Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
I Krujë ikke langt fra Tirana ligger Albaniens mest berømte fæstningsværk

Mange udflugter inkluderet

Mange udflugter inkluderet

Albanien bag facaden

Tag med os på rundrejse i Albanien – landet, som siges at være Europas sidste hemmelighed. Det tidligere lukkede land på Balkan-halvøen har slået porten op til en smuk og uopdaget verden. Her venter uberørte kyststrækninger ved Adriaterhavet og et fantastisk bjerglandskab, der indrammer de gamle landsbyer, hvor tiden har stået stille. De glemte arkæologiske udgravninger fra Romerrigets storhedstid og osmanniske basarer giver fantasien frit spil, og den farverige og livlige hovedstad Tirana gør indtryk med sin blanding af slanke minareter, socialistiske murmalerier og nye landrovers. De små kystbyer er kendt for citrus og oliven, og besøg på små gårde, der producerer vin, frugt og olivenolie sætter trumf på rundrejsen til et land, hvor turister stadig kan føle sig som opdagelsesrejsende. På rejsen overnattes der på udvalgte 3- og 4-stjernede hoteller, hvor der er fokus på at levere en høj standard til gæsterne.

Glæd dig fordi

 • Albanien er et land, hvor turismen ikke har sat mange spor
 • du bor på hoteller af en høj standard
 • du får serveret frokost ude i det fri omgivet af naturskønne landskaber
 • du oplever den UNESCO-fredede by Gjirokastra
 • der venter skøn natur i bjergene og ved Adriaterhavet
 • der er besøg på små gårde, der producerer vin, frugt og olivenolie
 • du oplever Tiranas mange forskellige sider
 • den græsk-romerske by Butrint er en interessant oplevelse
 • du smager lokale vine, raki og andre specialiteter
Antal dage
8 dages rundrejse
Pris
Ingen ledige afgange
Afrejse fra
København

Danmarks bedste rundrejse til Albanien fordi

Du får helt særlige madoplevelser undervejs, bl.a. på fæstningen i Sarandë med den sublime udsigt til Korfu.

Du får Danmarks mest indholdsrige og varierede udflugtsprogram til den bedste pris!

Der venter et helt unikt indblik i landet takket være vores rejseledere, der er Danmarks bedste!

Danmarks bedste rundrejse til Albanien fordi

Bliv klogere på rundrejsen i denne video

Mød en af dine rejseledere

Anders Theis Errboe - Rejseleder - Risskov Rejser
Oplev Albanien med Anders Errboe

Anders har helt fra barnsben holdt af at læse om den vide verden. Som rejseleder sætter han pris på, at han foruden at se verden også får mulighed for at møde ligesindede, der ligesom han søger viden og oplevelser uden for Danmarks grænser. Anders har dette rejseledermotto: “Det må aldrig blive kedeligt” – så glæd dig til at møde Anders på vores rejse til Albanien.


Læs mere om Anders Theis Errboe

Annette har boet i Østeuropa i mange år

Annette Boolsen kender Østeuropa særdeles godt, da hun igennem mange år har boet i både Rusland og Bulgarien. Hendes store interesse for Balkan blev vakt, da hun boede i Bulgarien og derfor havde Balkan som nabo. Specielt Albanien har altid været favoritten. Selv siger Annette:

“Albanien – det lille land på Balkan – drager mig med sin rå skønhed, spændende historie og Enver Hoxhas vanvittige bunkers, der vidner om en tid for ikke så længe siden, hvilket står i skærende kontrast til de fantastiske oldtidsbyer og de typiske albanske landsbyer med maleriske huse.”


Læs mere om Annette Boolsen

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Tirana og fælles velkomstmiddag

  Ankomst til Albaniens bankende hjerte, Tirana, som har gennemgået en kæmpe udvikling, siden byen vågnede ved kommunismens fald i 1990’erne. Farverige huse, larm og skøre påfund. Skønne pladser og små gågader, hvor det er en fornøjelse at gå en tur. Tirana er ikke til at kende igen. Her er trendy butikker og velklædte mennesker, og langs de store boulevarder ses levn fra Det Osmanniske Rige, italienerne og kommunismen.

  Vi kører direkte til vores hotel, hvorefter der er tid til selv at udforske byen eller slappe af på hotellet.

  Om aftenen er der velkomstmiddag på en lokal restaurant, hvor vi stifter bekendtskab med det albanske køkken, der er inspireret af både tyrkisk, græsk og italiensk madkultur, men samtidig også har sit eget særpræg. Også sproget er præget af nabolandene, og mange taler græsk, men også italiensk, da italienske tv-programmer er meget populære. Vi bor i Tirana to nætter.

  Inkluderede måltider: Aftensmad.

  Her bor du dag 1 & 2

  Hotel Opera

  Dette elegante hotel er beliggende centralt i Tirana, med kort afstand til parker og butikker. Hotellet er indrettet i smuk og elegant stil, med fo...

 • Dag 2 Udflugt til middelalderbyen Kruja og byrundtur i Tirana

  Vi tager til middelalderbyen Kruja, der ligger på en bjergskråning med det middelalderlige slot og museum, der fortæller om nationalhelten George Kastrioti Skanderbeg, der i 25 år førte albanernes modstand mod Det Osmanniske Rige. Det var først efter Skanderbegs død i 1468, at tyrkerne var i stand til at gøre krav på sejren. De regerede derefter i 445 år indtil 1912 og et flertal af albanerne blev muslimer i løbet af denne periode.

  Vi går gennem den typiske osmanniske basar med små træbutikker, der falbyder alt muligt fra bunkersformede askebægre og antikke husholdningsting til kopper med fotos af premierminister Berisha og diktatoren Enver Hoxha. Her i basaren vil du opleve, at albanerne er meget udtryksfulde mennesker, som gestikulerer med hele kroppen, når de taler. Der er kun bevaret en enkelt gade af basaren, som i 1900-tallet havde 150 butikker med alt, hvad byen behøvede, og vestlige eventyrere beskrev den som ”et lille af stykke Istanbul”.

  Under Enver Hoxhas regime blev Kruja udvalgt som et eksempel på osmannisk kultur og værdig til bevarelse i modsætning til mange andre albanske basarer, der blev jævnet med jorden i modernitetens navn. Folk i Kruja fik mulighed for at dyrke de traditionelle familieerhverv, som næsten blev glemt i den kommunistiske periode, hvor alle butikker var statens ejendom, for eksempel fremstillingen af kelimtæpper og det uldne Shajak, som bruges til vintertøj og den klassiske hvide hat.

  Hen på eftermiddagen er vi tilbage i Tirana og skal på byrundtur. Byen blev grundlagt af en feudal herremand i 1614, og de første bygninger var en moske, et bageri og et tyrkisk bad. Vi lægger ud ved det store Nationalhistoriske Museum, der giver en fin introduktion til Albaniens historie og arkæologi fra antikken til det kommunistiske styre, og som også giver et indtryk af kulturen. Museet ligger på Skanderbeg-pladsen, der er den største plads i Tirana med E`them Bey Moskeen og klokketårnet.

  Oplevelserne fortsætter ved det historiske museum Bunk Art 2. Her bliver vi præsenteret for en række små film med overlevende fra de såkaldte “de facto fængsler”, også kendt som arbejdslejre. Vi ser også en udstilling, der viser fangernes forhold og beskrivelse af historien under det kommunistiske styre.

  Vi bevæger os herefter videre til hovedgaden med ministerier, kunstakademiet og universitetet. Martyrernes Boulevard og det pyramideformede kulturcenter er også del af turen. Og vi skal selvfølgelig se tidligere kommunistiske bygninger og den engang “forbudte bydel”, Blloku. Der var kun adgang for regeringsfolk, men nu er Blloku de unges trendy tilholdssted med byens bedste caféer, butikker og restauranter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 3 Byrundtur i Durrës, besøg på vingård og byrundtur i Berat

  Dagen starter med en køretur til Durrës fra 627 f. Kr. Byen var den vigtigste havne- og handelsby på den berømte vej, der forbandt Rom og Byzans. Vi besøger amfiteateret, det største på Balkan-halvøen med plads til 15.000 tilskuere, og her ses en sjælden byzantinsk mur med en smuk mosaik. Vi ser også det arkæologiske museum og nogle af de gamle offentlige bade.

  Herfra går turen til en vingård med gamle traditioner inden for dyrkning og fremstilling af vin. Gården og vinkælderen er bygget traditionelt med detaljer i træ og sten, mosaikker med druer og terrakotta-dekorerede vaser og vinkar. Vi skal smage vinen men også raki, hjemmelavede oste og delikate lokalt dyrkede oliven.

  Eftermiddagen tilbringer vi i Berat, der siges at være en af de smukkeste byer i Albanien. Den er på UNESCOs verdensarvsliste og ligger i en kløft ved floden Osumi. Vi kører til Berat-borgen med porte og tårne på toppen af klippen 214 m over havet. Vi går ind i borgområdet og besøger den byzantinske kirke ved citadellet fra det 13. årh. og Onufri Museet med den enestående ikonsamling fra 1500-tallet. Vi kører ned til Berat, hvor vi ser den romantiske bro Gorica, der forbinder byens to dele, og Mangalem-kvarteret, der er kendt som byen med de mange vinduer over hinanden. Der hersker en særlig stemning med osmannisk arkitektur og smalle veje med toppede brosten. Vi besøger moskeerne, klostret og den nybyggede ortodokse kirke. Vi overnatter i Berat.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 3

  Hotel Mangalemi

  Dette hotel er et gammelt karavanserai, der er bygget på ruinerne af tyrkiske palæer og ligger midt i Berats historiske kvarter, Mangalem. Arkite...

 • Dag 4 Den arkæologiske udgravning Apollonia og byrundtur i Vlorë

  I dag skal vi opleve en af Albaniens mest kendte arkæologiske udgravninger, Apollonia. Vi ser det arkæologiske museum og ruinerne af amfiteatret, Agonothetes-monumenterne, biblioteket, Mosaikhuset, fontænen og bymuren i både græsk- og romersk byggestil. De historiske ruiner ligger på en bakketop, hvor der i 1400-tallet blev bygget en kirke og et byzantinsk kloster med en dejlig gårdsplads. Navnet “Albanien” er faktisk afledt fra en gammel illyrisk stamme, Albanoi, der beboede dele af det moderne Albanien fra omkring 1225 f.Kr. til 200 e.Kr.

  Herefter går turen til en af de større kystbyer Vlorë, der ligger i den sydvestlige del af landet. Undervejs hertil ser vi kort Jomfru Maria Klostret. I Vlorë besøger vi ruinerne af Aulona Slottet og Muradie Moskeen, som er tegnet af Det Osmanniske Riges Michelangelo. Vi skal også opleve det historiske uafhængighedsmuseum – der står som minde om den dag i 1912, hvor osmannerne forlod Albanien efter mere end 400 års tilstedeværelse. På byens store plads, Flagpladsen, står monumentet, der foreviger denne begivenhed. Vi overnatter i Vlorë.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 4

  Hotel Regina City

  Dette moderne hotel er beliggende Vlorë, lige ned til stranden. På hotellet er der restaurant, bar og udendørs pool. Ydermere byder hotellet på...

 • Dag 5 Langs Vlorë-bugten, besøg hos olivenolieproducent og kystbyen Sarandë

  Nyd turen langs Vlorë-bugten og op ad bjerget til nationalparken Llogara med fyrreskove. Langs kyststrækningen færdes hyrder med deres får og geder, og her ligger vidunderlige strande som i badebyen Himara, hvor vi holder pause. De små traditionelle kystbyer er kendt i hele landet for deres citroner og oliven, og vi skal opleve landsbyen Qeparo med de mange olivenlunde. Her skal vi besøge den lille familievirksomhed, Gjikondi, som bruger lokalt dyrkede oliven til at producere olivenolie med traditionelle metoder og det nyeste italienske udstyr.

  Dagen slutter i Sarandë, der ligger ved bredden af Det Ioniske Hav overfor den græske ø Korfu. Den charmerende lille by har en skøn havnefront og strandpromenade og byder på byliv med parker, butikker, spisesteder og markeder. Vi overnatter to nætter i Sarandë.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 5 & 6

  Hotel Brilant

  Det 4-stjernede Hotel Brilant ligger smukt på en forhøjning med udsigt over havet. Fra hotellet er der blot et stenkast til stranden og kun 500 m...

 • Dag 6 Udflugt til Butrint, frokost i det fri og besøg på citrusplantage

  En dag i antikkens tegn. Turen går ad snoede veje til den græsk-romerske by Butrint tæt på den græske grænse. På en halvø omgivet af smukke laguner ligger en af de mest bemærkelsesværdige arkæologiske udgravninger i Balkan-området. Stedet pirrer fantasien, og man kan levende forestille sig livet i Romerrigets storhedstid. Vi ser det gamle amfiteater, Asklepius-templet, bymurene med de imponerende porte, de romerske bade, men også en byzantinsk kirke og den kristne døbefont med farverige mosaikker. En gammel fæstning huser et lille museum med udsigt over udgravningerne, der er et af de sidste uspolerede historiske områder i landene ved Middelhavet.

  Herefter fortsætter vi til Xarra, hvor en hyggelig frokost venter på os ude i det fri i flotte og rolige omgivelser. Efter frokosten byder dagen på en rundvisning på en citrusplantage, hvor vi hører om dyrkningen af mandariner og appelsiner samt om gårdens historie.

  Om aftenen spiser vi middag på Lekuresi-fæstningen, hvorfra der er en fabelagtig udsigt over Sarandë-bugten mod Korfu. Under middagen vil der være traditionel flerstemmig albansk sang.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 7 Bjergbyen Gjirokastra og tilbage til Tirana

  Vi forlader Sarandë og kører til bjergbyen Gjirokastra med kalkstensveje, skifertage og de karakteristiske huse, der ligner middelaldertårne. Byen med de brolagte gader og den enestående arkitektur er på UNESCOs verdensarvsliste og er desuden fødeby for landets internationalt anerkendte forfatter Ismail Kadare og Albaniens tidligere diktator Enver Hoxha. Hoxha sørgede for, at byen kom på listen over bevaringsværdige museumsbyer, men efter kommunismens fald begyndte husene desværre at forfalde. På toppen af bjerget ligger den uindtagelige borg, der blev brugt som politisk fængsel under Hoxha. Borgen huser nu Det Nationale Våbenmuseum med alle former for våben, som er blevet brugt og produceret i Albanien siden antikken.

  Vi spiser frokost på en lokal restaurant eller tager måske hjem på besøg til snacks og te. Efter at have nydt den storslåede udsigt fortsætter vi til Tirana, hvor vi overnatter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 7

  Hotel Opera

  Dette elegante hotel er beliggende centralt i Tirana, med kort afstand til parker og butikker. Hotellet er indrettet i smuk og elegant stil, med fo...

 • Dag 8 Formiddagen fri i Tirana og hjemrejse

  Formiddagen er på egen hånd. Ved middagstid kører vi til lufthavnen og flyver hjem.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hent det samlede rejseprogram her

Det siger gæsterne

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på 3- og 4-stjernede hoteller
 • 7 x morgenmad, 2 x frokost og 7 x aftensmad
 • 1 x vinsmagning
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Byrundtur i Tirana
 • Udflugt til middelalderbyen Kruja
 • Vingårdsbesøg med vin- og raki-smagning
 • Besøg i byen Berat og Berat-borgen
 • Den arkæologiske udgravning Apollonia
 • Byrundtur i kystbyen Vlorë
 • Besøg hos olivenolieproducent ved kysten
 • Frokost hos albansk familie i Mursi og besøg på citrusplantage
 • Middag på Lekuresi-fæstningen inkl. underholdning med albansk sang
 • Besøg i den UNESCO-fredede bjergby Gjirokastra
 • Engelsktalende lokalguide
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.595
 • Fast plads i bussen kr. 120
 • Administrationsgebyr kr. 125

Ikke flere afgange

Der er desværre ikke flere afgange lige nu – hold øje med siden eller kontakt os på verden@risskov.com eller 70 22 66 00.
De nye datoer bliver også annonceret i vores nyhedsbrev, så hvis du ikke allerede er tilmeldt, er det en god ide at melde dig til her.
Er du interesseret i at opleve en af vores andre rundrejser  så se mere her

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Albanien

  Pas & visum

  Visum er ikke nødvendigt for danske statsborgere, men passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder udover opholdet. Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Toldregler

  For aktuelle regler om hvad man må medbringe – se Skats hjemmeside www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”.

  Rejseforsikring

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Møntfoden er Albansk lek (ALL). Vi anbefaler, at der medbringes et beløb i kontanter i Euro, som veksles lokalt. Derudover kan der hæves i automater i de fleste byer. Nogle butikker, restauranter og cafeer tager ikke mod internationale kreditkort. Der kan være en begrænsning på, hvor meget man må hæve på kreditkort, og beløbet afhænger af den enkelte bank og det enkelte kort. Selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det vigtigt at holde øje med sit kort, og det er en god idé at medbringe flere kreditkort. Husk nødvendig information, hvis det bliver nødvendigt at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Albanien har samme tid som Danmark.

  Transport

  I Albanien oplever du en anderledes kultur, og standarder er ikke nødvendigvis som i Danmark. Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold. Bemærk at der på busrejser er begrænset plads til håndbagage, som skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt til overtøj o.l.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen, da det for dem er en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og i taxa’er lægger man typisk 10-15 % oveni regningen. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører og hotelpersonale, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Hotellerne er kategoriseret med stjerner efter lokal standard. Der vil ikke være dyner som i Danmark, da man som sengetøj bruger lagner og tæpper, som findes i et skab på værelset eller kan fås i receptionen. Hvis man vil have rene håndklæder hver dag, skal de brugte efterlades på gulvet, men man kan vælge at tænke på miljøet, og bruge håndklæderne mere end en dag. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Opbevar værdigenstande i en sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, og beløbet refunderes når man afleverer nøglen. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Albanien. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Albanien bruger 220v – 50 hz. – medbring en adapter, da stiktyperne kan variere.

  Mobiltelefon & Internet

  Ved opkald til Danmark eller dansk mobiltelefon tastes 0045 før telefonnummeret. Bemærk at det kan være dyrt at benytte sin mobiltelefon i Albanien. Der findes internetcaféer mange steder, dog er forbindelsen ikke altid så god som herhjemme.

  Mad & drikke

  Det albanske køkken er inspireret af både tyrkisk, græsk og italiensk madkultur, men har samtidig også sit eget særpræg. Et typisk frokostmåltid kan bestå af strimlet og langsomt kogt kød samt kogte løse ris. Som tilbehør serveres der salat med olieedikkedressing og friske grønsager som f.eks. agurker, tomater, peberfrugt og oliven. Der spises meget fisk og skaldyr i de kystnære områder og ved søerne. Undgå isterninger og at drikke vand fra hanen. Vand på flaske kan købes mange steder. Tjek at flasken er uåbnet/forseglet inden brug. Brug ligeledes vand på flaske til tandbørstning

  Rygning

  Det er ikke tilladt at ryge på offentlige steder og arbejdspladser.

 • Gode råd

  Generelt

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen. Bemærk, at der om aftenen kan være markant køligere, medbring derfor en jakke. Hav altid håndsprit i tasken.

  Møde med en anden kultur

  Ved besøg i kirker og andres religiøse bygninger forventes det, at skuldre er dækket, og at bukser, kjole eller nederdel dækker knæ, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen. Fotografering er ikke altid tilladt i kirker og andre religiøse bygninger – spørg rejselederen eller de lokale.

 • Fakta

  • Statsform: Albanien er en republik.
  • Hovedstad: Tirana med 421.000 indbyggere.
  • Befolkning 3 mio. indbyggere.
  • Religion: Muslimer 70 %, albanske ortodokse 20 %, romersk katolske 10 %.
  • Sprog: Albansk (officiel), græsk, vlach, romani, slaviske dialekter.
  • Areal: 28.748 km² (Danmark 43.000 km²).
  • Højeste punkt: Maja e Korabit (Golem Korab) på 2.764 m.
  • Klima: Mildt tempereret med kolde, overskyede og våde vintre samt varme, klare og tørre somre.

Trustpilot