Ring til os 70 22 66 00

En komplet rejse med mange highlights og meget inkluderet

En komplet rejse med mange highlights og meget inkluderet

Naturskønne New Zealand

  22 eller 24 dages rejse fra 48.995 kr.

Naturen i New Zealand er den helt store attraktion, og det kommer du til at opleve på denne rundrejse i New Zealand. Få lande kan byde på så smukke og varierede landskaber som New Zealand. En dag står du med udsigt til en gletsjer, den næste er du omgivet af frodig regnskov. Og mange steder er naturen lige så uberørt, som da de første mennesker kom hertil omkring år 800.

Hvis naturen er den største attraktion, er newzealænderne den næststørste. De tager gæstfrit imod, er stolte af deres land og viser det gerne frem. De kalder sig selv for ”kiwier” – og det vidner jo om humor. Samme ord bliver nemlig brugt om den lodne frugt og nationalfuglen, der ikke har været på vingerne i mange tusinde år.

New Zealand er på størrelse med Storbritannien og består af hovedøerne Nordøen og Sydøen. De to øer er naturmæssigt meget forskellige, og på denne rundrejse i New Zealand ser du de største highlights og får de bedste oplevelser på begge øer.

Glæd dig fordi

 • du oplever New Zealand fra nord til syd
 • det er en komplet rejse med stort set alt inkluderet
 • du får en stor vandreoplevelse i selskab med en lokal guide
 • der venter en vinsmagning på vingården Yealands Estate
 • du kommer på hvalsafari ved Kaikoura
 • vi har inkluderet et cruise med overnatning på Milford Sound
 • du kommer på togtur med The TranzAlpine gennem Southern Alps
 • du har mulighed for at forlænge rejsen med 3 dage i skønne Sydney

Antal dage
22 eller 24 dages rejse
Pris
Fra 48.995 kr.
Afrejse fra
København, Billund, Aalborg, Aarhus
Dansk rejseleder
Anne Kjær
Klavs Bach

Danmarks bedste rundrejse til New Zealand fordi

Det er den eneste rundrejse i DK, der inkluderer et minikrydstogt i Milford Sound med overnatning

DK’s mest indholdsrige rundrejse på 22 dage til den bedste pris!

Du får en overnatning og sightseeing i Singapore med i købet

Danmarks bedste rundrejse til New Zealand fordi

Hør en af vores rejseledere, Thomas Stockmarr, fortælle om rejsen i videoen her:

Mød din rejseleder til New Zealand

Oplev New Zealand med Anne

En motorcykeltur Australien rundt i 1996 kulminerede i, at Anne Kvist Kjær og hendes mand flyttede Down Under og endte i New Zealand i 2000. Bogen om deres tur, ”Australiens hjerte er rødt”, udkom i 1998. Med en baggrund i socialt arbejde både i Danmark og i New Zealand, har Anne en særlig interesse i landenes historie, politik og livsvilkår for deres indbyggere. Dertil kommer en dyb interesse i den specielle flora, fauna og geologi, der kendetegner landene Down Under – og ikke mindst en brændende lyst til at formidle det videre. Anne har arbejdet som rejseleder i 11 år, og er til hverdag guide på et ur-museum i hjembyen Whangarei.


Læs mere om Anne Kjær

Oplev New Zealand med Klavs

Klavs har siden 1988 været tilknyttet rejsebranchen som rejseleder og underviser. For Klavs er det mest spændende ved at rejse mødet med andre kulturer og den indsigt man får, når man oplever et land. Klavs har ad flere omgange boet i nabolandet Australien og er særligt fascineret af den specielle kultur, som findes Down Under.


Læs mere om Klavs Bach

Rejseleder Klavs Bach

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark

  Ved middagstid går vi ombord på flyet til Singapore

 • Dag 2 Ankomst og sightseeing i Singapore– en appetitvækker på Østen

  Der er langt til New Zealand, og derfor har vi indlagt et stop undervejs i Singapore. Her kommer du til at bo på det dejlige 4-stjernede Furama Riverfront Hotel, der ligger centralt og ved Singapore River. Da vi lander tidligt om morgenen og først kan checke ind på hotellet over middag, er der om formiddagen en sightseeingtur, hvor du ser de vigtigste seværdigheder i Singapore. Turen går bl.a. til Merlion Park med den flotte udsigt til Marina Bay, og vi det besøger det kinesiske Thian Hock Keng Tempel, der er et af de ældste i Singapore. Turen går også til Den Botaniske Have, hvor National Orchid Garden er en eksotisk overdådighed med mere end 60.000 orkideer. Sightseeingturen afsluttes med et stop i en helt anden verden – og det bliver i Little India, der er en farverig oplevelse for alle sanser.

  Her bor du dag 2

  Furama Riverfront Hotel

  Furama Riverfront Hotel ligger blot 30 minutters kørsel fra lufthavnen og perfekt ved bredden af Singapore River i nærheden af både farverige ...

 • Dag 3 Afslapning i Singapore og videre til New Zealand

  Du kan vælge at slappe af på hotellet eller måske shoppe lidt på Orchard Road. Vil du gerne se mere af Singapore, vil rejselederen selvfølgelig være behjælpelig med information og gode råd – en hyggelig kanalrundfart, et besøg til det imponerende Marina Bay Hotel med udsigt over Singapores skyline eller en gåtur blandt de flotte, fremtidsagtige drivhuse er alle oplevelser som varmt kan anbefales. Ved aftenstid køres der til lufthavnen, og turen går videre til Auckland.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 4 Middag i Sky Tower med den flotte panoramaudsigt

  Ankomst til Auckland, der er New Zealands største by. Auckland bliver kaldt ”City of Sails”, da Haurakibugten, hvor Auckland ligger, næsten altid er tæt besat med hvide sejl. Om aftenen tager vi til Sky City Complex, som det 328 m høje Sky Tower er en del af, og hvor der venter en lækker middag i The Orbit Restaurant i 190 meters højde. Restauranten roterer langsomt, og du kan imens nyde den flotte panoramaudsigt over hele Auckland, Hauraki-bugten og de udslukte vulkaner, der knejser i horisonten.

  Inkluderede måltider: Aftensmad.

  Her bor du dag 4 & 5

  Copthorne Hotel Auckland City

  Copthorne Hotel ligger centralt i Auckland og tæt på både down town, havnefronten og grønne områder. De moderne værelser er velindrettede med...

 • Dag 5 Sightseeing i Auckland

  En dag med sightseeing i Auckland. Byen er bygget på udslukte vulkaner, og en af dem, der stadig er synlig, er den 196 m høje Mt Eden, og her nyder vi den flotte udsigt 360 grader rundt. Der fortsættes til bydelen Parnell med de hyggelige gader med viktorianske huse og til Auckland Domain, som er Aucklands grønne åndehul. Der er stop ved Auckland Museum, der ligger i parken, og vi ser museets omfattende samling af maori-genstande og kunstskatte fra Polynesien. Næste oplevelse er Kelly Tarlton’s Antarctic Encounter and Underwater World. Gennemsigtige tunneller fører gennem akvarier og Stillehavets maritime verden, og du kommer helt tæt på hajer, gigantiske rokker, elektriske ål og myriader af søheste og farvestrålende fisk. En anden spændende oplevelse her er det arktiske landskab befolket med kongepingviner. Om eftermiddagen skal vi på en dejlig sejltur og se Auckland fra søsiden. Resten af dagen kan du nyde Auckland på egen hånd. Hovedgaden Queen Street begynder ved havnefronten og er et godt sted at begynde, hvis du vil shoppe.

  Inkluderede måltider: Morgenmad

 • Dag 6 Naturoplevelser på halvøen Coromandel

  Halvøen Coromandel er kendt for sin uberørte natur og kilometervis af fredfyldte strande, men det er også stedet, hvor der i det 19. årh. blev skrevet guldgraverhistorie. Denne dag køres der direkte fra Auckland til Tairua på Coromandels østkyst. Herefter går turen nordpå til Hot Water Beach, hvor man kan opleve et helt specielt fænomen, hvis man kommer her på det “rette tidspunkt”. Der er nemlig varme kilder under sandet, og vandet, der kommer op fra undergrunden, er omkring 64 grader varmt. Ved lavvande kan man ved at grave lidt ned i sandet få et ”badekar” med varmt vand, og selv om vi måske ikke er så heldige at komme hertil, når det er lavvande, er stranden og udsigten bestemt værd at køre efter. Længere nordpå ligger Cathedral Cove. Her går vi en flot vandretur i landskabet med de hvide, eroderede klipper, og vi ser blandt andet hvordan havet har efterladt en stor tunnel i klipperne mellem to bugte.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 6 & 7

  Grand Mercure Puka Park Resort

  Det 4-stjernede hotel er placeret midt i naturen med omkringliggende bjerge og træer. Ca. 800 meter fra hotellet finder du den fantastisk strand P...

 • Dag 7 Vandretur med lokalguide og frokost i det grønne

  Coromandel havde sin storhedstid, da der blev fundet guld i midten af 1800-tallet. Vi kører til området omkring byen Puketui sydvest for Tairua og møder vores lokalguide, som kender hver en krog af skoven og selv har været med til at anlægge de stier vi vandrer på. Han tager os med på en vandretur (afslappet tempo) i den newzealandske natur og på en rejse tilbage i tiden til dengang området virkede som en magnet på lykkeriddere og spekulanter. Vandreturen går gennem en skov af majestætiske kauri-træer, som kan blive flere tusinde år gamle, og som i dag er fredede. Vi kommer forbi gamle guldminer og efterladte redskaber og får et indtryk af, hvordan fundet af guld i en periode satte sit præg på området. Vi har frokosten med, som vi nyder på en fredfyldt plet ved floden.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 8 Minebyer og kiwi-plantager

  Fra Tairua køres der sydpå til den lille by Waihi, der tidligere var en meget betydningsfuld mineby med betydeligt flere indbyggere. Her ligger Marta Gold & Silver Mine, som er en af de vigtigste miner i New Zealand.

  Vi fortsætter til Tauranga hvor vi spiser en hyggelig frokost.

  Tauranga er en travl havneby, og det skyldes bl.a., at den store produktion af kiwier sendes ud i den store verden herfra. Vi kører gennem et område, hvor kiwiplantagerne ligger tæt og gennem Te Puke – kiwifrugtens ”hovedstad”. Vi stopper ved Kiwifruit Company i nærheden af Te Puke, hvor vi bliver klogere på historien om kiwien. Herfra fortsætter vi til Rotorua, der ligger i et område med stor termisk aktivitet. Selv inde i byen står dampen op fra sprækker i fortovet, og der er kogende mudderhuller få meter fra parkeringspladsen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

  Her bor du dag 8 & 9

  Sudima Hotel Lake Rotorua

  Sudima Hotel Lake Rotorua ligger kun et stenkast fra Lake Rotorua og samtidig tæt ved shopping og seværdigheder. Hotellet har 250 værelser i for...

 • Dag 9 Oplevelser i Rotorua og maori-festaften

  Sightseeing i Rotorua – og en af dagens første oplevelser bliver The Agrodome Farm Show, hvor fårehunde og fåreklippere viser deres færdigheder på en underholdende måde – og det går ekstremt stærkt at befri fårene for “vinterfrakken”. Så går turen til Rainbow Springs, der giver et spændende indblik i new zealandsk flora og fauna. I et hus, hvor der er kunstig nat, kan man se den new zealandske nationalfugl kiwien. Det specielle ved kiwien er bl.a., at den som den eneste fugl har to næsebor for enden af et 18 cm langt næb, og på den måde kan den snuse sig frem til insekter og orm. Det er frokosttid, og du har nu et par timer på egen hånd. Rotorua er kendt for sine mineralholdige bade, og en ide kunne være at besøge Polynesian Spa og få en afslappende oplevelse. Eller du kan gå en tur til St Faith’s Church, der trods sit engelske navn har stor betydning for maorierne, og se glasmosaikken, som viser Jesus klædt som maori. Du kan også vælge at slappe af i Government Gardens, som er det grønne område, der omgiver Rotorua Museum.

  Vi mødes igen sidst på eftermiddagen og tager til Te Puia i Whakarewarewa-dalen i udkanten af Rotorua, og som både er et termisk område og et interessant center om maori-kulturen. Du bliver budt velkommen “the maori way” og oplever ceremonien, der udspiller sig, når to grupper møder hinanden for første gang. De karakteristiske danse og sange, der tager udgangspunkt i maori-legender er også en del af programmet, og selvfølgelig skal vi også se den berømte krigsdans ‘haka’. Du får serveret en hangi – et traditionelt maori-måltid tilberedt i jordovn. Der er også mulighed for at se Pohuto-gejseren, der regelmæssigt springer op til 30 meter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 10 Gennem nationalparken Tongariro til Wellington

  Denne dag går turen sydpå til New Zealands hovedstad, Welllington. Undervejs stopper vi og ser Huka Falls, som er opstået her, hvor Waikato River presses gennem en 15-20 m smal kløft. Det er ikke noget stort vandfald, men det overrasker med sin flotte turkise farve og den imponerende vandmængde, der med stor kraft kommer gennem den smalle kløft. Vi kommer også forbi Lake Taupo, der er New Zealands største sø, der er opstået ved et vulkanudbrud, og igennem Tongariro National Park med de tre aktive vulkaner Mt Ruapehu, Mt Ngauruhoe og Mt Tongariro.

  Frokosten i dag er speciel, da vi bliver budt indenfor i et lokalt New Zealandsk hjem, hos værterne Neil og Virginia. Her oplever vi ægte new zealandsk gæstfrihed, og vi får tilberedt en yderst velsmagende BBQ-frokost og hører samtidig lidt om deres landbrug. Neil plejer desuden gerne med stolthed at at vise os, hvordan hans fårehunde med simple lyde og fløjt holder styr på en fåreflok.

  Dernæst fortsættes langs Kapiti-kysten til Wellington, der har været New Zealands hovedstad siden 1865. At valget faldt netop på Wellington skyldtes den strategiske placering midt i landet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

  Her bor du dag 10 & 11

  Ibis Wellington

  Hotellet ligger centralt i hjertet af den new zealandske hovestad, tæt på shopping på Lambton Quay og tæt på byens natteliv. Samtidig er du i ...

 • Dag 11 Sightseeing i Wellington og besøg på nationalmuseet Te Papa

  Der venter en hel dag med sightseeing i Wellington, hvor vi starter med at køre med den gamle kabelvogn op til Den Botaniske Have, hvorfra vi har udsigt over hele Wellington-bugten. Haven blev grundlagt af immigranter, som en slags forsøg, for at se hvordan træer og buske fra ‘det gamle land’ ville klare sig i de nye omgivelser. Efter en charmerende vandretur gennem området, ender vi ved Lady Norwoods rosenhave, som er fyldt med roser i alverdens farver. Herfra skal vi på en interessant rundvisning i de new zealandske parlamentsbygninger – den mest iøjnefaldende er den 72 meter høje bygning, hvis form minder om en bikube – inden vi gør et stop ved Old St. Paul’s Church, som blev bygget i 1866, og som var Wellingtons katedral i 100 år.

  En stor del af eftermiddagen tilbringes på nationalmuseet Te Papa Tongarewa, der er Wellingtons største attraktion. Te Papa er ikke et museum i traditionel forstand, da avanceret computerteknologi og alle tænkelige audio-visuelle virkemidler er taget i anvendelse for at fortælle New Zealands historie fra mange forskellige vinkler og på en yderst spændende måde. Siden åbningen i 1998 har museumsfolk fra hele verden valfartet til Te Papa for at lure ”kiwierne” kunsten af. Vi har inkluderet en rundvisning, der giver en interessant introduktion til betydningsfulde begivenheder inden for historie, kunst og kultur.

  Efter rundvisningen kan du bl.a. vælge at udforske museet på egen hånd, hvor du f.eks. kan gå ind i et hus og på egen krop mærke et mindre jordskælv. Der vil også være tid til at kunne gå langs den meget charmerende havnefront med friluftsbassiner, markeder, caféer, restauranter og museer.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 12 Med færgen fra Wellington til Picton på Sydøen og vinsmagning

  Om morgenen skal vi med færgen til Sydøen. Færgeturen fra Wellington til Picton er en utroligt flot naturoplevelse – især den sidste del af turen igennem Queen Charlotte Sound, hvor det grønne landskab spiller sammen med den blå fjord, og på mange måder minder om den svenske skærgård. Det er også muligt at se delfiner på overfarten, som legesygt springer op af vandet foran stævnen – så det er bare med at komme op på dækket! Der bliver tid til at nyde stemningen i den lille by Picton, der fungerer som “gateway” til Sydøen.

  New Zealand er en af verdens førende vinproducenter. Vi fortsætter gennem vinområdet Marlborough, der især er kendt for sine gode Sauvignon Blanc-vine. Herefter gør vi stop ved vingården Yealands Estate, hvor en guidet rundvisning venter på os, og hvor vi får lov til at smage på stedets fantastiske vine.

  Herfra kører vi via Lake Grassmere, som benyttes til saltudvinding. Vi fortsætter videre sydpå langs kysten til Kaikoura. Her kan man stadig se spor af ødelæggelserne efter jordskælvet i 2016, hvor mange jordskred lukkede vejen mellem Picton og Kaikoura i næsten et år. Visse steder er havbunden synlig, da de enorme kræfter formåede at løfte havbunden med 2-3 m.

  Inden vi kører til hotellet, laver vi et stop ved Point Kean, hvor vi kan være heldige at spotte sæler.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 12

  The White Morph

  Hvis man kan lide at vågne op til synet af vand, så er dette hotel lige for dig, da hotellet har en smuk havudsigt ud over Stillehavet. The Whi...

 • Dag 13 Hvalsafari ved Kaikoura

  Den lille by Kaikoura er blevet kendt verden over, fordi hvalerne kommer tæt på kysten. Tidligt om morgenen tager vi derfor på hvalsafari, og selv om man ikke kan give garantier, når det gælder naturen, er der store chancer for at se de enorme kaskelothvaler og sikkert også andre hvalarter og delfiner. Efter denne oplevelse sætter vi kurs sydpå mod Christchurch og videre vestpå over den flade Canterbury-slette til Lake Tekapo. Vi stopper også ved den lille stenkirke ”Church of the Good Shepherd”, der ligger ved bredden af Lake Tekapo, og som i stedet for altertavle har et stort panoramavindue med frit udsyn til bjergene, der spejler sig i søen. Dagens sidste oplevelse bliver ved den smukke Lake Pukaki, hvor vi kan være heldige at få et fantastisk blik op mod landets højeste bjerg Aoraki (Mt. Cook). Der overnattes i Twizel.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 13

  Mackenzie Country Hotel

  Mackenzie Country Hotel er placeret i byen Twizel tæt på Aoraki. Hvis man selv vil udforske området, kan man leje cykler i nærheden af hotellet...

 • Dag 14 Sejltur med overnatning på Milford Sound

  Fra Twizel går ruten gennem højlandet med vidtstrakte landskaber og kæmpestore fårestationer og via Lindis Pass til Cromwell. Byen ligger ved Lake Dustan, der opstod i forbindelse med bygningen af Clyde Dam, og som også var årsag til, at man var nødt til at flytte byen til sin nuværende beliggenhed. Der dyrkes frugt i stor stil i området, og vi stopper og lader os friste af friskplukkede ferskner og abrikoser. Fra Cromwell går ruten gennem vinområdet Gibbston Valley og følger Lake Wakatipu et langt stykke sydpå. Der bliver længere og længere mellem de små byer, og efterhånden er kun de modkørende biler tegn på civilisation. Vi passerer den lille by Te Anau og søen af samme navn, der i øvrigt er den største på Sydøen. Vi nærmer os Fiordland National Park, der dækker et område på størrelse med Jylland, og som uden tvivl er det flotteste naturområde i New Zealand. Ruten går via Eglington Valley, forbi Lake Gunn, hvor de omkringliggende bjerge i stille vejr spejler sig i søen, og gennem den 1,2 km lange Homer Tunnel, som det tog næsten 20 år at bygge. Herfra går det nedad til Milford Sound, hvor vi om eftermiddagen går om bord på ”Milford Mariner” og begynder sejlturen på den 16 km lange fjord, der er den mest kendte i Fiordland med lodrette klippesider, der fortsætter mere end 400 m under havoverfladen.

  Sejlturen på Milford Sound går helt ud til Det Tasmanske Hav, og hverken ord eller billeder kan beskrive naturoplevelsen på sejlturen, der inkluderer overnatning. Der falder 8.000 mm regn om året, og bjergsiderne er en farvesymfoni i grønt. En sand frodighed med mos, bregner og gigantiske træer dækker bjergene, og den store regnmængde giver kraft til vandfaldene, der vælter ud over bjergsiderne. Dybe fjorde skærer sig ind i det bjergrige område, og det er da også fjordene, der gør det muligt at opleve nationalparken, der har status som World Heritage Park og med rette bliver betegnet som ”verdens 8. vidunder.” Mitre Peak (1.962 m) og vandfaldene Bowen og Stirling er blot et par af højdepunkterne på sejlturen, og ud over det flotte natursceneri kan du være heldig at se sæler. Der kastes anker ved Harrison Cove, og det er i disse omgivelser den dejlige middag bliver serveret, og hvor der overnattes. Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Skib

  Milford Mariner

  Skibet Milford Mariner er bygget til at cruise i fjordene. Skibet har sovepladser til 60 personer, et stort opholdsdeck, spiseområde, bar og obser...

 • Dag 15 Sidste del af sejlturen og ankomst til Queenstown

  Vågn op til en ny dag midt i naturen og glæd dig til at nyde morgenmaden i de eventyrlige omgivelser. Først på formiddagen er “Milford Mariner” tilbage ved udgangspunktet, og vi sætter kurs mod Queenstown. Bungy jumping er en new zealandsk opfindelse, og det første spring blev taget fra Kawarau Suspension Bridge, hvor vi også stopper og ser vovehalsene tage springet 43 m ned til den brusende flod, inden vi kører videre til den gamle guldmineby Arrowtown.

  Byen Arrowtown kan fortælle historie fra guldfeberens dage. Der blev fundet guld i området i 1861, og selv om man forsøgte at holde det hemmeligt, havde 1.500 lykkeriddere slået sig ned et år senere, og byen begyndte at tage form. I dag kan man se mindst 50 autentiske bygninger fra guldgravertiden og også de ydmyge boliger, hvor de kinesiske minearbejdere boede indtil 1928. Efter oplevelserne i den historiske by køres der til hotellet i Queenstown.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 15 & 16

  Novotel Queenstown Lakeside

  Det 4-stjernede hotel Novotel Queenstown Lakeside ligger kun 2 minutters gang fra søbredden, midt i naturen og tæt på shoppingmuligheder. Hotell...

 • Dag 16 En dag med oplevelser i Queenstown

  En dag på egen hånd i Queenstown, der er omgivet af bjergkæden The Remarkables og ligger smukt ved Lake Wakatipu, Queenstown har status som New Zealands førende actionby. Selv hvis man ikke er til river rafting og jetboating, er byen et godt bekendtskab. Der ligger adskillige vingårde i nærheden af Queenstown, hvis du er interesseret i vin, og vil du vandre, er der mange afmærkede ruter. Et must er at tage kabelvognene op på toppen af Bob’s Peak, hvorfra man bliver belønnet med en eminent udsigt over Queenstown, søen og de smukke bjerge. En anden idé kunne også være en sejltur med det historiske dampskib TSS Earnslaw, der sejler på Lake Wakatipu, og shopping er naturligvis også en mulighed.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 17 Sneklædte bjergtinder og gletsjere

  Der er ingen tvivl – dagen bliver en stor naturoplevelse! Fra Queenstown går turen til Wanaka, følger Lake Hawea nordpå og fortsætter videre gennem Mount Aspiring National Park. Det er tankevækkende, at dette område var helt utilgængeligt indtil 1965, hvor vejen blev anlagt. Den snor sig gennem bjerglandskabet, gennem smukke dale og forbi mange vandfald, og vi når til byen Haast ikke langt fra vestkysten. Vi har frokosten med og finder undervejs et naturskønt sted at nyde den. Naturoplevelserne fortsætter på Sydøens vestkyst, der på én gang er både barsk og smuk. Den ene flotte udsigt afløser den anden, og der er naturligvis mange steder, der inviterer til et stop – f.eks. Knights Point Lookout. Om eftermiddagen skal vi ud på en vandretur ved den flotte Lake Matheson. De højeste sneklædte tinder i Southern Alps spejler sig i søen, og du vil opleve, at for en gangs skyld overgår virkeligheden postkortene!

  Dagen slutter ved Franz Josef Glacier, der både er navnet på en lille by og en berømt gletsjer, som vi ser efter vandreturen. Normalt er gletsjere ikke så tilgængelige som Franz Josef-gletsjeren i Westland National Park. Den 12 km lange Franz Josef-gletsjer kommer nemlig helt ned til den tempererede regnskov i kun 300 meters højde. Der overnattes i Franz Josef Town, opkaldt efter gletsjeren.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, picnic-lunch og aftensmad.

  Her bor du dag 17

  Heartland Hotel Fox Glacier

  Hotellet ligger i Fox Glaicer Village og med Southern Alps næsten i baghaven. Der er tale om et historisk hotel fra 1920’erne, hvor turister beg...

 • Dag 18 Langs Sydøens dramatiske kyst til Hokitika og Shantytown

  Turen går nordpå langs Sydøens dramatiske, men også naturskønne vestkyst. Undervejs stoppes der i Hokitika. Byen er centrum for ”greenstone” – newzealandsk jade – som bliver fundet her på Sydøens vestkyst, og flere steder i Hokitika kan man se, hvordan jaden forarbejdes og bliver til de skønneste figurer og smykker. Næste stop er Shantytown, hvor man har genskabt en typisk guldmineby med mere end 30 autentiske huse, skole, kirke og bibliotek, og et gammelt damplokomotiv kører gennem regnskoven. Noget af det mest imponerende er dog, at det er frivillige, der har skabt dette stykke ”historie”. Vi når til Greymouth, der er den største by på vestkysten, hvor vi overnatter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 18

  Kingsgate Greymouth

  Hotellet ligger centralt på en sidegade til Mahera Quay, der følger floden Grey, og som er oplagt til en aftentur. Store og indbydende værelser ...

 • Dag 19 Til Pancake Rocks og togtur gennem Southern Alps

  En af de mere specielle oplevelser på Sydøens vestkyst er Pancake Rocks ved Punakaiki. De eroderede klipper ligner ganske rigtigt en stabel forstenede pandekager, men klipperne er også interessante på grund af de såkaldte ”blowholes”. Bølgerne har i tidens løb eroderet store grotter under vandet, og når bølgerne nu presser luften ud af grotterne, er det med lyd på! Vi skal også på en halv times vandretur ad den frodige og grønne Truman Track, som er fyldt med flax-planter. Flax-planten er en form for hør, som maorierne oprundeligt brugte til at flette tøj, net og reb af. For enden af vandreturen får vi en udsigt over den mest charmerende lille bugt. Vi kører tilbage til Greymouth og står på toget The TranzAlpine, som forbinder Greymouth med Christchurch, og det er en togstrækning, der regnes blandt de mest spektakulære i hele verden. Den 223 km lange strækning går tværs igennem bjergkæden Southern Alps og snor sig gennem tunneler og bjergpas og over viadukter. Toget har store panoramavinduer, men det er også muligt at nyde natursceneriet fra udendørs platforme. Turen tager 4½ time og slutter i Christchurch, der er en meget engelsk by, og det afspejler sig i mange af bygningerne i centrum.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 19 & 20

  Crowne Plaza Christchurch

  Det 4,5-stjernede hotel Crowne Plaza Christchurch ligger blot 2 minutters gang fra New Regent Street og 6 minutters gang fra Christcurch Casino. Ho...

 • Dag 20 Oplevelser i Christchurch

  Christchurch er den største by på Sydøen og har en overraskende engelsk atmosfære. Det kommer til udtryk i arkitekturen og i gadenavnene –  floden, der snor sig gennem byen, hedder eksempelvis Avon, ligesom floden der blandt andet snor sig gennem Shakespeares fødeby Stratford i England. Men Christchurch bliver også kaldt The Garden City på grund af de mange grønne områder og smukke parker. Vi går fra hotellet gennem Den Botaniske Have til centrum og får en indholdsrig formiddag sammen med rejselederen og ser bl.a., hvordan jordskælvet i 2011 forandrede byen. Man har brugt flere år på at fjerne de beskadigede bygninger, og man er så småt begyndt at opføre nye.

  Vi besøger også New Zealands smukkeste gade, New Regent Street, som med sine små, farverige huse beliggende skulder ved skulder er utroligt yndig – byens kabelvogn kører også igennem gaden, som giver gode fotomuligheder. Vi lægger også vejen forbi den midlertidigt opførte Cardboard Cathedral. Den gamle katedral blev voldsomt beskadiget under jordskælvet, så man har opført en jordskælvsikret og miljøvenlig katedral i stedet, en anderledes og specielt formet bygning, som absolut er et besøg værd. Efter en eftermiddag på egen hånd mødes vi til afskedsmiddag.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 21 Hjemrejse fra Christchurch

  En lang og dejlig rejse er ved at være slut, og tiden er inde til at tage afsked med New Zealand. Vi kører til lufthavnen efter morgenmaden, vinker farvel og flyver hjem eller videre til Sydney, hvis I har valgt at forlænge rejsen med et ophold der.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 22 Ankomst til Danmark
 • Dag 21-24 Forlæng rejsen med ekstra dage i Sydney

  Det er muligt at forlænge rejsen med 3 overnatninger i Sydney. Bemærk venligst, at de ekstra dage er på egen hånd.

  Tilkøbsmuligheder

  Ekstra dage i Sydney

  Sydney-pakke inkl. 3 nætter på det 4-stjernede hotel Rydges Sydney Central med morgenmad, 2 timers havnerundfart, rundvisning i Sydney Opera House og transfer fra/til Sydney lufthavn. Ønsker man at bo på enkeltværelse koster pakken 6.495 kr.

  4.995 kr. pr. person

Hent det samlede rejseprogram her

Anmeldelser fra tidligere rejsende

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse med Singapore Airlines inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Ophold i Singapore inkl. transport lufthavn - hotel t/r og sightseeing
 • 18 x morgenmad, 4 x frokost og 9 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode 3-, 4- og 5-stjernede hoteller
 • Vandretur med lokalguide på Coromandel-halvøen
 • Maori-festaften med "hangi"
 • Vinsmagning på Yealands Estate
 • Besøg på en newzealandsk farm
 • Rundvisning på nationalmuseet Te Papa
 • Færgetur Wellington - Picton
 • Hvalsafari ved Kaikoura
 • Krydstogt på Milford Sound med overnatning i dobbeltkahyt med bad/toilet
 • Togtur med Tranz Alpine gennem Southern Alps
 • Dansk rejseleder

Tilkøb

 • Enkeltværelsestillæg kr. 11.995
 • Visum til New Zealand: Indrejsetilladelse og besøgsgebyr, samlet NZD 47 (NZeTA-ansøgning udfyldes og betales direkte på internettet inden afrejse)
 • 3 ekstra dage i Sydney kr. 4.995 (enkeltværelse kr. 6.495)
 • Ved afrejse fra Aalborg, Billund eller Aarhus lufthavn. Tillæg kr. 1.250
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 04 november 2020 22 dage Anne Kjær Billund
  København
  Aalborg
  Aarhus
  48.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   + 1.250 kr. per person Bestil
   Flytider
   Billund - København 04/11-2020   kl. 06:20 04/11-2020   kl. 07:10
   København - Singapore 04/11-2020   kl. 12:20 05/11-2020   kl. 06:20
   Singapore - Auckland 06/11-2020   kl. 22:45 07/11-2020   kl. 13:20
   Christchurch - Singapore 24/11-2020   kl. 11:50 24/11-2020   kl. 17:40
   Singapore - København 24/11-2020   kl. 23:50 25/11-2020   kl. 06:25
   København - Billund 25/11-2020   kl. 11:30 25/11-2020   kl. 12:20
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Singapore 04/11-2020   kl. 12:20 05/11-2020   kl. 06:20
   Singapore - Auckland 06/11-2020   kl. 22:45 07/11-2020   kl. 13:20
   Christchurch - Singapore 24/11-2020   kl. 11:50 24/11-2020   kl. 17:40
   Singapore - København 24/11-2020   kl. 23:50 25/11-2020   kl. 06:25
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + 1.250 kr. per person Bestil
   Flytider
   Aalborg - København 04/11-2020   kl. 08:15 04/11-2020   kl. 09:00
   København - Singapore 04/11-2020   kl. 12:20 05/11-2020   kl. 06:20
   Singapore - Auckland 06/11-2020   kl. 22:45 07/11-2020   kl. 13:20
   Christchurch - Singapore 24/11-2020   kl. 11:50 24/11-2020   kl. 17:40
   Singapore - København 24/11-2020   kl. 23:50 25/11-2020   kl. 06:25
   København - Aalborg 25/11-2020   kl. 09:10 25/11-2020   kl. 09:55
   Se flytider
  • Afrejse fra Aarhus

   + 1.250 kr. per person Bestil
   Flytider
   Aarhus - København 04/11-2020   kl. 08:35 04/11-2020   kl. 09:15
   København - Singapore 04/11-2020   kl. 12:20 05/11-2020   kl. 06:20
   Singapore - Auckland 06/11-2020   kl. 22:45 07/11-2020   kl. 13:20
   Christchurch - Singapore 24/11-2020   kl. 11:50 24/11-2020   kl. 17:40
   Singapore - København 24/11-2020   kl. 23:50 25/11-2020   kl. 06:25
   København - Aarhus 25/11-2020   kl. 07:30 25/11-2020   kl. 08:10
   Se flytider
 • 11 januar 2021 22 dage Klavs Bach Billund
  København
  Aalborg
  Aarhus
  48.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   + 1.250 kr. per person Bestil
   Flytider
   Billund - København 11/01-2021   kl. 06:20 11/01-2021   kl. 07:10
   København - Singapore 11/01-2021   kl. 12:20 12/01-2021   kl. 06:20
   Singapore - Auckland 13/01-2021   kl. 22:45 14/01-2021   kl. 13:20
   Christchurch - Singapore 31/01-2021   kl. 11:50 31/01-2021   kl. 17:40
   Singapore - København 31/01-2021   kl. 23:50 01/02-2021   kl. 06:25
   København - Billund 01/02-2021   kl. 11:30 01/02-2021   kl. 12:20
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Singapore 11/01-2021   kl. 12:20 12/01-2021   kl. 06:20
   Singapore - Auckland 13/01-2021   kl. 22:45 14/01-2021   kl. 13:20
   Christchurch - Singapore 31/01-2021   kl. 11:50 31/01-2021   kl. 17:40
   Singapore - København 31/01-2021   kl. 23:50 01/02-2021   kl. 06:25
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + 1.250 kr. per person Bestil Få pladser
   Flytider
   Aalborg - København 11/01-2021   kl. 08:15 11/01-2021   kl. 09:00
   København - Singapore 11/01-2021   kl. 12:20 12/01-2021   kl. 06:20
   Singapore - Auckland 13/01-2021   kl. 22:45 14/01-2021   kl. 13:20
   Christchurch - Singapore 31/01-2021   kl. 11:50 31/01-2021   kl. 17:40
   Singapore - København 31/01-2021   kl. 23:50 01/02-2021   kl. 06:25
   København - Aalborg 01/02-2021   kl. 09:10 01/02-2021   kl. 09:55
   Se flytider
  • Afrejse fra Aarhus

   + 1.250 kr. per person Bestil
   Flytider
   Aarhus - København 11/01-2021   kl. 08:35 11/01-2021   kl. 09:15
   København - Singapore 11/01-2021   kl. 12:20 12/01-2021   kl. 06:20
   Singapore - Auckland 13/01-2021   kl. 22:45 14/01-2021   kl. 13:20
   Christchurch - Singapore 31/01-2021   kl. 11:50 31/01-2021   kl. 17:40
   Singapore - København 31/01-2021   kl. 23:50 01/02-2021   kl. 06:25
   København - Aarhus 01/02-2021   kl. 07:30 01/02-2021   kl. 08:10
   Se flytider
 • 01 februar 2021 22 dage Anne Kjær Billund
  København
  Aalborg
  Aarhus
  48.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   + 1.250 kr. per person Bestil
   Flytider
   Billund - København 01/02-2021   kl. 06:20 01/02-2021   kl. 07:10
   København - Singapore 01/02-2021   kl. 12:20 02/02-2021   kl. 06:20
   Singapore - Auckland 03/02-2021   kl. 22:45 04/02-2021   kl. 13:20
   Christchurch - Singapore 21/02-2021   kl. 11:50 21/02-2021   kl. 17:40
   Singapore - København 21/02-2021   kl. 23:50 22/02-2021   kl. 06:25
   København - Billund 22/02-2021   kl. 11:30 22/02-2021   kl. 12:20
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Singapore 01/02-2021   kl. 12:20 02/02-2021   kl. 06:20
   Singapore - Auckland 03/02-2021   kl. 22:45 04/02-2021   kl. 13:20
   Christchurch - Singapore 21/02-2021   kl. 11:50 21/02-2021   kl. 17:40
   Singapore - København 21/02-2021   kl. 23:50 22/02-2021   kl. 06:25
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + 1.250 kr. per person Bestil
   Flytider
   Aalborg - København 01/02-2021   kl. 08:15 01/02-2021   kl. 09:00
   København - Singapore 01/02-2021   kl. 12:20 02/02-2021   kl. 06:20
   Singapore - Auckland 03/02-2021   kl. 22:45 04/02-2021   kl. 13:20
   Christchurch - Singapore 21/02-2021   kl. 11:50 21/02-2021   kl. 17:40
   Singapore - København 21/02-2021   kl. 23:50 22/02-2021   kl. 06:25
   København - Aalborg 22/02-2021   kl. 09:10 22/02-2021   kl. 09:55
   Se flytider
  • Afrejse fra Aarhus

   + 1.250 kr. per person Bestil
   Flytider
   Aarhus - København 01/02-2021   kl. 08:35 01/02-2021   kl. 09:15
   København - Singapore 01/02-2021   kl. 12:20 02/02-2021   kl. 06:20
   Singapore - Auckland 03/02-2021   kl. 22:45 04/02-2021   kl. 13:20
   Christchurch - Singapore 21/02-2021   kl. 11:50 21/02-2021   kl. 17:40
   Singapore - København 21/02-2021   kl. 23:50 22/02-2021   kl. 06:25
   København - Aarhus 22/02-2021   kl. 07:30 22/02-2021   kl. 08:10
   Se flytider
 • 27 februar 2021 22 dage Anne Kjær Billund
  København
  Aalborg
  Aarhus
  48.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   + 1.250 kr. per person Bestil
   Flytider
   Billund - København 27/02-2021   kl. 06:20 27/02-2021   kl. 07:10
   København - Singapore 27/02-2021   kl. 12:20 28/02-2021   kl. 06:20
   Singapore - Auckland 01/03-2021   kl. 22:45 02/03-2021   kl. 13:20
   Christchurch - Singapore 19/03-2021   kl. 11:50 19/03-2021   kl. 17:40
   Singapore - København 19/03-2021   kl. 23:50 20/03-2021   kl. 06:25
   København - Billund 20/03-2021   kl. 11:30 20/03-2021   kl. 12:20
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Singapore 27/02-2021   kl. 12:20 28/02-2021   kl. 06:20
   Singapore - Auckland 01/03-2021   kl. 22:45 02/03-2021   kl. 13:20
   Christchurch - Singapore 19/03-2021   kl. 11:50 19/03-2021   kl. 17:40
   Singapore - København 19/03-2021   kl. 23:50 20/03-2021   kl. 06:25
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + 1.250 kr. per person Bestil
   Flytider
   Aalborg - København 27/02-2021   kl. 08:15 28/02-2021   kl. 09:00
   København - Singapore 27/02-2021   kl. 12:20 28/02-2021   kl. 06:20
   Singapore - Auckland 01/03-2021   kl. 22:25 02/03-2021   kl. 13:20
   Christchurch - Singapore 19/03-2021   kl. 11:50 19/03-2021   kl. 17:40
   Singapore - København 19/03-2021   kl. 23:50 20/03-2021   kl. 06:25
   København - Aalborg 20/03-2021   kl. 09:10 20/03-2021   kl. 09:55
   Se flytider
  • Afrejse fra Aarhus

   + 1.250 kr. per person Bestil
   Flytider
   Aarhus - København 27/02-2021   kl. 08:35 27/02-2021   kl. 09:15
   København - Singapore 27/02-2021   kl. 12:20 28/02-2021   kl. 06:20
   Singapore - Auckland 01/03-2021   kl. 22:45 02/03-2021   kl. 13:20
   Christchurch - Singapore 19/03-2021   kl. 11:50 19/03-2021   kl. 17:40
   Singapore - København 19/03-2021   kl. 23:50 20/03-2021   kl. 06:25
   København - Aarhus 20/03-2021   kl. 07:30 20/03-2021   kl. 08:10
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til New Zealand

  Pas og visum

  Dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder efter hjemrejse. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Ved ud- og hjemrejse til New Zealand inden den 1. oktober 2019 skal danske statsborgere ikke have visum, hvis der er tale om en turistmæssig rejse, der varer mindre end tre måneder. Ikke-danske statsborgere skal selv undersøge gældende pas- og visumregler.

  Ved indrejse i New Zealand fra 1. oktober 2019 og frem kræves ETA-godkendelse. ETA-ansøgningen skal udfyldes online og koster omkring 45 newzealandske dollars pr. person.
  Lav din ETA-ansøgning her 

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri, stivkrampe og hepatitis A.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Møntfoden hedder newzealandske dollars (NZD). Man behøver ikke at veksle til newzealandske dollars hjemmefra, da alle de kendte betalings- og kreditkort kan anvendes i New Zealand. Der kan ved ankomsten hæves kontanter i hæveautomaterne (ATM), som findes overalt, også i lufthavnene. Da der betales et gebyr pr. hævning, er det bedst at undgå for mange små hævninger. I butikkerne kan der kun hæves det beløb, som varen koster. Undervejs er det en god idé altid at have kontanter med til mindre indkøb og til drikkepenge. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Der er kun én tidszone i New Zealand. I princippet er New Zealand 11 timer foran dansk tid, men da New Zealand har sommertid fra oktober til marts, er forskellen 12 timer. I deres vinter mellem april og september er forskellen til gengæld 10 timer på grund af den danske sommertid.

  Transport

  Vi lægger vægt på, at busserne har en god standard, og de har naturligvis aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og anden beklædning.

  Drikkepenge

  Det er ikke kutyme, at man skal give drikkepenge i New Zealand, men i servicebranchen er det velset, at god service påskønnes med et lille beløb. På rundrejsen vil der være tale om at give buschauffører, lokalguider mv. drikkepenge, og rejselederen vil derfor indsamle et mindre beløb fra deltagerne til uddeling. Det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give, og af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  New Zealand er et af de lande i verden med mindst kriminalitet. Trods det skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen, og vær ekstra opmærksom, når du handler.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Vær opmærksom på, at stikkene i New Zealand er anderledes end danske stik, og det er nødvendigt med en adapter. Denne kan købes i el-forretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Europa. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Det newzealandske køkken forener det bedste fra Asien, Europa og Stillehavsøerne. Udbuddet af friske kvalitetsråvarer er stort, og fisk, skaldyr og kød fra lam og kvæg er ofte på menukortet. Nationalretten er lammekølle med mintsauce, og marengsdesserten pavlova med kiwifrugter er også en typisk newzealandsk ret. De newzealandske vine har i løbet af få år taget verden med storm, og den newzealandske sauvignon blanc har især vundet mange internationale priser. Vinområderne ligger primært i de tørre, solrige regioner på østkysten, men også omkring Auckland, Nelson og Queenstown dyrkes der vin. Newzealænderne er også gode til at brygge øl. De mest populære ølmærker er Steinlager og Kiwi Lager, men der findes også mange mindre bryggerier, der laver udmærket øl.

  Drikkevand fra hanen er lige så godt som i Danmark og kan drikkes uden betænkelighed.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Vi anbefaler altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50.

  En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

  New zealænderne har en meget afslappet livsstil og klæder sig derefter, så det vil være en god retningslinje. Der kan være meget svingende temperaturer i løbet af rejsen, da vi både opholder os ved kysten og i bjergene. Medbring derfor tøj til alle vejrforhold. Man kan om sommeren forvente temperaturer på ned til 10-12 °C om morgenen, og senere på dagen op mod 25-28 °C. På sejlturene har man brug for en varm jakke. Har du ikke har fået det helt rigtige med, producerer newzealænderne ”outdoor wear” af god kvalitet. Skulle der blive behov for myggespray, kan det med fordel købes i New Zealand, og det gælder også solcreme med høj faktor.

  Idéer til indkøb

  På shopping i New Zealand er newzealandsk jade nok et af de mest klassiske køb. Den grønne sten forarbejdes til alverdens pyntegenstande og betragtes som værende hellig. Træfigurer og merinouldtøj er også newzealandske klassikere, og hvis du vil have en lille ting med hjem fra New Zealand til de yngste, så er en Buzzy Bee et kulturelt ikon i landet. Den lille farverige træ-bi med roterende vinger og dinglende antenner har eksisteret i New Zealand siden 1930’erne.

 • Fakta

  • Statsform: Konstitutionelt monarki.
  • Hovedstad: Wellington med 412.500 indbyggere.
  • Befolkning: 4,5 mio. indbyggere. 80 % er af europæisk afstamning, 15 % er maorier, 5 % er polynesiere og asiater.
  • Religion: Kristne 44 %, hinduer 2 %, buddhister 1 %, maori-kristne 1 %, muslimer 1 %.
  • Sprog: Engelsk og maori.
  • Areal: 268.838 km² (Danmark 43.094 km2).
  • Klima: New Zealands beliggenhed på den sydlige halvdel af jordkloden betyder, at det er sommer i New Zealand, når vi har vinter i Danmark og omvendt. Landet strækker sig over flere klimabælter – fra subtropisk i nord til næsten subarktisk i syd. Det karakteristiske ved det newzealandske vejr er, at det veksler meget inden for små afstande. På Sydøens vestkyst falder der næsten syv meter regn om året, hvorimod der på den østlige side af Southern Alps kun falder 30 cm regn om året. Det gennemsnitlige antal solskinstimer er på 2.400 og er derfor langt højere end Danmarks 1.700.

Trustpilot