Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Se om du kan spotte en rød-øjet løvfrø, når du rejser til Costa Rica.

Du bor på lodges midt i naturen

Du bor på lodges midt i naturen

Naturrige Costa Rica

13 dage fra 25.995 kr.

En rundrejse i Costa Rica er ikke kun for naturelskere, for naturen er så fantastisk, at den gør dybt indtryk på alle, der oplever den. Kom helt tæt på dyrene på vandreture i regnskovene og vågn op til junglens lyde og kæmpe sommerfugle lige uden for dit vindue.

På rundrejsen oplever du eksotiske regnskove, rygende vulkaner, Stillehavskystens betagende strande og sejlture i mangroven, hvor kaimanerne soler sig på bredden, og brøleaberne svinger over dit hoved. Ingen andre steder i verden findes så mange forskellige dyrearter på så lille et areal, og de tusindvis af planter i de tætte regn- og tågeskove gør dig åndeløs. Det lille demokratiske land er en rollemodel for naturbevarelse i harmoni med et samfund i vækst, og livskvaliteten er høj hos de afslappede ticoer.

I regnskoven kommer vi tæt på chokoladeproduktionen, når vi besøger en tidligere kakaoplantage – og her sætter vi selvfølgelig smag på Costa Rica, når vi får smagsprøver af chokoladerne. I byen San José får de mange fortryllende naturoplevelser selskab af den lokale kultur og historie, når vi tager på byrundtur. 

Glæd dig fordi

 • du får en naturfyldt rundrejse i Costa Rica
 • du møder ticoerne og oplever hverdagslivet, bl.a. på kakaoplantager
 • naturen er helt unik og opleves også, hvor turister sjældent kommer
 • Tortuguero er et af verdens bedste steder at se havskildpadder
 • hoteller og lodges ligger midt i den skønne natur
 • dyrelivet opleves på tætteste hold på vandre- og sejlture
Antal dage
13 dages rundrejse
Pris
Fra 25.995 kr.
Afrejse fra
Billund, København
Dansk rejseleder
Vinni Madsen

Danmarks bedste rundrejse til Costa Rica fordi

Du er garanteret unikke oplevelser sammen med vores danske rejseleder, Vinni Madsen, der har været i Costa Rica et utal af gange

Vi naturligvis har inkluderet alle udflugter og tilmed mange måltider

Danmarks bedste rundrejse til Costa Rica fordi

Se videoen om naturrige Costa Rica

Mød din rejseleder til Costa Rica

Vinni Madsen - Rejseleder - Risskov Rejser
Oplev Costa Rica med rejseleder Vinni Madsen

Rejseleder Vinni Madsen er interesseret i arkæologi og biologi, og derfor finder hun Costa Rica særligt spændende. På rundrejsen til Costa Rica deler Vinni ud af sin store viden om landets natur, men samtidig giver hun også indblik i de lokales hverdagsliv.

 


Læs mere om Vinni Madsen

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse og ankomst til San José

  Vi ankommer om aftenen til Costa Ricas hovedstad San José, der ligger i 1.050 m højde omkranset af vulkaner mod nord og Talamanca-bjergene mod syd. San Josés opblomstring begyndte, da europæerne i 1800-tallet begyndte at drikke kaffe hver dag. Hver eneste sæk kaffe betød vækst, og indbyggerne fik smag for det forfinede, sofistikerede og materielle. I midten af 1900-tallet fik de nordamerikanske normer indflydelse, og oksekærrerne blev udskiftet med personbiler. Samtidig indførte Costa Rica tvungen gratis undervisning – formentlig som det første land i Latinamerika. San José var også den tredje by i verden, der fik elektrisk gadebelysning.

  I slutningen af 1960’erne havde Costa Rica opnået en velstand uden sidestykke i Mellemamerika. San José begyndte at vokse på en tilfældig måde, og selvom byen i dag ikke er en af Mellemamerikas smukkeste, så er der stadig noget tilbage af det kaffedyrkende borgerskab. Denne rest af forfinethed møder du også hos ticoerne, som folk i Costa Rica kalder sig selv, og opleves eksempelvis hos gadehandlerne, som ikke falbyder deres varer højlydt, men opbygger kunstfærdige pyramider af avocado, mango, papaya og andre eksotiske frugter. 

 • Dag 2 Besøg i tågeskoven ved Monteverde

  Turen går til den unikke tågeskov i Monteverde-reservatet i 1.400 m højde. De høje træer fanger skyerne, når de ruller ind fra havet og skaber et unikt klima med seks forskellige mikroklimaer. Tågeskoven bugner med sine tusindvis af plantearter, og træerne er dækket af andre planter som bromelia, mos og orkideer. Der er en eventyrlig stemning, og den frodige verden er hjemsted for flere hundrede dyrearter, deriblandt seks katte bl.a. puma, magay og den lille vildkat jaguarundis. For at give naturen ro, er kun en lille del af reservatet åben for publikum, men det er stadig rigeligt til at gå på opdagelse i.

  En af de mest berømte af de mere end 400 fuglearter er quetzal’en, der med sine metallisk grønne og røde farver er utroligt smuk. Det mest betagende er dens yndefulde bevægelser med de lange halefjer, der ligner smalle opslidsede palmeblade. Halefjerene blev højt værdsat af aztekerne og mayaerne, og fuglen jages også i dag for sine fjer, men heldigvis er der stadig en stor bestand tilbage i de uspolerede bjergskove. Ved ankomsten til Monteverde tager vi en ‘skywalk’ på hængebroer, hvorfra vi kan opleve alle tågeskovens lag.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 3 Udflugt til naturreservatet Santa Elena og besøg på farmen El Trapiche

  Vi vandrer en tur i naturreservatet, hvor tågeskoven står diset og våd med mosbeklædte træstammer og ser ud som for tusinder af år siden. Fra en udkigspost kan vulkanen Arenal på en klar dag skimtes i det fjerne.

  Reservatet var et af de første, som blev ledet af lokale og er eksempel på, hvad man kan gøre for at bevare og lære af sit nærmiljø. Overskuddet går til vedligeholdelse af reservatet og til at uddanne børnene på en lokal skole i biologi, landbrug og turisme. Efter frokost fortsætter vi til den familiedrevne farm El Trapiche, hvor der bl.a. dyrkes bananer, appelsiner, kaffe og sukkerrør. En rundvisning giver indblik i livet på landet, og vi får lov at hjælpe med at lave slik af sukkerrørsmelasse.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 4 Nationalparken ved vulkanen Arenal

  Vi kører med kurs mod nationalparken Arenal Volcano, der dækker et område på over 120 km². I nationalparken ligger Arenal, den imponerende og perfekt kegleformede vulkan. I flere hundrede år troede man, at den var inaktiv, indtil den gik i udbrud i 1968 og udslettede tre landsbyer og dræbte 80 mennesker. Den var derefter Costa Ricas mest aktive vulkan med konstante udbrud fra 1968 til 2010.

  Vulkanen spyr ikke længere lava, men aktiviteten er stor nok til, at området er fuld af varme kilder, og at man ofte ser dens “fumarole” – en røgfane af damp og gasser fra vulkanens indre. I 1995 blev det smukke område omkring vulkanen erklæret som nationalpark. Byen Fortuna blev anlagt ved foden af vulkanen, som svar på den øgede turistinteresse i området efter 1968. Vi stopper her på vejen til vores hotel. Vi bor lige uden for nationalparken, og du kan se frem til morgendagens besøg, hvor vi tilbringer dagen i nationalparkens skønne natur.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 5 Varme kilder ved vulkanen Arenal og på opdagelse i regnskoven

  Costa Ricas skov blev tidligere fældet i hastigt tempo – og under 30 % af landet er i dag dækket af skov. For at bremse denne udvikling, satsede man derfor på økoturisme, samtidig med at regeringen udlagde en fjerdedel af landet til nationalparker. I nationalparken Arenal Volcano kan vi derfor vandre ad stier gennem en skov med noget af Costa Ricas mest fantastiske og varierede dyreliv.

  Turen går til en lavamark fra vulkanudbruddet i 1992. Her er der en betagende udsigt over skoven, vulkanen og den vidtstrakte kunstige sø, der er skabt via en kæmpe dæmning, som genererer 20 % af landets energi. Costa Rica prioriterer vedvarende energi, der nu dækker over 99 % af landets årlige energiforbrug, bl.a. via vandkraft. Ligeledes arbejder man ihærdigt på også at blive CO2-neutral, et mål de regner med at nå inden for de næste fem år.

  I de frodige og grønne omgivelser ved vulkanens fod er der varme kilder, og her har man anlagt bassiner med temperaturer fra 38 til 43 grader – så køb dig noget at drikke og slap af!

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 6 Naturoplevelser i regnskoven og indkvartering på ecolodge

  I dag sætter vi kursen mod regnskoven ved Sarapiqui. Her skal vi bo på en dejlig ecolodge, der ligger nær Sarapiqui-floden. Området byder på en kæmpemæssig biodiversitet med tukaner, dovendyr og brøleaber, og du kan bruge resten af eftermiddagen på at udforske naturen i nærområdet eller blot slappe af på den dejlige lodge.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 7 Vandring gennem regnskoven og indvielse i chokoladeproduktionens kunst

  Formiddagen går i dag med at blive klogere på regnskoven, nærmere bestemt noget af det der gror i regnskoven – nemlig kakaotræet og dets frugter, der indeholder de værdifulde kakaobønner. Vi starter med at gå på Costa Ricas længste hængebro over floden, inden vi fortsætter gennem regnskoven til en tidligere kakaoplantage. Her vil en lokalguide vise os rundt og indvie os i den omstændelige proces, det er at lave chokolade.

  Kakaofrugten minder mest af alt om et gulligt, læderet pyntegræskar – men det er også det, der er inde bag skallen, der er det vigtige, nemlig kakaobønnerne. Disse forarbejdes til rent kakaopulver, der i sig selv smager meget bittert. Men når der tilsættes sukker, vanilje og andre ingredienser får man den lækreste chokolade. En chokoladeintroduktion er selvfølgelig ikke komplet uden smagsprøver, så undervejs glædes vore ganer med smagsprøver.

  Efter frokost er resten af dagen fri til egne eventyr, og rejselederen er selvfølgelig behjælpelig med tips og idéer til, hvad du kan lave.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 8 Sejltur gennem mangroven til Tortuguero og junglelodge

  I dag skal vi til den caribiske kyst, og ruten går gennem Costa Ricas varierede landskab og ender med en spektakulær sejltur gennem kanaler til Tortuguero National Park, for der går ingen vej på landjorden til naturparadiset. Undervejs oplever vi duftende hvide ingefærblomster, blå vandhyacinter, blomstrende Cananga-træer og junglens laguner. Hvis vi er heldige, er der svingende aber over vores hoveder, leguaner på bredden og brillekaimaner i det grønne vand.

  Nationalparken er bl.a. viet til at beskytte de forskellige slags havskildpadder, der hvert år bruger strandområdet som redeplads. Derudover består Tortuguero af regnskov og et netværk af marsk-øer, og det rige brakvand er årsagen til nationalparkens store biodiversitet. Her ved Atlanterhavskysten, med den fugtige varme, er der en helt anden stemning end i højlandet, og befolkningen er også anderledes. Syd for Tortuguero ligger Puerto Limón med mange indbyggere fra de caribiske øer. Endnu længere sydpå finder man Costa Ricas rastafari-kultur, hvor folk taler pidgeon-engelsk og hører reggaemusik.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 9 Naturoplevelser i Tortuguero National Park

  Om morgenen vågner vi op til junglens lyde, da den lodge, vi bor på, ligger som en rolig oase midt i den uberørte natur. På vejen til den lille by Tortuguero besøger vi museet tilhørende Sea Turtle Conservancy-organisationen, der er den ældste og mest succesfulde havskildpaddeorganisation i verden. Vi hører om skildpadderne og kampen for at bevare dem. Hvis der er æglæggende hunner eller klækkende unger på stranden, vil det om aftenen være muligt at købe en tur til stranden, og muligvis se havskildpadderne lægge æg eller ungerne klække. Hunnerne efterlader enorme “traktorspor” i sandet, når de kravler op på stranden for at grave deres reder, og et par måneder senere samarbejder ungerne om at kæmpe sig ud af sandet og ned i havet, hvorved de efterlader sig miniature traktorspor fra reden til havet. Efter 50 år vender hun-ungerne tilbage til den samme strand for at lægge æg.

  Vi tager også på sejltur i nationalparken, for det er den perfekte måde at opleve regnskoven på. Her er en overvældende artsrigdom, og vores naturkyndige rejseleder hjælper os med at spotte de mange eksotiske dyr, der lever her f.eks. blå hejrer, tukaner, sumpskildpadder og brøleaber, hvis kald kan høres på flere kilometers afstand. Til de mere sjældne syn hører de store arapapegøjer og tapirer.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 10 Gennem vulkaner tilbage til San José

  Vi begiver os ind i landet tilbage til San José. På vejen kører vi igennem den smukke Braulio Carrillo National Park indsvøbt i skyer og tåge. Costa Ricas kølige højland med de tre bjergkæder og den frugtbare centrale dal med frodige skove samt de magiske tropiske jungler har tiltrukket biologer og miljøforkæmpere fra hele verden.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 11 Irazu- vulkanen, Los Angeles-basilikaen, Lancaster-haverne og danseshow

  Vi starter dagen med morgenmad på hotellet, hvorefter vi tager på udflugt for at se Irazu- vulkanen, Los Angeles-basilikaen og Lancaster-haverne. Vi starter med en vandretur langs med Pan-American Highway, indtil vi når Iztaru, der er navnet på den oprindelige landsby, der lå ved vulkanen Irazu. Man mener, at denne by kan have givet navnet til vulkanen. Irazu-vulkanen er stadig aktiv og skyder hele 3432 meter mod himlen. Fra vulkanens top kan man på en klar dag skue helt til både Atlanterhavet og Stillehavet. Ved vulkanen beundrer vi den smukke panoramaudsigt til det alsidige landskab af dale og bakker, der omgiver os.

  På vores vej videre mod byen Cartago gør vi stop ved Basilica of Our Lady of the Angels, der er et kendt pilgrimsmål for mange troende. Nogle rejser i dagevis eller ugevis for at nå dette basilikaen. Basilikaen er med sine hvælvede lofter og udsøgte glasvinduer et must-see. Efter basilikaen tager vi videre til de botaniske haver ved Lankester, der beskytter mere end 800 forskellige arter af planter, bl.a. orkideer.

  Om aftenen venter et afskedsshow, inden vi vender retur til Danmark næste dag. Men inden showet lægger vi først vejen forbi Escazu, der er en tjekket forstad til hovedstaden. Herefter går ruten igennem det bjergfyldte landskab til byen San Antonio de Escazú, der danner rammen om aftenens show.  I den 150 år gamle restaurant Mirador Tiquicia kan du nemlig glæde dig til at sætte tænderne i den lokale mad og drikke, alt imens du nyder et fint traditionelt danseshow. Showet er her rammesat af den fortryllende udsigt ud over den naturskønne dal.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 12 Sightseeing i San José og hjemrejse

  Vi runder vores rejse på Costa Rica af med sightseeing i San José. I San José begynder vi byrundturen i den flotte park Sabana, hvorefter vi spadserer til det historiske nationalteater. Teatret stod færdigt i 1897 og er et sandt mesterværk inden for kunst og arkitektur. Fra teatret sætter vi til fods kurs mod et af de mange særlige museer på Costa Rica, og vi fortsætter mod Costa Ricas universitet, Højesteret samt andre kulturelle og historiske højdepunkter.

  Sidst på eftermiddagen forlader vi San Josés centrum og kører til lufthavnen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 13 Ankomst til Danmark

  Vi ankommer til Danmark.

Hent det samlede rejseprogram her

Det siger gæsterne

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på 3-stjernede hoteller og lodges
 • 11 x morgenmad, 7 x frokost og 6 x aftensmad
 • Al transport jf. program
 • Sightseeing i San José
 • Sejltur i Tortuguero nationalpark
 • Vandretur i Arenal Volcano nationalpark
 • Vandretur i tågeskoven i Monteverde og Santa Elena
 • Regnskovstur med rundvisning på tidligere kakaoplantage
 • Besøg på familiefarmen El Trapiche
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 4.995
 • Ved afrejse fra Aarhus og Aalborg. Tillæg kr. 1.250
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 19 februar 2020 13 dage Vinni Madsen Billund
  København
  25.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Bestil Få pladser
   Flytider
   Billund - Paris Charles De Gaulle 19/02-2020   kl. 07:10 19/02-2020   kl. 09:10
   Paris Charles De Gaulle - San Jose 19/02-2020   kl. 13:40 19/02-2020   kl. 18:30
   San Jose - Amsterdam 01/03-2020   kl. 19:15 02/03-2020   kl. 14:20
   Amsterdam - Billund 02/03-2020   kl. 16:45 02/03-2020   kl. 17:50
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Paris Charles De Gaulle 19/02-2020   kl. 09:50 19/02-2020   kl. 11:50
   Paris Charles De Gaulle - San Jose 19/02-2020   kl. 13:40 19/02-2020   kl. 18:30
   San Jose - Amsterdam 01/03-2020   kl. 19:15 02/03-2020   kl. 14:20
   Amsterdam - København 02/03-2020   kl. 16:45 02/03-2020   kl. 18:10
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Costa Rica

  Pas og visum

  Dit pas skal være gyldigt under opholdet. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Der er ikke visumpligt for skandinaviske statsborgere til Costa Rica, når rejsen er på under 90 dage.

  For yderligere information se www.um.dk’s hjemmeside her.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri, stivkrampe og hepatitis A.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Den lokale valuta hedder colón (CRC), men man kan betale med enten colónes eller amerikanske dollars overalt. Mange hoteller og restauranter accepterer betaling med kreditkort.

  Der findes hæveautomater i de fleste byer, dog er det primært Visa, man kan bruge i de små byer. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at lukke et kreditkort. Undervejs er det rart altid at have kontanter med til drikkepenge og mindre indkøb. Store sedler kan være svære at slå i stykker, når man kommer udenfor de større byer, så det er en fordel at have en samling mindre sedler ved hånden. Man bør ikke medbringe sedler større end 50 amerikanske dollars.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Costa Rica bruger ikke sommertid og er derfor syv timer efter dansk normaltid og otte timer efter dansk sommertid.

  Transport

  Busserne i Costa Rica har ikke samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Den skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og andre bløde beklædningsdele.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Costa Rica. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en meget vigtig del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter lægges der typisk automatisk 10 % oven i regningen. Taxachauffører bliver glade for drikkepenge, og her runder man op eller giver 10 % oven i prisen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 dollar pr. nat pr. rejsedeltager).

  Rejselederen samler ind for alle deltagere og uddeler løbende under hele rejsen drikkepenge til lokalguider, chauffører, bådførere og piccoloer på hotellerne.

  Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er generelt meget sikkert at opholde sig i Costa Rica, men almindelig forsigtighed anbefales naturligvis. Som så mange andre steder i verden skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker på rejsen. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler eller hæver penge. Det er en god idé at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i sikkerhedsboks på hotellet. Costaricanerne er ærlige og venlige mennesker og generelt pacifister (Costa Rica har intet militær), hvilket bidrager til, at Costa Rica er et af de sikreste lande i Centralamerika. Dog bør man ikke gå alene om aftenen, og man bør holde sig væk fra strandene, når det er mørkt.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Vær opmærksom på, at stikkene i Costa Rica er anderledes end i Danmark, og det er nødvendigt med en adapter. Disse kan købes i el-forretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen. Costa Rica bruger 120 volt, og kan udstyr ikke omstilles fra vores 230 volt, arbejder det kun på halv kraft – uanset, om der bruges adapter – og opladning tager derfor længere tid.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Europa. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Costaricansk mad er ikke stærkt krydret og består hovedsageligt af ris, sorte bønner, grønsager, oksekød, kylling og fisk. Alle retter er som regel serveret med majstortillas. En traditionel ret som også findes på hotelmenuer er arroz con pollo – ris med kylling. Retten består grundlæggede af kylling og ris i en koriander-krydret tomatsovs.

  Lokale siger, at det er sikkert at drikke vand fra hanen. Dog skal man passe på i landområderne, hvor de nogle gange bare bruger regnvand. Vi anbefaler derfor, at man drikker vand fra flaske – husk at tjekke, at låget/forseglingen er ubrudt.

 • Gode råd

  Bagage

  Vi anbefaler altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50.

  En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

  Møde med en anden kultur

  For at få det fulde udbytte af rejsen og det bedste indblik i landet bør man vise respekt for landet og indbyggerne. Costaricanerne er utroligt venlige og glade, og deres familiebånd er meget stærke. De er fotogene, og mange har ikke noget imod at blive fotograferet – men spørg gerne om lov, inden du foreviger de lokale med kameraet.

  Generelt er hygiejnen god i Costa Rica, men mange steder udenfor de større byer kan man ikke forvente toiletforhold som i Danmark. Det anbefales at have håndsprit med sig overalt.

  Idéer til indkøb

  Træ og lædervarer er udbredt i Costa Rica, og det er de mest autentiske souvenirs. Carretas – oksekærrer, i alle størrelser og med farverige dekorationer – er meget populære. Venligst bemærk, at nogle måske vil forsøge at sælge dig skildpaddeskjold og konkylier/muslingeskaller, men disse er ulovlige at udføre og vil blive taget i lufthavnen.

 • Fakta

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: San José med 365.800 indbyggere.
  • Befolkning: 5 mio. indbyggere.
  • Religion: Katolikker 72 %, Pinsebevægelse/evangelisk 12 %.
  • Sprog: Officielt spansk, men mange taler engelsk.
  • Areal: 51.100 km² (Danmark 43.094 km2).
  • Klima: Costa Rica har både tropisk og subtropisk klima. Den tørre sæson går fra december til april.

Trustpilot