Se vores Rejsekalender
Skriv til os på verden@risskov.com
Ring til os 70 22 66 00
Ring til os 70 22 66 00
Gullfoss, Island

Oplev Vestmannaøerne – “Nordens Pompei”

Island – en dans på vulkaner

6 dage fra kr. 16.995

Om rejsen

Tag med på en rundrejse på Island – oplev landet, der har en natur, der ikke findes andre steder i verden, og mød en befolkning, der er helt fortrolig med de uforudsigelige naturkræfter – ikke mindst de aktive vulkaner. Du kommer på en sejltur til Vestmannaøerne  og oplever Heimaey, som vulkanen Eldfell i 1973 sendte aske og lava ud over. Næsten en tiendedel af Island er dækket af gletsjere, og i nationalparken Vatnajökull ligger flere aktive vulkaner under Europas største gletsjer. De islandske vandfald er kraftfulde, gejserne springer villigt og de varme kilder gør livet behageligt, og det bliver der rig lejlighed til at opleve undervejs. Rejsen går naturligvis til Thingvellir-sletten, hvor et af verdens ældste demokratier så dagens lys, og du vil opleve lokaliteter, der er omtalt i sagaerne. Trods sin størrelse har Reykjavík ord for at være Nordens mest trendy hovedstad med design, musik og restauranter på internationalt niveau.

Glæd dig fordi

 • rejselederen er islænding og har et helt særligt kendskab til øen
 • rejsen er inkl. en sejltur til Vestmannaøerne – “Nordens Pompei”
 • du oplever området, hvor Njáls Saga udspillede sig 
 • du kommer til Jökulsárlón med de talrige isbjerge
 • du oplever den sorte lavastrand, Reynisfjara
 • Islands helt unikke natur er en oplevelse for livet
 • du har mulighed for et velværende dyp i Den Blå Lagune

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Keflavík. Videre til byerne Eyrarbakki og Hella

  Efter ankomst til Keflavík sætter vi kurs østpå, og vi gør et kort stop ved Strandarkirkja, der ligger i ensom majestæt ud til havet kun omgivet af et par gårde. Vi stopper også i den lille by Eyrarbakki, der har flere smukke gamle huse fra den tid, hvor Eyrarbakki var en blomstrende handelsstation. Herfra kører vi til Hella, som ligger tæt på vulkanen Eyjafjallajökull, der havde sit seneste udbrud i 2010. Vi spiser aftensmad på hotellet i Hella, hvor vi bor de næste tre nætter.

  Inkluderede måltider: Aftensmad.

  Her bor du dag 1,2 & 3

  Stracta Hotel Hella

  Det moderne hotel ligger naturskønt tæt på nogle af Islands største naturlige seværdigheder, bl.a. Den gyldne cirkel og vulkanen Eyjafjallajö...

 • Dag 2 Besøg på Saga Centret og til Seljalandsfoss'en og sejltur til Vestmannaøerne

  Dagens første oplevelse er et besøg på Saga Centret, der ligger i Hvolsvöllur. Dette museum fortæller historien om den berømte Njáls Saga, der udspiller sig i områderne nær byen. Så går turen til Seljalandsfossen, der er et af Islands mange berømte vandfald. Vandmasserne kastes ud over fjeldsiden, og man kan gå bagom det 60 m høje vandfald og opleve det med alle sanser.

  Ved middagstid er vi klar til at sejle til Vestmannaøerne. Øgruppen Vestmannaøerne opstod ved et underjordisk vulkanudbrud for omkring 10.000 år siden og består i dag af 15 øer, men der er en af øerne, der er yngre end de øvrige. I 1963 skabtes øen Surtsey. Det var også i forbindelse med vulkansk aktivitet under havet, og helt frem til 1967 kunne man se flydende lava på øen. Vi tager med hurtigfærge til Vestmannaøerne – nærmere bestemt til øen Heimaey, der er den største og eneste beboede ø. Den skrev sig ind i historien i 1973, da vulkanen Eldfell vågnede af sin dvale og sendte aske, pimpsten og lava ud over øen, og der opstod bl.a. en ny naturlig havn. Alle øens 5.000 indbyggere blev heldigvis evakueret, men ingenting var som før. I dag er byen genopbygget, og flere steder har man bevaret ruiner af huse, som ikke blev helt dækket af lava, og derfor kaldes Heimaey ”Nordens Pompei”. Øens rige fugleliv og flora nyder i øvrigt godt af den frugtbare vulkanaske. Under vores ophold på øen nyder vi en lækker frokost, på en god restaurant, der ligger ved havnen.
  Færgen sejler tilbage omkring kl. 18.30, og når vi er tilbage på hotellet, bliver der serveret en let aftensmad.

  NB: Vi gør opmærksom på at gennemførelsen af udflugten til Vestmannaøerne er afhængig af vejrforholdene. Skulle vejret være skyld i, at færgen aflyses, kører vi efter besøget ved Seljalandsfossen til området Þjórsárdalur, der byder på både natur og historie. I stedet for den inkluderede frokost på Heimaey vil der tilbydes en frokostbuffet på dag 4.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 3 Lavastranden Reynisfjara, nationalparken Vatnajökull og gletsjersøen Jökulsárlón

  Alle dage på rejsen er en naturoplevelse, men de største får du sikkert denne dag, hvor vi skal til nationalparken Vatnajökull, der dækker ikke mindre end 13 % af Islands areal. På turen dertil tager vi en afstikker til Reynisfjara – en sort lavastrand med storslået udsigt til enorme søjler og klippeformationer af lava, der stikker op af havet. Der er et rigt fugleliv ved kysten, og her er mulighed for at se søpapegøjer.

  Vi kører igennem landsbyen Kirkjubæjarklaustur og når til nationalparken Vatnajökull. Vatnajökull er ikke blot Islands største gletsjer, men også den største i Europa, og under den ligger flere af Islands mest aktive vulkaner. I det kæmpemæssige gletsjerlandskab løber vandløb, der fører smeltevand væk fra gletsjeren, og vi ser gletsjertunger, der strækker sig ned fra den vældige Vatnajökull. Vi fortsætter til Jökulsárlón – en 100 m dyb gletsjersø med blånende isbjerge, der stille glider forbi på deres vej til havet. De talrige isbjerge kommer fra Breidamerkurjökull, og i det fjerne kan man høre de store isstykker knække af, og sæler er ikke et sjældent syn. Jökulsárlón bliver med rette betegnet som et af Islands naturlige vidundere, selv om den først er opstået i nyere tid, og den har været brugt som filmkulisse i mange film, bl.a. James Bond-filmen ”A View to a Kill”.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 4 Den gyldne cirkel – den berømte rute med de tre store seværdigheder

  I dag skal vi køre ”Den gyldne cirkel”, som er en rute, der inkluderer tre af Islands mest berømte seværdigheder. Turen går først til det mægtige vandfald Gullfoss, der er et af de smukkeste i Island. Vandfaldet er en del af den vandrige elv, Hvitá, og vandmasserne kommer især fra gletsjeren Langjökull. Først falder vandet 32 m ned for derefter at fortsætte videre gennem en 70 m dyb kløft. Kaskaderne af vand danner finregn over vandfaldet, og der dannes regnbuer over vandfaldet. Herefter går turen til det geotermiske område ved Geysir, hvor den aktive gejser Strokkur med 5-7 min. mellemrum sender søjler af kogende vand 30 m op i luften. Vi fortsætter til nationalparken Þingvellir (Thingvellir), hvor verdens måske ældste parlament blev grundlagt, og hvor man iøvrigt tydeligt kan se skellet mellem den europæiske og den amerikanske kontinentalplade. Vi ankommer til Reykjavík, hvor vi bor den sidste nat.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 4 & 5

  City Park Hotel

  City Park Hotel ligger centralt i Reykjavik kun 5 minutters gang fra restauranter, butikker og museer. Hotellet har bar, gratis Wi-Fi og kontinenta...

 • Dag 5 Tid i Reykjavík med mulighed for besøg til Den Blå Lagune

  I dag har du tid til oplevelser på egen hånd i Reykjavík. Næsten en tredjedel af Islands befolkning bor i landets hovedstad, der er en af verdens mindste. Men trods det har Reykjavík noget internationalt over sig, og gør sig især bemærket, når det gælder musik og design. Det vil være en god ide at gå en tur i Reykjavíks gamle bydel og rundt om søen Tjörnin, der på grund af det varme vand tiltrækker mange fugle. En flot udsigt over Reykjavík kan du få fra Hallgrimskirken, hvis tårn kan ses fra det meste af byen. Heldigvis er der elevator i kirken, som blev indviet i 1986, og som det tog ikke mindre end 40 år at bygge. Caféerne ligger tæt på Austurstræti, Hafnarstræti og Bankistræti, og hvis du vil shoppe, er det også i dette område.

  Du kan også vælge at tage med på et velgørende besøg til Den Blå Lagune, hvis vand konstant er 37°-39° varmt – og det er en meget speciel og forfriskende oplevelse. Udflugterne er ikke inkluderet og skal bestilles sammen med rejsen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Tilkøbsmuligheder

  Den Blå Lagune

  Kr. 1.595 pr. person

 • Dag 6 Hjemrejse til Danmark

  Om morgenen kører vi til lufthavnen, hvorfra turen går hjem til Danmark

Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter/afgifter - se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse
 • 4 x morgenmad, 1 x frokost og 4 x aftensmad
 • Transport jf. program
 • Sejltur til og sightseeing på Vestmannaøerne
 • Nationalparken Vatnajökull med Europas største gletsjer
 • Gletsjersøen Jökulsárlón med de mange isbjerge
 • Udflugten "Den gyldne cirkel" med Gullfoss, Thingvellir og gejseren Strokkur
 • Dansktalende rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 2.595
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Island

  Pas & visum

  Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Toldregler

  For aktuelle regler om hvad man må medbringe, se Skats hjemmeside www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”. Alle udenlandske gæster i Island kan få refunderet den islandske moms med en besparelse på ca. 15%, såfremt man rejser fra Island inden 3 måneder efter, at købet er foretaget. Købsprisen skal være mindst ISK 4.000 (inkl.moms) pr.forretning. Alle varer (undtagen uldvarer) skal forevises tolderne, inden der checkes ind. I Keflavík lufthavn gælder dette kun tax-free fakturaer, hvor tilbagebetalingsbeløbet overstiger ISK 5.000. På alle andre fakturaer bliver momsen refunderet kontant i Landsbanki Islands filial i afgangshallen.

  Rejseforsikring

  Det er mere nødvendigt end nogensinde at tegne en rejseforsikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin mm. Under ophold i et EU-land og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Med kun det blå EU-sygesikringskort i hånden får du samme behandling som borgerne i det pågældende land. Det vil sige, at der ofte vil være tale om egenbetaling på 30 – 40 %. Der vil ikke være hjemtransport, og der vil ikke være en dansk alarmcentral, der kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade. For at få mest mulig tryghed på rejsen anbefaler vi, at du tegner en rejseforsikring. Vi samarbejder med Europæiske ERV, da deres forsikringsprodukter hører til markedets bedste. Kontakt en af vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Møntfoden hedder islandsk krone (ISK). Kontanter kan hæves i bankerne, bl.a. i lufthavnen og ii pengeautomater (ATM’s) rundt omkring i landet. Alle gængse internationale kreditkort kan bruges, dog er American Express ikke så udbredt. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  I forhold til dansk tid er Island en time ”bagud” om sommeren og to om vinteren.

  Drikkepenge

  Der har ikke været tradition for drikkepenge på Island, men det er dog blevet mere og mere almindeligt f.eks. på restauranter, barer, caféer og i taxaer. Det er ikke påkrævet, men vi synes alligevel, at det er god skik at runde op eller give 10 % ekstra på de nævnte steder.

  Lidt om hotellerne

  Hotellerne er kategoriseret med stjerner efter lokal standard. Hvis man vil have rene håndklæder hver dag, skal de brugte efterlades på gulvet, og bliver så fornyet. Ellers kan man af miljøhensyn genbruge håndklæderne mere end en gang. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er en god ide at opbevare værdigenstande i sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, og beløbet refunderes ved returnering. Kriminaliteten på Island er meget lav, men vi anbefaler alligevel, at du passer på dine værdier.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Island har samme strømstyrke og stik som Danmark.

  Mobiltelefon & Internet

  Ved opkald til Danmark tastes landekoden +45. Husk at slå dataroaming fra på mobiltelefonen. Der er god internetforbindelse på hotellerne.

  Mad & drikke

  Island byder på en lang række lækre specialiteter, hvor hovedingredienserne er fisk, lamme- og hestekød. Det er også muligt at smage tørfisk, der oftest er lufttørret kuller, torsk eller havkat. Hákarl er modnet haj, og består af kød fra den store gråhaj. Kødet har ligget i jorden i nogle måneder, og er ofte stærkt lugtende fiskebidder, der skylles ned med en kold snaps. Mange af restauranterne er af meget høj kvalitet og pris. Nogle restauranter serverer sumarréttir, der er en turistmenu til en fast lav pris. (Typisk mellem 100-150 kr). Man kan drikke vandet fra hanen, hvis ikke andet er oplyst.

  Rygning

  Det er ikke tilladt at ryge på offentlige steder og arbejdspladser.

  Indkøb

  Frimærker og tobak kan købes på posthus samt i mange kiosker, lokale købmænd og supermarkeder.

  Åbningstider:

  Butikker:
  Generelt åbent hverdage 9.00 – 18.00. Lørdag 10.00 – 13.00/14.00/15.00.
  Nogle supermarkeder har åbent indtil 23.00 alle dage.
  Banker:
  Mandag – fredag 9.30 – 17.00. Lørdag/søndag lukket.
  Posthuse:
  Mandag – fredag 9.00 – 16.30.
  Restaurant/café/bar:
  Generelt åbent kl. 10.00-01.00 alle dage.
  Natklubber:
  Hverdage til kl. 01.00. I weekenderne til kl. 05.00.

 • Fakta

  • Statsform: Island er en republik
  • befolkning: 330.000 indbyggere.
  • Hovedstad: Reykjavik.
  • Religion: Protestanter.
  • Sprog: Islandsk.
  • Areal: 103.001 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Højeste punkt: Hvannadalshnjúkur på 2.119 m.
  • Klima: Island ligger på grænsen mellem den tempererede og den polare klimazone. Golfstrømmen bevirker imidlertid, at den sydlige del af Island har forholdsvis milde temperaturer, og dermed ligger gennemsnitstemperaturen i januar på omkring 0°C.