og seværdigheder – kunstfærdige gyldne pagoder, eventyrlige søer med flydende haver og en natur præget af grøn tropisk frodighed og vulkanlandskaber. Vi møder munke klædt i orange, kvinder på vej til marked og måbende unger – og nysgerrigheden er til at få øje på. I Burma bliver man mødt med smil, og der går ikke lang tid, før man er overbevist om, at her er der tale om et både beskedent og stolt folk trods udbredt fattigdom.

Landets officielle navn er i dag Myanmar, men navneskiftet fra Burma til Myanmar er stadig årsag til diskussion, og hverken landets opposition og en lang række lande har godkendt det. Myanmar inkluderer alle landets etniske grupper, hvorimod Burma refererer til landets største etniske gruppe, Barma-folket.

Indtil for få år siden var Burma et lukket land, men der er tegn på, at landet er på vej til en anden fremtid. Derfor er det ekstra interessant at rejse til Burma netop nu, hvor man får et godt indtryk af et land, som hører fortiden til. På denne rundrejse i Burma kommer du i selskab med rejseleder Thomas Stockmarr, der med stor viden og entusiasme bidrager til, at du kommer beriget hjem.

Glæd dig fordi

 • den går til steder, hvor mange andre endnu ikke har fundet vej til
 • du besøger små landsbyer og kommer tæt på burmeserne
 • du får en omfattende byrundtur i den tidligere hovedstad Yangon
 • vi nyder solnedgangen ved Shwedagon-pagoden
 • der venter tur med hestevogn med udsigt over Bagans tempellandskab
 • du oplever de gamle hovedstæder omkring Mandalay
 • der overnattes på 4-stjernet pælehotel på Inle-søen
 • der er mulighed for at forlænge rundrejsen med badeferie i Burma eller Thailand

Hør rejseleder Thomas Stockmarr fortælle om turen

[custom-mapping map_id="8123" height="450"]

Mød din rejseleder

Rejsrejseleder Thomas Stockmarr
Thomas Stockmarr elsker Østen

Thomas har tabt sit hjerte til Østen og på rundrejsen til Burma bidrager Thomas med sin store viden og entusiasme om landets bedst bevarede hemmeligheder.


Læs mere om Thomas Stockmarr

Rejsrejseleder Thomas Stockmarr
Thomas Stockmarr elsker Østen

Thomas har tabt sit hjerte til Østen og på rundrejsen til Burma bidrager Thomas med sin store viden og entusiasme om landets bedst bevarede hemmeligheder.


Læs mere om Thomas Stockmarr

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark
 • Dag 2 Ankomst til Yangon, byvandring og Shwedagon Pagode

  Om morgenen ankommer vi til Yangon, der tidligere hed Rangoon, og vi begynder oplevelserne med det samme. Yangon har omkring 5 mio. indbyggere, og byen var tidligere landets hovedstad, men i 2005 flyttede hele statsadministrationen til den nybyggede hovedstad Naypyidaw.

  Kort efter briternes ankomst til Yangon i 1924 blev havnen udvidet, og victorianske bygninger skød op langs gaderne med britiske navne. Vi går på opdagelse i den historiske del af Yangon og får et indtryk af byen, da den var den vigtigste by i den britiske koloni. Det er ikke svært at forestille sig tidligere tiders atmosfære, for her går mændene stadig klædt i longyi (sarong). Vi kommer til havnefronten, oplever det hektiske leben og de duftende gadekøkkener, og ser markeder, der har et noget andet udvalg end på vores breddegrader.

  Allerede her den første dag bliver du præsenteret for et af rejsens højdepunkter – og det er den gyldne Shwedagon Pagode. Den er smukt beliggende på en bakketop midt i byen, og man kan se den funkle gyldent uanset, hvor i byen man befinder sig. Der er tale om landets mest storslåede pagode, der samtidig er det helligste sted for buddhister i Burma. Alle troende buddhister håber mindst én gang i livet at komme på en pilgrimsrejse hertil. Det imponerende bygningsværk strækker sig næsten 100 m mod himlen, og øverst oppe er pagoden prydet med diamanter. Selv om legenden siger, at pagoden er 2.500 år gammel, anslår arkæologer, at den blev bygget mellem 6. og 10. årh. På grund af jordskælv har pagoden været genopbygget flere gange, og den nuværende er fra 1769. Vi kommer til pagoden omkring solnedgang, hvor den er ekstra smuk, og ser dens overflade skifte fra gyldent til orange, og når mørket har sænket sig, står den funklende med den mørkeblå himmel som baggrund. Et betagende syn!

  Inkluderede måltider: Aftensmad.

  Her bor du dag 2 & 3

  Best Western Green Hill Hotel

  Dette 4-stjernede hotel ligger kun 5 minutters gang fra Bogyoke Aung San Park and Museum og Kandawgyi Lake. Derudover er der kun 2,5 km til Shwe Da...

 • Dag 3 Byrundtur inkl. besøg på General Aung San Museum

  Denne dag begynder oplevelserne ved Kandawgyi-søen. Det var briterne, der anlagde den kunstige sø som vandreservoir, og i dag er søen og omgivelserne en dejlig oase og perfekt kulisse til Shwedagon Pagoden, der spejler sit gyldne tag i søens rolige vand. I den ene ende af søen kan man se en rekonstruktion af fuglebåden Karaweik –  en form for kæmpe pram, som tidligere blev brugt i kongelige processioner. Denne har form som to kæmpe svaner og er beklædt med guld.

  Hvis der er mulighed for det, laver vi et fotostop ved huset, hvor oppositionsleder Aung San Suu Kyi bor, ellers fortsætter vi til General Aung San Museum, der er dedikeret til grundlæggeren af det moderne Burma, som i øvrigt er far til Aung San Suu Kyi. Aung San var frihedskæmper og grundlægger af Burmas kommunistiske parti, og han spillede en vigtig rolle i løsrivelsen fra den britiske kolonimagt. Museet var Aung Sans sidste bopæl, og det var her, datteren Aung San Suu Kyi voksede op. Blot seks måneder inden Burma blev selvstændigt, blev han snigmyrdet. Museet er viet til hans korte liv, og indtil 2012 var det kun åbent på hans dødsdag. Frokosten nyder vi på den historiske restaurant, The House of Memory, der var Aung Sans kontor under 2. verdenskrig.

  Eftermiddagen er til fri disposition, og du kan evt. besøge Bogyoke-markedet, der er et kæmpe shoppingunivers med omkring 2.000 boder og butikker, der bl.a. har til huse i en statelig bygning fra kolonitiden. Der er simpelthen ikke den ting, der ikke kan købes her og – og stemningen kan ikke beskrives! Mon ikke de fleste kommer til at trænge til kaffe efter den oplevelse. Kaffen kan du f.eks. vælge at få serveret på det legendariske og mondæne hotel The Strand. Når du træder ind i hotellet, bliver du mødt af ægte engelsk koloni-atmosfære, som stort set er den samme som for 100 år siden, da hotellet blev indviet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 4 Til Bagans tusinde templer

  Vi flyver med morgenflyet til Bagan i det nordlige Burma. Bagan er både navnet på et område og navnet på byen, der tidligere hed Pagan. Vi tager først til Nyaung U, der er hovedbyen i området. Morgenmarkedet er godt i gang, og vi blander os med de lokale. Grøntsagsmarkedet er en farverig oplevelse, og her skal man bøje sig ned, hvis man vil handle. Kvinderne sidder på jorden omgivet af frugt og grøntsager, der er kreativt og indbydende præsenteret, men konkurrencen er også hård, når man ser den endeløse række af boder. Morgenmarkedet pirrer alle sanser og lokker med alt fra kunsthåndværk til alt godt fra havet. 

  Bagan var fra år 1044 –1247 hovedstad i Paganriget, og i den periode blev der opført mere end 10.000 templer. Den dag i dag ligger der 2.217 pagoder og templer spredt over et stort grønt område, og området er som en religiøs historiebog fra det “The Golden Period”. Intet sted i verden kan måle sig med Bagan, hvor templer og pagoder skaber et næsten surrealistisk landskab, og her tilbringer vi resten af dagen. Vi besøger et par udvalgte templer, bl.a. pagoden Ananda, der er en af de smukkeste og ældste (1090 – 1105), og som især er bemærkelsesværdig på grund af pagodens forgyldte “sikhara” (tårn/spir), som kan ses fra overalt. Vi ser også  huletemplet Wetkyi-in-Gubyaukgyi, hvor de velbevarede freskoer er den store overraskelse, og Htilominlo Templet, som har tre etager, og på første etage står fire Buddha-figurer og skuer i hver sin retning. 

  Sidst på dagen bliver der sikkert tid til at besøge en af de typiske “hjemmeindustrier”, der fremstiller smukke lakarbejder. Når dagen går på hæld tager vi tilbage til Bagan-området og oplever det fascinerende landskab på en tur med hestevogn. Det bliver selvsagt i et roligt tempo med god tid til beundre og nyde udsigten over det pagodefyldte landskab, som på denne tid af dagen bliver som et 1001 nats eventyr. Når solens sidste stråler skinner på de rosafarvede sandsten, opstår der et drømmeagtigt syn.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 4 & 5

  Amazing Bagan Resort

  Hotellet er et af de mest luksuriøse i Bagan og har en dejlig beliggenhed i nærheden af flere af de templer og pagoder, som gør Bagan kendt. Hot...

 • Dag 5 Møde med den burmesiske befolkning i landsbyer og på en sejltur

  Vi har planlagt en dag med rig lejlighed til at komme tæt på den burmesiske befolkning. Først går vi en tur i en lille landsby, nyder landsbylivet og får et indtryk af, hvordan livet leves ude på landet. Vi stopper ved en af de små cafeer og spiser en ægte traditionel burmesisk morgenmad med ”samosas” og brød. Hvis vi har tid, besøger vi en skole for forældreløse børn, hvor børnene får en uddannelse plus kost og logi. Skolen drives af munke, og donationer er selvfølgelig meget velkomne.

  Efter frokost begynder en sejltur på floden Irrawaddy, som i århundreder har været en vigtig transportvej. Undervejs bliver der lejlighed til opleve, hvordan livet udfolder sig langs floden – der bliver fisket, arbejdet på markerne, og et utal af små og større templer minder os hele tiden om, at her har religion en særlig betydning. På sejlturen får du et helt andet indtryk af Bagan end det, du fik den foregående dag. Sidste del af sejlturen bliver i øvrigt til en rigtig “solnedgangstur”.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 6 Smuk natur på vejen til Mandalay

  Indledning til dagens oplevelser kunne passende være klassikeren “Vejen til Mandalay”, som bl.a. Kim Larsen har indsunget. Ordene er forfatteren Rudyard Kiplings fra 1892. Kipling var vildt fascineret af Burma, som han oplevede som helt anderledes end andre lande – og den oplevelse kan man sagtens få i Burma den dag i dag.

  Fra morgenstunden besøger vi en burmesisk landmand, der fortæller om sit landbrug og om, hvordan han producerer sukker og palmevin. Frokosten bliver serveret på et hotel beliggende ved Mount Popa, hvor vi får en smuk panoramaudsigt over bjerget, der bliver kaldt Burmas Olympus. Mount Popa er en udslukt keglevulkan, der skyder 737 m op i vejret. På toppen ligger et buddhistisk klosterkompleks med pagoder, og på afstand ligner det et sandt eventyrslot. Vi ankommer til Mandalay sent om aftenen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 6 & 7

  Hotel Marvel

  Dette elegante hotel i Mandalay ligger i centrum og i forbindelse med Mandalay Railway. Hotellet lægger vægt på de små detaljer – så glæd d...

 • Dag 7 De gamle hovedstæder og byrundtur i Mandalay

  Mandalay er landets næststørste by, og den blev grundlagt i 1857 af Kong Mindon, der ville have en ny hovedstad, og det er den sidste kongelige hovedstad i Burma. Desværre blev meget af den gamle by ødelagt under 2. verdenskrig, så centrum er i dag en moderne og travl storby. Derfor er det mest interessante i området de endnu ældre hovedstæder i udkanten af byen.

  Første stop er den charmerende by Amarapura, der var hovedstad før Mandalay (1783 – 1833), og her besøger vi Mahagandayon Klosteret, der er et af de største buddhistiske undervisningsklostre i Burma. Den helt store oplevelse er det ritual, der udspiller sig, når tusindevis af munke kommer for at få deres morgenmad, som lokalbefolkningen har doneret. Byen har en lang tradition for silkevævning, og det får vi et indblik i, når vi besøger et af byens silkevæverier. Besøget i Amarapura slutter med en tur på verdens længste teaktræsbro, U Bein. Gangbroen hviler på 984 bropiller og strækker sig 1,2 km tværs over Taungthaman-søen.

  Turen fortsætter til den gamle kongeby Sagaing, der i dag er et vigtigt religiøst center. Byen er bygget på adskillige bakker med pagoder, templer og klostre placeret på bakketoppene, og der bliver naturligvis indlagt et fotostop, inden vi kører tilbage til Mandalay. Her ser vi den berømte Mahamuni Pagode og Kuthowdaw Pagoden med verdens største “bog” lavet af marmor. Man skal forestille sig 729 “enkeltsider” med inskriptioner på begge sider placeret omkring pagoden. Vi tager også en tur til toppen af Mandalay Hill og nyder den storslåede panoramaudsigt.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 8 Naturoplevelser i Kalaw og tid på egen hånd

  Vi tager afsked med Mandalay og flyver til Heho. Fra lufthavnen følger vi en naturskøn rute til Kalaw, og den går gennem et landbrugsområde med te-, tobaks- og appelsinplantager på bjergskråningerne. Synet af bøffeltrukne vogne, små boder langs vejen og bønder på traktorer, vi ikke har set i Danmark siden 1950’erne, giver indtryk af landlig idyl. Det er et område med mange små landsbyer med bjergstammer af forskellige minoriteter. Vi når til bjergbyen Kalaw, der emmer af afslappet atmosfære, og hvor du virkelig kan opleve livet på landet. Men det er også en by med et etnisk miks bestående af indiske muslimer, nepalesere, burmesere og folk fra Shan, der er området grænsende op til Kina, Laos og Thailand. Dem, der har lyst, kan gå med rejselederen på en vandretur i (ca. tre timer) i det smukke område. Du kan naturligvis også blive i byen og gå på opdagelse på egen hånd. Byen var i kolonitiden base for britiske missionærer.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 8

  Hill Top Villa Hotel

  At bo på dette hotel i bjergbyen Kalaw er en stor naturoplev...

 • Dag 9 Besøg på vingården Red Mountain og overnatning på Inle-søen

  Turen går til Inle-søen, der er kendt for sine smukke flydende haver og huse bygget på pæle. Søen er 22 km lang og omkring 8 km bred, og på søen er der noget så usædvanligt som 17 landsbyer. Omkring 100.000 indbyggere bor i pælehuse, og årsagen til, at man bor på vandet, er at store dele af søen er dækket af små øer, som er flydende marker. Størstedelen af indbyggerne på søen tilhører Intha-folket. De lever af at dyrke grøntsager på deres marker, men fremstiller også kunsthåndværk.

  Først kører vi dog op i de smukke jadegrønne bjerge til vingården Red Mountain. Vingården blev etableret i 2002 og er smukt beliggende på bjergsiden ned mod Inle-søen. Vinstokkene er fra Spanien og Frankrig, og der dyrkes hovedsageligt druer af typerne Sauvignon Blanc og Shiraz. Franske og australske vineksperter bistår Pha Oh-folket, som vingården tilhører, og som i dag er den førende i Burma. Der er arrangeret vinsmagning, så vi kan få en prøve på herlighederne. Vi spiser frokost i området, inden vi kører ned til hovedbyen i området, Nyaung Schwe. Her går vi om bord på en båd og sejler til hotellet, hvor vi skal bo de næste par dage – og hotellet på Inle-søen er naturligvis bygget på pæle.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 9 & 10

  Paramount Inle Resort

  Ved Inle-søen skal du naturligvis bo på et hotel bygget på...

 • Dag 10 Livet på og omkring Inle-søen

  Glæd dig til at vågne op til den lavvandede søs skønhed, der bliver rammet ind af den dramatiske bjergkæde i baggrunden. Et kor af kvækkende frøer, cikader og kvidrende fugle slår morgenstemningen an, og de lokale fiskere glide forbi i den blå morgendis. Den stille morgen og det smukke landskab virker meget beroligende, og efter morgenmaden sejler vi forbi de flydende øer og besøger et marked i en af de små landsbyer.  Vi besøger også en familie, som viser, hvordan man fremstiller smukke stoffer vævet af lotusblomstens stilke, og en familie, der producerer cigaren, Cherrot. Intha-fiskerne er kendt for deres unikke måde at ro deres både på. Der er tale om en helt speciel teknik, som de har udviklet igennem generationer, og hvor de balancerer stående på det ene ben i deres fladbundede, mens det andet er rundt om åren. Frokosten bliver serveret på en af de charmerende restauranter ved søen, inden vi sejler tilbage til hotellet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 11 Markedsbesøg i Yangon og hjemrejse

  Vi forlader hotellet og flyver til Yangon, hvor vi om eftermiddagen har nogle timer på et af de farverige markeder, før vi sætter kurs mod Danmark.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 12 Ankomst Danmark
Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode 3- og 4-stjernede hoteller
 • 9 x morgenmad, 8 x frokost og 9 x aftensmad
 • Transport og udflugter inkl. entreér jf. program
 • Sightseeing i Yangon og besøg på General Aung San Museum
 • Sejltur på floden Irrawaddy og besøg hos en burmesisk landmand
 • De gamle hovedstæder i udkanten af Mandalay
 • Byrundtur i Mandalay inkl. Kuthowdaw Pagoden
 • Vinsmagning på vingården Red Mountain
 • Sejltur og ophold på Inle-søen
 • Ophold på pælehotel på Inle-søen
 • Byrundtur i Mandalay og de gamle hovedstæder omkring byen
 • Obligatoriske drikkepenge til lokalguide og chauffør (værdi kr. 350)
 • Engelsktalende lokalguide
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 3.195
 • Visum til Burma cirka 50 USD (søges online via Burmas officielle hjemmeside – læs mere her https://www.risskovrejser.dk/visum/)
 • Ved afrejse fra Billund, Aalborg eller Aarhus lufthavn. Tillæg kr. 1.250

Ikke flere afgange

Der er desværre ikke flere afgange lige nu – hold øje med siden eller kontakt os på verden@risskov.com eller 70 22 66 00.
De nye datoer bliver også annonceret i vores nyhedsbrev, så hvis du ikke allerede er tilmeldt, er det en god ide at melde dig til her.
Er du interesseret i at opleve en af vores andre rundrejser, så se mere her.

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Burma

  Pas & visum

  Der er visumpligt for danske statsborgere til Burma. Visum kan søges via den officielle hjemmeside evisa.moip.gov.mm – prisen er USD 50 per ansøger. Ved ansøgning skal man uploade et pasfoto i farver (4,8 cm x 3,8 cm ), som er taget inden for de sidste 3 måneder. Behandlingstiden er ca. 3 dage, før du modtager den officielle indrejsetilladelse (kaldet ’eVisa approval letter’). Denne skal medbringes på rejsen og fremvises ved indrejse i landet. Risskov Rejser skal ligeledes bede om en kopi af jeres indrejsetilladelse. Denne sendes til pasinfo@risskov.com – passet skal være gyldigt i 6 måneder efter hjemkomst.

  Toldregler

  For aktuelle regler om, hvad der må medbringes til/fra Burma, se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Bemærk, at ved flyskift kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler), endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne, blive konfiskeret. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport, og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Medicin & vaccinationer

  Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge, men normalt anbefales vaccination mod stivkrampe og smitsom leverbetændelse. For yderligere information kontakt venligst egen læge eller Statens Seruminstitut (tlf. 32 68 32 68) i god tid inden afrejsen til Burma. Det er en god idé, at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Valutaen i Burma hedder kyat (udtales ”chaat”), og 1100 kyat svarer til ca. 1 US $. Medbring US $, som veksles ved ankomsten. Det er vigtigt, at alle sedlerne er 100 % fejlfri, da den mindste revne eller blyantstreg gør dem værdiløse. Der kan f.eks. veksles i lufthavnen ved ankomsten til Burma, og hver person kan veksle, hvad der svarer til 2.000 US $. Da det stort set er umuligt at benytte kreditkort i Burma, er kontanter i dollars den eneste løsning.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Burma er 6,5 time foran dansk tid.

  Transport i Burma

  Busserne i Burma har ikke samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Burma. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter er drikkepenge typisk inkluderet i regningen, men det er god skik at lægge 5-10 % oveni. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. 5$ pr. rejsedeltager pr. dag, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Vi har valgt 3- og 4-stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne i Burma ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. På visse hoteller må man være forberedt på, at der kan være begrænsning på det varme vand. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Selv om kriminaliteten er meget lav i Burma, skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen, og vær ekstra opmærksom, når du handler. Det er en god ide at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, sikkerhedsboks på hotellet.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. I Burma bruger man 220 – 230 volt, og stikkene er anderledes end i Danmark. Man skal derfor medbringe et adaptersæt, hvis man ønsker at bruge sin medbragte elektronik. Du skal være forberedt på, at kortere strømafbrydelser kan forekomme.

  Mobiltelefon & internet

  Du må ikke forvente at kunne bruge din mobiltelefon i Burma. WiFi
  og internet fungerer over det meste, og er tilgængeligt på de fleste af vores hoteller på rejsen. Vi fraråder, at du ringer til Danmark fra Burma, da det er meget dyrt.

  Mad & drikke

  I Burma er gadekøkkener meget udbredte. Det er små restauranter, der ligger rundt omkring på gaderne, hvor man smager det ”rigtige” burmesiske køkken. Da hygiejnen ikke er af samme standard, som vi er vant til, anbefaler vi, at man følger rejselederens råd.

  Afrejseskat

  Ved afrejse fra Burma, skal der betales en afrejseskat på 12 US$.

  Prisniveau

  Burma er et forholdsvist billigt land at rejse i, og prisniveauet er generelt lavere end i Danmark. Et godt måltid kan fås for cirka 50 kr., og hvad angår lommepenge, er det vores erfaring, at man kan klare sig for minimum 100-150 kr. pr. dag pr. person.

   

   

   

   

 • Gode råd

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen. Det frarådes at drikke vand fra hanen, og isterninger skal man også undgå. Vand på flaske kan købes overalt. Tjek at flasken er uåbnet/forseglet. Brug ligeledes vand på flaske til tandbørstning. Kun på de større hoteller og restauranter kan man forvente toiletforhold som i Danmark. Jo længere ud på landet man kommer, jo lavere bliver standarden. De såkaldte pedaltoiletter er udbredte, og toiletpapir er ikke almindeligt. Det er en god ide, altid at have håndsprit på sig. Bemærk, at der om aftenen kan være markant køligere, medbring derfor en jakke.

  Møde med en anden kultur

  Burmeserne er ikke så vant til turister som man er i de andre asiatiske lande, da Burma har været lukket. Denne faktor ændrer dog ikke på deres gæstfrihed, nysgerrighed og glæde – turister bliver mødt med smil og venlighed. Det ligger ikke til burmeserne at rette på folk, og de går ud fra, at man som gæst selv har sat sig ind i, hvordan man opfører sig i landet. Det forventes, at man respekterer deres helligdomme og skikke med ærbødighed og korrekt påklædning. I templer skal knæ og skuldre være dækkede og man bør undgå udringede bluser. Man tager sko og sokker af, før man betræder et tempel, og husk, at fodsålerne aldrig må pege eller være vendt mod Buddhafigurer eller helligdomme, idet fødderne betragtes som urene. Man poserer heller ikke foran Buddhafigurer. Det er ikke tilladt at fotografere f.eks. militære anlæg og strategiske områder som f.eks. togstationer.

 • Fakta

  • Statsform: Republik med militærstyre.
  • Befolkning: 53 mio. indbyggere.
  • Hovedstad: Naypyidaw med ca. 935.000 indbyggere. Hovedstaden var indtil 2005 Yangoon/Rangoon.
  • Religion: Ca. 89 % er buddhister, resten er kristne (ca. 4 %), hinduer (ca. 2 %), muslimer (ca. 4 %) og andre religioner (ca.2 %).
  • Sprog: Det officielle sprog er burmesisk, desuden tales en række lokale sprog.
  • Areal: 678.500 km2 – 15 gange større end Danmark.
  • Vigtigste sø: Inlesøen ca. 1.000 meter over havet.
  • Kystlinje: 2.000 km.
  • Bedste strand: Ngapali Beach ved Den Bengalske Bugt i delstaten Rakhine
  • Vigtigste flod: Irrawaddy, som sammen med Mekong og Ganges er de mægtigste floder i Asien.
  • Nationaldg: 4. januar – Uafhængighed 1948.
  • Klima: Klimaet er tropisk med monsunregn i de vestlige egne, mens den centrale og østlige del af landet er mere tør. Varmen topper i april med ca. 30 grader, hvorefter monsunregnen begynder at forvandle små bjergstrømme til brusende floder, og rismarker til skriggrønne spisekamre. Der kan være koldt i bjergområderne, og rigtigt koldt november – februar. Medbring varmt tøj.Burma har tre ”årstider”:• Marts til midten af maj: gennemsnitstemperatur 25 – 38 grader
   • Midten af maj – september: regntid med gennemsnitstemperatur på 23 – 33 grader
   • Oktober – februar: gennemsnitstemperatur 18 – 24 grader