Ring til os 70 22 66 00

Mange highlights og meget inkluderet

 

Naturskønne New Zealand

  22 dage fra kr. 48.995

Om rejsen

Naturen i New Zealand er den helt store attraktion, og det kommer du til at opleve på denne rundrejse i New Zealand. Få lande kan byde på så smukke og varierede landskaber som New Zealand. En dag står du med udsigt til en gletsjer, den næste er du omgivet af frodig regnskov. Og mange steder er naturen lige så uberørt, som da de første mennesker kom hertil omkring år 800.

Hvis naturen er den største attraktion, er newzealænderne den næststørste. De tager gæstfrit imod, er stolte af deres land og viser det gerne frem. De kalder sig selv for ”kiwier” – og det vidner jo om humor. Samme ord bliver nemlig brugt om den lodne frugt og nationalfuglen, der ikke har været på vingerne i mange tusinde år.

New Zealand er på størrelse med Storbritannien og består af hovedøerne Nordøen og Sydøen. De to øer er naturmæssigt meget forskellige, og på denne rundrejse i New Zealand ser du de største highlights og får de bedste oplevelser på begge øer.

Glæd dig fordi

 • du oplever New Zealand fra nord til syd
 • det er en komplet rejse med stort set alt inkluderet
 • du får en stor vandreoplevelse i selskab med en lokal guide
 • der venter en vinsmagning på vingården Mills Reef Winery
 • du kommer på hvalsafari ved Kaikoura
 • vi har inkluderet et cruise med overnatning på Milford Sound
 • du kommer på togtur med The TranzAlpine gennem Southern Alps
Antal dage
22 dages rundrejse
Pris
Fra kr. 48.995
Afrejse fra
København, Billund, Aalborg, Aarhus
Dansk rejseleder
Thomas Stockmarr

Danmarks bedste rundrejse til New Zealand fordi

Det er den eneste rundrejse i DK, der inkluderer et minikrydstogt i Milford Sound med overnatning

DK’s mest indholdsrige rundrejse på 22 dage til den bedste pris!

Du får en overnatning og sightseeing i Singapore med i købet

Danmarks bedste rundrejse til New Zealand fordi

Hør en af vores rejseledere, Thomas Stockmarr, fortælle om rejsen i videoen her:

Mød din rejseleder til New Zealand

Rejsrejseleder Thomas Stockmarr
Thomas Stockmarr leverer oplevelser ud over det sædvanlige

På denne rundrejse til New Zealand får du selskab af den dygtige rejseleder Thomas Stockmarr, som sørger for oplevelser ud over det sædvanlige, hvor man kommer under huden på maori-folkefærdet.


Læs mere om Thomas Stockmarr

Rejsrejseleder Thomas Stockmarr
Thomas Stockmarr leverer oplevelser ud over det sædvanlige

På denne rundrejse til New Zealand får du selskab af den dygtige rejseleder Thomas Stockmarr, som sørger for oplevelser ud over det sædvanlige, hvor man kommer under huden på maori-folkefærdet.


Læs mere om Thomas Stockmarr

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark

  Ved middagstid går vi ombord på flyet til Singapore

 • Dag 2 Ankomst og sightseeing i Singapore– en appetitvækker på Østen

  Der er langt til New Zealand, og derfor har vi indlagt et stop undervejs i Singapore. Her kommer du til at bo på det dejlige 4-stjernede Furama Riverfront Hotel, der ligger centralt og ved Singapore River. Da vi lander tidligt om morgenen og først kan checke ind på hotellet over middag, er der om formiddagen en sightseeingtur, hvor du ser de vigtigste seværdigheder i Singapore. Turen går bl.a. til Merlion Park med den flotte udsigt til Marina Bay, og vi det besøger det kinesiske Thian Hock Keng Tempel, der er et af de ældste i Singapore. Turen går også til Den Botaniske Have, hvor National Orchid Garden er en eksotisk overdådighed med mere end 60.000 orkideer. Sightseeingturen afsluttes med et stop i en helt anden verden – og det bliver i Little India, der er en farverig oplevelse for alle sanser.

  Her bor du dag 2

  Furama Riverfront Hotel

  Furama Riverfront Hotel ligger blot 30 minutters kørsel fra lufthavnen og perfekt ved bredden af Singapore River i nærheden af både farverige ...

 • Dag 3 Afslapning i Singapore og videre til New Zealand

  Du kan vælge at slappe af på hotellet eller måske shoppe lidt på Orchard Road. Vil du gerne se mere af Singapore, vil rejselederen selvfølgelig være behjælpelig med information og gode råd – en hyggelig kanalrundfart, et besøg til det imponerende Marina Bay Hotel med udsigt over Singapores skyline eller en gåtur blandt de flotte, fremtidsagtige drivhuse er alle oplevelser som varmt kan anbefales. Ved aftenstid køres der til lufthavnen, og turen går videre til Auckland.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 4 Middag i Sky Tower med den flotte panoramaudsigt

  Ankomst til Auckland, der er New Zealands største by. Auckland bliver kaldt ”City of Sails”, da Haurakibugten, hvor Auckland ligger, næsten altid er tæt besat med hvide sejl. Om aftenen tager vi til Sky City Complex, som det 328 m høje Sky Tower er en del af, og hvor der venter en lækker middag i The Orbit Restaurant i 190 meters højde. Restauranten roterer langsomt, og du kan imens nyde den flotte panoramaudsigt over hele Auckland, Hauraki-bugten og de udslukte vulkaner, der knejser i horisonten.

  Inkluderede måltider: Aftensmad.

  Her bor du dag 4 & 5

  Copthorne Hotel Auckland City

  Copthorne Hotel ligger centralt i Auckland og tæt på både down town, havnefronten og grønne områder. De moderne værelser er velindrettede med...

 • Dag 5 Sightseeing i Auckland

  En dag med sightseeing i Auckland. Byen er bygget på udslukte vulkaner, og en af dem, der stadig er synlig, er den 196 m høje Mt Eden, og her nyder vi den flotte udsigt 360 grader rundt. Der fortsættes til bydelen Parnell med de hyggelige gader med viktorianske huse og til Auckland Domain, som er Aucklands grønne åndehul. Der er stop ved Auckland Museum, der ligger i parken, og vi ser museets omfattende samling af maori-genstande og kunstskatte fra Polynesien. Næste oplevelse er Kelly Tarlton’s Antarctic Encounter and Underwater World. Gennemsigtige tunneller fører gennem akvarier og Stillehavets maritime verden, og du kommer helt tæt på hajer, gigantiske rokker, elektriske ål og myriader af søheste og farvestrålende fisk. En anden spændende oplevelse her er det arktiske landskab befolket med kongepingviner. Om eftermiddagen skal vi på en dejlig sejltur og se Auckland fra søsiden. Resten af dagen kan du nyde Auckland på egen hånd. Hovedgaden Queen Street begynder ved havnefronten og er et godt sted at begynde, hvis du vil shoppe.

  Inkluderede måltider: Morgenmad

 • Dag 6 Naturoplevelser på halvøen Coromandel

  Halvøen Coromandel er kendt for sin uberørte natur og kilometervis af fredfyldte strande, men det er også stedet, hvor der i det 19. årh. blev skrevet guldgraverhistorie. Denne dag køres der direkte fra Auckland til Tairua på Coromandels østkyst. Herefter går turen nordpå til Hot Water Beach, hvor man kan opleve et helt specielt fænomen, hvis man kommer her på det “rette tidspunkt”. Der er nemlig varme kilder under sandet, og vandet, der kommer op fra undergrunden, er omkring 64 grader varmt. Ved lavvande kan man ved at grave lidt ned i sandet få et ”badekar” med varmt vand, og selv om vi måske ikke er så heldige at komme hertil, når det er lavvande, er stranden og udsigten bestemt værd at køre efter. Længere nordpå ligger Cathedral Cove. Her går vi en flot vandretur i landskabet med de hvide, eroderede klipper, og vi ser blandt andet hvordan havet har efterladt en stor tunnel i klipperne mellem to bugte.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 6 & 7

  Grand Mercure Puka Park Resort

  Det 4-stjernede hotel er placeret midt i naturen med omkringliggende bjerge og træer. Ca. 800 meter fra hotellet finder du den fantastisk strand P...

 • Dag 7 Vandretur med lokalguide og frokost i det grønne

  Coromandel havde sin storhedstid, da der blev fundet guld i midten af 1800-tallet. Vi kører til området omkring byen Puketui sydvest for Tairua og møder vores lokalguide, som kender hver en krog af skoven og selv har været med til at anlægge de stier vi vandrer på. Han tager os med på en vandretur (afslappet tempo) i den newzealandske natur og på en rejse tilbage i tiden til dengang området virkede som en magnet på lykkeriddere og spekulanter. Vandreturen går gennem en skov af majestætiske kauri-træer, som kan blive flere tusinde år gamle, og som i dag er fredede. Vi kommer forbi gamle guldminer og efterladte redskaber og får et indtryk af, hvordan fundet af guld i en periode satte sit præg på området. Vi har frokosten med, som vi nyder på en fredfyldt plet ved floden.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 8 Vinsmagning og besøg ved KIWI 360

  Fra Tairua køres der sydpå til den lille by Waihi, der tidligere var en meget betydningsfuld mineby med betydeligt flere indbyggere. Her ligger Marta Gold & Silver Mine, som er en af de vigtigste miner i New Zealand.

  New Zealand er en af verdens førende vinproducenter, og denne dag er der derfor også inkluderet besøg på en vingård. De newzealandske vingårde er ofte en totaloplevelse, forstået på den måde, at vin, mad, kultur og natur går op i en højere enhed, og det gælder også Mills Reef Winery i nærheden af Tauranga. Familien Preston etablerede vingården i 1989, og i 1990’erne byggede man den imponerende hovedbygning, der er inspireret af art-deco arkitekturen i Napier. Her får vi serveret frokost og smager på vingårdens prisbelønnede vine.

  Tauranga er en travl havneby, og det skyldes bl.a., at den store produktion af kiwier sendes ud i den store verden herfra. Vi kører igennem et område, hvor kiwiplantagerne ligger tæt og gennem Te Puke, der er kiwifrugtens ”hovedstad”. Der stoppes ved KIWI 360 i nærheden af Te Puke, og her er det muligt at få “hele kiwi-historien”. Herfra fortsættes der til Rotorua, der ligger i et område med stor termisk aktivitet. Selv inde i byen står dampen op fra sprækker i fortovet, og der er kogende mudderhuller få meter fra parkeringspladsen. Den termiske aktivitet kan ikke kun ses. Den kan også lugtes, men det vænner man sig forbavsende hurtigt til.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost

  Her bor du dag 8 & 9

  Sudima Hotel Lake Rotorua

  Sudima Hotel Lake Rotorua ligger kun et stenkast fra Lake Rotorua og samtidig tæt ved shopping og seværdigheder. Hotellet har 250 værelser i for...

 • Dag 9 Oplevelser i Rotorua og maori-festaften

  Sightseeing i Rotorua – og en af dagens første oplevelser bliver The Agrodome Farm Show, hvor fårehunde og fåreklippere viser deres færdigheder på en underholdende måde – og det går ekstremt stærkt at befri fårene for “vinterfrakken”. Så går turen til Rainbow Springs, der giver et spændende indblik i new zealandsk flora og fauna. I et hus, hvor der er kunstig nat, kan man se den new zealandske nationalfugl kiwien. Det specielle ved kiwien er bl.a., at den som den eneste fugl har to næsebor for enden af et 18 cm langt næb, og på den måde kan den snuse sig frem til insekter og orm. Det er frokosttid, og du har nu et par timer på egen hånd. Rotorua er kendt for sine mineralholdige bade, og en ide kunne være at besøge Polynesian Spa og få en afslappende oplevelse. Eller du kan gå en tur til St Faith’s Church, der trods sit engelske navn har stor betydning for maorierne, og se glasmosaikken, som viser Jesus klædt som maori. Du kan også vælge at slappe af i Government Gardens, som er det grønne område, der omgiver Rotorua Museum.

  Vi mødes igen sidst på eftermiddagen og tager til Te Puia i Whakarewarewa-dalen i udkanten af Rotorua, og som både er et termisk område og et interessant center om maori-kulturen. Du bliver budt velkommen “the maori way” og oplever ceremonien, der udspiller sig, når to grupper møder hinanden for første gang. De karakteristiske danse og sange, der tager udgangspunkt i maori-legender er også en del af programmet, og selvfølgelig skal vi også se den berømte krigsdans ‘haka’. Du får serveret en hangi – et traditionelt maori-måltid tilberedt i jordovn. Der er også mulighed for at se Pohuto-gejseren, der regelmæssigt springer op til 30 meter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 10 Gennem nationalparken Tongariro til Wellington

  Denne dag går turen sydpå til New Zealands hovedstad, Welllington. Undervejs stopper vi og ser Huka Falls, som er opstået her, hvor Waikato River presses gennem en 15-20 m smal kløft. Det er ikke noget stort vandfald, men det overrasker med sin flotte turkise farve og den imponerende vandmængde, der med stor kraft kommer gennem den smalle kløft. Vi kommer også forbi Lake Taupo, der er New Zealands største sø, der er opstået ved et vulkanudbrud, og igennem Tongariro National Park med de tre aktive vulkaner Mt Ruapehu, Mt Ngauruhoe og Mt Tongariro.

  Frokosten i dag er speciel, da vi bliver budt indenfor i et lokalt New Zealandsk hjem, hos værterne Neil og Virginia. Her oplever vi ægte new zealandsk gæstfrihed, og vi får tilberedt en yderst velsmagende BBQ-frokost og hører samtidig lidt om deres landbrug. Neil plejer desuden gerne med stolthed at at vise os, hvordan hans fårehunde med simple lyde og fløjt holder styr på en fåreflok.

  Dernæst fortsættes langs Kapiti-kysten til Wellington, der har været New Zealands hovedstad siden 1865. At valget faldt netop på Wellington skyldtes den strategiske placering midt i landet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

  Her bor du dag 10 & 11

  Ibis Wellington

  Hotellet ligger centralt i hjertet af den new zealandske hovestad, tæt på shopping på Lambton Quay og tæt på byens natteliv. Samtidig er du i ...

 • Dag 11 Sightseeing i Wellington og besøg på nationalmuseet Te Papa

  Der venter en hel dag med sightseeing i Wellington, hvor vi starter med at køre med den gamle kabelvogn op til Den Botaniske Have, hvorfra vi har udsigt over hele Wellington-bugten. Haven blev grundlagt af immigranter, som en slags forsøg, for at se hvordan træer og buske fra ‘det gamle land’ ville klare sig i de nye omgivelser. Efter en charmerende vandretur gennem området, ender vi ved Lady Norwoods rosenhave, som er fyldt med roser i alverdens farver. Herfra skal vi på en interessant rundvisning i de new zealandske parlamentsbygninger – den mest iøjnefaldende er den 72 meter høje bygning, hvis form minder om en bikube – inden vi gør et stop ved Old St. Paul’s Church, som blev bygget i 1866, og som var Wellingtons katedral i 100 år.

  En stor del af eftermiddagen tilbringes på nationalmuseet Te Papa Tongarewa, der er Wellingtons største attraktion. Te Papa er ikke et museum i traditionel forstand, da avanceret computerteknologi og alle tænkelige audio-visuelle virkemidler er taget i anvendelse for at fortælle New Zealands historie fra mange forskellige vinkler og på en yderst spændende måde. Siden åbningen i 1998 har museumsfolk fra hele verden valfartet til Te Papa for at lure ”kiwierne” kunsten af. Vi har inkluderet en rundvisning, der giver en interessant introduktion til betydningsfulde begivenheder inden for historie, kunst og kultur.

  Efter rundvisningen kan du bl.a. vælge at udforske museet på egen hånd, hvor du f.eks. kan gå ind i et hus og på egen krop mærke et mindre jordskælv. Der vil også være tid til at kunne gå langs den meget charmerende havnefront med friluftsbassiner, markeder, caféer, restauranter og museer.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 12 Med færgen fra Wellington til Picton på Sydøen

  Om morgenen skal vi med færgen til Sydøen. Færgeturen fra Wellington til Picton er en utroligt flot naturoplevelse – især den sidste del af turen igennem Queen Charlotte Sound, hvor det grønne landskab spiller sammen med den blå fjord og på mange måder minder om den svenske skærgård. Ofte ser vi også delfiner på overfarten, som legesygt springer op af vandet foran stævnen, så det er bare om at komme op på dækket! Der bliver tid til at nyde stemningen i den lille by Picton, der har hovedrollen som “gateway” til Sydøen. Turen fortsætter gennem vinområdet Marlborough, der især er kendt for sine Sauvignon Blanc-vine og går herfra bl.a. via Lake Grassmere, som benyttes til saltudvinding. Køreturen videre sydpå til Kaikoura foregår langs kysten, og her kan stadig ses synlige ar efter jordskælvet i 2016, hvis mange jordskred lukkede vejen mellem Picton og Kaikoura i næsten 1 år. Visse steder er havbunden synlig, da de enorme kræfter formåede at løfte havbunden med 2-3 meter. Inden vi kører til hotellet, laver vi et stop ved Point Kean, hvor en flok sæler gerne holder til.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 12

  The White Morph

  Hvis man kan lide at vågne op til synet af vand, så er dette hotel lige for dig, da hotellet har en smuk havudsigt ud over Stillehavet. The Whi...

 • Dag 13 Hvalsafari ved Kaikoura

  Den lille by Kaikoura er blevet kendt verden over, fordi hvalerne kommer tæt på kysten. Tidligt om morgenen tager vi derfor på hvalsafari, og selv om man ikke kan give garantier, når det gælder naturen, er der store chancer for at se de enorme kaskelothvaler og sikkert også andre hvalarter og delfiner. Efter denne oplevelse sætter vi kurs sydpå mod Christchurch og videre vestpå over den flade Canterbury-slette til Lake Tekapo. Vi stopper også ved den lille stenkirke ”Church of the Good Shepherd”, der ligger ved bredden af Lake Tekapo, og som i stedet for altertavle har et stort panoramavindue med frit udsyn til bjergene, der spejler sig i søen. Dagens sidste oplevelse bliver ved den smukke Lake Pukaki, hvor vi kan være heldige at få et fantastisk blik op mod landets højeste bjerg Aoraki (Mt. Cook). Der overnattes i Twizel.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 13

  Mackenzie Country Hotel

  Mackenzie Country Hotel er placeret i byen Twizel tæt på Aoraki. Hvis man selv vil udforske området, kan man leje cykler i nærheden af hotellet...

 • Dag 14 Sejltur med overnatning på Milford Sound

  Fra Twizel går ruten gennem højlandet med vidtstrakte landskaber og kæmpestore fårestationer og via Lindis Pass til Cromwell. Byen ligger ved Lake Dustan, der opstod i forbindelse med bygningen af Clyde Dam, og som også var årsag til, at man var nødt til at flytte byen til sin nuværende beliggenhed. Der dyrkes frugt i stor stil i området, og vi stopper og lader os friste af friskplukkede ferskner og abrikoser. Fra Cromwell går ruten gennem vinområdet Gibbston Valley og følger Lake Wakatipu et langt stykke sydpå. Der bliver længere og længere mellem de små byer, og efterhånden er kun de modkørende biler tegn på civilisation. Vi passerer den lille by Te Anau og søen af samme navn, der i øvrigt er den største på Sydøen. Vi nærmer os Fiordland National Park, der dækker et område på størrelse med Jylland, og som uden tvivl er det flotteste naturområde i New Zealand. Ruten går via Eglington Valley, forbi Lake Gunn, hvor de omkringliggende bjerge i stille vejr spejler sig i søen, og gennem den 1,2 km lange Homer Tunnel, som det tog næsten 20 år at bygge. Herfra går det nedad til Milford Sound, hvor vi om eftermiddagen går om bord på ”Milford Mariner” og begynder sejlturen på den 16 km lange fjord, der er den mest kendte i Fiordland med lodrette klippesider, der fortsætter mere end 400 m under havoverfladen.

  Sejlturen på Milford Sound går helt ud til Det Tasmanske Hav, og hverken ord eller billeder kan beskrive naturoplevelsen på sejlturen, der inkluderer overnatning. Der falder 8.000 mm regn om året, og bjergsiderne er en farvesymfoni i grønt. En sand frodighed med mos, bregner og gigantiske træer dækker bjergene, og den store regnmængde giver kraft til vandfaldene, der vælter ud over bjergsiderne. Dybe fjorde skærer sig ind i det bjergrige område, og det er da også fjordene, der gør det muligt at opleve nationalparken, der har status som World Heritage Park og med rette bliver betegnet som ”verdens 8. vidunder.” Mitre Peak (1.962 m) og vandfaldene Bowen og Stirling er blot et par af højdepunkterne på sejlturen, og ud over det flotte natursceneri kan du være heldig at se sæler. Der kastes anker ved Harrison Cove, og det er i disse omgivelser den dejlige middag bliver serveret, og hvor der overnattes. Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Skib

  Milford Mariner

  Skibet Milford Mariner er bygget til at cruise i fjordene. Skibet har sovepladser til 60 personer, et stort opholdsdeck, spiseområde, bar og obser...

 • Dag 15 Sidste del af sejlturen og ankomst til Queenstown

  Vågn op til en ny dag midt i naturen og glæd dig til at nyde morgenmaden i de eventyrlige omgivelser. Først på formiddagen er “Milford Mariner” tilbage ved udgangspunktet, og vi sætter kurs mod Queenstown. Bungy jumping er en new zealandsk opfindelse, og det første spring blev taget fra Kawarau Suspension Bridge, hvor vi også stopper og ser vovehalsene tage springet 43 m ned til den brusende flod, inden vi kører videre til den gamle guldmineby Arrowtown.

  Byen Arrowtown kan fortælle historie fra guldfeberens dage. Der blev fundet guld i området i 1861, og selv om man forsøgte at holde det hemmeligt, havde 1.500 lykkeriddere slået sig ned et år senere, og byen begyndte at tage form. I dag kan man se mindst 50 autentiske bygninger fra guldgravertiden og også de ydmyge boliger, hvor de kinesiske minearbejdere boede indtil 1928. Efter oplevelserne i den historiske by køres der til hotellet i Queenstown.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 15 & 16

  Novotel Queenstown Lakeside

  Det 4-stjernede hotel Novotel Queenstown Lakeside ligger kun 2 minutters gang fra søbredden, midt i naturen og tæt på shoppingmuligheder. Hotell...

 • Dag 16 En dag med oplevelser i Queenstown

  En dag på egen hånd i Queenstown, der er omgivet af bjergkæden The Remarkables og ligger smukt ved Lake Wakatipu, Queenstown har status som New Zealands førende actionby. Selv hvis man ikke er til river rafting og jetboating, er byen et godt bekendtskab. Der ligger adskillige vingårde i nærheden af Queenstown, hvis du er interesseret i vin, og vil du vandre, er der mange afmærkede ruter. Et must er at tage kabelvognene op på toppen af Bob’s Peak, hvorfra man bliver belønnet med en eminent udsigt over Queenstown, søen og de smukke bjerge. En anden idé kunne også være en sejltur med det historiske dampskib TSS Earnslaw, der sejler på Lake Wakatipu, og shopping er naturligvis også en mulighed.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 17 Sneklædte bjergtinder og gletsjere

  Der er ingen tvivl – dagen bliver en stor naturoplevelse! Fra Queenstown går turen til Wanaka, følger Lake Hawea nordpå og fortsætter videre gennem Mount Aspiring National Park. Det er tankevækkende, at dette område var helt utilgængeligt indtil 1965, hvor vejen blev anlagt. Den snor sig gennem bjerglandskabet, gennem smukke dale og forbi mange vandfald, og vi når til byen Haast ikke langt fra vestkysten. Vi har frokosten med og finder undervejs et naturskønt sted at nyde den. Naturoplevelserne fortsætter på Sydøens vestkyst, der på én gang er både barsk og smuk. Den ene flotte udsigt afløser den anden, og der er naturligvis mange steder, der inviterer til et stop – f.eks. Knights Point Lookout. Om eftermiddagen skal vi ud på en vandretur ved den flotte Lake Matheson. De højeste sneklædte tinder i Southern Alps spejler sig i søen, og du vil opleve, at for en gangs skyld overgår virkeligheden postkortene! Dagen slutter i Fox Glacier, der både er navnet på en lille by og en berømt gletsjer, som vi ser efter vandreturen. Normalt er gletsjere ikke så tilgængelige som Foxgletsjeren i Westland National Park. Den 14 km lange Fox-gletsjer kommer nemlig helt ned til den tempererede regnskov i kun 250 meters højde. Efter aftensmad vil der være mulighed for at gå en kort, men ret anderledes tur til en lille sti i udkanten af byen. Når mørket falder på, kommer der hundredevis af sankthansorm frem i skoven, og vi vil kunne se deres små lys oplyse området som en hel stjernehimmel.  Der overnattes i den lille by Fox Glacier Village opkaldt efter gletsjeren.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, picnic-lunch og aftensmad.

  Her bor du dag 17

  Heartland Hotel Fox Glacier

  Hotellet ligger i Fox Glaicer Village og med Southern Alps næsten i baghaven. Der er tale om et historisk hotel fra 1920’erne, hvor turister beg...

 • Dag 18 Langs Sydøens dramatiske kyst til Hokitika og Shantytown

  Turen går nordpå langs Sydøens dramatiske, men også naturskønne vestkyst. Undervejs stoppes der i Hokitika. Byen er centrum for ”greenstone” – newzealandsk jade – som bliver fundet her på Sydøens vestkyst, og flere steder i Hokitika kan man se, hvordan jaden forarbejdes og bliver til de skønneste figurer og smykker. Næste stop er Shantytown, hvor man har genskabt en typisk guldmineby med mere end 30 autentiske huse, skole, kirke og bibliotek, og et gammelt damplokomotiv kører gennem regnskoven. Noget af det mest imponerende er dog, at det er frivillige, der har skabt dette stykke ”historie”. Vi når til Greymouth, der er den største by på vestkysten, hvor vi overnatter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 18

  Kingsgate Greymouth

  Hotellet ligger centralt på en sidegade til Mahera Quay, der følger floden Grey, og som er oplagt til en aftentur. Store og indbydende værelser ...

 • Dag 19 Til Pancake Rocks og togtur gennem Southern Alps

  En af de mere specielle oplevelser på Sydøens vestkyst er Pancake Rocks ved Punakaiki. De eroderede klipper ligner ganske rigtigt en stabel forstenede pandekager, men klipperne er også interessante på grund af de såkaldte ”blowholes”. Bølgerne har i tidens løb eroderet store grotter under vandet, og når bølgerne nu presser luften ud af grotterne, er det med lyd på! Vi skal også på en halv times vandretur ad den frodige og grønne Truman Track, som er fyldt med flax-planter. Flax-planten er en form for hør, som maorierne oprundeligt brugte til at flette tøj, net og reb af. For enden af vandreturen får vi en udsigt over den mest charmerende lille bugt. Vi kører tilbage til Greymouth og står på toget The TranzAlpine, som forbinder Greymouth med Christchurch, og det er en togstrækning, der regnes blandt de mest spektakulære i hele verden. Den 223 km lange strækning går tværs igennem bjergkæden Southern Alps og snor sig gennem tunneler og bjergpas og over viadukter. Toget har store panoramavinduer, men det er også muligt at nyde natursceneriet fra udendørs platforme. Turen tager 4½ time og slutter i Christchurch, der er en meget engelsk by, og det afspejler sig i mange af bygningerne i centrum.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 19 & 20

  Crowne Plaza Christchurch

  Det 4,5-stjernede hotel Crowne Plaza Christchurch ligger blot 2 minutters gang fra New Regent Street og 6 minutters gang fra Christcurch Casino. Ho...

 • Dag 20 Oplevelser i Christchurch

  Christchurch er den største by på Sydøen og har en overraskende engelsk atmosfære. Det kommer til udtryk i arkitekturen og i gadenavnene –  floden, der snor sig gennem byen, hedder eksempelvis Avon, ligesom floden der blandt andet snor sig gennem Shakespeares fødeby Stratford i England. Men Christchurch bliver også kaldt The Garden City på grund af de mange grønne områder og smukke parker. Vi går fra hotellet gennem Den Botaniske Have til centrum og får en indholdsrig formiddag sammen med rejselederen og ser bl.a., hvordan jordskælvet i 2011 forandrede byen. Man har brugt flere år på at fjerne de beskadigede bygninger, og man er så småt begyndt at opføre nye.

  Vi besøger også New Zealands smukkeste gade, New Regent Street, som med sine små, farverige huse beliggende skulder ved skulder er utroligt yndig – byens kabelvogn kører også igennem gaden, som giver gode fotomuligheder. Vi lægger også vejen forbi den midlertidigt opførte Cardboard Cathedral. Den gamle katedral blev voldsomt beskadiget under jordskælvet, så man har opført en jordskælvsikret og miljøvenlig katedral i stedet, en anderledes og specielt formet bygning, som absolut er et besøg værd. Efter en eftermiddag på egen hånd mødes vi til afskedsmiddag.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 21 Hjemrejse fra Christchurch

  En lang og dejlig rejse er ved at være slut, og tiden er inde til at tage afsked med New Zealand. Vi kører til lufthavnen efter morgenmaden, vinker farvel og flyver hjem.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 22 Ankomst til Danmark
 • Dag 21-24 Forlæng rejsen med ekstra dage til Sydney

  Det er muligt at forlænge rejsen til New Zealand med et ophold i Sydney.

  Tilkøbsmuligheder

  Ekstra dage i Sydney

  Sydney-pakke inkl. 3 nætter på Cambridge Hotel med morgenmad, 2 timers havnerundfart, rundvisning i Sydney Opera House og transfer fra/til Sydney lufthavn. Ønsker man at bo på enkeltværelse koster pakken 6.295 kr.

  Kr. 4.495 pr. person

Hent det samlede rejseprogram her

Det siger gæsterne

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse med Singapore Airlines inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Ophold i Singapore inkl. transport lufthavn - hotel t/r og sightseeing
 • 18 x morgenmad, 4 x frokost og 9 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode 3-, 4- og 5-stjernede hoteller
 • Vandretur med lokalguide på Coromandel-halvøen
 • Maori-festaften med "hangi"
 • Vinsmagning på Mills Reef Winery
 • Besøg på en newzealandsk farm
 • Rundvisning på nationalmuseet Te Papa
 • Færgetur Wellington - Picton
 • Hvalsafari ved Kaikoura
 • Krydstogt på Milford Sound med overnatning i dobbeltkahyt med bad/toilet
 • Togtur med Tranz Alpine gennem Southern Alps
 • Dansk rejseleder

Tilkøb

 • Enkeltværelsestillæg kr. 11.995
 • 3 ekstra dage i Sydney kr. 4.495 (enkeltværelse kr. 6.295)
 • Ved afrejse fra Aalborg, Billund eller Aarhus lufthavn. Tillæg kr. 1.250
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 07 januar 2020 22 dage Thomas Stockmarr Billund
  København
  Aalborg
  Aarhus
  Kr. 48.995 Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   + Kr. 1.250 per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Billund - København 07/01-2020   kl. 10:40 07/01-2020   kl. 11:30
   København - Singapore 07/01-2020   kl. 12:30 08/01-2020   kl. 07:30
   Singapore - Auckland 09/01-2020   kl. 22:25 10/01-2020   kl. 13:20
   Christchurch - Singapore 27/01-2020   kl. 12:00 27/01-2020   kl. 17:40
   Singapore - København 27/01-2020   kl. 23:55 28/01-2020   kl. 06:00
   København - Billund 28/01-2020   kl. 10:00 28/01-2020   kl. 10:50
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Singapore 07/01-2020   kl. 12:30 08/01-2020   kl. 07:30
   Singapore - Auckland 09/01-2020   kl. 22:25 10/01-2020   kl. 13:20
   Christchurch - Singapore 27/01-2020   kl. 12:00 27/01-2020   kl. 17:40
   Singapore - København 27/01-2020   kl. 23:55 28/01-2020   kl. 06:00
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + Kr. 1.250 per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aalborg - København 07/01-2020   kl. 10:30 07/01-2020   kl. 11:10
   København - Singapore 07/01-2020   kl. 12:30 08/01-2020   kl. 07:30
   Singapore - Auckland 09/01-2020   kl. 22:25 10/01-2020   kl. 13:20
   Christchurch - Singapore 27/01-2020   kl. 12:00 27/01-2020   kl. 17:40
   Singapore - København 27/01-2020   kl. 23:55 28/01-2020   kl. 06:00
   København - Aalborg 28/01-2020   kl. 09:15 28/01-2020   kl. 10:00
   Se flytider
  • Afrejse fra Aarhus

   + Kr. 1.250 per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aarhus - København 07/01-2020   kl. 08:50 07/01-2020   kl. 09:30
   København - Singapore 07/01-2020   kl. 12:30 08/01-2020   kl. 07:30
   Singapore - Auckland 09/01-2020   kl. 22:25 10/01-2020   kl. 13:20
   Christchurch - Singapore 27/01-2020   kl. 12:00 27/01-2020   kl. 17:40
   Singapore - København 27/01-2020   kl. 23:55 28/01-2020   kl. 06:00
   København - Aarhus 28/01-2020   kl. 07:45 28/01-2020   kl. 08:25
   Se flytider
 • 11 februar 2020 22 dage Thomas Stockmarr Billund
  København
  Aalborg
  Aarhus
  Kr. 48.995 Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   + Kr. 1.250 per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Billund - København 11/02-2020   kl. 10:40 11/02-2020   kl. 11:30
   København - Singapore 11/02-2020   kl. 12:30 12/02-2020   kl. 07:30
   Singapore - Auckland 13/02-2020   kl. 22:25 14/02-2020   kl. 13:20
   Christchurch - Singapore 02/03-2020   kl. 12:00 02/03-2020   kl. 17:40
   Singapore - København 02/03-2020   kl. 23:55 03/03-2020   kl. 06:00
   København - Billund 03/03-2020   kl. 10:00 03/03-2020   kl. 10:50
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Singapore 11/02-2020   kl. 12:30 12/02-2020   kl. 07:30
   Singapore - Auckland 13/02-2020   kl. 22:25 14/02-2020   kl. 13:20
   Christchurch - Singapore 02/03-2020   kl. 12:00 02/03-2020   kl. 17:40
   Singapore - København 02/03-2020   kl. 23:55 03/03-2020   kl. 06:00
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + Kr. 1.250 per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aalborg - København 11/02-2020   kl. 10:30 11/02-2020   kl. 11:10
   København - Singapore 11/02-2020   kl. 12:30 12/02-2020   kl. 07:30
   Singapore - Auckland 13/02-2020   kl. 22:25 14/02-2020   kl. 13:20
   Christchurch - Singapore 02/03-2020   kl. 12:00 02/03-2020   kl. 17:40
   Singapore - København 02/03-2020   kl. 23:55 03/03-2020   kl. 06:00
   København - Aalborg 03/03-2020   kl. 09:15 03/03-2020   kl. 10:00
   Se flytider
  • Afrejse fra Aarhus

   + Kr. 1.250 per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aarhus - København 11/02-2020   kl. 08:50 11/02-2020   kl. 09:30
   København - Singapore 11/02-2020   kl. 12:30 12/02-2020   kl. 07:30
   Singapore - Auckland 13/02-2020   kl. 22:25 14/02-2020   kl. 13:20
   Christchurch - Singapore 02/03-2020   kl. 12:00 02/03-2020   kl. 17:40
   Singapore - København 02/03-2020   kl. 23:55 03/03-2020   kl. 06:00
   København - Aarhus 03/03-2020   kl. 07:45 03/03-2020   kl. 08:25
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til New Zealand

  Hvad er reglerne om visum og pas til New Zealand?

  Der kræves ikke visum til New Zealand for danske statsborgere, der rejser som turister, når opholdet er under 90 dage. Dog skal passet være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst.

  Hvordan er toldreglerne i New Zealand?

  For aktuelle regler om hvad der må medbringes til/fra New Zealand – se Skats hjemmeside: www.skat.dk

  Det er f.eks. strengt forbudt at indføre animalske produkter, frø og planter, og overtrædelse kan medføre fængselsstraf. Hvis man medbringer vandrestøvler skal disse være renset for jord, da de vil blive undersøgt ved ankomst til New Zealand. Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Skal jeg have en rejseforsikring inden rejsen til New Zealand?

  Den offentlige sygesikring dækker ikke uden for Europa og dermed heller ikke i New Zealand. Det er derfor vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Medicin og vaccinationer inden rejsen til New Zealand

  Der er ingen krav om vaccinationer, når rejsen går til New Zealand. Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i New Zealand?

  Møntfoden hedder New Zealandske dollars. Man behøver ikke at veksle til new zealandske dollars hjemmefra, da alle de kendte betalings- og kreditkort kan anvendes i New Zealand. Der kan ved ankomsten hæves kontanter i pengeautomaterne – de såkaldte ATMs (Automatic Teller Machines), som findes overalt også i lufthavnene. Da der betales et gebyr pr. hævning, er det bedst at undgå for mange små hævninger. I butikkerne kan der kun hæves det beløb, som varen koster. Undervejs er det en god idé altid at have kontanter med til mindre indkøb og til drikkepenge. Det er en god ide at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i New Zealand?

  Der er kun en tidszone i New Zealand. I princippet er New Zealand 11 timer foran dansk tid, men da New Zealand har sommertid fra oktober til marts, er forskellen 12 timer. I deres vinter mellem april og september er forskellen til gengæld 10 timer på grund af den danske sommertid.

  Hvad er reglerne med drikkepenge i New Zealand?

  Det er kutyme at give drikkepenge i New Zealand. Lønningerne i servicebranchen er generelt lave, så for mange, der arbejder i branchen, er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og i taxa’er er drikkepenge inkluderet i priserne, men det er ikke ualmindeligt, at give 10 % ekstra, hvis man har været tilfreds med maden eller servicen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 75$ pr. rejsedeltager, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hvordan er hotellerne i New Zealand?

  Vi har valgt dejlige 3-stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne i New Zealand ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. Der er desuden områder f.eks. på Sydøen, hvor udvalget af hoteller er begrænset. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Hvordan er sikkerheden i New Zealand?

  New Zealand er et af de lande i verden med mindst kriminalitet. Trods det skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler.

  Skal jeg bringe en adapter med til New Zealand?

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Vær opmærksom på, at stikkene i New Zealand er anderledes, og det er nødvendigt med en adapter. Denne kan købes i el-forretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen.

  Hvad koster det at ringe fra New Zealand?

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hotellerne i New Zealand, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon i New Zealand. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så benyt internettelefoni. Der er adgang til internettet på de fleste hoteller, der ofte har et ”business center”, og en del hoteller tilbyder helt eller delvist gratis WiFi. Internetcafeer er udbredt i de fleste byer.

  Skal du ringe fra Danmark til New Zealand: tast 0064 + tlf. nr.
  Skal du ringe fra New Zealand til Danmark: tast 0045 + tlf.nr.

  Hvordan er maden og vandet i New Zealand?

  Det new zealandske køkken forener det bedste fra Asien, Europa og Stillehavsøerne. Udbuddet af friske kvalitetsråvarer er stort, og fisk, skaldyr og kød fra lam og kvæg er ofte på menukortet. Nationalretten er lammekølle med mintsauce, og marengsdesserten “Pavlova” med kiwifrugter er også en typisk new zealandsk ret. De new nealandske vine har i løbet af få år taget verden med storm, og den new zealandske Sauvignon Blanc har især vundet mange internationale priser. Vinområderne ligger primært i de tørre, solrige regioner på østkysten, men også omkring Auckland, Nelson og Queenstown dyrkes der vin. New zealænderne er også gode til at brygge øl. De mest populære ølmærker er Steinlager og Kiwi Lager, men der findes også mange mindre bryggerier, der laver udmærket øl. Drikkevand fra hanen er lige så godt som i Danmark og kan drikkes uden betænkelighed.

  Hvordan er reglerne for rygning i New Zealand?

  Al rygning på offentlige steder er forbudt. New zealænderne værner meget om deres natur, og man skal undlade at efterlade cigaretskodder i naturen.

 • Gode råd

  Hvad skal jeg medbringe til New Zealand?

  New zealænderne har en meget afslappet livsstil og klæder sig derefter, så det vil være en god retningslinje. Der kan være meget svingende temperaturer i løbet af rejsen, da vi både opholder os ved kysten og i bjergene. Medbring derfor tøj til alle vejrforhold. Man kan om sommeren forvente temperaturer på ned til 10-12 grader om morgenen, og senere på dagen op mod 25-28 grader. På sejlturene har man brug for en varm jakke. Har du ikke har fået det helt rigtige med, producerer new zealænderne ”outdoor wear” af god kvalitet. Skulle der blive behov for myggespray, kan det med fordel købes i New Zealand, og det gælder også solcreme med høj faktor.

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting med i håndbagagen f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj. I Østen er det vigtigt, at man klæder sig passende, når vi besøger helligdomme.

 • Fakta

  Fakta om New Zealand

  • Statsform: Konstitutionelt monarki
  • Hovedstad: Wellington med 412.500 indbyggere.
  • Største by: Auckland med 1,5 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 4,5 mio. indbyggere. 80 % er af europæisk afstamning, 15 % er maorier, 5 % er polynesiere og asiater.
  • Sprog: Engelsk og maori.
  • Areal: 269.057 km² – ca. 6 gange større end Danmark
  • Fra nord til syd: Der er 1.600 km fra toppen af Nordøen til sydspidsen af Sydøen.
  • Højeste punkt: Mount Cook – 3.765 m.
  • Længste flod: Waikato – 425 km.
  • Nationaldag: Waitangi Day 6. februar – den dag i 1840, hvor Treaty of Waitangi blev underskrevet.
  • Nationalfugle: Kiwi og tui.
  • Nationaltræ: Pohutukawa – det new zealandske juletræ.
  • Nationalsymbol: Et bregneblad.
  • Klima: New Zealands beliggenhed på den sydlige halvdel af jordkloden betyder, at det er sommer i New Zealand, når vi har vinter i Danmark og omvendt. Landet strækker sig over flere klimabælter – fra subtropisk i nord til næsten subarktisk i syd. Det karakteristiske ved det new zealandske vejr er, at det veksler meget inden for små afstande. På Sydøens vestkyst falder der næsten syv meter regn om året, hvorimod der på den østlige side af Southern Alps kun falder 30 cm regn om året. Det gennemsnitlige antal solskinstimer er på 2.400 og er langt højere end Danmarks 1.700.