Ring til os 70 22 66 00

Spændende nyhed!

Spændende nyhed!

Kina & Sydkorea krydstogt

På dette krydstogt til Kina og Sydkorea kommer du på en storslået rundrejse med krydstogtskibet Celebrity Cruise Millennium. På krydstogtet kommer du bl.a. forbi den politiske og kulturelle mastodont Kina, spektakulære Taipei, Nagasaki i Japan og det autentiske vulkanområde Jeju Island i Sydkorea.

Krydstogtskibet bringer os sikkert og behageligt fra havn til havn, hvor vi har udplukket de bedste highlights, som de forskellige områder har at byde på. På turen dykker vi ned i kendte kulturskatte og mærker historiens vingesus på Den Kinesiske Mur, i Den Forbudte By og i byen Nagasaki, hvis navn stadig klinger af grusomme begivenheder. Vi besøger også traditionelle lerhyttelandsbyer og prutter om prisen på farverige kunsthåndværks- og fiskemarkeder og ser gamle konfucianske helligdomme og bygninger. Glæd dig til en rejse med et unikt indblik i hverdagen for de indfødte.

Et krydstogt med Celebrity Cruises er en gennemført kvalitetsoplevelse. Den udsøgte service, de gastronomiske oplevelser, den eksklusive underholdning og det stilfulde design, der følger dig overalt – alt er i top hos et af verdens førende krydstogtrederier. Det er ikke overraskende, at Celebrity Cruises har vundet mange internationale priser.

Glæd dig fordi:

 • krydstogtet tager dig til forskellige destinationer i Kina, Japan, Taiwan og Sydkorea
 • du kommer på tur til Nagasaki i Japan med besøg i Fredsparken og det tilhørende museum
 • du får tre dage i Beijing, med overnatning på hotel, hvor du besøger Himlens Tempel, Sommerpaladset, Den Kinesiske Mur og Den Himmelske Freds Plads
 • du besøger tre forskellige sydkoreanske havne og får et godt indblik i sydkoreansk kultur og natur
 • der venter et krydstogt med mulighed for selvforkælelse og afslapning
 • der er smukke naturoplevelser og udsigter, både på havet og på landjorden
 • skibet er fyldt med muligheder for aktiviteter og spændende måltider
 • du oplever historiske landemærker og kulturer
 • du kommer tæt på de lokale og deres hverdag
 • der er inkluderet mange måltider og all inclusive på krydstogtet
Antal dage
18 dages rundrejse
Pris
Ingen ledige afgange

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse
 • Dag 2 Kina – ankomst til Hong Kong

  Ankomst til den administrative region Hong Kong, hvis navn på kinesisk betyder Den Duftende Havn. Hong Kong er en endeløs kilde til nye opdagelser, og det er som om de skæve kontraster mellem topmoderne skyskrabere og nedslidte boligblokke indbyder til udforskning. Vores hotel ligger i praktisk gåafstand til centrum og er beliggende ud mod Hong Kong Harbour.

  Efter indkvartering tager rejselederen dig med på en lille orienteringstur til The Metropolis Mall, der ligger i forbindelse med hotellet. Vi nyder her en velkomstmiddag på en nærliggende restaurant, inden vi går en tur langs Victoria Harbour, hvor vi skal opleve de imponerende bygninger ved havnefronten, præsenteret med lyd og lys. Showet er verdens største af sin art og fejrer byens energi og diversitet. Et must-see, når man er i Hong Kong.

  Inkluderede måltider: Aftensmad.

  Her bor du dag 2

  Harbour Plaza Metropolis Hotel

  Dette 4-stjernede hotel ligger lige ved metrostationen Hung Hom, der kører til centrum af Hong Kong. Hotellet har ikke mindre end 6 spisesteder og...

 • Dag 3 Hong Kong Island og ankomst på Celebrity Millennium

  I dag venter en udflugt til den historiske Hong Kong Island. Efter morgenmaden sejler vi over til øen i små færger, hvor vi undervejs har mulighed for at nyde Hong Kongs skyline. På øen skal vi bl.a. prøve at køre med de berømte rulletrapper, som er nogle af verdens længste. Vi slår vejen forbi Hong Kong Zoo og Botaniske Have, som blev anlagt i 1864 som en af verdens første, og ser på den tidligere britiske guvernørbolig. Derefter tager vi tandhjulsbanen, Peak Tram, op til The Peak, som tilbyder en enestående udsigt over til Kowloon-halvøen og ud over de moderne skyskrabere på Hong Kong Island.

  Når vi igen er nede på gadeniveau, er det tid til frokost. Vi køber en sandwich og laver en picnic i den smukke Hong Kong Park, som er kilet ind mellem skyskrabere og bjergskråningen, og tilbyder et åndehul med frodig flora, springvand og søer. Her findes også et fantastisk voliere med et væld af farvestrålende asiatiske fugle. Efterfølgende går vi gennem den smukke park og passerer på vejen til færgen flere af de monumentale bygninger, som vi også så i lysshowet i aftes.

  Sidst på eftermiddagen kører vi til vores krydstogtskib Celebrity Millennium, hvor vi tjekker ind og får vores kahytter, inden vi mødes til middag på skibet og krydstogtet for alvor går i gang.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og helpension fra vi går ombord på krydstogtskibet.

  Her bor du dag 3-11

  Celebrity Millennium

  Krydstogtskibet Celebrity Millennium har en længde på intet mindre end 294 m og plads til 2.034 gæster. Krydstogtskibets prisvindende restaurant...

 • Dag 4 En dejlig dag på havet

  Vi nyder hele dagen til søs. I dag er der rig lejlighed til at udforske skibets mange tilbud og få et indtryk af de mange muligheder, som findes ombord.

  Inkluderede måltider: Helpension.

 • Dag 5 En dag i livlige Taipei med besøg på National Palace Museum og en fantastisk udsigt fra Taipei 101

  I dag anløber vi havnen i Keelung og bevæger os i vores egen bus mod Taipei i Taiwan, som summer af liv i de små stræder. Taipei rummer vidunderlige kontraster med de moderne skyskrabere, der tårner over de gamle templer, og livlige markeder som modsætning til fredfyldte parkområder. Vi kommer på dagens tur forbi National Palace Museum i Taipei, som oprindeligt var tiltænkt som værende en del af Jingzhao Difangs Forbudte By i 1925. I dag fungerer det dog som museum og indeholder en betragtelig samling af over 8.000 års kinesiske kulturskatte.

  Vi lægger også vejen forbi skyskraberen Taipei 101, som har 101 etager over jorden – og fem underjordiske etager – og verdens hurtigste elevatorer, som garanterer et sus i maven på vej mod toppen. Vi besøger også Taipeis Presidential Office Building, som rummer en rig kolonihistorie og er et af Taipeis mest letgenkendelige vartegn, og det 8-kantede landemærke Chiang Kai-Shek Memorial Hall. Turen afsluttes med et besøg i det buddhistiske Longshan Temple, hvor der hersker en ophøjet ro. Her er der mulighed for at studere detaljerigdommen i de farverige udsmykninger.

  Sidst på eftermiddagen stiger vi igen ombord på skibet og kan nyde en middag mens vi lægger fra kaj.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og helpension fra vi går ombord på krydstogtet igen sidst på
  eftermiddagen.

 • Dag 6 En dejlig dag til søs

  I dag er der mulighed for at slappe af og nyde de mange indtryk fra gårsdagens besøg i Taipei. Gør for eksempel brug af spa- og træningsmulighederne eller udnyt lejligheden til at udleve gambler-drømme på kasino.

  Inkluderede måltider: Helpension.

 • Dag 7 Japan – en dag i historiske Nagasaki

  Vi er nået til Nagasaki på øen Kyushu i Japan. Nagasakis havn var fra 1600-tallet til midten af 1800-tallet den eneste havn, hvor udenlandske skibe kunne få tilladelse til at anløbe. Bynavnet Nagasaki associeres for mange i den vestlige verden med atombombeangrebet på byen d. 9. august 1945. Denne grusomme dag mindes vi i Peace Park, hvor vi besøger atombombemuseet og ser monumenterne. Før området blev angrebet og omdannet til park, fungerede det som byens livlige politiske og handelsmæssige centrum. Efter besøget i fredsparken nyder vi udsigten fra Mt. Inasa og Glover Garden, hvor den europæiske overklasse fra sidste halvdel af 1800-tallet boede, da Japan blev åbnet for udlændinge.

  Om eftermiddagen vender vi igen tilbage til krydstogtskibet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og helpension fra vi går ombord på krydstogtskibet igen sidst på eftermiddagen.

 • Dag 8 Sydkorea – tempelbesøg og smukke Haeundae Beach

  Vi er nu nået til Busan, som er Sydkoreas andenstørste by med ca. 3,6 mio. indbyggere og et energisk storbyliv. Her besøger vi det buddhistiske Haedong Yonggungsa Temple, som er placeret med en bjergtagende udsigt over havet, og Haeundae Beach med sit smukke hvide sand, som breder sig 1,5 km og om sommeren er fyldt med mennesker. Der er også tid til en tur på Jagalchi Fish Market, hvor ”ajumma” – lokale midaldrende, gifte kvinder – falbyder makrel, hvalkød og alverdens farverige skal- og bløddyr til interesserede forbipasserende.

  Om eftermiddagen vender vi igen tilbage til krydstogtskibet og kan nyde en middag her, mens kaptajnen sætter kursen mod Jeju Island.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og helpension fra vi går ombord på krydstogtskibet.

 • Dag 9 Autentiske landsbyer og markeder på Jeju Island

  Jeju Island i Sydkorea byder på en overflod af smuk natur, delikatesser og kulturelle kuriositeter. Om morgenen lægger vi til havnen og begiver os mod Seongsan Ilchulbong, som er at finde på UNESCOs verdensarvsliste og kendt for sin uovertruffet smukke solopgang. Seongsan Ilchulbong, også kendt som ”Sunrise Peak”, er et vulkanisk område skabt for mere end 5.000 år siden. I dag står det som et 182 m højt skålformet bjerg, der lokker besøgende til sin top og den maleriske udsigt over det dybblå hav.

  Efter vi har nydt den betagende udsigt på Sunrise Peak besøger vi den lille landsby Seongeup Folk Village, hvor beboerne stadig bor i små lerhytter. På trods af sin beskedne størrelse rummer landsbyen en stor mængde kultur, som er blevet overleveret gennem generationer. Skatte som konfucianske helligdomme og skolebygninger, fortruiner, stenmonumenter og gamle regeringssæder vidner om et rigt kulturliv. Vi besøger også Olle Market, som er en farverig oplevelse for både syns- og lugtesans og designet, så besøgende nemt kan finde rundt blandt de utallige stande med noget for enhver smag.

  Ved tidlig eftermiddagstid tager vi tilbage til krydstogtskibet, hvor der er tid til at slappe af inden aftensmaden.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og helpension fra vi går ombord på krydstogtskibet.

 • Dag 10 En dag i Seoul

  Vi er nået til Seoul, hvor vi bl.a. besøger Gyeongbokgung Palace, som fungerede som hovedsæde for Joseon-dynastiet, der varede fra slutningen af det 14. årh. til begyndelsen af det 20. årh. Paladset går for at være det smukkeste og mest storslåede af de fem paladser bygget i perioden. Når vi har følt historiens vingesus på de åbne pladser og i de storslåede haller, besøger vi den historiske Insadong Antique Street, som er fyldt med kunstgallerier, kunsthåndværksforretninger, traditionelle tehuse og restauranter. Vi afslutter dagens tur med et besøg hos landsbyen Samchung-Dong Han-Ok, som er kendt for sine velbevarede traditionelle koreanske huse.

  Om aftenen tager vi tilbage til krydstogtskibet, hvor det er tid til at spise aftensmad.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og helpension fra vi går ombord på krydstogtskibet.

 • Dag 11 En dag på havet

  I dag er der mulighed for at slappe af og nyde alle indtrykkene fra gårsdagens besøg i Seoul. Gør for eksempel brug af Celebrity Millenniums spa-muligheder eller aflæg et besøg hos biblioteket eller en af de mange butikker. Du kan også tage en svømmetur i swimmingpoolen eller nyde den friske havluft på dækket.

  Inkluderede måltider: Helpension.

 • Dag 12 Kina – overnatning i Beijing og udflugt til Himlens Tempel, Den Forbudte By og Sommerpaladset

  Nu er vi nået til Beijing, og vi har tre spændende dage i sigte. Da havnen ligger et godt stykke uden for byen, skal vi de næste to nætter overnatte på et hotel inde i Beijing for at udnytte tiden bedst muligt. Så pak en lille weekendtaske til at tage med.

  Først på programmet er et besøg i Himlens Tempel. Her aflagde kejseren et rituelt besøg to gange årligt for at bede om en god høst. Det var ganske fornuftigt, set i lyset af de mange hungersnødkatastrofer, der har ramt Kina i tidens løb. Templet er et mesterværk inden for kinesisk arkitektur og udsmykning. Efter besøget i templet går turen til Den Forbudte By, som er et enestående kompleks af bygningsværker, som siges at indeholde 9.999 værelser. Området tjente som bolig for kejseren, hans familie, konkubiner, embedsmænd og alle andre tjenende ånder. Almindelige mennesker var forment adgang til byen – deraf navnet.

  Efter frokost besøger vi Sommerpaladset, der ligger i naturskønne omgivelser ved en stor kunstig sø. Qing-dynastiets kejsere lod den udgrave ved håndkraft! Paladset indeholder en 700 meter lang korridor, hvor de bærende bjælker i loftet er bemalet med motiver fra Kinas mange legender. Vi sejler herefter en tur på søen, inden vi kører tilbage til Beijing og besøger det kendte perlemarked, hvor det er muligt at gøre gode indkøb, inden vi kører til vores hotel og tjekker ind.

  Om aftenen bliver der tid på egen hånd, og rejselederen hjælper gerne med gode idéer til, hvor du kan tage hen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

  Her bor du dag 12 & 13

  Jianguo Qianmen Hotel

  Jianguo Qianmen Hotel er et 4-stjernet hotel, som befinder sig i hjertet af Beijing, ca. ti minutters kørsel fra Den Himmelske Freds Plads. Hotell...

 • Dag 13 Den Kinesiske Mur og Ming-gravene

  I dag besøger vi en af verdens mest imponerende konstruktioner: Den Kinesiske Mur. Landets første kejser, Qin Shi Huangdi, “samlede” for godt 2.000 år siden Kina og Den Kinesiske Mur, som strækker sig over 6.000 km gennem Kina. I de nordlige egne af Kina eksisterede der allerede et væld af kortere og længere mursystemer, som kejseren forbandt til ét system. Vi besøger den del af muren, som hedder Badaling og har en forrygende udsigt. Mens vi går en lille tur på muren, hører vi fortællingen om de tusindvis af håndværkere, soldater og bønder, som var med til at skabe forsvarsanlægget. Derefter besøger vi en cloisonné-fabrik, hvor vi får et indblik i den gamle kinesiske emaljeringteknik, hvor fade, vaser og skåle beklædes med kobbertråd i fantasifulde mønstre, brændes og emaljeres adskillige gange.

  Når vi har spist frokost, fortsætter vi til Ming-gravene, hvor 13 af Ming-dynastiets kejsere – og deres hustruer – ligger begravet i en dal. Konstruktionen af gravene, som ligger i en smuk dal, påbegyndtes i 1409 og afsluttedes med Ming-dynastiets fald. Alle gravene er forbundne med den 7 km lange ”den hellige vej”, men Kejser Yong Les grav er en af de eneste grave, som stadig er bevaret i fin stand.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 14 Den Himmelske Freds Plads og besøg i de gamle hutonger i Beijing

  Denne dag skal vi se Den Himmelske Freds Plads, som efter sigende er verdens største med plads til over en halv million mennesker. Formand Mao erklærede her i 1949 oprettelsen af Den Kommunistiske Folkerepublik Kina, og pladsen bærer stadig stor symbolsk betydning. Mod den sydlige ende af pladsen ligger Maos mausoleum, hvor det nogle dage er muligt at komme forbi og se den balsamerede formand i sin krystalkiste.

  Vi bliver på cykel-rickshaws kørt en tur rundt i de gamle kvarterer, også kaldet “hutonger”. Hutongerne er rektangulære, og nogle af dem er ganske store. Husene er til gengæld små og kan findes i et mylder af smalle gyder og pladser. Mange af bydelene ryddes for at gøre plads til moderne skyskrabere og boligkvarterer, så vores besøg i hutongerne er måske et kig ind i en tid og levevis, som om få år er forbi. Vi besøger også en te-forretning og overværer en traditionel te-ceremoni, hvor vi også får lov at smage på varerne. Desuden besøger vi en lokal familie og får et indblik i de vilkår, som mange af Beijings indbyggere lever under, inden vi vender næsen mod krydstogtskibet og aftensmåltidet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og helpension fra vi går ombord på krydstogtskibet.

  Her bor du dag 14-16

  Celebrity Millennium

  Krydstogtskibet Celebrity Millennium har en længde på intet mindre end 294 m og plads til 2.034 gæster. Krydstogtskibets prisvindende restaurant...

 • Dag 1516 To dejlige dage til søs

  Disse to dage er der mulighed for at slappe af og fordøje alle indtrykkene fra de sidste tre dage i Beijing.

  Inkluderede måltider: Helpension.

 • Dag 17 Shanghai

  Vi tjekker ud, og straks efter morgenmaden forlader vi krydstogtskibet og kører til vores hotel og stiller bagagen, inden vi fortsætter videre.

  Vi kører vi til den smukke park Yuyuan Garden, som ligger i et område, der, pudsigt nok, kaldes Shanghais ”China Town”, fordi den ligner ”det gamle” Kina med sine traditionelle bygninger. Vi når også en tur forbi den travle gågade Nanjing Road og tager på en hyggelig sejltur på Huangpu-floden, hvorfra der er udsigt til promenaden The Bund og det moderne Pudong-område på den ene side af floden. Her er alle de topmoderne bygninger placeret, og kontrasten til de gamle, traditionelle bygninger er slående. Om eftermiddagen er der også tid til et besøg i tv-tårnet The Oriental Pearl og det tilhørende museum nedenunder.

  Om aftenen går vi en tur langs The Bund, hvor vi ser det flotte lyshav og nogle af verdens største skyskrabere, som stråler om kap med hinanden på Pudong-siden af Huangpu-floden.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

  Her bor du dag 17

  Ocean Hotel Shanghai

  Dette 4-stjernede hotel tilbyder moderne, rummelige værelser med gratis wi-fi, fladskærms-tv og te-/kaffeområde. En suite-badeværelser indehold...

 • Dag 18 En formiddag i Shanghai

  Formiddagen er til fri disposition i Shanghai. Til middag kører vi til lufthavnen, og vi starter hjemrejsen mod Danmark, hvor vi ankommer sidst på aftenen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

Gratis drikkevare-pakke ved opgradering – værdi kr. 5.544 pr. person!

Hvis du opgraderer din kahyt til enten en udvendig kahyt (tillæg kr. 3.045 pr. person) eller en udvendig kahyt med balkon (tillæg kr. 7.795 pr. person), får du en gratis drikkevare-pakke til en værdi af kr. 5.544 pr. person. Drikkevare-pakken er en “Classic Package”, som gælder visse øl, cocktails, drinks og vine.

Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter
 • 13 dage i indvendig kahyt på luksuskrydstogtskibet Celebrity Cruises Millennium
 • Morgenmad alle dage, 7 x frokost, 1 x aftensmad og helpension på krydstogtet inkl. kaffe og te
 • 4 overnatninger på gode, centralt beliggende 4-stjernede hoteller (1 nat i Hong Kong, 2 nætter i Beijing, 1 nat i Shanghai)
 • Drikkepenge ombord på skibet og havneskatter (værdi ca. kr. 9.215)
 • Al transport samt udflugter i Hong Kong, Taipei, Nagasaki, Beijing og Shanghai inkl. entréer jf. program
 • Rundtur på Hong Kong Island og besøg i den smukke Hong Kong Park
 • En spændende dag i Taipei
 • En halv dag i den japanske havn Nagasaki
 • 3 forskellige besøg i Sydkoreas havne; Busan, Jeju og Incheon
 • 3 dage i Beijing, hvor vi bl.a. besøger Himlens Tempel, Sommerpaladset, Den Kinesiske Mur og Den Himmelske Freds Plads
 • Byrundtur i Shanghai og gåtur langs The Bund
 • Engelsktalende lokalguider
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Tillæg for enkeltværelse og indvendig enkeltkahyt kr. 16.995
 • Opgradering til udvendig dobbeltkahyt kr. 3.095 (inkl. drikkevare-pakke)
 • Opgradering til udvendig dobbeltkahyt m/balkon kr. 7.795 (inkl. drikkevare-pakke)
 • Ved afrejse fra Aalborg, Billund eller Aarhus lufthavn. Tillæg kr. 1.250

Ikke flere afgange

Der er desværre ikke flere afgange lige nu – hold øje med siden eller kontakt os på verden@risskov.com eller 70 22 66 00.
De nye datoer bliver også annonceret i vores nyhedsbrev, så hvis du ikke allerede er tilmeldt, er det en god idé at melde dig til her.
Er du interesseret i at opleve en af vores andre rundrejser, så se mere her.

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Når du er på krydstogt med Celebrity Cruises

  Billetter og rejsedokumenter?

  Billetter bliver udstedt, når slutbetalingen er modtaget. Vi gør opmærksom på, at bagagemærkater vil blive udleveret på havnen ved afrejse.

  Hvornår kan jeg gå om bord?

  Tidspunktet for ombordstigning på det aktuelle cruise er opgivet på billetten. Hvis du ikke er om bord på skibet senest 90 minutter før planlagt afgangstidspunkt, antager vi, at du ikke vil med på cruiset. Cruiset vil da blive anset som afbestilt, og du vil ikke have ret til nogen refusion af købesummen ud over tilbagebetaling af skatter.

  Hvordan tjekker jeg ind på skibet?

  Hvis du har benyttet dig af Online Check-In på vore internetsider, skal du medbringe en udskrift af det signerede “Set Sail Pass” samt dine identifikationspapirer. Gå til “Set Sail”-området i cruiseterminalen, hvor du vil få tjekket dine papirer og udstedt et Sea Pass-kort. Dette fungerer som identifikationskort og nøglekort til din kahyt. Kortet bruges også til indkøb om bord på skibet og viser hvilket dæk i hovedrestauranten og hvilket bordnummer, du har ved måltiderne. Da vi rejser som gruppe, har vi på forhånd valgt et samlet tidspunkt.
  Hvis du ikke har tjekket ind online, skal du tage dit pas og cruisebilletter med til skranken i cruiseterminalen, hvor vores repræsentanter vil tjekke dig ind og udstede dit Sea Pass-kort. For at gøre ombordstigningen så enkel og hurtig som muligt, anbefaler vi, at du tjekker ind online på www.celebritycruises.dk under “Menu” og “Online Check-In”. Online Check-In er muligt frem til fire dage før afrejse.

  Hvordan betaler jeg for indkøb om bord?

  Valutaen om bord er USD. Alle skibene har et kontantfrit system, Sea Pass. Der bliver oprettet en Sea Pass-konto i dit navn, som skal tilknyttes et godkendt kredit- eller debetkort (VISA, MasterCard, Diners og American Express godtages). Alle rejsende vil få et Sea Pass, og beløbet bliver automatisk trukket fra kortet ved indkøb om bord. På sidste cruisedag vil der blive leveret en udspecificeret regning af kontoen til kahytten således, at du selv kan kontrollere beløbene. Det kan ske, at enkelte transaktioner, foretaget på cruisets sidste aften, ikke fremgår af regningen. Dette vil da i stedet blive lagt til slutopgørelsen.

  Hvilken dresscode gælder om bord?

  Det er nemt at planlægge, hvad du skal have på af tøj på cruiset. Du får brug for fritidstøj til brug i dagtimerne og lidt pænere tøj til aftenbrug. Tøj til aftenbrug kan være: Fritidsskjorter og bukser til mænd, bukser og top eller nederdel og bluse til kvinder. Pænt: Kjole eller buksedragt til kvinder, fritids-/pæn jakke til mænd. Vi anbefaler, at du pakker en lille taske/håndbagage med det, du har brug for til den første dag om bord, da det kan tage nogle timer, før bagagen bliver bragt til kahytten (bagagen leveres efter afsejling).

  Hvad med elektrisk udstyr og tøjvask?

  Strømspændingen om bord er 110/220 V. Du må selv medbringe eventuelle nødvendige adaptere. Hårtørrere findes i alle kahytter. Tøjvask, rens og pres er tilgængeligt mod betaling. Spørg din kahytstjener for mere information og priser. NB! Det er ikke nødvendigt at bære elektrisk udstyr i håndbagagen. Dette kan pakkes i bagagen til indtjekning.

  Hvad må man ikke tage med om bord?

  Det er ikke tilladt at tage følgende med om bord: Alkohol (med undtagelse af: Det er tilladt at medbringe 2 flasker vin), strygejern, stearinlys, våben (herunder også knive, lommeknive, Leatherman og lignende), vinåbner, kaffemaskine/elkedel, elektriske transformatorer, brandfarlig væske, eksplosiver (f.eks. fyrværkeri), HAM radioudstyr, hockeykøller, rusmidler, saks, skateboard/surfboard.

  Hvor og hvornår kan jeg spise om bord?

  Alle måltider om bord er inkluderet i prisen. Enkelte restauranter tilbyder andre typer madoplevelser for et mindre tillæg. Madservering er tilgængelig 24 timer i døgnet. I hovedrestauranterne er der to bordseatings – der serveres altså middag to gange hver aften. Da vi rejser som gruppe, har vi valgt at reservere borde, så vi kan spise samlet. Man kan dog på forespørgsel selv bestemme, hvornår man ønsker at spise middag. Vi garanterer ikke, at alle forespørgsler kan imødekommes, men vi lover at gøre vort bedste.
  Almindelige tidspunkter for måltiderne i hovedrestauranten er som følger:
  Morgenmad: Fri bordseating 07:30 – 11:00.
  Frokost: Fri bordseating 12:00 – 13:30.
  Middag: To bordseatings – typisk kl. 18 og 20.
  Hvis du ønsker at være mere fleksibel, kan du få morgenmad, frokost og middag serveret andre steder end i hovedrestauranterne. Læs dagsprogrammet om bord for aktuelle tidspunkter og steder. Continental morgenmad serveres på forespørgsel i kahytten mellem klokken 07:00 og 10:00. Roomservicemenuen er tilgængelig hele døgnet (for bestillinger mellem 00:00 – 05:00 vil der pålægges et lille gebyr). Gæster i suiter (ikke Junior Suite) kan bede om en fuldstændig menu for hvert måltid til servering i suiten.

  Hvad med drikkevarer?

  Drikkevarer er som udgangspunkt ikke inkluderet i prisen, men det er muligt at tilkøbe en drikkevarepakke til USD 55 pr. person pr. dag. Hvis du opgraderer din kahyt til enten en udvendig kahyt, balkonkahyt eller concierge class-kahyt, får du drikkevarepakken gratis. Drikkevarepakken gælder softdrinks, visse øl, cocktails, drinks og vine.

  Hvad er drikkepenge/serviceafgiften om bord?

  På Celebrity Cruises gives der drikkepenge til restaurant- og kahytspersonalet for god service og personlig opmærksomhed. Ved grupperejser på krydstogter med Celebrity Cruises købt gennem Risskov Rejser er drikkepenge automatisk lagt til cruiseprisen ved bestilling. Du vil derfor få et brev leveret til din kahyt med information om, at drikkepengene allerede er registreret, og du behøver ikke betale noget ekstra ud over dette.

  Hvad sker der, hvis jeg bliver syg om bord?

  Lægetjenesten om bord er bemandet af en uddannet læge og mindst én sygeplejerske. Du skal selv betale for lægetjeneste, og det anbefales derfor at tegne tilstrækkelig syge-/rejseforsikring. Vi anbefaler passagererne at gemme alle kvitteringer, da forsikringsselskaberne skal have nødvendig dokumentation ved en eventuel forsikringssag. Der gøres opmærksom på, at lægetjenesten er reguleret af amerikansk lov, hvilket vil sige, at prisfastsættelsen for en konsultation med læge, undersøgelse, medicin og udstyr, som bliver brugt, mv. sættes derefter. Priserne kan derfor ikke ses i sammenhæng med priser, man er vant til hjemmefra. Lægetjenesten tilbyder søsygetabletter ved behov.

  Risskov Rejsers rejseleder vil naturligvis være behjælpelig med at oversætte fra engelsk til dansk, hvis det skulle blive nødvendigt.

  Hvilke regler gælder for rygning om bord?

  Der er stort set røgfrit på alle vore skibe, men der er specifikke områder på skibet, hvor det er tilladt at ryge. Alle teatre og restauranter er røgfrie. Cigar- og piberygning er kun tilladt på de ydre dæk. Det er ikke tilladt at ryge i kahytten og heller ikke på balkonerne, der hører til den enkelte kahyt. Vi kan desværre ikke garantere allergikahytter.

  Hvad med alkoholholdige drikkevarer?

  Alkoholholdige drikkevarer kan købes i alle barer og restauranter om bord. Aldersgrænsen er 21 år for alle sejladser, som udgår fra Nordamerika. For sejladser, som udgår fra Europa, Asien, Australien og Sydamerika er aldersgrænsen 18 år. På alle Celebrity Cruises private destinationer er aldersgrænsen 21 år. Alkoholholdige drikke til personligt forbrug kan ikke medbringes om bord. Det er imidlertid tilladt at medbringe to flasker vin om bord. Hvis du tager alkoholholdige drikke med dig ved ombordstigningen før cruisets start, vil dette blive konfiskeret og destrueret. Hvis du køber alkoholholdige drikkevarer undervejs på cruiset, vil dette blive opbevaret og leveret til din kahyt på cruisets sidste aften.

  Hvordan fungerer udflugterne i land?

  For at få mest muligt ud af opholdene i land anbefaler vi, at du vælger udflugter, som er planlagt af vore rejseeksperter. Udflugter kan forudbestilles på www.celebritycruises.dk. Udflugterne skal bestilles senest fire arbejdsdage før afrejse. Du kan også bestille udflugter om bord, såfremt der er ledige pladser på den ønskede udflugt. Der gøres opmærksom på, at udflugternes fastsatte tider kan ændres, samt at de kan aflyses, hvis antallet af deltagere er for lavt til at gennemføre udflugten.

  Bemærk, at Risskov Rejser på udvalgte grupperejser med krydstogt har inkluderet enkelte eller flere udflugter i rejsens pris.

  Hvordan tjekker jeg ud fra skibet?

  Du vil få udleveret bagagemærkater på en af de sidste dage om bord. Skriv navn, hjemmeadresse og eventuelle detaljer om flyrejse tydeligt på hver mærkat. Placér bagagen uden for kahytten inden den angivne tid på cruisets sidste aften. Sarte, vigtige og værdifulde genstande samt eventuel medicin bør pakkes i håndbagagen.

  Gæster med specielle behov?

  Du skal være i medicinsk og fysisk stand til at rejse og forsikre dig om, at rejsen ikke vil udgøre nogen fare for dig eller andre. Når du bestiller (eller så snart som muligt herefter, hvis tilstanden opstår efter, at du har bestilt), skal du skriftligt informere Royal Caribbean eller Risskov Rejser om eventuelle medicinske eller fysiske forhold, som kan kræve behandling eller pleje i løbet af cruiset, eller som kan påvirke dit cruise (herunder brug af tjenester eller faciliteter). Vi beder dig venligst om at give så detaljeret information som mulig. Enkelte af vore skibe har kahytter specielt tilpasset gæster, som er funktionshæmmede. De aktuelle dækplaner, som findes på vores hjemmesider, har en oversigt over disse. Gæster, som bruger kørestol, skal tage egen kørestol med og kan komme ud for ikke at kunne komme frem overalt. Enkelte forhold (for eksempel ved brug af tenderbåde for at komme fra skibet til land) kan hindre kørestolsbrugere i at gå i land i enkelte anløbshavne. Gæster med funktionshæmning eller medicinske sygdomme skal kunne klare sig selv eller rejse sammen med en, som kan bidrage med al nødvendig bistand. Vi beklager at måtte forbeholde os retten til at nægte en person at rejse, hvis personen efter vores opfattelse fysisk eller psykisk ikke er i stand til at rejse, eller som vil have behov for mere pleje, end en rejseledsager eller vi rimeligvis kan tilbyde.

  Kan jeg nægtes ombordstigning?

  Skibets ledelse kan afgøre, om enkelte skal nægtes ombordstigning. Dette kan ske i de tilfælde, at der er fare for din egen og/eller andre gæsters sikkerhed. Årsager til dette kan være sygdom med høj smitterisiko, uanstændig opførsel, manglende rejsedokumenter og andre årsager, som gør, at det er uforsvarligt at rejse. Ud over dette har skibene regler for, hvordan man skal forholde sig til andre om bord, samt hvordan man skal varetage sikkerhedsmæssige såvel som helbredsmæssige forskrifter. Hvis nogen skulle overtræde disse bestemmelser, kan skibets ledelse bede den rejsende og dennes rejseselskab om at forlade skibet umiddelbart i næste havn. Man er selv ansvarlig for de ekstra omkostninger, som dette eventuelt vil medføre.

  Sikkerhedsrutiner?

  Muster drill er en obligatorisk sikkerhedsøvelse for alle gæster og mandskab om bord. Formålet er, at alle skal gøres bekendt med nødsignaler, vide hvordan de skal optræde og hvor (hvilken station) de skal møde op, hvis en nødsituation opstår. International Convention of Safety of Life at Seas (SOLAS) retningslinjer kræver, at en sikkerhedsøvelse skal afholdes inden 24 timer efter, at skibet har forladt afrejsehavnen. Sikkerhedsøvelsen for vore gæster bliver gennemført på alle skibe 30 til 60 minutter før, skibet lægger fra kaj på afrejsedagen. Sikkerhedsøvelsen vil hovedsageligt blive gennemført på engelsk, men derudover vil informationen også være tilpasset nationaliteten på skibets gæster og det lokale sprog i områderne, som skibene til enhver tid sejler i.

 • Inden du rejser til Kina & Sydkorea

  Pas & visum

  Der er visumpligt til Kina. Cirka 6 uger inden afrejse vil du modtage en officiel invitation fra vores agent i Kina, og det anbefales, at man senest ansøger om visum 1 måned inden afrejse.

  Bemærk, at dit pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemrejse.

  Visum søges gennem det kinesiske Visa Application Service Center i København. Alle ansøgere skal på forhånd udfylde ansøgningsskema via centrets hjemmeside.

  Udfyld, print og underskriv online ansøgningsskemaet og medbring det til det kinesiske Visa Application Center i København, hvor du også skal afgive biometriske data.
  Tider til personligt fremmøde på centret bookes ligeledes via centrets hjemmeside.
  Husk at medbringe pas, rejsedokumenter (inkl. flybilletter), pasfoto, den officielle invitation samt betaling.

  Risskov Rejser har indgået samarbejde med den markedsledende visumspecialist Visumansøgning ApS, for at tilbyde vores rejsende den bedst mulige støtte i visumprocessen.
  Visumansøgning kan hjælpe med at lave et Gruppevisum, såfremt man er minimum to personer, der rejser sammen. Med et gruppevisum er det muligt at ansøge om visum uden at tage til ambassaden i København.
  Kontakt Visumansøgning direkte for nærmere information på tlf. 7171 7122 eller via
  https://visumansogning.dk/risskov-rejser/

  Danske statsborgere skal ikke have visum til Sydkorea, når opholdet er på under 90 dage. Dit pas skal være gyldigt under opholdets varighed og tre måneder efter hjemrejse.

  Toldregler

  For aktuelle regler om, hvad der må medbringes til/fra landene, se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Bemærk, at ved flyskift kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler), endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne, blive konfiskeret. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år. Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Medicin & vaccinationer

  Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge, men normalt anbefales vaccination mod stivkrampe og smitsom leverbetændelse (hepatitis A). For yderligere information, kontakt venligst egen læge i god tid inden afrejsen til Kina og Sydkorea. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du pakker den i håndbagagen og medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk, som kan fås hos egen læge eller på apoteket.

  Valuta & kreditkort

  Den kinesiske valuta hedder Yuan (CNY). Det anbefales udelukkende at medbringe kinesiske Yuan, hvis man ønsker at veksle hjemmefra. Veksling via US-dollars kan ikke længere betale sig i Kina. Valutaen i Sydkorea hedder sydkoreanske Won (KRW). Danske kroner veksles til en dårlig kurs, derfor anbefales det at købe Won hjemmefra. Man kan hæve kontanter på sit kreditkort i de store banker, og der er også hæveautomater på de store hoteller og i shoppingcentre. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Tidsforskellen mellem Danmark og Kina: sommertid: +6 timer og vintertid: +7 timer. Tidsforskellen mellem Sydkorea og Danmark er +8 timer, når vi har vintertid, og +7 timer når vi har sommertid.

  Transport i Kina & Sydkorea

  Busserne i begge lande har ikke helt samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Drikkepenge

  På rejsen kommer du i kontakt med hverdagslivet og landets skikke, og der kan være forhold, du ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. Det er ikke obligatorisk at give drikkepenge i Kina, men i takt med, at turismen i Kina er øget, er lønnen i servicebranchen også mere baseret på drikkepenge. Så har du fået en god service af f.eks. tjenere og hotelpersonale, bliver drikkepenge påskønnet. Rejselederen vil informere om passende beløb.

  I Sydkorea skal man ikke efterlade drikkepenge, da dette kan anses for krænkende og uhøfligt.

  Lidt om hotellerne

  Vi har valgt gode 3- og 4-stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne i Kina ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard. Hotelstandarden i Sydkorea er svarende til europæisk standard, dog skal man forvente mindre værelser.

  Sikkerhed

  Det er ganske sikkert at færdes i disse to lande, også efter mørkets frembrud. Kvinder kan også roligt færdes alene. Det er som alle andre steder, ikke klogt at udstille sine eventuelle rigdomme. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler. Det er en god idé, at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i sikkerhedsboksen på hotellet.

  Mobiltelefon & Internet

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hotellerne i Kina og Sydkorea, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et telekort. For at ringe til Danmark fra Kina tastes 0045 og til Kina fra Danmark tastes 0086. Fra Danmark til Sydkorea er landekoden 0082. Flere hoteller har trådløst internet i lobbyen mod betaling. Internetcaféer er også udbredt i de større byer.

  Mad & drikkevarer

  Det kinesiske køkken består hovedsageligt af ris og/eller nudler, serveret med enten fisk, kylling, svine- eller oksekød og grøntsager. Det er en god idé at øve sig lidt hjemmefra med spisepindene. Selv om det på mange restauranter er muligt at få en ske eller en gaffel, så spiser man med pinde i Kina, og maden er tilberedt med henblik herpå.

  Det sydkoreanske køkken består for det meste af ris, nudler, grønsager og kød. Kimchi, er Sydkoreas nationalret som normalt serveres til hvert måltid, retten er en krydderstærk grøntsagsret med rejer eller andre små havdyr.

 • Gode råd

  Generelt

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Bemærk, at der om aftenen kan være markant køligere, medbring derfor en jakke.

  Det frarådes at drikke vand fra hanen, og isterninger skal man undgå. Vand på flaske kan købes overalt og koster ikke ret meget. Tjek at flasken er uåbnet/forseglet inden brug. Brug ligeledes vand på flaske til tandbørstning. Kun på de større hoteller og restauranter kan man forvente toiletforhold som i Danmark. Jo længere ud på landet man kommer, jo lavere bliver standarden. De såkaldte pedaltoiletter er udbredte, og der er ikke altid toiletpapir til rådighed. Medbring derfor selv toiletpapir fra hotellet eller vådservietter og evt. hånddesinfektionsgele.

  Møde med en anden kultur

  Kineserne er meget gæstfrie, nysgerrige og glade, og turister bliver mødt med smil og venlighed. Det ligger ikke til kineserne at rette på folk, og de går ud fra, at man som gæst selv har sat sig ind i, hvordan man opfører sig i landet. Kineserne lægger f.eks. stor vægt på, at man er stand til at kontrollere sine følelser, og det er vigtigt at huske på, hvis du føler dig dårligt behandlet. På restauranter er det vigtigt at huske på, at man aldrig placerer spisepindene lodret ned i risskålen, da det associeres med død og ulykke. Det forventes, at man respekterer helligdomme og skikke med ærbødighed og korrekt påklædning. Man tager skoene af, før man betræder et tempel, og husk at fodsålerne aldrig må pege eller være vendt mod Buddhafigurer eller helligdomme, idet fødderne betragtes som urene. Man poserer heller ikke foran Buddhafigurer. Ikke alle steder er det tilladt at fotografere, så vær derfor opmærksom på påbud. På markeder og i boder er det helt normalt at prutte om prisen, og nogen kinesere vil endda anse det som uhøfligt, hvis du ikke prøver.

  Sydkoreanerne er generelt meget venlige og et gæstfrit folk. Selvom sydkoreanere har engelsk i skolen i mindst seks år, er det dog langt fra alle, der taler engelsk. Sydkoreas kultur er meget anderledes end den kultur, vi har i Danmark. Der er stor respekt for de ældre, og at være høflig er meget vigtig for sydkoreanerne. De vigtigste normer at huske er, at man altid skal tage skoene af inden, man træder ind i et sydkoreansk hjem eller på et traditionelt hotel. Når man spiser, skal man bruge skeen til ris og spisepinde til alle andre retter. Man må ikke pege med pindene, og man må ikke stikke pindene ned i risen, fordi det opfattes som værende utilfredshed.

 • Fakta

  Kina

  • Statsform: Kommunistisk republik.
  • Befolkning: 1,38 mia.
  • Hovedstad: Beijing med 21,7 mio. indbyggere.
  • Religion: Størstedelen af befolkningen er taoister eller buddhister. Kristne 3-4 % og muslimer 1-2 %.
  • Sprog: Det officielle sprog i Kina er mandarin, men der findes et utal af forskellige dialekter, der har karakter af selvstændige sprog.
  • Areal: 9.596.961 km² – ca. 223 gange større end Danmark.
  • Kystlinje: 14.500 km.
  • Vigtigste flod: Yangtze er Kinas længste flod og den 3. længste i verden.
  • Verdens største dæmning: Three Gorges Dam er Kinas og verdens største dæmning.
  • Nationalsymbol: En drage.
  • Nationaldag: 1. oktober 1949, hvor Folkerepublikken Kina blev etableret.
  • Klima: Klimaet er meget varieret – fra tropisk i syd til subarktisk i de nordlige dele af landet. Pga. landets størrelse er det umuligt at sige noget generelt om vejret.

  Sydkorea

  • Statsform: Republik.
  • Befolkning: Ca. 51 mio.
  • Hovedstad: Seoul med 10,3 millioner indbyggere.
  • Religion: Ca. 26 % er kristne, ca. 23 % buddhister og ca. 50 % er ukendt.
  • Sprog: Koreansk.
  • Areal: 99.720 km² (Danmark 42.925 km²)
  • Kystlinje: 2.413 km.
  • Højeste punkt: Vulkanen Hallasan på 1.950 m.
  • Klima: Sydkoreas klima er subtropisk. De har varme somre og meget kolde vintre.

Trustpilot