Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Rundrejser til Albanien

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Glæd dig til at se en anden side af Europa, når du rejser til Albanien. Det tidligere lukkede land har åbnet dørene til omverdenen, og overalt mødes man af gæstfrihed og venlighed af en befolkning, der glæder sig over de nye tider.

En rejse til Albanien er en rejse til Europas sidste hemmelighed

Albaniens bankende hjerte, hovedstaden Tirana, har gennemgået en kæmpe udvikling, siden byen vågnede ved kommunismens fald i 1990’erne. Her er farverige huse, skøre påfund, skønne pladser og små gågader, hvor det er en fornøjelse at gå tur. Her er trendy butikker og velklædte mennesker, og langs de store boulevarder ses levn fra osmannerne, italienerne og kommunismen. Byen blev grundlagt af en feudal herremand i 1614, og de første bygninger var en moské, et bageri og et tyrkisk bad. På din rejse til Albanien kan du i det store Nationalhistoriske Museum få en fin introduktion til Albaniens historie og se arkæologi fra antikken til det kommunistiske styre. Museet ligger på Skanderbeg-pladsen, der er den største plads i Tirana med E`them Bey Moskéen og klokketårnet. Læg også vejen forbi den engang “forbudte bydel”, Blloku, hvor der kun var adgang for regeringsfolk, men nu er de unges tilholdssted med byens bedste caféer, butikker og restauranter. Her kan du stifte bekendtskab med det albanske køkken, der er inspireret af både tyrkisk, græsk og italiensk madkultur, men samtidig også har sit eget særpræg.

Bjergbyer, uindtagelige borge og den antikke fortid

Når du rejser til Albanien er det værd at besøge den UNESCO-fredede bjergby Berat, der siges at være en af de smukkeste byer i Albanien. Der hersker en særlig stemning med osmannisk arkitektur, klostre, ortodokse kirker og smalle veje med toppede brosten. Den todelte by ligger i en kløft ved floden Osumi, og over byen troner det imponerende citadel. En anden bjergby man bør besøge på sin rejse til Albanien, er Gjirokastra med kalkstensveje, skifertage og de karakteristiske huse, der ligner middelaldertårne. Byen med de brolagte gader og den enestående arkitektur er på UNESCOs verdensarvsliste og er desuden fødeby for landets internationalt anerkendte forfatter Ismail Kadare og Albaniens tidligere diktator Enver Hoxha. Hoxha sørgede for, at byen kom på listen over bevaringsværdige museumsbyer, men efter kommunismens fald begyndte husene desværre at forfalde. På toppen af bjerget ligger den uindtagelige borg, der blev brugt som politisk fængsel under Hoxhas styre. Borgen huser nu Det Nationale Våbenmuseum med alle former for våben, som er blevet brugt og produceret i Albanien siden antikken.

Vil man fordybe sig yderligere i Albaniens antikke fortid kan man besøge Albaniens mest kendte arkæologiske udgravning, Apollonia. Her kan man se det arkæologiske museum og ruinerne af amfiteatret, Agonothetes-monumenterne, biblioteket, Mosaikhuset, fontænen og bymuren i både græsk- og romersk byggestil. I området nær den græsk-romerske by Butrint finder man på en halvø omgivet af smukke laguner en af de mest bemærkelsesværdige arkæologiske udgravninger i Balkan-området. Stedet pirrer fantasien, og man kan levende forestille sig livet i Romerrigets storhedstid. En gammel fæstning huser et lille museum med udsigt over udgravningerne, der er et af de sidste uspolerede historiske områder i landene ved Middelhavet.

Smag på Albanien

På en rejse til Albanien kan man også benytte sig af chancen for at lære befolkningen nærmere at kende. Hvis man bliver inviteret indenfor hos en familie, kan man eksempelvis se, hvordan kvinderne i huset forbereder “byrek”, der er små fyldte pakker af butterdej, og som man mener stammer fra det gamle tyrkiske eller romerske køkken. Albanerne bor ikke i små kernefamilier, men sammen med den ældre generation, og det er kvinderne, der sørger for det huslige arbejde.

De små traditionelle kystbyer er kendt i hele landet for deres citroner og oliven, og det er muligt at besøge familieejede citrusplantager og olivengårde, hvor man på interessante rundvisninger kan få indblik i dyrkningen og produktionen. Derudover er der også en del vingårde, man kan besøge, hvor der venter gode kvalitetsvine, der fremstilles efter gamle traditioner. Det er bare med at komme af sted!

Find din næste rejse til Albanien nedenfor.

Alle rejser

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Albanien

  Pas og visum

  Visum til Albanien er ikke nødvendigt for danske statsborgere, når man rejser mindre end 90 dage. Derimod skal passet være gyldigt i mindst tre måneder fra udrejse fra landet.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Møntfoden er albansk lek (ALL). Vi anbefaler, at der medbringes et beløb i kontanter i euro, som veksles lokalt. Derudover kan der hæves penge i automater i de fleste byer, og alle større kreditkort – Visa, Mastercard og Eurocard – kan anvendes. Nogle butikker, restauranter og caféer tager dog ikke imod internationale kreditkort. Der kan være en begrænsning på, hvor meget man må hæve på kreditkort, og beløbet afhænger af den enkelte bank og det enkelte kort. Selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det vigtigt at holde øje med sit kort, og det er en god idé at medbringe flere kreditkort. Husk nødvendig information, hvis det bliver nødvendigt at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Albanien har samme tid som Danmark.

  Transport

  I Albanien oplever du en anderledes kultur, og standarder er ikke nødvendigvis som i Danmark. Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold. Bemærk, at der på busrejser er begrænset plads til håndbagage, som skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og lignende.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til personer, der arbejder i servicebranchen. På restauranter lægger man typisk 10-15 % oven i regningen. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffør, lokalguide, piccoloer og restaurantpersonale ved de måltider, der er inklusiv i rejsens pris. Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Albanien er et sikkert land at rejse i. Dog gælder almindelige forholdsregler. Opbevar værdigenstande i en sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Albanien. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  Albanien bruger 220 volt. Medbring en adapter, da stiktyperne kan variere.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark, bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU, er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Det albanske køkken er inspireret af både tyrkisk, græsk og italiensk madkultur, men har samtidig også sit eget særpræg. Et typisk frokostmåltid kan bestå af strimlet og langsomt kogt kød samt kogte løse ris. Som tilbehør serveres der salat med olie-edikke-dressing og friske grønsager som f.eks. agurker, tomater, peberfrugt og oliven. Der spises meget fisk og skaldyr i de kystnære områder og ved søerne. Da Albanien fortrinsvis er et muslimsk land, vil der ikke blive serveret svinekød.

  Det frarådes at drikke postevand. Køb derfor mineralvand på flaske. Undgå isterninger og vær sikker på, at juice ikke er blandet op med ufiltreret postevand. Mineralvand på flaske kan købes på alle hoteller, restauranter og i kiosker. Tjek, at flasken er uåbnet/forseglet inden brug. Brug ligeledes vand på flaske til tandbørstning.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Bemærk, at der om aftenen kan være markant køligere. Medbring derfor en jakke. Hav altid håndsprit med i tasken.

  Møde med en anden kultur

  Ved besøg i moskéer og kirker forventes det, at skuldre er dækket, og at bukser, kjole eller nederdel dækker knæ, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen. Fotografering er ikke altid tilladt i moskéer og kirker – spørg rejselederen eller de lokale. I landdistrikterne leves et mere traditionelt liv end i de større byer, og infrastrukturen er ikke så udbygget som i områderne omkring Tirana.

  Idéer til indkøb

  Albanien er kendt for sit traditionelle kunsthåndværk. I bazaren i Kruja sælges typiske filtprodukter, kelimtæpper. Der findes ligeledes gode antikvitetshandlere. I Gjirokastras lille bazar findes et stort udvalg af kunsthåndværk og mere almindelige souvenirs. Du vil opleve, at der sælges et hav af forskellige souvenirs, hvorpå den albanske tohovedede ørn optræder. Som et kuriosum kan du finde askebægere i form af de typiske albanske bunkers.

 • Fakta

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Tirana med 421.000 indbyggere.
  • Befolkning 3 mio. indbyggere.
  • Religion: Muslimer 56 %, albanske ortodokse 6 %, romersk katolske 10 %. Den resterende del bekender sig som ateister.
  • Sprog: Det officielle sprog er albansk, men græsk, italiensk, vlach, romani og en række slaviske dialekter er også repræsenteret.
  • Areal: 28.748 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Mildt tempereret med kolde, overskyede og våde vintre samt varme, klare og tørre somre.

Trustpilot