Ring til os 70 22 66 00
Smukt landskab i Los Glaciares National Park - Risskov Rejser

Rundrejser til Argentina

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

En rundrejse til Argentina er en rejse ind i en verden af lidenskab; hvad end det gælder dans, musik, fodbold eller gastronomi, er argentinerne kendt for at være passionerede. Denne fyrige lidenskabelighed gør Argentina til et festligt bekendtskab og ikke mindst: et skønt sted at tage på ferie.

Argentina – en verden af variation

Argentina strækker sig fra tropisk jungle i nord til snedækkede polarlandskaber i syd, og landskabet derimellem varierer lige så vidt. Landet bugner af frodige vådområder, rustrøde bjerglandskaber og knitrende gletsjere. Når du besøger det nordøstlige Argentina, er nationalparken Iguazú med verdens største vandfald af samme navn et must-see. Vandfaldet er faktisk hele 275 vandfald fordelt på 3 kilometer, hvor vandet på det højeste fald i et brusende brøl falder næsten 100 meter ned. Når man ser de enorme vandmassers kraft, er det ikke svært at forstå, at Iguazú er udnævnt som et af verdens syv naturlige vidundere. I det vestlige Argentina er Valdéshalvøen i Patagonien på grund af sit unikke natur- og dyreliv UNESCO-fredet – og med god grund. Her færdes steppe-lamaer, særlige strudser og et væld af sjældne fugle, og ud for kysten lever pingviner, søløver, søelefanter og delfiner. Mellem juni og september kan man også få øje på spækhuggere og bardehvaler.

Prægtige bjerge og storslåede gletsjere

Man kan næsten ikke sige Argentina uden at sige Andes-bjergene. Det kan være en kold, og ikke mindst strabadserende, fornøjelse at tage på opdagelse i bjergene, men heldigvis er det en mindst lige så ærefrygtindgydende oplevelse at se bjergenes pragt på afstand. Det kan f.eks. gøres fra Los Glaciares National Park, hvor den enorme gletsjer Perito Moreno ligger. Gletsjeren sender flodbølger ud i vandet med høje brag – mange tror, at den kælver på grund af global opvarmning, men faktisk er Perito Moreno en af få gletsjere i verden, hvis størrelse faktisk tiltager.

I Tierra del Fuego – ”Ildlandet” – mod syd ligger verdens sydligste by, Ushuaia. Det fyrige navn har området fået fra de nomadefolk, som tidligere beboede området. De bragte den livsvigtige ild med sig overalt, selv i deres kanoer. Når du besøger Ushuaia, så besøg også det berømte fyr Les Eclaireus, som med vekslende succes har ledt skibsfarende sikkert i havn. Det klippefyldte farvand er fyldt med skibsvrag, som beviser, at fyrtårnet ikke altid har været en garanti for sikker sejlads.

Liv og død i Buenos Aires 

Tæt på grænsen til Uruguay ligger landets hovedstad og største by, Buenos Aires. ”Buenos Aires” er spansk for ”milde vinde”, men der er ikke meget mild blidhed over byen, som er slaraffenland for lidenskabelige fodboldfanatikere, passionerede tangodansere og glubske kødspisere. Byen bærer også på en kollektiv sorg, som endnu ikke er blevet forløst. På Plaza de Mayo troner en obelisk fra 1811 og markerer Argentinas oprør mod det spanske kolonistyre. På fliserne omkring obelisken er der malet hvide hovedtørklæder, som markerer en helt anden sag: Under militærdiktaturet i 1976-83 forsvandt omkring 30.000 mennesker, og omkring 500 børn blev født i diktaturets fængsler. Hver torsdag eftermiddag samles de efterladte mødre og bedstemødre og går omkring obelisken for at gøre opmærksom på, at de stadig ikke har fået vished for, hvad der er sket med deres børn og børnebørn, som blev fængslet under diktaturstyret. Når du kender historien bag de hvide tørklæder, er synet af dem på fliserne nok til at give dig en klump i halsen.

På trods af Buenos Aires mørke kapitel er der liv og glade dage i byen, der kaldes ”Sydamerikas Paris”. Her lever og ånder argentinerne for tango, som udføres med inderlig lidenskabelighed. Gå ikke glip af en tango-opvisning her – hvem ved, måske får du selv lyst til at bevæge hofterne og se din dansepartner dybt i øjnene?

Mad i Argentina

Argentina strækker sig over et enormt område med imponerende stor diversitet i klima, jordbund og topografi, hvilket har resulteret i en lige så spændende og varieret madkultur. Du kan derfor være sikker på, at egnsretterne adskiller sig med herlig tydelighed fra hinanden.

Hvis du befinder dig nordpå, så prøv locro, der er en krydret gryderet med majs, bønner og okse- og svinekød, og sørg for at bede om en portion empanadas, som er små halvmåneformede ”pakker” med indbagt kød, ost eller grøntsager. Området omkring Bariloche er kendt for at tilberede vildsvin og ørred til perfektion og desuden for også at være landets chokolade-hovedstad numero uno. Hvis du er til lammekød, så vil du befinde dig i himlen på en restaurant i Patagonien i det sydlige Argentina. Her er der cordero i forskellige versioner på enhver patagonisk restaurant med respekt for sig selv.

Argentinsk kød er i det hele taget noget af det bedste, der findes. Bestil en oksesteak på en af de mange tusind parrillas (steakrestauranter) i landet og glæd dig til at sætte tænderne i en perfekt mør og saftig bøf. Er du ægte kød-aficionado, og har du lyst til at udfordre smagsløgene, så bestil en omgang parrilada. Denne ret inkluderer traditionelt set både okse- eller svinepølse, skært kød og stegeben, men også ofte mere eksotiske indslag som chinchulines, altså forskelligt indmad. Det kan i øvrigt være godt at memorere ordet criadillas, så man kan sige fra, hvis man ikke er helt modig nok til at tygge på et sæt tyretestikler.

Læs mere om vores rundrejser herunder eller kontakt os på verden@risskov.com eller telefon 70 22 66 00.

Alle rejser

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Argentina

  Pas og visum

  Dit pas skal være gyldigt under opholdet. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Der er ikke visumpligt for skandinaviske statsborgere til Argentina, når rejsen er på under 90 dage.

  For yderligere information se www.um.dk’s hjemmeside her.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri, stivkrampe og hepatitis A.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Argentinas møntfod hedder pesos (MXN). For Argentina gælder, at man ikke skal veksle til pesos i Danmark, men i stedet medbringe amerikanske dollars, som kan veksles i de større banker eller på vekselkontorer. I Argentina er det nemmest at veksle på vekselkontorer, da bankerne er bureaukratiske. Det er muligt at betale med kreditkort på hoteller og i større forretninger, og alle de gængse kreditkort accepteres. Uden for de største byer kan der kan være langt mellem hæveautomaterne, men mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankerne.

  Det er en god idé altid at have mønter og mindre sedler i pungen til drikkepenge og mindre indkøb, da det mange steder kan være svært at få byttepenge. Husk at medbringe pas ved enhver veksling eller hævning i banken. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Hele Argentina har samme tidszone og er fire timer efter dansk normaltid og fem timer efter dansk sommertid.

  Transport

  Vores busser i Argentina, der kun er til dagsture, er samme standard som i Europa og med aircondition og gode sæder.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Argentina. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik.

  I Argentina er det vigtigt selv at være opmærksom på at lægge drikkepenge – og kun i kontanter.

  I Argentina bliver taxachauffører glade for drikkepenge, og her runder man op eller giver 10 % oven i prisen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 amerikansk dollar pr. nat pr. rejsedeltager). Rejselederen samler ind for alle deltagere og uddeler løbende under hele rejsen drikkepenge til lokalguider, chauffører, tjenere (hvor måltider er inkl.) og piccoloer på hotellerne.

  Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Argentina hører til et af Sydamerikas sikreste lande. Alligevel skal man ikke friste svage sjæle ved at efterlade kameraer, telefon eller tegnebog på bordet, hvis man går fra det. I hovedstaden Buenos Aires skal man passe på med store kameraer og andre værdigenstande på åben gade. I Buenos Aires er der et særligt kontor for turistpolitiet.

  Man skal udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler eller hæver penge. Det er en god idé at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i sikkerhedsboks på hotellet.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon.

  I Argentina bruger man udelukkende 220 volt, og stikkene er skæve – dog har mange hoteller også danske stikdåser. Tag gerne en adapter med for en sikkerheds skyld.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Europa. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Argentina er verdens 8. største land og kaldes for ”landet med de seks kontinenter”. Det udtryk bunder i landets mangfoldige geografi, der også inden for gastronomi giver sig udslag i delikate retter fra Buenos Aires og de 23 provinser. I nordøst og nordvest er maden præget af det subtropiske klima med mange frugter og flodfisk, herunder den klassiske argentinske te – mate – der dyrkes her og indtages af alle i hele landet med metalsugerør i smukt dekorerede bægre. Argentina har verdens bedste oksekød. End of story. Udskæringerne lomo (mørbrad), bife de chorizo (sirloin) og ojo de bife (ribeye) er verdensklasse, hvor man skal bede om at få den a punto, hvis den skal være almindeligt gennemstegt og jugoso, hvis saftig. Der følger altid tilbehør, guarnicion, med i form af kartofler, pommes frites, salat m.m. Argentinas pizza og empanadas – dejbrød med kød og grøntsagsfyld – er Sydamerikas bedste. De mange italienske indvandrere gør is i Buenos Aires til verdensklasse. Argentina har med Chile Sydamerikas bedste rød-, hvid- og rosévine, hvor Argentina udmærker sig med druen malbec inden for rødvine.

  Vandet kan drikkes i de fleste større byer, men det smager af klor, så vi anbefaler at købe mineralvand på flaske. Tjek, at flasken er uåbnet/forseglet.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Vi anbefaler altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50.

  En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

  Møde med en anden kultur

  For at få det fulde udbytte af rejsen og det bedste indblik i landet bør man vise respekt for landet og indbyggerne. Man må være forberedt på, at argentinerne er mere kropslige end os danskere, og ritualet med adskillige kindkys, når man mødes, er helt almindeligt.

  Man vil møde tiggere mange steder og også børn, der tigger. Man kan ikke hjælpe alle, og beslutter du dig for at give, så giv ikke mere end det, der svarer til en krone. Undgå at give til børnetiggere, da det blot vil fremme en decideret industri for børnetiggeri.

  Jo længere ud på landet man kommer, jo lavere bliver standarden. De såkaldte pedaltoiletter er udbredte, og toiletpapir er ikke almindeligt, så tag selv noget med i tasken sammen med håndspritten. Vi anbefaler, på alle vores rejser, at man medbringer håndsprit, da hygiejnen og bakterierne kan være anderledes end i Danmark.

  Idéer til indkøb

  Man kan købe stort set alt i Argentina, og her findes hele spektret fra farverige, lokale markeder til mondæne shoppingcentre med aircondition. Argentina har masser af gode lædervarer og dermed ikke kun frakker, men også handsker og sko i verdensklasse. Argentinsk dulce de leche – mælke- og sukkerbaseret karamelcreme – er ideelt til pandekager og landets uofficielle nationalspise. Mate, urteteen, der indtages i bæger og metalsugerør, er en god gaveidé, og teen er ikke noget problem i den danske told.

 • Fakta

  • Statsform: Føderal republik.
  • Befolkning: 44,7 mio. indbyggere.
  • Hovedstad: Buenos Aires med 2,9 mio. indbyggere (metropolområde 17 mio.).
  • Religion: Katolikker 83 %.
  • Sprog: Det officielle sprog er spansk.
  • Areal: 2.780.400 km2 (Danmark 43.094 km2).
  • Klima: Argentinas længde gør, at det strækker sig fra subtropisk i nord over tempereret til subarktisk i syd. November til marts er sommersæson i hele Sydamerika og dermed også Argentina.

Trustpilot