Ring til os 70 22 66 00
Iguazu waterfall, Argentina

På eventyr i Patagonien

På eventyr i Patagonien

Argentina & Brasilien – til verdens ende

15 dage fra 38.995 kr.

På denne rundrejse viser Sydamerika sine ekstremer og sin fascinerende biodiversitet i både Argentina og Brasilien.

Fra verdens ende i Ildlandet i Patagonien, som er fuld af legender om opdagelsesrejsende og skibbrud, til verdens største indlandsgletsjere ved El Calafate, som er et levn fra sidste istid. Oplev søløver, søelefanter, pingviner og alskens land- og marineliv ved Patagoniens Atlanterhavskyst ved UNESCO-reservatet på Valdéshalvøen.

Argentinas hovedstad, Buenos Aires, er en planet for sig med vidunderlige caféer, gode bøffer og en tidsmaskine tilbage til millionbølgerne af europæiske immigranter. Vi skal også op i subtroperne på grænsen til Brasilien for at opleve og visse steder direkte blive våd af verdens største vandfald, Iguazú, der betyder “stort vand” på guaraní-indiansk. Efter vandfaldene, som der er 275 af, slutter vi af i den vidunderlige by Rio de Janeiro i Brasilien, hvor vi selvfølgelig tager turen op på Sukkertoppen og til den enorme Kristusfigur.

Glæd dig fordi

 • rejselederen bor i Argentina
 • du oplever Sydamerikas natur og kultur i to vidt forskellige lande
 • du næsten kommer til at røre ved den enorme Perito Moreno-gletsjer
 • Ushuaia emmer af pionerpræg fra opdagelsesrejsende og polarforskere
 • Valdéshalvøens dyreliv er UNESCO-naturarv
 • du kommer i nærkontakt med søløver, søelefanter og pingviner
 • du skal selvfølgelig opleve den argentinske tango i Buenos Aires  
 • du ser Iguazú-vandfaldene fra både den argentinske og brasilianske side inkl. togtur til Djævelens Gab
 • du får mulighed for at opleve den berømte strand Copacabana i Rio de Janeiro
 • du kører med tandhjulsbane op på Corcovado-bjerget, hvor den ikoniske Kristus statue står klar med åbne arme
 • du oplever en storslået udsigt fra Sukkertoppen i Rio de Janeiro  
Antal dage
15 dages rundrejse
Pris
Fra 38.995 kr.
Afrejse fra
København, Billund

Danmarks bedste rundrejse til Argentina & Brasilien fordi

Vi naturligvis har inkluderet alle udflugter, mange måltider og tangoshow i Buenos Aires

Rejseleder Rune Harritshøj har skrevet “Turen går til Argentina & Chile” og ved alt, hvad der er værd at vide om landenes natur, kultur og historie

Du får seks nætter i Patagoniens vilde natur, hvor vi blandt andet skal opleve den kæmpe indlandsgletsjer Perito Moreno

Danmarks bedste rundrejse til Argentina & Brasilien fordi

Hør en af vores rejseledere, Rune Harritshøj, fortælle om turen her:

Mød din rejseleder

Rune Harritshøj - Rejseleder - Risskov Rejser
Rune bor i Buenos Aires

Rune V. Harritshøj er uddannet journalist og har en master i økonomi fra universitetet i Buenos Aires. Her har han boet siden 1999 og arbejdet som Sydamerika-korrespondent for forskellige danske medier, bl.a. Berlingske, Børsen og Information.

Rune har et indgående kendskab til Sydamerika og han taler både spansk og portugisisk, og er en ofte benyttet foredragsholder. Rune er desuden forfatter til “Turen går til” i Sydamerika, og han er en passioneret rejseleder, der med sin store viden gør rejsen ekstra interessant.


Læs mere om Rune V. Harritshøj

Søren er ekspert i Sydamerika

Efter to længere rygsækrejser og arbejdsophold i Mellem- og Sydamerika skiftede Søren Møberg Jensen i år 2000 sin læreruddannelse ud med bopæl i Buenos Aires. Siden er det blevet til masser af spændende erfaringer som både dansklærer, fodboldskribent, oversætter, hotelbestyrer, cykelguide, træner for et hjemløselandshold i gadefodbold samt ikke mindst 10 år som rejseleder og arrangør af studie- og familierejser. Derudover er Søren argentinsk familiefar til 2 skolebørn. Søren bor i Sydamerika 8 måneder om året og 4 måneder på Samsø i Danmark. Med Sørens årelange kendskab til Sydamerika bringer han sine gæster og medrejsende helt tæt på den sydamerikanske historie, natur, stemninger og hverdag.


Læs mere om Søren Møberg Jensen

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark
 • Dag 2 Ankomst til Buenos Aires

  Vi lander om morgenen, og straks efter ankomsten kører vi på en kort bytur, hvor vi fra bussen, og forsynet med et bykort, orienterer os i denne enorme og pulserende hovedstad, før vi checker ind på hotellet ved middagstid. 

  Om eftermiddagen og aftenen er der tid til at slappe af og til at udforske lidt af byen på egen hånd. Rejselederen er selvfølgelig til rådighed og er parat med gode råd og anbefalinger. Vi bor tæt ved den lange gågade Florida, hvor der er masser af butikker og tag et kig ind i det store shopping center Galerias Pacifico, som er et besøg værd alene for den overdådige udsmykning.  

  Inkluderede måltider: Morgenmad

  Her skal du bo dag 2 & 3

  Amérian Buenos Aires Park Hotel

  Amerian tilbyder eksklusiv indkvartering i hjertet af Buenos Aires’, blot 4 gader fra det trendy Puerto Madero-distrik og den legendariske Co...

 • Dag 3 På opdagelse i Buenos Aires og tangoshow

  Vi er i ”Sydamerikas Paris” og Argentinas hovedstad Buenos Aires, som er en kosmopolitisk og pulserende metropol med brede boulevarder og avantgarde avenuer. Rejselederen er virkelig på hjemmebane her, da han har boet her i mange år og kender alle sidegaderne, som vi også får mulighed for at besøge. I dag skal vi på tur i den sydlige bydel og starter ved maj-pladsen, der er argentinernes platform for politiske demonstrationer. Vi hører om Argentinas historie og besøger katedralen med den sydamerikanske befrier general José San Martins gravsted og evige flamme. På maj-pladsen ligger også det lyserøde regeringspalads, Casa Rosada samt det gamle rådhus, Cabildo fra den spanske kolonitid. Vi kører ad den tolvsporede 9. Juli Avenue – opkaldt efter uafhængighedsdagen den 9. juli 1816 – med byens vartegn, Obelisken, samt et af verdens smukkeste og mest berømte teatre, Colón-teatret, som der vil være mulighed for at komme på rundvisning i om eftermiddagen, hvor der er tid på egen hånd. Vi besøger det mondæne Recoleta-kvarter med Recoleta- kirkegården, som nærmest er en hel by dækkende et stort område på 50.000 m2 med 4.700 krypter og mausoleer. Her ligger byens vigtigste og mest indflydelsesrige borgere ligger begravet, heriblandt Argentinas mest berømte førstedame: Eva Perón, kendt som Evita, hvis historie selvfølgelig bliver fortalt undervejs. 

  Turen går videre igennem det charmende gamle tango- og kolonikvarter San Telmo, der har oplevet en renæssance de sidste to årtier, og er et livligt kunstnerområde med cafeer, marked og sjove antikvitetsbutikker. Vi besøger også farverige og ikoniske Caminito i La Boca-kvarteret ved floden, hvor tangoen siges at være opstået blandt de fattigste indvandrere, der bosatte sig her fra år 1880 til mellemkrigstiden. Turen slutter i Puerto Madero, der er den mest moderne del af byen med den roterende bro Puente de la Mujer. Om eftermiddagen er der tid til at gå på opdagelse i de mange spændende kvarterer på egen hånd, og rejselederen er selvfølgelig parat med gode råd og anbefalinger. 

  Tango er den argentinske nationaldans, og om aftenen skal vi opleve et storslået tango-show med festmåltid og vin inkluderet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad 

 • Dag 4 Lago El Calafate – ranchbesøg med middag

  Om formiddagen flyver vi fra Buenos Aires til El Calafate, hvor vi skal på besøg på Nibepo Aike Ranch, som er smukt beliggende ved Lago Roca i Los Glaciares National Park med udsigt til Andes bjergene. Vi bliver budt velkommen med kaffe og kage, inden vi går på opdagelse i den smukke natur, der omkranser ranchen, der både har fårehold og er den førende opdrætter af Hereford kvæg. Vii får indsigt i livet på en ranch i afsidesliggende egene og får demonstreret, hvordan fårene klippes og ulden behandles, og  hvis vejret tillader det, viser værterne deres evner til hest. Aftenen sluttes med en hyggelig middag, hvor vi får serveret friskstegt lam tilberedt på traditionel patagonsk maner. Mætte af den gode mad og de mange oplevelser triller vi retur mod vores hotel i El Calafate. 

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her skal du bo dag 4 & 5

  Mirador del Lago Hotel

  Hotellet har en dejlig beliggenhed i byen El Calafate og byder på byens bedste udsigter over søen Argentino, der grænser op til Andesbjergene, o...

 • Dag 5 Lago Argentino og verdens største indlandsgletsjer

  Dagen byder på en udflugt, som først går langs Argentinas største sø, Lago Argentino, som indeholder mineraler fra områdets smeltende gletsjere, og hvis gråhvide overflade kaldes for gletsjermælk. Landskabet er ekstremt og goldt og ualmindeligt smukt med Patagonien-stepperne, vinden, smeltevandssøerne og de snedækkede Andesbjerge på grænsen til Chile. Vi skal ind i nationalparken for at komme i nærkontakt med verdens største indlandsgletsjer, Perito Moreno.  Jo tættere man kommer på gletsjeren, jo tydeligere bliver bragene fra dens store og små kælvninger, der sender flodbølger ud i søen. Perito Moreno er unik, fordi den bevæger sig omkring to meter frem om dagen og støder på den halvø, vi går på. Det skaber en lille indsø, hvor vandstanden stiger hurtigere end på den anden side, hvilket undergraver gletsjeren netop der, hvor den støder på halvøen. Flere gange årligt kælver den så meget, at vandstanden mellem indsøen og den store sø udlignes.

  Der bliver også tid til at besøge det nye is-museum lige uden for El Calafate, hvor vi får en lille én nede i isbaren – med termofrakker og vanter til låns.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost

 • Dag 6 Ushuaia i Ildlandet – sejltur på Beagle-kanalen

  Fra El Calafate går turen til Ushuaia, der officielt er verdens sydligste by og beliggende ved verdens ende i Ildlandet. Indflyvningen er over Beagle-kanalen, som er opkaldt efter Charles Darwins skib, og er en smuk kold kanal, der forbinder Atlanterhavet med Stillehavet. Efter frokost tager vi en sejltur ud på Beagle-kanalen. En lokal naturguide om bord vil fortælle om de mange albatrosser, petreller og steamer-ducks, som vi blandt mange fuglearter kommer til at se samt søløver, og med lidt held også pingviner. Bjergkædens snedækkede tinder i baggrunden, her på grænsen mellem Argentina og Chile, har tidligere været hjemsted for de nomadefolk, der medbragte ilden overalt, selv i deres kanoer. Deraf navnet Ildlandet. Vi sejler ud til det berømte fyr, Les Eclaireus, i det lumske klippefyldte farvand, som er fuld af skibsvrag.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost

  Her skal du bo dag 6 & 7

  Fueguino Hotel

  Dette 4-stjernede hotel ligger blot 200 meter fra kysten i Ushuaia. Alle værelse er moderne indrettet med tv og gratis WIFI. Hotellet har også eg...

 • Dag 7 En dag i nationalparken Tierra del Fuego og besøg i det gamle fængsel

  Vi kører til nationalparken Tierra del Fuego, der er områdets eneste nationalpark beliggende 12 km uden for Ushuaia. Det er en såkaldt tempereret regnskov, fordi området årligt får en stor mængde nedbør. Her vidner naturens rå skønhed om forholdene ved verdens ende, og mange træer vokser i en 45-graders vinkel på grund af den i perioder ekstremt kraftige sydvestenvind. Vi går et par korte ture for at se nærmere på floraen, som bl.a. tæller sydhavsbøgen. Med lidt held ser vi også ræve, kaniner og den store ødelæggelse, som de introducerede canadiske bævere udøver overalt i Ildlandet. Den skønne natur får vi rig mulighed for at opleve på helt tæt hold, når vi spiser vores medbragte frokost.

  Under sidste istid var området dækket af en tung iskappe. Derfor er nationalparken præget af morænelandskaber, og her er en indsø, der tidligere har været en fjord ud til Beagle-kanalen. Den panamerikanske motorvej, der begynder i Alaska og slanger sig ned gennem Nord-, Mellem- og Sydamerika, stopper lige her. Den er med sine over 17.000 km verdens længste.  På vej tilbage til byen besøger vi det gamle fængsel, der i dag er et lokalhistorisk museum. Der fortælles om det oprindelige folk i Ildlandet, antarktiske ekspeditioner, marinehistorien og naturligvis også om de fanger, der sad i dette afsidesliggende fængsel ved verdens ende.

  Aftenen er fri, og et godt bud på et måltid er kingcrab eller merluza negra (sydhavstorsk) – det er et must på disse breddegrader.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 8 Fra Ushuaia til Trelew

  Vi forlader Ushuaia og flyver til Trelew, hvorfra vi kører til vores dejlige hotel i Puerto Madryn. Byen ligger få kilometer fra halvøen Valdés ved Atlanterhavskysten i det nordlige Patagonien. Halvøen har et areal på ca. 3.625 km², og størstedelen er ufrugtbart land med saltvandssøer. Den største af disse søer ligger ca. 40 meter under havets overflade, som er det laveste niveau i Argentina og Sydamerika.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her skal du bo dag 8 & 9

  Dazzler Puerto Madryn

  Dette smukke 4-stjernede hotel med en elegant indretning ligger blot 10 minutters gang fra byens centrum og tæt på strandpromenaden. Hotellets m...

 • Dag 9 Fantastisk dyreliv på halvøen Valdés

  Vi skal på en heldagstur til Valdés-halvøen, der byder velkommen med fascinerende steppe-landskaber, stejle klippestrande og klinter samt et  rigt dyreliv. Øen blev i 1999 optaget på UNESCOs verdensarvsliste på grund af dens steppe-lamaer, guanacoer, mange fugle samt den sydamerikanske struds ñandú. Men Valdés-halvøen, som er på størrelse med Fyn, er mest kendt fra sit maritime liv, og vi kommer til at se pingvinger, søelefanter, søløver, delfiner og fra juni til september lægger den sydlige rethval og spækhuggere vejen forbi.  Vi spiser frokost på Faro Punta Delgada, der omkranses af smuk natur, hvis rige dyreliv forundrede Charles Darwin på hans jordomrejser i 1830’erne.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 10 Nordpå til Puerto Iguazú

  Vi flyver nordpå til det nordøstlige Argentina – nærmere bestemt Puerto Iguazú. Området er udnævnt til at være et af verdens syv nye vidundere med de enorme vandmasser, der med ufattelig kraft falder op til 100m dag og nat. Vi er i subtropisk område, hvor regnskov med mange eksotiske dyr – særligt insekter og fugle – findes lige uden for hotellets vindue. Vi skal bo på et hyggeligt hotel med et dejligt pool-område og en afslappet atmosfære. 

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her skal du bo dag 10 & 11

  Orquidea Palace Hotel

  Dette 4-stjernede hotel befinder sig centralt i Iguazú og tæt på Iguazú-vandfaldene. Til hotellet ...

 • Dag 11 En dag ved Iguazú-vandfaldene

  Heldagstur til nationalparken Iguazú med verdens smukkeste og et af verdens største vandfald. Der er hele 275 vandfald fordelt på 80.000 hektar. Der er jungle så langt øjet rækker med tukan-fugle, papegøjer, næseaber, sommerfugle og meget mere. Nationalparken her på den argentinske side hænger sammen med nationalparken på den brasilianske side, som vi skal besøge i morgen. Vi skal køre i det lille åbne, smalsporede tog ud til det største af faldene – Djævlens Gab, som ligger på grænsen mellem Argentina og Brasilien.  Vi bruger formiddagen på de mange gangstier, der ligger over, i højde med og ved foden af faldene, så vi får set de enorme vandfald fra alle tænkelige vinkler. Visse steder er det nødvendigt at pakke kamera og telefon godt væk på grund af vanddisen i luften, der er forfriskende her i sommerens op til 40 graders varme med høj luftfugtighed.  Vi slutter oplevelserne af med en tur i åben lastbil gennem regnskoven ned til floden, hvor vi hopper ombord i en båd, sejler hen til og nærmest helt ind under vandfaldene – og forbered dig på at blive våd! 

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 12 Iguazú-vandfaldene fra den brasilianske side og Rio de Janeiro

  I dag besøger vi den brasilianske side af nationalparken og ser hovedparten af de vandfald, som vi i går så på den argentinske side. Vi får hele panorama-perspektivet på afstand på den 1,5 km lange gåtur. En fantastisk oplevelse, og nogle vil endda mene et endnu mere spektakulært syn, når vi slutter turen af med at komme helt tæt på Djævelens Gab.  Midt på eftermiddagen går turen til videre Rio de Janeiro, som er Brasiliens næststørste by med 7 mio. indbyggere. Sådan føles den på ingen måde. De mange strande, der slanger sig rundt om pynter og klippebjerge med by, natur og hav ud i ét har givet Rio de Janeiro tilnavnet ”Guds By”. Noget er der om snakken, når man her fra vort hotel på Copacabana-strandpromenaden nyder nationaldrinken Caipirinha – sukkerrørsrom med knust is, sukker og limefrugt.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her skal du bo dag 12 & 13

  Rio Othon Palace

  Du kan godt glæde dig til opholdet på Rio Othon Palace. Dette 5-stjernede hotel ligger ved den berømte Copacabana-strand og har en swimmingpool ...

 • Dag 13 Sukkertoppen og Kristusstatuen

  Vi starter dagen med at tage tandhjulsbanen op til Corcovado-bjergets top i 710 meters højde. Togturen er betagende gennem Rio de Janeiros urbane nationalpark med aber og papegøjer. På toppen venter et af verdens officielle syv vidundere: Kristusstatuen, der står højt hævet over ”Guds By”. Statuen, der er 38 m høj og vejer 1145 ton, er ikke alene et kristent symbol men også byens og hele Brasiliens vartegn. Herfra er der et uforglemmeligt vue til Ipanema og Copacabana-strandene, Sukkertoppen og til lagunen, hvor bl.a. roning blev afviklet under OL i 2016. Vi skal også besøge Rio de Janeiros måske endnu mere berømte ikon: Sukkertoppen. Vi kører op med kabelbanen i to etaper til endestationen i 396 m højde, hvorfra vi bliver mødt med en enestående udsigt over byen og til Guanabara-bugten med indsejlingen fra Atlanterhavet. 

  Imellem disse to højdepunkter på dagen skal vi også rundt i centrum i Rio, og kigger indenfor i den nye og meget specielle katedral, ser det gamle, flotte operahus og går en tur i det farverige kunstnerkvarter, som er mest kendt for Selarons verdensberømte og farverige trappe, som den chilenske kunstner Jorge Selaron skabte som en hyldest til det brasilianske folk. 

  Om aftenen spiser vi afskedsmiddag på en spændende lokal restaurant.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 14 På opdagelse i Rio de Janeiro og hjemrejse

  På rejsens sidste dag kan du nyde dagen på egen hånd, eller du kan vælge mellem nogle spændende tilkøbsudflugter.

  Dag på egen hånd: Nyd f.eks. de omkringliggende strande eller gå på shopping. Rio de Janeiro har flere gode shopping centre tæt på hotellet, men parallelgaderne til Copacabana-strandpromenaden har også mange gode butikker. Et forslag kan også være at besøge boheme-kvarteret Santa Teresa, der ligger centralt i byen på en lille bakke og er kendt for sine mange kunstnere og stejle gader. 

  Tre spændende tilkøbsudflugter: Læs mere om de tre udflugter nedenfor. På disse udflugter vil der være
  en engelsktalende guide.

  Først på aftenen er det tid til at sige farvel til Rio, når vi kører mod den internationale lufthavn og starter
  rejsen tilbage til Danmark.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Tilkøbsmuligheder

  Med jeep til Botanisk Have og Tijuca-skoven

  Tag med på en spændende og oplevelsesrig dag i naturens tegn, når du besøger Rios gamle botaniske have og Tijuca – verdens største skov midt i byen! Den smukke botaniske have har eksisteret siden 1808 og er et sandt mekka for naturelskeren. Her kan du opleve alt fra kæmpeåkander og kæmpetræer til smukke orkidéer og fredfyldte oaser. I Tijuca finder du en lille bid af regnskoven midt i byen, og følger du vandrestierne bliver du belønnet med fantastiske udsigter ud over Rio. Turen er i åben jeep og med engelsktalende lokalguide. Turen varer fra ca. kl. 08:30-12:00, skal bestilles hjemmefra og gennemføres ved min. 4 personer.    

  550 kr. pr. person

  Bag om Rios berømte karneval

  Kom med bag om Rios verdensberømte karnevalscene, når en lokal guide viser rundt i Samba City-komplekset og fortæller anekdoter om karnevallet og sambaens stolte historie! Du ser, hvordan kostumer og paradeudstyr bliver lavet og får også mulighed for selv at få sambastemningen tæt ind på kroppen, hvis du har lyst til at prøve dragterne på. Turen afsluttes med den traditionelle cocktail – caipirinha – inden turen går tilbage til hotellet. Turen varer fra ca. kl. 08:00-11.00, skal bestilles hjemmefra og gennemføres ved min. 2 personer. 

  475 kr. pr. person

  Sejltur i Guanabara Bay og barbeque-frokost

  Se smukke Rio de Janeiro og mange af dens spektakulære seværdigheder fra søsiden på denne sejltur med en charmerende skonnert i historiske Guanabara Bay, der er den største bugt i verden målt på vandmængde. Vi sejler forbi de mange øer med historiske bygninger og forter, som har beskyttet bugten gennem tiderne, og skal også nyde synet af både Sukkertoppen, Kristusfiguren og den 13 km lange Rio-Niteroi-bro. Efter sejlturen serveres en lækker brasiliansk barbeque-frokost. Turen varer fra ca. kl. 08:30-13:30, skal bestilles hjemmefra og gennemføres ved min. 4 personer. 

  575 kr. pr. person

 • Dag 15 Ankomst Danmark
Hent det samlede rejseprogram her

Det siger gæsterne

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse til Buenos Aires og retur fra Rio de Janeiro inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode og centralt beliggende 3- og 4-stjernede hoteller
 • 13 x morgenmad, 4 x frokost og 3 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Sightseeing i Buenos Aires inkl. Eva Peron's gravsted
 • Tangoshow og velkomstmiddag i Buenos Aires
 • Ranch besøg i El Calafate med hyggelig middag
 • Dagsudflugt til Argentinas største sø, Lago Argentino, og verdens største indlandsgletsjer, Perito Moreno
 • Sejltur på Beagle-kanalen i Ildlandet
 • Udflugt til Tierra del Fuego-nationalparken
 • Besøg på halvøen Valdés med dens fantastiske dyreliv
 • Besøg til de verdensberømte Iguazú-vandfald fra både den argentinske og brasilianske side inkl. sejltur
 • Sightseeing med bl.a. Sukkertoppen, Kristusfiguren og det centrale Rio de Janeiro
 • Afskedsmiddag på hyggelig restaurant i Rio de Janeiro
 • Lokale naturguider
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg: kr. 5.995
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 25 januar 2021 15 dage Rune V. Harritshøj Billund
  København
  38.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Frankfurt 25/01-2021   kl. 18:55 25/01-2021   kl. 20:20
   Frankfurt - Buenos Aires 25/01-2021   kl. 22:15 26/01-2021   kl. 08:00
   Rio De Janeiro - Frankfurt 07/02-2021   kl. 18:25 08/02-2021   kl. 10:20
   Frankfurt - Billund 08/02-2021   kl. 12:10 08/02-2021   kl. 13:30
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Frankfurt 25/01-2021   kl. 19:10 25/01-2021   kl. 20:40
   Frankfurt - Buenos Aires 25/01-2021   kl. 22:15 26/01-2021   kl. 08:00
   Rio De Janeiro Rj - Frankfurt 07/02-2021   kl. 18:25 08/02-2021   kl. 10:20
   Frankfurt - København 08/02-2021   kl. 12:20 08/02-2021   kl. 13:45
   Se flytider
 • 19 februar 2021 15 dage Søren Møberg Jensen Billund
  København
  38.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Mellemlanding 19/02-2021   kl. 00:00 19/02-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - Buenos Aires 19/02-2021   kl. 00:00 19/02-2021   kl. 00:00
   Rio De Janeiro - Mellemlanding 04/03-2021   kl. 00:00 05/03-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - Billund 05/03-2021   kl. 00:00 05/03-2021   kl. 00:00
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Mellemlanding 19/02-2021   kl. 00:00 19/02-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - Buenos Aires 19/02-2021   kl. 00:00 19/02-2021   kl. 00:00
   Rio De Janeiro Rj - Mellemlanding 04/03-2021   kl. 00:00 05/03-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - København 05/03-2021   kl. 00:00 05/03-2021   kl. 00:00
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Argentina og Brasilien

  Pas og visum

  Dit pas skal være gyldigt under opholdet. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Der er ikke visumpligt for skandinaviske statsborgere til Argentina og Brasilien, når rejsen er på under 90 dage.

  For yderligere information se www.um.dk’s hjemmeside her.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri, stivkrampe og hepatitis A.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Argentinas møntfod hedder pesos (MXN). For Argentina gælder, at man ikke skal veksle til pesos i Danmark, men i stedet medbringe amerikanske dollars, som kan veksles i de større banker eller på vekselkontorer. I Argentina er det nemmest at veksle på vekselkontorer, da bankerne er bureaukratiske. Det er muligt at betale med kreditkort på hoteller og i større forretninger, og alle de gængse kreditkort accepteres. Uden for de største byer kan der kan være langt mellem hæveautomaterne, men mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankerne.

  Brasiliens møntfod hedder real (BRL) og er lig 100 centavos. Man skal ikke veksle til denne valuta i Danmark, men i stedet medbringe amerikanske dollars, som kan veksles i de større banker eller på vekselkontorer. Det er muligt at betale med kreditkort på hoteller og i større forretninger, og alle de gængse kreditkort accepteres. Udenfor de største byer kan der kan være langt mellem hæveautomaterne, men mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankerne.

  Det er en god idé altid at have mønter og mindre sedler i pungen til drikkepenge og mindre indkøb, da det mange steder kan være svært at få byttepenge. Husk at medbringe pas ved enhver veksling eller hævning i banken. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Hele Argentina har samme tidszone og er fire timer efter dansk normaltid og fem timer efter dansk sommertid.

  Brasilien har fire tidszoner. I kystregionen til og med hovedstaden Brasília er man fire timer efter dansk tid, og i Pantanal fem timer efter.

  Transport i Argentina

  Vores busser i Argentina, der kun er til dagsture, er samme standard som i Europa og med aircondition og gode sæder. Busserne i Brasilien har ikke helt samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Argentina og Brasilien. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik.

  Taxachauffører bliver glade for drikkepenge, og her runder man op eller giver 10 % oven i prisen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 amerikansk dollar pr. nat pr. rejsedeltager). Rejselederen samler ind for alle deltagere og uddeler løbende under hele rejsen drikkepenge til lokalguider, chauffører, tjenere (hvor måltider er inkl.) og piccoloer på hotellerne.

  Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Frist ikke svage sjæle ved at efterlade kameraer, telefon eller tegnebog på bordet, hvis man går fra det. I Argentinas hovedstad Buenos Aires skal man passe på med store kameraer og andre værdigenstande på åben gade. I Buenos Aires er der et særligt kontor for turistpolitiet.

  Brasilien har et blakket ry, når det gælder kriminalitet, men man skal tænke på, at det er mest farligt dér, hvor turisterne ikke kommer, f.eks. i storbyernes slumkvarterer. De brasilianske myndigheder har stort fokus på lov og orden, og der er et særligt politi, der kigger efter turisterne.

  Man skal udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler eller hæver penge. Det er en god idé at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i sikkerhedsboks på hotellet.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon.

  I Argentina bruger man 220 volt, og stikkene er skæve – dog har mange hoteller også danske stikdåser. I de fleste storbyer i Brasilien benytter man 110 volt, men man kan også komme ud for steder med 220-240 volt. Danske stik er lidt tykkere end brasilianske, så det er en god idé at medbringe en adapter.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Europa. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Argentina er verdens 8. største land og kaldes for ”landet med de seks kontinenter”. Det udtryk bunder i landets mangfoldige geografi, der også inden for gastronomi giver sig udslag i delikate retter fra Buenos Aires og de 23 provinser. I nordøst og nordvest er maden præget af det subtropiske klima med mange frugter og flodfisk, herunder den klassiske argentinske te – mate – der dyrkes her og indtages af alle i hele landet med metalsugerør i smukt dekorerede bægre. Argentina har verdens bedste oksekød. End of story. Udskæringerne lomo (mørbrad), bife de chorizo (sirloin) og ojo de bife (ribeye) er verdensklasse, hvor man skal bede om at få den a punto, hvis den skal være almindeligt gennemstegt og jugoso, hvis saftig. Der følger altid tilbehør, guarnicion, med i form af kartofler, pommes frites, salat m.m. Argentinas pizza og empanadas – dejbrød med kød og grøntsagsfyld – er Sydamerikas bedste. De mange italienske indvandrere gør is i Buenos Aires til verdensklasse. Argentina har med Chile Sydamerikas bedste rød-, hvid- og rosévine, hvor Argentina udmærker sig med druen malbec inden for rødvine.

  Brasilien er verdens femtestørste land, og landets store regionale forskelle gælder også madkulturen. F.eks. er Amazonas kendetegnet ved et stort udbud af spændende ferskvandsfisk og specielle frugter, og i delstaten Bahia gør den afrikanske indflydelse sig gældende med krydrede retter med forskellige slags chili. Der er dog et par retter, der er udbredt fra nord til syd. Det gælder f.eks. nationalretten feijoada bestående af sorte bønner kogt med soltørret kød, pølser og ”rester” som grisetæer og tryner, som serveres med ris.

  Farofa er en anden udbredt brasiliansk specialitet, der spises som tilbehør – den består af maniokmel ristet på panden med f.eks. bananstykker, rosiner eller bacon. Brasilien er også kendt for sit gode oksekød, og bønner og ris har samme status som kartofler på vores breddegrader. Brasilien er en øldrikkende nation, og chopp er fadøl, der drikkes iskoldt. Øl på dåse/flaske – ceveja – er generelt af bedre kvalitet. Da der findes en overflod af tropiske frugter i landet, kan man næsten overalt få friskpresset juice i mange varianter.

  Vandet kan drikkes i de fleste større byer i Argentina, men det smager af klor, så vi anbefaler at købe mineralvand på flaske. I Brasilien bør man ikke drikke vandet fra hanen. Ligeledes frarådes isterninger. Vand på flaske kan købes de fleste steder.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Vi anbefaler altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50.

  En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

  Møde med en anden kultur

  For at få det fulde udbytte af rejsen og det bedste indblik i landet bør man vise respekt for landet og indbyggerne. Man må være forberedt på, at argentinerne og brasilianerne er mere kropslige end os danskere, og ritualet med adskillige kindkys, når man mødes, er helt almindeligt. På en rejse til Argentina og Brasilien skal man skal væbne sig med tålmodighed, for punktlighed er ikke lokale dyder, ligesom bureaukrati er meget udbredt. Argentinerne og brasilianerne er fotogene, og mange har ikke noget imod at blive fotograferet – men det er ikke alle. Spørg derfor, hvis du er i tvivl.

  Jo længere ud på landet man kommer, jo lavere bliver standarden. De såkaldte pedaltoiletter er udbredte, og toiletpapir er ikke almindeligt, så tag selv noget med i tasken sammen med håndspritten. Solcreme og insektmiddel kan med fordel købes lokalt, da de er udviklet til de lokale forhold. Vi anbefaler, på alle vores rejser, at man medbringer håndsprit, da hygiejnen og bakterierne kan være anderledes end i Danmark.

  Idéer til indkøb

  Man kan købe stort set alt i Argentina og Brasilien, og her findes hele spektret fra farverige, lokale markeder til mondæne shoppingcentre med aircondition. Argentina har masser af gode lædervarer og dermed ikke kun frakker, men også handsker og sko i verdensklasse. Argentinsk dulce de leche – mælke- og sukkerbaseret karamelcreme – er ideelt til pandekager og landets uofficielle nationalspise. Mate, urteteen, der indtages i bæger og metalsugerør, er en god gaveidé, og teen er ikke noget problem i den danske told.

  Indiansk kunsthåndværk, tekstiler og lertøj er typiske brasilianske souvenirs. Sportsinteresserede kan med fordel købe sportstøj, og da Brasilien har en spændende musikkultur, er her virkelig noget for musikelskere. Brasilien producerer 90 % af verdens halvædelstene, som kan købes til overkommelige priser.

 • Fakta

  Argentina

  • Statsform: Føderal republik.
  • Befolkning: 44,7 mio. indbyggere.
  • Hovedstad: Buenos Aires med 2,9 mio. indbyggere (metropolområde 17 mio.).
  • Religion: Katolikker 83 %.
  • Sprog: Det officielle sprog er spansk.
  • Areal: 2.780.400 km2 (Danmark 43.094 km2).
  • Klima: Argentinas længde gør, at det strækker sig fra subtropisk i nord over tempereret til subarktisk i syd. November til marts er sommersæson i hele Sydamerika og dermed også Argentina.

  Brasilien

  • Statsform: Føderal republik.
  • Hovedstad: Brasília med 2,8 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 208,8 mio. indbyggere.
  • Religion: Katolikker 65 %, protestanter 22 %, spiritister 2 %.
  • Sprog: Portugisisk.
  • Areal: 8.456.510 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Det meste af Brasilien ligger i den tropiske klimazone, og den sydlige del af landet i den subtropiske zone.

Trustpilot