Ring til os 70 22 66 00
Iguazu waterfall, Argentina

På eventyr i Patagonien

Argentina & Brasilien – til verdens ende

  15 dage fra kr. 37.995

Om rejsen

På denne rundrejse viser Sydamerika sine ekstremer og sin fascinerende biodiversitet i både Argentina og Brasilien.

Fra verdens ende i Ildlandet ved Patagonien, som er fuld af legender om opdagelsesrejsende og skibbrud, til verdens største indlandsgletsjere ved El Calafate, som er et levn fra sidste istid. Oplev søløver, søelefanter, pingviner og alskens land- og marineliv ved Patagoniens Atlanterhavskyst ved UNESCO-reservatet på Valdéshalvøen.

Argentinas hovedstad, Buenos Aires, er en planet for sig med vidunderlige caféer, rødt kød og en tidsmaskine tilbage til millionbølgerne af europæiske immigranter. Vi skal også op i subtroperne på grænsen til Brasilien for at opleve og visse steder direkte blive våd af verdens største vandfald, Iguazú, der betyder “stort vand” på guaraní-indiansk. Efter vandfaldene, som der er 275 af, kommer vi til sidste stop i den vidunderlige by Rio de Janeiro i Brasilien, hvor vi selvfølgelig lægger vejen forbi Sukkertoppen og den enorme Kristusfigur. Derudover skal vi nyde Rio de Janeiros mange flotte naturstrande, bl.a. Copacabana.

Glæd dig fordi

 • rejselederen bor i Argentina og er “Turen går til”-forfatter
 • du oplever Sydamerikas natur og kultur i to vidt forskellige lande
 • Ushuaia emmer af pionerpræg fra opdagelsesrejsende og polarforskere
 • du næsten kommer til at røre ved den enorme Perito Moreno-gletsjer
 • Valdéshalvøens dyreliv er UNESCO-naturarv
 • du kommer i nærkontakt med søløver, søelefanter og pingviner
 • du kommer helt tæt på verdens største vandfald, Iguazú, som du ser fra både den argentinske og brasilianske side
 • du bl.a. bor på hotel med unik panoramaudsigt over Beagle-kanalen i Ildlandet
Antal dage
15 dages rundrejse
Pris
Fra kr. 37.995
Afrejse fra
København, Billund
Dansk rejseleder
Rune V. Harritshøj

Danmarks bedste rundrejse til Argentina & Brasilien fordi

Vi naturligvis har inkluderet alle udflugter, mange måltider og tangoshow i Buenos Aires

Rejseleder Rune Harritshøj har skrevet “Turen går til Argentina & Chile” og ved alt, hvad der er værd at vide om landenes natur, kultur og historie

Du får seks nætter i Patagoniens vilde natur, hvor vi blandt andet skal opleve den kæmpe indlandsgletsjer Perito Moreno

Danmarks bedste rundrejse til Argentina & Brasilien fordi

Hør en af vores rejseledere, Rune Harritshøj, fortælle om turen her:

Mød din rejseleder

Rune Harritshøj - Rejseleder - Risskov Rejser
Rune bor i Buenos Aires

Rune V. Harritshøj er uddannet journalist og har en master i økonomi fra universitetet i Buenos Aires. Her har han boet siden 1999 og arbejdet som Sydamerika-korrespondent for forskellige danske medier, bl.a. Berlingske, Børsen og Information.

Rune har et indgående kendskab til Sydamerika og han taler både spansk og portugisisk, og er en ofte benyttet foredragsholder. Rune er desuden forfatter til “Turen går til” i Sydamerika, og han er en passioneret rejseleder, der med sin store viden gør rejsen ekstra interessant.


Læs mere om Rune V. Harritshøj

Rune Harritshøj - Rejseleder - Risskov Rejser
Rune bor i Buenos Aires

Rune V. Harritshøj er uddannet journalist og har en master i økonomi fra universitetet i Buenos Aires. Her har han boet siden 1999 og arbejdet som Sydamerika-korrespondent for forskellige danske medier, bl.a. Berlingske, Børsen og Information.

Rune har et indgående kendskab til Sydamerika og han taler både spansk og portugisisk, og er en ofte benyttet foredragsholder. Rune er desuden forfatter til “Turen går til” i Sydamerika, og han er en passioneret rejseleder, der med sin store viden gør rejsen ekstra interessant.


Læs mere om Rune V. Harritshøj

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark
 • Dag 2 Ankomst til Buenos Aires

  Ankomst i Buenos Aires. Vi kører på en kort bytur, hvor vi fra bussen, og forsynet med et bykort, orienterer os i denne enorme og pulserende hovedstad. Rejselederen holder et orienteringsmøde om Buenos Aires og resten af rejsen.

  Eftermiddagen og aftenen er fri til at udforske området på egen hånd, og rejselederen kommer gerne med gode råd og tips til, hvad der kan opleves, og hvor de bedste spisesteder er.

  Inkluderede måltider: Morgenmad

 • Dag 3 På opdagelse i Buenos Aires og tangoshow

  I dag tager vi på bytur i dette ”Sydamerikas Paris”, og nyder de brede boulevarder og avantgarde avenuer. Rejselederen har boet her siden 1999 og kender alle sidegaderne, som vi også får mulighed for at besøge.Byturen begynder inde ved maj-pladsen, der til alle tider frem til i dag er argentinernes platform for politiske demonstrationer. Vi hører om Argentinas historie og besøger katedralen med den sydamerikanske befrier general José San Martins gravsted og evige flamme. På maj-pladsen er også det lyserøde regeringspalads, Casa Rosada, og det gamle rådhus, Cabildo fra den spanske kolonitid.

  Vi kører af den 12-sporede avenue, 9 de Julio, med Buenos Airesvartegnet Obelisken og ser det smukke opera- og ballethus, Colón-teatret. Vi kører også igennem det charmende gamle tango- og kolonikvarter San Telmo, der har oplevet en renæssance de sidste to årtier. Turen går videre til det ikoniske La Boca-kvarter ved floden, hvor tangoen siges at være opstået blandt de fattigste indvandrere, der bosatte sig her fra år 1880 til mellemkrigstiden. Derefter kører vi til det mondæne Recoleta-kvarter ikke langt fra vort hotel for at besøge Recoleta-kirkegården og høre historien om Argentinas mest berømte førstedame: Eva Perón, kendt som Evita.

  Tango er den argentinske nationaldans, og om aftenen er der inkluderet et storslået tangoshow. Her nyder vi et argentinsk festmåltid, hvor mad og drikke er inkluderet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 4 Lago El Calafate – ranch besøg med middag

  Om formiddagen flyver vi fra Buenos Aires til El Calafate, hvor vi ankommer om eftermiddagen. Aftenen er afsat til besøg hos en kvægfarm, som er smukt beliggende ved Lago Roca i Los Glaciares National Park med udsigt til Andes bjergene. Vi bliver budt velkommen med en lille forfriskning, inden vi går en tur i den smukke natur, der omkranser gården. Tilbage på gården får vi demonstreret, hvordan fårene klippes og ulden behandles. Der fortælles om deres arbejde med kvæget, og hvis vejret tillader det, viser værterne deres evner til hest. Aftenen sluttes med en hyggelig middag, hvor vi får serveret friskstegt lam tilberedt på traditionel patagonsk maner. Mætte af den gode mad og de mange oplevelser triller vi retur mod El Calafate, hvor vi ankommer lidt før midnat.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 5 Lago Argentino og verdens største indlandsgletsjer

  Dagen byder på en udflugt, som først går langs Argentinas største sø, Lago Argentino, som indeholder mineraler fra områdets smeltende gletsjere, og hvis gråhvide overflade kaldes for gletsjermælk. Landskabet er ekstremt og goldt og ualmindeligt smukt med Patagonien-stepperne, vinden, smeltevandssøerne og de snedækkede Andesbjerge på grænsen til Chile. Vi skal ind i nationalparken for at komme i nærkontakt med verdens største indlandsgletsjer, Perito Moreno. Jo tættere man kommer på gletsjeren, jo tydeligere bliver bragene fra dens store og små kælvninger, der sender flodbølger ud i søen. Perito Moreno er unik, fordi den bevæger sig omkring to meter frem om dagen og støder på den halvø, vi går på. Det skaber en lille indsø, hvor vandstanden stiger hurtigere end på den anden side, hvilket undergraver gletsjeren netop der, hvor den støder på halvøen. Flere gange årligt kælver den så meget, at vandstanden mellem indsøen og den store sø udlignes.

  Der bliver også tid til at besøge det nye is-museum lige uden for El Calafate, hvor vi får en lille én nede i isbaren – med termofrakker og vanter til låns.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost

 • Dag 6 Ushuaia i Ildlandet – sejlads på Beagle-kanalen

  Fra El Calafate går turen til Ushuaia, der officielt er verdens sydligste by og beliggende ved verdens ende: Ildlandet. Indflyvningen er over Beagle-kanalen, som er opkaldt efter Charles Darwins skib, og er en smuk kold kanal, der forbinder Atlanterhavet med Stillehavet.

  Efter frokost tager vi en sejltur ud på Beagle-kanalen. En lokal naturguide om bord vil fortælle om de mange albatrosser, petreller og steamer-ducks, som vi blandt mange fuglearter kommer til at se. Søløver, og med lidt held pingviner, er her også. Bjergkædens snedækkede tinder i baggrunden, her på grænsen mellem Argentina og Chile, har tidligere været hjemsted for de nomadefolk, der medbragte ilden overalt, selv i deres kanoer. Deraf navnet Ildlandet. Vi sejler ud til det berømte fyr, Les Eclaireus, i det lumske klippefyldte farvand, som er fuld af skibsvrag.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost

 • Dag 7 En dag i nationalparken Tierra del Fuego og besøg i det gamle fængsel

  Vi kører til nationalparken Tierra del Fuego lige uden for Ushuaia, der er en såkaldt tempereret regnskov, fordi området årligt får en stor nedbørsmængde. Her vidner naturens rå skønhed om forholdene ved verdens ende, og mange træer vokser i en 45-graders vinkel på grund af den i perioder ekstremt kraftige sydvestenvind.

  Vi går et par korte ture for at se nærmere på floraen, som bl.a. tæller sydhavsbøgen. Med lidt held for vi også at se ræve, kaniner og den store ødelæggelse, som de introducerede canadiske bævere udøver overalt i Ildlandet. Den skønne natur får vi rig mulighed for at opleve på helt tæt hold, når vi spiser vores medbragte frokost.

  Under sidste istid var området dækket af en tung iskappe. Derfor er nationalparken præget af morænelandskaber, og her er en indsø, der tidligere har været en fjord ud til Beagle-kanalen. Den panamerikanske motorvej, der begynder i Alaska og slanger sig ned gennem Nord-, Mellem- og Sydamerika, stopper lige her. Den er med sine over 17.000 km verdens længste.

  På vej tilbage til byen besøger vi det gamle fængsel, der i dag er et lokalhistorisk museum. Der fortælles om det oprindelige folk i Ildlandet, antarktiske ekspeditioner, marinehistorien og naturligvis også om de fanger, der sad i dette afsidesliggende fængsel ved verdens ende.

  Aftenen er fri til at udforske området på egen hånd. Til aftensmaden anbefaler vi at nyde kingcrab eller merluza negra (sydhavstorsk) – det er et must på disse breddegrader.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 8 Fra Ushuaia til Trelew

  Formiddagen er til afslapning i Ushuaia, inden vi om eftermiddagen flyver vi fra Ushuaia til Trelew. Byen ligger få kilometer fra halvøen Valdés ved Atlanterhavskysten i det nordlige Patagonien.

  Her vil aftenen være fri til opdagelser på egen hånd.

  Inkluderede måltider: Morgenmad

 • Dag 9 Fantastisk dyreliv på halvøen Valdés

  Dagen byder på en udflugt til halvøens fascinerende steppe-landskaber og stejle klippestrande og klinter med rigt dyreliv. Parken er UNESCO-fredet på grund af dens steppe-lamaer, guanacoer, mange fugle samt den sydamerikanske struds ñandú. Men Valdés-halvøen, som er på størrelse med Fyn, er mest kendt fra sit maritime liv, som vi skal se på tæt hold. Det er pingvinger, søelefanter, søløver, delfiner og fra juni til september også den sydlige rethval og spækhuggere. Vi spiser frokost på Faro Punta Delgada, der omkranses af smuk natur, hvis rige dyreliv forundrede Charles Darwin på hans jordomrejser i 1830’erne.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 10 Nordpå til Puerto Iguazú

  Vi flyver videre til det nordøstlige Argentina – nærmere bestemt Puerto Iguazú. Her indlogerer vi os på et hyggeligt hotel i subtroperne. Området er udnævnt til at være et af verdens syv nye vidundere med de enorme vandmasser, der med ufattelig kraft falder op til 100 m dag og nat. Det er subtroperne, hvor regnskov med mange eksotiske dyr – særligt insekter og fugle – findes lige uden for hotellets vindue.

  Aftenen er fri til at udforske området eller slappe af på hotellet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad

 • Dag 11 En dag ved Iguazú-vandfaldene

  Heldagstur til nationalparken Iguazú med verdens største vandfald. Der er faktisk 275 vandfald fordelt på tre kilometer. Der er jungle så langt øjet rækker med tukan-fugle, papegøjer, brøleaber, jaguarer og meget mere. Nationalparken her på den argentinske side hænger sammen med nationalparken på den brasilianske side, som vi skal besøge i morgen. Hele dagen bruger vi på gangstierne, der ligger neden for foden af faldene og oven over dem. Visse steder er det nødvendigt at pakke kamera og telefon godt væk på grund af vanddisen i luften, der er forfriskende her i sommerens op til 40 graders varme med høj luftfugtighed. Vi skal køre i det lille åbne, smalsporede tog ud til det største af faldene: Djævlens Gab, som findes på grænsen mellem Argentina og Brasilien.

  Vi skal også på en fælles bådtur hen til og – hvis vi er heldige – også ind under vandfaldene. På samme tur kører vi i åben lastbil gennem regnskoven og stopper for at se dyrelivet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 12 Iguazú-vandfaldene fra den brasilianske side og Rio de Janeiro

  I dag besøger vi den brasilianske side af nationalparken og ser om formiddagen hovedparten af de vandfald, som vi i går så på den argentinske side. I dag ser vi panorama-perspektivet på afstand, hvilket også er en fantastisk oplevelse. Om aftenen går turen til Rio de Janeiro, hvor rejselederen holder et kort informationsmøde om denne herlige by. Rio de Janeiro er Brasiliens næststørste by med 7 mio. indbyggere. Sådan føles den på ingen måde. De mange strande, der slanger sig rundt om pynter og klippebjerge med by, natur og hav ud i ét har givet Rio de Janeiro tilnavnet ”Guds By”. Noget er der om snakken, når man her fra vort hotel på Copacabana-strandpromenaden nyder nationaldrinken Caipirinha – sukkerrørsrom med knust is, sukker og limefrugt.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 13 Sukkertoppen og Kristusfiguren

  Vi starter dagen med at tage tandhjulsbanen op til Corcovado-bjergets top 713 meter oppe. Togturen er betagende gennem Rio de Janeiros urbane nationalpark med aber og papegøjer. På toppen venter et af verdens officielle syv vidundere: Kristusstatuen, der står højt hævet over ”Guds By”. Herfra er der et uforglemmeligt vue sydpå mod Ipanema-stranden, nordpå mod vores hotel ved Copacabana-stranden og endnu længere væk den store indsø mod nord. Efterfølgende kører vi ned med tandhjulstoget og passerer forskellige strande, herunder lagunen, der blandt andet husede roning under OL i 2016. Vi skal besøge Rio de Janeiros måske endnu mere berømte ikon: Sukkertoppen. Det er et bart klippebjerg, som man kører op til i to kabelbaner til endestationen i 396 m højde med udsigt til Guanabara-bugten og indsejlingen fra Atlanterhavet. Dagsturen slutter i det historiske Rio de Janeiro med levn fra tiden, hvor den portugisiske trone boede i eksil her.

  Om aftenen holder vi afskedsmiddag på en spændende lokal restaurant i Rio

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 14 På opdagelse i Rio de Janeiro og afrejse

  På rejsens sidste dag kan du nyde dagen på egen hånd, eller du kan vælge mellem nogle spændende tilkøbsudflugter.

  Dag på egen hånd: Nyd f.eks. de omkringliggende strande eller gå på shopping. Rio de Janeiro har flere gode shoppingcentre tæt på hotellet, men parallelgaderne til Copacabana-strandpromenaden har også mange gode butikker. Et forslag kan også være at besøge boheme-kvarteret Santa Teresa, der ligger centralt i byen på en lille bakke og er kendt for sine mange kunstnere og stejle gader.

  Tre spændende tilkøbsudflugter: Læs mere om de tre udflugter nedenfor. På disse udflugter vil der være en engelsktalende guide.

  Først på aftenen er det tid til at sige farvel til Rio, når vi kører mod den internationale lufthavn og påbegynder rejsen tilbage til Danmark.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Tilkøbsmuligheder

  Med jeep til Botanisk Have og Tijuca-skoven

  Tag med på en spændende og oplevelsesrig dag i naturens tegn, når du besøger Rios gamle botaniske have og Tijuca – verdens største skov midt i byen! Den smukke botaniske have har eksisteret siden 1808 og er et sandt mekka for naturelskeren. Her kan du opleve alt fra kæmpeåkander og kæmpetræer til smukke orkidéer og fredfyldte oaser. I Tijuca finder du en lille bid af regnskoven midt i byen, og følger du vandrestierne, bliver du belønnet med fantastiske udsigter ud over Rio. Turen er i åben jeep og med engelsktalende lokalguide. Turen varer fra kl. 08:30-12:00, skal bestilles hjemmefra og gennemføres ved min. 4 personer.

  Kr. 550 pr. person

  Bag om Rios berømte karneval

  Kom med bag om Rios verdensberømte karneval-scene, når en lokal guide viser rundt i Samba City-komplekset og fortæller anekdoter om karnevallet og sambaens stolte historie! Du ser, hvordan kostumer og paradeudstyr bliver lavet, og får også mulighed for selv at få sambastemningen tæt ind på kroppen, hvis du har lyst til at prøve dragterne på. Turen afsluttes med den traditionelle cocktail caipirinha, inden turen går tilbage til hotellet. Turen varer fra kl. 08:00-11:00, skal bestilles hjemmefra og gennemføres ved min. 2 personer.

  Kr. 475 pr. person

  Sejltur i Guanabara Bay og barbeque-frokost

  Se smukke Rio de Janeiro og mange af dens spektakulære seværdigheder fra søsiden på denne sejltur med en charmerende skonnert i historiske Guanabara Bay, der er den største bugt i verden målt på vandmængde. Vi sejler forbi de mange øer med historiske bygninger og forter, som har beskyttet bugten gennem tiderne, og skal også nyde synet af både Sukkertoppen, Kristusfiguren og den 13 km lange Rio-Niteroi-bro. Efter sejlturen serveres en lækker brasiliansk barbeque-frokost. Turen varer fra kl. 08:30-13:30, skal bestilles hjemmefra og gennemføres ved min. 4 personer.

  Kr. 575 pr. person

 • Dag 15 Ankomst Danmark
Hent det samlede rejseprogram her

Det siger gæsterne

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse til Buenos Aires og retur fra Rio de Janeiro inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode og centralt beliggende 3- og 4-stjernede hoteller
 • 13 x morgenmad, 4 x frokost og 3 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Sightseeing i Buenos Aires inkl. Eva Peron's gravsted
 • Tangoshow og velkomstmiddag i Buenos Aires
 • Besøg på halvøen Valdés med dens fantastiske dyreliv
 • Udflugt til Tierra del Fuego-nationalparken inkl. sejltur
 • Ranch besøg med hyggelig middag
 • Dagsudflugt til Argentinas største sø, Lago Argentino, og verdens største indlandsgletsjer, Perito Moreno
 • Besøg til de verdensberømte Iguazú-vandfald fra både den argentinske og brasilianske side inkl. sejltur
 • Sightseeing og afslapning i Rio de Janeiro
 • Lokale naturguider
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg: kr. 5.995
 • Ved afrejse fra Aalborg. Tillæg kr. 1.250
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 28 januar 2020 15 dage Rune V. Harritshøj Billund
  København
  Kr. 37.995 Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Amsterdam 28/01-2020   kl. 18:40 28/01-2020   kl. 19:55
   Amsterdam - Buenos Aires Ba 28/01-2020   kl. 21:20 29/01-2020   kl. 07:05
   Buenos Aires - El Calafate Sc 31/01-2020   kl. 08:00 31/01-2020   kl. 11:15
   El Calafate Sc - Ushuaia Tf 02/02-2020   kl. 09:35 02/02-2020   kl. 10:55
   Ushuaia Tf - Trelew Cb 04/02-2020   kl. 10:50 04/02-2020   kl. 13:00
   Trelew Cb - Cordoba Cd 06/02-2020   kl. 12:40 06/02-2020   kl. 15:15
   Cordoba Cd - Iguazu Mi 06/02-2020   kl. 17:40 06/02-2020   kl. 19:30
   Iguassu Falls - Rio De Janeiro 08/02-2020   kl. 18:35 08/02-2020   kl. 20:30
   Rio De Janeiro - Amsterdam 10/02-2020   kl. 21:50 11/02-2020   kl. 12:15
   Amsterdam - Billund 11/02-2020   kl. 16:45 11/02-2020   kl. 17:50
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Amsterdam 28/01-2020   kl. 17:25 28/01-2020   kl. 18:55
   Amsterdam - Buenos Aires Eze 28/01-2020   kl. 21:20 29/01-2020   kl. 07:05
   Buenos Aires - El Calafate Sc 31/01-2020   kl. 08:00 31/01-2020   kl. 11:15
   El Calafate Sc - Ushuaia Tf 02/02-2020   kl. 09:35 02/02-2020   kl. 10:55
   Ushuaia Tf - Trelew Cb 04/02-2020   kl. 10:50 04/02-2020   kl. 13:00
   Trelew Cb - Cordoba Cd 06/02-2020   kl. 12:40 06/02-2020   kl. 15:15
   Cordoba Cd - Iguazu Mi 06/02-2020   kl. 17:40 06/02-2020   kl. 19:30
   Iguassu Falls - Rio De Janeiro 08/02-2020   kl. 18:35 08/02-2020   kl. 20:30
   Rio De Janeiro - Amsterdam 10/02-2020   kl. 20:50 11/02-2020   kl. 12:15
   Amsterdam - København 11/02-2020   kl. 15:15 11/02-2020   kl. 16:35
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Argentina og Brasilien

  Pas og visum

  Dit pas skal være gyldigt under opholdet. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Der er ikke visumpligt for skandinaviske statsborgere til Argentina og Brasilien, når rejsen er på under 90 dage.

  For yderligere information se www.um.dk’s hjemmeside her.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri, stivkrampe og hepatitis A.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Argentinas møntfod hedder pesos (MXN). For Argentina gælder, at man ikke skal veksle til pesos i Danmark, men i stedet medbringe amerikanske dollars, som kan veksles i de større banker eller på vekselkontorer. I Argentina er det nemmest at veksle på vekselkontorer, da bankerne er bureaukratiske. Det er muligt at betale med kreditkort på hoteller og i større forretninger, og alle de gængse kreditkort accepteres. Uden for de største byer kan der kan være langt mellem hæveautomaterne, men mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankerne.

  Brasiliens møntfod hedder real (BRL) og er lig 100 centavos. Man skal ikke veksle til denne valuta i Danmark, men i stedet medbringe amerikanske dollars, som kan veksles i de større banker eller på vekselkontorer. Det er muligt at betale med kreditkort på hoteller og i større forretninger, og alle de gængse kreditkort accepteres. Udenfor de største byer kan der kan være langt mellem hæveautomaterne, men mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankerne.

  Det er en god idé altid at have mønter og mindre sedler i pungen til drikkepenge og mindre indkøb, da det mange steder kan være svært at få byttepenge. Husk at medbringe pas ved enhver veksling eller hævning i banken. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Hele Argentina har samme tidszone og er fire timer efter dansk normaltid og fem timer efter dansk sommertid.

  Brasilien har fire tidszoner. I kystregionen til og med hovedstaden Brasília er man fire timer efter dansk tid, og i Pantanal fem timer efter.

  Transport i Argentina

  Vores busser i Argentina, der kun er til dagsture, er samme standard som i Europa og med aircondition og gode sæder. Busserne i Brasilien har ikke helt samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Argentina og Brasilien. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik.

  Taxachauffører bliver glade for drikkepenge, og her runder man op eller giver 10 % oven i prisen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 amerikansk dollar pr. nat pr. rejsedeltager). Rejselederen samler ind for alle deltagere og uddeler løbende under hele rejsen drikkepenge til lokalguider, chauffører, tjenere (hvor måltider er inkl.) og piccoloer på hotellerne.

  Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Frist ikke svage sjæle ved at efterlade kameraer, telefon eller tegnebog på bordet, hvis man går fra det. I Argentinas hovedstad Buenos Aires skal man passe på med store kameraer og andre værdigenstande på åben gade. I Buenos Aires er der et særligt kontor for turistpolitiet.

  Brasilien har et blakket ry, når det gælder kriminalitet, men man skal tænke på, at det er mest farligt dér, hvor turisterne ikke kommer, f.eks. i storbyernes slumkvarterer. De brasilianske myndigheder har stort fokus på lov og orden, og der er et særligt politi, der kigger efter turisterne.

  Man skal udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler eller hæver penge. Det er en god idé at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i sikkerhedsboks på hotellet.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon.

  I Argentina bruger man 220 volt, og stikkene er skæve – dog har mange hoteller også danske stikdåser. I de fleste storbyer i Brasilien benytter man 110 volt, men man kan også komme ud for steder med 220-240 volt. Danske stik er lidt tykkere end brasilianske, så det er en god idé at medbringe en adapter.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Europa. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Argentina er verdens 8. største land og kaldes for ”landet med de seks kontinenter”. Det udtryk bunder i landets mangfoldige geografi, der også inden for gastronomi giver sig udslag i delikate retter fra Buenos Aires og de 23 provinser. I nordøst og nordvest er maden præget af det subtropiske klima med mange frugter og flodfisk, herunder den klassiske argentinske te – mate – der dyrkes her og indtages af alle i hele landet med metalsugerør i smukt dekorerede bægre. Argentina har verdens bedste oksekød. End of story. Udskæringerne lomo (mørbrad), bife de chorizo (sirloin) og ojo de bife (ribeye) er verdensklasse, hvor man skal bede om at få den a punto, hvis den skal være almindeligt gennemstegt og jugoso, hvis saftig. Der følger altid tilbehør, guarnicion, med i form af kartofler, pommes frites, salat m.m. Argentinas pizza og empanadas – dejbrød med kød og grøntsagsfyld – er Sydamerikas bedste. De mange italienske indvandrere gør is i Buenos Aires til verdensklasse. Argentina har med Chile Sydamerikas bedste rød-, hvid- og rosévine, hvor Argentina udmærker sig med druen malbec inden for rødvine.

  Brasilien er verdens femtestørste land, og landets store regionale forskelle gælder også madkulturen. F.eks. er Amazonas kendetegnet ved et stort udbud af spændende ferskvandsfisk og specielle frugter, og i delstaten Bahia gør den afrikanske indflydelse sig gældende med krydrede retter med forskellige slags chili. Der er dog et par retter, der er udbredt fra nord til syd. Det gælder f.eks. nationalretten feijoada bestående af sorte bønner kogt med soltørret kød, pølser og ”rester” som grisetæer og tryner, som serveres med ris.

  Farofa er en anden udbredt brasiliansk specialitet, der spises som tilbehør – den består af maniokmel ristet på panden med f.eks. bananstykker, rosiner eller bacon. Brasilien er også kendt for sit gode oksekød, og bønner og ris har samme status som kartofler på vores breddegrader. Brasilien er en øldrikkende nation, og chopp er fadøl, der drikkes iskoldt. Øl på dåse/flaske – ceveja – er generelt af bedre kvalitet. Da der findes en overflod af tropiske frugter i landet, kan man næsten overalt få friskpresset juice i mange varianter.

  Vandet kan drikkes i de fleste større byer i Argentina, men det smager af klor, så vi anbefaler at købe mineralvand på flaske. I Brasilien bør man ikke drikke vandet fra hanen. Ligeledes frarådes isterninger. Vand på flaske kan købes de fleste steder.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Vi anbefaler altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50.

  En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

  Møde med en anden kultur

  For at få det fulde udbytte af rejsen og det bedste indblik i landet bør man vise respekt for landet og indbyggerne. Man må være forberedt på, at argentinerne og brasilianerne er mere kropslige end os danskere, og ritualet med adskillige kindkys, når man mødes, er helt almindeligt. På en rejse til Argentina og Brasilien skal man skal væbne sig med tålmodighed, for punktlighed er ikke lokale dyder, ligesom bureaukrati er meget udbredt. Argentinerne og brasilianerne er fotogene, og mange har ikke noget imod at blive fotograferet – men det er ikke alle. Spørg derfor, hvis du er i tvivl.

  Jo længere ud på landet man kommer, jo lavere bliver standarden. De såkaldte pedaltoiletter er udbredte, og toiletpapir er ikke almindeligt, så tag selv noget med i tasken sammen med håndspritten. Solcreme og insektmiddel kan med fordel købes lokalt, da de er udviklet til de lokale forhold. Vi anbefaler, på alle vores rejser, at man medbringer håndsprit, da hygiejnen og bakterierne kan være anderledes end i Danmark.

  Idéer til indkøb

  Man kan købe stort set alt i Argentina og Brasilien, og her findes hele spektret fra farverige, lokale markeder til mondæne shoppingcentre med aircondition. Argentina har masser af gode lædervarer og dermed ikke kun frakker, men også handsker og sko i verdensklasse. Argentinsk dulce de leche – mælke- og sukkerbaseret karamelcreme – er ideelt til pandekager og landets uofficielle nationalspise. Mate, urteteen, der indtages i bæger og metalsugerør, er en god gaveidé, og teen er ikke noget problem i den danske told.

  Indiansk kunsthåndværk, tekstiler og lertøj er typiske brasilianske souvenirs. Sportsinteresserede kan med fordel købe sportstøj, og da Brasilien har en spændende musikkultur, er her virkelig noget for musikelskere. Brasilien producerer 90 % af verdens halvædelstene, som kan købes til overkommelige priser.

 • Fakta

  Argentina

  • Statsform: Føderal republik.
  • Befolkning: 44,7 mio. indbyggere.
  • Hovedstad: Buenos Aires med 2,9 mio. indbyggere (metropolområde 17 mio.).
  • Religion: Katolikker 83 %.
  • Sprog: Det officielle sprog er spansk.
  • Areal: 2.780.400 km2 (Danmark 43.094 km2).
  • Klima: Argentinas længde gør, at det strækker sig fra subtropisk i nord over tempereret til subarktisk i syd. November til marts er sommersæson i hele Sydamerika og dermed også Argentina.

  Brasilien

  • Statsform: Føderal republik.
  • Hovedstad: Brasília med 2,8 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 208,8 mio. indbyggere.
  • Religion: Katolikker 65 %, protestanter 22 %, spiritister 2 %.
  • Sprog: Portugisisk.
  • Areal: 8.456.510 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Det meste af Brasilien ligger i den tropiske klimazone, og den sydlige del af landet i den subtropiske zone.