Se vores Rejsekalender
Skriv til os på verden@risskov.com
Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Hulebyen Matera

Fly fra både Billund og København

Det ukendte Syditalien

8 dage fra kr. 8.995

Om rejsen

Denne rundrejse i Syditalien koncentrerer sig om de to mindre kendte regioner Apulien (på italiensk Puglia) og Basilicata – to regioner, der er ensbetydende med det autentiske Syditalien. Du vil opleve et område af Italien, hvor utallige kulturer har sat deres spor i form af et næsten uudtømmeligt skatkammer af arkitektur som f.eks. de charmerende hvide byer, imponerende kirker og magiske borge, og ikke mindst de unikke ”trullihuse” med de kegleformede tage, der pryder landskabet som klynger af sneglehuse. Og så er der den lange kystlinje ud til Adriaterhavet, der udgør hælen i den italienske støvle. Et unikt særkende for Basilicata er hulerne i Matera, hvor man mener, at der har boet mennesker i 9.000 år – og i dag er det naturligvis med alle moderne bekvemmeligheder.

Rundrejsen i Syditalien går også til universitetsbyen Bari, baroktidens Lecce og den hvide by Ostuni, og naturen frister med skønne strande, øde klipper og Italiens smukkeste drypstenshuler i Castellana. Derudover er der rig lejlighed til at nyde de syditalienske specialiteter, når vi bl.a. besøger en olivenmølle.

På denne rejse bor vi i to forskellige byer på 4-stjernede hoteller. Første del af rejsen bor vi i Martina Franca, der er en af Apuliens hvide byer. På anden del af rejsen er basen havnebyen Brindisi, der ligger skønt ud til Adriaterhavet på hælen af den italienske støvle. Fælles for begge hoteller er deres gode, centrale placering nær byliv og et væld af restauranter, butikker og caféer. Der er inkluderet to middage, og de øvrige aftener er der derfor rig lejlighed til at udforske det italienske køkken efter egne ønsker.

Glæd dig fordi

 • du oplever en side af Italien, mange endnu ikke har opdaget
 • rejselederen er Italien-ekspert
 • der er base i Martina Franca og Brindisi – kun ét hotelskift
 • du oplever det historiske centrum i den hvide by Ostuni
 • der venter en anderledes oplevelse i hulebyen Matera
 • du får serveret 3-retters frokost på en restaurant i Matera
 • der er god tid til at opleve trullibyen Alberobello og barokbyen Lecce
 • der er besøg på en olivenmølle – naturligvis med smagsprøver
 • vi flyver hele vejen til Bari og slipper for lange transporttider
 • du bor på 4-stjernede hoteller i hjertet af Martina Franca og Brindisi
 • der er mulighed for at opleve Gallipoli inkl. frokost og vinsmagning på en lokal vingård

Hør rejseleder Torben fortælle om Syditalien og rejseleder Henriette fortælle om rundrejsen

Mød din rejseleder

Torben Folkmann er Italien-ekspert

Torben Folkmann elsker Italien, og han besøger landet mange gange hvert år. Torben elsker specielt Syditalien, hvor der venter masser af historie krydret med gastronomiske oplevelser


Læs mere om Torben Folkmann

Henriette har boet mange år i Italien

Henriette har været rejseleder siden 1999, og føler nogle gange, at hun skal knibe sig i armen, da hun synes, hun har verdens bedste arbejde med at vise verden til en masse rejselystne mennesker. Henriette har et stort kendskab til Italien, den italienske kultur og historie. Den har hun opbygget igennem mange år som bosiddende i Italien.


Læs mere om Henriette Berg Hansen

Henriette Berg Hansen
Torben Folkmann er Italien-ekspert

Torben Folkmann elsker Italien, og han besøger landet mange gange hvert år. Torben elsker specielt Syditalien, hvor der venter masser af historie krydret med gastronomiske oplevelser


Læs mere om Torben Folkmann

Henriette Berg Hansen
Henriette har boet mange år i Italien

Henriette har været rejseleder siden 1999, og føler nogle gange, at hun skal knibe sig i armen, da hun synes, hun har verdens bedste arbejde med at vise verden til en masse rejselystne mennesker. Henriette har et stort kendskab til Italien, den italienske kultur og historie. Den har hun opbygget igennem mange år som bosiddende i Italien.


Læs mere om Henriette Berg Hansen

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Bari og videre til charmerende Martina Franca

  Vi lander i Bari og kører den korte tur til hotellet i Martina Franca, som er en af Apuliens hvide byer beliggende i 430 m højde. Byen byder på et charmerende historisk centrum med hvidkalkede huse, små hyggelige gader og stræder og ikke mindst stemningsfulde små pladser, hvor livet leves på bedste italienske vis – og det vil sige på byens barer og restauranter.

  På første del af rejsen bor vi på Hotel Villa Rosa i Martina Franca, og der bliver rig lejlighed til at nyde byen på en byvandring med rejselederen allerede samme eftermiddag. Om aftenen mødes vi til en velkomstmiddag på hotellet.

  Inkluderede måltider: Velkomstmiddag.

  Bemærk venligst, at der på afgangen 9. juni 2018 overnattes på Park Hotel San Michele – et 4-stjernet hotel med beliggenhed i en stor park i Martina Francas bymidte. Hotellet har en elegant atmosfære samt udendørs swimmingpool. Der serveres en ægte italiensk morgenmad med frisk bagværk.

  Her bor du dag 1-4

  Hotel Villa Rosa

  Hotel Villa Rosa ligger i et roligt og grønt kvarter kun 15 minutters gang fra Martina Francas bymidte. Hotellet har udendørs swimmingpool og sol...

 • Dag 2 Trulli-byen Alberobello og drypstenshulerne i Castellana

  Vi begynder dagen i den lille by Alberobello, der er en af Apuliens absolut mest særprægede og spektakulære byer, og det skyldes de specielle trulli-huse. De karakteristiske små limstenshuse med de koniske tage blev bygget til både mennesker og dyr og siges at have fået deres form, fordi de skulle være nemme at flytte. Derfor blev de oprindeligt opført helt uden mørtel og bindemiddel, og det gælder også taget, der er lagt på en sådan måde, at det ikke regner ind, men tillader røg at sive ud. Vi tager på en interessant byvandring gennem de to kvarterer, Aia Piccola og Rione Monti, som udelukkende er bygget af de særprægede trulli-huse, og vi besøger bl.a. trulli-kirken Sant’ Antonio. Området med de over 1.400 hvide bikubeformede huse er naturligvis på UNESCOs Verdensarvsliste,

  Næste store oplevelse får vi 60 m under jorden i drypstenshulerne i Castellana, der er blandt de største og smukkeste i Italien og Europa. De er dannet ved årtusinders erosion i kalkstensplateauet, og det dryppende vand har skabt beundringsværdige formationer. Vi går gennem et netværk af underjordiske huler og kløfter, og vi passerer saltsøer og damme. Vi når til Grotta Bianca, den hvide grotte, der betegnes som verdens smukkeste, da den er fyldt med skinnende hvide alabast-drypsten.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 3 Til den UNESCO-fredede huleby Matera

  Vi tager til naboregionen Basilicata, som stadig omtales med sit antikke navn Lucania. Det er tale om en af Italiens mindste regioner med et areal på kun 9.992 kvadratkilometer, men til gengæld findes her en af Syditaliens ubestridt største og mest berømte attraktioner – den labyrintiske huleby Matera. De historiske bydele Sasso Caveoso og Sasso Barisano hører til blandt verdens ældste og bedst bevarede bosættelser og er naturligvis på UNESCOs Verdensarvsliste.

  Grotterne har været beboet siden forhistorisk tid, dog lige bortset fra perioden 1953 til 1968, hvor den italienske regering tvangsflyttede indbyggerne pga. af de sanitære forhold. De mange forhistoriske huler, der er hugget direkte ind i bjerget som grotter, kan umiddelbart ikke ses, da der er opsat husfacader foran huleindgangene.

  Hulerne har været beboet af mange forskellige kulturer, og ud over “private hjem” er her også flere hulekirker. I dag er mange af hulerne restaureret og har moderne faciliteter. Ikke overraskende har hulerne været anvendt som filmkulisse, og bl.a. Mel Gibsons “Passion of the Christ” er optaget her. Vi nyder en 3-retters frokost inkl. vin og vand i en restaurant flot beliggende i det historiske centrum.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 4 Byvandringer i Bari og kystbyen Polignano a Mare

  Vi tilbringer det meste af dagen i Apuliens hovedby Bari, der ligger dejligt ud til Adriaterhavet. Vi tager på opdagelse i det gamle kvarter, Vecchia Bari. I de labyrintiske gader fornemmer man hurtigt, at byen er rig på historie og traditioner. De ubestridte højdepunkter i Bari er ”julemandens” kirke Basilica di San Nicola fra 1197, den imponerende borg Normanno-Svevo, katedralen San Sabino og utallige smukke palæer. Byens lokale liv udspiller sig omkring havnen og i de små gader, hvor kvinder stadig sidder ved små borde og laver traditionel håndlavet orecchiette-pasta, der er en meget populær pasta, der nærmest har form som små øer, og som bl.a. serveres med alt godt for havet.

  Dagens oplevelser rundes af på mest charmerende vis i den lille pittoreske kystby Polignano a Mare ca. 30 km syd for Bari. Polignano har en smuk beliggenhed på kanten af klipperne ved Adriaterhavet, og at kalde byen for Adriaterhavets perle er ingen overdrivelse. Havet og klipperne er i høj grad med til at skabe et dejligt miljø, og vi går en tur i det gamle kvarter, hvor biler er forment adgang. Når bølgerne slår ind mod klippekysten bliver grotterne synlige – og dem er der mange af i kystområdet. I Polignana a Mare skal vi naturligvis smage den berømte ”caffé speciale”, der har sin oprindelse i byen og består af kaffe, sukker, citron, fløde og amaretto – samt en, efter sigende, hemmelig ingrediens. Hvis man ikke er så meget til kaffe, så kan man i stedet smage den forrygende italienske is på det lokale ”gelateria”.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 5 Besøg på olivenmølle og på opdagelse i den hvide by Ostuni

  Området omkring Ostuni  er kendetegnet ved et helt ufatteligt stort antal ældgamle oliventræer. Apulien er Italiens største producent af oliven og ”det flydende guld”, som ekstra jomfru olivenolie populært bliver kaldt. Om eftermiddagen besøger vi en olivenmølle og får en indsigtsfuld rundvisning og smager på gårdens egne koldpressede jomfru olivenolier, der er af uovertruffen kvalitet.

  Ostuni er endnu en af Apuliens smukke hvide byer, og tilnavnet skyldes den historiske bydels mange huse med flade tage, trapper og buer, der er kalket blændende hvide. Ostuni ligger højt som en hvid diamant i et hav af grågrønne oliventræer og strækker sig ud over tre høje og præsenterer sig ekstra smukt med de mange forskellige niveauer, som de hvidkalkede huse er opført på. Vi tager på opdagelse og ”bliver” væk i det charmerende virvar af gader inden for bymuren, hvor de farvestrålende døre og vinduer er en kontrast til alt det hvide, og hvor alt tilsyneladende er opført uden planlægning. Vi når op til katedralen, der troner i ensom majestæt over byen.

  Hen på eftermiddagen sætter vi kursen mod Brindisi, hvor vi indkvarteres på det dejlige Hotel Orientale lige i hjertet af byen. Her har man byliv, restauranter, caféer og butikker lige uden for døren. Vi spiser aftensmad sammen på hotellet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 5-8

  Hotel Orientale

  Det 4-stjernede Hotel Orientale ligger i den historiske del af Brindisi tæt på både banegård, havn og gaden Corso Garibaldi, hvor man finder et...

 • Dag 6 På opdagelse i Lecce, der bliver kaldt "Barokkens Firenze", og byvandring i Brindisi

  I dag går rejsen længere ned på Salento-halvøen, der er et fascinerende område med dramatiske kyststrækninger og interessante byer i den sydlige del af Apulien. Her skal vi på opdagelse i Lecce, der bliver kaldt  barokkens Firenze eller Apuliens Athen pga. af byens overdådige arkitektur og betydningsfulde historie. Byen havde sin storhedstid i 16-1700-tallet, og i tiden under spansk indflydelse opførtes mange af de overdådige palæer og kirker i den lokale gyldne stenart ”pietra leccese”, som byen er så rig på.

  Man kan stadig fornemme Lecces økonomiske og kulturelle blomstringstid og det liv, som må have udspillet sig omkring byens centrum med Piazza Sant Oronzo, det antikke romerske amfiteater, Basilica di Santa Croce og den smukke plads, Piazza del Duomo. Byens ungdommelige universitetsmiljø er en kontrast til tidligere tiders storhedstid, og de mange hyggelige gader har et fint udbud af shopping med bl.a. fristende kunsthåndværk. Der bliver sikkert tid til at nyde byens hyggelige centrum på egen hånd, hvor du kan nyde livet på den syditalienske måde med f.eks. den forrygende ”caffe leccese” med isterninger og mandelmælk.

  Vi er tilbage i Brindisi hen på eftermiddagen, så vi får mulighed for at lære “vores by” bedre at kende på en byvandring med rejselederen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 7 Mulighed for udflugt til Gallipoli inkl. frokost og vinsmagning

  I dag er der mulighed for at tilkøbe en heldagsudflugt, der byder på besøg til den charmerende havneby Gallipoli beliggende ud til Det Ioniske Hav. Gallipolis helt forrygende fiskerihavn ligger rundt omkring broen, der forbinder den nye og gamle bydel. Den nyere bydel spreder sig ud over fastlandet, hvorimod den ældre del af byen befinder sig ude på en lille ø bag en middelalderbymur. Vi tager turen over broen, og her venter bl.a. en byvandring med besøg i fæstningsværket Castello Angioino og Skt. Agata-katedralen samt et lifligt besøg på en vingård med vinsmagning og en let frokost bestående af lokale specialiteter.

  Hvis ikke du er interesseret i at tage med til Gallipoli, kan du benytte dagen til at gå på opdagelse i Brindisi på egen hånd. Fortab dig i de mange gader og stræder eller spadser en dejlig tur ved vandet og lystbådehavnen, Porto di Brindisi. Og mon ikke også dagen kan bruges på at udforske de små hyggelige butikker, nyde en kop kaffe på en af caféerne eller glæde smagsløgene med retter bestående af alt godt fra havet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Tilkøbsmuligheder

  Heldagsudflugt til Gallipoli inkl. frokost og vingårdsbesøg

  Denne heldagsudflugt går til Gallipolis ældre bydel, der ligger pittoresk puttet væk bag bymuren på en lille landfast ø ud for Salento-halvøen. Her tager vi på en byvandring ad små snirklede gader og stræder, og der venter bl.a. besøg i middelalderfæstningen Castello Angioino og den barokke Skt. Agata-katedral. I løbet af dagen venter også et hyggeligt – og ikke mindst lifligt – besøg på en lokal vingård, hvor vi hører om områdets vintraditioner og får lov at smage på de gode vine, der er resultat af Salento-halvøens frugtbare jord. Vingården byder også på lokale specialiteter, der akkompagnerer vinene. NB – Udflugten gennemføres ved min. 15 deltagere.

  Kr. 500 pr. person

 • Dag 8 Afrejse fra Bari

  Tiden er kommet til at sige farvel til Italien. Vi kører til Bari og flyver hjem til Danmark.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse
 • 7 x morgenmad, 1 x frokost og 2 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Sightseeing i Alberobello med de karakteristiske trulli-huse
 • Besøg i de imponerende Castellana-grotter
 • Besøg i den UNESCO-fredede huleby Matera inkl. frokost
 • Byvandring i Apuliens hovedby, Bari
 • Besøg i Polignanao a Mare med smagning af den lokale "caffé speciale"
 • Rundvisning i den hvide by Ostuni
 • Besøg på olivenmølle inkl. smagsprøver
 • Byrundtur i Lecce, der bliver kaldt "Barokkens Firenze"
 • Whispers/lydsystem på alle udflugter
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.500.
 • Heldagstur til Gallipoli inkl. frokost og vinsmagning kr. 500 (dag 7)
 • Fast plads i bus kr. 120
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 05 maj 2018 8 dage Billund
  København
  Kr. 8.995 Kontakt os Se detaljer Skjul detaljer
  • Afrejse fra Billund

   Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Billund - Frankfurt 05/05-2018   kl. 06:15 05/05-2018   kl. 07:40
   Frankfurt - Bari 05/05-2018   kl. 09:10 05/05-2018   kl. 11:10
   Bari - Frankfurt 12/05-2018   kl. 13:05 12/05-2018   kl. 15:10
   Frankfurt - Billund 12/05-2018   kl. 17:15 12/05-2018   kl. 18:30
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   København - Frankfurt 05/05-2018   kl. 06:45 05/05-2018   kl. 08:15
   Frankfurt - Bari 05/05-2018   kl. 09:10 05/05-2018   kl. 11:10
   Bari - Frankfurt 12/05-2018   kl. 13:05 12/05-2018   kl. 15:10
   Frankfurt - København 12/05-2018   kl. 17:05 12/05-2018   kl. 18:25
   Se flytider
 • 12 maj 2018 8 dage Billund
  København
  Kr. 8.995 Bestil Se detaljer Skjul detaljer
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Frankfurt 12/05-2018   kl. 06:15 12/05-2018   kl. 07:40
   Frankfurt - Bari 12/05-2018   kl. 09:10 12/05-2018   kl. 11:10
   Bari - Frankfurt 19/05-2018   kl. 13:05 19/05-2018   kl. 15:10
   Frankfurt - Billund 19/05-2018   kl. 17:15 19/05-2018   kl. 18:30
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Frankfurt 12/05-2018   kl. 06:45 12/05-2018   kl. 08:15
   Frankfurt - Bari 12/05-2018   kl. 09:10 12/05-2018   kl. 11:10
   Bari - Frankfurt 19/05-2018   kl. 13:05 19/05-2018   kl. 15:10
   Frankfurt - København 19/05-2018   kl. 17:05 19/05-2018   kl. 18:25
   Se flytider
 • 19 maj 2018 8 dage Margit Kiil Jørgensen Billund
  København
  Kr. 8.995 Bestil Se detaljer Skjul detaljer
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Frankfurt 19/05-2018   kl. 06:15 19/05-2018   kl. 07:40
   Frankfurt - Bari 19/05-2018   kl. 09:10 19/05-2018   kl. 11:10
   Bari - Frankfurt 26/05-2018   kl. 13:05 26/05-2018   kl. 15:10
   Frankfurt - Billund 26/05-2018   kl. 17:15 26/05-2018   kl. 18:30
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Frankfurt 19/05-2018   kl. 06:45 19/05-2018   kl. 08:15
   Frankfurt - Bari 19/05-2018   kl. 09:10 19/05-2018   kl. 11:10
   Bari - Frankfurt 26/05-2018   kl. 13:05 26/05-2018   kl. 15:10
   Frankfurt - København 26/05-2018   kl. 17:05 26/05-2018   kl. 18:25
   Se flytider
 • 26 maj 2018 8 dage Margit Kiil Jørgensen Billund
  København
  Kr. 8.995 Bestil Se detaljer Skjul detaljer
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Frankfurt 26/05-2018   kl. 06:15 26/05-2018   kl. 07:40
   Frankfurt - Bari 26/05-2018   kl. 09:10 26/05-2018   kl. 11:10
   Bari - Frankfurt 02/06-2018   kl. 13:05 02/06-2018   kl. 15:10
   Frankfurt - Billund 02/06-2018   kl. 17:15 02/06-2018   kl. 18:30
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Frankfurt 26/05-2018   kl. 06:45 26/05-2018   kl. 08:15
   Frankfurt - Bari 26/05-2018   kl. 09:10 26/05-2018   kl. 11:10
   Bari - Frankfurt 02/06-2018   kl. 13:05 02/06-2018   kl. 15:10
   Frankfurt - København 02/06-2018   kl. 17:05 02/06-2018   kl. 18:25
   Se flytider
 • 02 juni 2018 8 dage Torben Folkmann Billund
  København
  Kr. 8.995 Bestil Se detaljer Skjul detaljer
  • Afrejse fra Billund

   Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Billund - Frankfurt 02/06-2018   kl. 06:15 02/06-2018   kl. 07:40
   Frankfurt - Bari 02/06-2018   kl. 09:10 02/06-2018   kl. 11:10
   Bari - Frankfurt 09/06-2018   kl. 13:05 09/06-2018   kl. 15:10
   Frankfurt - Billund 09/06-2018   kl. 17:15 09/06-2018   kl. 18:30
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Frankfurt 02/06-2018   kl. 06:45 02/06-2018   kl. 08:15
   Frankfurt - Bari 02/06-2018   kl. 09:10 02/06-2018   kl. 11:10
   Bari - Frankfurt 09/06-2018   kl. 13:05 09/06-2018   kl. 15:10
   Frankfurt - København 09/06-2018   kl. 17:05 09/06-2018   kl. 18:25
   Se flytider
 • 09 juni 2018 8 dage Torben Folkmann Billund
  København
  Kr. 8.995 Bestil Se detaljer Skjul detaljer
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Frankfurt 09/06-2018   kl. 06:15 09/06-2018   kl. 07:40
   Frankfurt - Bari 09/06-2018   kl. 09:10 09/06-2018   kl. 11:10
   Bari - Frankfurt 16/06-2018   kl. 13:05 16/06-2018   kl. 15:10
   Frankfurt - Billund 16/06-2018   kl. 17:15 16/06-2018   kl. 18:30
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Frankfurt 09/06-2018   kl. 06:45 09/06-2018   kl. 08:15
   Frankfurt - Bari 09/06-2018   kl. 09:10 09/06-2018   kl. 11:10
   Bari - Frankfurt 16/06-2018   kl. 13:05 16/06-2018   kl. 15:10
   Frankfurt - København 16/06-2018   kl. 17:05 16/06-2018   kl. 18:25
   Se flytider
 • 14 juli 2018 8 dage Luisa Valesin Billund
  København
  Kr. 9.495 Bestil Se detaljer Skjul detaljer
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Frankfurt 14/07-2018   kl. 06:15 14/07-2018   kl. 07:40
   Frankfurt - Bari 14/07-2018   kl. 09:10 14/07-2018   kl. 11:10
   Bari - Frankfurt 21/07-2018   kl. 13:05 21/07-2018   kl. 15:10
   Frankfurt - Billund 21/07-2018   kl. 17:15 21/07-2018   kl. 18:30
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Frankfurt 14/07-2018   kl. 06:45 14/07-2018   kl. 08:15
   Frankfurt - Bari 14/07-2018   kl. 09:10 14/07-2018   kl. 11:10
   Bari - Frankfurt 21/07-2018   kl. 13:05 21/07-2018   kl. 15:10
   Frankfurt - København 21/07-2018   kl. 17:05 21/07-2018   kl. 18:25
   Se flytider
 • 01 september 2018 8 dage Torben Folkmann Billund
  København
  Kr. 8.995 Bestil Se detaljer Skjul detaljer
  • Afrejse fra Billund

   Bestil Få pladser
   Flytider
   Billund - Frankfurt 01/09-2018   kl. 06:15 01/09-2018   kl. 07:40
   Frankfurt - Bari 01/09-2018   kl. 09:10 01/09-2018   kl. 11:10
   Bari - Frankfurt 08/09-2018   kl. 13:05 08/09-2018   kl. 15:10
   Frankfurt - Billund 08/09-2018   kl. 17:15 08/09-2018   kl. 18:30
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Frankfurt 01/09-2018   kl. 06:45 01/09-2018   kl. 08:15
   Frankfurt - Bari 01/09-2018   kl. 09:10 01/09-2018   kl. 11:10
   Bari - Frankfurt 08/09-2018   kl. 13:05 08/09-2018   kl. 15:10
   Frankfurt - København 08/09-2018   kl. 17:05 08/09-2018   kl. 18:25
   Se flytider
 • 08 september 2018 8 dage Margit Kiil Jørgensen Billund
  København
  Kr. 8.995 Bestil Se detaljer Skjul detaljer
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Frankfurt 08/09-2018   kl. 06:15 08/09-2018   kl. 07:40
   Frankfurt - Bari 08/09-2018   kl. 09:10 08/09-2018   kl. 11:10
   Bari - Frankfurt 15/09-2018   kl. 13:05 15/09-2018   kl. 15:10
   Frankfurt - Billund 15/09-2018   kl. 17:15 15/09-2018   kl. 18:30
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Frankfurt 08/09-2018   kl. 06:45 08/09-2018   kl. 08:15
   Frankfurt - Bari 08/09-2018   kl. 09:10 08/09-2018   kl. 11:10
   Bari - Frankfurt 15/09-2018   kl. 13:05 15/09-2018   kl. 15:10
   Frankfurt - København 15/09-2018   kl. 17:05 15/09-2018   kl. 18:25
   Se flytider
 • 15 september 2018 8 dage Margit Kiil Jørgensen Billund
  København
  Kr. 8.995 Bestil Se detaljer Skjul detaljer
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Frankfurt 15/09-2018   kl. 06:15 15/09-2018   kl. 07:40
   Frankfurt - Bari 15/09-2018   kl. 09:10 15/09-2018   kl. 11:10
   Bari - Frankfurt 22/09-2018   kl. 13:05 22/09-2018   kl. 15:10
   Frankfurt - Billund 22/09-2018   kl. 17:15 22/09-2018   kl. 18:30
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   København - Frankfurt 15/09-2018   kl. 06:45 15/09-2018   kl. 08:15
   Frankfurt - Bari 15/09-2018   kl. 09:10 15/09-2018   kl. 11:10
   Bari - Frankfurt 22/09-2018   kl. 13:05 22/09-2018   kl. 15:10
   Frankfurt - København 22/09-2018   kl. 17:05 22/09-2018   kl. 18:25
   Se flytider
 • 22 september 2018 8 dage Margit Kiil Jørgensen Billund
  København
  Kr. 8.995 Bestil Se detaljer Skjul detaljer
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Frankfurt 22/09-2018   kl. 06:15 22/09-2018   kl. 07:40
   Frankfurt - Bari 22/09-2018   kl. 09:10 22/09-2018   kl. 11:10
   Bari - Frankfurt 29/09-2018   kl. 13:05 29/09-2018   kl. 15:10
   Frankfurt - Billund 29/09-2018   kl. 17:15 29/09-2018   kl. 18:30
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Frankfurt 22/09-2018   kl. 06:45 22/09-2018   kl. 08:15
   Frankfurt - Bari 22/09-2018   kl. 09:10 22/09-2018   kl. 11:10
   Bari - Frankfurt 29/09-2018   kl. 13:05 29/09-2018   kl. 15:10
   Frankfurt - København 29/09-2018   kl. 17:05 29/09-2018   kl. 18:25
   Se flytider
 • 06 oktober 2018 8 dage Henriette Berg Hansen Billund
  København
  Kr. 8.995 Bestil Se detaljer Skjul detaljer
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Frankfurt 06/10-2018   kl. 06:15 06/10-2018   kl. 07:40
   Frankfurt - Bari 06/10-2018   kl. 09:10 06/10-2018   kl. 11:10
   Bari - Frankfurt 13/10-2018   kl. 13:05 13/10-2018   kl. 15:10
   Frankfurt - Billund 13/10-2018   kl. 17:15 13/10-2018   kl. 18:30
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Bestil Få pladser
   Flytider
   København - Frankfurt 06/10-2018   kl. 06:45 06/10-2018   kl. 08:15
   Frankfurt - Bari 06/10-2018   kl. 09:10 06/10-2018   kl. 11:10
   Bari - Frankfurt 13/10-2018   kl. 13:05 13/10-2018   kl. 15:10
   Frankfurt - København 13/10-2018   kl. 17:05 13/10-2018   kl. 18:25
   Se flytider
 • 13 oktober 2018 8 dage Henriette Berg Hansen Billund
  København
  Kr. 8.995 Bestil Se detaljer Skjul detaljer
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Frankfurt 13/10-2018   kl. 06:45 13/10-2018   kl. 08:15
   Frankfurt - Bari 13/10-2018   kl. 09:10 13/10-2018   kl. 11:10
   Bari - Frankfurt 20/10-2018   kl. 13:05 20/10-2018   kl. 15:10
   Frankfurt - Billund 20/10-2018   kl. 17:05 20/10-2018   kl. 18:25
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Frankfurt 13/10-2018   kl. 06:45 13/10-2018   kl. 08:15
   Frankfurt - Bari 13/10-2018   kl. 09:10 13/10-2018   kl. 11:10
   Bari - Frankfurt 20/10-2018   kl. 13:05 20/10-2018   kl. 15:10
   Frankfurt - København 20/10-2018   kl. 17:05 20/10-2018   kl. 18:25
   Se flytider

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Italien

  Pas & visum

  Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Toldregler

  For aktuelle regler om hvad man må medbringe, se Skats hjemmeside www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”.

  Rejseforsikring

  Det er mere nødvendigt end nogensinde at tegne en rejseforsikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin mm. Under ophold i et EU-land og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Med kun det blå EU-sygesikringskort i hånden får du samme behandling som borgerne i det pågældende land. Det vil sige, at der ofte vil være tale om egenbetaling på 30 – 40 %. Der vil ikke være hjemtransport, og der vil ikke være en dansk alarmcentral, der kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade. For at få mest mulig tryghed på rejsen, anbefaler vi, at du tegner en rejseforsikring. Vi samarbejder med Europæiske ERV, da deres forsikringsprodukter hører til markedets bedste. Kontakt en af vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Møntfoden er Euro, som kan hæves i automater i de fleste byer, men i mange restauranter, caféer og butikker skal man betale med kontanter. Der kan være en begrænsning på, hvor meget man må hæve på kreditkort, og beløbet afhænger af den enkelte bank og det enkelte kort. Det er en god idé at medbringe flere kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Der er samme tid som i Danmark.

  Transport

  I Italien rejser du rundt i en spændende og anderledes kultur, og standarder og forhold er derfor ikke nødvendigvis som i Danmark. Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold. Bemærk at der på busrejser er begrænset plads til håndbagage, som skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj o.l.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen, da det for dem er det en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På enkelte restauranter er drikkepengene inkluderet, ellers lægger man typisk 10 – 15 % oveni regningen. Mange restauranter beregner stadig et mindre beløb til brød og opdækning ”pane e coperto”, – typisk 1-2 € pr. person. På mange cafeer og barer skal man bestille og betale ved kassen inden servering, og prisen stiger, hvis man vælger at sidde ned i stedet for at stå ved baren. Vær opmærksom på at man skal betale for at komme på WC (0,50€-1,00€). Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 10 % oveni prisen er passende. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 euro pr. nat).  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører og hotelpersonale, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Hotellerne er kategoriseret med stjerner efter lokal standard. Der vil ikke være dyner som i Danmark, da man bruger lagner og tæpper som sengetøj. Tæpperne finder man i et skab på værelset, eller fås i receptionen. Hvis man vil have rene håndklæder hver dag, skal de brugte efterlades på gulvet, men man kan vælge at tænke på miljøet og bruge håndklæderne mere end en dag. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er generelt sikkert at opholde sig i Italien, men pas på ejendele i lufthavne, offentlig transport og større menneskemængder, og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen. Lommetyve er dog primært et storbyfænomen – også i Italien. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk. Det er en god ide at opbevare værdigenstande i sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, som refunderes ved returnering.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Italien benytter strøm som i Danmark, men mange steder er stikkontakterne anderledes. Da ikke alle hoteller har adapter til udlejning, anbefaler vi derfor at man selv medbringer en.

  Mobiltelefon & Internet

  Ved opkald til Danmark tastes 0045 før telefonnummeret. Husk at slå dataroaming fra på mobiltelefonen. Alle større byer har internetcafeer. De fleste af vores hoteller har også Wi-Fi.

  Mad & drikke

  Det italienske køkken er et af Europas bedste. Det er smagsfuldt, rustikt og veltillavet. Pasta og pizza er velkendte lokalretter, men også andre delikatesser kommer fra Italien. I Umbrien og Piemonte findes trøfler, i det sydlige Italien laves bøffelmozzarella, og Risotto er en typisk Norditaliensk ret. Italien er kendt for desserten Tiramisu og verdensberømt for is. Af italienske oste kan nævnes parmesan, grana padano, mozzarella, pecorino (fåreoste) og gorgonzola. Prøv også småretterne anti-pasti – den italienske version af de spanske tapas. Kaffe, der minder om den danske, hedder ”cafe lungo” eller ”cafe americano”. Italien producerer også noget af Europas bedste vin, og er kendt for Amarone og Barolo fra Norditalien, Brunello og Chianti fra Toscana, den søde dessertvin Vin Santo fra Toscana, den lette hvidvin Frascati fra Lazio og dessertvinen Marsala fra Sicilien. Man kan drikke vandet i Italien, men man kan komme ud for, at det smager anderledes, fordi det bliver renset med langt flere kemikalier end herhjemme og tilsat klor. Vi anbefaler, at man køber vand på flaske som ”frizzante” med brus eller ”naturale” uden brus.

  Rygning

  Det er ikke tilladt at ryge indendørs på offentlige steder.

  Åbningstider

  Butikker: mandag – lørdag 09.30 – 13.00 og 16.00 – 20.00. Lukket søndage og mandag formiddag. Supermarkeder har døgnåbent men tit lukket om søndagen.

  Da benzinstationer ikke har kiosk, kan det være svært at købe ind om søndagen.

  Banker: mandag – fredag kl. 08.30 – 13.30 og 15.00 – 16.00 og lukket i weekenden.

  Posthuse: mandag – lørdag kl. 08.30 – 13.30 og søndagslukket.

 • Gode råd

  Møde med en anden kultur

  Ved besøg i kirker forventes det, at skuldre og knæ er dækkede, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen.

  Indkøb og museer

  Frimærker og tobak købes på posthuset eller i ”Tabacchi” – hvor der udenfor er et skilt med et stort T. Mange museer giver rabat eller gratis adgang, hvis man er under 18 år eller fyldt 65 og medbringer billeddokumentation.

 • Fakta

  • Statsform: Italien er en republik.
  • Hovedstad: Rom (3,5 mio.).
  • Befolkning: 60 mio. indbyggere.
  • Religion: Altovervejende romersk katolsk, ca. 98%.
  • Sprog: Italiensk.
  • Areal: 301.230 km2 (Danmark 43.000 km²).
  • Højeste punkt: Mont Blanc (Monte Bianco) 4807 m (på grænsen til Frankrig).
  • Klima: Italien er meget værdsat for sit milde klima, der skyldes placeringen midt i den tempererede zone, hvor Middelhavet varmer og Alperne beskytter mod de kolde vinde i nord. Minimumtemperaturer varierer fra –20 grader i alpedalene til 10 grader i kystområderne og Syditalien. Maksimumtemperaturer ligger omkring 24-25 grader i hele Italien, dog med udsving på op til 40 graders varme.