Se vores Rejsekalender
Skriv til os på verden@risskov.com
Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Petra treasury

Oplev Petra og Det Døde Hav

Jordan – et ørkeneventyr

8 dage fra kr. 9.495

Om rejsen

Jordan står i de store kulturoplevelsers lys og byder på en af verdens ældste civilisationer med mange folkeslag, der har efterladt nogle fantastiske kulturelle rigdomme. Denne rejse er en rejse gennem flere tusinde års historie – fra stenalderen og op til det moderne Jordan. Petra, ”Den rosa by”, romernes ruinby i Jerash og korsriddernes imponerende fæstninger er blot nogle af de seværdigheder, vi besøger i dette gæstfrie land.

80 % af Jordan består af ørken, og netop ørkenen har været med til at bevare de mange kulturskatte. Specielt ørkenområdet Wadi Rum i det sydlige Jordan er en stor naturoplevelse, og det liv, som beduinerne lever her, er en slående kontrast til den internationale atmosfære i Amman, hvilket vi oplever, når vi bliver indbudt til te.

På en byrundtur i Amman oplever vi det antikke romerske teater, Herkules-templet, Ummayyade-paladset og Citadellet. Vi har en hel dag i oldtidsbyen Petra, der er hugget direkte ud i klippesiden, som veksler i forskellige rødlige nuancer. Og ved Det Døde Hav oplever du fornemmelsen af at være fuldstændig vægtløs i det yderst salte hav. Rejsen sluttes af med afslapning ved Det Røde Hav i havne- og badebyen Aqaba.

Oplevelserne er mange, og du er sikker på at komme på et Jordan-eventyr, der vil overgå alle dine forventninger!

Glæd dig fordi 

 • du ser mange forskellige sider af ørkenlandet
 • du oplever både Det Døde Hav og Det Røde Hav
 • der er god tid til at opleve oldtidsbyen Petra
 • der er inkluderet jeepsafari i Wadi Rum
 • du kommer på byrundtur i Amman
 • du bor på dejlige 3- og 4-stjernede hoteller med god beliggenhed
 • der er afslapning ved stranden i Aqaba

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Amman i Jordan. Besøg ved Ammans Citadel

  Vi ankommer til Amman midt på eftermiddagen og kører fra lufthavnen til Ammans centrum. I byens centrum ligger fæstningsanlægget Ammam Citadel, hvor der har boet mennesker siden stenalderen. Her ser vi levn fra stenalderen, og hvordan der er blevet bygget kontinuerligt i området frem til i dag. Vi ser Herkules-templet og det imponerende Umayyad-palads fra år 730. Paladset henligger i dag i ruiner, men man får en klar forestilling om, hvor prægtigt paladset var engang. Fra citadellet er der en flot udsigt over byen og direkte ned over det romerske teater, hvor man tydeligt kan se, hvordan det er hugget ud i klipperne. Efter denne smukke start på vores tur i ørkenlandet Jordan kører vi til vores hotel i Amman, hvor vi skal spise middag og overnatte.

  Inkluderede måltider: Aftensmad.

  Her bor du dag 1 & 2

  Days Inn Hotel & Suites Amman

  Hotellet byder sine gæster velkommen med den indbydende foyer. Hotellet har to restauranter, indendørs og udendørs pool, spa og egen natklub. Ho...

 • Dag 2 Den romerske by Jerash, middelalderfæstningen Ajloun og byvandring i Amman

  Vi starter dagen med at køre nordpå mod de frodige bjergområder nord for Amman. Vi fortsætter op gennem bjergene til Ajloun, hvor vi skal besøge Ajloun-fæstningen. Fæstningen stammer fra 1100-tallet og blev bygget for at kontrollere vejen mellem Damaskus og Kairo og desuden holde korsriddere i skak. Fæstningen er en klassisk arabisk fæstning, og fra toppen har man en fantastisk udsigt over Jordandalen og til Det Hellige Land. På en klar dag kan man se helt til Genesareth-søen.

  Herefter går turen gennem frodige dale og fyrretræsskove til den yderst velbevarede oldtidsby by Jerash, som Alexander den Store grundlagde, og som romerne senere gjorde til en af de vigtigste byer i det romerske Mellemøsten. Byen blev genopdaget i 1806 af en tysk opdagelsesrejsende, og 70 år senere startede udgravningerne. Vi vandrer gennem søjlegange, ser templer og amfiteatre, og står midt på byens store ovale plads. I byen får man et unikt indblik i det romerske liv. Fra Jerash kører vi tilbage til Amman, hvor vi går en tur i bydelen nedenfor citadellet. Her blander ruiner fra romertiden sig med 100-årige bygninger, hvilket især er tydeligt i området omkring det gamle amfiteater.

  Det romerske teater havde plads til 6.000 tilskuere, og sæderækkerne var dengang inddelt i sektioner – til de fornemme familier, til militærpersoner og til den almindelige befolkning bagerst. Vi går indenfor i det store romerske teater, inden vi begiver os videre rundt i byen. Her skal vi bl.a. se et frugtmarked og besøge en af byens traditionelle caféer, hvor der vil være tid til at indsnuse atmosfæren og få en kop mynte-the eller arabisk kaffe. Vi spiser middag på en god jordansk restaurant, hvor vi smager på klassiske arabiske retter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 3 Jesus dåbsplads ved Jordanfloden, den smukke gamle hovedstad Salt og Det Døde Hav

  I den nordlige ende af Det Døde Hav har Jordanfloden sit udløb, og det var i området her, at Jesus blev døbt af Johannes Døberen. Vi besøger stedet hvor Jesus ifølge traditionen blev døbt og der er mulighed for at dyppe tæerne i Jordanfloden. I horisonten kan vi også se en af verdens ældste byer, Jeriko, som ligger på Vestbredden.

  Fra Jordandalen bevæger vi os gennem bjergene til byen Salt. Byen ligger klemt inde i en dal mellem klipperne. Under ottomanerne var Salt Jordans administrative hovedstad, og som en konsekvens af dette, er Salt et levende museum af ottomanske bygninger. Salt var desuden den vigtigste handelsby i området og var bindeled mellem de østlige områder og Middelhavet. Salt er en af Jordans uopdagede perler, og vi går en tur i byen og ser på dagliglivet og de prægtige ottomanske bygninger.

  Fra Salt kører vi til vores hotel ved Det Døde Hav. Her vil der være mulighed for at bade i Det Døde Hav og mærke vægtløsheden i det saltholdige vand.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 3

  Grand East Hotel

  Det 5-stjernede Grand East Hotel er et fantastisk hotel, der ligger i Sowayma i gåafstand til stranden. Hotellet har bl.a. en stor swimmingpool sa...

 • Dag 4 Morgen ved Det Døde Hav, Nebo-bjerget, Madaba og korsridderfæstningen Kerak

  Bjergene på Det Døde Havs vestlige bred oplyses af dagens første solstråler. Om morgenen vil der være tid til en dukkert i Det Døde Hav, inden vi fortsætter rejsen.

  I bjergområdet ovenfor Det Døde hav ligger Nebo-bjerget, som var stedet, hvor Moses ifølge Det Gamle Testamente skuede ud over ”det forjættede land”. Fra udkigspunktet ser man ud over Jordandalen, Det Døde Hav og Jeriko, og i klart vejr kan man se kirkespirene på Oliebjerget i Jerusalem. I dag ligger en stor katedral fra år 393 på bjerget, og der er et museum, der udstiller de prægtige mosaikker fra områdets antikke kirker.

  Vi fortsætter til mosaikkernes by Madaba, som også er nævnt i bibelen. I Madaba findes et stort antal kirker, og der bor omkring 30 % kristne i byen i dag. Vi kigger indenfor i Skt. Georgs-kirken med det verdenskendte mosaik-kort, der består af to millioner farvede sten. Kortet viser alle de store hellige, kristne steder omkring Middelhavet, og kortet har haft afgørende betydning for at forstå, hvordan Jerusalem så ud efter byens ødelæggelse og genopbygning i år 70.

  Vi fortsætter ad den gamle kongevej, der løber gennem det jordanske højlands slugter. Vejen blev oprindeligt anlagt af romerne som et vigtigt led i deres netværk af veje i Mellemøsten. I Karak skal vi se den imponerende korsridderfæstning, der ligger på en høj midt i den gamle bydel. Karak var den største borg i korsridderstaten og kontrollerede karavanevejene i ørkenen, kongevejen og passagen til Jordandalen og vejen til Jerusalem. Borgen stammer fra-1100 tallet og blev efter muslimernes erobring først ombygget af de egyptiske mamlukker og senere af osmanerne. Vi kører via ørkenvejen til Petra, hvor vi overnatter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 4 & 5

  Petra Amra Palace

  Hotellet ligger i hjertet af byen Petra med en betagende udsigt til Petra-bjergene. Der er mange shoppingmuligheder i området, og du bor tæt på ...

 • Dag 5 Heldagsudflugt til oldtidsbyen Petra

  Glemt af omverdenen, slettet fra landkortet, sagnomspunden og med en historie, der strækker sig langt tilbage i tiden, er Petra en af verdens vigtigste og mest betagende kulturskatte. I 1812 hørte den schweiziske eventyrer Johann Burckhardt myten om en forsvunden by og efter at have forhandlet med de lokale beduinstammer red Burckhardt med sin guide gennem den hemmelige vej ”El Siq” og ankom til den rosarøde by Petra. Handelsfolket nabatæerne, der kontrollerede handlen i Arabien, bosatte sig i området i år 312 f.Kr., og det var fra det tidspunkt, at byen udviklede sig til det, vi ser i dag.

  Vi bruger hele dagen i Petra, går gennem den smalle kløft ”El Siq”, ser el-Khazne (skatkammeret), de kongelige grave og Petras centrum. Området er enormt, og vi kommer til at gå en del, men vi tager os god tid. Hvis man ønsker det, kan man efter den guidede tur fortsætte med at udforske området på egen hånd. Vi overnatter i Petra.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  OBS! Det anbefales at medbringe gode sko eller vandrestøvler til udflugten i Petra. Turen egner sig ikke for gangbesværede.

 • Dag 6 Lille Petra, Wadi Rum-ørkenen, te hos beduin og Aqaba

  Nabatæerne byggede i bjergene omkring Petra – et af de steder er Lille Petra. Lille Petra var en karavanestation, og der findes rum og templer som er indhugget i klipperne. Det var også her i området, at man begyndte at dyrke agerbrug flere tusind år før nabatæerne kom til området.

  Fra Lille Petra går turen via den gamle kongevej til Wadi Rum, som er et naturbeskyttet ørkenområde med farverige, forrevne klipper. Vind og vejr har eroderet de lodrette klipper, der er op til 1.000 m høje. Det fascinerende og næsten endeløse ørkenområde opleves på en tur i åbne firehjulstrukne jeeps, og du vil helt sikkert blive overrasket over den skønhed, der gemmer sig i ørkenen. Trods de golde omgivelser har flere folkeslag siden forhistorisk tid holdt til her, og vi ser bl.a. nogle af de inskriptioner, de har efterladt, og så bliver vi inviteret til te hos en beduin. Storfilmen ”Lawrence of Arabia” blev blandt andet optaget her i Wadi Rum.

  Fra ørkenens tomhed og stilhed kører vi til havne- og badebyen Aqaba. Her går vi en tur langs vandet og besøger Aqabas fort og Det Arkæologiske Museum. Museet var oprindeligt hjem for Sharif Hussein Bin Ali – den nuværende Kong Abdullah II’s tipoldefar. I museet er der udstillet fund fra Aqaba-området.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 6 & 7

  City Tower Hotel

  Det 4-stjernede City Tower Hotel er et helt nyt og moderne hotel, der ligger i Aqaba. Hotellet ligger i gå-afstand til vandet samt blot 2 minutter...

 • Dag 7 Dag til fri disposition i Aqaba

  Dagen er til fri disposition. Man kan vælge at benytte hotellets poolområde eller beach club, der ligger et par minutters gang fra hotellet. Der går også en shuttlebus fra hotellet til Aqaba by, hvis man vil gå en tur langs med vandet eller gøre et indkøb i den lille bazar.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 8 Hjemrejse

  Efter morgenmaden kører vi ad ørkenmotorvejen til Amman. Turen tager ca. 4 timer, og vi gør et par ophold undervejs. I Amman slutter vores ørkeneventyr, og vi flyver tilbage til Danmark med kufferten fuld af jordanske rejseminder.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode 3- og 4-stjernede hoteller
 • 7 x morgenmad og 7 x aftensmad (herunder en velkomstmiddag på en jordansk restaurant i Amman)
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program (samlet værdi af entréer kr. 740)
 • Heldagsudflugt i oldtidsbyen Petra
 • Overnatning ved Det Døde Hav
 • Wadi Rum-ørkenen med jeeptur
 • Spadseretur i Jordans gamle hovedstad Salt
 • Udflugt til den romerske ruinby Jerash
 • Det romerske amfiteater og citadellet i Amman
 • Besøg i korsridderfæstningen Karak
 • Kørsel gennem Jordandalen
 • Sankt Jørgen-kirken i Madaba med Madaba-mosaikken
 • Udkig fra Nebo-bjerget over Jordandalen og Det Døde Hav
 • Den gamle Ajloun-fæstning
 • Lokal engelsktalende guide
 • Dansk rejseleder
 • Visum til Jordan

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.695
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Jordan

  Pas & visum

  Danske statsborgere skal have visum til Jordan. Vi sørger for visum, som er inkluderet i rejsens pris. Man får visum ved ankomsten til Jordan, og det er gyldigt i én måned. Desuden er det påkrævet, at det danske pas er gyldigt i mindst seks måneder efter hjemkomst. For at få udstedt visum, skal der sendes en paskopi til Risskov Rejser.

  Toldregler

  For aktuelle regler om, hvad der må medbringes til/fra Jordan, se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år. Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængelig på mobiltelefonen.

  Medicin & vaccinationer

  Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge, men normalt anbefales vaccination mod stivkrampe og smitsom leverbetændelse (hepatitis A). For yderligere information kontakt venligst egen læge eller Statens Seruminstitut (tlf. 32 68 32 68) i god tid inden afrejse. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Beskrivelsen kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Møntenheden i Jorden hedder jordanske dinarer (JOD), og det anbefales ikke at veksle til dinarer andre steder end i Jordan. Det er muligt at veksle US $ i autoriserede vekselkontorer og banker. Men der kan også hæves dinarer med Mastercard og Visa i ATM-automater. På markeder, i kiosker og i mindre restauranter har man sjældent en stor beholdning af byttepenge, så sørg altid for at have rigeligt med småpenge til brug ved mindre køb. Det kan være en tryghed at medbringe et kontantbeløb (100-200 US$) i det tilfælde, at man skulle løbe tør for lokalvaluta. Mindre lokalsamfund har ikke altid hæveautomater, men det er oftest muligt at finde vekselkontorer. Veksel evt. overskydende dinarer tilbage til US$ eller Euro inden afrejsen fra Jordan for at få den bedste kurs.

  Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Jordan er 1 time foran dansk tid.

  Transport i Jordan

  Busserne i Jordan har ikke helt samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen, og den skal kunne stå under sædet.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen. Da drikkepenge udgør en del af lønnen, er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og caféer er det kutyme at give 10 %, men man kan også komme ud for, at drikkepenge er tilføjet regningen automatisk på finere restauranter. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale, og da det naturligvis er helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  I Jordan vil du møde en anderledes kultur, og standarder og forhold vil derfor ikke nødvendigvis være som i Danmark. Vi har valgt gode 3- og 4-stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne i Jordan ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Jordan er generelt et sikkert land at rejse i, men man skal selvfølgelig passe på sine ejendele og være opmærksom på, hvad der sker omkring en. Vær især opmærksom på store folkemængder, og når du handler og hæver penge. Vi anbefaler,at værdigenstande efterlades i hotellets safetyboks, hvis det er muligt.

  Elektricitet

  Strømstyrken i Jordan er 220 volt. Stikkene i Jordan kan have forskellige udformninger, så det anbefales at medbringe en adapter.

  Mobiltelefon & internet

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra mobiltelefon og fra hotelværelsernes telefoner. Brug telefonkort eller internet-telefoni på internetcaféer, der findes i de større turistbyer. Der er adgang til internettet på de større hoteller. For at ringe til Danmark fra Jordan tastes 0045 plus telefonnummer, og til Jordan fra Danmark tastes 00962 plus telefonnummer.

  Mad & drikke

  Den arabiske mad i Jordan er god og billig. Enkle retter med kebab (grillet kød, som ofte er lam eller kylling) eller falafel (stegte kikærtekugler) fås for 2-3 dinarer i beskedne restauranter. På bedre spisesteder koster et godt måltid mad 10-12 dinarer. Maden i Jordan er sjældent stærkt krydret, men man vil oftest finde chilisauce på bordene, så man selv kan krydre sin mad. Omkring Aqaba og Det Røde Hav er fiskeretter populære, mens det inde i landet mere er lamme- og kyllingeretter, der serveres. Hertil spises ofte ris, yoghurtbaserede saucer, salater og masser af bønner og kikærter. Alkohol serveres i turistområderne, men dog sjældent  under ramadanen.

 • Gode råd

  Generelt

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er en god ide at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj  i håndbagagen.

  Vær opmærksom på, at der om aftenen kan være markant køligere, så medbring derfor en jakke. Turister kan ikke tåle postevandet i Jordan med mindre det er blevet filtreret, kogt eller kemisk desinficeret – dette vil nogle hoteller have gjort, spørg lokalt. Det anbefales heller ikke at købe drikkevarer med isterninger eller friskpresset juice. Drik i stedet mineralvand på flaske. Det kan købes overalt. Kloaksystemerne har flere steder ikke kapacitet til toiletpapir, der derfor skal smides i en spand ved siden af toilettet. De jordanske toiletforhold nærmer sig efterhånden vestlig standard på hoteller og restauranter, men er på flere turistdestinationer og seværdigheder stadig forholdsvis primitive. Hav altid håndsprit i tasken.

  Møde med en anden kultur

  Konservativ påklædning anbefales, især i byer, på markedspladser og i religiøse områder. Her bør tøjet dække skuldre og knæ, og gerne hele benet. Aftenerne kan være kølige, men ellers anbefales påklædning til meget varmt vejr og fodtøj til at vandre i.

 • Fakta om Jordan

  • Statsform: Monarki.
  • Hovedstad: Amman. Befolkning 6,5 mio. indbyggere.
  • Religion: Ca. 92 % muslimer, 8 % andre religioner.
  • Sprog: Det officielle sprog er Arabisk.
  • Største attraktion: Oldtidsbyen Petra.
  • Nationaldag: 25. maj – uafhængighed i 1946 fra Storbritanien.
  • Areal: 89.342 km2.
  • Klima: Omkring 90 % af Jordan består af ørken eller ørkenlignende terræn. Der er tørt ørkenklima, dog med regnsæson fra november til april i de vestlige egne. Somrene er bagende varme med gennemsnitligt 30°. Vintrene har temperaturer på omkring 15° med til tider kolde vinde og tilmed sne i de vestlige dele af landet. Byen Aqaba ved Det Røde Hav er dog lun og behagelig hele året rundt. Se mere på www.dmi.dk